今日晚餐 叫牛扒無牛扒, 咁仲係鐵板燒?最終叫左個一人鐵板餐三百幾蚊,入面既野, 材料平價,手勢味道比一般家庭式日式餐廳還一般,等左好耐既戲肉…..安格斯薄牛扒(肉)兩片(仲要夾住金菇)明明係燒到柴皮既金菇牛肉卷,完全係無料扮上菜…..而且成個餐又無甜品咩都冇….真心, 去成番元氣都無咁嬲!浪費了美好的一餐 食完谷住到氣
今日晚餐 叫牛扒無牛扒, 咁仲係鐵板燒?
真心, 去成番元氣都無咁嬲!浪費了美好的一餐 食完谷住到氣
2022-06-04
2022-05-23 1970 瀏覽
早前 “強記” 推介尖沙咀抵食日式鐵板燒 (Teppanyaki) “龍驤”, 中午佰零二佰蚊, 我反覆問咗一萬次, 都話質素OK. 幾星期前, 老友 “紫野” 請食米芝蓮餐廳, 今日搏一搏搵呢間 “荀嘢” 請番佢, 還人情債 🤗.🍽 餐廳格局有趣, 入門口見到兩三張方枱, 同埋一張迷你壽司吧枱. 再行入去, 設有兩張鐵板燒枱.😱 一坐低, 服務員唔係俾茶, 係放低咗碗蒸蛋, 原因不明.🥢 點咗鐵板燒午餐, $196 (8折後), 包括溫室野菜沙律, 日式蒸蛋, 麵豉湯, 烏冬. 主菜係鵝肝多士, 安格斯牛肉薄燒兩件, 另外追加海中蝦三隻.🍀 溫室野菜沙律, 正常. 日式蒸蛋, 放咗一段時間, 熱度還好, 略嫌唔夠結實.🥣 麵豉湯. 合格.🍜 烏冬. 我食完晒鐵板燒先食烏冬, 所以凍咗.🦐 追加: 海中蝦三隻, $48. 彈牙, 吾韌. 師傅煮嘅時候落咗鐵板右上角兜汁, 估計係用蝦頭膏煮嘅, 味道不俗!🐂 安格斯牛肉簿燒, 配金菇, 即係金菇牛肉卷, 好食. 鵝肝, 香口, 味道調校適中, 入口溶化, 唔錯.🤗 總結: 謎底終於解開, 呢個二佰蚊嘅鐵板燒, 如果當佢係日式定食, OK嘅

日式蒸蛋

溫室野菜沙律

🥣 麵豉湯. 合格.
麵豉湯

🍜 烏冬. 我食完晒鐵板燒先食烏冬, 所以凍咗.
烏冬

海中蝦

安格斯牛肉簿燒,  鵝肝多士

🤗 總結: 謎底終於解開, 呢個二佰蚊嘅鐵板燒, 如果當佢係日式定食, OK嘅, 如果你食過其他高質嘅鐵板燒, 可能不似預期. 視覺享受欠奉, 基本上係成個套餐送上, 唔係逐樣嚟. 坐位少少逼夾, 整體服務一般, 未點菜放低蒸蛋, 點菜之後上茶, 甚具創意. 論食物, 其實唔差喎, 一分錢一分貨.
2022-02-15 500 瀏覽
After the long New Year holiday, I need to motivate myself in the year 2022. To have a good start for work, let’s have a good meal for lunch. I order Teppanyaki Set A, including miso soup, salad, steamed egg, grilled silver cod fish, Angus beef and udon. I also add shrimps, scallops and oysters. All the food is served dish by dish, therefore, they are juicy and cooked well. A good start in 2022!
2022-01-05
2022-02-09 293 瀏覽
估唔到喺尖沙咀新文華中心入面有一間日式鐵板燒,私隱度極高👍🏻小仙子緊係一早book左位啦,被安排到中間房間位置,可以望到師傅鐵板燒㗎🤩點左個鐵板燒料理,原價每位$89x,而家做緊6折😍仲點左杯梅酒,不過味道麻麻😅小🐷覺得唔夠甜,而梅味亦唔夠香,柚子酒都麻麻,前菜: 白子刺身,聽講有豐富嘅蛋白質同維他命D😅質地好難形容,淋淋地,似鹹嘅奶油布甸😅刺身: 係由廚師發板㗎,有三文魚、油甘魚、甜蝦、拖羅同吞拿魚,拖羅好正🤤送酒小食枝豆魚子海膽飯: 海膽唔錯都幾新鮮串燒三款: 都係由廚師發板㗎,有雞翼、雞軟骨同冬菇,雞翼都燒得香,其他冇咩特別鐵板珍寶大蝦 🍤不算太爽口彈牙,有點失望美國安格斯牛薄燒: 稍微燒得over左,夾住少量乾蒜,乾蒜可以在多啲😛和風炒飯: 食到呢度已經好飽,不過炒飯炒得好乾身,點都要試下😂甜品唔記得咗係咩😅冇影到如果無折既話,呢個quality就唔值,而家都OK😗刺身唔錯,反而鐵板燒就普通😅

