2022-12-25 78 瀏覽
聖誕前後去食,二百蚊嘅人頭晚飯其實唔算貴。三文魚帶子意大利飯同蘑菇湯都幾好味,不過湯同甜品應該都係時令(唔一定再有),只係前菜沙律上得比較慢。generally 唔錯,超時都無趕人走。
2022-12-23
2022-12-25 117 瀏覽
之前見過呢間 覺得佢嘅裝修幾靚 近排去咗食 唔知好唔好食呢😚👅提拉米蘇牛角窩夫 $68呢個好正 佢嘅牛角窩夫好鬆脆😋提拉米蘇味道都幾突出 啲cream幾滑 好食🤤👅美國安格斯肉眼 $188呢個都唔錯 性價比高 對得住呢個價錢🤩肉眼扒都幾厚 食落唔係好鞋 煎得幾香😛👅墨西哥雞鎚 $58調味唔錯 口感脆卜卜😆👅芝士焗西蘭花 $58呢個好邪惡 芝士份量好多 仲可以拉絲添😙同埋仲有啲焦香 好正🥰👅雙鵝肝牛肉漢堡 $188呢個幾有驚喜🤩以呢個價錢嚟講 佢嘅鵝肝都算幾厚 同埋油脂都好豐富 牛肉都唔會好乾 仲有啲肉汁 夠大份 好食😋👅意大利雲吞 $58呢個好抵食 😆佢嘅雲吞餡幾creamy 有啲芝士味 再配上佢嘅蕃茄醬汁 食晒都唔覺得好漏😛👅芝士焗青口 $52呢個就正正常常 鍾意食芝士嘅可以一試👅雪糕比利時窩夫 $68佢嘅窩夫幾香 食落都幾鬆😍嗰日嘅雪糕係雲呢拿味 仲配咗lotus餅 同埋有啲餅碎 令到口感更加豐富🥰👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $48呢個飲落唔會好甜 上面仲有塊ladyfinger 真係好似食緊Tiramisu咁 唔錯🤤👅抹茶鮮奶 $38👅Oreo曲奇奶昔沙冰 $43總括嚟講 呢

👅提拉米蘇牛角窩夫 $68

👅雪糕比利時窩夫 $68

👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $48

👅抹茶鮮奶 $38
👅Oreo曲奇奶昔沙冰 $43

總括嚟講 呢間西餐廳嘅食物質素的確唔錯😝服務都幾好 大家不妨嚟呢度一試呀🙈

😋 好味:8.39/10
🤑 價錢:7.99/10
🤗 服務:8.00/10
😝 環境:7.86/10
😚 衞生:7.55/10
🤩 整體:8.31/10
2022-12-20 271 瀏覽
呢間Cafe嘅裝修真係好靚!!🥰 佢喺洗衣街呢達超多Cafe嘅街加入邊~ 佢總共有兩層~ 而地下嗰層就係粉紅色係嘅裝修😍 非常少女風而且好適合打卡🫶🏻 而上面嗰層就係有霓虹燈等等嘅裝飾~ 不過嗰日就冇上到去睇啦~ 除咗裝修之外佢嘅食物都好適合打卡! 賣相好靚之餘質素都唔錯🫶🏻 價錢都唔係話好貴!! 所以都幾推介呢間cafe🥰🤍雙鵝肝牛肉漢堡 $188雙鵝肝牛肉漢堡係絕對好足料🥹 兩大塊鵝肝都好厚好juicy!! 而且牛肉都係好多汁🥰 加上佢本身嘅醬汁都有好多所以食落真係覺得好juciy! 一啲都唔乾!! 不過就係因為太厚嘅關係, 所以食落都幾論盡🤣 幾乎係切開個burger咁食🤣🤍澳洲頂級西冷 $138西冷質素都好唔錯! 牛扒好大塊而且都好厚身🥰 牛扒本身質素都好靚好嫩滑! 不過我就覺得調味重咗少少~ 令我好鍾意佢嘅厚身薯條☺️ 有外脆內軟嘅感覺~🤍提拉米蘇牛角窩夫(Standard) $68佢嘅賣相好靚!! tiramisu好香濃☺️ 不過我就覺得口感偏軟身~ 唔係好有croffle平時脆脆地嘅口感~🤍Amico & 求其特飲 $43 & $38Amico好推介!! 🥰 飲

