最近去了一間翻新了的餐廳,整個店舖都被重新設計成粉紅色調,比起裝修前的設計,真的風格大轉變,變得很少女💗🥰在店員極力推介下,我和朋友選擇了這個龍蝦套餐,適合二人享用~~期間限定~《掂過碌蔗 龍哈哈哈 𝟐人套餐》($𝟓𝟗𝟖)一頭盤一🤍凱撒沙律🥗這道前菜鋪滿香噴噴的巴馬臣芝士和煙肉碎,每一口沙律都沾滿了美味的沙律醬,搭配脆脆的面包和新鮮的車厘茄,非常開胃,特別適合在炎熱的夏天吃🥵一小食一🤍芝士焗青口🌊每份青口上都鋪上一大堆的芝士🧀️,芝士控一定好鍾意,但青口如果更新鮮,口感就應該更好(*ノ▽ノ)一主菜一🤍泰式冬陰功海鮮意大利粉𝑻𝒐𝒎 𝒀𝒖𝒎 𝑲𝒖𝒏𝒈 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 🍝 🤍蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦 (+$𝟑𝟎)𝑩𝒂𝒌𝒆𝒅 𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 & 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓🦞主餐是泰式冬陰功海鮮意大利粉,冬陰功的辛辣味道好出,十分惹味,還配搭上鮮甜海鮮,讓人回味無窮(ृ ु ´͈ ᵕ `͈ )ु此外,蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦賣相看起來相當誘人,面頭滿滿香蒜蓉牛油,但肉質稍嫌有些硬,如果更彈牙更鮮嫩更好😛一甜品一🤍乳酪雪糕🍨一配餐湯/餐飲一🤍日本靜岡縣波多野亞姨(+$𝟐𝟓)

~期間限定~《掂過碌蔗 龍哈哈哈 𝟐人套餐》($𝟓𝟗𝟖)

一頭盤一
🤍凱撒沙律🥗

一小食一
🤍芝士焗青口🌊

一主菜一
🤍泰式冬陰功海鮮意大利粉

🤍蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦 (+$𝟑𝟎)

甜品
🤍乳酪雪糕🍨

一配餐湯/餐飲一
🤍日本靜岡縣波多野亞姨(+$𝟐𝟓)
(ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ, ʟᴇᴍᴏɴ, ᴄᴀʟᴘɪs)

🤍𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (+$𝟑𝟓)

日本靜岡縣波多野亞姨,這是一款清新的飲品,味道似菠蘿檸檬味的乳酸飲品🍍,口感非常爽口,非常適合在炎炎夏日享用☀️

𝐓𝐢𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬𝐮 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞,賣相好靚好吸引,但嫌咖啡味唔夠龍,反而比較重焦糖香,但整體又唔會過於甜膩☕️

🥦芝士焗西蘭花($𝟓𝟖)
🥐提拉米蘇牛角窩夫($𝟔𝟖)
𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖

