2022-09-28 2543 瀏覽
相約良心好友晚膳,被推介於她工作地點附近的平民價大餐於地鐵站出口經apm走到巧明街的出口,餐廳就在電梯對面的工廠大廈內,非常容易尋找 一進門便看到兩個從西班牙船運到來高大威猛的盔甲武士,安全感滿滿餐廳佔地甚廣,有空間感,裝潢主打工業風格,還有獨立VIP 房,滿足不同的聚餐需求木色的牆身配合櫸木色的傢俬,牆上掛着大黑板寫上每日精選推介$308一位兩小時任食牛扒、海鮮、甜品及movenpick雪糕!四位或以上更可享即開生蠔每位一隻任食區有六款主菜選擇,可以瘋狂任食牛扒、美國豚肩扒、天多利烤雞扒、羊西冷等自助區的蔬菜生果新鮮,可配上各有式沙律醬是日餐湯乃南瓜忌廉湯,鮮甜綿滑時令海鮮有皇冠螺、青口及凍海蝦,任取任食甜品區的忌廉泡芙尤其出色燒美國豬肩扒外脆內軟,充滿肉汁豬扒肥瘦均勻,肉味香濃,口感豐富紐西蘭西冷牛扒肉質軟嫰,油花分佈豐富完美脂肪比例,輕咬細嚼紐西蘭天然放牧的健康美味加$40可升級1855全黑安格斯美國牛肉眼扒此級數只有15%左右的牛隻可以達到, 肉質與脂肪比例均勻,黑安格斯牛種肉味更濃郁甜品櫻花水信玄餅有黑糖或百利甜酒味道供選擇水信玄餅晶瑩剔透,加入櫻花,感覺更加夢幻和浪漫餐飲加
相約良心好友晚膳,被推介於她工作地點附近的平民價大餐
木色的牆身配合櫸木色的傢俬,牆上掛着大黑板寫上每日精選推介
沙律
自助區的蔬菜生果新鮮,可配上各有式沙律醬
是日餐湯
是日餐湯乃南瓜忌廉湯,鮮甜綿滑
時令海鮮
時令海鮮有皇冠螺、青口及凍海蝦,任取任食
甜品
甜品區的忌廉泡芙尤其出色
燒美國豬肩扒
燒美國豬肩扒外脆內軟,充滿肉汁
燒美國豬肩扒
豬扒肥瘦均勻,肉味香濃,口感豐富
紐西蘭西冷牛扒
紐西蘭西冷牛扒肉質軟嫰,油花分佈豐富
紐西蘭西冷牛扒
完美脂肪比例,輕咬細嚼紐西蘭天然放牧的健康美味
加$40可升級1855全黑安格斯美國牛肉眼扒
甜品櫻花水信玄餅有黑糖或百利甜酒味道供選擇
櫻花水信玄餅
水信玄餅晶瑩剔透,加入櫻花,感覺更加夢幻和浪漫
伯爵茶
餐飲加$20可轉特飲,伯爵茶混入淡淡佛手柑清香
黑糖薑母養生茶
黑糖薑母養生茶補血暖胃,抗氧化又美白
2022-09-27
沙律
是日餐湯
時令海鮮
甜品
伯爵茶
黑糖薑母養生茶
2022-09-24 165 瀏覽
最近友人經常上網購物,而取貨地點多數在觀塘區,以前我甚少去這區逛街購物,多數去荃灣旺角那邊,現在可以「開啟新地圖」,擴闊自己飲食網絡☺️之前上網做過搜查,慕名去了阿元來了,真的很不錯,這次試試西式的,找了間樓上小舖,吃個午餐~因為我們早到了的關係,食店還未開門,我們在門外等的時候,想滑滑手機,但發現訊號近乎收不到😆還好進去後變正常了😆沒手機真的很難過活嘛😂Lunch set有不少種類選擇,另外包有任食的湯品、沙律、甜品,非常豐富,我選擇了洋蔥湯和一些沙律,洋蔥湯非常夠味,加上新鮮的蔬菜沙律,十分開胃!主菜我們選了羊架和大啡菇忌廉南瓜意大利飯,羊架羶味十足,喜歡羊羶味的朋友一定會很滿足,份量也足夠。意大利飯黏濕度剛好,南瓜味濃度也夠,一開二的大啡菇口感依然存在,菇汁也沒流失,我們都很滿意!整體來說CP值十分高,環境光度足夠,坐位距離也夠,不會很逼,真的不錯!