🤍雙鵝肝牛肉漢堡 $188

🤍澳洲頂級西冷 $138

🤍提拉米蘇牛角窩夫(Standard) $68

🤍Amico & 求其特飲 $43 & $38
Amico好推介!! 🥰 飲落好舒服又唔會太甜~ 不過求其特飲我就覺得有少少香精味~ 我個人就唔太鍾意~
澳洲頂級西冷
雙鵝肝牛肉漢堡
提拉米蘇牛角窩夫
2022-08-27
雙鵝肝牛肉漢堡
  • Amico
2022-12-09 429 瀏覽
《Amico 1890》前排揾餐廳食生日飯,聽聞依間餐廳最近換咗新裝修,改頭換面,下層以粉紅少女風格裝修,上層就走型格露營風⛺️,一於再訪book枱食生日飯啦當日就安排咗我地坐樓下,粉紅同湖水綠色調裝潢,天花以玩味波波燈作裝飾,打卡一流!炸魚薯條$68炸魚外脆內軟,魚肉幾滑😚薯條🍟寛身香脆,有調味粉係面,惹味可口車打芝士牛肉漢堡🍔 $128黑色嘅漢堡包🍔加上一層滿滿嘅車打芝士,牛肉都juicy,仲有🍅同生菜🥬,味道正常 南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $128意大利飯有淡淡南瓜味,味道正常普通,配上份量唔少嘅煙三文魚,同煎帶子,不過意大利飯偏濕太多汁加拿大豬鞍扒🥩 $188豬鞍扒厚切幾大份,扒味濃郁,帶有脂肪,肉質嫩口唔難咬,配菜有薯條同沙律🥗慶祝生日仲有得book畫甜品碟,可以自訂圖案,朋友仔就要求畫隻🐷俾我,畫得幾靚幾得意☺️整體黎講,食物質素正常不過不失,新裝修打卡一流,推薦慶祝生日畫碟打卡推薦指數:🟠🟠🟠🟠⚪️味道:3/5環境衛生:4/5服務:4/5抵食:3.5/5《Amico 1890》📍 旺角洗衣街24號地舖 #hongkong #hongkongfoodie #hkfood #hk
《Amico 1890》

服務:4/5
抵食:3.5/5

《Amico 1890》
📍 旺角洗衣街24號地舖

#hongkong #hongkongfoodie #hkfood #hkeats #852food #852foodie #mongkok #旺角美食 #旺角 #旺角cafe #旺角好去處 #美食 #香港美食 #mongkokcafe
慶祝紀念
生日
加拿大豬鞍扒
畫碟
餐廳:Amico 1890 (旺角)地址:旺角洗衣街24號地舖旺角洗衣街呢間人氣Cafe——Amico 1890 @amico1890 已經踏入第8個年頭,佢哋堅持10年唔加價都真喺幾堅🤣👍,最近佢哋將餐廳大改造,佔兩層嘅空間分別構造兩種唔同嘅效果:上層主要走灰暗色型格路線;而下層就以粉色系塑造少女風格,但目的都只喺得一個,正如佢哋餐廳名隱藏嘅意思一樣——「Amico 」意大利文解作「朋友」,希望一大班知心好朋友可以嚟呢度好好聚舊、享受😎餐廳到處都喺影相位,隨手拎起部手機/相機就可以瘋狂打卡一番📸,佢哋以Cafe形式推出唔同西式美食,識食一定喺趁下午茶時間以最抵價錢食佢哋嘅食物,畢竟叫Light Meal就可以用優惠價嗌佢哋嘅嘢飲😆✝️露絲瑪莉羊扒 $198一上枱未食就已經聞到誘人嘅羊羶羊脂香🐑,3大塊連骨嘅羊扒堆砌喺滿滿嘅粗炸薯條上面,羊扒嘅肉同脂肪比例各佔一半,中間有層筋膜痴住,叫咗5成熟,切嘅時候豐腴嘅肉汁即刻湧流晒出嚟🤤,面頭仲有唔少迷迭香,唔知有冇人同我一樣特別鍾意食嗰舊好邪惡但喺好重羊羶香嘅脂肪層呢😝✝️森林雜菌薄餅 $108熱辣辣新鮮出爐🔥,一拎起就見到Mozzarella
餐廳:Amico 1890 (旺角)
地址:旺角洗衣街24號地舖

