2024-08-12 116 瀏覽
放假去東薈城outlet買嘢,發現商場周圍都係BT 21嘅打卡位😍😍 勁靚勁可愛😍 發現原來Banchan & Cook都同東薈城有個聯乘活動,推出BT21 Magic Recipe: A taste of Love嘅活動🥰 有三款以魔法為主題嘅食物同飲品😍 成間舖頭打造成魔法主題餐館👏👏 又夢幻又可愛🥰🫶🏻 🌟芝士炸豬扒魔法蛋包飯呢間餐廳不嬲出名食蛋包飯,今次呢一個特別版嘅蛋包飯賣相勁可愛😍 芝士流心炸豬扒好香脆👍 流心芝士令到味道更濃郁🫶🏻 呢度嘅滑蛋出名蛋香濃又夠滑,配埋香濃嘅咖喱汁,好幸福🥰🌟巴馬火腿卡邦尼年糕呢個卡邦尼年糕真係好好食😍佢同平時食開嘅韓式年糕唔同,係幼長條型,口感更加煙靭👏 而且非常掛汁🫶🏻 撈埋半熟蛋一齊食,更加香滑🫶🏻巴拿火腿增添鹹香味,成個配搭冇得輸👍🌟朱古力魔法甜點朱古力控一定會好鍾意😌 有朱古力忌廉卷蛋,朱古力味超級香濃,忌廉幼滑🫶🏻 仲有呢度出名嘅牛角包窩夫,外脆內軟,加上朱古力粉同朱古力cream,口感豐富🫶🏻🌟魔幻星空蝶豆花蘇打蝶豆花做出嚟嘅藍色漸變好靚好夢幻🥰 好啱打卡🫶🏻 🌟溶化朱古力 (凍)濃濃朱古力味,又香又甜,鍾意朱古力嘅朋友一定要試🫶

🌟芝士炸豬扒魔法蛋包飯

🌟巴馬火腿卡邦尼年糕

🌟朱古力魔法甜點

🌟魔幻星空蝶豆花蘇打
蝶豆花做出嚟嘅藍色漸變好靚好夢幻🥰 好啱打卡🫶🏻

🌟溶化朱古力 (凍)
濃濃朱古力味,又香又甜,鍾意朱古力嘅朋友一定要試🫶🏻

好欣賞呢間餐廳成日都有唔同嘅主題,keep住俾到驚喜大家😌 唔知下次又有咩特別嘅主題呢?😆期待期待🫶🏻
2024-08-09
  • 朱古力魔法甜點
  • 芝士炸豬扒魔法蛋包飯
Banchan & Cook (東涌) 去東涌行outlet,一定要好好獎勵自己食好D買正野又平食好野又吸引好可愛的魔法BT21宇宙明星,吸引到一個點韓食與公仔真係好可愛好中意咁有童真同趣味的設計連MENU 杯墊都好靚魔幻星空蝶豆花蘇打好有夏日魔法的feel好睇又好飲好多爆珠,潛藏底部一起混合來飲先最正清爽甜香溶化朱古力 (凍)極濃香奶意有朱古力味滑而冰爽,是朱古力迷適用的選擇巴馬火腿卡邦尼年糕好香濃的味道,多醬,厚厚的質感入口大滿足巴馬火腿夠鹹香蛋香混入其中,又有火箭菜加持味力好足夠!芝士炸豬排魔法蛋包飯好可愛呀飯飯之得意,仲有芝心極厚之吉豬排好快得人心吉豬芝士可以拉芝咖啡香甜配滑滑的蛋包飯yummy yummy朱古力魔法甜點1set2件的一個有蛋香的蛋卷朱古力味更巨大牛角窩夫勁香牛油味配大量cream cream好食又唔「漏」Banchan & Cook (東涌) 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
Banchan & Cook (東涌)

去東涌行outlet,一定要好好獎勵自己
食好D
買正野又平
食好野又吸引

好可愛的魔法BT21
宇宙明星,吸引到一個點
韓食與公仔

好睇又好飲
好多爆珠,潛藏底部
一起混合來飲先最正
清爽甜香

溶化朱古力 (凍)
極濃香奶意
有朱古力味
滑而冰爽,是朱古力迷適用的選擇

巴馬火腿卡邦尼年糕
好香濃的味道,多醬,厚厚的質感
入口大滿足
巴馬火腿夠鹹香
蛋香混入其中,又有火箭菜加持
味力好足夠!

