呢間一直係人氣打卡店🔥,獲得眾多食客嘅推薦,證明食物有返啲水準,未食都已經好期待呀🤩-台式肉蛋芝士吐司🍞 - HKD 56上菜時覺得佢賣相平平無奇,食落去先知內有乾坤,一咬落去就有好多芝士爆出嚟🧀,混合埋流心蛋汁一齊食有拉絲之餘又好惹味😋,吐司外層烘過好脆身,配埋中間嘅肉蛋芝士口感好有層次,值得一試😏,店家知道會爆汁整污糟雙手,仲特意提供埋手套俾食客,貼心值得一讚👍🏻-芝士火腿肉鬆蛋餅🫔 - HKD 42蛋餅係台灣經典小食之一,依度嘅蛋餅夾住煎過嘅火腿及雞蛋食落去好香口,再配埋比想像多嘅邪惡芝士😈,好香口好吸引呀!😆-手工滷肉雞排便當🍱 - HKD 77便當份量比想像中大🙊,一上菜就見到大大嚿雞排,表皮炸得好脆身睇得出唔係放咗好耐個種,而且雞排好厚身,咬落口口感十足又好嫩🐥,滷肉半肥瘦唔會太肥好香口,不過滷肉汁比較淡🙈,椰菜無乜味,可以加少少調味會更吸引,不過依個便當整體都唔差😙-冬瓜茶🧋- HKD 3跟餐價冬瓜茶🧋就標榜係自家製,由台灣空運冬瓜磚到港後再自行煲制嘅~ 飲落去味道唔會好甜之餘又有少少冬瓜味,清清地幾好飲,又可以拎嚟解下油膩,真係唔錯😙-總結嚟講依間餐廳食物保持到台灣風味
台式肉蛋芝士吐司🍞 - HKD 56

芝士火腿肉鬆蛋餅🫔 - HKD 42
芝士火腿肉鬆蛋餅

手工滷肉雞排便當🍱 - HKD 77
手工滷肉雞扒便當

冬瓜茶🧋- HKD 3跟餐價
古早味冬瓜茶(跟餐)

總結嚟講依間餐廳食物保持到台灣風味之餘水準又幾高,而且份量又大,咁高性價比難怪可以係香港咁多間台式餐廳中贏得眾多食客嘅口碑🤩,下次有機會經過附近嘅時候,都會上嚟再食多次呀🤤
2023-05-11
芝士火腿肉鬆蛋餅
古早味冬瓜茶(跟餐)
  • 冬瓜茶
2023-05-11 45 瀏覽
疫情無得出去台灣食好野唯有係香港尋覓下就發現依一間了係樓上鋪環境都好廣闊坐得幾舒服今次叫左滷肉飯份量好大多仲有好多伴菜冬瓜茶我覺得好好味🤣甜度岩岩好!依度的蛋餅超多芝士!好滿足依個吐司都好正好滿足
疫情無得出去台灣食好野

依度的蛋餅
超多芝士!好滿足
依個吐司都好正
好滿足
2 分鐘 (堂食)
2023-05-08 63 瀏覽
呢度嘅蛋餅榮登香港top 3蛋皮Q彈 爆餡爆芝士大滿足另外佢個雞扒芝士蛋吐司係我每次嚟到必食今次試埋個肉蛋芝士吐司 同樣係醬汁滿滿流心蛋半溶芝士 一個人食晒一份都超級飽肚不過我哋今次多人所以試到多啲嘢試咗個炸雞扒滷肉便當 紅燒牛肉麵 仲有個招牌滷肉飯炸雞扒香酥香口 半肥瘦滷肉同埋肉鬆等等配料相當豐富牛肉麵同樣份量慷慨 有成四五舊牛 湯頭濃而不鹹最後甜品食咗桂圓玫瑰三色芋圓淡淡桂圓香 少甜剛好 芋圓煙靭彈牙飲品方面推介少甜冬瓜茶 台灣直送冬瓜磚 夠晒原汁原味整體係好有水準而且平民價就食到嘅台灣料理
呢度嘅蛋餅榮登香港top 3

• 台式肉蛋芝士吐司
  • 冬瓜茶
  • 芝士火腿肉鬆蛋餅
2023-05-08 34 瀏覽
滿滿澱粉質身為麵包控既我一定會食吐司🍞慢烤雞腿芝士吐司,麵包香脆,爆汁流心蛋😍大大舊嫩滑雞髀肉,仲有好似瀑布嘅芝士,醬汁食落去酸酸甜甜,成件事同吐司非常之夾芝士火腿肉鬆蛋餅,份量都好多內裏包住肉鬆,鹹鹹甜甜幾好味
滿滿澱粉質