✝️露絲瑪莉羊扒 $198

✝️森林雜菌薄餅 $108
熱辣辣新鮮出爐🔥,一拎起就見到Mozzarella Cheese濃郁嘅拉絲效果🧀,相當吸引,用咗雜菌🍄、意大利香草🌿、蕃茄等材料去鋪滿成個Pizza🍕,夾埋超鬆脆嘅薄Pizza餅底一齊食,值得再encore😋

✝️鵝肝多士 $68
鵝肝外層焦脆、內裡Creamy柔滑,鵝肝香味勢不可擋,蒜蓉多士仲要吸晒啲鵝肝精華,雖然油膩,但完全抗拒唔到,就算今晚要跑多幾個圈都值得食多一件😍

✝️提拉米蘇牛角窩夫 $68
Tiramisu嘅甜配上牛角窩夫嘅鹹,
柔軟嘅Cream、香脆嘅手指餅、酥脆嘅牛角窩夫🧇,締造咗豐富嘅口感層次。
另外加$35叫埋Tiramisu Latte,就可以享受雙重嘅Tiramisu滋味🤩,
當然唔少得用嚟打卡啦😏,Tiramisu愛好者千祈唔好錯過

✝️松露朱古力凍餅 $69
鍾意食朱古力嘅人就要一試呢個松露朱古力凍餅,朱古力同cream溝勻再灑上朱古力粉🍫,睇落就好似松露咁綿密濃郁,甜而唔膩,口感厚實,
食完飲埋杯解渴清新嘅「垃圾桶」(+$25)就最適合不過,原來喺甜酸適中嘅芒果檸檬梳打🍹
2022-12-02
8 分鐘 (堂食)
✨香脆紐約薯條✨ $48🍟一定要加錢(另+$10)要芝士黑松露醬😆個醬勁濃厚好香黑松露味😍配上熱辣辣薯條真是無得輸🫶🏻✨龍蟹汁蟹肉意粉✨ $108🦞個汁好香濃👍🏻仲有大量蟹肉🤭鮮味十足又辣辣地🌶非常推介呢個😎好味✨墨魚汁大蝦意大利飯✨ $118🍚擺盤好精緻🥰意大利飯軟硬適中大蝦新鮮彈牙👍🏻醬汁唔會太杰所以食得多都唔覺膩😋✨tiramisu牛角窩夫✨ $68 🧇奶蓋好正😍咸甜比例岩岩好牛角窩夫外脆內軟😚好好味✨tiramisu latte✨ $48 ☕️打卡好靚😎味道都好飲👍🏻推介❤️

