黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
呢間係尖沙咀🚇金馬倫道嘅黑木亭居酒屋🏮食品款式有創意🤩,價錢合理,用餐🥢氣氛好好,有啲似去咗🇯🇵日本咁!呢度地方好大,又有包廂,內部裝修好有🏯日式風格。喺度食嘢😋感覺好似去咗日本🗾咁樣。芒果🥭烏龍🧸熊茶🍹同埋北海道士多啤梨🍓牛乳🥛乳酸賣相都😍好好睇。北海道士多啤梨🍓牛乳🥛乳酸入面有少少🤏士多啤梨🍓肉同埋七彩糖針🍬,口感豐富好好飲😋!芒果🥭烏龍🧸熊茶🍹上邊有隻🧸熊仔冰🧊感覺好可愛🥰,而且味道清甜🤤茶味好香。炸🔥豆腐🌸櫻花蝦🦐,豆腐🔥炸得好鬆脆😍,入口好香滑🤤,炸豆腐上面鋪滿晒鮮🌸櫻花蝦🦐,加上佢有唔少🤏醬料,食起上嚟好開胃🥰!蟹🦀甲羅燒🔥十分之鮮味😍,蟹膏味道香濃🤤,入邊仲有唔少🦀蟹肉、蔥花、飛魚子😋同埋奄春蛋🥚。蟹🦀甲羅燒🔥撈勻咗之後放喺🤤勁脆嘅米通上邊一齊食🦀鮮甜美味😋層次感豐富🥰!龍蝦🦞八鮮🦑木桶丼配🐟鯛魚湯🥣一上枱個樣勁有氣勢🤩!原隻波士頓龍蝦🦞拆晒肉食起上嚟方便又鮮甜爽口🥰,而且丼上面鋪滿晒各式角切🔪魚生粒,有海膽、三文魚、魷魚🦑等等⋯⋯勁爆滿好鮮味🤤!呢個木桶丼配咗個🔥熱辣辣嘅🐟鯛魚湯🥣俾你倒入去變做🥣湯飯🍚,咁入邊啲🐟魚生就會變成半生熟🤤,令到整體口感更加😍豐富。個🐟鯛魚湯

呢度地方好大,又有包廂,內部裝修好有🏯日式風格。

喺度食嘢😋感覺好似去咗日本🗾咁樣。

芒果🥭烏龍🧸熊茶🍹同埋北海道士多啤梨🍓
牛乳🥛乳酸賣相都😍好好睇。北海道士多啤梨🍓

龍蝦🦞八鮮🦑木桶丼配🐟鯛魚湯🥣一上枱個樣勁有氣勢🤩!

個🐟鯛魚湯🥣味道好鮮味清甜☺️,個飯🍚底又有少少🐟鰹魚香味,撈埋一齊食😋鮮味倍增🥰大滿足!
  • 龍蝦八鮮木桶丼配鯛魚湯
  • 炸櫻花蝦豆腐
2022-06-03 1504 瀏覽
最近見到尖沙咀呢間日式居酒屋既討論度都幾高!尤其係佢充滿澎湃感既龍蝦木桶飯真係必點之一!除左食物豐富外,餐廳內既裝修都同樣充滿日系風格,相當有氣氛.龍蝦八鮮木桶丼配鯛魚湯充滿氣勢既原隻龍蝦木桶丼!送上黎果刻都幾驚喜!原隻龍蝦拆肉後再配上角切魚生,三文魚籽及海膽等超豪華既組合令丼飯鮮味提昇.底下珍珠米再配上日式飯素帶點鹹香而且令整份木桶丼飯更惹味.龍蝦肉鮮甜肉質充滿彈性,夠晒滿足.炸櫻花蝦豆腐豆腐外沾上大量櫻花蝦後再炸香,外曾充滿濃厚櫻花蝦既甜鮮蝦香,內裏豆腐嫩滑得黎充滿大豆香,沾上少少特調鰹鳥汁令味道更香.蟹甲羅燒蟹羔配上蟹籽,青蔥,蟹肉及生鵪鶉蛋燒香後整個味道極鮮甜.將拌好既甲羅燒配搭膽卜卜既脆米餅除左減輕鹹膩感外亦口感更香口.蜜桃烏龍熊茶以原有蜜桃烏龍熊茶製成冰後再加入飲品內,除左保持飲冰涼感外亦唔會減淡原有既味道.北海道士多啤梨牛乳乳酸酸酸甜甜既乳酸加上鮮甜既士多啤梨味道充滿莓香而且唔會過甜,清新解膩.

