2004-12-13 9 瀏覽
尋晚俾左百幾蚊食左D 垃圾D 野真係難食, 食物(由其係套餐o既野), 根本係預先整好哂, 有人order 先"不" 上碟上台, 所以係唔熱個乳鴿好普通, 一般酒樓o既質素第一次食雞弼入面係冇雞!服務又唔好, 得果幾個阿叔要serve 哂10 幾張台, 落左單都仲要催呢間野一次就夠哂數。
尋晚俾左百幾蚊食左D 垃圾
個乳鴿好普通, 一般酒樓o既質素
第一次食雞弼入面係冇雞!
呢間野一次就夠哂數。

2004-11-29 13 瀏覽
上一次光臨已是很多年前的事,當時仍在唸書,今次重臨有點唏噓,至少有家人已經不在了。記憶已經糢糊,隱約記得滿有中國色彩的佈置,吃過乳鴿云云。今次一家人再來,點了套餐:乳鴿四隻豆腐翠玉瓜炒蚌片西蘭花炒蝦雞粥炒烏冬另加:椒鹽鴿蛋豆腐花一窩總括來說,乳鴿,鴿蛋,豆腐花最美味,尤其鴿蛋,外層很滑口感特別,其他一般或麻麻。服務尚可,可能我們來得生早,晚一點看見明顯人手不夠,侍應們走來走去,應該是經理的也控制得有點亂。希望下次再來時人仍齊整。

記憶已經糢糊,隱約記得滿有中國色彩的佈置,吃過乳鴿云云。

今次一家人再來,點了套餐:

乳鴿四隻
炒烏冬

另加:
椒鹽鴿蛋
豆腐花一窩

希望下次再來時人仍齊整。
2004-10-26 6 瀏覽
無得頂,由當年家父開車,我當係郊遊係咁唔識路都跟住大人去。到今日,由我開車,兩仔爺都唔識路最後泊車坐的士摸入去。媽媽最勁,從來都係又要坐前面但又唔帶路個位。乳鴿,無晒從前的印象,只知道而家唔係最好食果間。雖然隻鴿大大隻,而隻翼個位都係好汁。成隻野都係可以用我一向的食鴿唔X骨。但同而家D BB鴿真係唔同口味,而羊腩煲…我只係擔心個爐會爆炸。雞粥…一隻雞脾煲一鍋粥…最大收獲…係搵到當年我仆崩隻牙果度…(都唔知真定假,求其指住一度就一齊笑我細個輪盡)雖然大家都共試唔多好食,但齋係坐係度講故仔都好開心。
無得頂,由當年家父開車,我當係郊遊係咁唔識路都跟住大人去。

到今日,由我開車,兩仔爺都唔識路最後泊車坐的士摸入去。
媽媽最勁,從來都係又要坐前面但又唔帶路個位。

乳鴿,無晒從前的印象,只知道而家唔係最好食果間。
雖然隻鴿大大隻,而隻翼個位都係好汁。
成隻野都係可以用我一向的食鴿唔X骨。
但同而家D BB鴿真係唔同口味,

而羊腩煲…我只係擔心個爐會爆炸。

雞粥…一隻雞脾煲一鍋粥…

最大收獲…係搵到當年我仆崩隻牙果度…
(都唔知真定假,求其指住一度就一齊笑我細個輪盡)

雖然大家都共試唔多好食,但齋係坐係度講故仔都好開心。
2004-10-10 6 瀏覽
上星期到龍華酒店吃午飯,乳鴿實在叫人失望,油多、肉乾又太咸。想是師父己不是用舊方法泡制,似油炸多過燒,水平只是一般,名大於實。如要吃燒乳鴿,大圍車站對面的楓林小館還能保持水準。