芝士炸豬排魔法蛋包飯
好可愛呀
飯飯之得意,仲有芝心極厚之吉豬排
好快得人心

朱古力味更巨大

牛角窩夫勁香牛油味
配大量cream cream
好食又唔「漏」

Banchan & Cook (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖
2024-08-09 126 瀏覽
又黎Banchan & cook試新野!今次知道Banchan & cook轉左新主題BT21,所以落機即刻黎試下😍BT21公仔系列好cute,就連魔法甜品、魔法蛋包飯都超可愛呢😍上菜前必有酸甜又開胃又好味既醃蘿蔔做前菜!Food list🍽️BT21系列芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168一咬開炸豬排有滿滿拉絲芝士,好邪惡又美味😋個飯團仲好有心思整成bt21公仔樣,好可愛,打卡一流!朱古力魔法甜點 $138個朱古力卷可愛到唔忍心食😂食落好濃郁又滑,好正!魔幻星空蝶豆花蘇打 $68飲落好解渴又chill,顏色好夢幻呢!無骨炸雞(一份) $208㨂左洋蔥汁同甜辣味,兩隻味道都咁惹味!辛辣肉醬年糕 $86白桃甜蜜梳打 $42

又黎Banchan & cook試新野!

上菜前必有酸甜又開胃又好味既醃蘿蔔做前菜!

Food list🍽️
BT21系列
芝士炸豬排魔法蛋包飯 $168

朱古力魔法甜點 $138

個朱古力卷可愛到唔忍心食😂食落好濃郁又滑,好正!

魔幻星空蝶豆花蘇打 $68

飲落好解渴又chill,顏色好夢幻呢!

無骨炸雞(一份) $208

㨂左洋蔥汁同甜辣味,兩隻味道都咁惹味!

辛辣肉醬年糕 $86

白桃甜蜜梳打 $42
2024-07-31
🐰✨🐹✨🐨✨🐶除左受歡迎的BT21展覽外,Banchan & Cook更推出全新「Magic Recipe」限定餐飲系列,絕對係BT21粉絲的必到打卡點!芝士炸豬排魔法蛋包飯✨酥脆多汁的炸豬排配上濃郁滑順的日式甜咖哩,再加上鮮嫩滑溜的煎蛋,視覺和味蕾體驗俱佳。朱古力魔法甜點✨Shooky蛋捲軟綿綿的蛋糕,包裹著濃郁滑順的朱古力cream,配上酥脆的窩夫,Cute到爆!魔幻星空蝶豆花蘇打✨每一口都有藍藍的爆珠在口中炸裂,加上蝶豆花的獨特色澤,口感和視覺都夢幻至極!其他必試:- 韓式無骨炸雞(蜜糖及甜辣味)外酥內嫩,開胃可口- 辛辣肉醬年糕煙煙韌韌,口感豐富,回味無窮- 清爽解渴的白桃甜蜜梳打

