2023-02-28 552 瀏覽
對好多人嚟講,返返吓工走去食鐵板燒午餐係一件好遙遠嘅事,估唔到喺呢間餐廳,就實現咗我呢一個「願望」。呢度嘅午市套餐十分抵食,除咗有各式各樣嘅魚生飯拉麵同埋鍋物,更重要嘅係佢竟然有$200唔使嘅鐵板燒午餐。我同朋友各自都嗌咗一個餐,先來頭盤,係冇乜特別嘅麻醬沙律同埋茶碗蒸。想講一講個茶碗蒸,我個人認為正宗而且好味嘅日式茶碗蒸應該係𢳂落去呈肥膏狀態嘅滑溜,然後喺隻匙羹度搖搖欲墜,迅速就要放入口,然後一啖食落去,有雞湯、銀杏、同埋蘑菇——好慶幸呢度嘅茶碗蒸係幾得。之後第一味菜揀咗帶子,望住師傅喺面前將新鮮嘅帶子用鐵板整熟,然後加少少牛油汁將佢烤香,面頭青椒趣,中間粒帶子啱啱熟嘅質感,係我冇諗過係呢個價位嘅餐廳可以品嚐到嘅。我揀咗比較平嘅套餐,係薄牛肉燒,老實講,份量就真係少咗啲,佢得兩塊(二開四),不過牛肉味好濃,佢連埋金菇一齊燒,當係牛肉卷咁上,調味恰到好處,而且生熟度都好符合我哋嘅要求。朋友加咗20幾蚊配櫻花蝦炒飯,我就叫咗白飯,雖然四嚿牛肉好難扒曬一碗飯,但係鐵板燒總要有飯先圓滿嘅🤣然後所謂嘅椰菜就係一片翠玉瓜同埋一片蘑菇,調味都係恰到好處,其實好少食鐵板燒嘅調味係咁啱我嘅口味,呢一點

前菜:燒帶子、茶碗蒸、沙律

主菜:薄燒牛肉,金菇

然後所謂嘅椰菜就係一片翠玉瓜同埋一片蘑菇,調味都係恰到好處,其實好少食鐵板燒嘅調味係咁啱我嘅口味,呢一點值得一讚。

可惜嘅係呢一餐飯冇甜品,冇得做一個圓滿嘅總結,不過人均價$160 ,可以喺繁囂嘅生活之中,極視覺味覺之娛,都算係一種樂趣。😎

我諗我會再返嚟。
2023-02-15
前菜:燒帶子、茶碗蒸、沙律
主菜:薄燒牛肉,金菇
  • 茶碗蒸
🐝龍驤 - 尖沙咀經過開尖沙咀又周圍搵下美食~見到呢間日本餐廳感覺好似唔錯所以入去試吓。見佢門口餐牌寫了午市套餐激安八折優惠-傳统壽喜燒定食(牛肉/豚肉)都幾吸引。餐廳內裝修都很有日本風格,而且有一個巴枱可見到師傅整壽司類別既食物。傳统壽喜燒定食(牛肉)-$98前菜有沙律同蒸蛋,沙律都幾新鮮表面再加左一點芝麻醬;蒸蛋都幾滑內有兩粒竹輪片。主菜有一鍋壽喜燒味道牛肉鍋,表面有一堆粉色的牛肉片可以讓鍋的熱力慢慢令牛肉變熟,而不會令牛肉過熟,非常細心。表面亦有一隻生的雞蛋,可以將牛肉點上蛋漿一同進食。湯底的壽喜燒汁味道都幾濃郁,個人覺得有微微偏鹹。底部亦有大蔥、金菇、菜及粉絲等的配料,非常豐富。跟餐另外有一碗麵豉湯味道都唔錯,當中有一點小小的腐皮卷及蘿蔔片。
🐝龍驤 - 尖沙咀