還好進去後變正常了😆沒手機真的很難過活嘛😂

2022-09-13
  • 野菌大啡菇忌廉南瓜意大利飯
2022-09-24 187 瀏覽
人小小,安心食個半自助餐!講真疫情我唔太想出去酒店同一大班人食自助餐~搵到呢度有半自助餐~過下自助餐癮啦😆環境四正~坐入面有私隱,適合細聲講大聲笑🤣$305位,凍海鮮、沙律吧、小甜甜區、Movenpick雪糕、湯、仲有6款主菜無限任叫!6款主菜,嚟到發現係正常份量,哇食一份就飽咗啦~~想食齊六款就share好嘞~紐西蘭西冷牛扒:後面伴上紫薯蓉~so sweet~烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬:肉腍唔夠蘇😆青醬點綴好味冬陰功雞柳意大利飯:意大利飯煮得剛好,有咬口,略嫌唔夠陰公,微辣開胃子薑菠蘿青口茄醬扁意粉:酸味味~Like! 成個味道好夾,有驚喜~蘑菇湯足料,菇味濃~入口粒粒蘑菇肉,開心❤️燒美國豬肩扒、印度天多利烤雞扒,呢兩款留待下次再試嘞~最後都要食埋個雪糕嘅!飽飽滿足🫶
人小小,安心食個半自助餐

環境四正~坐入面有私隱,適合細聲講大聲笑🤣

凍海鮮

小點區

紐西蘭西冷牛扒:後面伴上紫薯蓉~so sweet~

烤紐西蘭羊西冷配阿根廷青醬:肉腍唔夠蘇😆青醬點綴好味
意外利飯

扁意粉

蘑菇湯

蘑菇湯足料,菇味濃~入口粒粒蘑菇肉,開心❤️

燒美國豬肩扒、印度天多利烤雞扒,呢兩款留待下次再試嘞~
movenpick

最後都要食埋個雪糕嘅!

飽飽滿足🫶
凍海鮮
小點區
意外利飯
扁意粉
蘑菇湯
movenpick
2022-09-23 1461 瀏覽
真係路過行過唔好錯過經過呢頭,見到個招牌寫住「120分鐘任食放題」見到任食牛扒同埋「Movenpick」,真係好有吸引力餐牌仲有六款主食係任食,出面仲有海鮮、甜品、雪糕、沙律自取每人仲有一杯飲品,我急不及待叫咗牛扒先主食:紐西蘭西冷牛扒賣相已經唔錯,切開肉汁豐富,無諗過任食都咁有水準仲有紫薯、甘筍伴牛扒,紫薯蓉好甜、濕潤,一啲都唔會膩海鮮類都非常新鮮,鮮蝦仲好鮮甜我試咗一碗蘑菇忌廉湯,蘑菇味濃厚,我個人非常鍾意佢嘅質感,因為出邊多數都好稀,但呢間我非常欣賞湯嘅杰度我仲喺飲食區攞咗麻辣雲耳,吞拿魚脆多,呢兩款我一共出去攞咗三次,我覺得超級好食,麻辣雲耳不算辣,但味道好吸引,另外吞拿魚配脆多,多士脆卜卜,唔會好似出面食店擺到腍坺坺,細細件好精緻,我自己食咗六件主食:子薑菠蘿青口茄醬扁意粉子薑粒、菠蘿粒,酸味味的感覺,配上茄醬非常夾,個意粉質感唔錯,唔會煮到林啤啤⋯⋯唔錯主食:冬陰功雞柳意大利飯呢碟真係要試吓,喺出面我仲未食過冬陰功意大利飯,我好鍾意意大利粉嘅質感,配上冬陰功味道,原來可以好好食,食下食下,成碟食晒主食:烤紐西蘭羊西配 青醬平時我食開羊架,呢碟非常方便⋯⋯已經切好一片片放入焗
真係路過行過唔好錯過
經過呢頭,見到個招牌寫住「120分鐘任食放題
見到任食牛扒同埋「Movenpick」,真係好有吸引力
餐牌仲有六款主食係任食,出面仲有海鮮、甜品、雪糕、沙律自取
每人仲有一杯飲品,我急不及待叫咗牛扒先
主食:紐西蘭西冷牛扒
賣相已經唔錯,切開肉汁豐富,無諗過任食都咁有水準
仲有紫薯、甘筍伴牛扒,紫薯蓉好甜、濕潤,一啲都唔會膩
海鮮類都非常新鮮,鮮蝦仲好鮮甜
主食:子薑菠蘿青口茄醬扁意粉
主食:冬陰功雞柳意大利飯
主食:烤紐西蘭羊西配 青醬
平時我食開羊架,呢碟非常方便⋯⋯已經切好一片片放入焗爐烤,上枱已經香噴噴,配合青醬
主食:烤美國豬肩扒
豬味濃郁,完全唔韌,肉汁鮮嫩,配上黑椒汁,冇諗到任食都可以咁好水準
哈哈⋯⋯最後一定要食嘅,甜品同雪糕,甜品細細件,可以食唔同嘅款,仲有我最鍾意嘅雪糕牌子

