2020-06-22
好幾種既原因, 心情很低落, 再加上無法去旅行, 心情好似無辦法去舒緩下咁, 男朋友見我咁就話帶我食餐好等我開心下喎.都無預佢會有咩特別野可以令我興奮, 點知黎到店舖門口我就笑了, 門口好有日本當地店舖感覺, 入左餐廳店員量完體溫就安排坐位, 坐底望望周圍環境加上音樂同爐燒既味道, 真係好似係日本"X丸水產"一樣, 好多開心既回憶返晒黎.今晚有人解放銀包任我點餐, 咁就謝謝老闆啦黑門令大漁魚子醬脆脆包~ 有海膽,三文魚子, 蟹子,蟹肉......好多料係脆脆既包上面巨峰乳酸~ 好香提子味加上乳酸, 甜甜的特飲-Strawberry Sepcial Drink~ 好大粒新鮮士多啤喱, 清清甜甜黑門令蟹味噌甲羅燒~ 蟹肉,蟹膏,蟹子配上味噌一齊燒, 燒既過程好香已經好想偷食, 燒好後逐少放係餅乾上, 一口一口又軟又脆, 棉棉濃濃既口感同味道好夾極上大漁貝燒~ 好豐富既材料, 海膽,三文魚子, 帶子, 蝦, 蠔. 放係爐上燒, 香噴噴, 鮮味十足平目魚刺身~ 份量都唔少, 肉味清清的配上醬汁, 酸酸地好提鮮黑門令帆立貝伴魚子醬~ 帆立貝鮮甜配上魚子醬同紫菜, 一口放入口味道很配黑門三文魚
今晚有人解放銀包任我點餐, 咁就謝謝老闆啦
巨峰乳酸~ 好香提子味加上乳酸, 甜甜的
黑門三文魚加州反卷
活鮑魚刺身~ 鮑魚超級新鮮, 肉質爽嫩
最後, 我好想再食燒海鮮, 所以點多三款海產, 馬刀貝, 榮螺, 鮑魚~ 再滿足多次係日本既感覺....
總結下, 食材好新鮮, 環境好適合三五小聚, 燒下食下飲下酒, 店員服務好好, 會幫顧客燒食物又會好細心提你熱會燙嘴, 好值得支持