2023-02-13 48 瀏覽
Friday night朋友帶我去左一間係長沙灣的隱世南美菜餐廳「Amusement Eatery」,裝潢用彩虹燈為主,特別有情調。餐廳環境舒適,仲一邊播放住輕鬆音樂,好啱三五知己黎聚會,梳化位仲打卡一流呀📸最近JFOODO @japanese_rice_hk 舉行緊「日本米饗宴🍚」活動,同本地40多家餐廳合作推出用日本米製作的美味菜式,Amusement亦參與其中。 試左佢地兩款用正宗的日本大米做的菜式,原來日本米係可以咁好食🤭💕BBQ set for 2 $498見到有個二人餐好吸引,又好豐富,毫不猶豫就order!🌽炸粟米配辣乳酪醬 Fried Sweet corn鮮甜粟米好新鮮,切成細細條易入口,配埋微辣嘅乳酪醬,十分惹味!🍢 雜錦串燒 Assorted Skewers串燒大大盤,上枱好香炭燒味道! 有6款串燒,分別係雞翼,鮮蝦,冬菇,秋葵,豬腩肉和菠蘿。樣樣都燒得香口,肉質又juicy! 最愛係加左肉桂粉既燒菠蘿🍍,又清甜又清新。配上3款自家製醬料,分別係自製墨西哥辣醬、青蕃茄醬和甜甜地的羅望子醬,可以提昇串燒既風味。🍗 秘魯特色燒雞飯 Peruvian Roast Chic

💕BBQ set for 2 $498

見到有個二人餐好吸引,又好豐富,毫不猶豫就order!

🌽炸粟米配辣乳酪醬 Fried Sweet corn

🍢 雜錦串燒 Assorted Skewers

燒雞飯特別用上日本新潟縣的大米,特點係口感堅實,粒粒飯都肥嘟嘟,咀嚼時口感黏糯,富米香。燒雞好入味,肉質好嫰滑,配料仲有紅腰豆同埋烤香蕉🍌,烤完的蕉肉結實左仲無咁甜,真係富有異國風情!

🦑是日精選意粉 Pasta of the Day

今日廚師特別製作的係魷魚意粉,有魷魚圈和魷魚鬚,又彈牙又鮮味,意粉更加係爽口彈牙。醬汁辣辣地,加埋檸檬汁調味,令你食慾大增!

🍮 熱大米布丁配雪糕新地

好驚喜的一款甜品! 布丁同樣用上日本新潟縣的大米,味道香甜,口感暖暖地又軟糯,加上肉桂粉甜甜地,配埋雲尼拿雪糕,一冷一熱口感豐富!

🍹手搖水果茶 $58
水果茶用新鮮水果製造,飲落清甜又解渴!

🍹南美檸檬特飲 $58
檸檬酸酸地,溝埋底層的黑糖,味道變得酸酸甜甜,又開胃又解膩,女生一定喜歡!
2023-02-06 50 瀏覽
同樣菜式,高低之分盡在處理食材的仔細程度。前菜為炸栗米和牛油果沙律。栗米炸至乾身並配上適量調味及醬汁,非常香甜。沙律配料豐富,裁切大小合適,配上蜜糖芥末醬,合格有餘。雜錦串燒每種食材燒烤恰到好處,有焦香並保有原來食材水份,配上三種特制醬汁:羅望子醬、自家辣醬、青番茄醬,令串燒有多種配搭。其中秘魯特式燒雞配飯糰最有驚喜,上菜後多種香料香氣撲面,但品嚐味道卻未有過於濃烈。燒雞幼嫩多汁,米飯粒粒分明,且有嚼勁。配菜帶甜味,與酸甜的烤雞非常搭配。整道飯再次體驗出食材處理仔細程度的重要性。最後甜品為熱大米布丁配雪榚新地。大米煮至軟糯,布丁有肉桂及奶香。配上柚子乳酪新地,酸甜及冷熱交替的味道與口感,非常吸引。除食物質素優質外,侍應服務細心,仍會在上菜時蕳單介紹餸菜及食用方法。整個用餐體驗極佳,值得再度光顧。
同樣菜式,高低之分盡在處理食材的仔細程度。

