2023-08-16 252 瀏覽
見到新開左係碧海藍天既韓燒,佢同一般韓燒係唔同,空中列車烤肉,一去到好多人等,lunch time等左最少半個鐘,好好彩,叫到號碼要齊人先俾入座,有限用餐時間既!一去到睇下餐牌佢地包個飯,可以加錢改為溫泉蛋紫菜飯,用手機落單,好心急呀有幾款醬料俾大家選擇,隻隻都試下🤪一會,架火車就到啦,好期待到站會自動開門同提你餐到左啦!溫泉蛋撈飯好香口,肉其實感覺上都多,食落都ok,仲有碗湯,可另加飲品的限定時間食飽飽走啦門口有扇可以取黎平時用,岩晒炎夏天氣用!
佢地包個飯,可以加錢改為溫泉蛋紫菜飯,用手機落單,好心急呀
有幾款醬料俾大家選擇,隻隻都試下🤪
一會,架火車就到啦,好期待
到站會自動開門同提你餐到左啦!
溫泉蛋撈飯好香口,肉其實感覺上都多,食落都ok,
仲有碗湯,可另加飲品的
限定時間食飽飽走啦
門口有扇可以取黎平時用,岩晒炎夏天氣用!
2023-08-15 195 瀏覽
今天和朋友去茘枝角附近試一間近日很多人推介我去吃的烤肉店叫Bingle Bingle 空中列車烤肉🔥它在九龍茘枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級市場地下L002舖! 在茘枝角地鐵站D3 出口行幾分鐘就到,都很方便😊餐廳以太空設計為藍本,很有科幻感覺😉 有太空船的造型的全程運送食物,十分貼心的♥️ 室內裏空間充裕,坐得很舒適,加上它們是新裝修的,乾淨整潔!當然要了它們招牌菜,機長大推的韓牛日韓極上套餐🐮 有宮崎A5 和牛肉眼蓋,真是日本和牛之首😋 一燒可以食,牛肉味超濃和油香滿滿的,不會太膩,必吃😚 宮崎A4和牛三角腩,油花分佈均勻,一燒可以食,入口溶化,滿口油香😀 1++韓牛前腿肉🐮,牛肉味香濃,口感十足😆 還有兩款韓式泡菜,蘿蔔牛肉湯和白飯!份量十足,超值抵食👍我們也點了日本大扇貝,墨魚仔🦑鮮味可口!薄牛舌爽甜有咬口!車輪泡菜五花豬肉卷超好吃🐷 可以烤焦一些,仲好味👍這間餐廳的食物質數較一般烤肉店為高,但價錢親民,款式配搭又多!真是值得向大家推介來試一下,CP值非常高,喺荔枝角附近嘅朋友真係可以嚟試吓,非常值得推介

我們也點了日本大扇貝,墨魚仔🦑

2023-08-14 189 瀏覽
壽司有空中列車,大家可能食過;但係燒肉都有空中列車,大家有試過未呢?呢一間燒肉嘅賣點就係點完餐之後會有空中列車幫你送餐☺️ 真係好得意。講返呢度嘅嘢食,呢度有多款嘅燒肉:豬牛雞樣樣都有,燒肉套餐$68起就已經有喇!套餐配白飯、餐湯及前菜,另可加配飲品。▶️1++韓牛套餐(100g) $148係韓牛最高級別🥇🥇🥇,韓牛前腿肉肉質有好多塊,肥瘦適中。牛味香濃,口感唔錯,肉汁都唔錯。值得一試。▶️宮崎和牛套餐 (150g)$178A5和牛肉眼蓋、A4和牛三角腩、A4和牛肩肉。每款肉都好肥美,三角腩最肥美,入口即溶。牛肩肉油脂及肉感較平均。肉眼蓋有少少咬口。▶️韓式牛肋骨$38單點咗韓式牛肋骨,大大塊,肉質都幾Juicy! 抵食!

