2022-12-06 554 瀏覽
自己挺喜歡吃漢堡薯條的!但這幾天吃了太多牛了,所以今天選了豬柳的!漢堡味道很好比較起來要比和牛漢堡要清新一點!然後芝士薯角真的沒得輸!夠熱夠脆,芝士夠多!最後整盒一件都沒剩!洋蔥圈向來是我最愛小食之一。但坊間很多洋蔥圈上桌時都扁扁的,或者很乾!這個洋蔥圈圓圓的,炸得不會太乾,太好吃啦!飲品也不錯。熱的Latte好喝但沒什睇頭,而凍Mocha好睇又好飲😆仲要價錢很親民!👍🏽食完仲可以逛逛運動店,滿足
自己挺喜歡吃漢堡薯條的!
但這幾天吃了太多牛了,所以今天選了豬柳的!
漢堡味道很好
比較起來要比和牛漢堡要清新一點!

然後芝士薯角真的沒得輸!
夠熱夠脆,芝士夠多!
最後整盒一件都沒剩!

洋蔥圈向來是我最愛小食之一。
但坊間很多洋蔥圈上桌時都扁扁的,或者很乾!
這個洋蔥圈圓圓的,炸得不會太乾,太好吃啦!

飲品也不錯。
熱的Latte好喝但沒什睇頭,而凍Mocha好睇又好飲😆

仲要價錢很親民!👍🏽
食完仲可以逛逛運動店,滿足
2022-05-02 1077 瀏覽
去九展睇concert,順便去搵嘢食叫左三個芝士漢堡,肉質唔錯,塗上茄汁、芥末醬更加滋味洋蔥圈:鹽味薯條雞翼夠熱大大個漢堡,好食好味呢度一個漢堡包跟套餐有一杯飲品,一款小食$78,價錢合理個包足料又大個,小食即制夠熱夠脆,下次會再幫襯
去九展睇concert,順便去搵嘢食
叫左三個芝士漢堡,肉質唔錯,塗上茄汁、芥末醬更加滋味
洋蔥圈:
鹽味薯條
雞翼夠熱

大大個漢堡,好食好味

呢度一個漢堡包跟套餐有一杯飲品,一款小食$78,價錢合理
個包足料又大個,小食即制夠熱夠脆,下次會再幫襯
2022-05-01
2021-05-30 2008 瀏覽
位於九展地庫嘅 As Cafe 主打 burger。我推介芝士牛肉漢堡,餡料除咗芝士同漢堡扒外,就係蕃茄,洋蔥,生菜同酸瓜,非常 basic,但係一啲都唔馬虎,漢堡扒牛味夠,肉質軟腍 juicy,好正😋。值得一提,burger 嘅酸瓜係另上,照顧到唔食酸瓜嘅人嘅需要,非常窩心🥰。如果叫套餐,就當然要揀薯角,大大份,即叫即整,熱辣辣,外面微脆,裡面充滿薯仔味,再配埋食 burger 不可缺少嘅可口可樂,又係豐富嘅一餐。

2021-05-28 1035 瀏覽
踏入盛夏酷暑,午餐時段也不想去別處吃,選擇了簡簡單單在九展吃。九展地下和2樓也有很多食肆,但也光顧了不少次,經同事提醒才記起B1層也有幾間可以一試。 🏛最後選擇了這家漢堡小店,因為第一次見油煙大的漢堡店和運動用品鋪共冶一爐,對他們的好奇心很大。漢堡款式由和牛、普通牛、豬、雞和素菇,總有一款合適。但由於用餐位置暴露於商場街道,疫情下以安全計選擇了外賣回公司吃。 🍔芝士牛肉漢堡餐 $78第一次光顧,當然選了最基本的漢堡來試。打開包裝,醬汁不會過剩流出。小口一咬漢堡扒,肉質較鬆散,仍帶有點點膻味,調味不太夠,菜量不少添加了爽口感覺。 🥨洋蔥脆圈跟餐小食選了炸洋蔥圈,打開就聞到油味,洋蔥圈尚算新鮮,爽口但不算太甜。炸漿略厚,提供些許飽足感。另外值得稱讚的是有白色可樂可以選擇,相對健康又能補充纖維🥤