傳统壽喜燒定食(牛肉)-$98

又係不能不吃又爆燈的鐵板燒,平靚正➕老板超級好人,仲請我哋飲枝好靚又好醇嘅茅台👍👏🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹10/10每人每年都有兩個生日,一個係新曆,一個係舊曆生日🎂……….,而我的新舊曆都出現在2月份🥰😂新曆食西餐. 舊暦食鐵板燒🥰除非你係2月29號生日咁就無計,只有4年先可以慶祝一次啦😂😂😂😂😂當然我唔係,所以每年都有新舊曆慶祝生日,而且仲要食好多餐😂😂😂😂😂——————————呢間係我好欣賞嘅一間日式鐵板燒餐廳,而且仲有幾款套餐任你揀,「由六五折至七折」認真超抵價,海鮮仲係超級新鮮,全部都仲係在魚缸裏新鮮撈起👍👍👍👍👍👍😍😍又係爆燈🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹——————-抵食到爆😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️❤️龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴:二人前$1980仲有七折👍👍👍👍1⃣️🌯海鮮米子卷配芝麻醬:一入口就醒胃醒神嚟開始食呢個新鮮無敵龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴😋2⃣️🦪黑松露伴南非鮑魚:新鮮大隻又爽口的鮑魚配有黑松露的味道,又有南非鮑魚的新鮮味道,融合一起天下無敵😝3⃣️🦞澳洲龍蝦配自家製蝦醬🦐伊勢海老又生猛又大隻的龍蝦,肉質鮮甜彈牙,入口美味🦞😋😋4⃣️🧆意大利黑醋半鵝肝多士又是停不了口的鵝肝5⃣️🥩美國安格斯牛肉博燒或日本厚
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹10/10

二人前$1980仲有七折👍👍👍👍
1⃣️🌯海鮮米子卷配芝麻醬:
2⃣️🦪黑松露伴南非鮑魚:

3⃣️🦞澳洲龍蝦配自家製蝦醬🦐伊勢海老
又生猛又大隻的龍蝦,肉質鮮甜彈牙,入口美味🦞😋😋
4⃣️🧆意大利黑醋半鵝肝多士
又是停不了口的鵝肝

5⃣️🥩美國安格斯牛肉博燒或日本厚切黑豚
肉質鮮嫩軟熟多汁,牛同豬都一樣咁正😋

6⃣️🥗鐵板時蔬野菜
好大隻菇🍄瓜🥒又爽又脆又鮮甜
7⃣️🍛櫻花蝦炒飯
櫻花蝦與炒飯一起炒得粒粒入口都咁美味
8⃣️🦞龍蝦味噌湯.味噌汁:
用龍蝦煲嘅湯真係鮮甜湯

9⃣️🍮日式甜品
生日真係幸福,永遠都會送多件蛋糕🍰😂

—————————-
尖東隱世鐵板燒.. 超抵食嘅盛宴👍👍
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
今日和女朋友下班后来吃这家铁板烧,非常非常好吃😋我们选了炎夏和牛二人套餐在铁板师傅点缀下的大虾🍤格外好吃,肉质非常有弹性,Q弹爽滑生蚝多汁鲜美,一口下去感受生蚝汁水在嘴里爆开和牛入口即化,回味无穷,真的非常好味大啡菇真的有吃出肉的感觉店家服务态度非常好,下次还会再来隔壁桌吃了他家的龙虾鲍鱼套餐,都非常新鲜,龙虾和鲍鱼还在活蹦乱跳。下次要试试。
今日和女朋友下班后来吃这家铁板烧,非常非常好吃😋
我们选了炎夏和牛二人套餐
在铁板师傅点缀下的大虾🍤格外好吃,肉质非常有弹性,Q弹爽滑
生蚝多汁鲜美,一口下去感受生蚝汁水在嘴里爆开
和牛入口即化,回味无穷,真的非常好味
大啡菇真的有吃出肉的感觉
店家服务态度非常好,下次还会再来