提拉米蘇牛角窩夫的口感挺酥脆,香噴噴的,但芝士奶蓋味有些偏咸,整體味道沒有完美融合,小可惜(◍ ´꒳` ◍)𝐛

📍 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 (旺角)
🐰: 𝟒/𝟓

2023-05-13 356 瀏覽
金牛座♉️最留意食好西,多次IG 見到生日碟畫得好靚,再睇埋open rice 食評早已bookmarked, 今次終於食到, 牛扒有少少失望, 一向對🐷麻麻嘅我竟然覺得呢份豬鞍好好味,煎得好香又唔乾,都幾juicy,最後一至通過柯打多一份, 蟹膏多士好新穎,唔腥好好味, 多士好脆, 特飲名好特別,生日碟畫得好靚, 如果加埋名就更好,整體唔錯, 服務態度都好好,可以返叮👍😋
牛扒
蟹膏多士
未諗到, 可遇不可求, 求其
生日碟
  • 加拿大豬鞍扒
這次是被這家咖啡店的畫碟服務吸引去的拿來慶生剛好!門前的裝修很少女風,建議有日光的時候拍最美不然到晚上變成黃光成片不太好看地面裝修偏少女風,第二層就有強烈反差感!昏暗光線加上香港標誌性霓虹燈還有一個大電視播放電影😍🍽️二人套餐 $498/2位頭盤有凱撒沙律和松葉蟹腳多士,中規中矩味道不錯主菜選了黑松露卡邦尼意大利粉和美國安格斯肉眼,意粉份量很足但不太掛汁,而肉眼肉質偏多筋,個人不太喜歡😖甜品選了畫碟服務可以根據你自己喜歡的圖案向店員要求畫出來的成品超級美!一定要去試試😍🪿鵝肝多士 $68加配了鵝肝多士,份量偏大完全沒有吝嗇鵝肝,我很喜歡😂🍯蜜月 $43這款酒是跟餐加配的價格,啤酒花龍眼蜂蜜酒,甜甜的完全不像在喝酒!很好喝😋如果跟朋友慶生想不到去哪兒,不妨到這家試試吧!

這次是被這家咖啡店的畫碟服務吸引去的
拿來慶生剛好!
門前的裝修很少女風,建議有日光的時候拍最美
不然到晚上變成黃光成片不太好看
地面裝修偏少女風,第二層就有強烈反差感!
昏暗光線加上香港標誌性霓虹燈
還有一個大電視播放電影😍

🍽️二人套餐 $498/2位
頭盤有凱撒沙律和松葉蟹腳多士,中規中矩味道不錯
甜品選了畫碟服務
可以根據你自己喜歡的圖案向店員要求
畫出來的成品超級美!一定要去試試😍

🪿鵝肝多士 $68
加配了鵝肝多士,份量偏大完全沒有吝嗇鵝肝,我很喜歡😂

🍯蜜月 $43

如果跟朋友慶生想不到去哪兒,不妨到這家試試吧!
2023-02-07
  • 鵝肝多士
深深被cafe翻新過後粉紅色門面設計吸引了💕食物質素亦都睇得又食得👍當日試左個期間限定「掂過碌庶龍哈哈」2人套餐🤭套餐有齊頭盤、小食、主食、甜品同飲品💁🏻‍♀️岩曬我依啲唔想煩,咩都想試啲既煩人🤣前菜cesar salad亦一啲都唔hea,慷慨芝士碎配上咸香煙肉粒粒,另外更有香脆麵包粒增加口感,啖啖沙律菜都剛好沾上沙律醬,整體配搭豐富又開胃🥰小食蟹蓋多士既蟹膏份量亦絕不吝嗇🤣味道食落都幾突出同濃厚,多士表面茶上少少蒜蓉醬再加以烘底,脆口得黎又唔介口👍主菜方面叫左波士頓龍蝦🦞面頭舖滿蒜蓉牛油醬料,味道當然無得輸,肉質都唔會話焗到太乾身,但如果再嫩口同彈牙啲就更好🤭另外更配有外脆內軟綿薯條🍟另一主菜就試左鵝肝帶子意大利飯🇮🇹帶子微微煎香過,鵝肝份量有誠意,但食落就有啲過火🫣整體調味不錯,但略嫌個飯濕左少少🤏至於甜品Tiramisu croffle 🥐放左陣既牛角包窩夫口感依然酥脆,配上無浸過既ladyfinger,再增添左份脆口感,面頭tiramisu忌廉加埋芝士奶蓋令整體食落鹹鹹甜甜,幾岩口味😎2杯飲品都發揮不錯☺️賣相較打卡既tiramisu latte,可以將手指餅浸落咖啡到吸收精華,邊
深深被cafe翻新過後粉紅色門面設計吸引了💕
食物質素亦都睇得又食得👍

