黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
好似係日本咁🪄 裝修非常日本風👍🏻好多打卡位刺身生蠔午市商務二人前🍣🍱🦪🦪🪄原價$570現特價$399❤️午市惠顧任何午餐都有自助沙律吧同無限添飲麵豉湯1. 時令法國生蠔2隻🦪🦪好濃厚海水味,加上小許鮮檸汁,提升鮮味🪄好鮮甜2. 薄切白身魚刺身8片魚肉鮮甜,爽脆彈牙, 配上柚子酸醋非常開胃!正!3.燒蟹甲羅🦀蟹籽蟹肉加上滿滿既蟹膏,配上法式多士👍🏻👍🏻好夾套餐仲包2份主食🪄刺身拼盤配 冷蕎麥麵麵分量好勁👍🏻👍🏻拼盤有2件三文魚, 2件油甘魚 2件牡丹蝦各🪄火焰帶子海膽丼海膽新鮮鮮甜👍🏻大大嚿配上醋汁飯,好開胃🤍🤍增大食慾正🫶🏻午餐自助沙律吧枱,有車厘茄、粟米粒、多款沙律菜等等🪄🪄仲有味噌湯,一定食得飽📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓✅位置非常方便,距離尖沙咀地鐵站大約5分鐘

好似係日本咁🪄 裝修非常日本風👍🏻好多打卡位
刺身生蠔午市商務二人前🍣🍱🦪🦪
🪄原價$570現特價$399

❤️午市惠顧任何午餐都有自助沙律吧同無限添飲麵豉湯

1. 時令法國生蠔2隻🦪🦪
好濃厚海水味,加上小許鮮檸汁,提升鮮味🪄
好鮮甜

2. 薄切白身魚刺身8片

魚肉鮮甜,爽脆彈牙, 配上柚子酸醋非常開胃!正!

3.燒蟹甲羅🦀
蟹籽蟹肉加上滿滿既蟹膏,配上法式多士👍🏻👍🏻好夾

套餐仲包2份主食

🪄刺身拼盤配 冷蕎麥麵

🪄火焰帶子海膽丼
海膽新鮮鮮甜👍🏻大大嚿
配上醋汁飯,好開胃🤍🤍增大食慾
正🫶🏻

📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

✅位置非常方便,距離尖沙咀地鐵站大約5分鐘
將滿滿的蟹膏和蟹籽,✨裝在精心打造的蟹殼碗中,搭配蔥花蟹籽的點綴,口感豐富。😍用蠟燭小火溫熱,讓蟹甲羅的鮮味更加突出。隨後放在切好的法包片上面,脆爽可口,😋夾雜著蟹肉的鮮美。.三味鐵板配上A5和牛鵝肝,這塊鵝肝份量足,😉一咬開,鵝肝在口中融化,配上蘋果片,果香和微酸的點綴,更能去膩。.厚切A5和牛,🐮鐵板做得熟度適中,帶有誘人的淺粉紅色,配上黑椒,🥩簡單得嚟口感不錯。.大蔥蒜蓉和牛卷,🥬大蔥同蒜蓉的味道,可以減低和牛的油脂感,小卷狀製作用心。

今日同朋友經過尖沙咀, 見到有間樓上鋪既日本餐廳, set lunch做緊優惠就試吓🤡 💫薄切白身魚刺身8片薄切到呈現出半透明的質感, 口感嫩滑輕盈, 味道清爽鮮美時令生蠔-法國生蠔兩隻生蠔好新鮮 夠哂creamy, 海水味重👍我鍾意!再點上少少檸檬汁, 正😙真燒蟹甲羅用蟹shape既碗裝滿蟹膏蟹籽香蔥, 擺盤夠哂心思, 下面用一個小小蠟燭熱住, 令其鮮味更突出, 將配料放一片片既法包, 好脆 而且好夾😍燒菠蘿炒牛肉井燒菠蘿係用新鮮嘅生果, 非常香甜 !牛肉既份量頗多, 煮得淋身夠入味, 再配有洋蔥, 一邊食牛一邊送飯, 滋味到不行👍墨魚腸墨魚汁扁意粉墨魚腸好多片, 而且味道恰好, 唔會太咸, 每啖意大利粉都食到濃郁嘅墨魚汁, 好食到停唔到口💯