和牛二人餐
和牛二人餐
2022-12-31 205 瀏覽
今年選擇鐵板燒做聖誕晚餐,一早已訂枱,當晚準時到達,地方不算大,選擇一款二人套餐,有鮑魚,龍蝦,鵝肝,和牛,湯,炒飯,甜品,海鮮好新鮮,調味合適,大家都讚不絕口,滿意。
2022-12-25
2022-12-29 196 瀏覽
紀念日食晚餐,訂左台,我遲左8分鐘,到餐廳前佢地取消左我booking,呢一下感覺其實已經唔係好好,其實當時餐廳冇客,可唔可以打俾我確認下呢?點左鐵板燒餐,味道其實普通,個人覺得唔係十分值呢個價錢。鵝肝多士好食,蝦都不錯,但鱈魚冇味,兩隻蠔比例差距勁大,燒和牛唔係咁香,普普通通。當然,最最最大問題係上菜時間,超級快,快過快餐,我6點8坐低,6點9點好菜,7點2已經上晒菜。一開始沙律上完轉個頭已經上蒸蛋,未食完就已經出現蝦;鵝肝上完冇耐都未食完就上帆立貝,每樣都勁快好似趕收工咁。知唔知食物係會凍?特別係冬天,而且我係想每樣慢慢食,我真係要俾千幾蚊食快餐?最後成件事60分鐘左右KO。我未食過一餐快到咁嘅紀念日晚餐。一。定。冇。下。次。
最後成件事60分鐘左右KO。
我未食過一餐快到咁嘅紀念日晚餐。
一。定。冇。下。次。
👍🏻龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴(7折後) $1386/2人前聖誕大餐推介!餐廳除咗提供刺身、壽司、定食、一品料理等,仲有鐵板燒套餐食鐵板燒嘅客人會被安排喺鐵板燒專區座位師傅會席前處理同烹調新鮮食材二人餐原價$1980,而家經Openrice訂座有全單7折優惠!套餐包括以下菜式,當中重頭戲一定係鮑魚同龍蝦!-🔸海鮮米紙卷配芝麻醬米紙透薄煙韌,內餡係三文魚北寄貝沙律,飽滿足料🔸黑松露伴南非鮑魚食材新鮮上枱,鮑魚大隻厚肉,非常生猛配以黑松露同少量牛油,彈牙鮮甜,好高質🔸澳洲龍蝦配自家製蝦醬龍蝦同樣新鮮,加上自家製蝦醬同牛油調味表面煎得焦香,內裏肉質呈半熟刺身狀態,鮮味十足!🔸意大利黑醋伴鵝肝多士都係令人驚艷之作!多士薄脆,鵝肝大大舊好足料表面焦脆,咬落爆油,滿口濃濃嘅油香,完全冇腥味🔸美國安格斯牛肉薄燒或日本厚切黑豚安格斯牛肉片捲住大量炸蒜同蔥花,蔥蒜味好香濃,如果牛味再突出會更好🔸鐵板時蔬翠玉瓜同大啡菇灑上少量黑椒、鹽同牛油炒焗,估唔到可以做到咁juicy,一咬直頭滴晒汁勁正😳🔸櫻花蝦炒飯調味較輕,炒得乾身,粒粒分明唔油膩🔸龍蝦味噌湯以澳龍蝦頭熬煮味噌湯,充滿龍蝦甘甜,味噌又唔會過鹹🔸甜品當
👍🏻龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴(7折後) $1386/2人前
聖誕大餐推介!餐廳除咗提供刺身壽司、定食、一品料理等,仲有鐵板燒套餐
食鐵板燒嘅客人會被安排喺鐵板燒專區座位
師傅會席前處理同烹調新鮮食材
套餐包括以下菜式,當中重頭戲一定係鮑魚同龍蝦!
🔸海鮮米紙卷配芝麻醬
米紙透薄煙韌,內餡係三文魚北寄貝沙律,飽滿足料
🔸黑松露伴南非鮑魚
食材新鮮上枱,鮑魚大隻厚肉,非常生猛
配以黑松露同少量牛油,彈牙鮮甜,好高質
🔸澳洲龍蝦配自家製蝦醬
龍蝦同樣新鮮,加上自家製蝦醬同牛油調味
表面煎得焦香,內裏肉質呈半熟刺身狀態,鮮味十足!
🔸意大利黑醋伴鵝肝多士
都係令人驚艷之作!多士薄脆,鵝肝大大舊好足料
表面焦脆,咬落爆油,滿口濃濃嘅油香,完全冇腥味
🔸美國安格斯牛肉薄燒或日本厚切黑豚
🔸鐵板時蔬
🔸櫻花蝦炒飯
調味較輕,炒得乾身,粒粒分明唔油膩
🔸龍蝦味噌湯
以澳龍蝦頭熬煮味噌湯,充滿龍蝦甘甜,味噌又唔會過鹹
🔸甜品
當日係芝麻同抹茶雪糕,味道正常
🔺留意7折優惠一定要經Openrice訂座先有,walkin冇㗎!
味道:9/10
性價比:7/10
📍#龍驤
