黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-06-18 42 瀏覽
頭一次寫食評...因為太難食仲要食完之後嗰日就病左(當然冇証據係佢地野污糟所以食病,但唔知點解就食完之後一日就病左,請自行判斷,之前之後冇外出食飯,在家食左好多日家常便飯亦無任何不適,一外出食飯就病左,可能我腸胃唔好,亦有可能...都係嗰句,自己諗)嗰日因為想食魚生,用app揾到呢間見近近地就去幫襯,點知惡夢就開始:由於一開始冇諗過要寫食評,又唔係手機食先之人 就欠缺照片。當日叫左魚生數款、炸魷魚鬚、燒帶子和燒飽魚。魚生切到一舊舊,仲要爛爛地,一睇就知好唔新鮮,一夾起就開始斷,係呀件三文魚好似用手撕出黎咁,正常刺身樣係點大家都見過,嗰件一睇就有伏,無奈因為好想食都試左一件,感覺上件三文魚除左唔新鮮之外仲放室温太耐,係唔冰,甚至暖暖地...大佬魚生點解會暖...食左一件都心知不妙,點知最後都係病咗😫之後到燒物,炸出黎勁燶既色,應該係啲油用左好耐,深咖色,同預計既樣完全唔同,食左一件又冇食...之後到燒鮑魚,相呢就好靚,呃like一流,但食落似唔熟...仲要佢個爐勁黑勁污糟,即場完隻燒,內臟都唔去除,直接燒緊既時候起肉。隻鮑魚流左既污糟野加上污糟既爐......間野當晚客似雲來,一邊食一邊
頭一次寫食評...因為太難食

間野當晚客似雲來,一邊食一邊諗點解咁既質素既店咁多人黎,仲要咁既收費,同區大把其他選擇。呢間野免費都唔會再去! 都建議閣下如非腸胃非常好既話都係唔好貼錢買難受。
2020-06-17 39 瀏覽
「棉登徑」一向是尖山嘴區內的後花園,這條街道有很多美食,其中以日式料理最為繁多,今晚便來到了一間以水產馳名的黑門水產。店內人客繁多,幸運地已訂了枱,否則可能要等一段時間。Suntory 啤酒$68,冰凍的日本啤酒,用來吃日本料理,非常配合。海底之心$68,味道酸中帶甜,作為餐前飲品,非常合適。刺身6盛拼盤$298,油甘魚、三文魚、吞拿魚、左口魚、帶子、海膽,刺身的尺寸很厚,比其他的日本料理,厚了一半之多,非常值得推薦。黑門令蟹味噌甲羅燒$72,蟹膏味道濃郁,塗上餅乾,味道層次豐富。赤鬼蟹味噌甲羅燒$78,甘香中帶點辣味,非常惹味。極上大漁貝燒$88,蒜蓉和清酒的香氣,令到元貝和海蝦的味道,提升了不少,吃完海蝦和元貝,連醬汁都不會放過。黑門三文魚加州反卷$98,三文魚脂肪分布均勻,肉味濃郁,加上沙律醬和三文魚籽,令到這個反卷味道更佳。黑門帆立貝伴魚子醬$68,用紫菜包裹着帆立貝和魚子醬,好像把整個海洋中的最美味食物,吃進口中。黑門令大漁魚子醬脆脆包$78,內有海膽、吞拿魚腩茸、和三文魚籽,組合新穎,味道鮮甜美味。