🍔芝士牛肉漢堡餐 $78
芝士牛肉漢堡

🥨洋蔥脆圈
2021-05-24
外賣自取
2021-04-17 969 瀏覽
下午時段超值套餐芝士牛肉漢堡 / 豬柳漢堡 + 汽水 $60個人覺得呢個餐非常抵食 因為芝士牛肉漢堡本身單點都58蚊即係加多2蚊有灌野飲咁個漢堡非常好食亦飽肚 食完仲好滿足首先個面包唔係嘉頓果d啦 入面有生菜絲 蕃茄 醬汁 芝士 牛肉醬汁非常夾個包 牛肉亦好有口感 唔會太乾太硬其實佢另外有套餐 包+小食+野飲套餐可選野飲只有5樣 冷熱飲 凍飲加幾蚊咁之前試過配薯角/芝士薯角(另加5蚊)呢間嘅薯角都好飽肚 唔係kfc乾爭爭果隻 係好實在嘅薯角 芝士薯角嘅話雖然個芝士汁好重手 但我覺得好似同薯角唔太夾都係原味薯角比較好食
下午時段超值套餐

入面有生菜絲 蕃茄 醬汁 芝士 牛肉

醬汁非常夾個包 牛肉亦好有口感 唔會太乾太硬

其實佢另外有套餐 包+小食+野飲

套餐可選野飲只有5樣 冷熱飲 凍飲加幾蚊咁

之前試過配薯角/芝士薯角(另加5蚊)

呢間嘅薯角都好飽肚 唔係kfc乾爭爭果隻 係好實在嘅薯角

芝士薯角嘅話雖然個芝士汁好重手 但我覺得好似同薯角唔太夾

都係原味薯角比較好食

2021-04-14
外賣自取
芝士牛肉漢堡連汽水
2020-10-23 1381 瀏覽
性價比高的一家Café行完九展搞嘅特價場,走咗落B1層睇睇,之後去咗食ASCafé。我同朋友各自叫咗個脆香三文魚漢堡同芝士牛肉漢堡。漢堡裡面嘅吉列三文魚扒,香脆表面滲出甘香濃郁嘅魚油,再配新鮮野菜及沙律醬,油膩感立即消除,更進一步提升味道層次,食落好正。至於隻芝士牛肉漢堡,質地鬆軟,牛肉味濃,加上鮮蕃茄洋蔥脆酸瓜生菜跟半溶化的芝士,材料豐富又即叫即做,每一口都滿足新鮮。加埋啲小食,今餐真係好Full,好在啲醬料夠開胃又Fresh,越食越想食。
性價比高的一家Café

行完九展搞嘅特價場,走咗落B1層睇睇,之後去咗食AS
脆香三文魚漢堡、芝士牛肉漢堡、鹽味焗薯、洋蔥脆圈
2020-10-23
脆香三文魚漢堡、芝士牛肉漢堡、鹽味焗薯、洋蔥脆圈
2020-03-13 1565 瀏覽
去開九龍灣,咁啱經過emax,行去B1層睇下有咩睇,竟然有間AS Café,店小小,野食選擇多。我就試咗個野菌素堡,野菌嘅味道好香,加埋配菜如青瓜、蕃茄,就好有田園風味,食完之後會想再咬第二啖,好快就食完成個飽,大滿足。仲有仲有,啲薯條脆脆地,點埋醬汁,好正。
野菌素堡 +薯條
2020-02-12 902 瀏覽
前幾日經過Emax,想食Burger,就搵到呢間,賣運動用品之餘,仲有Burger食。又飽肚又唔會太貴!同埋唔會難食得去邊。買咗豬柳漢堡,麵包口感鬆軟,中間夾著豬柳餡非常juicy又很惹味。仲有蕃茄同生菜都係Fresh嘅。今次食住咁多先,下次嚟Emax,會再試下其他。
2020-01-06 1064 瀏覽
論食肆,九龍灣展貿當然不及MegaBox啦(其實論乜嘢都係MegaBox勝人一籌)。之前過嚟九展睇show睇車等等,都係會去其他地方或者mega box食咗嘢先,但今次趕唔肚餓,諗住冇嘢食就算啦!有間野又好特別喎,明明係一間賣運動野嘅鋪頭,門口係cafe,仲有啲快餐店咁嘅枱櫈,咁就試吓佢啲burger啦!👉🏻 牛肉應該係自家製嘅,都唔錯,都有牛味👉🏻 如果個包鬆軟脆啲就好喇👉🏻 Burger舖竟然有呢個甜品賣,原來叫荷蘭鬆餅,唔錯,幾得意👉🏻 但性價比高,$78有套餐,仲要有埋芝士唔使加錢,我覺得佢嘅size同Triple O差唔多
👉🏻 牛肉應該係自家製嘅,都唔錯,都有牛味
芝士漢堡

