2023-12-27 75 瀏覽
店名: am.pm 地址: 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖油麻地站A2出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5店鋪裝潢以類似露營車為主題,感覺好活潑輕鬆😝尼到主力做外賣生意,所以無座位提供,但食物一樣咁高質😆炎燒布丁梳乎厘❤️❤️❤️❤️❤️$55梳乎厘有兩大塊,而且都厚身,面頭鋪上一層焦糖,敲碎後配搭上特製cream&鬆軟而有彈力的梳乎厘,味道很豐富!唔會覺得好濟,一啖接一啖不知不覺就食曬啦!🤤奶油草莓牛角包窩夫❤️❤️❤️❤️❤️$38牛角包窩夫有口感,帶點煙靭帶點脆,好味,奶油草莓酸酸甜甜,有啲yogurt嘅味道,唔會好heavy好膩,而且cream好多😍,食落去好飽滿,大推!🥰焙茶珍珠牛乳(凍)❤️❤️❤️❤️$35甜度固定,有好香濃嘅培茶味道,珍珠係偏硬身Q彈,份量都多,但珍珠有d痴埋左一齊,小小難吸,整體飲落好順滑!😆
店名: am.pm

炎燒布丁梳乎厘❤️❤️❤️❤️❤️

奶油草莓牛角包窩夫❤️❤️❤️❤️❤️

焙茶珍珠牛乳(凍)❤️❤️❤️❤️
2023-12-17 93 瀏覽
炎燒布丁梳乎厘加招牌雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧梳乎厘超厚身勁大件,質感超柔軟超蓬鬆,彈性十足🥴 表面淋滿超濃郁的炎燒布丁醬,非常邪惡吸引😈梳乎厘口感超軟熟,入口即化,蛋味滿滿,與焦香滿溢的布丁醬一起入口,甜絲絲的滋味令人迷戀上癮,不愧為🥇🏆 推薦👍 隨梳乎厘更附上招牌牛乳雪糕,食落冰涼順滑,奶味醇香,與熱騰騰的梳乎厘形成冰火交融的口感,非常過癮。黑糖厚鮮奶牛角包窩夫賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛角包窩夫即點即製,焗得又酥又香,非常誘人。伴隨濃稠的黑糖厚鮮奶醬一起食,黑糖的甘甜、鮮奶的醇香與牛角包窩夫的油香同時充盈整個口腔,味道層次極豐富,大滿足之選。隨黑糖厚鮮奶醬附有多粒珍珠,煙韌又彈牙,嚼感一流。焙茶珍珠牛乳賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛乳濃郁醇香,加入了溫潤煎香的焙茶元素,茶與奶非常合拍,入口輕盈不膩,微甘可口。當中加入了Q 彈的珍珠,更添嚼感。環境:🐧🐧🐧🐧🐧店舖以黃巴士作主題造型,外觀超搶眼又具代表性,打卡留念一流之選。🐧❤️結語:梳乎厘超高質,誠意必點推薦。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

隨黑糖厚鮮奶醬附有多粒珍珠,煙韌又彈牙,嚼感一流。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:梳乎厘超高質,誠意必點推薦。

下午茶
焙茶珍珠牛乳
又同大家介紹一間已經回頭n次嘅甜品店,相信大家對呢間應該都唔陌生,黃色大巴嘅外表更係一個代表性地標,基本上人人去旺角都應該有見過呢間專賣梳乎厘嘅人氣甜品店。———————————————🌟炎燒布丁梳乎厘 $55呢個炎燒布丁梳乎厘真係好好食,幾乎每次都係簡呢個,佢面層嘅焦糖燒得好脆,然後下面果層布丁非常Creamy。梳乎厘本身都充滿空氣感,一邊搖個動感都十足,而且食落有果種好香嘅蛋味。.🌟提拉米蘇牛角包窩夫 $38呢款提拉米蘇牛角包窩夫真係令人驚喜!啲牛角包窩夫烤得熱辣辣,外脆內軟,好好味。最令人喜歡嘅係上面嘅牛奶味cream,綿滑嫩滑,同提拉米蘇嘅味道完美融合。食落好滋味,一啖啖都捨唔得停。如果你鍾意提拉米蘇同牛角包,絕對要試下呢款甜點!.🌟培茶珍珠牛乳培茶珍珠牛乳係一杯非常受歡迎嘅飲品!個茶味濃郁,香氣四溢,唔會太甜,適合唔鍾意太甜嘅朋友。啲珍珠又彈牙又煙韌,俾個飲品加咗啲口感。特別要提返用3.6珍珠牛乳,佢哋嘅牛乳香濃郁,同培茶嘅味道相得益彰。如果你鍾意培茶同珍珠牛乳,呢杯飲品絕對值得一試!.🔸整體評價🔸100%會回頭,大家鍾意食甜品一定唔可以錯過😛

