2023-03-15
新年忙完上個月終於可以約返好姊妹出嚟食餐好🥺依家仲有OpenRice買3送1嘅優惠非常吸引😎weekend brunch有seafood bar, 各色頭盤冷盤, salad bar同dessert任食包一杯飲品,+$38有free flow still/sparkling water想豐富啲仲可以加錢飲free flow酒類同叫main dish我哋見seafood bar有生蠔蟹腳覺得夠食就冇叫main🤤Seafood bar有生蠔🦪蟹腳、麵包蟹🦀龍蝦🦞青口、凍蝦🦐香草煙三文魚、新鮮胡椒蝦同醃魷魚🦑🦪生蠔唔算大隻,但夠鮮甜🦀蟹腳肉質結實又厚肉,夠晒鮮甜平日唔鍾意剝殼嘅我都食左幾隻🦀麵包蟹膏多肉厚,蟹肉都有味嘅,比想像中好食🦞龍蝦同樣肉質扎實,青口都幾新鮮我哋今次主力食海鮮,所以其他野都係淺嚐芝士方面有4款🧀凍肉幾款比較特別有新鮮蜂蜜🍯配芝士食唔錯👍🏻🥗Salad bar亦有超多款式另外每人送左1隻燒蟶子牛油加左chives有少少蒜蒜蒸帶子嘅香味🤣甜品就每款都試左少少🎂🍰🧁🍮🥧🍦🍨朱古力蛋糕超濃味😋桑莓芝士蛋糕都好食,中間嗰層蛋糕好鬆軟,入口有層次macaron就比較甜🧐好似裝飾嘅朱
依家仲有OpenRice買3送1嘅優惠非常吸引😎
🦪生蠔唔算大隻,但夠鮮甜
🦀蟹腳肉質結實又厚肉,夠晒鮮甜
平日唔鍾意剝殼嘅我都食左幾隻
🦀麵包蟹膏多肉厚,蟹肉都有味嘅,比想像中好食
🦞龍蝦同樣肉質扎實,青口都幾新鮮
我哋今次主力食海鮮,所以其他野都係淺嚐
芝士方面有4款🧀凍肉幾款
比較特別有新鮮蜂蜜🍯配芝士食唔錯👍🏻
🥗Salad bar亦有超多款式
另外每人送左1隻燒蟶子
牛油加左chives有少少蒜蒜蒸帶子嘅香味🤣
甜品就每款都試左少少🎂🍰🧁🍮🥧🍦🍨
朱古力蛋糕超濃味😋
好似裝飾嘅朱古力cone反而有驚喜🤩
外層係脆皮黑朱古力,入面係軟心餡
🍓紅色係紅莓sss
🥭黃色就似熱情果+芒果嗰類熱帶生果味
🥥綠色就係椰子味
蘋果批唔係太甜🍎蘋果酸酸地入口清爽
另一邊有朱古力噴泉同gelato,gelato有朱古力同椰子味
椰子味中間有椰絲,椰子味重都幾特別
服務滿分💯
我哋嗰枱剪蟹嘅較剪冇彈弓
多口問下會唔會可以換把有彈弓嘅較剪
嗰服務員即刻搵俾我哋🥺
雖然最後都係冇,但佢都特登搵左另一把手柄大啲比較好剪嘅✂️俾我哋
仲幽默咁解釋返同希望我哋唔會因為把✂️食少左蟹
幽默得嚟不失禮貌🤣態度值得一讚
四周都係落地玻璃,環境開陽,自然光充足
仲可以飽覽維港同中環嘅景色
再加埋夠晒grand嘅內裝