送酒小食枝豆

魚子海膽飯: 海膽唔錯都幾新鮮

鐵板珍寶大蝦 🍤不算太爽口彈牙,有點失望

甜品唔記得咗係咩😅冇影到

2022-01-28 238 瀏覽
見 Open Rice 訂座有優惠,就諗住同朋友試吓呢間鐵板燒!我同朋友都想食好 d...結果就加錢食龍蝦。 前菜有兩個。。。一個唔記得係咩。。。酸酸哋。。。好似海藻咁。。。本人就覺得麻麻。。。另一個就係茶碗蒸。。。當然仲有刺身。。。刺身外表都 ok......都算新鮮嘅。。。海膽造型就一般。。。不過味道都 ok 😋😋😋龍蝦。。。本人就覺得賣相一般。。。龍蝦頭都無個 display 出嚟。。。唔知仲以為係炒蝦球。。。同埋我覺得有 d over cook 添。。。串燒就一般。。。無咩特別。。。牛都係過熟。。。味道麻麻。。。龍蝦湯都係一般。。。龍蝦味不夠突出。。。炒飯都幾好食,夠乾身。。。甜品,我就真係唔多 like.....櫻花味。。。本人覺得有 d 似藥水。。。同太甜。。。整餐鐵板燒。。。本人就真係覺得麻麻。。。價錢偏貴。。。優惠後都要$2xxx ,沒有優惠就真係不會幫襯。。。不過由於本人覺得味道非常一般。。。價錢偏貴。。。應該都不會再幫襯。。。

海膽造型就一般。。。不過味道都 ok 😋😋😋

串燒就一般。。。無咩特別。。。

牛都係過熟。。。味道麻麻。。。

龍蝦湯都係一般。。。龍蝦味不夠突出。。。

炒飯都幾好食,夠乾身。。。

2022-01-11 186 瀏覽
每年聖誕節的情人們指定動作,當然是行街食飯睇燈飾。今年到了尖東新文華中心的「龍驤」作為聖誕晚餐。尖東新文華中心算是尖東其中一個幾殘舊的商場,因為不是我選擇的關係,到餐廳之前我都不知道晚餐吃什麼(他說這也算是聖誕驚喜的一部分)行到樓下我差點就想黑面了,心想:你想帶我去什麼鬼地方?一進去我就放心了,很傳統的日式和風裝修,裡面環境算幾精緻整潔,還有一個很居酒屋的bar枱。我們二人叫了一個晚餐set+一份和牛鐵板燒+三式杯混合盛,總共$9XX。講真唔算平,但聖誕節食豪少少也不過份吧。一定要推薦的一定是他們的和牛鐵板燒!和牛本身油脂分佈很平均,燒得也剛剛好,中間還是粉紅色卻沒有一滴血。雖然未到入口即溶,但也是輕鬆咬下就不見了。三式杯混合盛份量很足,料多到快滿出來了。是用壽司飯,而且中層還有料,一點都不馬虎。晚餐set刺身很新鮮,出色到就想追加刺身單點,但這個SET有湯有前菜有小吃有主食還有烏冬,還是留待下一次吧。
每年聖誕節的情人們指定動作,當然是行街食飯睇燈飾。
今年到了尖東新文華中心的「龍驤」作為聖誕晚餐。

一定要推薦的一定是他們的和牛鐵板燒!