下次嚟食,我會叫多三個人嚟,因為四位以上可以每人送一隻生蠔

呢度雖然係任食西式放題,但係佢食物質素非常高,絕對唔會將價就貨,所以我非常欣賞,另外,呢度啲侍應都好有禮貌、熱誠,值得一讚
2022-09-19
2022-09-20 168 瀏覽
今日同朋友兩個去慶祝生日,特登搵啲近返工嘅地方。見到呢間做緊promotion,有得食海鮮自助餐,即刻book咗兩個人。呢到覺得個環境都幾好,少少暗暗地有啲氣氛。出邊有好多種海鮮都係任食嘅。拎咗好多海螺同蝦食,真係凍左都好鮮甜。隔離仲有一啲沙律,可以自己加唔同醬。食完開胃前菜,就開始揀主菜其實都有好多款式,又有唔同肉為主又有意大利飯。我哋揀咗個牛扒同豬扒牛扒揀咗五成熟,仲可以保持好濃厚肉汁。而且豬扒又唔會煮得太硬都好鬆化。最後,我哋再叫多咗個飯做結尾。個飯酸酸甜甜,令到人飽飽地都想繼續食!而且可以放題咁任叫!呢間性價比真係好高!
今日同朋友兩個去慶祝生日,特登搵啲近返工嘅地方。
呢到覺得個環境都幾好,少少暗暗地有啲氣氛。
隔離仲有一啲沙律,可以自己加唔同醬。
食完開胃前菜,就開始揀主菜
其實都有好多款式,又有唔同肉為主又有意大利飯。
我哋揀咗個牛扒同豬扒
牛扒揀咗五成熟,仲可以保持好濃厚肉汁。
而且豬扒又唔會煮得太硬都好鬆化。
最後,我哋再叫多咗個飯做結尾。
個飯酸酸甜甜,令到人飽飽地都想繼續食!而且可以放題咁任叫!
呢間性價比真係好高!
2022-09-07
2022-09-17 149 瀏覽
適逢紀念日,梗係要食西餐啦!一直都知道觀塘有好多間隱蔽嘅西餐食肆,今次就撞啱揀咗呢一間。 呢間舖頭位於觀塘工廈入邊,唔算太難搵。今次叫咗個二人套餐,價錢都幾抵。套餐包咗餐湯、前菜、主食、餐飲同甜品,唔使搶心唔夠飽。餐湯附送兩塊蒜蓉包,可以沾湯食。前菜係煙三文魚沙律,有啲沙律菜、蕃茄仔、大菜頭等等。主菜分別叫咗個蒜香蜆意粉同埋牛扒。意粉係蒜香味,好惹味!而且啲蜆新鮮,干淨無沙。呢個牛扒叫咗五成熟,好香牛味而且好Juicy,有品質保證。食完主菜,就係上甜品嘅時候。甜品係藍莓芝士蛋糕同埋泡芙,份量係細細件甘,食完都唔會驚太膩太飽。推薦呢個二人餐!

餐湯附送兩塊蒜蓉包,可以沾湯食。

前菜係煙三文魚沙律,有啲沙律菜、蕃茄仔、大菜頭等等。

主菜分別叫咗個蒜香蜆意粉同埋牛扒。
意粉係蒜香味,好惹味!而且啲蜆新鮮,干淨無沙。

呢個牛扒叫咗五成熟,好香牛味而且好Juicy,有品質保證。

食完主菜,就係上甜品嘅時候。

推薦呢個二人餐!

