2023-04-02 137 瀏覽
非常差既一次體驗有位英文名L字頭既男侍應態度極度惡劣我只係問可唔可以俾杯熱水我本身有位女侍應係想俾我L字頭男侍應截住個女侍應然之後同我講 水係自助可以自己斟我去到水機前面發覺唔係熱水黎我再同返L侍應講佢話:我地呢度冇熱水提供跟住我話: 上星期黎食野你地有提供俾我 唔該你俾杯熱水我丫佢之後眼神勁兇恨怒啤住我不情願地入去廚房斟左杯熱水俾我然後好大力同悔氣放杯水係我張枱成餐飯我勁唔開心勁嬲勁冤屈第一次食飯嬲到喊星期日放假我只係同屋企人黎食個lunch點解要俾錢受你氣?事後有同職員反映 職員有跟進 但只係話會以後會注意返又話男仔表達得唔好成件事冇話個男侍應錯職員亦都有話 客人有需要佢地係可以提供熱水做得餐廳 連一杯熱水都俾唔到?就算俾唔到 係咪真係要黑面仇視我?食物質素幾好都冇用 職員態度好趕客我唔會再去呢間餐廳食野
非常差既一次體驗
然後好大力同悔氣放杯水係我張枱

成餐飯我勁唔開心勁嬲勁冤屈
第一次食飯嬲到喊
星期日放假我只係同屋企人黎食個lunch
點解要俾錢受你氣?
事後有同職員反映
職員有跟進 但只係話會以後會注意返
又話男仔表達得唔好
成件事冇話個男侍應
職員亦都有話 客人有需要佢地係可以提供熱水

我唔會再去呢間餐廳食野
2023-04-02 2783 瀏覽
👉🏻台式肉蛋芝士吐司 $68一款令人回味無窮的美食。鬆軟的吐司夾著香噴噴的肉片,加上剛煎好的蛋,再搭配濃郁的芝士,讓人一咬下去就無法抵擋其美味。每一口都相當有層次,既有吐司的鬆軟,又有肉類的厚實,更有芝士的滑順。無論是作為早餐還是午餐,都會讓人覺得很滿足。👉🏻芋頭椰汁三色芋圓 $46濃郁的椰汁與口感綿密的芋頭圓子組合,營造出一股濃縮的台式風情。三色圓子不僅讓這道甜品充滿色彩,還增添了層次感。一口咬下去,清涼宜人。👉🏻蕃茄紅燒台式牛肉麵 $97在傳統的紅燒牛肉麵中加入了新鮮蕃茄,讓整道菜肴顯得更加獨特。濃郁的紅燒湯頭,融合了蕃茄的酸甜滋味,使得口感更加豐富。牛肉經過長時間的燉煮,變得極為肉嫩多汁,搭配筋道的麵條,讓人吃不停。👉🏻甜不辣(配酸辣醬)$38台灣小吃中的經典之作,特色的酸辣醬讓人相當滿意。加上餐廳的煮法令甜不辣十分爽脆,一口咬下,香氣四溢,酸辣適中,回味無窮。👉🏻自家煲制冬瓜茶(少甜)呈現出一種天然的清甜口感,搭配少甜的選擇,讓人飲用時更能體會到冬瓜的原汁原味。冬瓜茶口感清爽,對熱天時消暑解渴效果顯著,為暑日帶來一絲清涼。👉🏻凍頂烏龍茶以其獨特的茶香和甘醇的口感受到了茶愛好者們
👉🏻台式肉蛋芝士吐司 $68

👉🏻芋頭椰汁三色芋圓 $46

👉🏻蕃茄紅燒台式牛肉麵 $97

👉🏻甜不辣(配酸辣醬)$38

👉🏻自家煲制冬瓜茶(少甜)