▶️1++韓牛套餐(100g) $148

▶️宮崎和牛套餐 (150g)$178

▶️韓式牛肋骨$38
單點咗韓式牛肋骨,大大塊,肉質都幾Juicy! 抵食!
2023-08-09 467 瀏覽
今日特登帶囡囡去食bingle bingle 空中列車烤肉,非常有趣,用列車運送食物,平日都好多人等位,非常受歡迎。🌟🌟美國牛小排拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐牛小排的肉質鮮美,油花分佈均勻,讓每一口都能品嚐到牛肉的豐富風味。黑毛豬肋條質地柔軟,肉質非常軟腍多汁,並帶有少許油脂,增添了口感的豐富度。特級雞爽肉則具有香濃而幼滑的肉味。🌟🌟美國牛五花拼美國牛小排套餐🌟🌟美國牛五花肉中含有豐富的油脂,使得口感非常滑順,每一口都能感受到肉質的細膩。🌟🌟熊津米漿飲熊津米漿飲是一款米漿味濃的飲品。米漿本身帶有獨特的香氣,帶來一種濃厚而滿足的口感。🌟🌟甜品order了日本紅豆味鯛魚燒同埋樂天提拉米蘇雪糕蛋糕,鯛魚燒樣子十分可愛,而且甜度啱啱好,tiramisu 雪糕蛋糕有齊雪糕和蛋糕兩種享受😎

🌟🌟美國牛小排拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐

🌟🌟美國牛五花拼美國牛小排套餐

🌟🌟熊津米漿飲

10 分鐘 (堂食)
午餐
2023-08-08 3570 瀏覽
敏華一執笠見到轉裝修做烤肉店就已經非常期待,約定開店就即刻約定嚟食前幾日行過太多人,完全拎唔到飛結果要到今日預早喺app 度拎定飛先至食到呢幾年睇住呢個舖位開過咁多嘢,從來未試過係咁多人, 住喺呢度咁耐,點會諗到碧海藍天嘅餐廳竟然會多人到唔派飛今日大概七點半入到去見到想食嘅餐都已經售罄,就再揀其他餐我自己揀咗008 美國牛五花拼美國牛小排套餐友人揀咗012美國牛小排拼黑毛豬肋條併雞爽肉套餐睇住依隻送餐列車走嚟真係好有趣睇住佢打開有一種科幻嘅感覺呢一個就係美國牛小排拼黑毛豬肋條雞爽肉套餐朋友原本係想食牛但係有啲已經售罄,就叫咗這個,反而覺得有驚喜豬肋條厚身食落肉汁,濃重豬味雞爽肉真係唔知係雞嘅邊一個部位,食落真係爽口彈牙,感覺從來冇食過這一種的雞肉覺得雞肉真係要試一試我自己呢份美國牛五花拼美國牛小排套餐我呢個比較簡單兩款牛肉五花肉睇落係肥但係燒完出嚟之後肥嘅位都感覺有少少爽口彈牙牛小排唔使講,肥瘦適中重牛味,超正友人因為一唔係食食覺得自己食唔夠牛肉,所以單點咗一份牛韓式牛肋骨200 g有圖中兩條,啱啱一人一條另外覺得餐廳有一個細心位,店員見到我哋叫咗 牛肋骨就拎咗一把剪肉較剪俾我哋剪細佢
前幾日行過太多人,完全拎唔到飛
結果要到今日預早喺app 度拎定飛先至食到

今日大概七點半入到去
見到想食嘅餐都已經售罄,就再揀其他餐
我自己揀咗008 美國牛五花拼美國牛小排套餐

朋友原本係想食牛

覺得雞肉真係要試一試

我自己呢份美國牛五花拼美國牛小排套餐
我呢個比較簡單
牛小排唔使講,肥瘦適中重牛味,超正

另外覺得餐廳有一個細心位,店員見到我哋叫咗 牛肋骨就拎咗一把剪肉較剪俾我哋剪細佢黎食
唔錯
唔錯

飲品方面朋友就揀咗可樂
我就見到有一個比較特別嘅米漿飲, 未飲過就試下,覺得都幾正,我覺得似豆漿,友人覺得似椰汁
有米味嘅覺得真係值得試下

唔叫嘢飲都可以去斟檸檬水飲
檸檬水超級凍,真係非常爽皮

食完都走出面仲勁多人等位
睇住呢隻嘢呢隻送餐列車走嚟走去,真係覺得眼睛好難離開佢

整體感覺餐廳都幾抵食,因為有套餐
唔似平時食每樣都要單點
唔同g數牛肉數量都有得揀
兩個人完全食飽先至382蚊, 仲要係冇加一
應該之後都會比較多嚟食

另外值得一提係餐廳唔收現金,可以收信用卡或者八達通, 今次我哋就揀咗八達通用消費卷畀

2023-08-08
30 分鐘 (堂食)
2023-08-08 478 瀏覽
去左2次,第1次下午3點半左右到,入面都見到得幾枱客食緊,同我地講話洗唔切爐唔比入座,要5點半先有得食。星期六日下就時段都咁樣。都算,平日夜晚再去多次,用排隊app拎飛,係Aeon門口前等馬路仲見到有5個位先到,馬路等左1分鐘都無,佢就已經叫到我地號碼,我朋友即刻係aeon門口跑入去,就已經過左6個位然後態度好差咁同我地講無得補飛🙄🙄🙄🙄由仲有5個位,到過左6個位都無3分鐘🫠🫠🫠點都唔比我地補飛,而佢地又已經折咗飛。老實講,我地遲左好多我地都會認,但短短3分鐘內跳左11個位然後態度好差答過左又唔幫我地補飛,真係去一去洗手間就無左,我有啲無奈🙄好失望