💫薄切白身魚刺身8片
薄切到呈現出半透明的質感, 口感嫩滑輕盈, 味道清爽鮮美

時令生蠔-法國生蠔兩隻
生蠔好新鮮 夠哂creamy, 海水味重👍我鍾意!
再點上少少檸檬汁, 正😙

真燒蟹甲羅

燒菠蘿炒牛肉井

墨魚腸墨魚汁扁意粉

2024-05-07 99 瀏覽
Happy Friday梗係同朋友食咗個Happy lunch🤭我哋喺公司附近嘅一間比較出名嘅日本料理店叫咗刺身生蠔午市商務二人餐🤤🦪 時令法國生蠔有兩隻大大隻嘅生蠔睇落去好新鮮,食落去都好Fresh🤤🐟 產地直送薄切白身魚刺身呢個刺身好特別,仲有啲魚子鋪喺刺身嘅面食落去一粒粒,口感一流又新鮮!🦀 真燒蟹甲羅呢個甲羅燒好特別🦀以一個蟹造型嘅器皿承載着蟹膏,再有人親自點火🔥熱住啲蟹膏🤤配埋脆卜卜嘅法包!味道同視覺都好正😝🐮 燒汁牛肉配吉列蝦丼前菜食咗咁多嘢,朋友又啱啱懷孕,所以我哋叫咗兩個熟嘅主食☺️聽個名以為比較平凡,點知個燒汁牛肉飯嘅牛肉好有牛味,啲蝦又炸得好脆,一次滿足兩個願望,而且牛肉同蝦都幾match!🍗 七味粉炸雞配泡飯呢個泡飯上碟時好吸引🤤仲熱辣辣起晒泡🍲朋友勁鍾意食,個炸雞都好有雞味😂呢個Lunch真係食得好飽,晚餐都唔使食🤭最後仲有甜品🍨曲奇同抹茶雪糕!我哋鍾意呢度嘅原因係因為佢有個自助沙律吧,除咗沙律仲可以飲麵豉湯同埋檸檬茶,今日食咗個半自助午餐,飽到上心口🤤

🦪 時令法國生蠔
有兩隻大大隻嘅生蠔睇落去好新鮮,食落去都好Fresh🤤

🐟 產地直送薄切白身魚刺身

🦀 真燒蟹甲羅

🐮 燒汁牛肉配吉列蝦丼

🍗 七味粉炸雞配泡飯

2024-05-05 104 瀏覽
📍 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓今日想食日本野,趁過左lunch hour繁忙時段去左試黑木亭,入到去裝修都幾有特色,空間都幾闊落,坐得幾舒服。✨✨✨叫左個二人前午市商務餐💰$399首先前菜有兩隻法國生蠔,同埋薄切白身魚刺身,食落好新鮮,一啲都唔腥,刺身上面仲加左啲柚子醬,好清新。☺️☺️之後熟食有燒蟹甲羅配四件多士,好足料,入面有大量蟹膏蟹肉,配上脆香既多士食,一啲都唔會漏,味道濃郁美味。😍😍定食方面,我哋叫咗流心溶岩蛋三文魚飯,一嚟到見到都有少少嚇親,因為份量好大碗,雖然呢個流心蛋唔算好流心,但係燒三文魚加埋滿滿嘅蛋黃醬,仲有明太子嘅加持,真係太好味😋最後食到一粒都冇剩另一款定食我哋加錢叫咗火焰帶子海膽丼,賣相十分吸引,海膽亦都比我想像中多,海膽同帶子下面係紫菜,最底先係飯,份量適中,可以一匙羹潷到落底,一啖食晒所有材料,唔錯唔錯。🤙🤙🤙最後亦都加錢叫咗杯飲品,藍蝶花佛手柑熊茶,太可愛了,舊冰係熊嘅形狀,入面有柑橘,舊冰一路溶啲味愈出,又有得睇又有得飲,正!!!#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀探店 #黑木亭居酒屋
📍 黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓

叫左個二人前午市商務餐💰$399

2024-05-03 121 瀏覽
之前已經同朋友食過,覺得味道、環境唔錯,今次再嚟嘗試其他日式菜式✨➖📌柚子八爪魚沙律🥗前菜有鮮甜八爪魚沙律,配合酸酸甜甜的柚子醋🍋,好開胃👅➖📌海膽紫蘇葉天婦羅🌿內有獨特香氣的紫蘇葉包裹住海膽,味道新其得嚟又幾夾,外有天婦羅薄脆的口感,令整體味道、層次好豐富✨➖📌三味鐵板A5和牛鵝肝🐮今晚的MVP菜式🤤味道有驚喜,價格不高,性價比高👍🏻三味鐵板分別指鵝肝、厚切A5和牛同大蔥蒜蓉和牛卷🐮鵝肝好大件🤤口感入口即溶,配合酸甜的蘋果片,令整體口感油而不膩😳厚切A5和牛口感和味道就更加不用多講,鐵板燒得剛剛好😋👍🏻食完好有滿足感最後以大蔥蒜蓉和牛卷為落幕,以大蔥蒜蓉中和油膩感🧄✨➖📌蜜桃烏龍熊茶🧸🍹📌百香果撞檸冰🍋🧊

📌柚子八爪魚沙律🥗
前菜有鮮甜八爪魚沙律,配合酸酸甜甜的柚子醋🍋,好開胃👅

📌海膽紫蘇葉天婦羅🌿

📌三味鐵板A5和牛鵝肝🐮
最後以大蔥蒜蓉和牛卷為落幕,以大蔥蒜蓉中和油膩感🧄✨

📌蜜桃烏龍熊茶🧸🍹
📌百香果撞檸冰🍋🧊

所有嘢都差咁啲😢見到佢推個牛骨髓韓國拉麵鍋,老公話想食上次卜咗最後去唔到,今日再卜過去到放題式咁由我老公點😂火炙左口魚邊卷 $168中規中矩,正常左口魚壽司咁啦上面嘅魚子味道唔重,可能左口魚味搶咗火炙咗都香嘅青紅蘋果絲蟹籽沙律 $98又唔記得影相🙈沙律偏酸醬好足夠,但可能加埋蘋果就酸咗啲155mm 珍寶燒蠔(赤麵豉醬)$88 買一送一夠大隻,可惜蠔同醬係分開,一夾起,得隻蠔,一啲醬都掛唔到入口微腥,咁重醬都遮唔到陣腥味🥲串燒,左起:冬菇 $22大蔥 $22牛肋串 $48牛舌芯 $68白鱔(武士辣醬) $78冬菇燒得太乾,上枱已經無溫度,醬汁味道太重大蔥最尾嗰舊燒唔熟,好辣,外面唔夠香脆,上枱得微溫牛肋串燒得太乾,好似柴皮😂溫暖,但唔熱,椒鹽但太鹹🥲牛舌芯係騷嘅🥲都係溫暖同太鹹,唔香白鱔最失敗,好似焗熟咁嘅,正常白鱔咁好油,好心機燒會好脆但佢做唔到🫣可能呢個有醬,或者係最後燒起,所以得呢個熱嘅🙈如果佢哋想所有串燒一齊上,應該掌握好燒烤嘅時間,啲咁基本嘅嘢都做唔到,點做居酒屋😮‍💨豚肉蒜芯卷 $48(我老公影,係咪好睇好多呢?😂😂😂)喺串燒上枱前一刻叫咗唯有等埋佢明顯因為得一串嘅關係呢一串
所有嘢都差咁啲😢

見到佢推個牛骨髓韓國拉麵鍋,老公話想食
上次卜咗最後去唔到,今日再卜過
去到放題式咁由我老公點😂

火炙左口魚邊卷 $168
火炙左口魚邊卷

中規中矩,正常左口魚壽司咁啦
上面嘅魚子味道唔重,可能左口魚味搶咗
火炙咗都香嘅

青紅蘋果絲蟹籽沙律 $98
又唔記得影相🙈
沙律偏酸
醬好足夠,但可能加埋蘋果就酸咗啲

155mm 珍寶燒蠔(赤麵豉醬)$88 買一送一
珍寶燒蠔(赤麵豉醬)