🐰✨🐹✨🐨✨🐶

芝士炸豬排魔法蛋包飯✨

朱古力魔法甜點✨

魔幻星空蝶豆花蘇打✨

其他必試:
- 韓式無骨炸雞(蜜糖及甜辣味)外酥內嫩,開胃可口

- 辛辣肉醬年糕煙煙韌韌,口感豐富,回味無窮

- 清爽解渴的白桃甜蜜梳打

2024-08-05 192 瀏覽
前排同朋友去東涌喺outlet行街,突然之間想食韓國菜,所以就入咗去食,我哋叫左d野share :辛辣肉醬年糕: 將辛辣的肉醬同軟嫩的年糕溝埋一齊再加韓式嘅公仔麵,口感豐富而且層次分明韓式炸雞:今次就揀咗兩款口味嘅無骨炸雞,柑橘+洋蔥汁,無骨炸雞啖啖肉,而且仲有炸薯條同埋年糕,柑橘味酸酸甜甜,而且炸雞做得好Juicy,洋蔥執咗好特別,唔經唔覺食咗好多另外仲叫咗以BT21 為主題做嘅嘢食,有(BT21)芝士炸豬扒魔法蛋包飯,呢碟嘢好得意,好適合打卡,個奄列蛋都好亂畫,配上咖喱汁同埋芝士炸豬扒,好好味(BT21)朱古力魔法甜點:主要係用朱古力蛋捲+提拉米蘇嘅牛角包窩夫,小編就極力推介提拉米蘇牛角包窩夫,唔會有好油膩感覺,比較乾身,再配上提拉米蘇嘅cream,正(BT21)魔幻星空碟豆花鮮打,蝶豆花梳豆唔會太甜,而且變幻嘅藍色,令杯嘢飲變得好靚士多啤梨紅桑子梳打:食咁多熱氣嘢,梗係要飲返杯有氣飲品啦,士多啤梨紅桑子梳打就真係好適合,好fresh整體嚟講整個餐廳都有好濃厚嘅BT21氣氛,好吸引!鍾意BT21公仔嘅朋友一定唔好錯過🤭

2024-08-05 239 瀏覽
朋友仔鐘意BT21,一於帶佢去Banchan & cook,因為出左聯乘套餐!~~~還原度非常之高!同餐牌見到既一模一樣,非常適合打卡😍芝士炸豬扒魔法蛋包飯-咖喱同蛋包飯幾時都咁夾,加埋芝士炸豬扒,大滿足!朱古力魔法甜點-由朱古力忌廉卷+Tiramisu croffle組成,甜度適中,無話好甜👍🏻(唔捨得切爛shooky🤣)魔幻星空蝶豆花梳打-非常清新,仲有啲甜甜爆珠係底~無骨炸雞(甜辣&蜜糖口味)-大推!除左啲炸雞好惹味juicy之外,因為無骨,啖啖肉好爽😈沾左醬既年糕薯條一樣咁正~~~辛辣肉醬年糕-少少辣既肉醬加埋辛辣麵同年糕 好滋味😋雖然都好飽,但係都忍唔住食晒白桃甜蜜梳打食完飽飽,重同朋友仔係東薈城到同BT21既裝飾影相,朋友仔話佢滿載而歸🤣

還原度非常之高!同餐牌見到既一模一樣,非常適合打卡😍

芝士炸豬扒魔法蛋包飯
-咖喱同蛋包飯幾時都咁夾,加埋芝士炸豬扒,大滿足!

魔幻星空蝶豆花梳打
-非常清新,仲有啲甜甜爆珠係底~

無骨炸雞(甜辣&蜜糖口味)

2024-08-04 198 瀏覽
落雨天想搵朋友行街食飯☔️但佢帶住小朋友,唯有去商場行吓😌原來近期東薈城聯乘BT21喺商場內設置好多打卡位🤩 而餐廳更成為《BT21 Magic Recipe: A Taste of Love》魔法主題餐廳🤠餐廳内外有唔少打卡位,每張枱仲有BT21嘅公仔😍小朋友對公仔真係愛不釋手🤭餐廳更為主題推出Magic Menu😇BT21迷真係要去試😌🌶辛辣肉醬年糕 ($86)幾特別😆有啲似韓式肉醬意粉🍝不過意粉就換成拉麵同年糕,果然年糕係同咩都咁襯😌煙煙韌韌口感同肉醬都幾夾😋同埋辣度好微,我呢啲唔食得辣嘅都唔太覺得辣😝🍗韓式炸雞 ($208)不嬲都好鍾意食佢嘅炸雞😌皮脆肉嫩,味道又夠😙仲有勁酥脆嘅薯條同煙靭嘅年糕都好好食🤤最開心係一份雞可以揀兩種口味,啱哂我呢啲花心人士😛芝士一如既往咁香濃🧀今次仲試咗柑橘味,酸酸甜甜都幾開胃😋😋😋🧀芝士炸豬扒魔法蛋包飯 ($168)又真係幾靚幾得意喎😍用白飯堆砌嘅RJ真係幾神似😆炸豬扒包滿芝士勁滋味😋半熟蛋飽滿又嫩滑,配搭咖喱勁好撈飯🤤🤤🍫朱古力魔法卷 ($138)以Shooky為造型嘅朱古力卷好可愛😆蛋卷軟熟,朱古力忌廉香滑朱古力味濃😋同牛角包窩夫完成形成一軟一

