2024-07-30 128 瀏覽
-Banchan and Cook 🍽️-如果你係BTS迷除咗可以去東薈城打卡仲可以去Banchan & Cook食BTS聯乘套餐😉-BT21芝士炸豬扒魔法蛋包飯賣相超可愛😍個套係用左BT21既倒模🤣個蛋做到半生熟狀態滑dodo加埋咖哩汁🍛好送飯😌-韓式炸雞食炸雞梗係要雙拼柑橘炸雞&洋蔥汁炸雞!個柑橘好有驚喜酸酸甜甜好開胃😋-辛辣肉醬年糕肉醬意粉就食得多第一次配拉麵同年糕食😂不過個辛辣味就唔算好出所以唔洗驚會好辣😉-白桃甜蜜梳打白桃唔會好甜👍仲有果肉好fresh-BT21 朱古力魔法甜點個朱古力蛋糕都係BT21個樣勁搞笑🤣朱古力卷同個🥐都唔錯幾飽都要食😋-BT21魔幻星空碟豆花蘇打呢對值得一試杯野除左好fancy入面仲有爆爆珠😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_東涌#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #h
Banchan and Cook 🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_東涌
#foodieluveat_韓國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國菜 #韓式料理 #韓式海鮮鍋 #韓國炸雞 #BT21 #BT21主題餐廳
2024-07-29 75 瀏覽
位於東薈城嘅 ⭐️Banchan and Cook⭐️ 喺間新潮韓式料理 最近推出以BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」為主題嘅多款限定餐飲!咁啱今日又嚟outlet shopping 即刻去試試!餐廳座位分兩邊 一邊係店內 一邊係半開放式係商場內 而餐牌套餐會跟唔同嘅季節而轉 今次係✨BT21系列✨BT21 meets Citygate Outlets 「BT21 Magic Recipe」系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168上次嚟芝士炸豬排咁啱冇貨試唔到 今次終於有機會啦!炸豬排外皮香脆 裡面加埋芝士一齊炸 令豬排更juicy更滋味 而蛋包飯嘅蛋好嫩滑 連埋咖喱同飯一齊食 真係好滿足😋朱古力魔法甜點 $138由兩款甜點組成 朱古力瑞士卷香滑軟熟 而Tiramisu Croffle 非常好味 Croffle煙韌 點埋上面嘅Tiramisu cream一齊食好夾 重點推介👍🏻魔幻星空蝶豆花蘇打 $68真係好靚 打卡一流 飲品唔會太甜 入面嘅爆珠好有新鮮感其他自選口味無骨炸雞一份 $208炸雞可選兩款口味 今次揀咗蜜糖同芝士味 一濕一

芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168

朱古力魔法甜點 $138

魔幻星空蝶豆花蘇打 $68
真係好靚 打卡一流 飲品唔會太甜 入面嘅爆珠好有新鮮感

其他
自選口味無骨炸雞一份 $208
炸雞可選兩款口味 今次揀咗蜜糖同芝士味 一濕一乾 兩款口味都好正 芝士味外皮較香脆 而蜜糖🍯味就較惹味 裡面嘅雞肉都係非常嫩滑 除咗炸雞🍗仲有年糕同薯條🍟都炸到脆脆地好好味