店內人客繁多,幸運地已訂了枱,否則可能要等一段時間。

海底之心$68,味道酸中帶甜,作為餐前飲品,非常合適。

赤鬼蟹味噌甲羅燒$78,甘香中帶點辣味,非常惹味。

2020-06-17 44 瀏覽
生日月當然要約 frd 食餐好啦,成半年無去過日本,唯有去水產店解一解鄉愁我地幾個都極愛食甲羅燒,就叫哂三隻味其中我最鍾意赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒,辣辣地非常惹味配埋炸蒜一齊食,配酒飲真係一流之前食同區另一間,要我地自己燒,火候控制得唔好就好易燶呢度既 staff 會好細心幫你燒 燒得口感剛剛好極上刺身盛拖羅夠厚切,入口即融甘蝦味道鮮甜,肉質爽彈赤貝同海膽都好新鮮!黑門令帆立貝伴魚子醬本身覺得$68有dd貴,但食落口都幾正魚子既咸味,海膽同帆立貝既鮮甜,非常清新黑門令大漁魚子醬脆脆包朋友極力推介,我本身覺得只係多士,睇落平平無奇但食落真係非常驚喜!甚至係成餐飯我最念念不忘既一道菜吞拿魚蓉,蟹肉,海膽既份量真係毫不吝嗇各種唔同既鮮味一次過係個口入面爆發,真係回味無窮!極上黑門活貝盛合一上枱我地都嘩左一聲生蠔好大隻!鮑魚仲郁下郁下 好新鮮當中最正既一定係燒蠔超級 juicy,爆汁,飽滿如果唔係飽左 我一定會encore個蠔

我地幾個都極愛食甲羅燒,就叫哂三隻味
其中我最鍾意赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒,辣辣地非常惹味
配埋炸蒜一齊食,配酒飲真係一流
之前食同區另一間,要我地自己燒,火候控制得唔好就好易燶
呢度既 staff 會好細心幫你燒 燒得口感剛剛好

極上刺身
拖羅夠厚切,入口即融
甘蝦味道鮮甜,肉質爽彈
赤貝同海膽都好新鮮!

黑門令帆立貝伴魚子醬
本身覺得$68有dd貴,但食落口都幾正
魚子既咸味,海膽同帆立貝既鮮甜,非常清新

黑門令大漁魚子醬脆脆包

朋友極力推介,我本身覺得只係多士,睇落平平無奇
但食落真係非常驚喜!甚至係成餐飯我最念念不忘既一道菜
吞拿魚蓉,蟹肉,海膽既份量真係毫不吝嗇
各種唔同既鮮味一次過係個口入面爆發,真係回味無窮!

極上黑門活貝盛合
一上枱我地都嘩左一聲
生蠔好大隻!鮑魚仲郁下郁下 好新鮮
當中最正既一定係燒蠔
超級 juicy,爆汁,飽滿
如果唔係飽左 我一定會encore個蠔

2020-06-11
2020-06-16 526 瀏覽
香港人至愛去日本,可惜暫時去唔到住,就留港消費去轉黑門食返餐日本菜,頂頂癮先啦~ 一入店內就如置身於日本,佢哋標榜採自日本食材,新鮮空運到港,夠哂地道。黑門令蟹味增甲羅燒 $72甲羅即係蟹蓋,蟹味噌係味噌麵豉調製過嘅蟹膏;蟹膏上面再加有鮮甜蟹肉,仲有蟹籽丶蔥花,經磯燒後蟹味更濃郁,幼滑蟹膏夾雜粒粒蟹籽,夠哂甘香鮮味~ 備有炸蒜丶梳打餅,想點食就悉隨尊便。極上大漁貝燒 $88帆立貝丶廣島蠔丶海老丶三文魚籽丶海膽丶紅蘿蔔、牛油,經磯燒後,就似個迷你海鮮鍋。黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78海膽丶魚子醬丶吞拿魚蓉丶三文魚籽、甜蝦丶蟹肉丶蟹籽丶左口魚… 簡直係個迷你漁獲拼盤軍艦,食到最後火炙左口魚嘅味道就最留香🤤黑門帆立貝伴魚籽醬 $68@輕輕火炙過嘅帆立貝香味更濃,加上海膽甘甜,提升味道層次,加埋魚籽醬同三文魚籽就更鮮味。刺身六盛 $298六盛係油甘魚丶赤身丶真鯛丶三文魚丶海膽丶帆立貝,件件厚切,啖啖享受,全部都好新鮮!赤鬼海老天反卷 $158面層有豐富魚油味嘅三文魚籽,外層怖滿脆卜卜蟹籽,裡面係炸蝦天婦羅卷,輕微辣味嘅明太子沙律醬,幾重層次嘅口感。黑門鰻魚玉子燒$88目測厚度有5層,玉子嫩滑