雖然未到入口即溶,但也是輕鬆咬下就不見了。

三式杯混合盛份量很足,料多到快滿出來了。

是用壽司飯,而且中層還有料,一點都不馬虎。

晚餐set

2021-12-17
慶祝紀念
聖誕節
  • 和牛鐵板燒
2022-01-11 2167 瀏覽
疫情持續😖這病毒一直存在永久嗎🤔跨年前的小聚,好友發現尖沙咀東部有一間食日本鐵板燒價格實惠,便帶我去吃喔!-HK$328龍驤極上刺身+鐵板燒 前菜:日式蛋卷 ~不是甜甜的玉子燒,而是帶有蔥香的蛋卷溫室野菜沙律:微酸的車厘茄及沙律菜配上芝麻醬刺身~魚肉細緻甘甜又滑嫩多膠質的油金魚、鮮甜美味、食落啖啖肉的帆立貝、嬌嫩粉色的吞拿魚,肉厚肥嫩、圓潤又晶瑩剔透的三文魚籽、橙白相間的三文魚,厚切會帶來非常滿足的口感。最後是爽口彈牙的牡丹蝦。這幾款刺身真是令我勾起日本旅行的情景;鐵板燒是三款選二款,我選了鐵板海中蝦及鐵板燒廣島蠔,前者肉質爽甜鮮味又有濃郁蝦味;而後者的廣島蠔,奶香味十足又鮮甜滑口味噌湯~不像其他日本餐廳那麼鹹還有大量海帶,是我心頭好💗可選白飯 or 湯烏冬 or 冷烏冬~我選湯烏冬,烏冬彈牙配上濃郁麻油香湯底,好特別喔-HK$154日本清酒 x 開胃小菜套餐 4款串燒+2杯酒 可選清酒/果酒/威士忌我倆都選了柚子酒,入口容易又帶著甜蜜的感覺串燒~免治雞肉~咬下去有大量的雞軟骨,好爽口呀!脆口又帶點焦香的雞腎;京葱雞肉是辛辣配上嫩肉;惹味醬汁燒雞翼;4款串燒配酒一流👍-朋友另點以下套
疫情持續😖這病毒一直存在永久嗎🤔

HK$328龍驤極上刺身+鐵板燒

前菜:日式蛋卷 ~不是甜甜的玉子燒,而是帶有蔥香的蛋卷

溫室野菜沙律:微酸的車厘茄及沙律菜配上芝麻醬

味噌湯~不像其他日本餐廳那麼鹹還有大量海帶,是我心頭好💗

HK$154日本清酒 x 開胃小菜套餐
4款串燒+2杯酒 可選清酒/果酒/威士忌
我倆都選了柚子酒,入口容易又帶著甜蜜的感覺

朋友另點以下套餐:
HK$399鐵板燒自選套餐1人前
套餐同樣有蛋卷、沙律、烏冬、味噌湯外,還多了一款柴魚味噌大蒜前菜
鐵板燒海中蝦、銀鱈魚及安格斯牛肉薄燒,雖然少了刺身但好多鐵板燒食物

這麼豐富的晚餐,我倆最後棒著大肚腩走😝😝
多謝寶寶帶我食好嘢😚😚2022年,我們一定更加好💖
P.S. 平日一至四晚上去套餐再8折更抵食

2021-12-27
5 分鐘 (堂食)
跨年前飯聚 送舊迎新一定要吃得豐富兩個日本控自然首選日本菜 選了這間同時滿足到愛刺身 及愛鐵板燒的我倆位於尖東位置方便 簡約日式裝修小店餐牌款式多套餐極之抵玩 性價比好高可惜當晚有人包半場 看不到席前獻技一桌菜小酌聊天 跟2021說聲再見-⧫⧫⧫ 鐵板燒自選套餐 ⧫⧫⧫ (一人前) $339本貓最愛鐵板燒 就選了這個鐵板燒餐▶ 1️⃣ 前菜 | 柴魚味噌大蒜醃漬去掉大蒜臭味 口感清脆入口惹味▶ 2️⃣ 日式蛋卷 帶有一股蔥香 不是平常高湯味玉子燒 ▶ 3️⃣ 溫室野菜沙律 以車厘茄及沙律菜伴上麻醬 清新健康▶ 4️⃣ 鐵板燒海中蝦 (3隻)海蝦個頭相當大隻 味道鮮甜肉質彈牙▶ 5️⃣ 鐵版燒銀鱈魚 or 鐵板燒鵝肝多士 (2選1)選了銀鱈魚 魚肉好嫩滑充滿魚油脂香▶ 6️⃣ 安格斯牛肉薄燒 (2件) or 黑豚肉薄燒 (3件)牛肉包裹著金菇 大大件入口充滿油香▶ 7️⃣ 白飯 or 湯烏冬 or 冷烏冬湯頭濃郁麻油香 烏冬彈牙但吃不下了-⧫⧫⧫ 日本清酒 x 開胃小菜套餐 ⧫⧫⧫ $1544款串燒2杯酒 可選清酒果酒威士忌不愛燒物可選擇天婦羅 或西京銀鱈魚我們都選了柚子酒 充滿果香順口甜蜜 串燒有蛋免治雞肉
跨年前飯聚 送舊迎新一定要吃得豐富