辛辣肉醬年糕
🌶辛辣肉醬年糕 ($86)

韓式炸雞

🍗韓式炸雞 ($208)

芝士炸豬扒魔法蛋包飯

🧀芝士炸豬扒魔法蛋包飯 ($168)

朱古力魔法卷

🍫朱古力魔法卷 ($138)
以Shooky為造型嘅朱古力卷好可愛😆蛋卷軟熟,朱古力忌廉香滑朱古力味濃😋同牛角包窩夫完成形成一軟一酥嘅口感👍🏻

白桃甜蜜梳打、魔幻星空碟豆花蘇打

🍑白桃甜蜜梳打($42)
☔️魔幻星空碟豆花蘇打 ($68)

朱古力魔法卷
白桃甜蜜梳打、魔幻星空碟豆花蘇打
2024-08-04 77 瀏覽
最近去咗東薈城名店倉睇BT21展覽,見到BT21啲角色真係好得意,我最鐘意TATA個心形頭❤️佢哋七個角色,真係各有特色,每隻都咁吸引。睇完展覽,當然要食返個BT21餐啦,所以就去咗「Banchan and Cook」食吓佢哋嘅BT21主題餐點。餐廳充滿BT21嘅打卡位同布置,連咕𠱸都有BT21嘅圖案,好吸引😍芝士炸豬排魔法蛋包飯 🧀🍛:咖哩有啲辣,炸豬排外皮好脆,入面芝士流心,食落真係好滿足。蛋包飯包住啲飯,切開嘅豬排同芝士流心真係好吸引。朱古力魔法甜點 🍫✨:呢個甜點包括朱古力瑞士卷同牛角包窩夫,SHOOKY造型瑞士卷嘅造型好得意,仲有牛角包窩夫外脆內軟,配埋朱古力醬真係一流自選口味無骨炸雞 🍗:叫咗洋蔥汁同芝士味,洋蔥汁好好味,炸雞外脆內嫩,值得推薦。仲有年糕同薯條,炸雞加上芝士醬,正呀辛辣肉醬年糕 🌶️🍲:唔太辣,食落有蕃茄味,麵質彈牙,仲有年糕。年糕同麵條煮得啱啱好,辣味適中,配埋蕃茄醬,食落好開胃🤤白桃甜蜜梳打 🍑:唔太甜,但可以再多啲桃味,飲落好清新。梳打水嘅氣泡感覺配埋白桃味道,好適合夏天飲💪🏻魔幻星空蝶豆花蘇打 🥤💫:唔太甜,藍梅爆珠好特別,睇落好靚,飲落又清爽。蝶豆花嘅

魔幻星空蝶豆花蘇打 🥤💫:唔太甜,藍梅爆珠好特別,睇落好靚,飲落又清爽。蝶豆花嘅顏色配埋蘇打水,有種魔幻嘅感覺。

食完之後,真係覺得「Banchan and Cook」係一個BT21迷嘅天堂,唔單止有主題食物,仲可以影到好多靚相。同朋友去打卡真係一流,尤其係啲BT21角色設計得咁得意,每一隻都好想帶返屋企🤩
如果你係BT21迷,真係唔可以錯過呢間餐廳呀!🤣
追星日常就係難得有同BTS聯乘嘅餐廳就要住過去!雖然今次唔係真係BTS而係BT21,但點都要支持下,所以一次過點晒所有特別嘅Menu🤣芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)我想講,因為係RJ個頭,真係唔捨得食個飯,但係個芝士炸豬扒都好吸引,熱辣辣上嚟嘅時候見到個芝士仲係流心,不過炸豬扒份量略嫌少咗啲,佢好食嘅程度想食多兩舊,不過到時又應該會好漏,所以而家其實份量啱啱好🤪朱古力魔法甜點($138)今次係shooky嘅朱古力蛋捲,配咗奶油窩夫,又係會唔捨得整爛佢,因為真係好似樣🤤 蛋捲同窩夫都好食,兩個人分啱啱好🫶🏻夢幻星空蝶豆花蘇打($68)店員上菜嘅時候好貼心咁將杯墊分開擺,所以可以攞返個杯墊返屋企留念🥰 蝶豆花蘇打真係好啱打卡,下面仲有啲爆豬波波,清爽又好有口感🍹韓式炸雞(蜜糖拼柑橘)($208)韓式炸雞配薯條同年糕,炸雞同薯條都意外地好食,佢好特別仲有淨炸雞皮,真係好邪惡😈 但佢所有嘢都炸到脆卜卜,尤其鍾意佢柑橘口味,酸酸甜甜咁🤤 不過份量都好多,叫全份炸雞啱晒幾個人分辛辣肉醬年糕($86)見佢寫住辛辣以為會好辣,但我估佢真係只係指辛辣麵,肉醬配上年糕嘅感覺好奇妙,好有Crossover
芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)