黑門令蟹味增甲羅燒 $72

赤鬼海老天反卷 $158

黑門鰻魚玉子燒
黑門鰻魚玉子燒
黑門鰻魚玉子燒$88
目測厚度有5層,玉子嫩滑,鰻魚質感軟綿綿。

梅酒 $58
赤子草莓 $68
2020-06-08
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 刺身6盛
2020-06-15 38 瀏覽
因為疫情嘅關係都唔知幾時先可以再去日本lu所以我同男朋友就去咗食磯燒重拾去日本嘅感覺呢間舖頭其實真係好有日本居酒屋嘅感覺入面嘅感覺好熱鬧我哋首先就食咗個岩手縣嘅赤碕生蠔非常之甜 而且真係成隻手掌咁大隻超級滿足之後仲食咗刺身拼盤總共有六款 每一款都超級新鮮 我最鍾意就係個帶子之後就食咗個黑門令大漁魚子醬脆脆包下面嗰塊包好脆 配埋上面嘅刺身真係一流之後仲叫咗個帆立貝配魚子醬呢個真係超級滿足呀 有海膽三文魚子魚子醬喺入面一啖滿足晒所有嘅願望除此之外我哋仲叫咗啲熟食個鰻魚玉子燒超級好食 甜甜地亦都好暖胃中和返食咗咁多生冷野除此之外我哋仲叫咗啲海鮮叫咗個極上大漁貝燒呢個加埋牛油同埋味林落去燒真係超正之後仲叫咗兩款嘅甲羅燒呢個真係好似去咗日本咁鍾意食辣野嘅我 試咗個辣味真係超級辣啊 不過都幾過癮嘅最後叫埋兩杯好好飲嘅嘢飲就啱啱好啦
因為疫情嘅關係都唔知幾時先可以再去日本lu

鍾意食辣野嘅我 試咗個辣味
真係超級辣啊 不過都幾過癮嘅

最後叫埋兩杯好好飲嘅嘢飲就啱啱好啦
2020-06-14 99 瀏覽
其實好耐之前去, 而家先得閒打返食評呢間黑門水產成日聽人講拍得住日本水產,今日就同男朋友過嚟試吓一去到已經好多人,就算定左位, 都可能要等一等。但係唔算等太耐,我哋等咗15至20分鐘就入到去。每一台都會有個燒烤爐,俾你叫海鮮即燒即食我哋就係叫咗個海鮮拼盤,啲鮑魚好生猛,郁嚟郁去!全程都會有員工幫你調味同燒埋,唔使自己落手,坐低打下卡、等住食就得跟住就係呢個蟹殼啦,去過日本就知依個燒蟹殼係有幾咁好食,撈完之後蟹殼裏面d材料,跟住放上燒烤爐! 啲蟹膏望到都覺得好香,食落去仲正!咁當然要配埋餅乾同炸蒜啦,最衰就係冇白飯,如果係蟹膏撈飯飯一定仲更加好食😋呢度嘅熟食都唔錯,除咗鰻魚玉子燒,我哋仲叫咗個海膽炒飯,不過比起即食海鮮,呢啲都係普普通通。呢餐飯價錢唔平,但d海鮮咁新鮮,還算可以啦
其實好耐之前去, 而家先得閒打返食評