———————————————
🌟炎燒布丁梳乎厘 $55
🌟提拉米蘇牛角包窩夫 $38
🌟培茶珍珠牛乳
🔸整體評價🔸
100%會回頭,大家鍾意食甜品一定唔可以錯過😛
2023-12-08 50 瀏覽
📍旺角成日經過呢間,今次終於扚起心肝試吓。夜晚8:00 ,到10幾個人排緊隊,等咗大概幾個字就有,唔算太耐。$55炎燒布丁梳乎厘見到好多人都叫咗呢一款,疏乎厘動l。面頭有超多超厚焦糖,脆卜卜,好過癮。疏乎厘都好香蛋味。$38 黑糖厚鮮奶牛角包窩夫性價比超高,牛角包窩夫外脆內軟,超多奶蓋,又有黑糖味。仲另外有唔少嘅珍珠,珍珠煙靭,第一次食到呢個配搭,覺得好得意。$25 黑糖珍珠牛乳黑糖珍珠鮮奶,黑糖份量唔少,但又唔會過分甜,呢個價錢飲到珍珠鮮奶好抵飲。
📍旺角

$55炎燒布丁梳乎厘

$38 黑糖厚鮮奶牛角包窩夫

$25 黑糖珍珠牛乳
2023-12-07 555 瀏覽
am.pm 📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖📍太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━說起外賣立食梳乎厘 這間可以說是香港鼻祖 而且到現在都是天花板級的存在! 屹立多年的黃巴士到現在還是人潮滿滿呢~時隔多年嘗試 似乎與記憶中的味道不太一樣了 但不變的是 還是很好吃OuO━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥞 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65 ▶︎ 鹽燒布丁梳乎厘一份兩塊 表面塗抹布蕾醬後加糖再灼燒 金黃色焦糖很是吸引!▶︎ 梳乎厘即使拍照很久後還保有空氣感 蛋香濃郁! 而布丁醬不甜膩 喜歡薄薄的焦糖脆殼~▶︎ 懷念記憶中的藍色海鹽雪糕 但這款牛乳雪糕也不錯的好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥐 特選D24榴槤牛角包窩夫 $40▶︎ 熱壓牛角包窩夫搭配榴槤cream和榴槤果泥 榴槤控必試!▶︎ 榴槤味道比想象中濃郁 但相對地甜度也會比較高~▶︎ 窩夫外殼焦脆內裡牛油香濃郁 即使加了淋醬卻也不會被浸軟!好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

am.pm
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖
📍太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖

🥞 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65
▶︎ 懷念記憶中的藍色海鹽雪糕 但這款牛乳雪糕也不錯的
好味指數:●●●●◐

🥐 特選D24榴槤牛角包窩夫 $40
▶︎ 榴槤味道比想象中濃郁 但相對地甜度也會比較高~
好味指數:●●●●◯

🧋 黑糖牛乳 $35
▶︎ 珍珠鮮奶料很足! 鮮奶搭配黑糖珍珠是不會出錯的組合~
好味指數:●●●◐◯

• 炎燒布丁梳乎厘
📍油麻地 《𝐚𝐦.𝐩𝐦》      #油麻地街頭小食-性價比高梳乎厘  ✨炎燒布丁梳乎厘 $𝟓𝟓 第一次食呢間梳乎厘🥞一於試下佢嘅招牌炎燒布丁梳乎厘😆 班戟係即叫即整,可以係玻璃睇到店員即刻煎。拎上手嗰時已經𝐟𝐞𝐞𝐥到佢震騰騰,口感鬆軟但未到入口即融,食落有蛋香味🥚面層係燒過嘅焦糖同吉士醬,焦糖咬落脆卜卜,似食緊法式焦糖燉蛋,入口𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,成個配搭超夾。呢個價錢性價比好高👍🏼  ✨奶油草莓牛角包窩夫 $𝟑𝟖 牛角包窩夫好香好厚身,做到外脆內軟嘅感覺,拎上手食都好方便。面頭淋上奶油醬同草莓醬🍓食落酸酸甜甜,甜而不膩,而且奶油有少少凍,加上熱辣辣窩夫,一凍一熱口感好正! 成個配搭極度邪惡😈  ✨培茶珍珠牛乳 $𝟑𝟓 好啱打卡,未搞勻前牛乳同培茶分層好靚🐄🍵焙茶味道香濃,奶茶質感幼滑,唔會太甜啱啱好,而且珍珠煮得啱啱好,勁煙韌好好咬😋味道:𝟖/𝟏𝟎    性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
📍油麻地 《𝐚𝐦.𝐩𝐦》
#油麻地街頭小食-性價比高梳乎厘

