2017-05-11
突然好想食放題,犒勞一下努力工作的自己。朋友推介尖沙咀呢間涮涮鍋放題,近尖沙咀地鐵站B2出口,附近熱鬧又可以行下街,地理位置非常好。  餐廳喺二樓,有四人卡位同大圓台,燈光不算明亮,有些酒吧風格。  一入座就有【豐富調料同開胃前菜】,穩定我地激動的胃,可以安心睇menu。二人餐大部分已配搭好,只需揀選湯底同肉類。今次揀左【三杯雞湯底】,底料足,雞肉入味,小小辣,開胃。  肉類揀左【安格斯肥牛】,厚切肥牛片,新鮮誘人,肉質鮮嫩,撈幾秒就有得食,過癮!  【手打丸拼盤】彈牙有嚼勁,唔同款式任你玩。  最特別係黑色【墨魚磚】,好似啫喱,好爽,一啲都唔粢牙。  超大【響鈴】,炸得鬆脆,過湯即食,索曬湯汁,正!  【芒果忌廉沙冰】賣相滿分💯夠大杯,打邊爐飲沙冰,絕配。今次放題真係超滿足,menu一半set好一半有得揀,有自由度又可以一次過食曬特色菜品,有創意,飲品亦誠意滿滿,會再來光顧。
【手打丸拼盤】彈牙有嚼勁,唔同款式任你玩。
最特別係黑色【墨魚磚】,好似啫喱,好爽,一啲都唔粢牙。
超大【響鈴】,炸得鬆脆,過湯即食,索曬湯汁,正!
【芒果忌廉沙冰】賣相滿分💯夠大杯,打邊爐飲沙冰,絕配。