2022-05-21
#尖沙咀 @8five2restobar💃晚市堂食終於放寬營業時間, 終於可以相約把酒言談心啦! 🥂今次來到久未踏足的尖沙咀天文臺道, 食肆人氣依舊! 久違了的墨西哥菜, 餐廳裝潢滿有格調, 大型吧台、壁畫、裝飾品等, 滿滿異國風情! 🌮雞肉墨西哥脆玉米片 Buffalo Chicken Nachos $120 ~ 好大一盤! 顏色亮麗, 黑、紅、綠、白…玉米片卜卜脆, 搭配微辣雞絲, 越食越惹味! 冷冷的Sour Cream 中和雞絲的辣味, 墨西哥酪梨醬亦帶辣, 很有後勁! 口感層次極豐富! 🦑炸魷魚 Calamari Frito $118 ~ 很大條的魷魚, 炸漿唔算厚, 炸得非常香脆, 魷魚爽口彈牙, 好新鮮! 🥘西班牙海鮮飯 Seafood Paella $188 ~ 有青口、蝦、魚、魷魚等, 份量足2人, 仲有少少焦底, 飯有濃濃的海鮮香味, 全碟飯都好香好香! 🌶巧克力辣椒蛋糕 Chocolate Chilli Cake $68 ~ 極濃朱古力, 入口有微微辛辣味, 愛好朱古力的不要錯過! 於我, 再辣點更好! 🍸現場氣氛好好, 天氣好可考慮坐室外!
💃晚市堂食終於放寬營業時間, 終於可以相約把酒言談心啦!
🍸現場氣氛好好, 天氣好可考慮坐室外!