2023-02-11 1288 瀏覽
雖然過左十五,但朋友照樣派利是,於是就相約係旺角食飯,記得好多年前食呢間餐廳環境係好暗,估唔到依家裝修完變左另一個style,好多打卡位!今次坐下層,聽講上層又係另一個style 有無朋友坐上層話我知係咩風格呢?.夏威夷薄餅 $118餡料有火腿,辣肉腸同菠蘿配上蕃茄醬係絕配(我唔鐘意pizza 有菠蘿😂比我挑走唒)Pizza 係薄餅底,一上枱熱辣辣脆卜卜,芝士仲可以拉絲,我一個人食左三塊😆.日本帶子刺身沙律 $58帶子鮮甜,沙律用左黑醋調味,開胃又健康.澳洲頂級西冷 $138西冷叫左五成熟,切開仲見到粉嫩既顏色證明無overcook,肉質鮮嫩重牛味,旁邊有海鹽可以自行調味,薯條熱辣辣幾脆口再配上沙律菜減少罪惡感😂.墨魚汁大蝦意大利飯 $118本身係叫左墨汁意粉不過比錯左飯,唔緊要啦,味道都係一樣😂意大利飯軟硬適中,但墨魚味略淡而且太多汁,同樣地加入洋蔥增加口感,大蝦煎過蝦肉爽口但再多一隻蝦會好啲😂.南瓜帶子意大利飯配三文魚 $128意大利飯軟硬適中,帶有淡淡南瓜味食落好creamy再加入洋蔥增加口感,三文魚新鮮肥美帶子鮮甜.益力多梳打 $38唔太飲到益力多味,偏甜.Espresso T

夏威夷薄餅 $118

日本帶子刺身沙律 $58
帶子鮮甜,沙律用左黑醋調味,開胃又健康

澳洲頂級西冷 $138

墨魚汁大蝦意大利飯 $118

南瓜帶子意大利飯配三文魚 $128

益力多梳打 $38
唔太飲到益力多味,偏甜

Espresso Tonic $38
由於朋友要介甜所以就叫左本Espresso,濃烈 Espresso配上Tonic Water既甜,味道相當平衡

求其特飲 $38
特飲用左士多啤梨,藍莓,紅苺加梳打調製,味道酸酸甜甜

• 夏威夷薄餅
【兩層打卡之意大利餐廳🎉〰️】/////呢間餐廳上下層裝修非常不同 上層走工業風 ⛺️下層就粉紅少女路線 以卡位座位為主 訂位嗰陣可以同店員要求生日畫碟 自訂公仔以及文字 有大大個驚喜比你珍惜嘅人🥰甜品比主菜味道更出色(*¯︶¯*).👉🏻南瓜帶子刺身意大利飯配煙三文魚 ($158)賣相好吸引!!!意大利飯粒充滿南瓜汁 味道濃郁帶有一條條南瓜絲 帶子以及三文魚都好新鮮 蘑菇提升到整體調味😛.👉🏻美國安格斯肉眼 (10oz) ($248)牛扒表面脆身 叫左7成熟 可惜内裏肉質較韌以及多筋 煮嘅時間過長🤧薯條口感外脆内軟 唔會太油膩~.👉🏻生日畫碟 (跟餐甜品)朋友大讚店員將個圖案畫得好靚 好有心思😆而朱古力蛋糕味道香濃 蛋糕幾軟身 忌廉同蛋糕嘅部份取得平衡.👉🏻Tiramisu Latte ($48)手指餅沾上拿鐵泡沫 充滿可可粉以及咖啡味道🤤咖啡少甜 只有少量苦澀嘅味道 睇得又飲得~Sex on the beach drink🍹 ———-📍Amico 1890 (旺角)旺角洗衣街24號地舖
【兩層打卡之意大利餐廳🎉〰️】
/////

👉🏻南瓜帶子刺身意大利飯配煙三文魚 ($158)

👉🏻美國安格斯肉眼 (10oz) ($248)

👉🏻生日畫碟 (跟餐甜品)

👉🏻Tiramisu Latte ($48)