2022-09-14 161 瀏覽
男仔朋友介紹依間位於觀塘嘅餐廳,晚飯時間,有超強放題,主菜,沙律,甜品,全部都係任食,聽落真係非常吸引🤔🤔雖然係喺工業大廈入面,但餐廳都幾靚☺️☺️空間夠大,可以容納好多人自助拎食物嘅地方都算非常乾淨傳說中嘅任食牛扒!120分鐘,所有主菜,包括紐西蘭西冷牛扒,燒美國豬肩扒,烤雞扒,烤紐西蘭羊西冷,冬陰功雞柳意大利飯,意粉等等,全部都係可以任食,超瘋狂!準備好,就可以出去自己拎沙律仲有洋蔥湯,好甜,好飲👍🏼👍🏼沙律嘅蔬菜都算幾新鮮,幾靚仔Encore左好多次嘅海鮮!性價比真係非常高,海鮮密密添加,就算越來越多人,都唔會俾人夾晒😎😎特別鍾意蝦❤️❤️蝦頭好多膏呀!蝦肉又爽👍🏼紐西蘭西冷牛扒賣相都唔錯,七成熟,剛剛好,冇乜血水外面煎到好香👍🏼配菜都非常有心思,有我鍾意嘅紫薯蓉同埋羽衣甘藍☺️☺️餐飲方面,就唔係無限添加嘅,每人只可以叫一杯,杯凍檸茶都唔錯,起碼有茶味先啦😎😎重頭戲就係雪糕!可以任食Movenpick 雪糕,真係超值!仲有我最愛嘅雲呢拿味,真係好香,好滑!

自助拎食物嘅地方都算非常乾淨

傳說中嘅任食牛扒!

準備好,就可以出去自己拎沙律
仲有洋蔥湯,好甜,好飲👍🏼👍🏼

沙律嘅蔬菜都算幾新鮮,幾靚仔

Encore左好多次嘅海鮮!
性價比真係非常高,
海鮮密密添加,
就算越來越多人,
都唔會俾人夾晒😎😎
特別鍾意蝦❤️❤️
蝦頭好多膏呀!蝦肉又爽👍🏼

紐西蘭西冷牛扒
賣相都唔錯,七成熟,
剛剛好,冇乜血水
外面煎到好香👍🏼
配菜都非常有心思,
有我鍾意嘅紫薯蓉
同埋羽衣甘藍☺️☺️

2022-09-14 136 瀏覽
竟然俾我發現依間超抵食嘅半自助餐主菜都可以無限添加!120分鐘任食牛扒、海鮮、甜品飲品就只可以揀一杯指定飲品一般咖啡奶茶,凍檸茶凍檸水都OK環境氣氛都唔錯,算係乾淨舒適喺出面可以自己拎海鮮、湯、沙律,甜品,同埋Movenpick雪糕! 淨係海鮮已經值回票價啦!蝦好大隻,個頭仲好多膏!翡翠螺都唔錯,夠爽口👍🏼👍🏼青口比想像中鮮嫩又唔會太細隻喺出邊拎嘅蒸蛋,用料都幾豐富,好多菇菇,仲有蟹子,口感幾好主菜可以揀豬扒,牛扒,烤雞,羊,意大利飯同埋意粉等等,仼食喎!大食既話,可以每款都食晒!店員服務都幾友善,會周不時過嚟問需唔需要加單😋呢一份係燒美國豬肩扒扒比較薄身,但大大塊,好香口!肉質唔會太乾,都唔錯😎😎食飽飽,梗係要用第二個胃食埋雪糕啦!Movenpick雪糕🥰🥰有三款口味,雲呢拿,朱古力味同埋士多啤梨味,係任食!真係超爽!店員介紹佢哋仲有二人餐,四人餐等等做緊唔同嘅優惠,睇落都幾吸引,等我下次再約朋友黎先!
竟然俾我發現依間超抵食嘅半自助餐
主菜都可以無限添加!

120分鐘任食牛扒、海鮮、甜品
飲品就只可以揀一杯指定飲品
一般咖啡奶茶,凍檸茶凍檸水都OK

環境氣氛都唔錯,算係乾淨舒適

淨係海鮮已經值回票價啦!
蝦好大隻,個頭仲好多膏!
翡翠螺都唔錯,夠爽口👍🏼👍🏼
青口比想像中鮮嫩
又唔會太細隻

喺出邊拎嘅蒸蛋,用料都幾豐富,好多菇菇,仲有蟹子,口感幾好

呢一份係燒美國豬肩扒
扒比較薄身,但大大塊,好香口!
肉質唔會太乾,都唔錯😎😎

食飽飽,梗係要用第二個胃食埋雪糕啦!
Movenpick雪糕🥰🥰
有三款口味,雲呢拿,朱古力味同埋士多啤梨味,係任食!
真係超爽!