當日試左個期間限定「掂過碌庶龍哈哈」2人套餐🤭
套餐有齊頭盤、小食、主食、甜品同飲品💁🏻‍♀️
岩曬我依啲唔想煩,咩都想試啲既煩人🤣

前菜cesar salad亦一啲都唔hea,
慷慨芝士碎配上咸香煙肉粒粒,
另外更有香脆麵包粒增加口感,
啖啖沙律菜都剛好沾上沙律醬,
整體配搭豐富又開胃🥰

小食蟹蓋多士既蟹膏份量亦絕不吝嗇🤣
味道食落都幾突出同濃厚,
多士表面茶上少少蒜蓉醬再加以烘底,
脆口得黎又唔介口👍

主菜方面叫左波士頓龍蝦🦞
面頭舖滿蒜蓉牛油醬料,味道當然無得輸,
肉質都唔會話焗到太乾身,
但如果再嫩口同彈牙啲就更好🤭
另外更配有外脆內軟綿薯條🍟

另一主菜就試左鵝肝帶子意大利飯🇮🇹
帶子微微煎香過,鵝肝份量有誠意,但食落就有啲過火🫣
整體調味不錯,但略嫌個飯濕左少少🤏

至於甜品Tiramisu croffle 🥐
放左陣既牛角包窩夫口感依然酥脆,
配上無浸過既ladyfinger,再增添左份脆口感,

2杯飲品都發揮不錯☺️
賣相較打卡既tiramisu latte,
可以將手指餅浸落咖啡到吸收精華,邊食邊飲😋
整體啡味都突出,甜度又唔會過高😉
另一杯特飲 波多野亞姨飲落充滿菠蘿香,
再加埋啲帶酸味既檸檬🍋同乳酸飲品,
整體甜度不太高,夠曬refreshing🌿
2023-04-25 3382 瀏覽
呢間小店喺旺角經營左8年多🥹近排見到佢哋裝修翻新咗💕環境好IG-able✨lunch set 勁抵食$50幾蚊起😨 今次同個fd慶祝所以叫個set豐富啲🤤 店員服務有禮🤪前菜凱撒沙律已經好有誠意🥙香濃嘅巴馬臣芝士同粒粒煙肉碎夠惹味,每啖沙律菜都沾到沙律醬,加埋香口面包脆脆增加口感,仲有車厘茄解膩,開胃又豐富✌🏻 松葉蟹蓋多士好吸引😍多士搽咗少少蒜蓉,真係脆得好誇張🍞蟹膏份量絕不吝嗇🦀而且食落夠鮮味同濃厚☺️First course 係蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦🦞賣相好新鮮🙌🏻面頭嘅蒜蓉牛油🧈令到龍蝦食落juicy,肉質鮮嫩同彈牙🙋🏻‍♀️唔會焗到太乾身👍🏻 唔食海鮮嘅朋友可以揀另一個主菜選擇係虎蝦澳洲牛柳🥩 主菜香煎法式鵝肝伴北海道帶子意大利飯都唔錯😋 鵝肝勁大件不過有少少過左火🤣帶子微微香煎過,每啖都飯都夠濃郁入味🥰食落creamy 但唔會太膩☺️最後食埋甜品乳酪雪糕同埋Tiramisu(細件版)😂上面仲有海鹽奶蓋真係好滿足🥰飲品都係佢哋嘅signature🤣啲名稱好搞笑😂 跟餐加返錢可以升級飲品🍹 波多嘢亞姨好飲又清新😍係菠蘿檸檬嘅乳酸飲品🍍Tiramisu Latte賣相好靚層次分明,啡味香

飲品都係佢哋嘅signature🤣啲名稱好搞笑😂 跟餐加返錢可以升級飲品🍹 波多嘢亞姨好飲又清新😍係菠蘿檸檬嘅乳酸飲品🍍Tiramisu Latte賣相好靚層次分明,啡味香濃整體唔會太甜☕️