Sex on the beach drink🍹
———-
📍Amico 1890 (旺角)
旺角洗衣街24號地舖
2023-01-19
生日
2023-02-06 145 瀏覽
因為同朋友出街,當然又想搵個靚地方坐+影相啦🤣🤣🤣所以就搵左旺角呢間Amico 1890💘🤹🏻‍♂️🗺環境方面:一入到去就好興奮喇😂😂因為周圍都好靚呀🥺但最衰係我地當日先book,所以啲靚位就冇晒喇🥹當比多個藉口比自己嚟多次🤣粉紅色嘅裝修好靚好優雅,打卡一流!!🍕🥂野食方面:我地叫左 !!黑松露薯條!!😂😂冇錯又係佢,我幾乎每間餐廳都會叫嚟食😂😂但個人認為佢係我食過最好食嘅🥺個黑松露醬不得了,見到一粒粒成大pat黑松露😂好好食啊!推~ 仲有巴馬火腿飯,都唔錯😍

🤹🏻‍♂️🗺環境方面:

🍕🥂野食方面:
🍽🌺【 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 】🌺🍽⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄屹立旺角八年嘅𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 最近全新裝修💚💗門面換上全新粉紅色📸✨內裏亦變得更寬敞,坐得更舒適🫶🏻食物方面,首推一系列甜品🤩每款都別具特色,絕對一試難忘👏🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🦆雙鵝肝牛肉漢堡🍔 ($188)🥩牛肉成數 : Medium 加配醬汁 : 🍄松露芝士醬🧀(+$10)呢款漢堡絕對係重量級,唔單止有肉汁豐富嘅牛肉,仲用上兩塊厚厚嘅鵝肝,適合欲求不滿嘅大胃王😂❤️🦞龍蝦汁蟹肉意大利粉🦀 ($108)意大利粉掛滿龍蝦醬汁,仲有份量不少嘅蟹肉作配料,相當吸引。🐙千島海鮮薄餅🍕 (雜海鮮、菠蘿) ($128)薄餅一份有六片,適合兩、三人分享,我哋揀咗千島海鮮口味,焗得香噴噴,薄餅脆身,唔錯。🇧🇪比利時雪糕窩夫🧇($68)呢度嘅甜品真係好出色,絕對係全晚嘅亮點🎖窩夫口感紮實,蛋香濃郁,配香脆可口嘅Lotus餅乾,簡直係完美配搭💯🍮提拉米蘇 ($68)Tiramisu 口感綿密,咖啡味及酒味平衡得宜,帶淡淡蛋香😋 配Tiramisu Latte相得益彰,咖啡控不容錯過😍☕️🍫松露朱古力蛋糕🍰 (
🍽🌺【 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 】🌺🍽

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

屹立旺角八年嘅𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 最近全新裝修💚💗
門面換上全新粉紅色📸✨
內裏亦變得更寬敞,坐得更舒適🫶🏻