👉🏻 如果個包鬆軟脆啲就好喇
荷蘭鬆餅

芝士漢堡
荷蘭鬆餅
  • 芝士牛肉漢堡
2020-01-03 628 瀏覽
九龍灣e-Max好得意,B1層嗰度有好多賣運動嘅店,Accuratesports仲有一個AS cafe,而且食物選擇都算唔少。主要係有burger、小食及沙律。我哋就試咗牛肉漢堡及豬柳漢堡。牛肉漢堡芝士好香,而且牛肉熟得來又唔會太老,肉質唔錯,夾埋仲有蕃茄、菜等等配料,熱辣辣。豬柳漢堡亦都好出色,食落去調味都唔錯。另外跟餐可配飲品及小食,揀咗芝士薯角,芝士味超級濃郁,適合鍾意食芝士嘅朋友。薯角都炸得熱辣辣幾脆。檸檬沙冰大大杯,飲落給Fresh感覺唔錯。

我哋就試咗牛肉漢堡及豬柳漢堡。

豬柳漢堡亦都好出色,食落去調味都唔錯。

檸檬沙冰大大杯,飲落給Fresh感覺唔錯。
2019-12-11 516 瀏覽
今日喺emax參加完活動,想搵啲野完下,但又唔太餓,行咗一陣見到間叫AS Café嘅野,第一眼最吸引我眼球既係蕃茄肉醬薯角,薯角好厚好大隻,外面個層好香脆,啲蕃茄味好唔會蓋過啲肉醬味,總知沾落薯角度好好。好少食到肉醬薯角,夠特別。BTW,呢間野有啲菜式都幾特別,好似個荷蘭鬆餅甜品咁,雖然今次冇食,下次一定要試下至得。
蕃茄肉醬薯角
蕃茄肉醬薯角
2019-11-24 495 瀏覽
以前會到九龍灣展貿中心聽演唱會嘅,但已好耐冇去啦。今日去九龍灣做嘢,見有時間,搭個shuttle好快就來到,行行吓街,又喺outlet買小小嘢,見到有好多新鋪頭,新食肆,不過有D係連鎖店,於是揀咗呢間運動鋪出邊的as cafe,難得來一轉,試吓D唔同嘢都唔錯,尤其係行行吓街真係有D肚餓。來一個芝士牛肉漢堡,唔算太大個,但麵包烘得香香脆脆,而入邊D生菜,蕃茄好新鮮,而牛肉餡係手打嘅,零舍好味。小食我叫咗芝士薯角同埋荷蘭入口的小鬆餅,芝士汁勁邪惡哋好食,薯角亦好粗,口感唔錯,一邊食一邊話,食完呢餐减肥喇;而小鬆餅就好似港版的雞蛋仔,細細舊,味道也不錯。朱古力沙冰

朱古力沙冰

2019-11-06 370 瀏覽
下午茶時間,一個人喺九龍灣展貿中心行行下街,去咗食野。去咗間叫AS CAFÉ嘅餐廳,食咗芝士薯角,薯角口感唔錯,重點係芝士味好夠,配埋薯角到好好食。再飲埋杯熱咖啡,好夠飽,加上而家有8折,都算抵食。
芝士薯角,熱咖啡
2019-10-31
下午茶
芝士薯角,熱咖啡
2019-11-06 236 瀏覽
又到醫肚嘅時間,喺Emax搵有咩好野食之際,發現有間Café新開咗。叫咗個野菌素菇堡,啱晒我口味,因為係素食。裡面啲菇好香,堅香菇嚟,加埋中間啲洋蔥粒,整體嚟講,幾好食。我仲叫咗盒芝士薯角,芝士味濃郁,薯角好香,熱辣辣時食會好食啲。
AS野菌素菇堡,芝士薯角
2019-10-29