夠大隻,可惜蠔同醬係分開,一夾起,得隻蠔,一啲醬都掛唔到
入口微腥,咁重醬都遮唔到陣腥味🥲

串燒,左起:
冬菇 $22
大蔥 $22
牛肋串 $48
牛舌芯 $68
白鱔(武士辣醬) $78

冬菇燒得太乾,上枱已經無溫度,醬汁味道太重
大蔥最尾嗰舊燒唔熟,好辣,外面唔夠香脆,上枱得微溫
牛肋串燒得太乾,好似柴皮😂溫暖,但唔熱,椒鹽但太鹹🥲
牛舌芯係騷嘅🥲都係溫暖同太鹹,唔香
白鱔最失敗,好似焗熟咁嘅,正常白鱔咁好油,好心機燒會好脆
但佢做唔到🫣
可能呢個有醬,或者係最後燒起,所以得呢個熱嘅🙈

豚肉蒜芯卷 $48
豚肉蒜芯卷

(我老公影,係咪好睇好多呢?😂😂😂)
喺串燒上枱前一刻叫咗
唯有等埋佢
明顯因為得一串嘅關係
呢一串入口係熱嘅
可惜,佢為咗燒脆個面,件豬肉燒得太乾,無哂水份同油脂,勁鞋🥲
同埋佢本身應該唔係用五花腩,所以油份唔夠
蒜芯係香嘅,但有少少渣

服務方面,壺茶就喺枱面,自己照顧自己都好方便,落單用QR Code,所以得兩個樓面睇一千呎場🥶
有嘢想問就要等🥶🥶🥶

睇返成個Menu,食物設計係打卡able,但花巧足夠,份量太少,定價太高

一路食我就一路講,可能下一碟會好啲呢,講到比我老公笑😂
亦都好在佢係自助落單,所以真係邊食邊落
唔好食就及早收手🥲

同埋我哋6:30 入場,都算舒服,但到7點一多人,開始好似嘈交咁😂

總結呢一間一定無下次😢
2024-04-23 275 瀏覽
喺尖沙咀買完嘢諗緊食乜好嘅時候,俾呢間日本居酒屋嘅餐牌吸引到😋上到去裝修行日本風,好似置身於日本咁🇯🇵🥗柚子八爪魚沙律八爪魚鮮甜,彈牙又唔會韌,沙律菜爽口加埋柚子汁,酸酸甜甜,清新又開胃!✨今期限定:黄金片立鱗燒擺盤好靚,最特別係連埋魚鱗一齊炸,魚皮同埋鱗炸得金黃香脆,魚肉嫩滑,啖啖肉,點埋秘製嘅醬汁好好味!有驚喜😋🍜骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵燉牛骨加奶蓋呢個配搭夠晒特別,鹹鹹奶香味令肉質更香甜!連配菜都入晒味,食到尾聲放個韓式拉麵落去,每條麵都吸晒湯嘅精華真係好正好正😍🍑蜜桃烏龍甜甜哋,有淡淡嘅桃香味,非常解渴!紅火龍佛手柑熊茶果汁加埋檸檬好清新!兩杯特飲顏色靚,仲有好kawaii嘅熊仔冰,好啱打卡📸整體嚟講,環境好有氣氛,位闊落舒適,食物高質又有創意,回頭率高😍
風,好似置身於日本咁🇯🇵

🥗柚子八爪魚沙律

✨今期限定:黄金片立鱗燒

🍜骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵

🍑蜜桃烏龍甜甜哋,有淡淡嘅桃香味,非常解渴!