辛辣肉醬年糕 $86
唔止有年糕 仲有韓國拌麵 肉醬加拌麵呢個配搭都幾新鮮 味道唔錯👍🏻

白桃甜蜜梳打 $42
呢款飲品好清新 有白桃微微嘅香甜味 唔會太甜啱啱好

餐廳係商場活動入面嘅其中一個打卡位 由2024.07.11 – 09.01 除咗店外 店內都有唔少相關佈置 食嘢嘅時候可以同佢地一齊打卡啦!
2024-07-27 127 瀏覽
身為ARMY同BT21嘅fans仔,每次去日韓都會搜羅佢哋嘅精品玩具,知道東薈城呢個夏天同BT21有聯成,即刻約人去先,順便試埋餐廳期間限定嘅BT21 Menu~ 餐廳內外都有特別佈置過,好多BT21嘅打卡位,仲有齊晒七隻公仔陪住你食飯添~ 🔘BT21系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯用白飯整成嘅RJ,毫無違和感,因為佢本身都係白雪雪,蛋包飯係餐廳嘅招牌菜,蛋香滑加上咖喱汁撈飯食一流,芝士炸豬扒嘅芝士都好澎湃,半溶狀態~🔘BT21系列 : 朱古力魔法甜點Shooky化身成朱古力卷蛋,可愛度爆燈,卷蛋唔會太甜,濕潤鬆軟,加埋Tiramisu Croffle,成個甜品賣相味道俱備,必點呀~ 😍😍🔘BT21系列 : 魔幻星空蝶豆花蘇打成杯飲品好靚,顏色有漸變效果,爆汁珠珠亦好加分~🔘無骨炸雞一份大力推介柑橘口味,個醬汁好正,炸雞炸粉唔厚,香口酥脆,而且雞肉好嫩,忍唔住一口接一口咁食,芝士味冇想像中咁滯,炸雞下面有好多薯條都好好食~🔘辛辣肉醬年糕類似肉醬意粉嘅醬汁,同韓國公仔麵都幾夾,每條麵條都掛滿醬汁,酸酸甜甜加上芝士香,幾好食~🔘白桃甜蜜梳打加咗少少白桃果肉粒粒,唔太甜~ 食完飯記得去埋喺東薈城

🔘BT21系列:芝士炸豬排魔法蛋包飯

🔘BT21系列 : 朱古力魔法甜點

🔘BT21系列 : 魔幻星空蝶豆花蘇打
成杯飲品好靚,顏色有漸變效果,爆汁珠珠亦好加分~

🔘無骨炸雞一份

🔘辛辣肉醬年糕

🔘白桃甜蜜梳打
加咗少少白桃果肉粒粒,唔太甜~

食完飯記得去埋喺東薈城嘅Souvenir Shop同埋影相打卡位,唔執輸都買咗少少嘢~ 😄😄
2024-07-27 200 瀏覽
喜歡可愛公仔「BT21」的,一定要過嚟打卡啦😍🥰超特色食物,靚靚BT21的裝飾🎍令到心情都靚哂🥳餐廳燈光柔和,卡座位舒適寬敞,更設有室外商場觀光座位,一邊用餐、一邊欣賞商場的美觀設置。主菜+甜品+飲品各有1款以BT21作為主題,濃厚的芝士炸豬扒+香濃嘅咖喱汁配蛋包飯。甜品以牛角酥壓成夾餅,非常香脆好吃。蝶豆花梳打非常夢幻,內有爆珠,增加口感。另外再叫咗無骨炸雞(甜辣+蜜糖味),非常正宗的韓式炸雞口味。辛辣肉醬年糕,估唔到仲配上撈麵,太飽了太滿足了😋😋芝士炸豬扒魔法蛋包飯🍛$168朱古力魔法甜點🍫$138魔幻星空蝶豆花梳打🍹$68無骨炸雞🍗$208辛辣肉醬年糕🍢$86荔枝味甜蜜梳打🍹$68

芝士炸豬扒魔法蛋包飯🍛$168
朱古力魔法甜點🍫$138
魔幻星空蝶豆花梳打🍹$68
無骨炸雞🍗$208
辛辣肉醬年糕🍢$86
荔枝味甜蜜梳打🍹$68
東薈城唔止有BT21展覽,3樓嘅Banchan and Cook仲有三款限定嘅菜式,今日帶埋妞妞嚟,見到咁Q嘅公仔,即刻開心晒!.➜RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯RJ樣蛋包飯好搞笑,滑嘟嘟嘅蛋包一劃開撈落飯度,啖啖香濃蛋味,配搭芝味滿瀉炸豬扒,仲有咖喱汁,成個飯好豐富。.➜淘氣Shooky朱古力魔法卷朱古力卷嘅Skooky好可愛,入口鬆軟帶有香濃朱古力味,仲有口感酥脆嘅酥皮窩夫𠻹!.➜雙拼無骨炸雞一份炸雞絕對係必食Item!豬太郎揀咗芝味同甜辣雙拼,啖啖都係肉,芝味好香脆,老公好快就KO晒!.➜辛辣肉醬年糕掛滿肉醬嘅年糕泡麵有少少辣,但就好香好惹味,年糕煮得啱啱好,夠晒彈牙。.➜白桃甜蜜梳打 & KOYA迷幻蝶豆花魔藥.
➜RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯

• 淘氣Shooky朱古力魔法卷
  • 辛辣肉醬年糕
  • 雙拼無骨炸雞一份
2024-07-25 349 瀏覽
假如你是BTS粉絲就不能錯過這個BT21限定Menu。早前去東涌打卡,順便選擇了一家韓國餐廳吃晚飯。一向喜歡打卡的我,當然把握每個打卡的機會。BT21限定美食應該就是今季比較打卡的食物。先講主食,芝士炸豬排魔法蛋包飯,一上桌就見到了可愛的樣子,配合流心拉芝炸豬排和咖喱,感覺很滿足。炸豬排外脆內軟,芝味香濃而另一點睛處是蛋包飯的蛋漿滑溜流心,送飯一流。另一打卡食品當然是甜品啦,換上了調皮的SHOOKY,其實是朱古力蛋捲再配上Tiramisu窩夫。飲品方面呢就有魔幻星空蝶豆花蘇打,香香甜甜的十分清新。同行有人是fans,也也有一心來吃韓食的人。於是我選了辛辣肉醬年糕和炸雞。辛辣肉醬年糕。雖然名字上以辛辣命名,但其實肉醬味較辣味更濃郁,而且麵條吸收了肉醬, 十分惹味。至於炸雞特別推介芝士和原味,原味味外皮香脆內裏充滿肉汁,而芝士則更甘香。相信如果是BTS粉絲一定要來朝聖

朱古力魔法甜點

飲品方面呢就有魔幻星空蝶豆花蘇打,香香甜甜的十分清新。

原味及芝士無骨炸雞

相信如果是BTS粉絲一定要來朝聖
原味及芝士無骨炸雞
2024-07-25 209 瀏覽
BT21黎咗東涌東薈城 三樓「Banchan and cook」聯乘BT21推出三款美食 粉絲們係時候衝去打卡朝聖❤️✨芝士炸豬扒魔法蛋包飯用米飯 🍚火腿 綠茶粉砌成RJ模樣 可愛到不得了🥰炸豬扒芝味滿瀉 蛋包飯一如過往滑嘟嘟👍🏿✨辛辣肉醬年糕年糕泡麵掛滿醬汁 肉醬帶少少辣🤏非常惹味✨韓式無骨炸雞一份原味|洋蔥汁|甜辣 |芝士 |柑橘|蜜糖六款味道 選了甜辣和柑橘🍊味道 炸雞皮脆肉滑 柑橘酸中帶甜 好合心意❤️✨朱古力魔法甜點淘氣Shooky卷 朱古力味道濃厚 🍫牛角包窩夫香甜酥脆✨魔幻星空蝶豆花蘇打充滿氣泡夢幻的梳打 底部有一粒粒爆珠 透心涼😮‍💨✨白桃甜蜜梳打淡淡白桃 解膩不錯
✨芝士炸豬扒魔法蛋包飯

充滿氣泡夢幻的梳打 底部有一粒粒爆珠 透心涼😮‍💨

✨白桃甜蜜梳打
淡淡白桃 解膩不錯
2024-07-24 175 瀏覽
我地同朋友去左睇飛機🛬再落東涌東薈城食野今次我哋食Banchan & cook因為佢做緊BT21主題🤩好靚呀我哋叫左❣️芝士炸豬排魔法蛋包飯:賣相己經吸引Aegis,上面有RJ樣既飯呀😍金黃酥脆的炸豬排外層包裹著濃郁的芝士,與嫩滑的蛋包飯完美結合,再配上咖喱香味,每一口都是香濃的享受小朋友就無食到咖喱🍛,咖喱帶少甜微辣❣️朱古力魔法甜點:這款甜點如魔法般迷人,每口都充滿濃厚的朱古力味鬆軟的蛋糕上,配上脆脆的朱古力窩夫🧇,好滿足呀😆❣️魔幻星空蝶豆花蘇打:這款飲品如同夜空般迷人,蝶豆花的藍色漸變與蘇打水的氣泡交織,猶如星空中的閃爍星辰,而內裡還有粒粒藍莓味爆珠,清爽的口感讓人一飲而盡。❣️自選口味無骨炸雞一份:是的必點之選✌️每一塊炸雞都經過精心調味,外皮酥脆,內裡多汁,無論是什麼口味,都能滿足你的味蕾。今次點了蜜糖🍯及芝士口味❣️辛辣肉醬年糕:Q彈的年糕裹上濃郁的辛辣肉醬,不單止年糕,還有麵條🍝,每一口都充滿了濃烈的香氣和微微的辣意,讓人欲罷不能。相對來說小朋友比較接受到這種辣度吃了不少⋯❣️白桃甜蜜梳打:這款飲品散發著白桃的香甜氣息,還有粒粒白桃🍑果肉搭配清爽的蘇打水🍸,入口時有一種清新的甜蜜感,
我地同朋友去左睇飛機🛬
再落東涌東薈城食野
今次我哋食Banchan & cook
因為佢做緊BT21主題🤩好靚呀