食物方面,首推一系列甜品🤩
每款都別具特色,絕對一試難忘👏🏻

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🦆雙鵝肝牛肉漢堡🍔 ($188)
🥩牛肉成數 : Medium
加配醬汁 : 🍄松露芝士醬🧀(+$10)
🦞龍蝦汁蟹肉意大利粉🦀 ($108)
意大利粉掛滿龍蝦醬汁,仲有份量不少嘅蟹肉作配料,相當吸引。
🐙千島海鮮薄餅🍕 (雜海鮮、菠蘿) ($128)
🇧🇪比利時雪糕窩夫🧇($68)
呢度嘅甜品真係好出色,絕對係全晚嘅亮點🎖
🍮提拉米蘇 ($68)
🍫松露朱古力蛋糕🍰 ($68)
☕️Tiramisu Latte ($48)
🍹可遇不可求(桃,紅石榴,青檸,薑汁汽水) ($38)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:旺角洗衣街24號地舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami旺角 #tiramisu #tiramisulatte #amico1890 @amico1890
2023-01-28
2023-01-30 146 瀏覽
呢間Cafe兩層高地下果層以粉紅色同湖水綠為主調少女味十足🥰而樓上就以露營做主題⛺️一間cafe有兩種唔同嘅格調喔!-🍟香脆紐約薯條($48)薯條超厚切大條香脆軟綿加埋芝士黑松露醬($10)咸香惹味😋🍗墨西哥雞鎚($58)雞鎚啖啖肉醬汁有少少辣味唔食辣嘅朋友仔都會愛上呀😉🍝藍芝士大蝦意大利粉($88)私心大推❤️‍🔥鍾意食芝士嘅朋友仔一定要試呀💯每條意粉都充滿藍芝士醬汁🧀大蝦夠爽彈整碟意粉超正喔❣️🥩美國安格斯肉眼($188)肉眼扒五成熟切開內裏粉色肉嫩唔會好肥膩配菜原來都有厚切薯條CP值認真高💕🍫榛子朱古力(熱$33)面頭奶泡綿密榛子朱古力味香而不甜膩👍🏻☕️Tiramisu Latte($48)Latte面頭放咗手指餅賣相吸引又好味Latte入口厚滑香醇仲可以將手指餅浸入Latte吸收滿滿嘅咖啡香味呀🥰🍰Tiramisu($68)蛋糕層次豐富咖啡味比較突出酒味唔太濃喔!🧇提拉米蘇牛角窩夫($68)賣相好靚,睇見都流口水喇🤤Croffle 烤得好香口感香脆煙韌❤️‍🔥面頭加咗奶蓋令到提拉米蘇除咗有咖啡味之外仲多咗一份奶香呀!
呢間Cafe兩層高
地下果層以粉紅色同湖水綠為主調
少女味十足🥰
而樓上就以露營做主題⛺️
一間cafe有兩種唔同嘅格調喔!

🍟香脆紐約薯條($48)
薯條超厚切大條
香脆軟綿加埋芝士黑松露醬($10)
咸香惹味😋

🍗墨西哥雞鎚($58)
雞鎚啖啖肉
醬汁有少少辣味
唔食辣嘅朋友仔都會愛上呀😉

🍝藍芝士大蝦意大利粉($88)
私心大推❤️‍🔥
鍾意食芝士嘅朋友仔一定要試呀💯
每條意粉都充滿藍芝士醬汁🧀
大蝦夠爽彈
整碟意粉超正喔❣️

🥩美國安格斯肉眼($188)
肉眼扒五成熟
切開內裏粉色肉嫩
唔會好肥膩
配菜原來都有厚切薯條
CP值認真高💕

🍫榛子朱古力(熱$33)
面頭奶泡綿密
榛子朱古力味香而不甜膩👍🏻

☕️Tiramisu Latte($48)
Latte面頭放咗手指餅
賣相吸引又好味
Latte入口厚滑香醇
仲可以將手指餅浸入Latte
吸收滿滿嘅咖啡香味呀🥰

🍰Tiramisu($68)
蛋糕層次豐富
咖啡味比較突出
酒味唔太濃喔!

🧇提拉米蘇牛角窩夫($68)
賣相好靚,睇見都流口水喇🤤
Croffle 烤得好香
口感香脆煙韌❤️‍🔥
面頭加咗奶蓋
令到提拉米蘇除咗有咖啡味之外
仲多咗一份奶香呀!

2023-01-30 104 瀏覽
went in without any expectation but yet the food was surprisingly good and affordable.gotten ourselves a tea set menu that comes with 2 coffee, 2 appetizers (salad+wings), 2 main courses (scallop risotto) & (steak w/fries) and lastly dessert (coconut icecream).like say what?? come on.. this is too good to be true. 😝 Food was definitely amazing and service was attentive too. Really enjoyed it so much and my belly is happy too.will definitely drop by again. 🫶🏻