每一台都會有個燒烤爐,俾你叫海鮮即燒即食
海鮮拼盤
蟹籽蟹膏燒蟹殼
啲蟹膏望到都覺得好香,食落去仲正!
鰻魚玉子燒
海鮮拼盤
蟹籽蟹膏燒蟹殼
鰻魚玉子燒
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
2020-06-14 317 瀏覽
疫情期間,各大城市都實行封關防禦。已經半年時間沒有到外地旅遊。我和友人都是喜愛日本文化及美食。今天相約尋找日本料理食。幸好香港是個美食天堂,雲集各地不同類型食店。路經綿登徑《黑門水產》,店內都坐滿大部份坐位。室內光猛開明,餐廳環境走日式風格,好多貝殼🐚類裝飾吊在天花上,別有一番日式風味!刺身6盛(三文魚、油甘魚、吞拿魚、真鯛、海膽、帆立貝)$298: 師傅擺盤好精緻,每塊刺身都係厚切,三文魚肉質細嫩鮮美;吞拿魚口感軟滑、魚味濃郁;真鯛肉質結實彈牙、魚香豐腴;海膽色澤較黃、口感稠密,跟紫菜一齊食較配;帆立貝鮮爽較甜,用黎刺身食一流!😋😋😋黑門鰻魚玉子燒 $88: 冒著熱騰騰香氣,舖滿紫菜片係玉子燒表面,食起來有種香甜柔軟既味道,玉子一層層包圍住脆美既鰻魚片,香醇軟嫩,鰻魚溶化係口內,食出幸福既感覺來!黑門冷大魚魚籽醬脆脆包 $78: 魚籽醬鮮而不腥、咸而不膩;夾住冷大魚、海膽、蟹籽及拖羅蓉,十分豐富既口感,一食落口十分爽脆口感、鮮味十足,配埋脆脆包一齊食更滿足滋味!黑門令蟹味噌甲羅燒 $72: 蟹蓋上加了蟹肉、蟹膏、味噌、鵪鶉蛋、蟹籽及蔥,店員就放上火爐上打勻後燒,打勻時已經散發出陣陣蟹

黑門令蟹味噌甲羅燒 $72: 蟹蓋上加了蟹肉、蟹膏、味噌、鵪鶉蛋、蟹籽及蔥,店員就放上火爐上打勻後燒,打勻時已經散發出陣陣蟹香鮮味,加入少許白酒,平衡番個蟹鮮味,食落更會原汁原味,等左數分鐘後店員就放在碟上給客人享用,食時可放在餅乾上食,入口濃濃蟹膏香,不會感覺到太咸既味道,鮮而不膩,這是最佳令蟹味噌甲羅燒的食法!
*如果餅乾不夠,可以叫店員再添加😊😋

黑門三文魚加州反卷 $98: 加州卷是一種卷狀壽司,外層的三文魚再灑上魚籽,增加口感,鮮味可口。

極上大魚貝燒(帆立貝、廣島蠔、海老蝦、三文魚籽、海膽) $88: 服務員將已放上帆立貝,廣島蠔,海老蝦,三文魚籽,海膽的貝殼夾上爐火上燒烤。新鮮海產是重點,鮮甜的海蝦,入口溶化的海膽,肥美嫩滑的廣島蟓,甘香可口。還有大粒爆脆的魚籽,回味無窮。

燒小章魚丸6粒 $58: 章魚小丸子加了木魚絲及紫菜片,雖然看起來很燙口,但還是想趁熱趕快吃。每粒小丸子都有足料的章魚,外脆內軟,燒得很惹味!