紅火龍佛手柑熊茶果汁加埋檸檬好清新!
兩杯特飲顏色靚,仲有好kawaii嘅熊仔冰,好啱打卡📸

2024-04-17
  • 骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式麵
  • 柚子八爪魚沙律
  • 黄金片立鱗燒
  • 紅火龍佛手柑熊茶
  • 蜜桃烏龍熊茶
2024-04-23 209 瀏覽
好彩有book到位,去到只係平日夜晚,都好多人大約都九成滿晒!嘢食全部份量都好大!前菜叫咗柚子八爪魚沙律,好開胃八爪魚設成條狀咁樣,撈埋沙律好match!味道:⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️黄金片立鱗燒( 3件),好特別,之前從來都冇食過所以試吓!立鱗嘅口感好特別隨口,不過魚肉依然好滑同埋魚味好濃!味道:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵,本身都我哋都大食,不過呢個鍋實在太豐富啦!牛骨係鋪滿晒成個鍋面,然後有蘿蔔勁入味~~吸晒湯汁!加埋有奶蓋好特別成個口感好creamy!食埋韓式拉麵,就好似食咗個超級大餐!味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
嘢食全部份量都好大!

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-04-23 236 瀏覽
為慶祝閨蜜終於脫苦海,專登在閨蜜last day前出去尖沙咀陪佢食最後午餐🤣🤣閨蜜一向愛食日本菜,所以我地又去左閨蜜常去既黑木亭食午餐。論環境裝修,黑木亭充滿住濃厚既東瀛居酒屋既味道,從樓梯一路走到入餐廳內部,每一個角落都能令人彷如去左日本一樣,非常啱打咭🤣黑木亭提供前菜,麵豉湯同沙律自助區,另外仲有橙汁任飲。因為係慶祝閨蜜可以成功脫離尖沙咀呢個地方,我地決定食豪少少,食豐富少少🫠🫠我地點左刺身生蠔二人前午市商務餐。套餐包括:1. 時令法國生蠔2隻肉質柔滑,入口有獨特海水味外,更帶有鮮甜味道。2. 薄切白身魚刺身8片魚肉清爽鮮甜不膩口,配上柚子酸醋非常開胃醒神。3. 真燒蟹甲羅滿滿既蟹膏再配上蟹籽蟹肉,烤過後香味撲鼻,鹹甜適中既蟹膏配上法式多士,絕配👍🏻套餐仲包2份主食,我地分別點左拖羅三色丼以及刺身拼盤配冷蕎麥麵。三色丼分別有拖羅蓉,和牛粒,鰻魚玉子;我選左我至愛既拖羅蓉,而閨蜜就非常厲害,一個人連食2個丼🤣刺身拼盤配冷蕎麥麵分量非常充足,拼盤有三文魚,油甘魚以及牡丹蝦各2件,食埋大大碟既冷蕎麥麵,我地2個差d飽到唔識行落樓🤣🤣🤣🤣

黑木亭提供前菜,麵豉湯同沙律自助區,另外仲有橙汁任飲。

1. 時令法國生蠔2隻
肉質柔滑,入口有獨特海水味外,更帶有鮮甜味道。
2. 薄切白身魚刺身8片
魚肉清爽鮮甜不膩口,配上柚子酸醋非常開胃醒神。
3. 真燒蟹甲羅

薄切白身魚刺身
拖羅三色丼
刺身拼盤配冷蕎麥麵
2024-04-18 218 瀏覽
呢間係🚇尖沙咀嘅黑木亭居酒屋🇯🇵吸引我多次來幫襯,因為佢格局好有氣氛👍,食物高質🏮又成日有創意新菜式。特色飲品🍹方面個人好鐘意佢哋嘅🍑蜜桃烏龍熊茶同埋紅火龍佛手柑🐻熊茶,隻茶冰熊又得意🧸又唔會令杯嘢飲味道變淡。柚子八爪魚🥗沙律份量幾足,八爪魚🐙鮮味彈牙,配上特色醬汁🤤十分之開胃。時令海膽紫蘇葉🌿天婦羅脆䊢又薄又香脆,🤩入面係紫蘇葉包住時令嘅😍海膽,食起上嚟又香又鮮味,😋層次感豐富。呢個骨膠原🥰奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵🍜十分之有份量,湯底味道好濃郁加上🥛奶蓋嘅香滑令到煮到腍晒嘅牛骨肉🥢勁香甜美味!食咗部分牛骨肉之後☺️就有空間落韓式拉麵🍜入去煮,啲麵同埋蘿蔔吸收晒啲🥣湯汁,絕對係成個鍋🍲嘅精華所在!