✨炎燒布丁梳乎厘 $𝟓𝟓
第一次食呢間梳乎厘🥞
一於試下佢嘅招牌炎燒布丁梳乎厘😆
班戟係即叫即整,可以係玻璃睇到店員即刻煎。
拎上手嗰時已經𝐟𝐞𝐞𝐥到佢震騰騰,
口感鬆軟但未到入口即融,食落有蛋香味🥚
面層係燒過嘅焦糖同吉士醬,焦糖咬落脆卜卜,
似食緊法式焦糖燉蛋,入口𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,
成個配搭超夾。呢個價錢性價比好高👍🏼

✨奶油草莓牛角包窩夫 $𝟑𝟖
牛角包窩夫好香好厚身,做到外脆內軟嘅感覺,
拎上手食都好方便。面頭淋上奶油醬同草莓醬🍓
食落酸酸甜甜,甜而不膩,而且奶油有少少凍,
加上熱辣辣窩夫,一凍一熱口感好正!
成個配搭極度邪惡😈

✨培茶珍珠牛乳 $𝟑𝟓
好啱打卡,未搞勻前牛乳同培茶分層好靚🐄🍵
焙茶味道香濃,奶茶質感幼滑,唔會太甜啱啱好,
而且珍珠煮得啱啱好,勁煙韌好好咬😋

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
2023-12-02
2023-11-11 233 瀏覽
每次經過油麻地一定會食嘅疏乎厘店,個人認為佢哋整得好好食,而我特別推介呢個黃金布丁燒,佢面嗰層布丁燒得好好食…好正。而且製作時間都算快,同埋店舖出邊都有一個Area俾人食完先走。都算唔錯。

2021-12-19
$50 (宵夜)
一直好想食嘅一間🤭 今次同幾個朋友仔一齊經過終於食到🤩一次過試晒croffle+ soufllé pancake🥹日本3.6牛乳雪糕🍦都好好食🤤𝗠𝗲𝗻𝘂🍴𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚✿ 𝘾𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚𝙡 𝘾𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 $38✿ 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 $38✿ 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙎𝙪𝙜𝙖𝙧 𝙋𝙚𝙖𝙧𝙡𝙨 $38✿ 𝙎𝙝𝙞𝙯𝙪𝙤𝙠𝙖 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 $38𝙎𝙤𝙪𝙛𝙡𝙡𝙚 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚✿ 𝘾𝙧𝙚𝙢𝙚 𝘽𝙧𝙪𝙡𝙚𝙚 𝙎𝙚𝙩 (2𝙥𝙘𝙨) 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙄𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 $65✿ 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘾𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚𝙡 𝘽𝙖𝙣𝙖𝙣𝙖 (2𝙥𝙘𝙨) $50
一直好想食嘅一間🤭 今次同幾個朋友仔一齊經過終於食到🤩

✿ 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙎𝙪𝙜𝙖𝙧 𝙋𝙚𝙖𝙧𝙡𝙨 $38
✿ 𝙎𝙝𝙞𝙯𝙪𝙤𝙠𝙖 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 $38

𝙎𝙤𝙪𝙛𝙡𝙡𝙚 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚
2023-11-08 141 瀏覽
轉眼間已經好多日無update🫣要勤力啲先得!今日終於幫襯左一間,我同啲朋友都話經過左好多年,但唔知點解冇幫襯過嘅舖頭😆😅就係人氣嘅黃巴士🚌am.pm💛佢嘅疏乎厘同牛角包窩夫都出名,今日就試吓佢嘅Tiramisu牛角包窩夫先😋🤤.💛Tiramisu牛角包窩夫💛($38)首先第一眼已經見到啲奶油鋪滿晒個窩夫😍面層充滿可可粉咬落去窩夫十分鬆脆,Tiramisu食落都好軟滑濃郁☺️不過如果酒味可以再突出多少少就perfect 😋.溫馨提示:食嘅時候小心啲💛我食嘅時候可可粉跌咗落件衫整污糟咗🥹(可能我太論盡🫠).性價比:🤍🤍🤍🤍回頭指數:🤍 🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍
轉眼間已經好多日無update🫣要勤力啲先得!
就係人氣嘅黃巴士🚌am.pm💛
💛Tiramisu牛角包窩夫💛($38)

