2021-04-13
今日同細妹行科學園,行完夠鐘食lunch, 就去左附近一間高級日本餐廳,雖然係高級日本野,仲有師傅係前面即點即整壽食好fancy 咁,但其實lunch set 相當抵食!!!服務都好有日本feel, waiter 有禮仲不時見空杯會主動refill水我要左一份龍 - Omakase, 有8件壽司同一碗烏冬,所有壽司都係即整😍,而且我落單隨口問左句有冇鰻魚,waiter即係話可以同師傅講加番入去每份lunch 都會送茶碗蒸一份,蒸蛋好完美💯仲勁多料,令人食得滿足👍🏻不是最最最驚艷係omakase set!!! 擺盤勁藝術勁靚,成個藝術品,仲有花花點綴,咁既價錢真係超抵食!仲要唔係得個樣,入口即溶,最中意海膽壽司💯好鮮甜,waiter 上菜既時候有遂樣介紹壽司,有油甘魚,帶子,希靈魚等,全部都好高質,口感滿份☺️細妹唔食生野,要左一份安格斯牛扒定食,佢大讚牛肉燒得岩岩好,唔會太熟太鞋口, 反而香口嫩滑,而鋪底既椰菜因為有燒汁都變得好食