掂過碌蔗龍哈哈二人套餐 $598
蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦+ $30
日本靜岡縣波多嘢亞姨 $38
Tiramisu Latte $48
2023-04-18
  • 日本靜岡縣波多野亞姨
  • 蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦
2023-04-10 296 瀏覽
這次的飯局是為我慶祝生日的生日飯,我因為我想吃cafe,我們便找到了這一間餐廳。我們都是第一次嘗試這間餐廳,味道不錯。我們叫了牛扒、羊扒和一碟意粉。這餐廳位於旺角,十分方便。有機會可以再次光顧。
朋友就黎生日🎂知道呢間Cafe可以按客人要求係甜品碟上面畫想要既公仔🙆🏻‍♀️所以一於約佢出黎食飯比驚喜佢🤹🏻‍♀️🔅美國安格斯肉眼🐮 $188肉眼排有厚度唔係薄到纸咁😆叫左五成熟,兩面外層煎到微焦,keep到內層既肉汁亦有牛味🐮如果想再惹味D可以點碟邊既粗鹽。薯條係偏身粗薯🥔有少量醋汁沙律菜伴碟🥬🔅車打芝士牛肉漢堡🍔 $78淡黃色既車打芝士重奶香,😜免治牛排幾juicy, 幾重牛味!食落勁夾!完全 out of expectation😙🔅提拉米蘇🧁 $68打卡able!外觀夠曬吸引!個人覺得咖啡味同酒味可以再多D🤣🔅New York Cheese Cake🍰 $58如果想要呢個service記得早一日通知餐廳準備呀!侍應們都好識做😍一order完就將個慶生甜品拎上黎啦!見到朋友超驚喜個樣證明呢個任務好成功🤪New York Cheese Cake 質感creamy厚實😆入口細緻,酸酸甜甜,清新唔覺膩😋

所以一於約佢出黎食飯比驚喜佢🤹🏻‍♀️

🔅美國安格斯肉眼🐮 $188

🔅車打芝士牛肉漢堡🍔 $78

🔅提拉米蘇🧁 $68
打卡able!
外觀夠曬吸引!個人覺得咖啡味同酒味可以再多D🤣

🔅New York Cheese Cake🍰 $58
旺角呢間cafe喺洗衣街開咗好多年 我都未試過~👀 最近生日 朋友帶咗我去慶祝😚 餐廳之前裝修完 門口變咗粉紅色 超少女心🤩💗 餐廳有兩層 下層同門口一樣 都係粉色系少女風設計 而 上層就有霓虹燈裝飾 走型格工業風🖤🍴✨三重芝士薄餅💲 138私心最鍾意呢款pizza😚 pizza餅底係薄嗰種 配料用咗三款芝士(藍芝士、羊奶芝士、菲達芝士)🧀 芝士份量好多 所以芝士味好濃郁&有層次 仲可以拉絲添😋 ✨黑松露卡邦尼意大利粉 💲 98意粉好掛汁 黑松露香味算幾濃郁~😋 有唔少蘑菇煙肉同洋蔥做配料🫶🏻不過略嫌整體份量細咗啲啲🤔✨炸魚薯條 💲 58 (芝士黑松露醬 + 💲10)有三大舊炸魚🤩 炸粉唔厚 入面既魚好滑 不過要小心熱啊🔥薯條係超厚切同埋大條~外脆內軟😋 芝士黑松露醬黑松露味唔係好出 我覺得都OK 但係鍾意黑松露既人可能要失望lu👀✨車打芝士牛肉漢堡 💲 78burger我覺得味道正正常常 不過不失~🫶🏻 但係偏大個 同埋跟埋薯條 所以算幾抵啊😚薯條同炸魚薯條一樣 都係厚切大條的!🍟✨免費蛋糕+畫碟👀餐廳提供免費畫碟服務 仲畫得幾靚添!🤍 我地嗰日係朱古力(?)蛋糕 再加兩球雪糕🍨老

✨三重芝士薄餅💲 138

✨黑松露卡邦尼意大利粉 💲 98

✨炸魚薯條 💲 58 (芝士黑松露醬 + 💲10)