首先第一眼已經見到啲奶油鋪滿晒個窩夫😍面層充滿可可粉

性價比:🤍🤍🤍🤍
回頭指數:🤍 🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
外賣自取
返工休息時間突然想吃甜品,即時想起之前食過在公司附近有這間梳乎厘班戟專門店🥞。性價比非常高,款式口味多。除了梳乎厘班戟之外,還有牛角包窩夫🥐以及日本3.6牛乳奶昔🥛供應,一樣也有很多不同口味,下次會再試其他口味。
返工休息時間突然想吃甜品
,款式口味多。
,下次會再試其他口味

2023-10-10
  • 奶黃流心梳乎厘
  • 黑糖厚鮮奶
  • 宇治抹茶牛乳雪糕
2023-10-05 238 瀏覽
我點了他們家的招牌梳乎厘,期待能夠品嚐到這道創意料理的獨特風味。梳乎厘看起來令人驚艷,賣相精緻。梳乎厘是用蛋和芝士煎製而成,香氣撲鼻,我迫不及待地切下一小塊梳乎厘,放入口中。外層微脆內部蓬鬆,濃郁的蛋香,與芝士完美融合,形成了順滑的口感。整體而言,AM.PM餐廳的梳乎厘是一道讓人驚艷的創意料理。它結合了蛋、芝士和多種配料,帶來了順滑、濃郁而豐富的口感。加上餐廳舒適的環境和熱情周到的服務,這家餐廳絕對是一個值得品嚐的地方。

宵夜
  • 原味梳乎厘
2023-09-15 275 瀏覽
甜品舒芙蕾是一種經典的法式甜點,它以其柔軟、綿密和豐滿的質地而聞名。在玻璃窗外看着店員制作舒芙蕾的過程也是一種享受。舒芙蕾的外觀小巧而精緻的,像一個輕盈而蓬松的杯狀結構。呈現出金黃色的外皮,內部則呈現出綿密、柔軟的質感。搭配著漿果醬等配料,增添了顏色、口感和層次感。
-連Running Man黎香港都食嘅立食甜品,梳乎厘即叫即做,仲有好多人幫襯,係咪真係咁好食架?😏 🍦炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65呢款係招牌,無得揀件數,一個甜品有兩件梳乎厘。梳乎厘有濃濃嘅蛋香味🥚有空氣感亦保留水份,唔會乾身,淋上厚厚嘅布丁醬,頂層係脆香嘅焦糖😋雪糕有清香嘅牛奶味🥛整體甜而不膩,推薦👍🏻 🍵靜岡抹茶3.6奶昔 跟餐價$40抹茶同牛奶比例恰到好處,兩種味道都非常濃郁,抹茶味有回甘。由於唔太甜,好適合食完甜品之後飲,中和甜味😍

🍦炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65

🍵靜岡抹茶3.6奶昔 跟餐價$40
2023-08-21 322 瀏覽
🍮炎燒布丁燒梳乎厘+🍦日本3.6牛乳雪糕💰$65⚡️上次喺甜品店食🥞梳乎厘班戟未多過癮,今次決定回訪油麻地嘅am.pm ,食翻夠本!🤣呢間外賣小店即叫整,睇住店員煎「肥嘟嘟」嘅pancake,未食已經覺得好治癒💖⚡️🍮炎燒布丁燒梳乎厘係佢哋嘅人氣之選,加錢可以配埋🍦牛乳雪糕,2塊厚身梳乎厘雞蛋味香濃、質感鬆軟,但又唔會好似食空氣咁💨,面層舖咗層布丁液+焦糕,敲落去真係有層脆糖皮🥰超有滿足感!⚡️日本3.6牛乳雪糕味道偏似雪糕車嘅味道🤣超快溶,打卡記得要快手~
💰$65

2023-08-18 209 瀏覽
臨宵夜時間叫左兩個pancake同一份牛角包窩夫 焦糖布甸味世一😍上面焦糖燒到脆卜卜好香 布甸味都好出!芒果糯米飯味比較特別 都真係幾似😂牛角包窩夫超靚超好食 好香牛油味!
  • 黃金布丁燒牛角包窩夫
  • 芒果糯米梳乎厘