2023-01-29 201 瀏覽
餐廳有兩層地下係粉紅色裝修好吸引人入黎打卡😆上層係裝修到工業風 有投影機播電影🎬呢到嘅甜品可以畫碟 慶生約會都好啱黎🥳.🌟鵝肝多士 $68鵝肝好厚🤩油脂感超重表面冇煎到微脆同埋唔太香有啲餐廳會係多士上加塊蘋果片解膩🍎呢到冇 所以比較濟🙈.🌟龍蝦汁蟹肉意大利粉 $108龍蝦汁好香濃👍🏻但略嫌汁唔夠多意粉比較乾身蟹肉份量都多❣️有鮮味🥰仲有紅椒絲好爽口 增加口感💕.🌟美國安格斯肉眼 $188呢塊扒好厚身😍內裏好粉嫩肉質好腍 好重牛味🤩好有驚喜💝薯條份量好多係粗薯條🍟熱辣辣好脆👍🏻.🌟求其特飲 $38Strawberry 🍓 Blueberry 🫐 Cranberry Lemon🍋 .📍 Amico 1890 (旺角)旺角洗衣街24號地舖
餐廳有兩層

Strawberry 🍓
Blueberry 🫐
Cranberry
Lemon🍋
📍 Amico 1890 (旺角)
旺角洗衣街24號地舖
鵝肝多士
  • 求其特飲
  • 美國安格斯肉眼扒
1K
2023-01-27 124 瀏覽
旺角又有個打卡點舖頭門口全粉紅色設計,好吸引,女生們可打卡拍照,餐廳入面都有特色feature wall,環境幾靚🍴鵝肝多士💰$68/件太鐘音鵝肝多士,要咗兩份,第一次見鵝肝咁大件咁厚身,多士索咗油份變得香口,加本身多夠脆,整體好食🐷加拿大豬鞍扒💰$128煎得夠香,好多油份,豬鞍好腍,近骨位特別香,好大件好滿足🍞雪糕熔岩吐司💰$75好多件細吐司砌成山型,上面放埋雪糕球,幾豐富,吐司烘得好脆,同雪糕一齊冷熱交融☕️Tiramisu Latte💰$48好多人都揀嘅飲品,上面有塊Tiramisu手指餅,🍸本靜岡縣波多野亞姨💰$38係有菠蘿、檸檬嘅益力多,溝出嚟嘅味都好飲,中和到少少益力多嘅甜🚩Amico 1890 (旺角) 📍旺角洗衣街24號地舖
旺角又有個打卡點

🍴鵝肝多士💰$68/件

🐷加拿大豬鞍扒💰$128
煎得夠香,好多油份,豬鞍好腍,近骨位特別香,好大件好滿足

🍞雪糕熔岩吐司💰$75

☕️Tiramisu Latte💰$48
好多人都揀嘅飲品,上面有塊Tiramisu手指餅,

🍸本靜岡縣波多野亞姨💰$38

🚩Amico 1890 (旺角)
📍旺角洗衣街24號地舖
2023-01-25
下午茶
呢間餐廳無論係食物定環境 都好啱打卡 特別係佢哋嘅甜品🤩真係又靚又好食 店員嘅服務態度仲好好 食得好開心🫶🏻.📌巴馬火腿田園沙律 $68沙律菜份量好多 好新鮮🥗青瓜清甜爽脆🥒仲有啲粟米粒同蕃茄仔🍅🌽巴馬火腿有淡淡嘅豬味 不過就比較鹹🐷芝麻醬份量唔會太多 撈埋幾好食😋.📌凱撒沙律 $52沙律菜同樣好多好新鮮🥗入面有脆脆煙肉碎同麵包粒, 番茄仔同芝士碎🥓🍞🍅🧀不過個沙律醬味道就差啲🥺.📌美國安格斯肉眼 $188好少西式牛扒係會用孜然調味 覺得有少少奇怪🤏🏻今次我哋叫咗全熟 但都唔會話咬唔到🥩旁邊有啲沙律菜都係加咗芝麻醬🥗仲有啲海鹽自己調味🧂薯角好脆 又夠大塊厚身 咬落食到薯仔嘅感覺 外脆內軟幾好食🥔.📌南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $128Risotto帶淡淡南瓜味 雖然唔算濃 但味道好天然 感覺係用左南瓜蓉+cream整成🎃食落creamy得嚟 又輕盈🤍仲加咗少少黑椒同洋蔥 更惹味🧅意大利米飯煙煙韌韌 每粒都索哂南瓜嘅鮮甜味🤤最鍾意個煙三文魚 好肥美 煙熏味齒頰留香🍣兩粒帶子就唔算鮮甜 同埋有少少過熟 唔夠嫩🙈.📌千島海鮮薄餅 $128呢個Pizza係薄脆批 批邊脆卜卜🍕入面有鮮甜彈牙魷魚