👉🏻凍頂烏龍茶
以其獨特的茶香和甘醇的口感受到了茶愛好者們的青睞。茶本身散發著淡雅的清香。
2023-03-31
  • 芋頭椰汁三色圓
  • 台式肉蛋芝士吐司
  • 甜不辣
仲未有時間去台灣旅行唯有繼續喺香港發掘平價又好食嘅台灣菜🥹今次要介紹呢間位於荔枝角既小店:黑布小巷💛我地食完第一次都覺得好有驚喜,誠意推介!.花枝丸配鬼椒辣粉($38@5粒)花枝丸墨魚味好重,爽口彈牙,炸漿都唔會好厚身。鬼椒辣粉辣度十足🌶🌶🌶🌶🌶開頭食覺得辣度正常,但後勁凌厲!唔係好食得辣的話佢地都有個普通版配淮鹽。🤣.慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)上枱前已經平均地分做兩份。雞腿肉超級大塊!嫩滑得黎食到少少蜜糖味!半熟蛋加埋芝士做到極多流心&拉絲效果,食落帶有微甜味🤤吐司係用方包🍞表面塗有牛油並烘熱過所有材料都好夾!味道極台式又好味,呢個必食!💯.蕃茄紅燒台式牛肉麵($88)一上枱就聞到好濃既蕃茄味,飲落去每啖湯都有蕃茄蓉就知好足料🍅配料仲有紅蘿蔔同白蘿蔔,蘿蔔既甜中和左蕃茄既酸味,所以飲落其實都係酸酸甜甜咁好開胃🤤蘿蔔煮得好入味,咬落帶有本身既甜味同少少蕃茄既酸味👍🏻入面有3、4舊大既牛肋條,牛味濃郁,煮得好腍!麵條煮得柔軟得黎有彈性~另外驚喜既係入面有成隻好入味既滷蛋!平時食拉麵多數得半隻蛋🤣呢個價錢不論蛋、牛肉、蕃茄定蘿蔔都好足料,$88絕對係誠意之作🤩.桂圓杞子玫瑰三色圓($38
仲未有時間去台灣旅行
唯有繼續喺香港發掘平價又好食嘅台灣菜🥹
今次要介紹呢間位於荔枝角既小店:黑布小巷💛

我地食完第一次都覺得好有驚喜,誠意推介!
花枝丸配鬼椒辣粉

花枝丸配鬼椒辣粉($38@5粒)
花枝丸墨魚味好重,爽口彈牙,炸漿都唔會好厚身。
鬼椒辣粉辣度十足🌶🌶🌶🌶🌶
開頭食覺得辣度正常,但後勁凌厲!
唔係好食得辣的話佢地都有個普通版配淮鹽。🤣
慢烤雞腿芝士蛋吐司

慢烤雞腿芝士蛋吐司($56)
半熟蛋加埋芝士做到極多流心&拉絲效果,食落帶有微甜味🤤
吐司係用方包🍞表面塗有牛油並烘熱過
所有材料都好夾!
味道極台式又好味,呢個必食!💯
蕃茄紅燒台式牛肉麵

蕃茄紅燒台式牛肉麵($88)
蘿蔔煮得好入味,咬落帶有本身既甜味同少少蕃茄既酸味👍🏻
入面有3、4舊大既牛肋條,牛味濃郁,煮得好腍!
麵條煮得柔軟得黎有彈性~
另外驚喜既係入面有成隻好入味既滷蛋!
桂圓杞子玫瑰三色圓

桂圓杞子玫瑰三色圓($38)
糖水有淡淡的玫瑰同黑糖味道飲落幾清香🌹
桂圓肉都好多粒,浸住糖水食好甜😍
三色圓包括芋圓、蕃薯圓、紫薯圓
每一粒咬落都好煙韌😋
出面食到嘅多數係木薯粉份量較多,呢間食到多啲芋頭/番薯/紫薯泥,所以味道都比出邊嘅相對濃一啲👍🏻

自家煲製冬瓜茶(少甜)($22)
飲落確實冇出邊台式飲品店嘅咁甜,但多咗份清甜,更加解渴!🫶🏻

桂花雪梨羅漢果茶($32)
又係一款新鮮煲嘅養生茶
羅漢果味相對比較濃郁,相信都要煲一段時間先做到😄
飲落都有少少桂花香味,但雪梨味道就唔算突出~
呢個價錢黎講,飲品咁高質咁有心機都算值得👍🏻

