晚上嚟到將軍澳海旁嘅一間歐洲風情餐廳,閒日嘅海旁好清靜,望住個街境食飯都覺得好chill。個場好大,仲有戶外露天茶座。呢個地區嘅價錢都係差唔多~ Prosecco ($60)- 有Happy hour 價錢真係掋好多,個酒好有汽又唔會話好甜,一定唔會係擺咗好耐擺到無晒氣嗰啲。Salmon Linguini ($168) - 原先設定係配長通粉,但因為我好鍾意食扁意粉,所以佢哋轉咗畀我。個意粉煮得好彈牙,帶煙韌感。而個汁真係好creamy,一啲都唔膩,配埋車厘茄同蕃茄乾更清新,但如果落多啲三文魚就更好味。Hot chocolate ($42) - 非常之香濃嘅熱朱古力,有驚喜。

個場好大,仲有戶外露天茶座。

呢個地區嘅價錢都係差唔多~

🍪【#將軍澳】A Tavola Bar & Grill💥海濱長廊酒吧餐廳 傾計談心嘆美食💥.🍪 將軍澳海旁遠離煩囂,旺中帶靜,令人驚喜的是不乏美食!😆今次到訪這間意大利餐廳,氣氛浪漫,食物又有水準,適合💗約會談心或者👨‍👩‍👧‍👦全家吃飯~~~~~~~~~~~~~🦀 蟹肉扁麵條 Crab Linguini $158(4/5)一上枱就覺得好袖珍🥺上面有細細隻軟殼蟹😍好彩新鮮熱辣,金黃酥脆,咬落蟹肉幼滑,味道濃郁👍🏻意粉硬度適中,而且夾雜咗唔少蟹肉🥰.🥩 安格斯肉眼扒 Angus Rib Eye Steak (14安士 oz) $348 (4.5/5)牛扒用網面炭燒,散發陣陣炭香,未食已經覺得好正🤤叫咗三成熟,果然啱啱好😳肉質嫩滑之餘仲鎖緊到肉汁💯不愧係燒肉專家🥸粗薯條份量充足,但可以再脆口啲🙊仲有原件惹味焗蒜🥳.~~~~~~~~~~~~~味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5💸消費 Spending:$278 /人 Person🔥推介度 Recommendation:4.5/5.📍 A Tavola Bar & Grill
🍪【#將軍澳】A Tavola Bar & Grill
💥海濱長廊酒吧餐廳 傾計談心嘆美食💥
🍪 將軍澳海旁遠離煩囂,旺中帶靜,令人驚喜的是不乏美食!😆

~~~~~~~~~~~~~
蟹肉扁麵條

一上枱就覺得好袖珍🥺上面有細細隻軟殼蟹
😍好彩新鮮熱辣,金黃酥脆,咬落蟹肉幼滑,味道濃郁👍🏻
意粉硬度適中,而且夾雜咗唔少蟹肉🥰
安格斯肉眼扒

牛扒用網面炭燒,散發陣陣炭香,未食已經覺得好正🤤
叫咗三成熟,果然啱啱好😳肉質嫩滑之餘仲鎖緊到肉汁💯
不愧係燒肉專家🥸
粗薯條份量充足,但可以再脆口啲🙊
仲有原件惹味焗蒜🥳

~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
2022-05-15
蟹肉扁麵條
安格斯肉眼扒
2022-05-15 74 瀏覽
今日經過咗將軍澳海濱公園,發現咗呢間幾chill嘅grill & bar🤩🤩 暗暗嘅燈光,再加上幽靜嘅環境,真係好適合同朋友傾下計講下心事😌🥢Tomato Burrata Salad $128呢間餐廳難得有Burrata,一定要試下呀🤤🤤Burrata其實外層是軟軟的Mozzarella,內裡為芝士同奶酪,食落口質地好柔軟,再加上叫份沙津係用黑醋沙律油製成,真係一個超級開胃的前菜黎呀👅🤤🥢Margherita Pizza 🍕 “12 $158呢款係瑪格麗特披薩,唔好睇佢材料好似好簡單咁,其實佢中間有一層番茄醬,所以食落口好大浸蕃茄香😋pizza仲有成12吋咁大份🥳個皮仲係卜卜脆,餅上仲有一層好厚身嘅芝士,太令人滿足啦☺️🥢Roasted Chicken HALF $168嚟到Grill & Bar嘅餐廳點可以唔試下佢炙烤嘅食物呢🤩我地叫左半份燒雞,佢真係大隻到我地以為落錯全份咁😆😆因為佢嘅size係等於出面嘅全隻咁制🤤好抵食呀😍雞肉仲好嫩滑多汁,夠哂惹味🥢Ice Cream (1 Scoops) $58食完哂主菜,個口痕痕地🤤所以叫左一球雪糕👅本來以為只係一球就咁上,點知廚師係雪糕上下