身為麵包控既我一定會食吐司🍞

芝士火腿肉鬆蛋餅,份量都好多內裏包住肉鬆,鹹鹹甜甜幾好味
2023-05-07
2023-05-05 53 瀏覽
大概一年幾前幫襯過佢哋外賣店,因為嗰陣仲係COVID期間,禁止堂食,所以喺附近嘅公園食,都食得幾狼狽🥲可能因為環境限制,覺得肉蛋芝士吐司味道正正常常,開咗堂食之後,想俾多次機會佢🥹結果證明係值得㗎!台式肉蛋吐司啲蛋汁流晒出嚟🤤雖然豬扒比較薄身,但係一啲都唔乾,吐司雖然幾乎吸晒蛋汁,但係因為雙面烘底,唔會覺得佢好似吸水面包咁樣好難食~不過餐廳地下有少少癡笠笠🙈🙈

不過餐廳地下有少少癡笠笠🙈🙈
台式蛋肉芝士吐司
台式蛋肉芝士吐司
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)   打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)   位置: 🍉🍉🍉 (3/5)   回訪: 🍉🍉🍉 (3/5)  麻辣鬼椒雞腿蛋吐司 $53 🍉🍉🍉🍉🍉食完真係明點解有咁多人大推呢款吐司😍 外層嘅吐司烤得好香脆,食落好鬆軟,內層半熟嘅蛋漿取代咗烤到溶化嘅芝士,同牛油融為一體,連埋特厚嫩滑雞腿嘅肉汁同埋秘製嘅醬汁,真係好食到眼前一亮,非常juicy😍  不過真係好辣,會辣到覺得條脷痛,無麻嘅感覺,就算辣到咁都會想繼續食😂 ❗ 呢個要盡快食,如果唔係個吐司就會因為浸住蛋漿而變淋古早味手工滷肉飯 $48 🍉🍉🍉滷肉同飯嘅比例啱啱好,夠撈哂成碗飯,滷肉肥肉偏多,醃得好入味,滷肉汁就咁食都唔會太鹹,送飯一流😍 呢個size嘅滷肉粒好好,唔係細粒到肉碎咁,有得咬吓👍不過48蚊係其他餐廳都差唔多食到一碗大嘅滷肉飯,相比之下呢個份量有啲少,如果係同一個份量&質素賣$38就會覺得好滿意甜不辣 $38 🍉🍉第一次見成大塊上嘅甜不辣😂呢款好薄,唔似平時係超市/其他餐廳食到有厚度、彈牙嘅甜不辣,同平時常見嘅味道相若,不過唔彈牙,
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
位置: 🍉🍉🍉 (3/5)
回訪: 🍉🍉🍉 (3/5)
麻辣鬼椒雞腿蛋吐司 $53 🍉🍉🍉🍉🍉
❗ 呢個要盡快食,如果唔係個吐司就會因為浸住蛋漿而變淋
古早味手工滷肉飯
古早味手工滷肉飯 $48 🍉🍉🍉

甜不辣
甜不辣 $38 🍉🍉
第一次見成大塊上嘅甜不辣😂呢款好薄,唔似平時係超市/其他餐廳食到有厚度、彈牙嘅甜不辣,同平時常見嘅味道相若,不過唔彈牙,無乜咬口,甚至需要啲力度先咬得開,個人覺得平時常見個款啱口味啲🙈

花枝丸 配淮鹽 $38 🍉🍉
花枝丸亦都比較普通,感覺上炸過龍,成粒丸都已經皺起哂,咬落亦都唔係非常彈牙,又無乜味,唔太抵食
凍頂烏龍茶/桂花烏龍茶  (加配優惠價 $8) 🍉🍉🍉
兩款茶都係無加糖&防腐劑,茶幾香,清清哋,呢餐食太多熱食嘢,飲番少少無糖茶中和吓啱哂😂
📍 黑布小巷
地址:荔枝角億利工業中心4樓405室

麻辣鬼椒雞腿蛋吐司
早前黎到荔枝角搵野食,發現有間工廠大廈內既樓上鋪餐廳,野食大份 食物高質🤤🤤下次要再去食阿😼呢間相信你未食過都一定聽過既台式料理🧏🏻‍♀️#慢烤雞腿芝士蛋吐司 $99第一次食咁大份 咁邪惡既吐司🍞🤤仲要爆多芝士🧀️流曬出黎、雞肉又大塊 唔鞋,配埋蛋液🤤 仲有烘烤過既麵包🍽️落超有層次👍🏻又唔會死鹹,食落仲有d甜天睇既味道㗎#桂花雪梨羅漢果茶 $15 跟餐喉嚨唔舒服 or 想養生下可以飲呢杯熱飲,第一次見有咁大杯既熱飲,真係好抵,味道方面係真係做得幾好,冇額外添加糖去調味,全部都係靠食材自身既味道黎出味#花枝丸配淮鹽 $28跟餐呢個係跟餐加既5粒,炸完之後 口感煙韌 外脆內彈牙,面頭加左淮鹽黎調味 ,即使加左都唔影響味道同口感🤤桂圓杞子玫瑰三色圓 $38 甜品方面 order左碗熱既芋圓,超級滋補養生,女士必吃🤤桂圓杞子味道好出眾,芋圓大粒 口感煙韌 ,有芋頭味、蕃薯味同紫薯味🤤🤤味道都唔甜㗎 都係靠桂圓杞子本啊味道黎出味,桂圓好甜同大粒#蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88呢個完全係大癲,呢咁價錢有咁大碗既牛肉麵真係第一次見,湯底超級濃郁,牛肉香、蕃茄味,麵底都勁多 好似加底咁,牛肉超大塊,仲要勁

