2018-05-22 89 瀏覽
家人們喜愛打邊爐,就帶他們來到這家新開的火鍋店,以牛為主打。 牛柳($48),肉質滑,脂肪較少,肉味濃,好好吃! 牛駝峰($48),切得較薄身,味道是很常吃的火鍋牛肉片。 牛匙柄($48),牛下肩肉,夠嫩滑,口感佳,值得推介。 牛舌($48),味道帶少許羶,小妹還是喜歡厚切再燒的那種,口感會彈牙 手打牛滑($48),相對於其他牛肉火鍋配料而言,未算突出 另外還點了菇類和響鈴也保持水準,鮮度十足。   這個枝裝菊花桂圓露也很味美,甜度適中。 招牌慢煮牛腩($48),以慢火煮熟了的牛腩片,經輕灼就可進食,肉質腍身,肥瘦均勻。 醬料$10/位 鴛鴦沙牛湯底$58 菊花杜圓露($9),樽裝飲品,不過不失

牛柳($48),肉質滑,脂肪較少,肉味濃,好好吃!

牛駝峰($48),切得較薄身,味道是很常吃的火鍋牛肉片。

牛匙柄($48),牛下肩肉,夠嫩滑,口感佳,值得推介。

手打牛滑($48),相對於其他牛肉火鍋配料而言,未算突出

另外還點了菇類和響鈴也保持水準,鮮度十足。

這個枝裝菊花桂圓露也很味美,甜度適中。

醬料$10/位
鴛鴦沙牛湯底$58

菊花杜圓露($9),樽裝飲品,不過不失
2018-05-20
2018-05-22 526 瀏覽
為了手工啤而來@616麥子 朋友是手工啤FANS,早陣子去過麥子打邊爐後一直對他們家的手工啤念念不忘,趁住WEEKEND由他帶路下到了尖沙咀赫德道的麥子 店內環境闊落, 讓人坐得舒服,網上訂桌更有9折折扣優惠 這裏主打是火鍋但原來也有串燒供應 電梯門一打開見到了各式各樣的手工啤展示著,後面大大座就是存放手工啤的容器,非常專業! 曬你冷$158 一次過可以試盡六款手工啤!價錢也不貴才$156 名字也很有趣,味道由淡至濃,由左至右!有請小鳳姐,這些機會不是我的,汗出冇糧出 ,成功需父幹,你有壓力我有壓力 醉生夢死! 我試了幾款,包括了最淡的有請小鳳姐,有點甜甜的蜜糖味,帶金黃色,好岩女仔飲。成功需父幹,麥味很重的,非常之苦澀(所以改一個咁既名?),黑色的你有壓力我有壓力 ,我原以為一定很苦!但不是,飲下去淡淡苦澀味,味道很純,還有點似咖啡的味道 點了些小食佐酒,包括 脆炸牛雲吞 皮很薄,入口有即溶的感覺,至於裏面是肉我真的食不出,就是 那個有點似錦鹵雲吞的感覺 牛肉串(鳳梨燒燒汁) 即叫即燒,牛肉多汁又嫩滑 牛舌串(鹽燒),最喜歡那個厚薄適中的口感,食起來多汁柔軟,很
為了手工啤而來@616麥子

店內環境闊落, 讓人坐得舒服,網上訂桌更有9折折扣優惠

這裏主打是火鍋但原來也有串燒供應

醉生夢死!