尖沙咀科學館道14號新文華中心1樓 228-236號舖
呢間餐廳行高級路線,同周圍嘅平民餐廳形成強烈對比!主打鐵板燒套餐,都有單點嘅日式料理🇯🇵~鐵板燒食材、味道都冇得頂,重點係可以一邊食一邊欣賞師傅烹飪✨😍-1️⃣「龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴 🍽($1980/ 2 pax)」-🔸海鮮米紙卷配芝麻醬 Seafood rice paper roll食到好重芝麻醬香味,中間有玉子燒同海鮮-🔸黑松露伴南非鮑魚 Abalone鮑魚鮮甜,重黑松露香味,煎香嘅鮑魚內臟都好甘香!👍🏻-🔸澳洲龍蝦伴自家製蝦醬Live lobster呢個世界級,龍蝦球啖啖肉😎,鮮甜爽彈~👍🏻-🔸意大利黑醋伴鵝肝多士 French foie gras 肥美鵝肝配香脆多士😝,邪惡到爆~👍🏻-🔸美國安格斯牛肉薄燒/日本厚切豚肉 Thin-sliced US beef/ Japanese black pork完美鎖住肉汁,牛肉薄燒包住香蔥,配上蒜粒~-🔸鐵板時蔬 Assorted veggie ~-🔸櫻花蝦炒飯 Fried rice飯粒粒分明、有鑊氣,略帶櫻花蝦香味,幾飽都清哂🤰🏻👍🏻-🔸龍蝦味噌湯 Lobster miso soup居然用左有肉嘅龍蝦頭熬製而成!鮮味十足~👍🏻-🔸日式甜
食到好重芝麻醬香味,中間有玉子燒同海鮮
🔸黑松露伴南非鮑魚 Abalone
鮑魚鮮甜,重黑松露香味,煎香嘅鮑魚內臟都好甘香!👍🏻
🔸澳洲龍蝦伴自家製蝦醬Live lobster
呢個世界級,龍蝦球啖啖肉😎,鮮甜爽彈~👍🏻
🔸意大利黑醋伴鵝肝多士 French foie gras
肥美鵝肝配香脆多士😝,邪惡到爆~👍🏻
完美鎖住肉汁,牛肉薄燒包住香蔥,配上蒜粒~
🔸鐵板時蔬 Assorted veggie ~
🔸櫻花蝦炒飯 Fried rice
飯粒粒分明、有鑊氣,略帶櫻花蝦香味,幾飽都清哂🤰🏻👍🏻
🔸龍蝦味噌湯 Lobster miso soup
居然用左有肉嘅龍蝦頭熬製而成!鮮味十足~👍🏻
🔸日式甜品:泡芙/抹茶雪糕/黑芝麻雪糕Dessert: Cream Puff/ matcha or black sesame icecream
🐰💬小結:
店員服務貼心💓,環境完全唔會周圍都係煙,海鮮質素超高質,定價貴但用料高級、足料,荷包厚嘅各位must go🤣!!!
龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴
龍驤冬日龍蝦鮑魚鐵板盛宴
之前嚟呢度食過一次午餐,唔貴味道又ok又有8折,最近發現佢多咗鐵板燒午餐,都有8折就去試吓。就咁睇店面好細得幾張枱,原來入面仲有個鐵板燒區域,有2張大圓枱,認同鐵板燒區域同其他必須分開。座位寬敞,坐得舒服。呢日午餐冇人食鐵板燒,只有我哋2個人+廚師,廚師專心做鐵板燒,會由其他店員送上前菜同其他菜式。鐵板燒套餐前菜沙律,爽口清甜鐵板燒套餐可選蛋卷/日式蒸蛋,各叫咗一個試吓。蛋卷都幾香日式蒸蛋幾香幾滑,入面有蝦、菇、魚片第一款鐵板燒套餐,可揀比目魚/鵝肝揀咗比目魚好香,熟得剛剛好,仲好滑,皮少少脆燒緊比目魚嘅師傅雖然小店但不馬虎亦貼心地在不靠近客人個邊燒另一個鐵板燒套餐係揀燒帶子/蠔揀咗燒帶子師傅已經幫我哋切開咗一半方便2個人食好香好有口感,香牛油味薄燒可以揀安格斯牛肉/黑豚肉,我哋2個餐都揀安格斯牛肉。燒得好香,生熟程度剛好,好嫩好軟熟,入面包住少少金菇更juicy。旁邊呢配菜,翠玉瓜同菇都好香好淋。鐵板燒套餐可揀飯或者烏冬,或者加錢叫炒飯。我哋其中一個加錢轉炒飯,都係睇住師傅係面前炒,好香。另一個揀烏冬湯底好香又清鐵板燒另外追加嘅蠔,好香又厚肉,冇腥味好香蠔味另外單點嘅油甘魚同八爪魚刺