我哋叫左
❣️芝士炸豬排魔法蛋包飯:
小朋友就無食到咖喱🍛,咖喱帶少甜微辣

❣️朱古力魔法甜點:

今次點了蜜糖🍯及芝士口味

相對來說小朋友比較接受到這種辣度
吃了不少⋯

❣️白桃甜蜜梳打:這款飲品散發著白桃的香甜氣息,還有粒粒白桃🍑果肉搭配清爽的蘇打水🍸,入口時有一種清新的甜蜜感,讓人心情愉悅。

2024-07-19
10 分鐘 (堂食)
  • 無骨炸雞
2024-07-21 155 瀏覽
芝士炸豬排魔法蛋包飯」 , 將酥脆多汁的豬排包入柔軟的蛋包之中,再淋上芝士醬汁,整個組合口感豐富,香甜濃郁。營養均衡的蛋包飯搭配上這道獨特的炸豬排,讓我彷彿置身於童話世界之中。「朱古力魔法甜點」 - 甜品以BT21卡通形象Shooky為造型,以巧克力海綿蛋糕為基底,外層裹上柔軟綿密的朱古力醬,再點綴上金粉,整體呈現出異常夢幻的視覺效果。口感方面,蛋糕軟綿鬆化,巧克力味道恰到好處,不會過於甜膩,令人欲罷不能。這絕對是一道集視覺與味蕾雙重享受的美味佳餚。「魔幻星空蝶豆花蘇打」 -這款飲品以夢幻的蝶豆花為主角,搭配上晶瑩剔透的冰塊,在陽光下折射出璀璨奪目的顏色。喝下第一口,清爽的蝶豆花芬芳四溢,帶有一絲酸甜,令人醉心其中。

「魔幻星空蝶豆花蘇打」 -

BT21粉絲不能錯過!今次主題食物非常好食🥹快啲去打卡啦!餐廳入邊有好多公仔同埋裝修打卡,大家可以搵返自己鍾意嘅角色~餐點普遍都幾大份,兩個人食超飽!芝士炸豬扒魔法蛋包飯🪄佢係半流心蛋加上咖喱,流心芝士豬扒非常好食,外面脆得來芝士溶得啱啱好!仲有RJ造型嘅飯,食嘅時候都有啲忍心整爛佢🥹芝士柑橘無骨炸雞🍗呢個配搭好好唔會膩,下面仲配咗啲薯條一齊食。無骨雞翼一啖啖咁食超爽!芝士同炸雞係史上絕配,柑橘醬嘅甜味沖淡咗芝士嘅鹹味,非常推介大家叫呢兩個雙拼!辛辣肉醬年糕🌶️入口完全唔辣,啲麵好彈牙夠晒汁,年糕煮得啱啱好,唔會太腍~係今次最鍾意食嘅一道菜!朱古力魔法甜點🍫Shooky造型嘅蛋捲食落好濕潤,配埋近年好興嘅牛角包窩夫😙整體非常好食!Banchan & Cook (東涌)📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號