朱古力魔法甜點($138)

夢幻星空蝶豆花蘇打($68)

韓式炸雞(蜜糖拼柑橘)($208)

辛辣肉醬年糕($86)

見佢寫住辛辣以為會好辣,但我估佢真係只係指辛辣麵,肉醬配上年糕嘅感覺好奇妙,好有Crossover西式同韓式嘅感覺🤪
青檸梳打($42)

青靈梳打正正常常,都係夏天適合嘅飲品,但如果呢排嚟到,我都係會選擇要BT21🤪

今次係專登嚟東涌嘅分店,因為得佢先有聯乘,但試過餐廳嘅質素,覺得就算唔係BTS都值得一試👍🏻

= Banchan & Cook // 東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖 // 26681802 =
2024-08-03 83 瀏覽
最近東涌東薈城內有出現好多 BT21 , 我同謙謙都有去行下打卡。見到Banchan & Cook門口有一係系列超靚的BT21佈景板好吸引,原來餐廳做緊BT21主題睇完餐牌太吸引了直接入左去座低。謙謙點選了BT21主題系列😍😍😍💟 芝士炸豬排魔法蛋包飯 ~ 賣相相當可愛,芝士炸豬扒外層酥脆內裡豬扒juicy ,拌勻上旁邊的咖哩好夾, 咖哩屬於日式甜咖哩小朋友最喜歡, 個蛋亦做得好滑溜。💟 朱古力魔法甜點 ~ 朱古力蛋捲軟綿綿的蛋糕包著朱古力厚厚滑滑的cream 造型好Cute, 窩夫酥脆可口。💟 魔幻星空蝶豆花蘇打 ~ 呢杯謙謙超鍾意佢話每吸一下都有藍藍的爆珠係口內爆炸,蝶豆花拌勻真係好好夢幻的。✡️ 洋蔥汁和芝士無骨炸雞 ~ 洋葱汁帶點酸甜的醬汁,而芝士味係滿滿香濃嘅芝士粉, 呢到炸雞香脆肉嫩,唔覺唔覺真係會食多幾件架。✡️ 辛辣肉醬年糕 ~ 愛吃韓食的都喜歡食韓國的麵和年糕,呢款會滿足到你。✡️ 無花果梳打 ~ 我喜愛無花果獨有的口感和清甜,加上呢杯唔會太甜啱我。

謙謙點選了BT21主題系列😍😍😍

2024-08-03 52 瀏覽
Banchan & Cook最近同BT21聯手打造魔法主題餐館🪄🔮推出共3款以魔法為主題嘅料理✨包括芝士炸豬扒魔法蛋包飯、朱古力魔法甜點及魔幻星空蝶豆花蘇打😍充滿愛嘅仲夏魔法之旅💫芝士炸豬扒魔法蛋包飯魔法師RJ造型融合咗Banchan & Cook招牌嘅蛋包飯🍛濃郁口感嘅蛋包飯,加上香口咖哩風味😛同埋流心芝士炸豬扒🐷香脆可口嘅豬扒,包住濃郁嘅芝士🧀口感豐富😚朱古力魔法甜點以SHOOKY造型嘅朱古力魔法卷🍫非常可愛😍特濃嘅朱古力味蛋卷,鬆軟可口☺️配上tiramisu牛角包窩夫🥐🧇配上脆脆嘅牛角包窩夫,牛油味突出🧈加埋香甜嘅雪糕🍦大滿足啊🥳魔幻星空蝶豆花蘇打呢杯魔法特飲以蝶豆花及藍莓蘇打作主調💙漸變色好靚😍味道酸酸甜甜,份外清新🌿而且特飲內亦有藍莓口味嘅爆珠,增加味蕾😛韓式炸雞一共有6款口味嘅韓式炸雞🍗今次我試咗柑橘🍊同蜜糖🍯黃金色嘅炸雞外層酥脆清爽,內層雞肉鮮嫩多汁💦配搭上甜酸嘅柑橘醬汁🍊少咗油膩感,多咗份清新嘅滋味🌿嫩滑爽脆嘅炸雞,配上了口味醇厚嘅蜜糖🍯喺嘴裡面慢慢軟化嘅口感,有著啖啖甜入心嘅滋味💕仲會有埋年糕同薯條添🤩辛辣肉醬年糕鮮甜嘅蕃茄肉醬,少少辣好惹味🌶️年糕煙煙韌韌,沾滿肉醬😛