蟹甲羅燒

2022-06-02 32 瀏覽
上次試過天后個間分店, 念念不忘, 今日黎到TST, 即刻就試試有咩分別相比起天后店, TST店會闊落D, 空間大D , 光猛, 又更岩女孩子打卡, 燈光靚, 人就自然靚XD忌廉球炸薯條 $6818CM南瓜長春卷 $78我會話佢集香口同健康於一身, 明明食緊炸野, 不過因為係南瓜, 又好似冇咁膩磯煮鮑魚6點刺身盛 $388 (原價 $469)正, 所有刺身都好厚切, 口感好好, 冇雪味, 好精緻脆片牛油果蝦沙律 $108呢個好REFRESHING, 淡淡既牛油果沙律, 配埋香甜大蝦, 口感好夾富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯 $338上檯好靚, 店員幫你炒埋, 和牛入口即溶蜜桃烏龍熊茶 $58打卡必點!!  唔會太甜北海道芒果牛乳乳酸 $48呢杯就甜少少, 不過都好REFRESHING, 岩晒夏天
忌廉球炸薯條 $68
18CM南瓜長春卷 $78
磯煮鮑魚6點刺身盛 $388 (原價 $469)
正, 所有刺身都好厚切, 口感好好, 冇雪味, 好精緻
脆片牛油果蝦沙律 $108
富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯 $338
上檯好靚, 店員幫你炒埋, 和牛入口即溶
蜜桃烏龍熊茶 $58
打卡必點!!  唔會太甜
北海道芒果牛乳乳酸 $48
呢杯就甜少少, 不過都好REFRESHING, 岩晒夏天
2022-06-02 29 瀏覽
因為疫情已經好耐無去日本旅行🥲🥲今日約左朋友去呢間都幾受歡迎既居酒店緬懷下日本既美好炸櫻花蝦豆腐豆腐外皮炸得好脆同沾滿晒櫻花蝦,入面豆腐就好嫩滑,咬落一脆一嫩口感豐富😚蝦香提升左豆腐香,令味道更鮮味蟹甲羅燒蟹蓋上放左松葉蟹膏、蟹肉同生鵪鶉蛋,攪勻之後甘香幼滑,同埋蟹味好濃郁🥰🥰龍蝦八鮮木桶丼配鯛魚湯我最期待既主菜😍個龍蝦超大隻,只係蝦頭都大過我隻手,蝦尾既肉已經起左同切成一塊塊,方便進食,配搭少少沙律醬調味,食落鮮甜爽口,仲有三文魚、海膽、蟹籽、帶子等魚生,底下既飯落左飯素調味,就咁食都超好味!店員提議食晒啲魚生後倒鯛魚湯落啲飯度,轉左茶漬飯,一樣咁好味😋仲試左蜜桃烏龍紅茶同北海道士多啤梨牛乳乳酸,賣相相當吸引😚而且唔會太甜
因為疫情已經好耐無去日本旅行🥲🥲
今日約左朋友去呢間都幾受歡迎既居酒店緬懷下日本既美好