整個用餐體驗極佳,值得再度光顧。
2023-02-06 83 瀏覽
🌽炸粟米配辣乳酪醬 Fried Sweet corn炸粟米切成更幼細嘅條狀,令每一粒粟米都能夠平均沾上幼鹽同埋微甜辣嘅醬汁,十分惹味。🍢雜錦串燒 Asserted Skewers雜錦串燒包括入味嘅雞翼,肥美嘅鮮蝦,更有蔬菜類冬菇,秋葵。而且仲有refreshing 嘅串燒甜菠蘿。雜錦串燒配搭多種醬汁,自家製辣醬,有薑味嘅羅漢子醬同埋青蕃茄醬,特別能夠帶出雜錦串燒嘅風味。🦑海鮮墨魚汁意粉 Seafood squid ink pasta 海鮮墨魚汁意粉材料非常豐富,有青口同大量嘅墨魚。海鮮彈牙鮮味,意粉al dente。廚師更有心思地為墨魚汁意粉加上三文魚子,為視覺同埋味覺造成一個contrast嘅設計。🍗 秘魯特色燒雞飯 Peruvian Roast Chicken with Rice呢一道秘魯特色燒雞飯,為我帶嚟一啲讀書時期外國朋友為我炮製美食嘅回憶。濕潤嘅炒飯加上紅豆同埋炸香蕉,充滿異國風味。而燒雞亦烹調得非常入味,同時亦能夠保持雞肉嘅嫩滑。🍨 粟米芝士蛋糕配雪糕新地 Corn Cheesecake with ice cream粟米芝士蛋糕質感比較結實,粟米同埋芝士帶出少少鹹味,
🌽炸粟米配辣乳酪醬 Fried Sweet corn

🍢雜錦串燒 Asserted Skewers

粟米芝士蛋糕質感比較結實,粟米同埋芝士帶出少少鹹味,而芝士味香濃。暖暖而又結實嘅芝士蛋糕同冰凍酸甜又軟綿嘅柚子牛油雪糕冰火交融。這個甜品好味得令人很享受。

🍹手搖水果茶 - 柚子味 & 士多啤梨味 Handshake Iced Tea

手搖水果茶果味濃郁,賣相卻似一杯Cocktail,被餐廳內霓虹燈折射致發光。水果茶表面打上一層泡沫,再加鮮色花瓣點綴,漂亮又有心思。

2023-02-05 68 瀏覽
這間Amusement Eatery 雖然位置不太方便,但就是喜歡他們環境比較靜,方便傾計,餐廳不大,但樓底高,沒有壓迫感。有室外室內座位,餐廳最入的座位更是打卡位。星期六的下午,有數款午餐供應,包一份主食及餐湯。如果星期一至五更包餐飲,更抵食。時令魚柳配香蒜橄欖油手工意粉$98, 賣相擺盤吸引,只是份量對男士來說少一點。手工意粉比較粗身而有咬口,充滿蒜蓉香。魚柳煎得皮脆。塔斯曼尼亞羊架$198, 有2支骨,7成熟剛好,肉質鮮嫩,肉汁豐富,燒得很香,帶有少少羊羶香。

2023-02-04
▫️成日食黎食去都係中、西、日餐,今次一於試下香港比較少見既南美菜😆 餐廳位於長沙灣,主打秘魯菜🇵🇪 餐廳充滿霓虹燈佈置感覺好迷幻🌈🍽 Dinner set for 2 $588▫️對南美菜無乜idea,唔想諗直接揀個2人set👻🌽 炸粟米▫️粟米好鮮甜,伴碟有紅椒乳酪醬,辣辣地又唔漏🌶🥑 牛油果沙律▫️牛油果大大舊又夠熟🥑 沙律菜好新鮮🥬 配上清甜紅菜頭、南瓜🎃、果仁同提子乾,足料又口感豐富🥗🍢 雜錦串燒▫️大大盤串燒😯 蝦肉彈牙🦐、豬腩肉同雞翼啖啖肉又juicy💦、蔬菜類有秋葵同冬菇🍄 仲要加左肉桂粉既燒菠蘿🍍 甜甜地又幾特別✨▫️配上3個醬,分別係自製辣醬、羅望子醬同青蕃茄醬🥫 串燒肉類同甜甜地既羅望子醬最夾🍢🇵🇪 秘魯特色燒雞配飯糰▫️燒雞脾舖滿香料,肉質好嫰滑🍗 飯粒偏硬同乾身,撈埋燒雞汁同碟邊既黑豆一齊食幾香口🫘 仲有烤香蕉,烤完蕉肉結實啲無咁甜,味道好特別🍌🍮 熱大米布丁配雪糕新地▫️甜品一凍一熱☃️ 熱食係大米布丁,口感軟糯加上肉桂粉幾香甜😗▫️凍食係柚子忌廉雪糕,味道酸酸地有啲似雪葩,仲加左餅乾碎同朱古力條🍫🍊 手搖水果茶 - 柚子 $58▫️水果茶用新鮮水果製造,飲落有啖啖柚子絲🍹🍋 南