📌巴馬火腿田園沙律 $68
📌凱撒沙律 $52

📌美國安格斯肉眼 $188

📌南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $128
南瓜帶子意大利飯配煙三文魚

📌千島海鮮薄餅 $128
呢個Pizza係薄脆批 批邊脆卜卜🍕入面有鮮甜彈牙魷魚, 蝦仔同硯🦑🦐不過可能個千島醬有啲多 令到Pizza有啲淋💦千島醬個黃芥末味好出 仲有啲蕃茄醬 芝士份量相對少啲 所以芝士味冇咁出🧀🥫
千島海鮮薄餅

📌奶蓋朱古力牛角窩夫 $58
Croffle好酥脆🥐奶蓋同朱古力超夾🤎🤍朱古力醬唔會話太甜同鹹鹹地奶蓋夾埋鹹鹹甜甜 好食🍫🥛
奶蓋朱古力牛角窩夫

📌提拉米蘇牛角窩夫 $68
Tiramisu唔算太苦同鹹鹹地奶蓋都幾夾☕️🥛上面仲有塊手指餅 幾有特色😝
提拉米蘇牛角窩夫

📌奶蓋烤布蕾牛角窩夫 $58
呢個反而有啲失望🙍🏻原本以為烤布蕾會有crème brûlée 但佢嗰一小杯醬 就係稀身啲嘅奶蓋表面輕輕加糖燒一燒 唔太食到焦香 都冇焦糖脆脆面🍮比較似普通奶蓋牛角窩夫多啲😟
奶蓋烤布蕾牛角窩夫

📌Tiramisu Latte (跟餐+$35)
latte嘅面頭放咗手指餅 打卡一流😍手指餅齋食又得 脆卜卜 浸一浸latte食又得 索哂latte嘅味道😚latte飲落甜度適中 仲好香醇☕️
Tiramisu Latte

📌可遇不可求 (跟餐+$25)
佢全部特飲嘅名都好得意😂呢杯係由白桃+青檸汁+紅石榴糖漿+薑汁汽水整成🍑🍋🥤薑汁汽水味都幾突出 但飲落都幾甜🫣飲到底仲有好多白桃肉 可以撈勻佢先飲😛
📌求其特飲 (跟餐+$25)
呢杯個名都好得意😆係由士多啤梨+藍莓+檸檬+紅莓+梳打水Mix埋一齊 有少少似黑加侖子味🍹有莓子果實豐富左個口感 叫咗半糖 甜度啱啱好 酸酸甜甜開胃解滯🍓🫐🍋
南瓜帶子意大利飯配煙三文魚
千島海鮮薄餅
奶蓋朱古力牛角窩夫
提拉米蘇牛角窩夫
奶蓋烤布蕾牛角窩夫
Tiramisu Latte
2023-01-16 143 瀏覽
二人套餐✨ $498 4/5😋凱撒沙律🥗賣相都好靚✨加咗啲芝士,唔係好Hea嘅沙律🤣蟹蓋多士🦀 多士都好脆!配埋鹹鹹地嘅蟹膏都唔錯~安格斯肉眼🥩牛肉有嚼口但唔會太韌~肉味都算濃!黑松露卡邦尼意粉✨黑松露味超香~食落口都好creamy😍好食過塊扒New York cheesecake🍰基本上都好少會伏,正常cheese cake嘅味道!整體嚟講食物唔算話超有驚喜,但價錢都正常~而且餐廳環境都幾有feel!不過張枱就有啲細,啲嘢食都差啲擺唔落🤣如果生日叫甜品都可以叫佢寫字畫畫嗰啲~所以生日嗰陣都可以嚟食!
二人套餐✨ $498 4/5😋

凱撒沙律🥗賣相都好靚✨加咗啲芝士,唔係好Hea嘅沙律🤣

蟹蓋多士🦀 多士都好脆!配埋鹹鹹地嘅蟹膏都唔錯~

安格斯肉眼🥩牛肉有嚼口但唔會太韌~肉味都算濃!