🥢Tomato Burrata Salad $128

🥢Margherita Pizza 🍕 “12 $158

🥢Roasted Chicken HALF $168

🥢Ice Cream (1 Scoops) $58
食完哂主菜,個口痕痕地🤤所以叫左一球雪糕👅本來以為只係一球就咁上,點知廚師係雪糕上下都咁花心思,淨到好靚😚隔離仲有士多啤梨🍓真係yummy😛
2022-05-15 103 瀏覽
Happy Friday收工同朋友食飯,嚟將軍澳海傍就啱晒,呢度開咗好多餐廳,尤其是星期五六日間間都好熱鬧🥳沿住海傍覓食,見到呢間西餐廳outdoor位置幾chill,七點已幾乎滿座,一於入去湊下熱鬧🤣🍴特式套餐 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪🔸頭盤:是日餐湯 - 甘筍湯 ➩ 𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳: 𝘚𝘰𝘶𝘱 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺 - 𝘊𝘢𝘳𝘳𝘰𝘵 𝘴𝘰𝘶𝘱是日餐湯係甘筍湯🥕飲落甜甜地又creamy😋🔸主菜:菲力牛扒 ($368) ➩ 𝘔𝘢𝘪𝘯: 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯叫咗5成熟🐂牛肉份量幾多,煎得外脆內軟,食落juicy多汁;伴碟嘅薯蓉質感creamy幾入味,仲有啲蘆筍做配菜,食落幾爽口減低油膩感🙈🔸甜品:蘋果金寶(+$48) ➩ 𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵: 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘭𝘦用鐵pan熱辣辣上🍎蘋果肉份量超多😍配埋肉桂同脆脆地嘅餅碎一齊食,口感十足🍦再加球雲呢拿雪糕一冷一熱咁食好有層次感perfect😋加$48咁大份係幾抵食👍🏻🔸𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬: 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦🐥水牛雞翅 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 ($128)總共有8隻,雞翼每隻都煎得好香脆,用咗自家製水

🍴特式套餐 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪
🔸頭盤:是日餐湯 - 甘筍湯
是日餐湯係甘筍湯🥕飲落甜甜地又creamy😋

🔸主菜:菲力牛扒 ($368)
➩ 𝘔𝘢𝘪𝘯: 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯
Beef  tenderloin

🔸甜品:蘋果金寶(+$48)
➩ 𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵: 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘮𝘣𝘭𝘦
Apple  crumble

🔸𝘋𝘳𝘪𝘯𝘬: 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘦

總共有8隻,雞翼每隻都煎得好香脆,用咗自家製水牛醬醃製,一上枱聞到好香,味道辣辣地,再沾上濃郁嘅藍芝士醬好惹味😋
Buffalo  chicken  wings

🦀蟹肉扁麵條 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙞 ($158)
好香橄欖油味,無特別落其他醬調味,正常發揮味道唔會太重,不過扁麵份量唔少,所以如果軟殼蟹大隻啲就更好😂
Crab  linguini

呢到嘅特飲逢星期五至日5pm - 10pm做緊promotion,任選其二,Cocktail都只係💲188;而Mocktail就💲128,幾啱大家嚟把酒談心🤣

🍸𝙈𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 ($128 for 2)
🔸𝘓𝘓 𝘚𝘱𝘭𝘢𝘴𝘩
荔枝汁糖漿,熱情果,檸檬草糖漿,糖漿,梳打水
檸檬草味道好出,感覺好清新🌿有啲熱情果籽酸酸地同荔枝肉咬下,果味濃郁好豐富

🔸𝘗𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘊𝘩𝘪𝘢 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦
菠蘿塊,奇亞籽,糖漿,梳打水
賣相幾靚可以打下卡📸味道唔會太甜,仲有🍍菠蘿肉同粒粒粉紅色奇亞籽增添口感

總結:環境裝修得幾靚,尤其是水吧位,加上燈光比較暗係幾有feel嘅,同一大班朋友嚟聚下唔錯架,不過音樂聲量有點兒大,可能成班friend傾計要大聲啲😂
Buffalo  chicken  wings
  • Apple Crumble
  • Buffalo  Wings
2022-05-12 53 瀏覽
Atavola Bar & Grill (將軍澳)📍 23 Tong Chun Street Shop G08, G/F, MONTEREY Place, O'South Coast, Tseung Kwan O🍾用餐體驗及環境好鍾意呢間餐廳嘅燈光,令人好chill好放鬆。侍應好熱情好體貼,用餐途中主廚仲出嚟同大家打招呼、問大家意見,感覺非常友善同謙虛。前菜:🤍 SET Caesar Salad侍應有特別推薦呢款沙律,話上面有一片片芝士值得一試。嚟到試一試真係無介紹錯,芝士非常香,而且沙律份量都好足,好開胃。飲料:🍹SET DRINK Apple Juice清清地唔會太甜,好香蘋果味。主食:🤍 SET Angus Ribeye 14 oz $388我地叫左七成熟,牛排入口好有炭烤的香味,切開依然粉嫰,如果個人比較鍾意食肉質再嫰啲的,可考慮叫五至六成。牛魔王唔好錯過!此外,薯蓉都處理得好好,好綿滑。🤍 Roasted Chicken (Half) $168烤雞上放左香草,令雞皮部分帶有濃濃的香草味。雞脾同雞翼好嫰滑,呢個份量兩個女仔嚟講岩岩好,唔會食到太飽太辛苦。🍰甜品:SET Dess
Atavola Bar & Grill (將軍澳)

🍾用餐體驗及環境

前菜:
🤍 SET Caesar Salad

飲料:
🍹SET DRINK Apple Juice
清清地唔會太甜,好香蘋果味。

主食:
🤍 SET Angus Ribeye 14 oz $388

🤍 Roasted Chicken (Half) $168

🍰甜品
SET Dessert of the Day White Chocolate Mousse Passion Fruit
最後呢款甜品超有驚喜,本身都擔心白朱古力會太甜,但佢個慕絲處理得好唔錯,仲有非常欣賞佢加左酸味重的水果,例如熱情果、士多啤梨、藍莓等等,可以將個味道中和得恰到好處,大讚!