🍽 Dinner set for 2 $588
▫️對南美菜無乜idea,唔想諗直接揀個2人set👻

🌽 炸粟米
▫️粟米好鮮甜,伴碟有紅椒乳酪醬,辣辣地又唔漏🌶

🥑 牛油果沙律

🍢 雜錦串燒

🇵🇪 秘魯特色燒雞配飯糰

🍮 熱大米布丁配雪糕新地

🍊 手搖水果茶 - 柚子 $58
▫️水果茶用新鮮水果製造,飲落有啖啖柚子絲🍹

🍋 南美特色鮮檸梳打 $58
▫️杯底有層黑色layer,原來係黑糖😯 同鮮檸梳打攪勻,味道酸酸甜甜,幾開胃解膩🫧

2023-01-29 33 瀏覽
美國菜經常都會食,但是南美菜就比較少,今次男朋友找到這一間是食南美菜的,位於長沙灣。店內用霓虹燈牌做裝飾,上面砌了不同的字句,鮮艷的色彩令人感到南美的熱情!傳統秘魯檸檬漬魚生 (細)$88見到幾多人推介這一個,這個分細和大,因為我們只有兩個人,所以就叫了細的。魚生咬落爽口,配上洋蔥甜椒黃椒絲,再加上檸檬漬,食落酸酸甜甜,作為前菜好開胃。而上面有塊應該是焗甜薯片,脆脆的,多一種不同嘅口感。特色南美烤肉飯$188食南美菜,點都要試吓特色南美烤肉飯!這個烤肉飯好多肉,分別有雞肉牛肉,全部已經切成條再烤,所以好香烤肉味!還有半個牛油果、烤香蕉、焗豆,同埋煎到脆邊的太陽蛋!旁邊有個我很喜歡的牛油果醬,侍應教我們傳統的食法是把所有材料和牛油果醬撈在一起,然後食。每一啖都有不同的口感和材料,好滿足,而且好特別。芝士和牛肉醬闊條麵$188和牛肉醬份量足,每啖闊條麵都有肉醬伴隨,闊條麵有咬口,煮得適中,加上上面的芝士,令到整個闊條麵更加cheesy !粟米芝士蛋糕配雪糕新地$98芝士蛋糕都經常吃,但是粟米芝士蛋糕就比較少見,這個食落有淡淡的粟米粒,可以中和芝士蛋糕的膩,而且幾適合不喜歡吃甜的人!雪糕新地
傳統秘魯檸檬漬魚生 (細)$88
特色南美烤肉飯$188
食南美菜,點都要試吓特色南美烤肉飯!
芝士和牛肉醬闊條麵$188
粟米芝士蛋糕配雪糕新地$98
芝士蛋糕都經常吃,但是粟米芝士蛋糕就比較少見,這個食落有淡淡的粟米粒,可以中和芝士蛋糕的膩,而且幾適合不喜歡吃甜的人!雪糕新地奶味重,加上兩條朱古力威化條,令人勾起兒時的回憶!
熱情果$58
柚子$58
兩杯水果茶賣相不錯,茶味幾濃,分別配上柚子和熱情果都很夾,最重要的是不會太甜,較健康!
個人幾喜歡這裏的環境,比較遠離繁囂,燈光微微陰暗,配上鮮艷的霓虹燈牌字句,好適合情侶或三五知己來食飯和談天説地。
2023-01-24 61 瀏覽
行過覺得呢間野幾有格調,係呢個區少有d,就詆試佢啦▫️南美淹海鮮係一個開胃冷盤黎既,酸酸甜甜,八爪魚同埋蝦配搭住好多蕃茄、洋蔥、菇,底下仲有脆片襯托埋一齊食▫️Clams Papardelle蜆肉手打寬條麵,麵質好特別呀,有少少咬口架,唔係普通淋既麵質,可能呢個就係南美既特色▫️塔斯曼尼亞羊架7成熟既羊架都係有少少血水,但係感覺唔生,煮得剛剛好,食落又唔騷,旁邊配合左芥末子醬,令羊架更突出本身既鮮味▫️南美檸檬特飲就是一杯充滿檸檬味道好清新好fresh既飲品▫️手搖熱情果水果茶唔知道原來手搖果茶係南美都流行架,感覺似台灣同港式飲品▫️Cheese Cake最難忘係呢個芝士蛋糕呀,原來係軟林林既芝士蛋糕入面加粟米係咁好食架,同埋好突出到南美甜品特色,係今晚既highlightOverall南美菜份量係細少少
行過覺得呢間野幾有格調,係呢個區少有d,就詆試佢啦