✨香脆紐約薯條✨ $48🍟

味道都好飲👍🏻推介❤️
  • Tiramisu latte
  • 可遇不可求
  • 龍蝦汁蟹肉意粉
餐廳位於旺角洗衣街,旺角站E2出口大約行5分鐘就到👍臨近聖誕節,餐廳門外都有粉紅色聖誕樹好適合同朋友一齊打卡📷真係好有少女心🤩Dinner Set🤩 包一個意大利風乾火腿沙律+主食+飲品+甜品(自家制乳酪雪糕)🐷加拿大豬鞍扒 $188豬鞍扒煎到兩邊都好香好脆,又好Juicy,啖啖肉,配埋厚切薯條同沙律👍豬鞍扒旁邊重有蘋果蓉同茄汁,好味道😆🍝黑松露卡邦尼意大利粉 $158一上枱就已經聞到好香黑松露味,亦都好多煙肉同洋蔥配料,意粉又唔會好淋,好好食🤩🐔水牛城雞翼 $62一客有6隻,雞翼炸到好脆,味道甜甜酸酸,又香辣又惹味,值得一試!🍕千島海鮮pizza $128賣相好吸引,咬落去脆卜卜,餡料都算多🍕芝士量重可以拉絲🤩🥰整體黎講,餐廳環境適合打卡📷,食物賣相靚📷如果想搵間靚景西餐廳一定要黎Amico1890啦~P.s 餐廳重有畫碟服務,適合慶生/週年紀念嘅人🥰
Dinner Set🤩
🐷加拿大豬鞍扒 $188
🍝黑松露卡邦尼意大利粉 $158
🐔水牛城雞翼 $62
🍕千島海鮮pizza $128
賣相好吸引,咬落去脆卜卜,餡料都算多🍕芝士量重可以拉絲🤩🥰
P.s 餐廳重有畫碟服務,適合慶生/週年紀念嘅人🥰
  • 水牛城雞翼
  • 千島海鮮pizza
  • 黑松露卡邦尼意大利粉
  • 加拿大豬鞍扒
Lunch 100蚊多少少就鋸到扒!環境氣氛超級適合打卡~餐廳位置唔算太就腳,不過全粉紅色嘅外牆就相當顯眼😂 整體裝修都非常適合打卡🥳 絕對值得一試~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸蒜香辣肉腸茄乾意大利粉 ($55)雖然係乾意粉,但係食落去唔會有好乾嘅感覺🥳 蒜味亦都好足🤤 不過整體有少少偏咸😖份量亦有少少偏細評分: 6.5/10🔸澳洲西冷 + 黑松露薯條($108+$10升級黑松露醬)見到size已經feel到CP值極高🤤牛扒嘅口感非常唔錯🤩今次叫左五成 ,冇過熟嘅問題,調味都係有少少偏咸🤓完全唔需要點額外嘅鹽😂 黑松露薯條嘅松露味幾出~只係加10蚊就可以有滿滿嘅黑松露!完全可以接受!整體嚟講啖啖肉非常滿足,非常適合星期五去叫😜評分:7/10🔸榛子朱古力感覺榛子味有啲太突出,完全蓋過曬朱古力嘅味道~🥲評分:5.5/10▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️📍地址:旺角 洗衣街24號
Lunch 100蚊多少少就鋸到扒!
環境氣氛超級適合打卡~

[Amico 1890]

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸蒜香辣肉腸茄乾意大利粉 ($55)

評分: 6.5/10

🔸澳洲西冷 + 黑松露薯條($108+$10升級黑松露醬)

整體嚟講啖啖肉非常滿足,非常適合星期五去叫😜

評分:7/10

🔸榛子朱古力
感覺榛子味有啲太突出,完全蓋過曬朱古力嘅味道~🥲
評分:5.5/10
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍地址:旺角 洗衣街24號
2022-11-10
2022-11-22 129 瀏覽
經過俾佢嘅粉紅色門面吸引,餐廳有兩層完全唔同風格嘅裝修,滿滿都係打卡位😍Tiramisu latte $48latte 面放咗條tiramisu 手指餅,咖啡味香濃,而且奶夠滑身,酒味唔重,飲落層次感豐富!提拉米蘇牛角窩夫 $68牛角窩夫鬆軟煙韌,tiramisu質感細緻濕潤,同樣酒味唔重,啱晒我🤤日本帶子刺身沙律 $58帶子刺身大粒厚肉,配埋個清新沙律菜,好開胃芝士焗青口 $52青口有4隻,有濃濃嘅芝士香,味道香濃,而且青口入口完全冇腥味水牛城雞翼 $62雞翼炸得鬆脆香口,加上酸酸辣辣嘅醬汁,非常開胃黑松露意大利粉 $98黑松露香氣撲鼻,味道濃郁,加上掛汁彈牙嘅意粉,更添濃厚嘅口感一陣先 $38由白桃、檸檬同乳酸整成,飲落酸酸甜甜,清新解渴本身想試埋鵝肝多士同奶蓋抹茶牛角窩夫,可惜當日冇晒🥲下次要再嚟
Tiramisu latte $48