辛辣肉醬年糕
鮮甜嘅蕃茄肉醬,少少辣好惹味🌶️年糕煙煙韌韌,沾滿肉醬😛除咗年糕外,仲會有辛辣麵添🍝麵條彈牙非常入味😚

香甜濃郁嘅白桃味🍑梳打清爽涼快🧊夏天飲就啱晒☀️

2024-08-02 53 瀏覽
餐廳裡裡外外都係bt21打卡佈景。餐牌內有用bt21造型嘅食物。芝士炸豬排魔法蛋包飯RJ頭白飯造型,以火腿片做圍巾,炸豬排捧捧,炸得香脆肉質唔乾,咬落去有流心芝士,將白飯沾上咖哩汁同滑蛋好滿足。雙拼無骨炸雞(酸甜拼原味)原味炸雞脆口得黎有肉汁,亦唔油膩,另一款酸甜炸雞,味道酸酸甜甜好開胃,薯條炸得香脆。辛辣肉醬年糕辛辣肉醬加番茄仔味道酸甜,年糕同麵條質感彈牙,食落質感唔會腍啤啤。朱古力魔法甜點立體感公仔蛋糕造型,蛋糕鬆軟朱古力味道唔太甜,窩夫牛油味香。魔幻星空蝶豆花蘇打蝶豆花飲料入面有粒粒爆珠,將檸檬汁加入再攪拌,顏色由淺變深,蘇打好爽帶微甜。白桃甜蜜梳打梳打水內有桃肉粒,入口帶微香,口感爽甜。
餐廳裡裡外外都係bt21打卡佈景。

餐牌內有用bt21造型嘅食物。

芝士炸豬排魔法蛋包飯

雙拼無骨炸雞(酸甜拼原味)

白桃甜蜜梳打
梳打水內有桃肉粒,入口帶微香,口感爽甜。

第二回來到Banchan &cook,每次來到都很驚嘆餐廳為食物裝飾的心思,真是每一條菜🥬和每一塊紅蘿蔔🥕都裝飾得恰如其份。最近餐廳推出新的餐單,新主題讓菜式又美出新高度!🤩🥩🍛芝士炸豬排蛋包飯薄豬排包著流心芝士,再裹上麵包糠炸脆,單是豬排花盡心思。雞蛋光滑的外表下是爆漿的半熟炒蛋,再烙上yummy 字句。米飯也用模壓成可愛雲狀,可拌底下咖喱吃。🍝辛辣肉醬年糕不只有年糕,還有炒辛辣麵。以西式蕃茄肉醬意粉的概念來炒韓式肉醬年糕拉麵,很有新意。而味道也不算很辣,小孩也易於入口。🧅🍯🍗雙拼韓式炸雞不得了,不得了!超巨大份超香口超好吃!貓太太點了洋蔥汁和檸檬蜜糖口味,各有千秋,底下還送上大堆炸薯條。吃過真的令人念念不忘🥹貓太太寫著寫著,又口水分泌了。🍰🍩朱古力甜點朱古力毛巾卷內包著厚厚軟滑的忌廉。Trimisu 風味的牛角包窩夫灑上可可粉和Cream cheese 醬。網裝焦糖脆片。一份甜品已熱量爆表🤣當然美味指數都爆登。🌟🌌🍸星空碟豆花梳打好美!碟豆花的深藍漸變在梳打水中,爆珠啫喱輕輕一咬在口中漫出甜甜的果汁。🍑🍺白桃甜蜜梳打白桃肉打蓉加入梳打,面頭是真桃肉,泛著甜蜜清香。