▫️南美淹海鮮

▫️Clams Papardelle

▫️塔斯曼尼亞羊架

▫️南美檸檬特飲
就是一杯充滿檸檬味道好清新好fresh既飲品

▫️手搖熱情果水果茶
唔知道原來手搖果茶係南美都流行架,感覺似台灣同港式飲品

▫️Cheese Cake

Overall南美菜份量係細少少
  • 粟米芝士蛋糕
2023-01-20 39 瀏覽
Amusement Eatery (長沙灣)朋友話想食一些特別啲嘅菜式,就選擇咗呢間餐廳,這餐廳係食南美菜,感覺香港好少這國家嘅菜式餐廳內部環境與裝修很特別,很多不同嘅特色燈飾🥰南美特色海鮮配粟米片 $68呢一個好抵食,估唔到雜錦海鮮放上粟米片,口感好夾,海鮮鮮味好出🫶🏻粟米片又好脆口,口感好好👍🏻M7和牛扒配阿根廷青醬$198都係$200唔使,牛肉煎得剛剛好,入面肉質嫩滑,好香牛味🤤長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
Amusement Eatery (長沙灣)

餐廳內部環境與裝修很特別,很多不同嘅特色燈飾🥰

南美特色海鮮配粟米片 $68

M7和牛扒配阿根廷青醬$198
都係$200唔使,牛肉煎得剛剛好,入面肉質嫩滑,好香牛味🤤

長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2023-01-19 47 瀏覽
呢排嘅心情係有點低落,想食番餐好嘅激勵下自己,於是就過黎呢間有多國菜📍Amusement Eatery同朋友食個晚飯。店鋪內燈光較暗,並以唔同顏色嘅霓虹燈光做裝飾,以短白易明的英文造句.令人反思自己過得如何.加上餐廳樓底夠高.空間感十足。令人舒壓放鬆!!🍹南美特色~柚子&菠蘿手搖水果茶($58each)味道入口夠清,並唔系一味得個甜,仲有幾款水果可供選擇。🌟 南美淹海鮮 ($68)呢個凍盤用左切碎蕃茄,洋蔥,細墨魚,蜆肉,配埋墨西哥車輪脆片,味道酸酸甜甜,非常開胃。一片接一片即時食慾大增。🍴慢煮豬鞍配羅望子汁 ($248)豬肉本身肥美夠厚身,經過一輪慢煮後,外皮唔會太焦,切開仲肉汁溜出黎,一啲都唔會韌,配菜配搭、青椒,仲有烤過嘅薯仔,沾上酸甜嘅羅望子醬,味道幾特別。🍴塔斯曼尼亞羊架 ($228)叫左七成熟,上碟剛好有點肉汁流出黎,內裹中心有點血色。火喉控制得好好。食落唔韌又唔羶味。仲可以沾D微辣芥末醬。食完呢餐飯後,充滿正能量,為明日嘅生活打拼!!

🍹南美特色~柚子&菠蘿手搖水果茶($58each)
味道入口夠清,並唔系一味得個甜,仲有幾款水果可供選擇。

🌟 南美淹海鮮 ($68)

🍴慢煮豬鞍配羅望子汁 ($248)

🍴塔斯曼尼亞羊架 ($228)
食完呢餐飯後,充滿正能量,為明日嘅生活打拼!!
2023-01-18 47 瀏覽
今日朋友帶我去一間比較有特色嘅餐廳😍呢間餐廳主打南美菜,裝修佈置用彩虹燈為主調,好有氣氛情調,而餐廳最入面有提供舒適嘅長梳化,好適合打卡影相。♡南美特色漬海鮮 $68蜆肉,🐙八爪魚粒,🍅蕃茄粒,青口粒,🍤蝦肉粒混合,加入特製嘅醬汁,口感酸酸甜甜,好開胃❗️🌽粟米片好香脆,一齊食更加滋味。♡ M7和牛扒配阿根廷青醬 $198🥩逢星期一/三晚有優惠,現在優惠價$198 (原價$348)性價比極高,超抵食❗️M7和牛扒大大塊,用慢烤烹調,使肉質保持鮮嫩,充滿肉汁,口感一流😋配上阿根廷青醬,層次感更豐富。♡手搖水果茶 士多啤梨 $58🍸♡手搖水果茶 熱情果 $58🍹新鮮嘅水果茶好清新,不太甜。
今日朋友帶我去一間比較有特色嘅餐廳😍