總結:我地兩個人食左咁多野,$250有找,呢個價錢,呢個質素冇得輸。😋
2023-03-28
5 分鐘 (堂食)
慢烤雞腿芝士蛋吐司
蕃茄紅燒台式牛肉麵
  • 桂花雪梨羅漢果茶
2023-03-28 90 瀏覽
嗰晚第一次來,試左慢烤雞腿蛋吐司同桂圓杞子玫瑰三色圓,留下深刻印象👍🏻於是幾日後又忍唔住再來試其他野😋慢烤雞腿蛋吐司嘅雞腿肉相當嫰滑,蛋汁相當飽滿,但就係因為蛋汁太豐富,食得有啲狼狽😂桂圓杞子玫瑰三色圓又煙韌又唔太甜👍🏻滷肉飯嘅肥瘦比例恰到好處,又嫰又脆嘅雞扒便當同芝士肉鬆蛋餅嘅份量都很足,而且蛋餅皮帶點脆口,有啲驚喜🌟最後配左杯桂花雪梨羅漢果茶🥃雖然好似突然變左港式😆但好解渴潤喉☺️下次要試埋蕃茄牛肉麵👍🏻

慢煮雞腿蛋吐司

古早味滷肉飯

芝士肉鬆蛋餅

滷肉雞扒便當

桂花雪梨羅漢果茶

下次要試埋蕃茄牛肉麵👍🏻
呢間台灣菜成日聽人講但都冇食過,因為係工廈裡面唔係太就腳,有日放工去左食覺得唔錯cp值好高wor!🤭-慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 $58慢烤雞腿好嫩好厚,咬開爆蛋汁,好香好正🤩不過食一塊已經飽左..如果想試埋其他最好同多d人share😂-芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42又係爆料,食落有層次首先係軟綿帶點煙韌嘅蛋餅同cheese,之後係吞拿魚碎,不過拉絲效果有待改善😂-番茄紅燒台式牛肉麵 $78好足料!牛肉夠厚而且都好多舊,不過有個湯夠濃味,而且飲完唔會口渴,值得一讚👍🏻-甜不辣 $28第一次食咁大塊嘅甜不辣,點埋甜辣醬好正,不過佢偏薄冇咁有咬口🙈-芋頭椰汁三色圓 $46芋頭椰汁好香濃,真係有粒粒芋頭係裡面,芋圓比起之前食開個d大粒軟糯,如果再多d芋圓就好😂-冬瓜茶 $9用台灣空運冬瓜磚自家煲製,好香濃冬瓜味。

慢烤雞腿芝士蛋吐司🍞 $58
慢烤雞腿好嫩好厚,咬開爆蛋汁,好香好正🤩

芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42
不過拉絲效果有待改善😂

番茄紅燒台式牛肉麵 $78
好足料!牛肉夠厚而且都好多舊,不過有
個湯夠濃味,而且飲完唔會口渴,值得一讚👍🏻

甜不辣 $28

芋頭椰汁三色圓 $46

冬瓜茶 $9
用台灣空運冬瓜磚自家煲製,好香濃冬瓜味。
2023-03-26 45 瀏覽
✨黑布小巷(ू•‧̫•ू⑅) ⁡🎀 <慢烤雞腿芝士蛋吐司> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶⁡吐司好邪惡但好好食半流心蛋配芝士冇得輸吐司好濕潤偏大份好啱同人開心share雞扒普通但有流心蛋加持昇華咗少少甜又少少咸下次再泥都想再encore ⁡🎀 <蕃茄紅燒台灣牛肉麵> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶⁡質素比想像中理想牛腩份量都唔少 有五六件肉質軟諗唔韌湯底味道偏濃唔算好油酸酸甜甜幾開胃⁡⁡整體評分:😋味道: 8/10💰價錢: 人均約$70⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 黑布小巷 📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室📞 (852) 9228 7113⁡⁡ ⁡⁡
✨黑布小巷(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <慢烤雞腿芝士蛋吐司>

💖 黑布小巷
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
📞 (852) 9228 7113

2023-03-23 45 瀏覽
再訪既台式餐廳💓價錢抵食之餘質素好有保證🥰下次試埋佢地既便當同滷肉飯🥳➣ 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (💰78)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱牛肉麵係佢地新出架~蕃茄湯底好足料😽每一啖都食到新鮮嘅蕃茄蓉🤤軟腍嘅牛肋條都有3-4件超多🤫➣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 (💰56)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/𝟱️每次既必點items🥰雞腿肉質夠Juicy又入味 個蛋仲要流心架 芝士溶曬既狀態咬落去好邪惡加埋芝士好邪惡但好好食🥹➣ 芋頭椰汁三色圓 (💰46)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.6/𝟱自家製作嘅三色芋圓口感好煙韌🥰椰汁芋頭係混為一體所以比較濃同結身🙈如果加番芋頭粒/芋泥可以更出色😇➣ 芝士火腿肉鬆蛋餅(💰42)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.3/𝟱呢個試第三次都係咁出色❤️拉絲芝士好吸引呀🥰➣花枝丸 (💰38)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌:4/𝟱香脆彈牙唔會過油~可以一試🥳➣ 冬瓜茶➣ 桂花烏龍茶𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4, 3.8/𝟱台式飲品都係佢地自家製架🥰冬瓜茶甜度高少少但岩我口味,烏龍茶就清淡少少都唔錯😙