#慢烤雞腿芝士蛋吐司 $99

#桂花雪梨羅漢果茶 $15 跟餐

#花枝丸配淮鹽 $28跟餐

桂圓杞子玫瑰三色圓 $38

#蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88
呢個完全係大癲,呢咁價錢有咁大碗既牛肉麵真係第一次見,湯底超級濃郁,牛肉香、蕃茄味,麵底都勁多 好似加底咁,牛肉超大塊,仲要勁軟淋,有蘿蔔,蘿蔔炆得好淋,吸收晒湯底嘅味道😆額外仲有一隻滷水蛋☺️

#甜不辣 $28
呢度3塊甜不辣唔係講笑,好大塊 配上甜辣醬,甜不辣口感煙韌 鍾意食煙韌嘢嘅朋友唔好錯過

• 蕃茄紅燒台式牛肉麵
  • 桂花雪梨羅漢果茶
  • 花枝丸配淮鹽
  • 甜不辣
黑布小巷 | #荔枝角餐廳喺D2 place 附近,位置方便,一入去就感覺光猛舒適。入面設有自閉位,自己一個quick meal都好舒服🤝🏻 🥪 慢烤雞腿蛋吐司 $ 49 雞腿厚肉,肉質嫩滑,調味亦入味。配上吸睛的半熟流心蛋,同埋烘過嘅包,好滿足!而且分量都多,我自己食一份都飽,係簡單一餐/唔想食飯嘅好選擇。店員服務不錯,餐廳有提供即棄手套,好貼心,可以食得好方便又乾淨! 睇其他食評見到其他食物都不錯,有機會會再二訪~
黑布小巷 | #荔枝角

🥪 慢烤雞腿蛋吐司 $ 49
慢烤雞腿蛋吐司

睇其他食評見到其他食物都不錯,有機會會再二訪~
2023-05-03 46 瀏覽
🇹🇼手工滷肉蝦捲便當 $68✅ 傳統台式做法✅ 自家配製滷水汁✅ 慢煮豬腩肉✅香炸夜市蝦捲✅ 高級軟綿珍珠米加上不同配菜:滷蛋、炒椰菜、惹味酸菜肉鬆、紫菜呢款真心有啲小驚喜我諗住應該係一如既往嘅來貨但呢到蝦捲係即炸 咬落脆口唔係剩係食到粉漿 仲有三大條豬肉肥嘅比例雖然高 但配埋飯唔會食到成口油配菜都好足夠 唯一想講嘅係成個飯食落會有啲乾可能係因為肉鬆嘅關係?或者佢豬肉唔算多醬汁建議可以另上醬汁咁整體唔會太乾身飯量對於女仔嚟講係會有啲多🤣🥣芋頭椰汁三色圓(凍)$46呢個同樣令我印象都幾深刻芋頭味都幾香濃 相對芋圓嚟講基底會搶咗三色圓嘅風頭三色圓都係大隻仔 口感有彈性芋頭同椰汁呢個組合係💯建議同朋友分享😌😌😌🍞黑松露焦糖洋蔥大啡菇蛋吐司唔記得幾錢🧐🧐🧐呢個係朋友叫嘅 佢表示想食清啲佢話都唔錯 但冇影到爆🍳圖🤣我之前係一心想食佢地嘅吐司但當日lunch 已經食咗包所以可能搵日再食🍞🍞✍🏻 我認為定價尚算合理以dinner 嚟講 我諗係中價?但我唔清楚lunch 價錢如何搵日再去朝聖下 但暫時唔算伏
🇹🇼手工滷肉蝦捲便當 $68

✅ 傳統台式做法

✅ 自家配製滷水汁

✅ 慢煮豬腩肉

✅香炸夜市蝦捲

✅ 高級軟綿珍珠米

加上不同配菜:
滷蛋、炒椰菜、惹味酸菜
肉鬆、紫菜

豬肉肥嘅比例雖然高
但配埋飯唔會食到成口油
配菜都好足夠 唯一想講嘅係
成個飯食落會有啲乾

可能係因為肉鬆嘅關係?
或者佢豬肉唔算多醬汁

我之前係一心想食佢地嘅吐司
但當日lunch 已經食咗包
所以可能搵日再食🍞🍞

✍🏻 我認為定價尚算合理
以dinner 嚟講 我諗係中價?