♡南美特色漬海鮮 $68
南美特色漬海鮮

♡ M7和牛扒配阿根廷青醬 $198🥩
M7和牛扒配阿根廷青醬

♡手搖水果茶 士多啤梨 $58🍸
♡手搖水果茶 熱情果 $58🍹
新鮮嘅水果茶好清新,不太甜。

2023-01-16
南美特色漬海鮮
M7和牛扒配阿根廷青醬
  • 手搖水果茶 熱情果
2023-01-13 32 瀏覽
朋友長沙灣上班,滿推薦Amusement Eatery,餐廳屬高質西餐路線,難得一次聚餐,當然選他愛吃的一家店。店內裝潢偏近酒吧風,以紫紅豐富色彩的霓虹燈配搭,感覺輕鬆無拘束。餐牌包括當月優惠、是日精選及日常餐牌,點了前菜傳統秘魯檸檬漬魚生、白酒蜆手工麵及當日優惠M7和牛扒($198)。傳統秘魯檸檬漬魚生師傅以秘魯檸檬汁漬魚生,汁均勻滲透魚生粒,酸甜開胃。白酒蜆手工麵新鮮的Pappardelle有2-3厘米寬,故邊緣不太整齊,麵條質感薄滑、富蛋香,麵汁能掛白酒汁。蜆屬大蜆類、厚肉肉汁飽滿、味道鮮甜,味道佳,唯獨份量不多。M7和牛扒牛扒油脂分布平均、油份適中、肉質相當軟嫩,建議燒至五成熟左右,入口鮮嫩柔軟。總括來說,食物款式富心思、味道佳、唯獨份量不多,大食的可能要加點食物。

傳統秘魯檸檬漬魚生

師傅以秘魯檸檬汁漬魚生,汁均勻滲透魚生粒,酸甜開胃。

白酒蜆手工麵

M7和牛扒

• 白酒蜆手工麵
2023-01-12 1353 瀏覽
今日去咗我平時好少去的長沙灣一帶同朋友飯聚。估唔到呢度好多特式小店,好多間都想試。今晚新嘗試試南美餐廳,非常有格調,燈光昏暗但有很多色彩繽紛的霓虹燈襯托。一排廚房一排座位,坐得舒服。喺店舖盡頭仲有張好大的沙發位,好啱三五知己聚腳。手搖水果茶好奇心驅使下試吓點樣手搖法,有幾款水果味任揀,士多啤梨,熱情果,菠蘿、柚子,我揀咗熱情果,而朋友揀咗士多啤梨。賣相靚,感覺唔錯,熱情果果味好濃再加左紅茶增添了層次感。牛油果沙律(細)主角牛油果份量足,剛好熟透,仲有紅菜頭、南瓜、合桃提子乾,材料豐富,加上南美獨有醬汁,跟一般慣常的西式沙律比較特別。即刨新鮮松露雜菌闊條麵闊條麵手工制,非常有誠意,識落煙韌,比較挺身,有口感。黑松露係即刨味道好香濃新鮮,再加上菇類同密密的芝士碎,層次豐富,係素食推介。慢煮西班牙豬鞍好厚身,慢煮得非常淋身,而邊邊位帶點脂肪,食落好Juice,唔會偏乾,相當唔錯。

手搖水果茶
牛油果沙律(細)
牛油果沙律(細)