好失望
2023-08-05 676 瀏覽
太空船的造型和外太空裝修好吸精。工作人員友善地帶我們坐下,解釋了運輸帶的使用方法和qr code下單。每一盤食物都經過太空船運送到我們面前,感覺更乾淨衛生。我們首先品嚐了豬肉卷,每一片豬肉都細薄且嫩滑,搭配上新鮮的生菜和蘸料,口感十分美味。另外$78的牛肉餐非常抵食,份量很多肉質還可。最令人驚豔的是$198嘅和牛餐。和牛切成薄片,肉質鮮嫩多汁。套餐除了飯和肉外,配上小菜和湯品,讓整個用餐體驗更加豐富多元。我加$15配上紫菜溫泉蛋飯。在用餐過程中,我們還注意到餐廳的空間布置非常舒適,太空船的造型也讓用餐氛圍變得更加有趣和特別。如果您喜歡太空主題以及美味的韓式燒肉,您來試試這家新開的太空船燒肉餐廳。

星期六1點拎飛,2:45 先有得食。唔係為左帶小朋友去。絕對唔會山長水遠去。點左牛五花拼小牛排一份$98,同埋一份韓猪五花。個飯硬嘅。配料醬汁味道唔太好。海帶湯就是水加蔥花。牛五花偏韌,牛小排正常。最差係個猪五花。加左大是辣醬都盖不過佢個騷味。難食指數有十粒星。個餐仲要無配飯,$68真係完全唔會食得飽。男人真係要叫200g 的餐先夠。只係個送餐火車有啲意思。食物質素真係搞唔掂。試過就無下次。去番一人燒好過

2023-08-05
120 分鐘 (堂食)
2023-08-04 493 瀏覽
今日約左朋友係荔枝角玩劇本殺,諗住揾間近劇本殺館既餐廳,食飽再玩😚咁岩上網見到附近新開一間以列車送餐既餐廳🚝🚝,由下單到送餐都係全自動系列,食物就主打日韓式烤肉,食肉獸🍖🍖🍖既我當然要黎打下卡啦!原本想預約訂位,但暫時佢淨係可以walk-in 拎籌。我地一行3人大概旁晚6點去到,已經人山人海,3-4人枱需要等20張枱🤨🤨🤨🤨不過店員相當有禮貌,面對大批排隊不耐煩既客人,會耐心解釋情況,大概需要等幾耐,慢慢安撫客人情緒。☺️店舖裝修風格給人一種未來科技的感覺,而因為以列車送餐為主題,所以有路軌貫穿每個座位。有韓牛前腿肉、宮崎A5和牛肉眼蓋、宮崎A4和牛三角腩三種肉。韓牛係三種入面,牛味最濃郁,一啖韓牛一啖混合左蛋液既紫菜飯,香濃糊口,牛香在口腔久久不散。A5和牛則是油脂最重既一款,口感猶如雪糕,咀嚼數下已經在口中溶化。最後A4和牛是三款中味道和油脂最平衡的,不會太油,但牛香味依然濃厚。呢個set係烤肉界性價比No.1!!!!肉質有咬口,味道上牛味比較淡,份量相當足夠!😋😋套餐有湯有飯,重有前菜,實在太抵食啦!作為餐廳No.1既推薦套餐,當然要試試啦!呢個套餐不包括白飯🙅🏻‍♀️,以生菜為主食

1++韓牛日韓極上套餐(200g)

美國牛五花套餐(100g)

BINGLE套餐(車輪泡菜五花豬肉卷)

作為餐廳No.1既推薦套餐,當然要試試啦!呢個套餐不包括白飯🙅🏻‍♀️,以生菜為主食,調味方面則提供蒜片。豬五花經過秘製調料,烤過之後,肉最外圈焦香酥脆,味道似日式叉燒,用生菜包裹五花肉🐷,配上蒜片及泡菜,一啖入口!香辣!油酥!生菜去除油膩感,令人一啖接一啖,食唔停口!😭😭😭