芝士炸豬扒魔法蛋包飯🪄
芝士炸豬扒魔法蛋包飯

芝士柑橘無骨炸雞🍗

辛辣肉醬年糕🌶️

朱古力魔法甜點🍫
朱古力魔法甜點

Banchan & Cook (東涌)
📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號
用餐優惠
試食活動
芝士炸豬扒魔法蛋包飯
2024-07-19 170 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨BT21 fans要去打卡啦!-🇰🇷 東薈城除左中庭有BT21展覽, Banchan and Cook門口都有打卡位, 亦有期間限定三款以BT21主角為題既主食, 甜品, 飲品-🍛 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168💯同火腿同茶粉砌左RJ個樣好cute😆 蛋包飯好香滑, 咖喱比日式既稍微有少少辛香更惹味 💯芝士豬扒新鮮炸起, 外皮脆口, 豬扒軟腍, 配上拉絲流心再撈埋咖喱食係可以食唔停😳-🍗 無骨炸雞一份 $208✨無骨炸雞啖啖肉, 底下有薯條同年糕墊底, 但炸雞份量都好多✨全份雞可選兩款口味, 洋蔥汁呈奶白色甜甜地; 柑橘酸甜較流質, 兩款都好juicy炸雞好夾-🍝 辛辣肉醬年糕 $86💯唔算好辣, 肉醬鮮甜番茄味都好出, 又唔會太濕, 年糕同拉麵沾滿肉醬岩岩好清晒-🍫朱古力魔法甜點 $138✨Shooky條眉好有神🤣 呢個魔法甜點有朱古力卷蛋同牛角酥窩夫, 朱古力好濃香唔會太甜, 牛角酥質地柔軟唔係脆果款, 但就冇咁膩, 同鮮忌廉都好夾-🍹魔幻星空蝶豆花梳打 $68白桃甜蜜梳打 $42💯魔幻星空梳打有BT21五人大合照既卡仔, 用左Koya既藍色, 蝶豆花味道本身唔突出,
👧🏻😋👅🍽✨
BT21 fans要去打卡啦!

🍛

朱古力魔法甜點 $138

🍹
魔幻星空蝶豆花梳打 $68
白桃甜蜜梳打 $42
💯魔幻星空梳打有BT21五人大合照既卡仔, 用左Koya既藍色, 蝶豆花味道本身唔突出, 靠甜甜地既爆珠令梳打更豐富
💯白桃梳打有桃肉, 粉紅色都幾靚
2024-07-18 181 瀏覽
BT21呢個暑假黎左東薈城,趁星期日要去打卡耶~😍,行左成日有D攰 要食餐飽飽的 食韓國菜岩晒今日個mood店內周圍都有打卡位 梳化位置仲有BT21咕𠱸可以隨意攬攬攬仲有配合主題限定Menu🤗🔸BT21系列 - 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168一上枱就見炸豬扒有岩漿芝士流緊出黎,𠝹開奄列蛋 內裏是滑滑的蛋漿,白飯整成RJ造型 可愛的~🔸BT21系列 - 朱古力魔法甜點 $138我食左Shooky🤎蛋糕卷朱古力味都幾濃 cream夠滑,個牛角包窩夫仲係暖暖的 新鮮夾起 入口酥脆又夠牛油香🔸BT21系列 - 魔幻星空蝶豆花蘇打 $68好靚嘅藍色梳打 唔會好甜 味道清爽又有氣 好適合食濃味野時候飲,底部有深藍色黑加侖子爆珠 好好味 我全部啜晒,個杯墊特別設計過 好靚 拎左返屋企私藏🔸無骨炸雞(雙拼/一份) $208柑橘炸雞 x 芝士炸雞炸雞入口啖啖肉 雞肉炸得外脆內Juicy,柑橘醬酸甜清新 芝士香味都突出,除咗炸雞仲伴有炸薯條同年糕,超乎想像的大份量 多兩個朋友一齊食再+啤酒就無敵🔸辛辣肉醬年糕 $86肉醬蕃茄味香濃 伴隨微微芝士香同辣感,每一口泡麵都掛滿肉醬 入口惹味邪惡,年糕口感煙靭,一
店內周圍都有打卡位 梳化位置仲有BT21咕𠱸可以隨意攬攬攬

仲有配合主題限定Menu🤗

🔸BT21系列 - 芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168

🔸BT21系列 - 朱古力魔法甜點 $138

🔸BT21系列 - 魔幻星空蝶豆花蘇打 $68

🔸無骨炸雞(雙拼/一份) $208

🔸辛辣肉醬年糕 $86
肉醬蕃茄味香濃 伴隨微微芝士香同辣感,每一口泡麵都掛滿肉醬 入口惹味邪惡,年糕口感煙靭,一個菜式有兩種口感

🔸白桃甜蜜梳打 $42
白桃味好自然 同樣唔會好甜 味道啱啱好,梳打面仲有新鮮蘋果粒粒 Refresh!