✨車打芝士牛肉漢堡 💲 78

✨免費蛋糕+畫碟👀
餐廳提供免費畫碟服務 仲畫得幾靚添!🤍 我地嗰日係朱古力(?)蛋糕 再加兩球雪糕🍨老實講唔係好知雪糕係咩味😹係白兔糖X棉花糖既感覺🤔蛋糕莫名其妙有棉花糖既質感 朱古力味又唔係好濃 唔太識欣賞😹 不過見到全部碟都畫得幾靚 又唔洗錢 唔可以要求咁多😉 如果紀念日/生日/等等要同人慶祝 可以考慮下~🤩
  • 三重芝士薄餅
2023-03-25 287 瀏覽
適逢每年二月十六目都是我和好友慶祝GALENTINE'S DAY的日子,早在兩星期前透過餐廳WHATSAPP訂座,因為只要全單滿三百元或以上就可以有餐廳因為客人的特別節日而度身訂造的造型甜品碟,感謝甜品師把我和朋友的樣子畫得這般可愛,加上一件蛋糕和一支蠟燭,把這頓晚餐推到最高峰,又可以替朋友製造驚喜。這頓飯大推這個三式芝士PIZZA,朋友本身是芝士控,她說是她走訪世界各地也嘗不到的濃厚芝士感。它幸好是薄批,因有藍芝士,羊奶芝士和希臘芝士,吃完真的很飽啊。鵝乾多士的分量和多士的面積一樣大,super delicious =)意大利雲吞包得很精美,本以為只有數小舊不飽肚,不過內里的餡還挺多的,而且也有芝士,所以是非常滿足的一餐。平日的晚上,上下兩層全爆滿,枱和枱之間略微擠迫,而且枱面面積較細,放兩、三碟已經擠不下,這方面就有點美中不足。
是日蛋糕

三式芝士PIZZA
是日蛋糕
三式芝士PIZZA
意大利雲吞
{Amico 1890}旺角粉紅色Cafe 食物高質 讚!.餐廳翻新後 第一次回訪粉紅色門面打卡位十分吸睛✩°。 ⸜(* ॑  ॑* )⸝✦ 下層粉紅色 韓風少女感✦ 上面露營風x港式霓虹燈.除了有打卡位 食物質素更是出色~在Openrice訂座更送一客甜品蛋糕 ♬.✎  鵝肝多士 Foie Gras Toast  $68手掌✋🏻大的鵝肝 份量不是說笑的吃下去有鵝肝香味 入口溶化✽好味指數:★★★☆/5.✎  加拿大豬鞍扒 Canada Pork Loin $128 #推介驚喜之作!( 'ω' و(و" 十分有厚道的豬鞍扒 煮得恰到好處 裡面竟然如此嫩口 如此Juicy ~✽好味指數:★★★★☆/5.✎ 南瓜帶子意大利飯配煙三文魚  $128Risotto in Creamy Pumpkin Sauce with Scallop & Smoked Salmon外酥脆 內鬆化~ 配上柚子蜂蜜甜甜的 好吃呢✽好味指數:★★★★/5.| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ Amico 1890地址: 旺角洗衣街24號地舖人均消費:HK$75 (ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
{Amico 1890}旺角粉紅色Cafe 食物高質 讚!
餐廳翻新後 第一次回訪
粉紅色門面打卡位十分吸睛✩°。 ⸜(* ॑  ॑* )⸝
✦ 下層粉紅色 韓風少女感
✦ 上面露營風x港式霓虹燈
除了有打卡位 食物質素更是出色~
在Openrice訂座更送一客甜品蛋糕 ♬

✎  鵝肝多士 Foie Gras Toast  $68
手掌✋🏻大的鵝肝 份量不是說笑的
吃下去有鵝肝香味 入口溶化
✽好味指數:★★★☆/5
加拿大豬鞍扒

驚喜之作!( 'ω' و(و"
十分有厚道的豬鞍扒 煮得恰到好處
裡面竟然如此嫩口 如此Juicy ~
✽好味指數:★★★★☆/5

晚餐set-甜品雪糕

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ Amico 1890
地址: 旺角洗衣街24號地舖
人均消費:HK$75 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5