呢日午餐冇人食鐵板燒,只有我哋2個人+廚師廚師專心做鐵板燒,會由其他店員送上前菜同其他菜式。

鐵板燒套餐前菜沙律,爽口清甜
沙律

鐵板燒套餐可選蛋卷/日式蒸蛋,各叫咗一個試吓。
蛋卷都幾香
蛋卷

日式蒸蛋
幾香幾滑,入面有蝦、菇、魚片
日式蒸蛋

第一款鐵板燒套餐,可揀比目魚/鵝肝
揀咗比目魚
好香,熟得剛剛好,仲好滑,皮少少脆
比目魚

燒緊比目魚嘅師傅
雖然小店但不馬虎
亦貼心地在不靠近客人個邊燒

另一個鐵板燒套餐係揀燒帶子/蠔
揀咗燒帶子
師傅已經幫我哋切開咗一半方便2個人食
好香好有口感,香牛油味
帶子

薄燒可以揀安格斯牛肉/黑豚肉,我哋2個餐都揀安格斯牛肉。
安格斯牛肉薄燒

鐵板燒套餐可揀飯或者烏冬,或者加錢叫炒飯。
我哋其中一個加錢轉炒飯,都係睇住師傅係面前炒,好香。
炒飯

另一個揀烏冬
湯底好香又清
烏冬

鐵板燒另外追加嘅蠔,好香又厚肉,冇腥味好香蠔味
廣島蠔

另外單點嘅油甘魚同八爪魚刺身
油甘魚少酸,鮮甜
八爪魚好大舊好彈牙好有口感,淡淡嘅海水味
油甘魚八爪魚刺身

另外鐵板燒套餐仲有飲品同麵豉湯,不過openrice照片上限12張上傳唔到。
加錢要咗果汁,果汁只有蘋果汁,都好飲唔澀。

鐵板燒套餐有8折,追加埋其他,埋單都係每人200左右好抵食。
2022-10-10
烏冬
廣島蠔
油甘魚八爪魚刺身
2022-08-31 1300 瀏覽
朋友提議試試龍驤這店,這是我第一次走進新文華中心內用膳,商場內的裝潢陳舊,格局四四方方,龍驤的位置不會太難找。店舖有齊普通座位﹑吧檯位及鐵板燒座位,我們獲安排坐普通座。晚市除了有鐵板套餐及刺身壽司set外,另還有抵食Set dinner!剌身/壽司定食/魚生丼+鐵板燒的組合,我和朋友們都一致揀選剌身+鐵板燒 (原價$328)。溫室野菜沙律,沙律菜都算爽脆,配上芝麻醬,正正常常。日式蛋卷,並非想像中的軟綿綿玉子燒,而是質感厚實,帶有蔥香的蛋卷,幾有趣~~~龍驤極上刺身,刺身款式有7款之多,包括三文魚﹑吞拿魚﹑油甘魚﹑甜蝦﹑帆立貝,還有三文魚籽。刺身款款厚切,味道都算鮮甜,沒有雪味。