2023-01-10 142 瀏覽
琴晚約左兩個同事收工去呢間Amico1890食飯,其實我係記唔到個餐廳名,我係搵返照住打我一開始以為都係一般嗰啲cafe,都係啲普通野食但公道起見,都要試左先講我未食過,去到個環境都幾舒服,可以掃code落單,但我地都係叫人落單,介紹如下:龍蝦汁蟹肉意粉,好多蟹肉,好香,個意粉炒到香一香,意粉又煮得啱啱好炸魚個脆漿唔厚,食到魚味嘅,薯條係粗碌嗰隻,點埋黑松露醬好正安格斯牛扒,7成熟,有啲血紅,有個朋友唔食太生,但都好食嘅,有牛味,有咬口唔會太淋夏威夷pizza,餅底好薄好脆,我鍾意,份量啱啱好,唔會過鹹佢啲野飲有唔同嘅名,咩垃圾桶呀、波多野、我都唔記得左啲名,總之過癮,但又好飲喎,我嗰杯波多野有菠蘿味,啱我口味我都估到佢地有話我生日架喇,我生日都冇乜特別,謝謝兩位朋友幫我安排

我一開始以為都係一般嗰啲cafe,都係啲普通野食
但公道起見,都要試左先講

2023-01-09
生日
2023-01-07 111 瀏覽
💓两个大男孩误打误撞来到了旺角这家粉红色系的网红西餐厅。扫码点餐的系统需要注册略显繁琐,图方便点了两个晚市套餐:🥗加了芝麻酱的烟肉沙拉也就失去了吃草减肥的本质。🥩今日最佳安格斯牛排,五成熟汁水被完美锁死,表面撒上海盐,口感得到了升华。🎃另一个是西班牙南瓜海鲜饭,微甜的南瓜打成蓉,和扇贝肉完美融合,黏稠度适中,调味略显清淡。
💓两个大男孩误打误撞来到了旺角这家粉红色系的网红西餐厅。

扫码点餐的系统需要注册略显繁琐,图方便点了两个晚市套餐:

🥗加了芝麻酱的烟肉沙拉也就失去了吃草减肥的本质。

🥳今次嚟到旺角嘅𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎同朋友慶生👣其實幾年前已經嚟食過 當時仲未裝修今次嚟已經換曬主題 下層係甜美風🍬上層係露營風⛺️打卡非常𝐨𝐤!📸店員服務態度唔錯 衞生程度都可以🍽🌟𝐇𝐋𝐅溫馨提示🌟如果你地都想同朋友慶生🎂可以打電話去𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎直接訂位講話想𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫手繪碟蛋糕+你想畫咩就𝐨𝐤啦當時店家免費送左蛋糕比我☺️🙏🏻所以大家可以唔洗經一啲訂座平台訂位😗😉當日我𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左𝟐個𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭😇每個套餐會配一客意大利風乾火腿沙律🥗、餐湯(我當日係南瓜湯🎃正常發揮)/咖啡/茶以及甜品(我當日係乳酪雪糕🍦)🥗意大利風乾火腿沙律|南瓜湯(跟餐)風乾火腿都有幾塊🤤個量比我想像中多🤩沙律味道正常發揮~南瓜湯有南瓜蓉🎃幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🫶🏻不過覺得可以再濃味啲😋🎃南瓜帶子刺身意大利飯配煙三文魚 💰$𝟏𝟓𝟖濃郁香甜南瓜味 意大利飯軟硬適中帶子刺身都幾大粒 都新鮮嘅煙三文魚都有幾片 整體而言味道幾好😋值得一試😚🖤黑松露卡邦尼意大利粉 💰$𝟏𝟓𝟖黑松露味唔太重 反而啲菇好好食😂不過整體而言相對南瓜意大利飯就失色一啲🥥椰林飄香 💰$𝟑𝟖 |凍檸茶(跟餐)椰子味都出😍入面仲有奶🥛同菠蘿汁🍍味
🥳今次嚟到旺角嘅𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎同朋友慶生👣