加拿大豬鞍扒
南瓜帶子意大利飯配煙三文魚
晚餐set-湯
2023-03-18 124 瀏覽
成間cafe有兩層 分別都係唔同嘅裝修風格🤩一樓就偏向粉紅色少女風格 二樓就係霓虹燈工業風裝修 夠曬型格😍-🍴藍芝士大蝦意大利粉 HKD88藍芝士嘅味道特別 唔係個個人都會鍾意 但係一旦接受左就真係返唔到轉頭🤩藍芝士比普通芝士香味更濃郁 仲帶有少少特別嘅霉味🙈配上大大隻爽口彈牙嘅大蝦 話咁快就清曬成碟😋🍴夏威夷薄餅 HKD118除左基本嘅火腿 菠蘿 仲加上辣肉腸 夠曬豐富😍薄餅非常薄 食落去脆卜卜 口感十足😬就算兩個人share食都唔會太飽🧐🍴香脆紐約薯條 配芝士黑松露醬 HKD58👧🏿加左10蚊配芝士黑松露醬🤩薯條偏粗同扁身 可能炸得唔夠透 食落口感偏淋同較濕潤🧐但係個芝士黑松露醬就十分唔錯 比普通嘅黑松露醬用沙律醬做base 加芝士味道更加濃郁🤩🍴Oreo曲奇奶昔沙冰 HKD43 / Lotus Biscoff Latte HKD45Oreo沙冰打得比較企身 一開始有啲難飲🤣味道比較偏奶味重 Oreo味得少少😶焦糖latte面頭配有lotus餅乾同碎碎增加左口感😬整體同咖啡味都幾平均 但就記得要攪渾先 如果唔係飲到尾就會比較甜😛-
🍴藍芝士大蝦意大利粉 HKD88

🍴夏威夷薄餅 HKD118

🍴香脆紐約薯條 配芝士黑松露醬 HKD58

2023-03-18 2501 瀏覽
呢間Cafe有兩層,地下嗰層係粉紅少女風,上層就有好多霓虹燈、港式潮語。一直想試呢間Cafe好耐,主要因為呢度嘅甜品可以畫公仔。今次因為要幫一位好鐘意維尼嘅朋友餞行,所以揀咗呢間作為我哋最後喺香港一齊食嘅飯🥺🧡南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $158套餐連沙律、甜品及飲品煙三文魚份量好多,唔會太鹹;意大利飯好食到南瓜蓉嘅質地,好足料。沙律有新鮮嘅沙律菜同Parma ham,甜品係好耐無食過嘅乳酪雪糕😆🖤黑松露卡邦尼意大利粉 $158套餐連沙律、甜品及飲品個卡邦尼意粉好掛汁,充滿濃郁嘅黑松露同芝士香味,而且仲有好多煙肉、蘑菇。以呢個價錢嚟講,有埋沙律、甜品、飲品,真心抵食😋🤎Lotus bisoff latte 跟餐+$35賣相靚得嚟又好飲,除咗面頭有塊焦糖脆餅,飲到尾會飲到食到啲稔曬嘅餅碎,整體嚟講好飲嘅👍🏻🍰當日贈送甜品:朱古力栗子蛋糕WhatsApp訂座滿$300送甜品,生日字句及隨機公仔圖案都係免費,指定圖案就收$38或消費滿$500就免費😍 當日送朱古力栗子蛋糕,味道唔錯,面層嘅栗子cream唔會太多太over。重點係指定嘅呢隻pooh真係超得意,我同朋友都超鐘意🥰