蟹甲羅燒

2022-06-02 31 瀏覽
現在個個話去日本就係返家鄉,雖然依家終於等到開放,實際啲搵間好氣氛嘅日本餐廳食嘢先為正路,尖沙咀呢間黑木亭居酒屋佈置得就好有氣氛啦!叫咗兩杯嘢飲,兩杯都好夠冰:百香果撞檸冰相機先食,因為有隻熊仔形狀嘅冰,不過我撞跌咗佢落水,浸咗水好快溶影唔到相,味道似檸檬茶,加了百香果的香,好飲。北海道士多啤梨牛乳乳酸睇個名就知道成份,調得好味。食咗三樣嘢:三點刺身盛新鮮,大片。脆片牛油果蝦沙律呢個組合好,全部都係我鍾意嘅食物,大大隻蝦,上面有三文魚子,下面有牛油果,最底仲有一片脆片,口感又爽脆又鮮甜。富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯必食,先形容下形狀,以飯切高到成個火山咁,斜坡相放滿生牛肉,基本上是包住晒啲飯,火山頂放咗隻溫泉蛋,下面係非常的鐵板,有些蔬菜。侍應趁熱在我們面前把和牛放在鐵板上燒至半熟。我哋食之前再把全部材料混合,因為是和牛所以非常嫩,汁又好味,正呀!

叫咗兩杯嘢飲,兩杯都好夠冰:
百香果撞檸冰

北海道士多啤梨牛乳乳酸
睇個名就知道成份,調得好味。

食咗三樣嘢:
三點刺身
新鮮,大片。

富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯

侍應趁熱在我們面前把和牛放在鐵板上燒至半熟。

2022-06-01 34 瀏覽
<尖沙咀高質居酒屋>😍位於尖沙咀這間居酒屋, 裝修充滿著木系feel, 古色古香既日本風, 彷彿好像去了日本一樣😎 <富士山鐵板A5和牛温泉蛋飯> {$338}😋 ~ 真係成座富士山咁, A5和牛鋪滿高高的. 趁熱辣辣既時候即刻落汁再撈埋一齊食, 啖啖牛味, 正🤩<脆片牛油果蝦沙津> {$108}😋 ~ 好fresh好開胃, 凍蝦新鮮, 入口彈牙. 脆片再包住滿滿的牛油果+沙律, 絕對係口感一流.<忌廉球炸薯條> {$68}😋 ~ 薯條又熱又脆, 上面再鋪滿了打好的忌廉, 味道相當夾, 好好味. <三色刺身盛>{$168}😋 ~ 分別有三文魚, 油金魚, 劍魚腩. 每款各有三片. 厚切仲要超級肥美, 新鮮而且啖啖肉, 絕對係大滿足.🤩除了食物選擇多又好味外, 呢度既飲品都值得一試. 今日order 左杯 <蜜桃烏龍冰茶>, 賣相真係Cute爆. 成個熊仔冰放係面, 真係可愛到唔捨得飲呀.🍱餐廳 : 黑木亭居酒屋🍙
<尖沙咀高質居酒屋>😍

🍱餐廳 : 黑木亭居酒屋
🍙地址 : 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大厦1樓
2022-06-01
2022-06-01 31 瀏覽
今晚去居酒屋食野飲野放鬆一下😃金馬倫道地點方便容易約朋友~龍蝦刺身木桶丼$448今晚一於食豪啲,全隻龍蝦有頭有鉗仲拆埋肉,刺身有海膽,三文魚籽,三文魚腩等,新鮮肥美,加埋鯛魚湯濃郁無味精,茶泡飯非常美味😄蟹甲羅燒$98上次掛住影相搞到凍哂,今次熱食好好食😇炸櫻花蝦豆腐$88Good-~蜜糖烏龍茶$68睇得又好飲,有隻熊仔係上面好cute🐻北海道士多啤梨牛乳乳酸$48飲品有士多啤梨果肉,夠哂甜呀❤️
今晚去居酒屋食野飲野放鬆一下😃金馬倫道地點方便容易約朋友~