2022-09-10 108 瀏覽
而家好多餐廳既lunch都做semi buffet, 朋友係呢頭返工近近地就揀左Bella Shine,揀左個set lunch會送埋出面自助區既食品自助區個選擇好多架,有沙律,甜品、水果同一d涼伴小食,仲有湯湯係南瓜湯,都幾creamy另外涼伴小食我幾鍾意麻辣手撕雞,夠惹惹味,沙律菜又夠新鮮,的確唔錯主食我地就分別叫左香草芝士焗波士頓龍蝦黑松露意大利飯同輕煎芝麻吞拿魚配三文魚籽墨汁冷麵意大利飯有半邊龍蝦,龍蝦仲有膏添,個醬汁都好濃好creamy,黑松露味都好香個冷麵天氣熱果陣食真係幾好,好消暑!麵質夠彈牙,醬汁味道清新,加上三文魚籽更鮮味套餐仲包括埋飲品,呢個價錢黎講性價比高

湯係南瓜湯,都幾creamy

套餐仲包括埋飲品,呢個價錢黎講性價比高

2022-09-03 121 瀏覽
之前去過呢間餐廳,佢而家轉咗少少型,變咗做半自助海鮮餐,一定要去試試啦。入到去小品裝修依舊,但係已經有晒自助餐嘅格局。自助吧區分別有沙律吧,海鮮專區,甜品專區同埋雪糕。當然要試試吓佢嘅沙律吧,沙律菜都有好幾款,配埋唔同嘅汁醬,林林總總。而海鮮呢,蝦就隻隻都非常之鮮甜彈牙,青口都唔係交行貨喎,亦都非常之鮮甜,最有驚喜嘅就係隻螺肉,螺肉一拉出嚟非常之鮮甜,跟住飲埋個雜菜湯就開始嚟主菜啦。主菜都係任食,但太飽嘅關係我哋都係嗌咗一份紐西蘭西冷牛同埋一份美國豬肩扒。西冷扒非常之香肉味,亦都燒到有少少炭香嘅味道,但仍然可以鎖住入邊嘅肉汁。另外有驚喜嘅竟然係底下嘅紫薯,甜甜地配埋濃濃嘅肉味,恰到好處。而豬肩扒呢,唔好見到佢好似好乾咁,師傅煎到佢外脆內滑,亦都可以保留到豬嘅肉香。另外嗌多個冬陰功雞柳意大利飯,呢個出奇地好味,每一啖都比滿滿嘅冬陰功汁包圍着,鍾意食酸酸辣辣嘅朋友一定好滿意呢個飯。最後重任食Movenpick平雪糕,真係食返夠先走。
2022-08-31 108 瀏覽
Bella Shine經apm出巧明街對面工廠大廈🏭就係路痴嘅我都搵到應該難唔到大家·1200開門亦係午市嘅開始好多食客人流好旺食物應該唔差·環境應該有主題但可能日子耐左門口兩個盔甲soliders已經淪為安心出行區域😂打卡位少啲🥱·A-H /S lunch sets 選擇多我哋堜咗雞扒同軟殼蟹天婦羅burger😋最吸引嘅任食沙律bar 🥗、湯、水果🍉及甜品·講番主食雞扒用印度🇮🇳sauce紫薯蓉加甘筍條伴底雞扒唔嫩不過紫薯蓉有驚喜·軟殼蟹天婦羅burger賣相吸引伴碟洋蔥圈我要求改為薯條🍟薯條唔錯👍🏻熱香脆沙律菜新鮮不過burger內的芝士可以半溶狀態夾會更吸引軟殼蟹天婦羅即炸熱上冇得挑剔🤭·餐廳內有男女獨立洗手間🚾不過冇冷氣化妝女士就小心溶妝🪞其他衛生條件合格👌🏻·午市二人前(連加一)249抵食
Bella Shine經apm出巧明街
門口兩個盔甲soliders已經淪為安心出行區域😂
打卡位少啲🥱
A-H /S lunch sets 選擇多
我哋堜咗雞扒同軟殼蟹天婦羅burger
😋最吸引嘅任食沙律bar 🥗、湯、水果🍉及甜品
講番主食
其他衛生條件合格👌🏻
午市二人前(連加一)249
2022-08-31
2022-08-31 124 瀏覽
Bella Shine放工繼續食食食,今日同朋友去咗一間任食自助餐,因為牛扒都係任食,所以聽到就俾佢吸引咗。去到睇真啲原來除咗牛扒之外,仲有豬扒、雞扒、羊扒、海鮮等等,款式都唔少,仲有movenpick雪糕,雪糕食多幾杯都抵返晒。味道肉質方面:因為本身比較喜歡食牛扒,雖然都叫咗其他扒去品嚐,味道亦都唔錯而且肉質嫩滑,但我叫得最多都係牛扒,我自己就已經食咗4塊牛扒,牛嘅肉味都幾好。印象中同朋友一齊食左十幾塊扒給幾十隻蝦,朋友仲食得落叫埋一點意粉,佢話意粉都唔錯。喺最後階段仲食咗幾杯雪糕,正!
Bella Shine