* 主題餐廳做得好有心思 到處都係打卡位

* 份量好多 好適合多幾個朋友一齊gathering

* 食物多元化,惹味邪惡/清爽refresh嘅選擇都有

* 收+1服務費

* 下午4-5點落場時間
2024-07-14
辛辣肉醬年糕
Citygate 最近推出宇宙明星BT21 公仔裝置,比大家打卡潮聖,配合主題,三樓Banchan & Cook 更聯乘BT21推出魔法🪄套餐,作為防彈少年團粉絲的我當然要一嚐精緻套餐相機食先。大癲!餐廳內外都佈滿宇宙明星裝置,連窗門都吾放過😍仲有欖枕比你任攬吾嬲,幾乎每影是但一個角度都係BT21😀。芝士炸豬排魔法蛋包飯:係柔情王子美食家RJ 造型呀!日式咖喱帶甜,配合流心蛋包飯,一啖接一啖,造型好精緻,仲有紅蘿蔔粒同秋葵,營養均衡。仲有炸拉絲芝士豬扒,啖啖肉,有咬口,加上適量香草🌿解膩。魔幻星空碟豆花梳打:充滿氣泡嘅魔法療癒特飲,​飲完充滿正能量啦,藍色好吸睛👀,入面仲有藍莓🫐爆珠,加埋檸檬🍋好清新。朱古力魔法甜點:係調皮搗蛋的小不點SHOOKY造型的朱古力蛋捲,蛋捲是特濃朱古力味,入面是細滑的朱古力cream ,蛋糕質感濕潤,不太甜,不錯。旁邊仲有牛角包🥐窩夫,蘸上忌廉,灑上朱古力粉末就如魔法🪄粉,增加口感味覺沖擊。辛辣肉醬年糕:肉醬,由蒜、洋蔥、辣椒等香料炒制而成,既帶有一股暖暖的辛辣,又有肉汁的濃郁鮮香。肉醬與年糕完美融合,年糕外表微微焦脆,內裡柔軟綿密,吸飽了醬料的香味。肉醬

魔幻星空碟豆花梳打:充滿氣泡嘅魔法療癒特飲,​

辛辣肉醬年糕:肉醬,由蒜、洋蔥、辣椒等香料炒制而成,既帶有一股暖暖的辛辣,又有肉汁的濃郁鮮香。肉醬與年糕完美融合,年糕外表微微焦脆,內裡柔軟綿密,吸飽了醬料的香味。肉醬的醇厚感配上年糕的粘稠軟糯,在口中形成了迷人的對比。隨後是年糕的清甜和韌性,為辛辣帶來了平衡。

白桃甜蜜梳打:讓人聯想到夏日裡的鮮甜多汁的白桃。第一口飲進嘴裡,可以感受到白桃的自然甜美,帶有些微酸甜的平衡,不會過於甜膩。加入梳打飲料非常清爽順口。微微帶氣的梳打水為白桃香氣增添了些許清新感,在舌尖上感受到細微的二氧化碳刺激,帶來一陣舒爽感。

韓式炸雞:蜜糖炸雞的外表是金黃酥脆的,非常引人注目。在高溫油炸下,雞肉表面形成了一層酥脆的外皮,散發出陣陣香氣。當你咬下去的時候,會先感受到外皮的酥脆感,隨即被鮮嫩多汁的雞肉所包裹。雞肉本身經過細心的騰炒和醃製,保留了原有的鮮美口感。