點了些小食佐酒,包括 脆炸牛雲吞

牛肉串(鳳梨燒燒汁)
即叫即燒,牛肉多汁又嫩滑

牛舌串(鹽燒),最喜歡那個厚薄適中的口感,食起來多汁柔軟,很香牛味,令人回味
2018-05-22 111 瀏覽
今晚和家人來到這家位於這家以牛為主題的火鍋店,店屬中型,不會覺得很有壓迫感。 且設有戶外位置,一來可以散一散火鍋的煙,另外坐在露台feel都不錯,且為客人提供了冷風。 這家店的特式是,有很多牛的特別部位可選,大部份名稱看完都不知道是那一部份,要圖文解說才知道自己吃什麽。 這裡還有服務承諾,第一次Order會二十分鐘內送上,超過的那碟火鍋則免費。 牛扑肉($48),牛頸脊,脂肪分佈平均,味道油甘香。 滑尾龍($48),牛後腿肉側的肉,肉味濃,加上蛋,口感很滑。 匙柄($48),牛下肩肉,口感嫩滑,又有咬勁,正呀! 胸口膀($48),這個encore 了兩次,為牛胸部的一塊脂肪肉,每頭牛只有極少量,但口感一點也不肥膩,還十分有咬勁,味甘,牛味極濃,為真正的牛油香味! 牛肉餃($48),皮算薄,牛肉餡料夠多汁。 牛心錠($48),牛心錠是連著牛心的血管,厚身雪白,口感超級爽脆。 羽衣甘藍($28),要灼久一點才腍身,有點苦,雖然很有營養,但用來做火鍋味道不太受落。 水蓮菜($28),灼8秒即成,口感像冰菜般爽口。 曬你冷($156),有不同款的啤酒,以shooters般的姿態出現,未飲已經
牛扑肉($48),牛頸脊,脂肪分佈平均,味道油甘香。
匙柄($48),牛下肩肉,口感嫩滑,又有咬勁,正呀!
牛肉餃($48),皮算薄,牛肉餡料夠多汁。
水蓮菜($28),灼8秒即成,口感像冰菜般爽口。
曬你冷($156),有不同款的啤酒,以shooters般的姿態出現,未飲已經相機先喝醉了,小妹最喜愛「我最期待的畫面出現了」,充滿花香味。
價錢亦很合理,用料夠新鮮,可以再來呀!
2018-05-21
2018-05-22 251 瀏覽
酒吧一條街裡有好多新潮食店,今天我們去beer beer 🍺 616啤酒工房慢煮牛什鍋~抵食之選,牛腸洗得好乾淨、冇穌味,牛肚是金錢肚,爽口牛膀也棉棉的口感蘿白清甜湯底牛味濃而且冇味精牛肉616的食物竅門牛肉餃~即叫即製,外脆內軟,配茄汁好開胃滑牛~新鮮肥牛加原隻雞蛋撈出滑牛,再灼30秒,真的滑不溜口牛胸油~這個超贊,爽口又彈牙,入口不是一層肥油,而是索索聲的口感,推介響鈴卷~打邊爐的首筷,616吸收湯的精華什菌~清甜可口手工啤~616原槳樽裝啤酒、最優勝是杯的精緻(冰杯)啖啖入口冰涼我最期待的畫面出現~相當有名堂手工啤酒的特別味道是麥味濃、口感幼滑、入口變化大店員笑說這是冰凍的espresso ~黑啤~很討好的味道,喜歡黑啤的人,一定明白的如果怕熱氣,order 反支自製~菊花桂圓露~$8超抵飲,味道有家的感覺
啤酒工房
牛膀也棉棉的口感
蘿白清甜
湯底牛味濃而且冇味精
牛肉616的食物竅門
牛肉餃~即叫即製,外脆內軟,配茄汁好開胃
滑牛~新鮮肥牛加原隻雞蛋撈出滑牛,再灼30秒,真的滑不溜口
響鈴卷~打邊爐的首筷,616吸收湯的精華
什菌~清甜可口
我最期待的畫面出現~相當有名堂
手工啤酒的特別味道是麥味濃、口感幼滑、入口變化大
2018-05-10
  • 手工啤
  • 菊花桂圓露
  • 牛什鍋
  • 滑牛
  • 牛胸油
  • 什菌
2018-05-20 88 瀏覽
今晚唔知點解好想食牛。通過Openrice搵到呢間。第一次來食。一坐低無餐牌?原來用Tablet點菜。應該高科技唔會漏單卦。點左3種牛:牛朴肉、脖仁、吊龍伴。名稱好刁鑽。係邊一部份自己睇圖。每碟$48-64。份量比較少。但反而適合我一個人可以叫多幾種。另外簡單叫左菜同豆卜。湯底叫在青花椒加牛骨湯。青花椒湯底幾特別。其他餐館未見過。醬料就比較少選擇。但我無乜所謂。先上湯底。居然連西瓜上。西瓜做前菜?好奇怪。牛肉放入湯底好怪熟。沾上辣椒豉油。有牛味,又香口。本來加左單再叫多一款。點知漏單。電腦落單都漏?科技野都係信唔過。食完最後飲幾口牛骨湯。幾好味。豆醬唔算貴。$9杯。最後埋單$360。不算平。有緣會再來。
青花椒加牛骨湯
青花椒加牛骨湯
1K
2018-05-20 267 瀏覽
616除了是數字外,若變成動詞便是煮食時的動作,尤其是吃火鍋的時候。而能夠短時間內便可吃的食物,就一定非牛莫屬了。這裡除了六,更有麥子。由麥子製成的,當然就是啤酒了。一句「醉生夢醒」就代表了這地方對啤酒的喜愛了。不過這是牛才是主角。不同的部位有不同的時間需要,餐廳也細心地展示出來,小心地跟着就可以了。另一個要介紹的好事就是平板電腦下落了,自然也更方便。既然是全牛宴,湯底也來一個牛骨清湯。淡淡的牛味,自然與將要吃的牛不同部份有更好的配合。第一款要介紹的是第一次吃的胸口膀,雪白色的,放到鍋後很快就會曲起來,吃在口中有點爽口,也帶一點油脂味,肉味卻較少。很新奇的感覺。另一款也是較爽口的是金花趾,相信是因為筋的部份較多,所以口感也較為爽,不過肉味多了一點。脖仁是頸上的肉,與牛朴肉相近。不過牛朴肉的脂肪較為多一點,個人較為喜歡脖仁,因為肉味多一點。但要說到牛味最濃的是牛駝峰,在牛隻背上的一小部份,較為罕有,牛味也較濃,是這晚的最愛。最後不能缺少的當然是欴品,特別介紹這個酸梅湯。除了烏梅味外,多了一份桂花味。酸中帶甜,更多了一份清幽的花香。於吃了濃濃的火鍋後喝一口,絻對可以消暑解渴。
616除了是數字外,若變成動詞便是煮食時的動作,尤其是吃火鍋的時候。而能夠短時間內便可吃的食物,就一定非莫屬了。
這裡除了六,更有麥子。由麥子製成的,當然就是啤酒了。
另一個要介紹的好事就是平板電腦下落了,自然也更方便。
牛骨清湯底
胸口膀
脖仁
脖仁是頸上的肉,與牛朴肉相近。
酸梅湯
2018-05-17
10 分鐘 (堂食)
牛骨清湯底
胸口膀
脖仁
酸梅湯
2018-05-19 86 瀏覽
有朋友生日於是慶祝一下,試下宜間專食牛的餐廳,可以食到牛的唔同部位,通常出面的餐廳都只係有肥牛同牛肉,所以宜間餐廳都幾特別。餐廳的裝修都幾靚,座位舒適。有唔同嘅湯底選擇,用iPad點選火鍋料,非常方便。而且餐廳仲有建議煮每一個牛部位的時間,甘就可以係岩岩煮熟時間就食,唔怕煮耐左。我地今次都試左好多牛的唔同部位,好似牛的胸口膀就未試過,原來牛的胸口膀係黃色的,味道都唔錯好爽好特別。我覺得牛舌最好食!