整體評分:
味道 🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟

@atavolabar
#隱世bar #chill爆 #將軍澳 #atavola #扒房 #酒吧 #steakhouse #winebar #liveband #musicshow #chillout #drinks #happyhours #hkfood #hkfoodie #hkeater #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkcafe #hk #hongkong #homekong #hker #食好西 #食好東西 #香港美食 #香港好去處 #香港情侶
2022-05-08 75 瀏覽
今日嚟到將軍澳嘅澳南海岸一頭食個lunch,見到呢間A Tavola bar環境好似唔錯,就入左去試下😋 坐落呢到真係chill🍹完全唔似係香港,好有渡假feel 👍🏻 特別係近街嘅户外位,涼涼地再加杯凍飲真係好爽😎😎坐左陣叫左個beef lasagna ,一個fish and chips ,一個apple crumble 同一杯iced latte 🧋Apple crumble 啱啱焗起,個邊夠晒脆😋至於lasagna 都好大份👍🏻 fish and chips 都炸到好脆🐟🍟不過啲chips真係另有風味😂 可能我見識少,唔通意大利style 嘅chips 係偏向似薯仔😯?但份量都十足,食完捧住個肚😋如果真係想chill 一個下午,呢到真係唔錯嘅選擇👍🏻➡️ @atavolabar ⬅️

至於lasagna 都好大份👍🏻

➡️ @atavolabar ⬅️
2022-05-08 53 瀏覽
將軍澳澳南海岸勁多西餐,今次揀咗呢一間餐廳酒Bar試一試。餐廳開揚,我鍾意佢高檯都有卡位坐,播放嘅音樂唔會太嘈,外面仲可以帶寵物一齊食添。時間尚早,今次就唔飲啤酒住喇。叫咗一份Fish & Chips 同埋Lasagna,甜品就叫咗個Apple Crumble 。個Apple Crumble真係好好味,原塊鑄鐵pan上,熱辣辣, 焗得好脆之餘,再加上一球雪糕一齊食,真係冷與熱之間。睇到隔離枱嗰Pizza 好似幾好,下次嚟先再試😚
將軍澳澳南海岸勁多西餐,今次揀咗呢一間餐廳酒Bar試一試。

睇到隔離枱嗰Pizza 好似幾好,下次嚟先再試😚
2022-05-07
午餐
  • Apple  Crumble
2022-04-30 108 瀏覽
不少人說將軍澳是美食沙漠,其實將軍澳也有不少環境舒適,質素不錯的餐廳。這間餐廳在將軍澳近海傍,離開將軍澳地鐵站步行約10分鐘。星期一至五提供午餐,價錢較為經濟,有頭盤、主菜、飲品,免費送當日甜品,但亦可以額外付費升級特色甜品及飲品。頭盤有多項選擇,當日選取了白酒汁青口。賣相不錯,非常新鮮,醬汁美道適中。主菜選了意大利海鮮飯。海鮮飯一向是高難度的菜式,試過不少大餐廳不是生米,就是煮得過熟像麥皮糊。此意大利飯煮得剛剛好,醬汁沒有令人失望。當日免費甜品是朱古力蛋糕,與很多西式餐廳一樣,味道較為偏甜。除了食物不錯外,餐廳的侍應也頗有禮貌。在環境舒適的地方悠閒地享受一頓午餐,也是一件樂事!

2022-03-25
2022-03-20 325 瀏覽
朋友推介呢間「A Tavola Bar & Grill」食下午茶,佢話環境清靜兼食物質素唔錯,所以與 honey 一齊嚟試下 😉下午茶套餐款式唔太多選擇,只有三款,我哋就 order 咗其中兩款品嘗下:👆🏻“炸魚手指配薯條”~魚柳、薯條炸得非常鬆脆,魚柳有鮮味,配合調味醬一齊食…爽!👍🏻😋👆🏻“海鮮意粉”~茄醬蓉意粉調味洽當,意粉唔淋頗彈牙,最吸眼係隻大青口,鮮甜美味!👍🏻😋👆🏻“Tea Set 甜品”~賣相吸引,朱古力蛋糕味濃,配合士多啤梨、脆脆,食完好有滿足感!👍🏻😋👆🏻“Tea Set 餐飲”~凍咖啡味道就一般啦,…不過不失!😅

