2021-04-12
最近,我食親嘅餐廳都係OP入咗圍🥰今次呢間係OpenRice 最優秀西式餐廳開飯熱店🥰餐廳位於 23樓頂樓,環境幾有情調,仲可以180度飽覽旺角彌敦道同九龍群山,望住個靚景食嘢,人都開心舒暢啲。美景配上美食嘅享受,餐廳由前星級酒店行政總廚主理,水準都有保證。🥖餐包鬆軟,配合香滑嘅牛油同香草。🫖龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞 Lobster Bisqu $138比較少有嘅貼心服務,侍應會即場用湯壺倒湯,確保湯嘅溫度。龍蝦湯非常濃郁,雲吞小巧精緻,幾脆口。🥗凱撒沙律 配煙三文魚 Caesar Salad $148特別嘅食法,係將煙三文魚夾喺生菜,配合埋煙肉、芝士同麵包粒, 一口咬層次豐富。 🥩醬燒豬肋骨 Baby Back Rib $258 外層鋪滿濃味嘅醬汁,比較深色,切開後更適合打卡。比想像中更多肉,肉質鮮嫩,值得一試。 🍲烤香草帶子意大利飯 $198𝑆𝑒𝑎 𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝𝑠 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜帶子厚身彈牙!Risotto creamy 得嚟又唔會太膩!店員好細心咁會了解我哋想要嘅軟硬度。飯軟硬適中,有少少咬口。🍨焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋$88𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 𝑎𝑛𝑑 𝑊𝑖
🥰餐廳位於 23樓頂樓,環境幾有情調,仲可以
🥖餐包鬆軟,配合香滑嘅牛油同香草。
特別嘅食法,係將煙三文魚夾喺生菜,配合埋
煙肉、芝士同麵包粒, 一口咬層次豐富。
𝑆𝑒𝑎 𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝𝑠 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜
飯軟硬適中,有少少咬口。
𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝑀𝑖𝑛𝑖 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 𝑎𝑛𝑑 𝑊𝑖𝑙𝑑 𝐵𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠 𝐶𝑟𝑒𝑚𝑒 𝐵𝑟𝑢𝑙𝑒𝑒
幾靚嘅擺盤🥰 火山表面少少焗脆,估唔到裏面唔係純粹焗左嘅蛋白咁🤣切開係有驚喜,係朱古力同雲尼拿雪糕球,仲有海棉蛋糕做餅底。焦糖燉蛋蛋味濃厚,係心機之作。 🍹𝑃𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜𝑙𝑎𝑑𝑎 $85
🍸Blue Hawaii $85
𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙、𝑚𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙嘅選擇有好多,今次揀嘅𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙味道比較清新開胃,酒味唔會太重。 Pina Colada 椰汁味香濃,Blue Hawaii 菠蘿味較重,酸酸甜甜。
港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