2014-02-17
人生第一次寫食評。這是老公自三歲就來食的酒家,我倒是來過5次左右。上幾次跟老公家人大夥兒來食既結論都是除了乳鴿,其他菜都很差。早幾日,老公朋友來香港玩,本想帶他們到另一家食乳鴿的酒家,因訂唔到位所以就來這兒。預左但都令人唔開餵的...- 四圍都係漏水牆- 地下油淋淋- 洗手間好邋遢,地下都係濕的乳鴿- 叫左5隻,4隻開邊1隻開4。先來了兩隻開邊的,問侍應其他是否來緊,佢話係,但後來又拿走了。過左2-3分鐘又拿番應該係同一碟返來話其他來緊。-最後我食既開4乳鴿來了,打算親熱快快食,點知隻乳鴿凍既!第一碟拿來拿去都預左凍哂,但後來上的一碟係暖,一碟係凍既真係好過份。費事要同侍應理論所以冇出聲。- 我們唔夠食所以再多叫兩隻,加單時同侍應講唔該要熱上,之前幾隻都係凍的。侍應冷笑地問,要熱上?(最後來的兩隻係熱既,謝謝侍應阿姨)- 除了乳鴿凍,不論開邊定開四,師傅都係求期開(意思係斬唔到尾)好在有小朋友既關係自己有帶剪刀。- 連唯一不難食既乳鴿都做得咁差真係唔知如何依然有生意?!?!其他菜:因明知會唔好味所以點d穩陣d既菜...1.豉油王蝦'look'碟上有8個蝦頭但得5隻蝦身,蝦肉好霉就知道十
預左但都令人唔開餵的...
- 四圍都係漏水牆
- 地下油淋淋
- 洗手間好邋遢,地下都係濕的
乳鴿
其他菜:
因明知會唔好味所以點d穩陣d既菜...
1.豉油王蝦'look'
碟上有8個蝦頭但得5隻蝦身,蝦肉好霉就知道十分唔新鮮。味道時可以的。
2. Jer jer 菜煲
以為菜應該冇得出事,但味道很怪and唔熱,平時係唔會食剩野浪費,但太難食所以每人食了一兩條而已,剩下半煲。
3. 紅燒豆腐
味道很淡,但最可怕係豆腐開始邊酸!也是剩下大半煲。
我地冇同侍應講,馬上埋單走人。去了沙田買雞蛋仔填飽個肚。
真的唔明點解仲有人去!決定唔會再俾機會呢間野,老公只覺得可惜童年回憶變成這樣。我話,你以後來我由細食到大的 X林 食好味既乳鴿,食我的童年回憶吧!