▶ 2️⃣ 日式蛋卷
帶有一股蔥香 不是平常高湯味玉子燒
▶ 3️⃣ 溫室野菜沙律
以車厘茄及沙律菜伴上麻醬 清新健康

▶ 4️⃣ 鐵板燒海中蝦 (3隻)
海蝦個頭相當大隻 味道鮮甜肉質彈牙
▶ 5️⃣ 鐵版燒銀鱈魚 or 鐵板燒鵝肝多士 (2選1)
選了銀鱈魚 魚肉好嫩滑充滿魚油脂香

平日一至四晚上去套餐再8折 更划算
2021-12-29
  • 極上刺身+鐵板燒套餐
2022-01-07 172 瀏覽
呢間野個Omakase簡直無敵。成個餐就係一個二人份午市日式套餐。刺身全部係平價刺身,所謂既鐵板燒就係四片咬到牙痛既老牛肉包金菇,即係金菇牛肉捲。。。味道都勉强吧,但場地極細服務又差。上個茶餐廳金菇牛肉捲攪左成個半鐘。沒有下一次。金菇牛肉忘記影了,影隻燒完出緊水既蝦比大家睇。碟枝豆係話比大家聽等野食等到食枝豆。我網上訂omakase,訂到八點先有位,但普通訂位就六七點都有,咁我當然理解係因為坐吧枱了,結果八點黎到,都係坐普通位。。。諗唔明另外隔離嗰對情侶懷疑走數,好攪笑。😆😆😆

另外隔離嗰對情侶懷疑走數,好攪笑。😆😆😆
2022-01-05
2022-01-06 1023 瀏覽
龍驤極上魚生丼($308),共有六款食材,魚生新鮮,魚既油脂香味濃,而且厚切食落有質感,米飯亦都唔馬虎,加入左醋,飯與飯之間帶有黏性。龍驤極上刺身($328),食材同魚生丼飯既魚生是一樣,但好味既魚生就算一食再食都唔會膩,而且有我至愛既牡丹蝦,黏黏既口感好正。冷烏冬,質感煙韌,涼涼地食落好舒暢。鐵板燒帆立貝,燒得岩岩好,表面有焦香,內裏熱辣辣,配埋店鋪自家醬汁味道唔錯。鐵板燒海中蝦,蝦夠大隻啖啖肉,肉質彈牙。鐵板燒廣島蠔,蠔既鮮味夠突出。鐵板燒鵝肝多士(跟餐追加$98),鵝肝飽滿肥大,入口溶化,油脂既餘韻香味停留口腔一段時間,底層麵包可以吸收埋鵝肝醬汁和油脂,絕對不能錯過。手工秘傳雞皮蝦($68),用雞皮包住蝦再去燒,外層雞皮鹹香脆口,內裏食到啖啖蝦肉。牛脷($58),黑椒配牛脷我覺得係絕配,牛脷爽口彈牙。免治雞肉棒($48),雞肉棒配上蛋汁,食起上黎更加滑溜,有粒粒爽口雞軟骨混合雞肉內,口感層次豐富。