➣ 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (💰78)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱
牛肉麵係佢地新出架~蕃茄湯底好足料😽
每一啖都食到新鮮嘅蕃茄蓉🤤軟腍嘅牛肋條都有3-4件超多🤫

➣ 慢烤雞腿芝士蛋吐司 (💰56)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.2/𝟱

➣ 芋頭椰汁三色圓 (💰46)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.6/𝟱

➣ 芝士火腿肉鬆蛋餅(💰42)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4.3/𝟱
呢個試第三次都係咁出色❤️拉絲芝士好吸引呀🥰

➣花枝丸 (💰38)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌:4/𝟱
香脆彈牙唔會過油~可以一試🥳

➣ 冬瓜茶
➣ 桂花烏龍茶
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 4, 3.8/𝟱
2023-03-22 52 瀏覽
已經食過好幾次,荔枝角嘅公廠大廈真係有好多餐廳呢!每次都好似尋寶咁。億利呢間黑布小巷採光好好,坐位都算寬敞唔特別好蛋嘅我都會食佢嘅蛋餅🍳台灣腸juicy有咬口😋我特別鍾意佢啲冷泡茶🤣 無糖得黎好清甜好香,解油解膩

唔特別好蛋嘅我都會食佢嘅蛋餅🍳
台灣腸juicy有咬口😋
我特別鍾意佢啲冷泡茶🤣 無糖得黎好清甜好香,解油解膩
2023-03-20 56 瀏覽
🔅黑布小巷🔅荔枝角🔅台式🔅好耐冇食過台式料理,今次就同男朋友去揀咗一個超邪惡嘅流心芝士三文治,每人一份,大大啖,超邪惡!🥪 麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司超大份,食落去一啖芝士一啖肉蛋,然後個口就會感受到強烈嘅麻粉,唔辣,但係好麻,勁過癮!流心蛋都好正,所以係creamy為主,吐司雖然好努力咁脆邊,都係失敗😂佢嘅流心芝士份量都好多,所以餐廳都提供左手套,費事重食到污糟邋遢,因為肉都好Juicy! 🥪 黑松露焦糖日本飛驒牛芝士蛋吐司牛肉超濃肉味,成份吐司偏甜,加上芝士同洋蔥好夾好味!中間佢落左一層濃厚嘅黑松露醬,所以成個包都好入味~不過呢份吐司食到一半,真係有少少漏🤣 芝士泛濫 ~ 可能真係應該一份正餐一份吐司就差唔多😂🍗 雞翼佢有個超脆嘅外殼包住雞翼,雞肉好juicy,推介!🍨 芋香椰奶芋圓甜品係另一個胃😂手工芋圓真係超好食,粒粒都煙剙彈牙入味~濃濃嘅芋香椰汁都好正~ 係八寶湯類芋圓嘅另類選擇🥛 台式冬瓜茶唔會太甜~好飲~黑布小巷 (億利工業中心) 地址: 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室電話: 92287113=====================
🔅黑布小巷🔅荔枝角🔅台式🔅

🥪 麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司

🥪 黑松露焦糖日本飛驒牛芝士蛋吐司

🍗 雞翼
佢有個超脆嘅外殼包住雞翼,雞肉好juicy,推介!