龍蝦刺身木桶丼$448

蟹甲羅燒$98
上次掛住影相搞到凍哂,今次熱食好好食😇

炸櫻花蝦豆腐$88
Good-~

蜜糖烏龍茶$68
睇得又好飲,有隻熊仔係上面好cute🐻

北海道士多啤梨牛乳乳酸$48
飲品有士多啤梨果肉,夠哂甜呀❤️
2022-06-01 28 瀏覽
冇去旅行兩年,好掛住日本嘅居酒屋🏮🥲今次嚟到尖沙咀金馬倫道嘅黑木亭,即刻有種返咗鄉下嘅感覺🇯🇵🤣裝修同碗碟都非常之有日本feel,超靚🌸虎蝦麵包蟹粥 🦀🍲($579 → $348)材料非常豐富,幾隻大大嘅虎蝦同原隻麵包蟹,粥底海鮮味十足,虎蝦同麵包蟹亦都幾鮮甜💗火炙左口魚邊卷 🐟($148)左口魚如有香味幾重,配合壽司卷入面較清新嘅材料,味道balance😝脆片牛油果蝦沙律🥑🦐🥗 ($108)💕推薦💕牛油果配上大大隻嘅蝦,味道都唔錯,連埋脆片一齊食口感更豐富😽蜜桃烏龍熊茶🧸 ($58)熊仔冰塊🧊超得意😍不過飲品偏甜🥲北海道芒果牛乳乳酸🐄 ($48)味道唔錯😀

虎蝦麵包蟹粥 🦀🍲($579 → $348)

火炙左口魚邊卷 🐟($148)

脆片牛油果蝦沙律🥑🦐🥗 ($108)

蜜桃烏龍熊茶🧸 ($58)
熊仔冰塊🧊超得意😍不過飲品偏甜🥲
北海道芒果牛乳乳酸🐄 ($48)
味道唔錯😀
龍蝦八鮮木桶丼配鯛魚湯 非叫莫屬🥺龍蝦、鮑魚、魷魚(?)、海膽、 魚子、角切三文魚、吞拿魚、多到唔記得仲有咩喇🤣🤣🤣樣樣都hohoho鮮甜!另外配有鯛魚湯,飲一啖鮮甜到呢~倒落鋪天蓋地水產下面嘅飯撈勻嚟食,正!日本產A5和牛海膽他他 個名好長……正正符合呢道小食的味道😝一啖一件每啖都衝擊住味蕾,濃郁牛肉味非A5和牛莫屬,甜甜的海膽恰巧中和返❤️.忌廉球炸薯條 薯條係即叫即炸,配搭凍冰冰的忌廉醬,好大對比🦵🏻留意到薯條上灑有味粉,份量唔多唔會搶走主角忌廉的味道👌🏻.炸櫻花蝦豆腐 It’s amazing!!!🥹凍豆腐上高放幾粒櫻花蝦就食得多,今次餐廳用成千上萬隻櫻花蝦包裹住嫰滑豆腐嚟炸,實在太好味道🤩🤩🤩本身櫻花蝦蝦味獨特,與眾蝦不同,今次咁炸法令到蝦味更上一層樓,蝦蝦蝦🥲.蟹田羅燒 蟹肉蟹膏蔥花蛋蛋溝埋一齊,配多士一齊食,夾到無倫呀。.蜜桃烏龍熊茶 熊仔冰造型既冰好qq,茶味偏淡北海道士多啤梨牛乳乳酸 士多啤梨牛乳乳酸分層明顯,好飲👍🏻

日本產A5和牛海膽他他

忌廉球炸薯條

蟹田羅燒
蟹肉蟹膏蔥花蛋蛋溝埋一齊,配多士一齊食,夾到無倫呀。

蜜桃烏龍熊茶
熊仔冰造型既冰好qq,茶味偏淡
北海道士多啤梨牛乳乳酸
士多啤梨牛乳乳酸分層明顯,好飲👍🏻
2022-05-30 27 瀏覽
放工嘅晚上同同事黎左尖沙咀食呢間人氣居酒屋 好似係尖沙咀返工既人都會認識呢間日式居酒屋 就算係閒日既晚上都好滿座 證明呢間既質素都好高🤡虎蝦麵包蟹粥 $348超足料既海鮮粥 有好多隻虎蝦之餘 成個麵包蟹既蟹殼都係滿滿金黃色蟹膏 夠曬鮮味 粥底都好綿 配合海鮮真係一流火炙左口魚邊卷 $148火槍輕輕一燒左口魚邊 超強烈既魚香味散發出黎 口感油香夠曬好食 仲有啲蔥絲襯托解膩 好食!脆片牛油果蝦沙律 $108 脆片好特別係薯片碎 再配合滿滿三文魚籽沙律醬既蝦同牛油果 成件事有種清新感覺蜜桃烏龍熊茶 $58好QQ有個熊啤啤既冰 仲有蜜桃烏龍茶味夠甜夠香 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48士多啤梨配合牛乳既乳酸配搭都好香好好味 值得一試