2024-04-17 190 瀏覽
尖沙咀金馬倫道的黑木亭居酒屋,以日本街景為主題,環境氣氛充滿著日式風情,裝修很有和風味道。滿滿日式居酒屋的風格,令人感覺置身於日本一樣,而且可以在這裡地享受日本原汁原味美食。我們叫了原隻象拔蚌,黑醋鵝肝壽司,火炙帆立貝壽司,黑醋鵝肝壽司,三文魚腩刺身,火炙M7澳洲和牛壽司,油甘魚刺身,時令法國生蠔,全部菜式都好精緻。刺身厚切新鮮惹味,食落口啖啖肉,三文魚肥美,油甘魚鮮嫩,新鮮惹味,又大件又肥美,無論淨食或包住做壽司都很好味。法國生蠔大大隻,夠晒肥美飽滿,非常滑溜,食到蠔本身的鮮甜之餘,還食到有海水味,真是超滿足和滋味。M7澳洲和牛肉質鮮嫩,柔軟而富有彈性,牛味濃郁,咀嚼時牛肉釋放出豐富的肉汁,有一種絲滑而滋味豐富的口感,不愧是鼎鼎大名的澳洲和牛。火灸過的帆立貝香味更濃,油脂溶化的口感相當豐富,而且燒得外表乾身內裡煙韌,超級過癮。象拔蚌味道濃郁,口感柔軟彈牙,完全不韌,一咬就開,滿口鮮味。鵝肝壽司,入口即溶,煙煙韌韌到好似棉花一樣,與壽司飯相互融合,口感柔滑细腻。居酒屋充滿著人氣日式創意料理,以合理的價錢享用到時令食材,值得一試。居酒屋充滿著人氣日式創意料理,以合理的價錢享用到時令食材,

居酒屋充滿著人氣日式創意料理,以合理的價錢享用到時令食材,值得一試。居酒屋充滿著人氣日式創意料理,以合理的價錢享用到時令食材,值得一試。唯一美中不足的,是出單出得好差,有待改善。原本食物埋單由$1000 變$2000 。😟😤
2024-04-17 93 瀏覽
同事午飯推介吃日本料理,於是去了尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓~黑木亭居酒屋港鐵尖沙咀/尖東站B2出口,步行約5至6分鐘。店內以日式居酒屋風格為主調,牆壁全是日式卡通漫畫,襯托著日式紙燈籠,環境相當雅致。菜譜豐富,應有盡有,午市和晚市都有套餐,服務員禮貌推介是日招牌菜,可選單點或丼飯,任客人自由配搭。自助沙律吧枱,有車厘茄、粟米粒、多款沙律菜、提子乾、椰果、牛舌粒及熱騰騰的味噌湯,讓客人吃過夠。刺身生蠔午市商務二人前原價$570現特價$3991.產地直送薄切白身魚刺身8片魚肉晶瑩剔透,爽脆彈牙,魚脂豐富滑溜,鮮甜可口。2.時令生蠔法國生蠔兩隻,海水味極濃,蠔肉脆口滑溜彈牙,加上小許鮮檸汁,提升鮮味更覺可口。3.真燒蟹甲羅上枱時非常奪目,爐上暖著蟹肉、蟹膏、蟹子,調味恰好,幼滑可口,將蟹甲羅塗在法國脆麵包上,口感非常豐富又滿足。4.糖心蛋什錦天婦羅丼食材豐富有糖心蛋、蝦、茄子、南瓜、蕃薯,還有份量十足的珍珠飯,真是飽足又滿足。5.蔥鹽流心牛肉丼香濃牛肉味,肉質嫩滑,混入牛肉汁和日式鮮蛋的珍珠飯粒分明,配上洋蔥絲,更覺惹味可口。6.抹茶雪糕抹茶味濃、曲奇雪糕,甜度適中,軟滑可
港鐵尖沙咀/尖東站B2出口,步行約5至6分鐘。
菜譜豐富,應有盡有,午市和晚市都有套餐,
服務員禮貌推介是日招牌菜,可選單點或丼飯,任客人自由配搭。