🧡南瓜帶子意大利飯配煙三文魚 $158
套餐連沙律、甜品及飲品

🖤黑松露卡邦尼意大利粉 $158
套餐連沙律、甜品及飲品

🤎Lotus bisoff latte 跟餐+$35

🍰當日贈送甜品:朱古力栗子蛋糕
2023-03-08
早前AMICO 1890全面裝修進行大改造,粉紅色門面已經是打卡熱點之一。餐廳樓高兩層而風格亦截然不同,上層走型格工業風而下層則為粉色少女風。食物方面以西餐為主,小食、沙律、薄餅、漢堡、意大利粉等都一應俱全。煙三文魚田園沙律 ($62) 加上日式芝麻醬味道屬預期之內,但個人認為煙三文魚份量較少。意大利雲吞 ($58) 內藏芝士菠菜餡,雲吞皮軟硬適中保持煙韌,加上番茄醬酸香自然。芝士焗青口 ($52) 舖滿芝士焗製少有失準。雙鵝肝牛肉漢堡 ($188) 竹炭麵包烘至外脆內軟,以芝士醬取代一般車打芝士片更加醇厚,兩件鵝肝肥美軟嫩,牛肉肉質鬆軟且鮮嫩多汁,牛肉與鵝肝兩者油香相輔相成更顯豐腴。粗薯條粉糯鬆脆口感更佳,值得一提的是另配黑松露沙律醬只需$10,黑松露香馥郁濃烈,不論配薯條抑或是加入漢堡同樣錦上添花。龍蝦汁蟹肉意大利粉 ($108) 面層舖滿絲絲蟹肉份量十足,意粉質感稍軟而個人認為龍蝦汁亦可更濃稠。墨魚汁大蝦意大利粉 ($108) 味道相對清淡帶輕微蒜油香,麵質比龍蝦汁蟹肉意大利粉有彈性,不過整體比較油膩。提拉米蘇牛角窩夫 ($68) 質感香脆並富牛油香,兩層芝士奶蓋當中加入一塊手指
煙三文魚田園沙律
芝士焗青口
芝士焗青口 ($52) 舖滿芝士焗製少有失準。
龍蝦汁蟹肉意大利粉
墨魚汁大蝦意大利粉
提拉米蘇牛角窩夫
提拉米蘇牛角窩夫 ($68) 質感香脆並富牛油香,兩層芝士奶蓋當中加入一塊手指餅再灑上可可粉,可惜手指餅保持乾脆並沒有以咖啡酒浸泡過,兩者未能渾然一體。
奶蓋烤布蕾牛角窩夫
奶蓋烤布蕾牛角窩夫 ($58) 另加$10配上乳酪味雪糕微甜清爽,原以為會於牛角窩夫上加上吉士醬再燒成焦糖脆面,結果與想像中大相逕庭。
奶蓋烤布蕾牛角窩夫
跟提拉米蘇牛角窩夫如出一轍配上芝士奶蓋及可可粉,只是另外會附上一杯加上砂糖略經炙燒的芝士奶蓋,而本身的芝士奶蓋再淋上額外奶蓋亦實在過量泛濫。
Tiramisu  Latte
Tiramisu Latte ($48) 同樣放上手指餅並淋上芝士奶蓋,可以將手指餅浸入鮮奶咖啡中,相比牛角窩夫更能呈現提拉米蘇的原有精髓。

日本靜岡縣波多野亞姨
日本靜岡縣波多野亞姨 ($38) 其實由菠蘿、檸檬及益力多調配而成,酸甜清爽,另外其他特飲如「未諗到」、「可遇不可求」、「求其特飲」、「垃圾桶」等名稱同樣風趣幽默。

一陣先
一陣先 ($38) 則用上白桃、檸檬可爾必思,味道上亦即類近白桃乳酸,香甜自然。
芝士焗青口
提拉米蘇牛角窩夫
Tiramisu  Latte
日本靜岡縣波多野亞姨
一陣先
今次又要搵地方同朋友慶祝生日就穩咗呢一間~ 因為上網見到可以畫碟寫慶祝句子餐廳都好好我朝早book嘅位連request畫碟 佢都ok👍🏼又成功surprise到餐廳有啲細 但適合朋友聚會 8人都ok 只係會有d嘈我坐樓上 都有好多打卡霓虹燈裝置 幾靚樓下就係粉紅色主題為主至於食物方面 佢個炸魚薯條超級好食 最主要係個炸魚 好滑 好脆薯條就一般其他野都一般但好食的!雖然份量唔多 但性價比都算ok最主要係可以一班人吹水吹幾粒鐘 仲可以慶生抵啦👍🏼👍🏼
今次又要搵地方同朋友慶祝生日

墨西哥雞鎚
南瓜帶子三文魚意大利飯
蟹肉意大利粉
2023-02-13 146 瀏覽
之前見人介紹過,但一直未試。今日朋友話有優惠券,而且佢又食過好食,所以就決定今次聚會就book呢間。我哋叫左個二人餐,上菜有啲耐,但都接受到,因為張枱都唔大😂。叫左牛好味唔韌。會再黎食,試埋其他,又多個飯堂啦
2023-02-03