喺最後階段仲食咗幾杯雪糕,正!
2022-08-26 98 瀏覽
觀塘工廈隱藏不少特色餐廳,今日同朋友去開觀塘,決定去發掘一下。BELLA SHINE主打親民價優質牛扒。餐廳環境闊落。午餐包主菜加任食沙律吧餐湯甜品同新鮮水果。沙律吧多種款式嘅沙律菜新鮮翠綠。還有多款精美甜品。南瓜湯南瓜味非常濃郁。輕煎芝麻吞拿魚配三文魚子墨汁冷麵吞拿魚配脆香黑白芝麻,吞拿魚充滿鮮味,口腔蘊藏芝麻餘香,墨汁冷麵加上三文魚子,口感更加爽口彈牙。香草芝士焗波士頓龍蝦黑松露意大利飯龍蝦肉質爽滑,汁多鮮甜,意大利飯質地奶油般濃郁,充滿黑松露香氣。拿鐵咖啡味道香濃,奶同咖啡比例恰到好處。
BELLA SHINE主打親民價優質牛扒。
餐廳環境闊落。
午餐包主菜加任食沙律吧餐湯甜品同新鮮水果。
沙律吧
多種款式嘅沙律菜新鮮翠綠。
還有多款精美甜品
南瓜湯
南瓜味非常濃郁。
輕煎芝麻吞拿魚配三文魚子墨汁冷麵
香草芝士焗波士頓龍蝦黑松露意大利飯
拿鐵
咖啡味道香濃,奶同咖啡比例恰到好處。
  • 南瓜湯
  • 香草芝士焗波士頓龍蝦黑松露意大利飯
經OpenRice訂枱為可選擇之時段1430(並且有八五折)但到達餐廳時候,餐廳竟然同我哋講,而家係last order,order完只能食到三點幾。但落完單後,職員會馬上落場唔會有人招呼!非常離譜!感覺係一個騙局,山長水遠去到,任由宰割一樣!我哋梗係唔會幫襯,亦都唔會有下次啦!亂咁嚟冇制度,並沒有理會顧客嘅感受!如果你係客,你會有乜感受?唔知係OpenRice嘅錯,定係餐廳嘅錯,總之唔會係顧客嘅錯囉!!!

2022-08-20
午餐
2022-08-17 148 瀏覽
位於觀塘商業區的餐廳多如繁星一樣,如何可在眾多餐廳中搶下一席位實在是一大學問,今次去的餐廳便是以半自助餐中享負盛名。雖然是以半自助餐作招徠,但午市的價格仍是豐儉由人由$78-$155不等,即使是最便宜的沙律健康餐,亦可以享用自助桌上的前菜或甜品等。自助桌上有餐湯、哈密瓜、密瓜、西瓜及泡芙蛋不同的甜品,我嚐了不同的水果,均飽滿多汁,尤以西瓜爽脆多汁,咬落有豐富嘅果汁流出,夏天解暑一流。主菜則點了份香煎海鱸魚配忌廉汁,煎魚的部分外皮煎至脆身,肉質仍可保持嫩滑多汁,再配上輕炒過的羽衣甘藍,既可保持鮮綠的外皮,亦可保留菜的清淡香味,最後更配上醃製蘿蔔,外觀顏色也變成暗黃,反映醃製多時,食落亦相多入味,絕對是整餐飯的驚喜。