温泉蛋紫菜飯(250g)

流心半熟蛋黃,攪拌均勻後包裹每粒米飯,口感圓潤,同帶咸香既紫菜相輔相成。

O’PRICE 日本紅豆味鯛魚燒

食到幾飽都要滿足第二個胃~甜品!🍡🍧🍨🍦一定要用細火烤!因為鯛魚燒身帶水氣,用大火混到剛才爐中的油脂,容易出現彈油情況。每面烤15秒,完成後鯛魚燒外皮脆軟,紅豆餡帶甜甜豆香,作為一餐收尾,perfect~~

呢度啲套餐普遍$50~100左右,品質都不錯👍🏻想食好少少都有貴價靚肉,豐儉由人😋
2023-08-03
30 分鐘 (堂食)
1++韓牛日韓極上套餐(200g)
BINGLE套餐(車輪泡菜五花豬肉卷)
温泉蛋紫菜飯(250g)
O’PRICE 日本紅豆味鯛魚燒
2023-08-04 298 瀏覽
Bingle Bingle 空中列車烤肉位於荔枝角深盛路,提供多種烤肉美食選擇。今次同囡囡叫了以下幾款美食。1. O'PRICE 日本紅豆味鯛魚燒:這款鯛魚燒以日本紅豆味為特色,外層酥脆,內裡鬆軟,帶有豐富的紅豆風味,口感濃郁。2. 美國牛小排拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐:這份套餐包括了美國牛小排、黑毛豬肋條和特級雞爽肉。牛排肉質鮮嫩多汁,黑毛豬肋條帶有豐富的油脂香氣,特級雞爽肉則鮮嫩可口,這套餐提供了多種口味的肉品享受。3. 美國牛五花拼美國牛小排套餐:這道套餐結合了美國牛五花和美國牛小排。美國牛五花肉質豐腴,肥瘦相間,帶有濃郁的牛肉香氣,搭配嫩滑的美國牛小排,給予了豐富的肉質層次。4. LAVELEE 純乳酪雪糕杯:這款杯裝甜點以LAVELEE純乳酪雪糕為主要元素,帶有柔滑的口感和甜蜜的味道,是一道適合甜點愛好者的美味選擇。5. 樂天提拉米蘇雪糕蛋糕:這款雪糕蛋糕以提拉米蘇為靈感,融合了濃郁的咖啡和香醇的奶油口味,口感豐富順滑,給人一種奢華的享受。6. 樂天忌廉溝鮮奶:這款飲品結合了樂天忌廉和鮮奶,帶有濃郁的奶香和滑順的口感,是一款清涼又美味的飲品。7. 熊津米漿飲品:這款飲品以熊

今次同囡囡叫了以下幾款美食。

7. 熊津米漿飲品:這款飲品以熊津米漿為基礎,口感綿密細膩,帶有米香和甜味,是一種獨特的飲品選擇。

品嚐到多種美味的料理。真是開心。

2023-08-01
午餐
  • 日本紅豆味鯛魚燒
  • 美國牛小排拼黑毛豬肋條及特級雞爽肉套餐
  • 美國牛五花拼美國牛小排套餐
  • LAVELEE 純與落雪糕杯
  • 樂天提拉米蘇雪糕蛋糕
2023-08-03 262 瀏覽
見呢間Bingle Bingle新開張,d套餐好抵食咁,朋友試過勁讚,仲溫馨提示千祈唔好peak hour嚟,閒閒地等一粒鐘!今日決定食早飯,6點幾已經坐爆;果然7點未夠食飽飽走,見門口人頭湧湧,唔講以為係油尖旺街頭咁虛冚。最鍾意一人一爐燒,呢度有火車軌送食物,所以好啱小朋友😂手機自助點野食,唔好以為d野二十幾、三十幾蚊會細細份;相反份量十足,叫到buffet咁都係二百蚊,食到好飽、好滿足😬要讚下食完冇燒烤味、自助水吧、乾淨、唔油煙、員工好好禮貌 & service,仲冇加一,咁多人等食都真係有原因!order完等食,混下醬先~即磨海鹽同黑椒都有,仲set到咁靚仔,比個like先👍🏻車輪泡菜五花豬肉卷套餐$68呢個係提介套餐,特別在佢跟生菜,唔係飯~咁一個餐要菜,另一個要飯,就prefect match!車輪豬肉卷攤番開好長條,點少少醬汁,一燒已經陣陣香味。燒到燶燶地食就最正,半肥半瘦,配生菜、泡菜、蒜食,好好味啊!溫泉蛋紫菜飯 $22加錢升級溫泉蛋紫菜飯,嗰隻溫泉蛋真係冇得頂,完全流心 + 滑嘟嘟!太美味,想食多兩隻。飯係珍珠米,成碗飯仲勁大碗,推介大家都要加錢升級個飯。日本大扇貝兩