三文魚籽爽脆,充滿魚油香~~~鐵板燒食材有3款可選,每人可選2款,有海中蝦﹑廣島蠔及帆立貝,我選了帆立貝及廣島蠔。帆立貝燒得好香,質感仍然軟嫩。廣島蠔飽滿,充滿蠔味!唯一要彈的是,食物上桌速度稍急,所以我們吃的時候,鐵板燒食物有點放涼了!相信熱騰騰吃會更好吃~~~冷烏冬的份量不少,烏冬煙韌,冷麵汁香濃而不鹹,加入紫菜絲,增添香氣。味增湯幾香,一圈圈的腐皮好有咬口,湯的味道不會過鹹。甜品是和菓子,亦是最失望的。餐

溫室野菜沙律
溫室野菜沙律,沙律菜都算爽脆,配上芝麻醬,正正常常。
日式蛋卷
龍驤極上刺身
龍驤極上刺身刺身款式有7款之多,包括三文魚﹑吞拿魚﹑油甘魚﹑甜蝦﹑帆立貝,還有三文魚籽。刺身款款厚切,味道都算鮮甜,沒有雪味。三文魚籽爽脆,充滿魚油香~~~
海中蝦,廣島蠔,帆立貝
冷烏冬+味增湯
和菓子
甜品是和菓子,亦是最失望的。餐牌沒列明包甜品,不知是否額外贈送?黃豆粉蕨餅,黃豆粉結成顆粒狀,而蕨餅並不軟糯。粉紅色的和菓子賣相有點像湯圓,可那糯米皮同樣乾實,沒有半點柔軟口感。

晚餐折實後,人均消費不用$300元,所以對食物質素也沒太高期望。以這價位而言,刺身及鐵板燒食材都屬合格範圍之內。可改善一下食物上桌速度,幾乎整份套餐的食品都一湧而上,影響進食的節奏。最扣分位還是兩款不好吃的甜品啊!
2022-06-06
龍驤極上刺身
海中蝦,廣島蠔,帆立貝
冷烏冬+味增湯
2022-08-27 649 瀏覽
朋友帶我食好西🥳呢間日本菜餐廳,由日本入口新鮮食材,擅長海產刺身、壽司,以及用不同做法提供各種和牛料理,例如 💁🏻‍♀️ 和牛壽喜燒鍋、鐵板和牛,茶碗蒸, 雜錦天婦羅等等前菜三點刺身 - 日本曬布森生蠔壽司 - 海膽杯爐端燒鹽燒黑毛豬立條丶雞皮蝦 🤤鐡板燒 - 新鮮活龍蝦及鮑魚必食,大大隻啖啖肉,一邊睇住師傅悉心炮製,一邊聞住香味,未食都巳經流哂口水🤤另外仲有鱈魚、鵝肝、美國牛肉都超級正哦😋有美食當然要配埋美酒啦🍶美酒佳餚,既能品嚐出酒既特性,也能與食物互相襯托,老娘我十分享受😎
朋友帶我食好西🥳
呢間日本菜餐廳,由日本入口新鮮食材,擅長海產刺身壽司,以及用不同做法提供各種和牛料理,例如 💁🏻‍♀️ 和牛壽喜燒鍋、鐵板和牛,茶碗蒸, 雜錦天婦羅等等