講話想𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫手繪碟蛋糕+你想畫咩就𝐨𝐤啦
當時店家免費送左蛋糕比我☺️🙏🏻
所以大家可以唔洗經一啲訂座平台訂位😗😉
當日我𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫左𝟐個𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭😇
以及甜品(我當日係乳酪雪糕🍦)

🥗意大利風乾火腿沙律|南瓜湯(跟餐)
風乾火腿都有幾塊🤤個量比我想像中多🤩
沙律味道正常發揮~
南瓜湯有南瓜蓉🎃幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🫶🏻

值得一試😚

🖤黑松露卡邦尼意大利粉 💰$𝟏𝟓𝟖
黑松露味唔太重 反而啲菇好好食😂
不過整體而言相對南瓜意大利飯就失色一啲

🥥椰林飄香 💰$𝟑𝟖 |凍檸茶(跟餐)
椰子味都出😍入面仲有奶🥛同菠蘿汁🍍
味道幾清新 不過質地好稀🥺
個人認為如果口感濃厚啲會好飲啲😋😋

🎂慶生蛋糕|乳酪雪糕🍦(跟餐)
係呢度要讚一讚店家 知我係同朋友慶生👩🏻‍🤝‍👩🏼

下次有機會再試試☺️

味道😋:𝟒/𝟓
環境🌄:𝟒/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟓/𝟓
性價比🤩:𝟒.𝟓/𝟓 (要加一)
回頭率🔙🥳:𝟒.𝟓/𝟓

👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽

𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

2023-01-03 251 瀏覽
本身見到好多好評 ig 又多推薦 就諗住一試 點知中晒伏同個fd 叫左個二人餐 當晚餐湯係粟米湯 天氣凍諗住有個熱湯暖下胃 點知凍既 都算 諗住好味都可以算數 點知… 勁似快熟粟米粥個隻味 連影張相都好似…. 蟹膏多士同salad 都係普通野 跟住上左個意粉 應該係全晚最好食既野… 牛扒都係伏 又凍 話七成熟 上枱一定唔止 仲要好韌又多筋 我同朋友食左一半就放棄 冇味又冇sauce全晚收我六百幾 得個意粉同cocktail 我地覺得ok 下次一定唔會再黎
本身見到好多好評 ig 又多推薦 就諗住一試 點知中晒伏
2022-12-26 127 瀏覽
聖誕午餐set系$398,原價$498,雖然佢咁寫,但我第一次食但如果中意食牛,就唔好黎呢間啦睇落靚靚仔仔但食起太熟我地叫5成,好似俾左7-8成咁就算中間帶少少粉色,都系煮得偏熟同側邊偏硬身搞唔掂小食沙律意粉就正常冇話難唔難食,但如果為打卡,系可以食一次如果為搵好野食,佢系算一般,但唔難食中意食扒既人可以食其他好啦特飲就冇乜特別賣相做得好好地方乾淨上食物時間唔算耐份量夠飽仲有個雪糕系甜品,不過食出細冰塊雪得唔系幾好🥵
但如果中意食牛,就唔好黎呢間啦

睇落靚靚仔仔
但食起太熟
我地叫5成,好似俾左7-8成咁
就算中間帶少少粉色,都系煮得偏熟同側邊偏硬身
搞唔掂
小食沙律意粉就正常
冇話難唔難食,但如果為打卡,系可以食一次
如果為搵好野食,佢系算一般,但唔難食
中意食扒既人可以食其他好啦

特飲就冇乜特別

賣相做得好好
地方乾淨
上食物時間唔算耐
份量夠飽
仲有個雪糕系甜品,不過食出細冰塊
雪得唔系幾好🥵