車輪泡菜五花豬肉卷套餐$68

溫泉蛋紫菜飯 $22

日本大扇貝兩隻 $38
燒扇貝一定要叫!燒完仲咁嫩滑,爽甜,冇渣!加d海鹽、蒜醬,嘩!同鐵板燒一樣,真心好食🤣

黑毛豬肋條50g $28
豬肋條好驚喜!食到黑毛豬嘅肉香,切得偏厚身,食起上嚟啖啖肉,口感係幾隻豬裏面最正!而且只係帶少少調味帶出肉味,燒完食真係最對胃。

西班牙豬五花腩肉 50g $22
平時麻麻地五花腩肉,好似好肥膩;但呢度薄切咗,睇到真係五層肉😜燒完迫哂d豬油出嚟,食落好爽口,完全唔似食緊肥豬肉,頂兩層好食,重重骨膠原咁😊

特級雞爽肉50g $22
d雞肉又真係好爽喎。而且係燒完都咁爽、咁juicy、咁嫩、咁好味👍🏻包生菜好食d

樂天Tiramisu雪糕蛋糕 $25
呢隻係外面好少見,仲要係我最愛嘅Tiramisu,食完燒肉㗳番杯就啱哂。賣相同tiramisu一樣,面層鋪左d朱古力粉,中間有蛋糕,估唔到係底層有焦糖,勁快就ko了😂

美果韓式柚子紅茶 $15
食燒肉應該配酒,點解呢度冇架😌揀咗呢枝柚子紅茶,估唔到唔算甜,又幾好飲。老闆大人,快d攞埋牌賣酒呀;仲要快d開分店🥳同埋加d腸仔、菠蘿一齊燒😊
2023-08-03
  • 西班牙豬五花腩肉
  • 特級雞爽肉
  • 樂天Tiramisu雪糕蛋糕
2023-08-02 55 瀏覽
8月7號收工早早哋搵飯食,愛妻話有間燒肉,喺四小龍嗰度開,下午6點前到,好彩唔使排隊,叫一份嘅牛同雞,一份豬拼雞,一份墨魚仔,一份雞脾菇,2礶可樂,本身有飯同湯,小小前菜,食物出嚟😕感覺有少少復,首先牛係好薄同賣相一般1分鐘後開始融雪外貌更差上加差,雞就幼而長(唔係雞柳)但係呢個係好食嘅,到豬加入五花肉同牛係一樣命運,而豬肋條就好夠造型好食嘅,只係燒嘅時候小心D,佢好厚身好彩係四方柱體慢慢燒總會熟,食完第一轉唔係好夠,愛妻話一陣去食麥當勞,橫掂都係叫多少少唔好走來走去,加牛片同雞燒完走人,俾錢都可能要一段時間改進如果你真係好得閒都可以去排隊消磨時間,唔好太期待好食或物有所值
2023-08-02 246 瀏覽
特登去試,行左一大個圈,3:30到諗住無人唔駛排隊,點知被告知唔夠食材,入緊貨,要5:30先可再入客,問佢平時都會停下午,原來平時唔會停,新開幾日就咁差,大家千祈唔好去

2023-07-30 326 瀏覽
環境好乾淨食物也好好食整體10分好10分推介去食食物等待時間不久價錢不貴餐單內有很多選擇套餐10分推介 有湯有肉有飯飲品也有很多不同選擇調味料也有很多選擇 配上肉很好吃
環境好乾淨
套餐10分推介 有湯有肉有飯
飲品也有很多不同選擇
調味料也有很多選擇 配上肉很好吃
2023-07-29 383 瀏覽
今日同friend一齊去荔枝角食飯,見到一間新開嘅餐廳諗住入去試吓 入面環境都算乾淨 食物唔算太貴仲可以自己燒嚟食 推薦! 雖然地方唔係好大但係員工服務態度好 上菜速度都算快 整體嚟講呢間餐廳都唔錯 推薦大家去試吓 啱啱開張有啲多人所以想去食就記得早啲去啦
啱啱開張有啲多人所以想去食就記得早啲去啦