黑門帆立貝伴魚籽醬 $68: 看上去黑沉沉的魚子醬,細看之下晶瑩剔透,給予人奢華感,加配在鮮味的火炙帆立貝,相得益彰,充滿幸福滿足的滋味。

而飲品就點左橙汁及極上烏龍茶,可以有助消化,抵食足料既日本🇯🇵料理值得推薦!😋😋

+++++++++++++++
2020-06-14 23 瀏覽
K11外面有條棉登徑,呢度開咗好多日本餐廳,今次我哋就試呢間黑門水產。作為日本菜,食材嘅質素好決定道菜好唔好食,一來到我哋叫咗三文魚加州反卷。三文魚加上蟹籽同蛋黃醬。呢個配搭永遠唔會令人失望。刺身方面,叫咗刺身6盛。當中包括三文魚、赤身、油甘魚、海膽、帆立貝同真鯛。每一塊都係厚切,一啖放入口好滿足。特別想講吓海膽,自己好怕唔新鮮嗰種腥味,呢度海膽除咗新鮮,仲會有紫菜俾你一齊夾。紫菜冇鹽粒係上面,唔會俾鹽味蓋過海膽嘅鮮味。之後我哋叫咗個甲羅燒,仲要即場燒俾我哋,未燒之前已經擺得好靚。燒完可以配梳打餅一齊食,如果梳打餅唔夠仲可以refill。除咗甲羅燒,極上大漁貝燒都係即場燒。即場將牛油燒溶,再滲入去蝦肉同蠔。燒嘅同時會加酒,香氣四溢,食落去好正。唯一唔慣係之前未食過熟嘅三文魚籽。原來熟咗會變白色。口感有少少膏狀。同平時刺身咬落去會爆開好唔同。成晚最特別係呢個魚子醬脆脆包,細細個包上面居然放咗咁多樣食材。吞拿魚、魚子細、海膽、蟹籽、三文魚籽但每種食材又唔會特別有一種會搶味。今次食得好滿足,因為好耐都冇食日本嘢。去唔到日本暫時止下口癮先。

燒完可以配梳打餅一齊食,如果梳打餅唔夠仲可以refill。
除咗甲羅燒,極上大漁貝燒都係即場燒。

• 黑門令大漁魚子醬脆脆包
冇得去黑門市場 黎左尖沙咀嘅黑門水產止止癮先😋當中玉子燒真係好好味🤤會想再黎食多次呀!!!飲品海底之心係cocktail 黎😏 唔重酒味 酸酸甜甜幾好飲😗😗- [刺身六盛] 每一塊刺身都切得好厚呀!!當中海膽都幾新鮮 用紫菜包住 啖啖滋味- 呢個係最後上嘅 但亦都係最surprised 嘅😍 玉子燒做到綿密得黎又軟滑😛完全唔老! 濃濃嘅蛋香加埋中間卷住嘅鰻魚and燒汁 整體配合得非常好❤️ 質感做得唔錯之餘 味道有層次😆好味呀呢個- 好耐無食甲羅燒lu💕呢個蟹味係超級超級濃🤤🤤鐘意蟹膏嘅話一定唔可以錯過‼️ 咬落去有啲蟹籽 有啲咬口咁😆擦上梳打餅好jeng ah!! 但可惜得一塊餅 所以就咁食得多會有啲膩 因為真係太濃味啦😈- 呢個都唔錯食 個飯唔會太硬身 食落去成個味道好豐富😗加州反卷都做得唔錯呀佢地- - 嗌左兩款帆立貝嘅野食 前者其實似牛油燒多啲 但勝在佢地燒到岩岩好 幾嫩滑💕💕後者味道很多層次 伴左魚子醬無話幫成件野加分 但就真係幾鮮嘅

- [刺身六盛]
[三文魚 / 油甘魚 / 赤身 / 真鯛 / 海膽 / 帆立貝]

- [黑門鰻魚玉子燒]

- [黑門令蟹味噌甲羅燒]

- [黑門三文魚加州反卷]

- [蟹油蒜燒帆立貝]
- [黑門帆立貝伴魚子醬]
入到間餐廳勁有日本風格,而且一邊播着啲日本歌曲,成個氣氛非常之好。餐牌上嘅選擇都好多,而且餐廳亦都有其他當做嘅菜式!寫落去個黑板度,好有feel!首先我哋上咗飲品先,佢嘅梳打飲品味道中上,而且唔會好甜,呢個好值得加分!然後呢一個蟹蓋,真係食到舔舔脷!佢啲蟹膏非常之鮮甜而且配埋啲三文魚子食落去再配埋啲炸蒜,口感100分!如果有碗飯,真係可以就咁撈飯食!之後我哋仲嗌多咗二人前嘅刺身!刺身嘅種類有六款,個人認為佢嘅海膽好鮮甜,而且其他嘅刺身都好厚肉!為食嘅我哋兩個仲嗌左少少小食,包括呢一個發包上面包含蟹膏、蟹肉、三文魚魚子、蟹子、海膽、甜蝦、吞拿魚蓉嘅一款菜式!一口食,完全食唔晒!而佢嘅生蠔兩隻都大大隻,就嚟大過我隻手!佢上面仲有少少蔥花同豉油,除咗食到生蠔嘅鮮甜味之外,亦都有少少鹹鹹地嘅味道。

之後我哋仲嗌多咗二人前嘅刺身刺身嘅種類有六款,個人認為佢嘅海膽好鮮甜,而且其他嘅刺身都好厚肉!