龍驤極上刺身

冷烏冬,質感煙韌,涼涼地食落好舒暢。
冷烏冬

鐵板燒帆立貝

鐵板燒海中蝦,蝦夠大隻啖啖肉,肉質彈牙。
鐵板燒海中蝦

鐵板燒廣島蠔,蠔既鮮味夠突出。
鐵板燒廣島蠔

手工秘傳雞皮蝦

牛脷($58),黑椒配牛脷我覺得係絕配,牛脷爽口彈牙。
牛脷

手工秘傳雞皮蝦
牛脷
免治雞肉棒
2022-01-05 107 瀏覽
今日晏就經過紅磡,就打算同朋友係紅磡食個chill嘅lunch😌睇中一間係新文華中心入面嘅日本嘢「龍驤」裝修好有日本居酒屋嘅風格🇯🇵一入去店員就問我哋會唔會食鐵板燒🥳本來以為佢係一半嘅鐵板燒😂點知👇🏻(睇圖)食物方面我哋分別點咗鐵板燒A餐同B餐😋鐵板燒A餐:前菜有麵豉湯、沙律同茶碗蒸(日式蒸蛋)配鐵板燒銀鱈魚&安格斯牛肉薄燒x2 & 湯烏冬鐵板燒B餐:前菜有麵豉湯、沙律同茶碗蒸(日式蒸蛋)配鐵板燒廣島蠔&黑豚肉事薄燒x2 & 湯烏冬茶碗蒸:雖然係前菜但有驚喜!啲蛋好滑!仲食得出冬菇嘅鮮味! 鐵板燒銀鱈魚:魚肉彈牙好滑😋煎得好香口😋推薦!安格斯牛肉薄燒:一塊好大嘅薄切安格斯牛肉包住啲金針菇咁燒!口感豐富😋鐵板燒廣島蠔:係兩隻好肥美嘅蠔😋肉質好軟滑😋黑豚肉事薄燒:都係一塊好大但好juicy嘅黑豚肉包住金針菇燒熟!呢嗰比牛肉咬落更加juicy😋加配小食: 鐵板燒海中蝦:一份有三隻🥳每一隻都非常爽口彈牙😋😋超好食😋點咗兩次😋鐵板燒鵝肝多士:鵝肝好肥美😋完全係入口即溶😋配烘烤過嘅麵包又幾好食😋鐵板燒帆立貝:點咗兩份!兩份嘅肉質都好爽口嫩滑😋係食過數一數二好食嘅帆立貝!呢間餐廳幾適合三五知己包一間
睇中一間係新文華中心入面嘅日本嘢「龍驤」

食物方面我哋分別點咗鐵板燒A餐同B餐😋

茶碗蒸:
雖然係前菜但有驚喜!啲蛋好滑!仲食得出冬菇嘅鮮味!

鐵板燒銀鱈魚:
魚肉彈牙好滑😋煎得好香口😋推薦!

安格斯牛肉薄燒:

一份有三隻🥳每一隻都非常爽口彈牙😋😋超好食😋點咗兩次😋

鐵板燒鵝肝多士:
鵝肝好肥美😋完全係入口即溶😋配烘烤過嘅麵包又幾好食😋

鐵板燒帆立貝:

呢間餐廳幾適合三五知己包一間房或者兩個人拍拖去食!好好食得嚟又唔貴!推薦推薦🥳🥳

2021-12-27
午餐
  • 茶碗蒸
必食鮮甜三色盛🍣足料海膽、拖羅蓉、三文魚親子!-國泰走失機組人員,貨運被暫停7日,田中都好奇,空運食材嘅餐廳會唔會冇貨,令田中冇得食,到時真係蝴蝶效應。-🍱三色杯混合盛 ($268)1️⃣三款杯盛魚生丼,有海膽、吞拿魚蓉、親子三文魚,加埋已經係一碗魚生飯嘅份量。2️⃣濃郁海膽極足料,用上唔只一款海膽,無論賣相定鮮味都極佳,令人滿足。-🍣龍驤極上魚生丼飯+鐵板燒 ($308)1️⃣極大粒帆立貝、鮮甜海膽、牡丹蝦、吞拿魚同三文魚等等,極精緻地包住醋飯,厚切極鮮甜。2️⃣同時配上海鮮鐵板燒,睇相都見到極Juicy,帆立貝、廣島蠔、銀鱈魚,鮮味十足。-🍢爐端燒:燒大蔥雞($38)、燒豬肋骨串($58)、豚肉露荀卷($58)、自家製雞皮蝦 ($68)爐端燒價錢相對上高,但勝在高質精緻,款款都燒得肉汁豐富,各有特色。👍🏻8.5/10
必食鮮甜三色盛🍣足料海膽、拖羅蓉、三文魚親子!
🍱三色杯混合盛 ($268)

🍣龍驤極上魚生丼飯+鐵板燒 ($308)

👍🏻8.5/10
2022-01-04 71 瀏覽
經過科學館附近想食個日本菜,就見到呢間日式餐廳喺新文華中心! 午市套餐幾吸引,款式頗多,就一於試下! 鐵板燒午市麵豉湯幾濃郁溫室野菜沙律好新鮮爽脆,用了麻醬😋日式蒸蛋好嫩滑,仲有冬菇添! A餐選了鐵板燒銀鱈魚銀鱈魚啖啖肉,皮燒得好脆口,鱈魚香滑😍B餐選了鐵板燒廣島蠔兩隻廣島蠔幾大隻, 而且新鮮! 兩個餐都可以選擇安格斯牛肉薄燒兩件或黑豚肉薄燒三件黑豚肉原來係包住金菇嘅! 黑豚肉幾juicy, 熟嘅程度剛剛好👍🏻 餐配白飯或湯烏冬 親子飯 (滑蛋雞柳) 除了有雞肉或蛋之外仲有冬菇及洋蔥!  上面有紫菜,醬料甜甜的,配日本米好好食! 而且熱辣辣啱晒凍嘅天氣食!
鐵板燒午市
麵豉湯幾濃郁
溫室野菜沙律好新鮮爽脆,用了麻醬😋
日式蒸蛋好嫩滑,仲有冬菇添!