平日約女閏蜜傾計食飯通常都去high tea同意大利餐廳多,因為夠貴婦麻,其實女仔都係傾多過食,今晚約呢個閏蜜好特別,居然話帶我去打邊爐,ha?! 咁麻甩我梗係想推啦,但佢話我一定鐘意,咁好啦,唯有一試。閏密book左尖沙咀616麥子,我聽個名幾特別,估唔到原來淥一淥,哈哈幾有創意!呢間食店響尖沙咀the Hart一樓,響酒店入面,location合格啦,我地七點去到有幾枱客,眼見女仔多,亦有ABC,似乎客路較施文。點菜用ipad自助下單,仲好,圖文並茂,可以邊食邊點。一般打邊爐都係打肥牛,原來616出名食平時食唔到嘅部位,iPad show左廿幾款牛,閏蜜同我都唔知有咩好食,服務員好細心,知我地花多眼亂,介紹左牛朴肉(人氣)、滑尾龍、牛鴕峰呢幾個部位,有淋滑、有彈口,口味各不相同,不過我覺得D牛可以厚番少少,而家薄左少少。至於湯底,我地試左今日至推出嘅青花椒+牛骨濃湯,出面好少見有青花椒湯,佢比起花椒無咁辛辣,帶青香D,而且唔會越滾越油,I like 呀!我地兩個女仔傾計傾到口乾,呢到唔單止有普通酒水,呢度仲有我最愛嘅手工啤酒呀,仲有7款口味選擇,好開心啊!聽日仲要番工,叫杯淡淡地好

點菜用ipad自助下單,仲好,圖文並茂,可以邊食邊點。

聽日仲要番工,叫杯淡淡地好喇,每杯手工啤都有個名,我叫左杯這些機會不屬於我的,哈哈,果味香、酒清甜,好啱女仔入口,正!