前菜三點
刺身 - 日本曬布森生蠔
壽司 - 海膽杯
爐端燒
鹽燒黑毛豬立條丶雞皮蝦 🤤

鐡板燒 -
另外仲有鱈魚、鵝肝、美國牛肉都超級正哦😋

有美食當然要配埋美酒啦🍶
2022-08-27 431 瀏覽
約了好朋友👭吃日本菜,飲清酒🍶➕自携紅酒🍷姊妹花組合配搭………就是酒逢知己千杯少,好友姊妹又談天😂——————————隱世鐵板燒…….咁平都可以食到咁正咁抵食😋十道菜式$1660➕仲有65折超抵價👍超值抵食的隱世鐵板燒:——————————前菜2款:😋😋廚師👩‍🍳發板的刺身:今日有帶子、金目鵰、拖羅、牡丹蝦………等等,肥美刺身,大大碟認真抵食😊——————————吞拿魚蓉杯X2:蔥吞拿魚蓉配上壽司🍣飯來吃,又是精緻的一道菜🍹——————————-廚師👨‍🍳發板爐端燒:免治雞肉棒:好飲咬口又有口感的😋鐵板牛舌:軟熟又香口黑毛豬腩肉:軟熟嫩滑有肉汁——————————-鐵板珍寶大蝦X2隻:嘩!好大隻的珍寶蝦、蝦🦐頭內的蝦膏鮮甜美味😋⋯⋯蝦肉爽口彈牙👍——————————安格斯牛肉薄燒2片或黑毛豬薄燒3片:美味的安格斯牛肉包着香蔥蒜頭🧄,吃落特別惹味⋯⋯軟熟嫩滑的黑毛豬,吃落又爽又有口感⋯⋯又是我最愛的🐷———————————櫻花蝦炒飯:炒飯軟硬適中,櫻花蝦的濃甜融入飯裏特別好吃😋——————————炒日本野菜:🍄菇…..脆肉瓜:兩款蔬菜又爽又甜、吃了這麼多肉,係時候又要吃返一些清甜又有益健
就是酒逢知己千杯少,好友姊妹又談天😂

——————————
隱世鐵板燒…….
咁平都可以食到咁正咁抵食😋
十道菜式$1660➕仲有65折超抵價👍

超值抵食的隱世鐵板燒:
前菜2款:😋😋
廚師👩‍🍳發板的刺身

吞拿魚蓉杯X2:
蔥吞拿魚蓉配上壽司🍣飯來吃,又是精緻的一道菜🍹

——————————-
廚師👨‍🍳發板爐端燒:
免治雞肉棒:好飲咬口又有口感的😋
鐵板牛舌:軟熟又香口
黑毛豬腩肉:軟熟嫩滑有肉汁

——————————-
鐵板珍寶大蝦X2隻:

安格斯牛肉薄燒2片或黑毛豬薄燒3片:
美味的安格斯牛肉包着香蔥蒜頭🧄,吃落特別惹味⋯⋯
軟熟嫩滑的黑毛豬,吃落又爽又有口感⋯⋯又是我最愛的🐷

———————————
櫻花蝦炒飯:
炒飯軟硬適中,櫻花蝦的濃甜融入飯裏特別好吃😋
炒日本野菜:
🍄菇…..脆肉瓜:
兩款蔬菜又爽又甜、吃了這麼多肉,係時候又要吃返一些清甜又有益健康的蔬菜🥬
———————————-
一人套餐鐵板燒:$380勁抵食
1-前菜:
2-日式蛋卷
3-鐵板燒海中蝦三隻
4-(自選A及B各一款)
A-鐵板燒銀鱈魚
B-鐵板燒鵝肝多士

A-安格斯牛肉薄燒2件
B-黑毛豬薄燒3件
5-和風炒飯
銀鱈魚的外皮脆脆的,魚的肉質更嫩滑
鵝肝多士:

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
2022-08-11 387 瀏覽
同事farewell lunch想食日本野揀咗呢間都幾多選擇我係低醣支持者揀咗個壽喜燒牛肉鍋(走飯)一見到就知相當吸引牛肉份量都幾多仲有好多唔同嘅蔬菜🥬就算走飯食晒成個都夠晒飽美中不足係壽喜燒鍋偏甜下次可能要揀第二個鍋前菜仲有沙律 茶碗蒸 同味噌湯啲蔬菜好新鮮 茶碗蒸都好滑味噌湯我遲咗飲所以凍咗
同事farewell lunch想食日本野
揀咗呢間都幾多選擇
我係低醣支持者
揀咗個壽喜燒牛肉鍋(走飯)
壽喜燒牛肉鍋

味噌湯我遲咗飲所以凍咗
2022-08-09
壽喜燒牛肉鍋
2022-08-01 235 瀏覽
Weekend要返工原本好sad對自己好啲 食自己想食嘅嘢好耐冇去食壽司尖東選擇不太多嚟咗龍驤 之前都有嚟過不過平日比較多人Weekend相對比較靜揀咗個壽司🍣定食特價咗$126+10%前菜係沙律🥗同茶碗蒸啲蔬菜新鮮 茶碗蒸淡咗少少鍾意淡口味嘅應該啱啱好壽司🍣套餐有六件手握壽司🍣加三個小卷全部都好新鮮另外仲有一個豬骨湯烏冬烏冬熱辣辣 非常滑 好味😋店員都非常有禮貌如果想靜靜地食個午餐確係不錯嘅選擇
Weekend要返工原本好sad

沙律🥗及茶碗蒸
壽司
豬骨湯烏冬
2022-06-15 704 瀏覽
男朋友話好耐冇食過sushi,帶我黎左呢個商場,我半時心諗點解會黎呢個新文華中心, 佢話朋友介紹一間又平又好食要黎試下~我地兩個人一個叫omakase(驤)一個叫鰻魚飯share食先黎既係鰻魚飯 $138香噴噴,熱辣辣,正呀~鰻魚燒得香,再加上蛋絲,令我非常想念日本…呢個價唔貴,想起係日本食個鰻魚飯都要$300面豉湯非常濃郁佢個茶碗蒸放左蟹肉, 好鮮味~到omakase出場, 最先到既係手卷, 師父話今日最新鮮係油甘魚一咬落去既油份好重, 正~ 我最愛油甘魚~燒過既油甘魚特別香特別好食~其他sushi都上晒, 由於面對師父既位已經比人訂左, 我地就用呢個形式上碟.Sushi當中最好食就係海膽!拖羅都正! $328呢個價錢呢個質素真係算唔錯!

先黎既係鰻魚飯 $138

香噴噴,熱辣辣,正呀~
鰻魚燒得香,再加上蛋絲,令我非常想念日本…
呢個價唔貴,想起係日本食個鰻魚飯都要$300

面豉湯非常濃郁

佢個茶碗蒸放左蟹肉, 好鮮味~

一咬落去既油份好重, 正~ 我最愛油甘魚~
燒過既油甘魚特別香特別好食~