🍨 芋香椰奶芋圓

🥛 台式冬瓜茶
唔會太甜~好飲~

黑布小巷 (億利工業中心)

地址: 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室
電話: 92287113
=====================
之前見過好多人都有介紹依間喺荔枝角工廈嘅台灣小店,尤其聽到話佢地主打嘅台灣麵同多士好好食,所以都專登過嚟一試🤤。-💛蕃茄紅燒牛肉麵 $88先講牛肉,份量確實幾多,目測至少有四條牛肋條😳,肥瘦適中,不過就稍微偏柴身🙃。至於湯底,第一口湯頭蕃茄味略嫌不足,但配上蕃茄蓉之後,就能夠食出同普通牛肉湯的分別👍🏻,濃郁之餘帶少少茄嘅清甜。個人偏向欣賞配料,蘿蔔煮得入味軟腍,鐵蛋都好食😗。-👌慢烤雞腿蛋吐司 $49相對牛肉麵,吐司就有少少失色😞。個別咁講,雞肉肉質都嫩滑,半熟蛋都有流心效果👍🏻,但多士就唔夠脆口,加埋微酸嘅醬汁,個人覺得整體感覺有點不夾🙃,食落冇其他人講得咁好食,少少失望。-回頭推介度:3/5  食物質素:4/5餐廳環境:4/5
蕃茄紅燒牛肉麵
💛蕃茄紅燒牛肉麵 $88
慢烤雞腿蛋吐司
👌慢烤雞腿蛋吐司 $49
回頭推介度:3/5
食物質素:4/5
餐廳環境:4/5
2023-03-17
15 分鐘 (堂食)
蕃茄紅燒牛肉麵
早幾日去左呢間好出名嘅黑布小巷食lunch 覺得非常值得推介俾大家❤️ 因為嘢食真心好食🤣🥰🥰.🐷蕃茄紅燒台式牛肉麵 👅8/10 $88份量都幾多下🤯 蕃茄已經打溶咗喺個湯裏面 牛肉一啲都唔韌🦬🐄 最想讚嘅就係佢哋個面真係好好食好彈牙🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️.🐷跟餐 甜不辣 👅8/10 $28甜不辣一共有三塊 第一次見到咁樣嘅甜不辣 魚味充足 下面仲有泰式辣醬🌶️.🐷台式肉蛋芝士吐司 👅8/10 $56啲芝士多到爆棚 蛋汁都好多 成個吐司都非常香🥰🥰 肉味都好香濃 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️.🐷跟餐 桂花烏龍 👅8/10 $12🐷跟餐 凍頂烏龍 👅8/10 $12呢款烏龍茶味道都唔錯 唔會好甜 放心.🐷芋頭椰汁三色圓(凍) 👅8.5/10 $46芋頭被打碎了 撈落個椰汁到 所以個椰汁🥥會有好香嘅芋頭味 芋圓非常出色 好煙韌彈牙🥰🥰.味道👅:8.5/10賣相👀:8/10扺食💰:8/10服務🙆🏻‍♀️:8.5/10

🐷蕃茄紅燒台式牛肉麵 👅8/10 $88

賣相👀:8/10
扺食💰:8/10
服務🙆🏻‍♀️:8.5/10
2023-03-17 44 瀏覽
2023-03-14黑布世一台式吐司🖤同屋企人去長沙灣食下午茶🫖餐廳係工業大廈嘅黑布小巷🖤裝修文青木系風格🪵設有一人座位供顧客堂食😎餐廳主打食招牌台式蛋吐司🍞仲有各種芋圓甜品🍮可用手機落單先埋單後送上食物😀麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司,58蚊份💰吐司賣相好吸引,已經切開一半,非常貼心嘅包裝,揸住吐司包裝紙食,唔會整污糟雙手,吐司餡有一啖食爆蛋汁,豬扒有微微嘅辣,芝士好香濃,食落每啖好滿足🥰😋蕃茄紅燒台式牛肉麵,88蚊碗💰蕃茄味湯底好鮮甜,牛肋條燉得好軟腍,味道濃烈,再加入滷蛋同紅蘿蔔,令湯底更豐富,台灣麵口感煙韌☺️芋頭椰汁三色圓,46蚊碗💰芋圓有三種顏色,芋圓外皮好滑,食落幾煙靭,芋頭糖水味道唔算好甜,好順滑嘅口感😍蝦餅,38蚊份💰炸蝦餅跟咗甜辣醬,炸蝦餅炸得好香脆,内餡蝦膠都好有咬牙,配埋甜辣醬非常滋味🍤桂花烏龍,跟餐+12蚊杯💰微甜嘅桂花烏龍味夠香,飲完消濟解膩☺️桂花雪梨羅漢果茶,跟餐+15蚊杯💰羅漢果茶具有潤肺生津等作用,加上雪梨嘅香甜,飲落好滋潤☺️整體環境幾大坐得舒服☺️店員服務幾有禮貌😀食物味道好食,招牌吐司必點,會再幫襯黑布小巷
2023-03-14

麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司,58蚊份💰

蕃茄紅燒台式牛肉麵,88蚊碗💰

芋頭椰汁三色圓,46蚊碗💰

蝦餅,38蚊份💰
炸蝦餅跟咗甜辣醬,炸蝦餅炸得好香脆,
内餡蝦膠都好有咬牙,配埋甜辣醬非常滋味🍤

桂花烏龍,跟餐+12蚊杯💰
微甜嘅桂花烏龍味夠香,飲完消濟解膩☺️

桂花雪梨羅漢果茶,跟餐+15蚊杯💰
羅漢果茶具有潤肺生津等作用,加上雪梨嘅香甜,飲落好滋潤☺️

整體環境幾大坐得舒服☺️
店員服務幾有禮貌😀
食物味道好食,招牌吐司必點,會再幫襯黑布小巷
𝑀𝑎𝑘𝑒 𝑛𝑜 𝑚𝑖𝑠𝑡𝑎𝑘𝑒, 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔 𝑝𝑒𝑜𝑝𝑙𝑒 𝑎𝑟𝑒 𝑧𝑒𝑎𝑙𝑜𝑢𝑠 𝑓𝑎𝑛𝑠 𝑜𝑓 𝑇𝑎𝑖𝑤𝑎𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙 𝑐𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒🇹🇼. 𝑇ℎ𝑒 𝑎𝑝𝑝𝑒𝑎𝑙 𝑜𝑓 𝐻𝑎𝑘 𝑃𝑜 𝐴𝑙𝑙𝑒𝑦 𝑙𝑖𝑒𝑠 𝑖𝑛 𝑖𝑡𝑠 𝑠𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑦. 𝑇ℎ𝑒𝑟𝑒 𝑖𝑠 𝑛𝑜𝑡ℎ𝑖𝑛𝑔 𝑓𝑎𝑛𝑐𝑦 ℎ𝑒𝑟𝑒 𝑏𝑢𝑡 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑖𝑠 𝑤𝑒𝑙𝑙 𝑎𝑏𝑜𝑣𝑒 𝑝𝑎𝑟. 𝑌𝑜𝑢 𝑐𝑜𝑢𝑙𝑑 𝑐ℎ𝑜𝑤 𝑑𝑜𝑤𝑛 𝑜𝑛 𝑑𝑖𝑠ℎ𝑒𝑠 𝑠𝑢𝑐ℎ 𝑎𝑠 𝑡ℎ𝑒 𝑐𝑟𝑜𝑤𝑑-𝑓𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑏𝑒𝑒𝑓 𝑛𝑜𝑜𝑑𝑙𝑒𝑠🍜𝑎𝑛𝑑 𝑟𝑢𝑛𝑛𝑦 𝑒𝑔𝑔 𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡𝑠🍳🥪.係荔枝角工廈有一間平靚正嘅台灣餐廳,就係黑布小巷啦! 基於呢間小店係𝙊𝙥𝙚𝙣𝙧𝙞𝙘𝙚 係零!負!評!🙀令我想試好耐啦~餐廳提供特色牛肉麵,鹵肉飯,一系列台式吐司,蛋餅同埋各種地道甜品,而大部份主食都係~$𝟱𝟬左右,性價比超級高,𝙬𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 行完𝘿𝟮 𝙋𝙡𝙖𝙘𝙚 過去食就岩晒啦(∩_∩)蕃茄紅燒台式牛肉麵🍅🥩$𝟳𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)牛肋條大舊得嚟又好軟腍,蘿蔔同鹵蛋都入味,而紅燒湯底因為加左大量蕃茄蓉令成個湯底味道非常濃

蕃茄紅燒台式牛肉麵🍅🥩
$𝟳𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
牛肋條大舊得嚟又好軟腍,蘿蔔同鹵蛋都入味,而紅燒湯底因為加左大量蕃茄蓉令成個湯底味道非常濃郁,蕃茄控嘅您千祈唔好錯過!