第一次覺得原來打邊爐都可以好elegant,兩個女仔可以邊食靚牛邊飲手工啤,呢D就係OL嘅quality of life啦!

2018-05-16
  • 手工啤
打邊爐冇分四季,一年到晚相約幾個老友出嚟吹水實係有人會提議打邊爐,貪佢坐得耐,淥淥下啲嘢唔會凍,今晚約咗幾個老友出嚟聚一聚,約響呢間尖沙咀616食肥牛火鍋。以我奄Jim大少黎講,打邊爐梗係要食肥牛啦,但潮流你下野已經食到好刁鑽,唔係淨係叫碟肥牛甘簡單,而家點菜係要以牛嘅部位你點,今晚響呢間火鍋店真係令我大開眼界,食盡唔通牛嘅部位。位於赫德道the Hart 1樓好易搵,一入去感覺好舒服以木色為橫裝,感覺己有格調,一開門就見到幾筒釀製啤酒嘅大統,原來呢度已自製手工啤為名,啱晒我哋呢啲老友鬼鬼嘆下啤酒吹下水。呢度嘅服務員招呼幾周度,先主動介紹唔同牛嘅部位同埋口感味道,食嘢其間又會主動埋嚟加湯收碟,服務真係唔錯。服務員介紹咗比我地知道唔同區嘅部位後,我哋就用部iPad自助下單,616主打食樓,有重點推介、特色推介、同埋罕有推介,有機種類都有廿幾30款,完全滿足晒愛牛者,其他配菜選擇不多,但都OK嘅打邊爐主要都係食肥牛嘅!店長推介青花椒湯底配牛骨湯,青花椒香味撲鼻,少少辣,湯底唔會油浸咁,值得一試,牛骨湯已香濃牛骨做湯底,夠牛骨仲黐住啲牛肉,非常之香淋!必食推介係牛朴肉,即係牛頸脊,雪花分明,

必食推介係牛朴肉,即係牛頸脊,雪花分明,肉味濃厚,呢個係必點。

我個人幾鍾意食匙柄呢個部位,我之前都未聽過喎,原來係牛下肩胛肉,非常淋滑。

仲有叫咗金花趾,係牛後肌腱中心位置,特別有咬口勁彈牙,之前都未食過呢個部位啊!

食到咁上下我哋又點左全消,呢度嘅牛舌全消好正,一定要試吓,好爽口,配埋呢杯手工啤簡直係Perfect match!

呢度嘅手工啤有好特別嘅名,我叫左呢杯「這些機會不是屬於我的」,酒味唔濃厚,有花香,非常易入口,啱晒想飲少少酒嘅女士!

呢間鋪頭去到八點幾都幾多人架,可能係尖沙咀旺區,越夜越多人,記住一定要book位啊,下次可以帶埋女朋友坐Window seat!

麥子手工啤
燒牛舌
2018-05-15
麥子手工啤
燒牛舌
2018-05-15 54 瀏覽
有時候2個女仔食飯想打邊爐都唔知可以去邊度好,因為坊間打邊爐嘅地方往往都係比較豪氣,唔係咁都適合2個女仔細細碟咁打邊爐,但今晚來到尖沙咀赫德道,搵到呢間616就覺得好啱我哋胃口!呢度係用ipad落單,即刻覺得好方便,因為佢主打牛嘅唔同部位,用ipad有圖有畫面,如果唔係都唔識分咁多不同部位嘅牛肉。混醬方面,除咗一般打邊爐都有嘅醬料之外,最特別就係呢度有柑桔,原來擠少少落豉油裡面,鮮味會即時提升,好啱點肉類,無咁漏。湯底我哋揀咗鴛鴦沙牛湯底,滿足晒我哋2個唔同嘅要求~前菜我哋點咗牛肉串,估唔到咁惹味,燒得好香好好味,為我哋大增食慾!然後點咗一份金花趾,原來即係金錢展部分,肥瘦均勻,又有嚼口,我哋都好鍾意。仲有一個推薦,就係滑尾龍!佢加咗隻生蛋俾你,落火鍋之前要先發生蛋,撈勻啲牛肉,令每片牛肉都沾滿蛋漿,然後放落去淥一淥,嗰種入口即溶嘅感動你真係要試過先知!另一個驚喜係呢度嘅素菜選擇亦多好多,除咗一般嘅火鍋菜如娃娃菜之外,仲有羽衣甘藍!我真係孤陋寡聞,原來羽衣甘藍都可以打邊爐食,我平時只係知道佢係super food,用於沙律,但打邊爐食羽衣甘藍感覺即時健康咗,打邊爐都無罪疚感~飯後仲有西