提拉米蘇牛角窩夫 $68

日本帶子刺身沙律 $58
帶子刺身大粒厚肉,配埋個清新沙律菜,好開胃

芝士焗青口 $52

水牛城雞翼 $62
雞翼炸得鬆脆香口,加上酸酸辣辣嘅醬汁,非常開胃

黑松露意大利粉 $98

一陣先 $38
由白桃、檸檬同乳酸整成,飲落酸酸甜甜,清新解渴

本身想試埋鵝肝多士同奶蓋抹茶牛角窩夫
,可惜當日冇晒🥲下次要再嚟
2022-11-19 111 瀏覽
呢間係旺角既cafe已經bookmark左好耐!!超吸引既粉紅色又帶點復古風既門面真係好靚.除左咁有特色既門面外,佢地2樓既露營風設計都超有feel.龍蝦汁蟹肉意大利粉龍蝦汁幾濃郁而且每條意粉都充分地掛上醬汁,食落更惹味充滿濃濃蝦香.配上大量蟹肉令意粉味道更鮮甜又唔會帶腥.意粉軟硬度剛好,唔會過腍且充滿彈性.炸魚薯條好抵食!!呢個價錢有3大塊炸魚柳之餘同薯條份量超滿足!炸魚香脆又唔會炸得過油膩,炸魚外層炸漿唔會過厚,薄脆香口.內裏魚肉質感唔會好鬆散.粗身薯條食落更重薯香又香脆.三色芝士薄餅(燕芝士,羊奶芝士,菲達芝士)芝士控必試,三重芝士風味極濃厚.一送上枱既時候已經聞到陣陣芝士香氣.拉起pizza帶住拉絲效果,芝士香軟中帶點奶香及鹹香.pizza底同批邊烘得香脆又唔會過厚,令整體食落都唔會過滯.Tiramisu Latte咖啡上放上tiramisu既手指餅,手指餅上加上cream及朱古力粉,整個presentation好靚.配搭上咖啡帶出一陣咖啡酒香及朱古力香氣.Tiramisu CroffleCroffle烘得鬆脆,咬入充滿層次酥香.加入香滑忌廉,咖啡及朱古力整個配搭唔會過甜膩又好

龍蝦汁蟹肉意大利粉

炸魚薯條

三色芝士薄餅(燕芝士,羊奶芝士,菲達芝士)

Tiramisu Latte

Tiramisu Croffle
Croffle烘得鬆脆,咬入充滿層次酥香.加入香滑忌廉,咖啡及朱古力整個配搭唔會過甜膩又好夾.

未諗到
(Honey, Lemon, Citron)
清爽既檸檬及柚香,係咖啡以外清新既選擇.
午餐
  • Tiramisu latte
  • Tiramisu  croffle
2022-11-18 115 瀏覽
被粉紅色既門面設計吸引🥰 Cafe樓高兩層,裝修設計有兩種唔同風格,下層以粉紅色及綠色為主調,充滿少女心,而上層則走型格露營風,有唔少霓虹燈裝飾,好啱同朋友嚟打下卡☺️❀ 南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 🍚Risotto蘸滿南瓜汁,食落好香好creamy🥰 入面加入唔少蘑菇,仲有煙三文魚及新鮮帶子,口感好豐富呢☺️❀ 雙鵝肝牛肉漢堡 🍔勁足料😍 漢堡包夾有兩件厚身既鵝肝,肥美又充滿油香,入口即溶✨ 下層仲有牛肉漢堡扒,食落鮮嫩多汁👍🏻 旁邊仲有炸得香脆既粗薯條☺️❀ 意大利雲吞 🥟估唔到依度有得食意大利雲吞☺️ 入面包住菜肉餡,配埋蕃茄醬食,味道香濃入味❀ 提拉米蘇牛角窩夫 🧇招牌甜品賣相好吸引🥰 Croffle整得酥脆,上面放有忌廉及浸滿咖啡既lady finger,香甜濃郁,口感唔錯😝❀ 可遇不可求 🍹依杯特飲個名好特別✨ 係以桃及石榴為主調,飲落酸酸甜甜好開胃❀ Tiramisu Latte ☕️打卡一流😍 Latte味道香濃,配埋tiramisu手指餅食味道好夾~