如要吃燒乳鴿,大圍車站對面的楓林小館還能保持水準。
2004-09-30 11 瀏覽
地點比較遠,夜晚去條路好黑.感覺有D危險!食物方面,燒乳鴿幾大隻,但味道跟其他的食店差不多.雞粥無什特別.D服務都好麻麻,叫左個雜菜鍋,成個鐘都唔尼,問伙計亦無反應,差!差!差!好彩乳鴿是免費的(乳鴿常常有Coupon),可惜的是鴿蛋賣清.下次再食,食完母下次
地點比較遠,夜晚去條路好黑.感覺有D危險!
25號晚去吃飯,點了乳鴿,雞粥,炒鮮奶,豆腐煲,炒青菜和炒鴿鬆.乳鴿和雞粥味道幾好,炒鮮奶和豆腐煲沒有什麼特別,尤其是炒鮮奶味道像炒蛋白多些.服務真的不敢恭維,落漏單,累得我們沒有得吃炒鴿鬆,問兩問伙計原因和有什麼可以代替,伙計竟然問我們是否埋單,一怒之下就一個仙貼士都沒有比就走了!
2004-08-03 13 瀏覽
我已經有三年無食龍華,因為真係去一次差過一次,我覺得佢d乳鴿(招牌菜)差了很多,大係大隻,不過d鴿都唔知食咩大,太多肥高,同好油膩,真係幾難食,個時食還要成$70一隻,真係唔直,我覺得比較好都係鴿蛋,豆腐花,其他野食&服務都麻麻.其實佢個環境都唔係幾好,夜晚去果條路都幾黑,d燈好暗,d動物好似就死敢,每次見到佢地係個籠裏都覺得好可憐.總有呀,我最後去食果一次,唔知係唔係d乳鴿太油膩,一食完就即刻唔惦,即刻要返屋企,唔舒服(又頭痛又肚痛,周身無力)了2日.
2004-08-03 5 瀏覽
乳鴿真係好好味,新鮮乳鴿的味道十分鮮甜,炸的乳鴿很脆,裏面又多肉汁,每次每人都要食一隻才夠。但也試過太多人的時候,乳鴿炸得過乾。椒鹽鮮魷十分好味,又脆又爽口。但椒鹽豆腐就十分普通,不吃也罷。豆腐花必試,又滑又有豆香。地點僻d,但都會繼續去。
但也試過太多人的時候,乳鴿炸得過乾。
豆腐花必試,又滑又有豆香。
地點僻d,但都會繼續去。
2004-08-01 18 瀏覽
老友有喜慶事,擺兩圍賀一賀佢。同老婆悠長遠路的來食餐飯,如果唔係識佢咁耐真係唔好搞我。龍華酒店景況依舊,要行一段小路上,佔成個山頭,分開幾座,有遊樂場同鳥籠,廁所在另一座,又係要行一輪至到。菜色方面亦不見太有特色,乳鴿不算差,但說成很有特色要專誠來吃就不必了;椒鹽豆腐不差,風沙雞就麻麻。不知道確實價錢,但應要百多一個人,菜色不比出面的好,已是越來越難找理由來這裡吃的了。
2004-05-25 11 瀏覽
這家食店真的是每下愈況,本人今晚專程前往想重温當年燴炙人口的乳鴿及其他美食o但郤十分之失望而回,鴿王是正如其他食家的遭遇一樣---沒有;只有中鴿,個子郤像小鴿,而且勁鹹,往年的滋味,不知那裡去了?又叫了個小盆菜,價值$388,上菜時也很可觀,堆得高高的食物放在日式瓦礃中,在一個不甚清潔的石油氣爐上滾着,至於味道:不好也不壞,作料也乏善足陳o至於服務也是值得一提的:是簡直全無,沒有人充水,骨碟堆積如山,侍應在附近談笑也沒人換,吃完的食物吉碟也沒人收,待應沒事做,因晚飯時候也只得四五枱客,但也不為你服務o四人晚飯只吃了小盆菜,兩只小得可憐的小鴿,埋單時$563元正,下次請我也不會再去o
2004-05-02 13 瀏覽
d 燒乳鴿一般.. d 粥又"龍".. service 又差.. d 野出得慢.. 想叫個人都難..
2004-04-05 23 瀏覽
去龍華食乳鴿乃本人從小已有的習慣。一家人浩浩盪盪上山品嘗皇鴿,風味十足。可惜,近年龍華的水準逐漸下滑,又怎能再吸引人咁辛苦行上山食你乳鴿呢?1.第一賣點乳鴿:有時炸得好乾,無汁2.皇鴿經常缺貨,只能吃中鴿3.鴿珍炒河:鴿腎好醒,河粉好粘4.服務好差:叫極唔應5.裝修好舊,戶外好多蚊6.除左乳鴿,其他食物價錢都唔低
1.第一賣點乳鴿:有時炸得好乾,無汁
2.皇鴿經常缺貨,只能吃中鴿
3.鴿珍炒河:鴿腎好醒,河粉好粘
4.服務好差:叫極唔應
5.裝修好舊,戶外好多蚊
6.除左乳鴿,其他食物價錢都唔低
2004-03-10 12 瀏覽
最鐘意食燒乳鴿,椒鹽鱔片,椒鹽豆腐,黑椒牛仔骨,原桶山水豆花,
2004-03-08 17 瀏覽
我好同意呀,佢地後生果D伙計好唔掂,係踢一踢先郁一郁果種,聽講佢地只係兼職做禮拜六日。紅燒乳鴿始终係最好味既。yummmmmm .......
紅燒乳鴿始终係最好味既。yummmmmm .......
2004-03-07 49 瀏覽
Bad service. I hope itis just that young waiter and not the rest are poor.