湯底我哋揀咗鴛鴦沙牛湯底,滿足晒我哋2個唔同嘅要求~

飯後仲有西瓜食,真係啱晒我哋2個女仔嘅胃口。

呢度仲有好多手工啤酒,不過今晚我哋無諗住飲酒所以無order,下次啦!
2018-05-15 174 瀏覽
一早聽講616嘅牛肉靓,今日終於得閒來大飽口福。餐廳喺尖沙咀赫得道,樓下大堂裝修得幾新凈。搭lib上1樓一出就係。一行入黎見到「醉生夢醒」,好有feel餐廳裝修係自由的美國牛仔風格,都幾襯食牛嘅心情話你知邊個部位叫咩名,個金牛都幾有特色老闆送來menu-ipad!呢個要好好讚下佢,因為真係好方便呀!禁入去有每個牛部位、食法解釋,唔洗一版版咁揭開睇,想食咩直接點左邊嘅category column,揀完禁落單就自己送去廚房,唔洗叫侍應,都避免侍應周圍行,節省時間,避免衝撞,落單快,好正!自己揀調料。調料台乾淨清爽,配料豐富,滿足唔同口味。注意醬料一人$10,但menu好似冇寫到,希望加返,透明消費。上菜!【滑尾龍】見個圖就好吸引,係用細細嘅煎pan上菜,方便搞勻隻蛋。尾龍加蛋,可以增加肉質嘅滑嫩。所有嘅牛肉都好新鮮。【牛肉餃】特色菜,睇落好似冇乜特別,但煮熟後,入面牛肉好嫩,有埋牛肉汁,好似食小籠包咁,又飽肚,幾有特色。【牛柳】肉質好滑,薄切,但冇其他部位咁嫩,可能因為完全冇肥膏,瘦肉肉質係比較緊【牛腩心】超好食!肥瘦相間,薄切,入口即化,中有奶香味,推介【牛駝峰】好正嘅肥牛,比牛腩心再

一行入黎見到「醉生夢醒」,好有feel

餐廳裝修係自由的美國牛仔風格,都幾襯食牛嘅心情

話你知邊個部位叫咩名,個金牛都幾有特色

上菜!
滑尾龍

牛柳

牛腩心

【牛駝峰】好正嘅肥牛,比牛腩心再嫩滑啲,好易熟,都好新鮮,靓!
牛駝峰

埋單兩人四百蚊有找,又冇加一,真係抵食。靓牛配啤酒,仲咁抵,冇理由唔再黎!
2018-05-08
慶祝紀念
母親節
滑尾龍
牛腩心
2018-05-15 93 瀏覽
今日放工朋友帶我去食牛,唔收加一好吸引,等於9折左張單!店位置很方便,仲有室外。店好受歡迎,有好多外國人幫襯,非常旺埸。店裝修setting不錯,很有格調,一睇就知飲飽食醉,飲食不可分開,最啱及時行樂的我們。是咁的,牛肉專家,完!用tablet點菜夠清楚,用上黑金碗筷好架勢!醬料$10/位,有秘製牛肉汁,幾新鮮,坊間少有。新出左酸菜湯底。送西瓜,可以解辣。鴛鴦酸菜牛骨湯($78),清湯有粟米、蘿蔔、牛骨,可以食到牛肉原味。酸菜湯底有蒜頭、辣椒、酸菜,味道酸酸地,係清個種,幾好味,可以加碗白飯食,應該好正。冰麻牛($38),涼菜有牛肚、青瓜、牛舌,爽口有嚼勁,好開胃,麻辣得好過癮。616原漿手工啤酒($38),唔會好苦,清清地,麥味香,容易入口。可以試下手工啤酒,咁多間分店只有呢間有。滑尾龍($48),先將蛋拌匀,再放入湯,牛肉味重,加左蛋漿後口感更滑,幾有特色。牛駝峰($48),肉質嫩口,非常美味。牛坑爪($68),多筋些,比較爽口些,都不俗。油麥菜($28)新鮮乾淨,用福到米缸裝好搞笑,是單點的,如果有蔬菜籃就好。靈芝菇($18)菊花桂圓露($9),菊花、桂圓、杞子、冰糖、水,無添加

是咁的,牛肉專家,完!