A餐選了鐵板燒銀鱈魚
銀鱈魚啖啖肉,皮燒得好脆口,鱈魚香滑😍
B餐選了鐵板燒廣島蠔兩隻
廣島蠔幾大隻, 而且新鮮!

兩個餐都可以選擇
安格斯牛肉薄燒兩件或黑豚肉薄燒三件

餐配白飯或湯烏冬

親子飯 (滑蛋雞柳)
2021-12-31 81 瀏覽
今日朋友帶左我黎呢間CP值好高嘅居酒屋-龍驤。餐廳設有幾個唔同嘅晚餐set,套餐已經包晒日式蛋卷、溫室野菜沙律、鐵板燒同吸物,星期一至四仲有8折,好抵。朋友揀左龍驤極上剌身+鐵板燒set,魚生款式會因時令/季節有所變更。魚生睇色澤已經知道好新鮮,朋友話食落非常鮮甜特別推介吞拿魚,口感味道一流。鐵板燒廣島蠔,廣島蠔大大隻,食落十分肥美。鐵板燒帆立貝,生熟程度岩岩好,唔會overcook。湯烏冬,細細碗,份量剛好日式蛋卷&溫室野菜沙律火炙三文魚丼set,賣相非常吸引,三文魚份量十足,鋪滿成個飯面。師傅燒三文魚燒得剛好,保持到入口即融嘅口感。雜錦天婦羅 (2款菜及3隻蝦)+清酒2杯set ,依家優惠價$145,好抵。天婦羅炸得鬆脆,薄薄一層粉。食落仲係熱辣辣,好味道。清酒,純米吟釀百十郎,居酒屋必備,正!另外叫左幾串串燒share食,雞翼(鹽燒)、牛脷、紐西蘭羊架。本身都已經食到好飽,但係都想食個甜品滿足下個胃。揀左個蘋果雪芭,凍冰冰食雪芭,別有一番風味。成餐食左咁多野,都只係每人$500左右,最重要係食物新鮮,味道亦相當唔錯,CP值一流,下次一定再返黎食。
今日朋友帶左我黎呢間CP值好高嘅居酒屋-龍驤。

魚生睇色澤已經知道好新鮮,朋友話食落非常鮮甜
特別推介吞拿魚,口感味道一流。

湯烏冬,細細碗,份量剛好

日式蛋卷&溫室野菜沙律

清酒,純米吟釀百十郎,居酒屋必備,正!

2021-12-28 83 瀏覽
去睇燈飾,一定要去尖東。食個tea 再hea 下就啱啱好。尖東d 商場都唔算犯新,比較舊。有d 仲裝修緊。原先冇咩期望,事但搵間野,hea 食算。見到依間日本野,有d 睇頭,就試試佢。門面算幾靚仔。menu 幾靚,價錢仲靚。叫左兩個set.一個鐵板,一個刺身師傅收到張單,立即起刀出貨比你。G7 極上刺身定食$143好抵食。水準甚高,出面依個價食唔到依個level鐵板燒A餐$168再轉個炒飯$16好豐富,雖然個師傅唔係你面前煮,但都聽到佢煮嘅聲。性價比超高。兩個人,食個咁嘅lunch.$300....
去睇燈飾,一定要去尖東。
食個tea 再hea 下就啱啱好。
尖東d 商場都唔算犯新,比較舊。
有d 仲裝修緊。
原先冇咩期望,事但搵間野,hea 食算。
見到依間日本野,有d 睇頭,就試試佢。

門面算幾靚仔。

menu 幾靚,價錢仲靚。

叫左兩個set.
一個鐵板,一個刺身

師傅收到張單,立即起刀出貨比你。

G7 極上刺身定食

G7 極上刺身定食

好抵食。
水準甚高,出面依個價食唔到依個level

和風鐵板炒飯

再轉個炒飯$16

好豐富,雖然個師傅唔係你面前煮,但都聽到佢煮嘅聲。

性價比超高。

兩個人,食個咁嘅lunch.
$300....

2021-12-03
5 分鐘 (堂食)
和風鐵板炒飯