2023-01-04
2023-01-10 114 瀏覽
走訪南美已是多年前的事,這天晚上約了友人到長沙灣吃秘魯菜,店外的招牌在黑夜中特別顯眼。內裏的裝潢也以霓虹燈為主,餐廳最遠處有沙發座位,適合大伙人一邊嚐特色菜,一邊輕鬆地呷一口特色飲品。餐牌以中文和西班牙語為主。熱情果手搖水果茶($58),賣相甚佳,熱情果的微甜,配隨後的烤雞菜餚更顯清新。南美特色鮮檸梳打($58),以梳打為主的飲品,一片鮮檸片在梳打頂層漂浮着,底層是黑糖。喝前把黑糖與梳打攪拌,再擠一擠鮮檸,便能嚐到梳打的刺激之餘,帶着微甜的黑糖和檸檬清新微酸的味道,味道竟有點像秘魯的印加可樂。秘魯特色燒有機走地雞($288),秘魯的雞肉很出名,走在秘魯街上,雞肉是最常見的肉類,用作烤雞、雞湯、雞湯麵、烤雞飯等,價廉物美。這裏用上大量香草等醃料燒雞,雞皮燒得香脆,能嚐到陣陣香草的香氣。不只香脆的雞皮,雞肉同樣吸收香草的味道,肉質滑和多汁,走地雞的肉也更厚實。拌菜的薯仔燒到外層香脆,內層實中帶軟。燒雞附了一碟酸辣醬,刺激的辛辣、酸味和濃郁的香草燒雞配搭恰宜,為必點秘魯菜的必點菜式。法式白醬海鮮手工披薩($188),披薩邊香脆鬆軟,整片薄餅都有大量芝士,海鮮有墨魚仔、魷魚、蝦、青口,皆新鮮爽
南美特色鮮檸梳打

法式白醬海鮮手工披薩
法式白醬海鮮手工披薩($188),披薩邊香脆鬆軟,整片薄餅都有大量芝士,海鮮有墨魚仔、魷魚、蝦、青口,皆新鮮爽口。
熱大米布丁配雪糕新地
雪糕新地
熱大米布丁
熱大米布丁配雪糕新地($98),大米選自日本新瀉米,加上玉桂和牛奶,香熱綿滑,入口有玉桂香和奶香。雪糕非常香滑,份量多,很適合與人分享。友人最滿意這個甜品

店內還有秘魯國菜檸檬漬魚生(Ceviche),下次再來嚐嚐這個秘魯國菜。
題外話/補充資料: 加一服務費
2023-01-09
南美特色鮮檸梳打
熱大米布丁配雪糕新地
2023-01-06 52 瀏覽
朋友對食物要求多,一間餐廳可以食唔同風味菜式真不錯!可以一邊飲野談天說地,又可以食風味菜式,餐廳設計座位舒服😌開始先飲杯特飲手搖水果茶!好清香的熱情果味!再配上餐廳的fine de Claire生蠔🦪,好肥美,加上檸檬🍋汁,蠔🦪味更鮮👍🏿主食慢煮西班牙豬鞍,好香濃的調味料,咬落有肉汁鎖住肉內,感覺好好食呀😋配菜都有豬鞍的味道!塔斯曼尼亞羊架(medium)配料用嚟提升羊架的味道,令到羊肉更加特別!飯後甜品飲杯朱古力加上pandan,不太甜,還有斑斕香味😋
飯後甜品飲杯朱古力加上pandan,不太甜,還有斑斕香味😋
2023-01-05 657 瀏覽
今天駕車出外吃晚餐。餐廳附近有路邊收費停車位和室內收費停車場:喜漾停車場。餐廳是內部主要是以一些英文字霓虹光管和一些燈泡作照明,環境較暗,情調浪漫,座位舒適。和牛肉醬墨西哥粟米片128元,墨西哥粟米片有兩隻顏色,均香脆。和牛肉醬的牛味濃。熱的和牛肉醬與熱的粟米片一起吃,味道很夾。伴碟有一小碟辣醬,辣味輕微。烤西班牙黑毛豬228元,賣相吸引。黑毛豬肉大大粒,外層被烤香了,內層肉多汁,味道沒有過咸。青椒和洋葱亦被烤得很香。特色南美烤肉飯188元。烤牛肉惹味,口感不柴,肉多汁。烤雞肉嫩滑。煎雞蛋味道正常。牛油果綿滑,新鮮美味。炸香蕉香口很甜。紅腰豆的口感綿綿的,粉粉的。醬汁加入了香料,味道特別。飯粒較硬和較鬆散,與一般的泰國米不同。伴碟有一小碟牛油果醬,味道鮮甜。熱頂級伯爵茶38元,茶味香濃。熱朱古力飲品38元,賣相美麗,朱古力味香,甜味輕微,是牛喜愛的口味。

熱頂級伯爵茶38元,茶味香濃。

2023-01-03