❀ 南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 🍚

❀ 雙鵝肝牛肉漢堡 🍔

❀ 意大利雲吞 🥟

❀ 提拉米蘇牛角窩夫 🧇

❀ 可遇不可求 🍹

❀ Tiramisu Latte ☕️

下午茶
兩層嘅風格截然不同,餐廳真係落足心機(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)旺角係一個人煙稠密嘅地方,但食嚟食去唔係打邊爐就放題,好多餐廳成日都大排長龍(;´༎ຶД༎ຶ`)今次介紹呢間喺旺角洗衣街,嗰條街人流唔算多,而且旁邊冇咩商舖,平常都有啲難發現呢間餐廳ಠ_ಠ不過唔search唔知,原來呢間餐廳已經開咗8年Σ(・□・;)一直以嚟都食西餐,鋸扒、意粉、pizza嗰啲都有,而且CP價好高!本身佢店面嘅裝修係以木系作主題,依家啱啱翻新咗,餐廳門面同下層就係粉紅少女風,天花板掛上顏色鮮艷嘅波波燈,上層就係野外露營風,仲有個電影投影位置添🎥一個餐廳可以有兩個截然不同嘅風格比大家打卡真係好難得,又係考甘多位男朋友攝影技巧嘅時候喇🥸萬一一個場景影得唔好都仲有take two,但兩個場景都影唔好嘅....咁就自求多福喇🙏🏻🥹==============================〖 掂過碌蔗2人套餐🍴 〗💰398 呢個餐應該係全場最抵食,有兩個主菜、兩個前菜、兩杯飲品同甜品添(´・_・`)食物仲好大份,性價比好高!🜸⁂巴馬火腿沙律🥗 | 🜸3.3/5成個沙律採用日本胡麻醬,可以中和到火腿嘅風乾鹹味,而且火腿仲好大塊添,食落

兩層嘅風格截然不同,餐廳真係落足心機(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

〖 掂過碌蔗2人套餐🍴 〗💰398

🜸⁂巴馬火腿沙律🥗 | 🜸3.3/5
成個沙律採用日本胡麻醬,可以中和到火腿嘅風乾鹹味,而且火腿仲好大塊添,食落好fresh。

🜸⁂水牛城雞翼🍗 | 🜸3.8/5
水牛城雞翼都係西餐經常有得食嘅菜色,醬汁酸中帶點辣味,後勁都幾強,辣味慢慢滲出嚟,好開胃、好惹味,雞翼肉質都好嫩,炸得剛剛好,咬落去啖啖肉!

🜸⁂南瓜帶子意大利飯配煙三文魚🥘 | 🜸3.0/5
呢款risotto好足料,有帶子、煙三文魚,煙三文魚份量仲要好多添,帶子嘅熟度啱啱好,唔會太韌,幾嫩口。不過飯粒偏淋同濕🥺個人會prefer有點嚼勁,粒粒分明,整體都尚算creamy,但南瓜味可以再突出少少。

🜸⁂美國安格斯肉眼🥩 | 🜸3.5/5
牛排一上檯見到咁大份嚇親(~_~;) 伴碟有沙律同薯條,牛排放喺上面好大塊、好厚身!要讚嘅係佢地提供埋鹽,鹽其實就係用嚟提升牛嘅鮮味🥰因為佢地呢個唔係有醬汁既牛排,主要就係食牛最原始嘅味道!叫五成就真係煎到五成,食落口感鮮嫩多汁,肉質都好淋,筋位都唔算多,肉味都濃濃地。
美國安格斯肉眼

〖 日本靜岡縣波多野亞姨🍹 〗💰38 | 🜸3.4/5
平時喺屋企唔睇開波多野結衣,咁就嚟呢度飲返杯波多野亞姨(。・ω・。)ノ 面層放上一片片檸檬同幾粒櫻桃🍒呢杯飲品係用咗菠蘿汁、檸檬汁同益力多製成,會帶點酸酸甜甜,但唔怕好甜,十分開胃,可以用作解膩。
日本靜岡縣波多野亞姨

〖 Tiramisu Latte☕️ 〗💰48 | 🜸3.2/5
成杯嘢最特別就係有一舊脆脆嘅手指餅擺喺杯面,食一啖手指餅,再飲一啖latte,好creamy,係幸福嘅感覺 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 口感好順喉,如果Tiramisu嘅酒味可以更濃就比較好,同埋甜度可以再低番少少。
Tiramisu Latte