🥩🍛芝士炸豬排蛋包飯

🍝辛辣肉醬年糕

🧅🍯🍗雙拼韓式炸雞

🍰🍩朱古力甜點

🌟🌌🍸星空碟豆花梳打

🍑🍺白桃甜蜜梳打
白桃肉打蓉加入梳打,面頭是真桃肉,泛著甜蜜清香。

2024-07-31 140 瀏覽
不嬲我都鐘意kpop,知道有cafe 用BT21做主題就即刻去咗食,全店都有BT21嘅decoration同每個座位都有cushion。另外係BT21系列餐點都用佢地做主題,好多fans去打卡最開心🥳🌟芝士炸豬排魔法蛋包飯有RJ造型嘅飯,蛋好滑夠流心,芝士炸豬排可以拉絲🧀咖喱汁唔會太辣都幾惹味。💫朱古力魔法甜點食嘅時候要好狠心咁切開Shooky🙈朱古力cream都幾濃郁同軟滑,隔離仲有窩夫。🫧魔幻星空蝶豆花蘇打杯嘢飲好靚呀,蝶豆花嘅藍色再加埋有啲珍珠,甜甜地幾好飲。🍗無骨炸雞叫咗柑橘味同蜜糖味,兩隻味其實有少少似,不過本人會比較鍾意金橘味,因為酸酸地平衡返炸雞嘅油膩感。🍜辛辣肉醬年糕唔好比辛辣呢兩個字嚇親,實際上唔辣,肉醬加埋芝士加埋年糕同埋泡麵一齊食係好正嘅comfort food。🍹無花果梳打梳打加無花果醬,感覺好清新。

🌟芝士炸豬排魔法蛋包飯

💫朱古力魔法甜點

🫧魔幻星空蝶豆花蘇打
杯嘢飲好靚呀,蝶豆花嘅藍色再加埋有啲珍珠,甜甜地幾好飲。

🍗無骨炸雞

🍜辛辣肉醬年糕

🍹無花果梳打
梳打加無花果醬,感覺好清新。
2024-07-30 91 瀏覽
去咗東薈城名店倉睇最喜歡的卡通人物BT21, 得知佢有聯乘餐廳 반찬앤쿡Banchan and Coo,好喜歡座位之間有一定距離,每枱座位旁都放著BT21公仔,打卡影相一流,都唔會影響到人。 1 / 芝士炸豬排魔法蛋包飯 (HK$168)哇哇,RJ的米飯造型,簡直好可愛。 咖喱汁配上芝士炸豬排,再加上滑溜嘅炒蛋。真係好正。 2/ 韓式無骨雙併炸雞 (HK$208)原味|洋蔥汁|甜辣 | 芝士 |柑橘|蜜糖六款味道我哋揀咗原味同甜辣,甜辣的味道食完後,很韓式,感覺自己正正身處韓國。 3/ 朱古力魔法甜點 (HK$138)朱古力忌廉卷加上小小朱古力就成為左Shooky,又係打卡的時候,旁邊有忌廉牛角包窩夫,香甜酥脆。甜點做得不錯,不膩,不甜,減肥中都可以食多幾口。4/ 魔幻星空蝶豆花蘇打 + 白桃甜蜜梳打店員把飲品送到枱上,附上BT21全員的紙墊。好靚呀。開初以為黑色的丸子係黑糖珍珠,原來係爆珠,好飲。

1 / 芝士炸豬排魔法蛋包飯 (HK$168)

2/ 韓式無骨雙併炸雞 (HK$208)
原味|洋蔥汁|甜辣 | 芝士 |柑橘|蜜糖六款味道

3/ 朱古力魔法甜點 (HK$138)

4/ 魔幻星空蝶豆花蘇打 + 白桃甜蜜梳打
店員把飲品送到枱上,附上BT21全員的紙墊。好靚呀。
開初以為黑色的丸子係黑糖珍珠,原來係爆珠,好飲。