最令人驚艷的就是洋蔥汁的獨特風味。在炸製前,雞肉會被浸泡在濃郁的洋蔥汁中。洋蔥汁不僅能夠有效地調和雞肉的膩味,還能為其注入獨特的天然甜香,讓人垂涎欲滴。

總結:
BTS 粉絲大愛 相機📷食先🤣
精緻造型別出心裁
同朋友都好鐘意BT21,見ig早排推介話東涌Banchan & Cook同BT21合作推出期間限定菜式,當然要試下啦! 餐廳滿佈BT21裝飾,打卡一流,食物質素都keep倒BT21系列:RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯必點之選! 上枱時店員會界開蛋包飯,入面既蛋汁即刻流曬出黎,飯底用左炒飯底食落更加惹味芝士炸豬扒外皮香脆,豬扒啖啖肉好厚身,成個飯好岩打卡,值得一試淘氣Shooky朱古力魔法卷小編最愛Shooky,朱古力味香濃,入口鬆軟KOYA迷幻蝶豆花魔藥面頭既KOYA公仔好可愛,蝶豆花漸層好岩打卡,飲落去甜度岩岩好甜辣/柑橘炸雞炸雞熱辣辣外皮香脆,雞肉嫩滑,甜辣惹味香口,旁邊仲有年糕大滿足辛辣肉醬年糕肉醬食倒肉粒口感豐富,年糕煙韌軟糯,辣辣地香口惹味白桃甜蜜梳打白桃味香甜清新,酸酸甜甜有助解膩

BT21系列:

RJ炫彩芝士炸豬扒魔法蛋包飯

淘氣Shooky朱古力魔法卷
小編最愛Shooky,朱古力味香濃,入口鬆軟

KOYA迷幻蝶豆花魔藥

甜辣/柑橘炸雞

辛辣肉醬年糕
肉醬食倒肉粒口感豐富,年糕煙韌軟糯,辣辣地香口惹味

白桃甜蜜梳打
白桃味香甜清新,酸酸甜甜有助解膩
2024-07-16 466 瀏覽
朋友超鍾意BTS 防彈少年團 😆所以我一知道東薈城有間餐廳有BT21造型嘅食物,我就約咗佢過去食飯啦✨魔幻星空蝶豆花蘇打天氣咁熱一黎到整返杯梳打飲先!藍色溝白色真係好有星空嘅感覺,好靚呀!芝士炸豬排魔法蛋包飯RJ造型嘅飯超得意🥰吉列豬柳包住啲留心芝士,配埋下便嘅咖喱醬汁一齊食又幾好味喎!另外啲蛋都炒得好滑🤓朱古力魔法甜點甜品方面叫咗shooky造型嘅朱古力蛋糕😜蛋糕濕潤,啲cream都好滑!仲有我近期最愛食嘅牛角包窩夫🧇蜜糖&原味無骨炸雞炸雞炸到外脆內軟,一半再沾滿晒蜜糖醬,另一半就要咗原味!仲有好多炸過嘅年糕同埋薯條做配菜架!辛辣肉醬年糕辛辣麵再加肉醬加年糕嘅組合😆估唔到咁夾喎,勁惹味!白桃甜蜜梳打另外我就要咗呢杯奶白色嘅白桃梳打!都幾重白桃味嘅,而且唔算太甜😇
朋友超鍾意BTS 防彈少年團 😆

魔幻星空蝶豆花蘇打

天氣咁熱一黎到整返杯梳打飲先!
藍色溝白色真係好有星空嘅感覺,好靚呀!

RJ造型嘅飯超得意🥰
另外啲蛋都炒得好滑🤓

甜品方面叫咗shooky造型嘅朱古力蛋糕😜
蛋糕濕潤,啲cream都好滑!
仲有我近期最愛食嘅牛角包窩夫🧇

蜜糖&原味無骨炸雞

炸雞炸到外脆內軟,一半再沾滿晒蜜糖醬,另一半就要咗原味!
仲有好多炸過嘅年糕同埋薯條做配菜架!

辛辣麵再加肉醬加年糕嘅組合😆
估唔到咁夾喎,勁惹味!

白桃甜蜜梳打
另外我就要咗呢杯奶白色嘅白桃梳打!
都幾重白桃味嘅,而且唔算太甜😇
  • 魔幻星空蝶豆花蘇打
  • 芝士炸豬排魔法蛋包飯