虎蝦麵包蟹粥 $348

• 脆片牛油果蝦沙律
  • 蜜桃烏龍熊茶
  • 北海道士多啤梨牛乳乳酸
2022-05-30 35 瀏覽
太耐冇出國 長期都掛住日本今日去到尖沙咀呢間裝飾好有日本風嘅居酒屋裝飾好有心機又舒適 令人真係好似去咗次旅行咁三點刺身盛首先嚟嘅係刺身 有三文魚,油甘魚同劍魚腩全部都好厚切😍刺身幾新鮮肥美 又肉質細膩 胃口大開脆片牛油果蝦沙律新穎嘅餐前小食係薯片加上牛油果沙律 味道出奇地夾 再配埋大大隻剝殼蝦 感覺好清新又滿足 不過建議快啲食晒佢 放耐一陣薯片淋左就會影響口感啦忌廉球炸薯條再嚟嘅係薯條 呢個都係新穎嘅配搭 不過個人比較喜歡薯條配重口味啲嘅醬汁 忌廉球略嫌有啲清淡 唔夠濃郁富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯黎到重頭戲亦都係我最期待嘅一碟 首先賣相已經係震撼眼球嘅100分 打卡一流😂另外職員仲好好咁樣幫我哋加醬汁再攪拌 溫泉蛋加A5和牛慢慢喺個鐵板上變熟 超級香❤️ A5和牛肉質都好嫩滑好香 呢碟一定係必食蜜桃烏龍熊茶同北海道士多啤梨牛乳乳酸另外一讚嘅係佢杯嘢飲 首先外觀熊仔冰勁可愛同得意 少女心爆發😍另外烏龍茶都好清新 乳酸甜度又恰到好處 呢兩杯嘅夏天特飲都值得推介總括而言 呢間居酒屋值得推介 環境服務食物都滿意☺️
太耐冇出國
長期都掛住日本

今日去到尖沙咀呢間裝飾好有日本風嘅居酒屋
裝飾好有心機又舒適 令人真係好似去咗次旅行咁

三點刺身

首先嚟嘅係刺身 有三文魚,油甘魚同劍魚腩
全部都好厚切😍刺身幾新鮮肥美 又肉質細膩 胃口大開

不過建議快啲食晒佢 放耐一陣薯片淋左就會影響口感啦

忌廉球炸薯條

富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯

蜜桃烏龍熊茶同北海道士多啤梨牛乳乳酸

總括而言 呢間居酒屋值得推介 環境服務食物都滿意☺️
2022-05-30 28 瀏覽
超驚喜黑木亭半年前嚟過一次,今次再度朝聖店員推介我哋食八鮮木桶丼龍蝦果然冇令到我哋失望🤭木桶超大😍非常吸睛😁入面仲有三文魚帶子龍蝦等等 呢個飯總會配一個鯛魚湯可以分開食或者放埋一齊食都得魚湯飲落去好鮮甜食完生冷嘢暖下個位先❤️A5和牛海膽他他生牛肉就咁食可能會唔慣但係原來配埋海膽同埋紫菜一齊放落口味道10分過癮!去到居酒屋一定要叫甲羅燒,朋友第一次食都話覺得呢樣嘢超好味$100都唔使真係好抵蝦膏味超香濃🤭🥰
超驚喜