熱騰騰的味噌湯,讓客人吃過夠。
刺身生蠔午市商務二人前原價$570現特價$399
1.產地直送薄切白身魚刺身8片
魚肉晶瑩剔透,爽脆彈牙,魚脂豐富滑溜,鮮甜可口。
2.時令生蠔
法國生蠔兩隻,海水味極濃,
蠔肉脆口滑溜彈牙,加上小許鮮檸汁,提升鮮味更覺可口。
3.真燒蟹甲羅
上枱時非常奪目,爐上暖著蟹肉、蟹膏、蟹子,
4.糖心蛋什錦天婦羅丼
食材豐富有糖心蛋、蝦、茄子、南瓜、蕃薯,
還有份量十足的珍珠飯,真是飽足又滿足。
5.蔥鹽流心牛肉丼
香濃牛肉味,肉質嫩滑,混入牛肉汁和日式鮮蛋的珍珠飯粒分明,
配上洋蔥絲,更覺惹味可口。
6.抹茶雪糕
抹茶味濃、曲奇雪糕,甜度適中,
軟滑可口,為這餐美食劃上完滿句號。
2024-03-04
  • 糖心蛋什錦天婦羅丼
  • 蔥鹽流心牛肉丼
  • 抹茶雪糕
2024-04-16 116 瀏覽
山葵滿盤烤肉 $298 呢個烤肉拼盤推介!有牛小扒、角切豚肉同肥牛,而且仲有一啲蔬果類,包括黃椒青椒🫑,菠蘿🍍同埋茄子🍆。牛小排原汁原味,空口食都非常香牛肉味。肥牛同埋角切豚肉因為都有預先汁煮過,味道比較香甜,所以都好適合包生菜同京蔥,平衡返濃厚味道。黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵2.0 $128呢個真係不得了😂鍾意獵奇嘅小編係為咗好奇心先點嘅🤩啤酒樽造型拉麵真係好適合打卡!味道方面係比較新奇有趣嘅,上邊係帶咗少少黑糖嘅奶蓋,下邊就係凍嘅拉麵🤟🏻其實有少少似食冷蕎麥麵,餐廳亦有提供蘿蔔蓉、蔥同山葵。最大嘅分別應該係呢一個拉麵係甜嘅🤭黑木亭製-鐵板和牛餃子配芝士忌廉汁 $178和牛餃子大大隻,而且和牛餃子餡係已經調過味,所以每啖都好滋味🥹芝士忌廉汁就有啲似粟米忌廉湯嘅濃縮版😇佢會令和牛餃子,每一啖都帶有甜甜芝士香 🧀蜜桃烏龍熊茶 $68藍蝶花佛手柑熊茶 $78兩杯飲品嘅造型都100分啦,因為有隻熊仔喺入邊🐻兩杯飲品都係比較甜,有少少解膩嘅感覺😆
山葵滿盤烤肉 $298

黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵2.0 $128

黑木亭製-鐵板和牛餃子配芝士忌廉汁 $178

蜜桃烏龍熊茶 $68
藍蝶花佛手柑熊茶 $78
2024-04-11 203 瀏覽
去完泰國返黎就開始掛著日本菜啦☺️見到黑木亭今期限定有立鱗燒 幾吸引🐟黄金片立鱗燒 $198鯛魚系主角 將魚皮炸到啲鱗企身 好穌脆魚身就輕輕煎熟 所以肉質仲系幾嫩滑👏🏼底下個醬汁系味噌混埋磨菇碎 味道吾算好濃 冇搶走魚肉本身既味道🐙柚子八爪魚沙律 $98八爪魚切左絲 爽口彈牙除左沙律菜 仲有啲紅洋蔥 青檸 車厘茄 🍜骨膠原奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵 $298呢個fusion菜色新穎 燉牛骨炆得入味 甜甜地 肉質又腍🤤 加埋奶蓋鹹鹹地 撈埋落湯到都幾夾有面仲有啲蘿蔔 粟米🍹紅火龍佛手柑熊茶$78真系有隻冰熊仔系杯到🥰幾QQ🧋芒果烏龍熊茶 $68💭餐廳菜色新穎 又有傳統居酒屋料理 例如串燒 坐位寛落舒適

🐟黄金片立鱗燒 $198
鯛魚系主角