2019-05-07
呢日去MCL睇完戲,係車站附近餐廳食埋野先番歸,南站就係距離地鐵站下面,又餐廳就距離地鐵站約十分鐘路程,唔難搵。餐廳舖面都算大,餐廳內裡乾淨整潔,一貫茶記格局,環境同佈置都幾有特色,中間嘅牆身用上紅磚砌成,差唔多全部都係卡位,坐得都ok舒服餐牌有好多唔同種類既野食餐廳服務正正常常,等食物時間大概5分鐘內,上菜速度很快呢個我命同為邪惡之最既芝士流心西多士一定要點黎試下西多士本身經已夠香口,炸得金黃,仲要中間夾有流心芝士,真係唔肥唔食!但真係魅力沒法擋西多士炸得外香脆內鬆軟,外層炸得幾靚,面頭有蛋香味入面有一層流心芝士,一切開d芝士有湧出黎味道淡淡地,同糖醬牛油出奇地夾,食落又唔會太膩,一d都唔覺得濟,真係好正p.s: 西多士定律---一定要襯熱食,啲芝士同麵包凍咗就會無咁好食架喇
黑松露白汁意大利粉香味撲鼻,真係聞到濃濃既黑松露香意大利粉煮得剛好彈牙唔太淋,條條都沾滿左白汁,好食,仲有好多菇個人一向都鐘情食黑松露,所以好推薦,價錢屬抵食夾大件,好大一碟,真係要同朋友兩個share先食得晒,一碟價錢但係二人份量青蘋果梳打,夏日 梗係要飲冰凍飲品消暑啦 朋友點嘅椰果飄香, 味道不錯連微酸帶甜
餐牌有好多唔同種類既野食
餐廳服務正正常常,等食物時間大概5分鐘內,上菜速度很快
呢個我命同為邪惡之最既芝士流心西多士一定要點黎試下
西多士炸得外香脆內鬆軟,外層炸得幾靚,面頭有蛋香味
入面有一層流心芝士,一切開d芝士有湧出黎
黑松露白汁意大利粉
香味撲鼻,真係聞到濃濃既黑松露香
青蘋果梳打,夏日 梗係要飲冰凍飲品消暑啦
朋友點嘅椰果飄香, 味道不錯連微酸帶甜夠醒胃
茶記黎講坐得舒服,食物份量多,而價錢屬合理,總的來說抵食