2020-06-12 27 瀏覽
環境:5影完相放上ig有唔少朋友以為我係日本,裡面佈置真係好日,連我自己都有置身日本既錯覺 食物:5自從上兩個月係棉登徑發掘左一堆日本寶藏餐廳,之後每次想食日本野都會行番入呢條街,今晚試左mark實好耐既黑門海產,食物質素冇得輸餅可以不停refill,將燒好既蟹蓋塗上餅亁意外地夾,蟹香味濃郁黑門帆立貝,實物勁大粒,入口爽口彈牙,配上魚籽正到爆成世人食過最大粒既生蠔來自岩手縣赤崎,朋友話成餐最正係佢,唔會太重海水味不過我自己最中意既反而係呢幾件海膽壽司,見到已經心心眼,海膽真係多到滿瀉好誇張;配上生蝦、吞拿魚等完全冇得輸
環境:5

食物:5
黑門帆立貝,實物勁大粒,入口爽口彈牙,配上魚籽正到爆
2020-06-11
2020-06-12 24 瀏覽
💁🏻‍♀️ 黑門水產すいさん (尖沙咀) 🍴-疫情未完有排都未出走到去旅行, 如果掛住日本, 強烈建議大家去呢間餐廳食啊! 真係會食到日本既味道 T^T 黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)  打頭陣有甲羅燒, 內裡包括蟹肉﹑蟹膏﹑鵪鶉蛋同 蔥花 , 餐員會貼心幫你燒, 燒完搽落梳打餅上面食, 估唔到咁夾, 而且蔥花可以中和到蟹膏既膩  仲要真係食到啖啖蟹籽!黑門令壽司 ($198)完全係壽司界既巨無霸, 魚生材料滿到瀉, 個人最蟹柳蟹籽同海膽, 夠曬甜美, 食到幸福既味道~岩手縣赤崎生蠔($156@2)不是說笑的, 真係我成世女食過最大隻肥美既生蠔,  以為食落點都會腥或者好鹹, 但又竟然冇, 啖啖都好肥美鮮甜, 加埋青檸汁食好fresh, 赤崎生蠔果然非同凡響!黑門帆立貝伴魚籽醬 ($136@2) +  平目魚薄切刺身 ($168) 帆立貝啖啖肉,食到豐富蛋白質,加埋魚籽醬食夠曬風味。  平目魚sashimi切到紙咁薄, 刀功了得, 加埋秘製醬汁, 酸酸地好開胃~/📍 黑門水產すいさん (尖沙咀)#尖沙咀 棉登徑8號地下3-4號舖#小丸子搵食記 #小丸子尖沙咀-#hkig #hkigfoo
💁🏻‍♀️ 黑門水產すいさん (尖沙咀) 🍴

黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)

黑門令壽司 ($198)

岩手縣赤崎生蠔($156@2)