〖 Croffle Tiramisu🧇 〗💰68 | 🜸3.7/5
牛角窩夫有淡淡的牛油香,食落去口感鬆軟,帶有少少煙韌。舖住一層甜奶油,幼滑細膩,口感好豐富。食落唔會好甜,但係同latte一樣酒味可以再重啲!
Croffle Tiramisu

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

🔍 想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_cafe
⌫ #eatwithnous_旺角
⌫ #eatwithnous_黃店

#hkfoodie #hkig #cafe #hkcafe #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #risotto #angusbeef #cafehopping #Tiramisu #咖啡 #美食 #相機食先 #安格斯牛 #意大利飯 #吃貨 #打卡 #手機食先 #旺角美食 #Amico1890 #小店
美國安格斯肉眼
日本靜岡縣波多野亞姨
Croffle Tiramisu
大約一年前曾跟朋友到訪過,對餐廳留有深刻的印象‼️💖 相隔一年後餐廳已重新裝潢,有不少的打卡位置‼️📸▫️❥$𝟭𝟬𝟴 龍蝦汁蟹肉意大利粉🍝熱乎乎的意粉香氣撲鼻,而且份量超多‼️每根意粉都沾上了龍蝦汁,中間還加了不少的蟹肉,既有龍蝦汁的鮮味也有蟹肉的甜味,很喜歡呀‼️👍🏻👍🏻▫️❥$𝟭𝟭𝟴 茄蓉海鮮意大利飯🥘茄蓉煮成的意大利飯很清新不膩口‼️🍅 略嫌當天的茄蓉味道有點過甜,吃著整口的甜味‼️🤨▫️❥$𝟳𝟴 煙三文魚牛油果多士配沙律🥯烘過的多士很香脆‼️煙三文魚圍成的花很吸睛‼️🌹 牛油果份量有點少,不太察覺到它的存在‼️😝▫️❥$𝟱𝟴 墨西哥雞鎚🐥雞鎚炸得香脆可口,淋上的醬汁有微微的辣度,很美味呀‼️👅 跟朋友都很喜歡呢‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟲𝟴 提拉米蘇牛角窩夫(加雪糕$10)🥐小店的雪糕很好吃,質感有點像手工雪糕,建議大家一定要試試‼️🙌🏻 提拉米蘇牛角窩夫外脆內軟,夾著凍冰冰的雪糕一齊吃,太美味了‼️💋💋▫️❥$𝟲𝟴 雪糕比利時窩夫🧇此款窩夫甜度較高,跟朋友都較喜歡牛角窩夫‼️😉▫️跟餐另+ ❥$𝟮𝟱 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ☕️口感順滑,如果有美美的拉花會更開心‼️🥳▫️跟餐另+ ❥$𝟯𝟱 ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ☕️像甜品又可以
❥$𝟭𝟬𝟴 龍蝦汁蟹肉意大利粉🍝

❥$𝟭𝟭𝟴 茄蓉海鮮意大利飯🥘

❥$𝟳𝟴 煙三文魚牛油果多士配沙律🥯

❥$𝟱𝟴 墨西哥雞鎚🐥

❥$𝟲𝟴 提拉米蘇牛角窩夫(加雪糕$10)🥐

❥$𝟲𝟴 雪糕比利時窩夫🧇
此款窩夫甜度較高,跟朋友都較喜歡牛角窩夫‼️😉

跟餐另+ ❥$𝟮𝟱 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ☕️
口感順滑,如果有美美的拉花會更開心‼️🥳

跟餐另+ ❥$𝟯𝟱 ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ☕️
甜品又可以當飲料,差不多每枱食客都有ᴏʀᴅᴇʀ,很不錯呀‼️💖
  • 墨西哥雞鎚
2022-11-15 110 瀏覽
今日和朋友們一齊去呢間餐廳食晚飯,環境尚算舒適,裝修風格偏少女風,適合和一大班朋友來打卡影相!我哋叫咗幾款食物來一齊開心share🤭澳洲頂級西冷我哋叫左5成熟,但上枱切開大約7成熟左右,不過咬過唔會太難咬開,肉質尚可,有汁!鵝肝多士鵝肝有半隻手掌咁大,食落冇咩內藏味,但略嫌多士吸哂啲油,搞到成塊包太油膩。卡邦尼意大利粉正常發揮,基本上唔會中伏!幾好食既!夏威夷薄餅餅底係薄脆批,咬落鬆脆,好多芝士鋪滿哂係上面!芝士控來講吸引,讚👍🏻水牛城雞翼有少少辣,幾惹味!肉質整得唔會太老!脆薯條(配松露芝士醬)粗身薯條,非常脆身冇淋,松露芝士醬好好味!
我哋叫咗幾款食物來一齊開心share🤭
澳洲頂級西冷
卡邦尼意大利粉
正常發揮,基本上唔會中伏!幾好食既!
夏威夷薄餅
水牛城雞翼
有少少辣,幾惹味!肉質整得唔會太老!
脆薯條(配松露芝士醬)
粗身薯條,非常脆身冇淋,松露芝士醬好好味!