慢烤雞腿芝士蛋吐司🍗🥪
$𝟱𝟲 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
雞肉經過慢烤,食得出幾濃蜜糖味好正🍯囗感鮮嫩多汁,吐司內𥚃鬆軟,囗感一流
軟嫩嘅流心蛋係吐司嘅最大特色,一咬開蛋汁滲透麵包,啖啖juicy,同瀑布芝士融合係無法抗拒嘅美味啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!
限定仲有黑松露大啡菇蛋吐司系列,下次回訪一定會試( ゚∀゚) ノ♡

黑布台式香腸 (𝟮條)
跟餐+$𝟮𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
我一向都好鍾意食台式香腸,呢到出品嘅香腸口感紮實,肉汁豐富,用上味道有D似蜜糖嘅秘製醬汁醃過,咬落口甜味蜂擁而至(*´з`*)

冬瓜茶
跟餐+$𝟵 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
冬瓜茶用上台灣直送冬瓜磚人手煲制而成,預設已經係少甜岩晒我,冰凍清爽又解渴,天氣開始轉熱消暑一流🆒

芋頭椰汁三色圓💜
$𝟰𝟲 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
芋圓、地瓜圓、紫薯圓又大粒又煙韌,食到淡淡食材原味,椰汁同芋頭清香四溢而且甜味突出,係一道非常地道嘅台式甜品,煙韌控不能錯過(*´∀`)~♥
2023-03-11
  • 蕃茄紅燒台式牛肉麵
  • 慢烤雞腿芝士蛋吐司
  • 芋頭椰汁三色圓
  • 黑布台式香腸
  • 番茄紅燒台式牛肉麵
  • 古早味冬瓜茶
2023-03-15 145 瀏覽
首先我之前都去過一次好好食ge 亦覺得係好抵食,唔係想寫衰你但係真心體驗好差。等咗大概15分鐘入座叫嘢食。今晚去食個陣就真係好無語,等左10-15mins 出左個餐黑菇芝士包好食ge無問題質素好高👍🏻👍🏻。 🤢🤢🤢但係當出第二個餐牛肉麵就出現咗一個好大問題,碗嘢睇落正正常常賣相好好我諗住都好好食啦,碗嘢有牛肉,麵,紅蘿蔔,白蘿蔔。我小試一啖湯係熱嘅,之後我就試紅蘿蔔咬左大啖竟然係冰冰凍凍唔係整完放涼個款而係冰嘅,個一刻真係好無語,之後我再用嘴輕輕點下舊肉點知都係凍嘅🙈🙈🙉 ,咁其他食物我就無再試入口。叫咗職員嚟跟進,都成功解決到問題(退碗嘢嘅錢)個一刻真係好無語,我寧願你地同我地客講聲可能要等耐啲都好過出啲凍嘅食物比人。或者係直接停咗佢唔賣都好,咁我叫其他食物都好。希望你地可以注意啲我明白貴餐廳好忙唔夠人手,都明白就收工都會有少少燥,人之常情我明白嘅。但係你都唔好出啲有問題嘅食物出嚟,萬一食咗落肚佢係因為唔熱而搞到肚痛嘅就唔好la。假如係其他人遇到呢個情況,我諗在座都會大發雷霆,希望得到一個確實嘅回覆點解會出現呢個情況。希望貴餐廳可以從試出餐上注意一點🙏🏻🙇🏻 真係check清楚食物係

希望貴餐廳可以從試出餐上注意一點🙏🏻🙇🏻 真係check清楚食物係熱嘅先出比客人,避免情況再次出現。

自己衡量要唔要去試下,建議非繁忙時間去

放飯搵嘢食就去咗呢間舖頭,見好多好評就試吓啦, 12:30未到,但好多嘢已經售罄,便當冇得食,再睇吓啦,牛肉麵$88(未包野飲)滷肉飯無送既又$4x, 叫左個雞扒多士$51,可能我係窮L,淨係一個雞扒包唔包野飲成個飯餐既價錢😅 飲品最平好似+$8,一場嚟到都是試試佢啦用QR code落單,但好多電子支付都十卜唔到,搞完一大輪又係要去櫃檯俾錢🥲個包黎到樣正常,多士新鮮整仲脆脆地,多汁既個汁幾好味,但整體黎講就唔係太驚喜。朋友叫左滷肉飯加蝦餅再加嘢飲,差唔多一舊水,大家麵覺得貴左d囉