📍 黑門水產すいさん (尖沙咀)
#尖沙咀 棉登徑8號地下3-4號舖
#小丸子搵食記
#小丸子尖沙咀
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #香港拉麵
2020-06-10 537 瀏覽
好耐好耐冇食日本野啦,自從疫情開始,大家都未有可能再去日本了,在網上看見這間裝修有點像日本"磯丸水產"的餐廳,於是跟朋友來暫時解思鄉之愁。餐廳裝修很有日本居酒屋的風格,而且餐廳內也播著日文歌,好有置身日本的感覺!餐牌上有多款美食可以選擇,而我們揀了幾款特色食物試試。刺身6盛,來到這裡沒有可能不吃刺身的,所以便點了這款刺身拼盤,刺身包括有鯛魚、油甘魚、三文魚、吞拿魚、海膽和帆立貝。每件刺身都非常厚切,食落啖啖肉。刺身非常新鮮,鯛魚上還有柚子皮碎,能夠去除腥味,海膽鮮味而且有海水味。黑門帆立貝伴魚籽醬,帆立貝有稍稍燒過,上面有紫蘇葉、海膽、三文魚籽和魚籽醬,用紫菜包住食,有帆立貝和海膽的鮮甜,也有三文魚籽的爆珠效果,也有紫蘇葉特別的味道,口腔內有多種層次,非常特別!煙燻三文魚活火山,這款非常特別,就像三文魚山一樣,外層是三文魚,而內裡其實是青瓜卷物,而山頂位置還有蟹籽。青瓜卷的飯已經有味道,再配上沾有明太子醬的三文魚一齊食,口感及味道都很豐富!黑門令大漁魚子醬脆脆包,這款也是非常特別的菜式,在很脆的法包上,放滿了吞拿魚蓉、蟹膏、蟹肉、三文魚籽、海膽和魚籽,滿滿的餡料一次過放在嘴中,非常特別
餐牌上有多款美食可以選擇,而我們揀了幾款特色食物試試。
刺身6盛
煙燻三文魚活火山
黑門令大漁魚子醬脆脆包
黑門令大漁魚子醬脆脆包,這款也是非常特別的菜式,在很脆的法包上,放滿了吞拿魚蓉、蟹膏、蟹肉、三文魚籽、海膽和魚籽,滿滿的餡料一次過放在嘴中,非常特別的味道和口感!
赤鬼蟹味噌甲羅燒
赤鬼蟹味噌甲羅燒,食磯燒一定會食到甲羅燒,每次吃甲羅燒都會想去再日本旅行的感覺!這款甲羅燒加入了明太子醬,所以會帶有少少辣!蟹膏份量都幾多,而且味道惹味!配有梳打餅一起吃,脆口又濃味,而且餅乾還可以無限添加!
蟹油蒜燒帆立貝
蟹油蒜燒帆立貝,這款帆立貝好香蒜香味,帶子口感煙韌,由於配有青椒的關係,帶子還帶有淡淡的青椒味!
Suntory黑啤、黑門令啤酒,在居酒屋冇可能唔飲返杯酒感受下,能感覺更似置身日本當中!
2020-06-08
刺身6盛
煙燻三文魚活火山
赤鬼蟹味噌甲羅燒
蟹油蒜燒帆立貝
2020-06-09 24 瀏覽
最近去左黑門水產止下癮🎋店內裝潢勁有日式風味🏮天花好多貝殼🐚 超靚 keke🥰🥰 🐽 黑門令大漁魚子醬脆脆包🍞 ($78/1)材料有 海膽 吞拿魚蓉 魚子醬等等🤤🤤齋睇圖片已經覺得好吸引😻😻而實物都好大份😻咬落口感 味道非常豐富🤤各種味道互相配合 有料!👅🐽 黑門帆立貝伴魚籽醬🐟 ($68)食呢個帆立貝刺身完全感受到食材係有幾咁新鮮🤪🤪帆立貝非常鮮甜 配上味道較重既魚子醬可以話係天衣無縫😻🐽 黑門令蟹味噌甲羅燒($72) 蟹蓋上面既材料有蟹膏 蟹籽 鵪鶉蛋等等職員會幫你燒埋 唔怕自己唔識處理🧚🏻‍♀️煮完之後超香蟹膏味🤤配搭梳打餅食一流🥳🥳🐽 刺身六盛🐟 ($298)刺身包括海膽 帆立貝 油甘魚 赤身 三文魚 同 真鯛🤪每款兩件 全部都好新鮮!! 仲要好厚切🤩未試過一啖食唔哂既魚生🤪🤣🤣🐽 蟹味噌燒帆立貝🐚 ($80)同樣地職員會幫你燒埋😗😗😗仲會剪開細舊 好細心☺️帶子非常鮮甜 同隻醬汁好夾🥰🐽 赤鬼海老天反捲🦐 ($158)鬆軟既壽司卷配上外皮香脆既天婦羅炸蝦🦐一句講哂 冇得彈🥳🥳🐽 活赤貝刺身🐚 ($88)原隻赤貝刺身切小片上碟 賣相好吸引😙食落亦非常鮮味 冇得頂🤪🤪🐽 巨峰乳酸🍇