❀ Amico 1890 #旺角 ❀❗旺角多年屹立不倒Cafe 以全新方式呈現❗——————————————————呢間應該算係Cafe 界嘅元老級,位於旺角8年😯最近進行大翻身,門面換上少女味十足嘅粉紅色,上層仲有露營為題嘅區域,成功再度吸引新顧客✨餐廳致力售賣平價又好味嘅西餐食品,分量十足,係唔少人嘅日常聚腳之地,難怪能夠喺旺角多年屹立不倒。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Dinner set ♥ To Start ✦ 意大利風乾火腿沙律 ✦ 南瓜湯.♥ Main✦ 慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬 $228 (4/5)差唔多兩個拳頭咁大嘅三文魚扒🔥而且烹調得剛剛好,表皮香脆,肉質細嫩多汁。就咁食味道比較清淡,加少少鹽就Perfect!呢個價錢再配埋薯條真係飽到不得了,好抵食~.✦ 原條煙燻羊西冷 $178 (3/5)反而羊就有啲失望🐑雖然超厚超大塊,但切開部份非常生,口感比較韌,相信今次火候控制得唔太好,如果煮熟少少應該好食得多🙈.♥ Dessert✦ 朱古力凍餅 +$38 (4/5)多種層次,朱古力味道濃郁,朱古力控必定愛上🥳.✦ 金寶蘋果撻 +$38 (3.8/5)金寶比較細粒有啲似木糠布
❀ Amico 1890 #旺角 ❀

意大利風乾火腿沙律

✦ 南瓜湯
南瓜湯

♥ Main
✦ 慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬 $228 (4/5)
差唔多兩個拳頭咁大嘅三文魚扒🔥
而且烹調得剛剛好,表皮香脆,肉質細嫩多汁。
就咁食味道比較清淡,加少少鹽就Perfect!
呢個價錢再配埋薯條真係飽到不得了,好抵食~
慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬

✦ 原條煙燻羊西冷 $178 (3/5)
原條煙燻羊西冷

♥ Dessert
✦ 朱古力凍餅 +$38 (4/5)
多種層次,朱古力味道濃郁,朱古力控必定愛上🥳
朱古力凍餅

✦ 金寶蘋果撻 +$38 (3.8/5)
金寶比較細粒有啲似木糠布甸咁,自己鍾意大粒酥脆少少。
金寶蘋果撻

☞ Ravioli $58 (3.8/5)
有成四五隻意大利雲吞,裏面應該係雞肉芝士餡,再配上香甜蕃茄醬,味道亦唔太差,簡直係超值之選🔥
Ravioli

☞ 鵝肝多士 $68 (3.9/5)
勁抵食嘅鵝肝多士,份量質素絕不客氣,都有成半隻手掌🖐️而且都入口即化,唔係劣質嘅鵝肝。
鵝肝多士

☞ 椰林飄香 $38 (3.5/5)
以椰子味為主調,不過略嫌有啲淡。
椰林飄香

☞ Tiramisu latte $48 (4/5)
呢一杯就真係又睇得又飲得!
香滑嘅提拉米蘇拿鐵,唔會太苦澀。
仲可以配埋手指餅一齊食添😆

✨服務態度:4/5
✨性價比: 4.4/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
裝修之後餐廳環境獨特吸引,食物質素不過不失,但勝在大大份性價比極高,男仔都會夠飽😆最啱平日收工同朋友輕鬆聚會。
南瓜湯
慢煮脆皮挪威三文魚配香草是拉差醬