A5和牛海膽他他

2022-05-28 64 瀏覽
見到個A5和牛溫泉蛋飯,就吸引左我經open rice 訂左位監於係星期六,場內都高朋滿座,氣氛較為嘈吵同劑迫亦都好明顯人手唔夠,唔好期望會好貼心既服務,收野既時候仲倒瀉左D伴菜絲係男朋友個電話同條褲到🤭建議快啲設立自助點餐會好D,送餐都有點緩慢同凌亂,至少放低過3-4碟食物都唔係屬於我張枱點既野落單後,都等左25分鐘左右開始上餐,見到其他枱有茶壺,問一問侍應,原來一直放係旁邊😆哩個位設計尚算唔錯,但真係要講一講會好D囉其他食物就唔多講啦,都無難食既,其實食物定價算平,只係我同男朋友都大食,正常兩個人應該唔洗食到咁🤭Anyway ,好適合朋友相聚既地方,第一次分享食評,大家參考參考😆

監於係星期六,場內都高朋滿座,氣氛較為嘈吵同劑迫

A5和牛海膽他他
冰燒菠蘿
冰凍菠蘿
A5和牛溫泉蛋飯
2022-05-28
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2022-05-28 24 瀏覽
假日同朋友喺尖沙咀食dinner~ 朋友話想去居酒屋到食~ 所以我地就揀咗呢間居酒屋~ 我地叫左磯煮鮑魚六點刺身盛,忌廉球炸薯條,忌廉球唐楊炸雞,脆片牛油蝦沙律,富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯~飲品叫左芒果烏龍熊茶,北海道士多啤梨牛乳乳酸!磯煮鮑魚六點刺身盛非常豐富,有埋鮑魚切片一齊食!真心好正!六點刺身盛仲有超級美味嘅甜蝦,新鮮嘅三文魚,超新鮮爽口嘅帶子,油甘魚同埋吞拿魚!超級完美嘅組合!刺身全部都超新鮮!炸薯條同埋炸雞配埋忌廉一齊食真心係第一次!超級好味!減去左油炸食品嘅油膩口感!忌廉超級滑好似雪糕咁!脆片牛油蝦沙律都香口好味!有埋牛油果超級健康!富士山鐵板A5和牛溫泉蛋飯真心好正~ 超級靚嘅和牛同埋溫泉蛋一齊食真心好正,仲可以自己用鐵板燒到喜愛嘅熟度!芒果烏龍熊茶可愛又健康!有熊仔冰超得意!北海道士多啤梨牛乳乳酸都好香滑好飲!酸酸甜甜好開胃!

脆片牛油蝦沙律都香口好味!有埋牛油果超級健康!

芒果烏龍熊茶可愛又健康!有熊仔冰超得意!

北海道士多啤梨牛乳乳酸都好香滑好飲!酸酸甜甜好開胃!
2022-05-28 24 瀏覽
巨型龍蝦八鮮木桶丼 配鯛魚湯 $488呢個飯真係好足料:裏面有鮑魚、龍蝦、魚子、拖羅、三文魚等海鮮。底下係有飯素嘅飯,配合自家製鯛魚湯變成泡飯,好暖胃🥰忌廉球炸薯條 $68第一次嘗試呢個鹹鹹甜甜,又凍又熱,嘅奇妙組合。估唔到忌廉同薯條咁夾,而且呢度薯條炸的好脆,非常推薦!炸櫻花蝦豆腐 $88豆腐相片360度鋪滿櫻花蝦乾,加埋木魚碎同埋鰹魚汁,日式風味滿滿,好香口蟹甲羅燒 $98A5和牛海膽他他 $168海膽又鮮又甜,牛肉味反而唔係好出,但係海膽真係高質👏😉必食另外叫蜜桃烏龍熊茶 還有百香果撞橙冰,呢度嘅飲品偏甜,建議嗌少甜。飲品造型別緻,好加分!📍地點:尖沙咀 金馬倫道58-60號 黑木亭居酒屋

巨型龍蝦八鮮木桶丼 配鯛魚湯 $488

忌廉球炸薯條 $68

炸櫻花蝦豆腐 $88

蟹甲羅燒 $98

A5和牛海膽他他 $168
海膽又鮮又甜,牛肉味反而唔係好出,但係海膽真係高質👏😉必食

📍地點:尖沙咀 金馬倫道58-60號 黑木亭居酒屋