最近去左黑門水產止下癮🎋
店內裝潢勁有日式風味🏮
天花好多貝殼🐚 超靚 keke🥰🥰

🐽 黑門令大漁魚子醬脆脆包🍞 ($78/1)
材料有 海膽 吞拿魚蓉 魚子醬等等🤤🤤
齋睇圖片已經覺得好吸引😻😻
而實物都好大份😻
咬落口感 味道非常豐富🤤
各種味道互相配合 有料!👅

🐽 黑門帆立貝伴魚籽醬🐟 ($68)
食呢個帆立貝刺身
完全感受到食材係有幾咁新鮮🤪🤪
帆立貝非常鮮甜 配上味道較重既魚子醬可以話係天衣無縫😻

🐽 黑門令蟹味噌甲羅燒($72)
蟹蓋上面既材料有蟹膏 蟹籽 鵪鶉蛋等等
職員會幫你燒埋 唔怕自己唔識處理🧚🏻‍♀️
煮完之後超香蟹膏味🤤
配搭梳打餅食一流🥳🥳

🐽 刺身六盛🐟 ($298)
刺身包括海膽 帆立貝 油甘魚 赤身 三文魚 同 真鯛🤪
每款兩件 全部都好新鮮!!
仲要好厚切🤩
未試過一啖食唔哂既魚生🤪🤣🤣

🐽 蟹味噌燒帆立貝🐚 ($80)
同樣地職員會幫你燒埋😗😗😗
仲會剪開細舊 好細心☺️
帶子非常鮮甜 同隻醬汁好夾🥰

🐽 赤鬼海老天反捲🦐 ($158)
鬆軟既壽司卷配上外皮香脆既天婦羅炸蝦🦐
一句講哂 冇得彈🥳🥳

🐽 活赤貝刺身🐚 ($88)
原隻赤貝刺身切小片上碟 賣相好吸引😙
食落亦非常鮮味 冇得頂🤪🤪

🐽 巨峰乳酸🍇 & Suntory🍺 ($58 & $68)
點左杯酸酸甜甜既巨峰乳酸 好好飲🤪
巨峰提子味道突出得黎又唔會太甜 正😻😻
2020-06-08 23 瀏覽
成半年無得去旅行,好掛住日本,好掛住日本美食,今晚忍唔住出動,去食磯燒海鮮,搵到呢間黑門,即點黑門店人氣no1,元祖級。太餓了飲杯先,黑白啤大混合,無咁苦,又真係幾好,與燒海產極夾。另一杯梅酒,冰涼,甜甜酸酸好飲。刺身拼盤包括海膽、三文魚、鯛魚、帶子、甜蝦及吞拿魚腩,都幾鮮甜。帆立貝伴魚子醬樣靚味道好,用紫菜包住食脆脆咁,更加好食。極上貝燒先到,有蝦、蠔、三文魚子、海膽全部放在貝殻上面,燒完之後係咁樣,汁很鮮,非常甜。黑門令蟹肉味明噌甲羅生燒,近年大行其道又真係好好食,因為在貝殻上燒,所以好香。黑門令大漁魚子醬脆脆包,多士極之脆,刺身多元豐富。最後的黑門令壽司,好特別,又係刺身大堆頭。我覺得呢間店的食物有新鮮感,質素都好,大眾化價錢。

另一杯梅酒,冰涼,甜甜酸酸好飲。

帆立貝伴魚子醬樣靚味道好,用紫菜包住食脆脆咁,更加好食。

極上貝燒先到,有蝦、蠔、三文魚子、海膽全部放在貝殻上面,

燒完之後係咁樣,汁很鮮,非常甜。

黑門令大漁魚子醬脆脆包,多士極之脆,刺身多元豐富。

最後的黑門令壽司,好特別,又係刺身大堆頭。

我覺得呢間店的食物有新鮮感,質素都好,大眾化價錢。