2022-03-09
2022-03-13 244 瀏覽
呢間餐廳係將軍澳海旁💓天氣好可以坐戶外🥰餐廳環境都好靚好適合約會💕.🌟安格斯肉眼 $298呢個係set 包沙律🥗同甜品肉眼嘅烤紋太靚了吧🤩肉眼好粉嫩好重牛味 🧡簡單調味更加突顯牛香💓不得不提係嫩滑嘅薯蓉將薯仔打到好綿密🥔仲保留薯粒添加口感好香牛油味但一啲都唔濟🧈配菜有唔同嘅瓜類烤瓜仲保留到好juicy🫑.🌟番茄海鮮意粉 $130呢樣超推介👍🏻👍🏻番茄汁酸酸甜甜🍅用左好多車厘茄做醬汁❣️仲有蒜油將材料爆香🧄一啲都唔馬虎🥰魚好香魚油味肉質好鮮嫩而且份量超多!其他海鮮仲有蝦 魷魚🦑 青口全部都好有鮮味🔥.🌟烤雞肉pizza $125芝士滿滿的🧀Pizza皮薄身👍🏻雞肉冇咩調味靠燒汁同番茄汁調味💘.🌟 Tiramisu
呢間餐廳係將軍澳海旁💓

• 安格斯肉眼扒
  • 意大利咖啡蛋糕
  • 炸雞肉pizza
2022-03-03 137 瀏覽
🍸🍸《A Tavola Bar & Grill》[@sofood_sogood_sochill]⬅️喜歡及支持請follow🤗天氣開始慢慢回暖,又開始係覓食嘅季節喇😂😋!今日走在將軍澳海濱長廊,見到間靚靚酒吧,就入去Chill吓Relax吓先😊!🏖🏝⛱🏝🏖⛱🏝🏝⛱🏖🏝⛱🏝🏖Onion Rings🧅 HK$75🔹🔹🔸🔹🔸🔸🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹份量不少!大大份🤩,熱騰騰🔥上枱,炸漿很脆,內裡的洋蔥🧅很Juicy👍🏻,配合他他醬一齊食,口感很搭配😋!A Tavola House Salad🥗 HK$125🔹🔹🔸🔹🔸🔸🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹Mixed 嘅多種生菜🥬,配上流心雞蛋🥚、脆脆的麵包粒😙、牛油果🥑,再淋上香濃嘅蜂蜜芥末醬😍😋!好食到不得了😝👍🏻!份量亦比想像中大份,食得健康又無罪疚感😌😍!Spaghetti Alla Pescatora🍝 HK$135🔹🔹🔸🔹🔸🔸🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹香蒜🧄海鮮橄欖🫒意粉🍝,點菜時以為只是一款平平無奇嘅普通意粉,但Waitress 送上枱已經聞到有陣陣蒜香🧄😍,加上意粉軟硬質感適中,配上香滑嘅橄欖🫒油,口感剛剛到位😋👍🏻,食唔停口,海鮮反而變了大配角😂👍🏻!A Tavo
🍸🍸
《A Tavola Bar & Grill》

🏖🏝⛱🏝🏖⛱🏝🏝⛱🏖🏝⛱🏝🏖

Onion Rings🧅 HK$75

A Tavola House Salad🥗 HK$125

🔹🔹🔸🔹🔸🔸🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹

A Tavola House Special🍕 12" HK$160
🔹🔹🔸🔹🔸🔸🔸🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹
A Tavola出名Pizza🍕,所以點都要試吓佢哋嘅”公司薄餅”啦🤗!
Pizza有成12寸😱,材料豐富,有火腿🐷、意大利辣肉腸、煙肉🥓、青椒🫑、洋蔥🧅、菠蘿🍍,同又香又滑溜溜嘅初榨橄欖油😋👍🏻,加上廚師👨🏻‍🍳毫不吝嗇嘅拉芝士🧀😋,食得小編好開心🥳🤩👍🏻!

呀大人本來想喺食完Main之後,Order埋個甜品🍮 Tiramisu嘆的。但碟碟大大份,根本Full到食唔晒,結果還是放棄了佢至愛嘅甜點😢😂!