新出左酸菜湯底。

送西瓜,可以解辣。

牛駝峰($48),肉質嫩口,非常美味。

牛坑爪($68),多筋些,比較爽口些,都不俗。

靈芝菇($18)

菊花桂圓露($9),菊花、桂圓、杞子、冰糖、水,無添加,味道清甜,唔會好似水咁稀,真材實料,推介!
  • 冰麻牛
  • 鴛鴦酸菜牛骨湯
  • 滑尾龍
  • 牛駝峰
  • 菊花桂圓露
2018-05-13 113 瀏覽
食物選擇少…牛肉質素一般連出前一丁也沒有…價錢貴…碟頭細…尤其差的是牛腩…難嚼…麻辣冷盤…超咸響鈴唔好食…真的非常一般…但3人要700多元還要唔飽…真的後失望…話專食牛…但不見得有很多牛選擇…那個滑牛加隻蛋…但完全和外出的牛無分別想找一款普通的肥牛都揀唔落手…今天母親節意然沒有坐滿,果然中伏…服務都唔得…我果張台錯湯底…估不到一小時後才到的隔離台也是…以為有翻幾間分店,應該唔會太差…估不到令人失望…
食物選擇少…

牛肉質素一般

連出前一丁也沒有…

價錢貴…

碟頭細…

尤其差的是牛腩…難嚼…

麻辣冷盤…超咸

響鈴唔好食…

真的非常一般…但3人要700多元還要唔飽…真的後失望…

話專食牛…但不見得有很多牛選擇…

那個滑牛加隻蛋…但完全和外出的牛無分別

想找一款普通的肥牛都揀唔落手…

今天母親節意然沒有坐滿,果然中伏…

以為有翻幾間分店,應該唔會太差…估不到令人失望…

2018-05-13
慶祝紀念
母親節
2018-05-13 132 瀏覽
由於男友很愛吃牛,於是前兩天就帶男友到此吃火鍋,對於不太食牛既我,都覺得非常好食。新穎時尚裝修 首先,一踏入門口,看到吧枱上高「醉生醒」招牌,真有意思!然后,台上有形形式式小酒瓶,看得岀是經過精心設計,裝修相當型格,坐位也很寬敞,所以如果是一大班人來吃,都沒什麼問題。食物素質 首先,店裡點菜是用平板電腦,而且菜單清晰,食物價錢相宜,更可點擊食物照片看簡介,更會送單前顯示總共數量及銀碼,以防對食物不了解及減少錯單機會,考慮十分周全和貼心。而湯底我們選了牛骨及沙嗲鸳鸯湯底,這裡的沙嗲湯有别一般火鍋,食物和湯底融合,簡直美味極了。餐紙更有牛部位標示和建議煮食時間。然后,店員推介他們的招牌,就是封門柳和金花趾,但是我們十點才入座,所以罕有系列大部分售完,所以建議各位早點預訂。幸好還有封門柳,我們有幸一嘗招牌之一。封門柳果然與別不同,一吃進口裡,牛肉迅速即溶,簡直停不了口。除了封門柳,牛舌也是必食之一,十分彈牙,。但由於只有我和男友,因此未能試到更多款,所以如果人多就可以吃更多款。店員勤慎不貪 最後提到店員勤慎,因為當日上廁所遺留電話,於是上前詢問店員有否看見,他沒有立即給

新穎時尚裝修

食物素質

店員勤慎不貪
最後提到店員勤慎,因為當日上廁所遺留電話,於是上前詢問店員有否看見,他沒有立即給回,首先詢問我電話有什麼特别標記,才給回我。

總括
由此可見,店員勤慎兼不貪心,而食物更是款式多得花多眼亂,素質也十分高因此對此餐厅和員工印象都十分良好。
hotpot
2018-05-11
5 分鐘 (堂食)
$180 (宵夜)
hotpot
  • 封門柳
2018-05-12 62 瀏覽
牛肉部位夠多選擇,肉夠軟林,好正~ 但可惜每碟份量少及太薄, 口感不足, 每次淥兩三件放落口就差不多, 響錢不夠脆~ 而火鍋其他配料沒其他火鍋店選擇多~ 最正那個自己加醬油的位置有個牛肉汁, 好味夠味,令鼓油都不需要再點 店坐位環境舒服夠大,服務員都有禮貌~ 平板點菜快又方便!
店坐位環境舒服夠大,服務員都有禮貌~ 平板點菜快又方便!
火鍋
2018-04-29