🏖🏝⛱🏝🏖⛱🏝🏝⛱🏖🏝⛱🏝🏖

🥂 A Tavola Bar & Grill
📍 將軍澳MONTEREY PLACE 地下G08號舖

#SofoodSogoodsochill #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood

2022-02-27 77 瀏覽
將軍澳開左Donki都一段時間,終於得閒過去逛一逛,買完野梗係要搵個地方醫下肚,今次就試下A Tavola Bar & Grill,餐廳喺海邊,環境舒適,夠哂Chill。炸薯條 $70先嚟一份熱辣辣炸薯條,薯條係幼身,新鮮炸起,但一啲都唔油膩,同朋友share就最啱。特濃卡邦尼意粉 $115份量多,意粉好有咬口,煙肉粒煎得好香,蛋香味濃。烤羊架 $295羊架有4件,羊味濃郁但一啲都唔羶,配菜都好有驚喜,特別係薯蓉,好滑好Creamy,好香牛油味。Apple Crumble $58甜品款式郁好多,最後揀左Apple Crumble,蘋果非常多,加上雪糕同生果好配合,值得一試。

炸薯條 $70

特濃卡邦尼意粉 $115
份量多,意粉好有咬口,煙肉粒煎得好香,蛋香味濃。

烤羊架 $295

Apple Crumble $58
2022-02-20 96 瀏覽
今日下午黎食午餐,幾多款式而且唔貴,最重要係味道都相當高質!水牛城雞翼 & Bruschetta水牛城雞翼4隻都係巨型肉厚,炸得好香脆同時保留到肉汁,加埋佢既醬汁酸辣口味,食落好惹味! Bruschetta食落好有驚喜,新鮮番茄粒食落又脆又甜,多士都烘得好靚好香口!意式火腿薄餅有埋風乾火腿係面加上濃厚芝士覆蓋住既餅皮,食落幾有層次而且火腿真係有種提鮮既作用,餅底都好脆,新鮮焗起真係冇得輸!Angus Beef Burger最經典既美式漢堡,肉汁爆哂出黎加埋配菜新鮮,醬汁又唔算好咸可以食到食材鮮味,好滿足!

水牛城雞翼 & Bruschetta

意式火腿薄餅

Angus Beef Burger

2022-02-16 56 瀏覽
一直以為呢間餐廳只係飲酒,點知原來佢嘅午餐好好味而且抵食,推介一下俾將軍澳嘅朋友。我同朋友點左兩個午餐,大概都係百多元,已經包頭盤、主菜、甜品同飲品。呢個價錢我地都係期望平常西餐質素,但冇諗過菜式嘅味道有驚喜,覺得廚師好有心機煮!頭盤我地揀左青口同沙律🥗。一碟五隻青口,份量都算多,配汁烹調得宜,有濃郁嘅香草味,將湯汁加在青口上,更添風味。沙律用上新鮮蔬菜,食落好爽口,一試就知食材優質。沙律醬好清新,帶有檸檬香味,同啲新鮮蔬菜好夾,成功打開左個胃😙。主菜方面,揀左海鮮意大利飯(Seafood Risotto)。它的份量都幾大,裏面有魷魚、八爪魚等配料,個飯估計用上蕃茄及蝦汁來煮,加上濃濃嘅芝士,食落好香。最驚喜係隻紅蝦,燒得好出色,而且識落有蝦膏味,加埋肉質都爽,食得出廚師用心製作,好正。😇 另外點左安格斯牛扒漢堡。漢堡以外,餐廳仲配上好多薯條以及沙律菜,亦屬高質。先講漢堡,裏面有煙肉、牛肉、蕃茄、生菜、洋蔥等等,麵包烘過,一啖食落去,麵包同菜都好脆,而且漢堡牛肉有牛味,我自己好鍾意。 薯條亦都係外脆內粉,粗粗的但好鬆軟。仲有好大量嘅沙律菜,平衡返食薯條嘅罪疚感。最後個餐送埋甜品,本來都

薯條亦都係外脆內粉

最後個餐送埋甜品,本來都冇期望,點知個芝士蛋糕又係好高質,仲要係拖肥底。

呢個午餐完全成功地作為元宵節lunch ,非常值得讚賞!加上餐廳嘅氣氛同音樂都好舒適,下次必定會再光顧

2022-02-12 53 瀏覽
放工後去將軍澳海旁chill一chill,呢間酒吧就算係成日都有好多外國人食~ 個人覺得個環境都好舒服 😌 ❣️Beef Lasagna肉醬意粉千層麵 上枱時熱度十足 個人都幾鍾意千層麵口感 一層一層咁 千層麵上面有濃郁嘅蕃茄肉醬 整體味道不錯👍🏻 ❣Tiramisu整體奶油感覺幾幼滑 咖啡味都幾香濃 係一個幾唔錯嘅飯後甜品😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌗🌑🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌑‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌑😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 7/10-📍A Tavola Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️Beef Lasagna

‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌑
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌕
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 7/10
📍A Tavola Bar & Grill (將軍澳)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