但我唔清楚lunch 價錢如何
搵日再去朝聖下 但暫時唔算伏
2023-05-03 31 瀏覽
話說今日做完瑜伽超級肚餓,三點幾喺附近鍾意食啲嘢,最後同朋友搵咗一間工廈裏面嘅台灣嘢,去到竟然滿座好彩個場都叫叫夠大,等咗15分鐘左右就已經可以入座,都好多嘢食每人都係$100左右,真係好抵食台式肉蛋芝士吐司$56見到台台都會叫呢個芝士蛋吐司,賣相非常之吸引豬扒薄身甜甜地,連埋熱溶咗嘅芝士,再加蛋黃醬,味道好豐富手工滷肉雞扒便當$68鹽酥雞扒超級大塊,女仔份量真係食唔晒黑布台式香腸$28台式香腸必食係常識吧,燒完甜絲絲好正芝士火腿蛋餅$38蛋餅香口,蛋香味好滿足桂圓杞子玫瑰三色圓$38養生之選,芋圓好彈有淡淡芋香

台式肉蛋芝士吐司$56
見到台台都會叫呢個芝士蛋吐司,賣相非常之吸引
豬扒薄身甜甜地,連埋熱溶咗嘅芝士,再加蛋黃醬,味道好豐富

手工滷肉雞扒便當$68
鹽酥雞扒超級大塊,女仔份量真係食唔晒

黑布台式香腸$28
台式香腸必食係常識吧,燒完甜絲絲好正

芝士火腿蛋餅$38
蛋餅香口,蛋香味好滿足

桂圓杞子玫瑰三色圓$38
養生之選,芋圓好彈有淡淡芋香
  • 台式肉蛋芝士吐司
  • 芝士火腿肉鬆蛋餅
1K
位於荔枝角工廈的黑布小巷,因店舖起始於旺角黑布街而這樣命名。黑布小巷主打台式吐司,還有自家制三色圓糖水及手工滷肉飯。這次在妹妹推介下,來到一嚐它的招牌菜式。芝士吞拿魚粟米蛋餅,餡料豐富,包裹得漲卜卜,切開的每一件都吃到啖啖餡料。蛋餅餅皮帶蛋香,Q軟度還好。雖然加了芝士,但惹味程度一般。蕃茄紅燒台式牛肉麵,牛肉大大件,份量足,質感軟稔。蕃茄湯底味道香濃,麵條彈牙,不會煮得過稔。黑松露焦糖洋蔥大啡菇芝士蛋吐司,吐司切半,用紙袋裝好,食用時不怕汁料四濺。大啡菇柔軟多汁,加上焦糖洋蔥及黑松露,吐司味道很香。拉絲芝士令味道層次更為豐富!黑布台式香腸 (2條),跟餐加配小食,$28/2條。台式香腸口感紮實,入口爆汁,味道微甜,好惹味!炸雞翼,同樣是跟餐加配小食,雞翼炸得外皮香脆不油膩,炸粉不會太厚。內裡肉質仍然軟嫩有肉汁~~芋頭椰汁三色圓,整頓晚飯中最令我驚喜椰汁芋頭糖水底,每一啖都充滿芋頭香氣,甜度恰好!三色圓大粒又煙韌,芋圓、紫薯圓及地瓜圓的味道都很香很突出!!很好吃的糖水!!桂花雪梨羅漢果茶及古早味冬瓜茶是自家煲製,不會太甜,夠健康~~羅漢果茶加入桂花及雪梨等天然甜味劑,令羅漢果茶入口不會太
芝士吞拿魚粟米蛋餅
蕃茄紅燒台式牛肉麵
黑松露焦糖洋蔥大啡菇芝士蛋吐司

黑布台式香腸 (2條)
炸雞翼
芋頭椰汁三色圓
芋頭椰汁三色圓,整頓晚飯中最令我驚喜
古早味冬瓜茶,桂花雪梨羅漢果茶
桂花雪梨羅漢果茶及古早味冬瓜茶是自家煲製,不會太甜,夠健康~~羅漢果茶加入桂花及雪梨等天然甜味劑,令羅漢果茶入口不會太甘!

好吃的台式吐司不難找,黑布小巷最令我回味的反而是其自家製的芋頭椰汁三色圓啊
2023-03-19
芋頭椰汁三色圓
古早味冬瓜茶,桂花雪梨羅漢果茶
2023-04-29 48 瀏覽
今日全港睇戲$30,朋友搶到飛係荔枝角睇戲。於是就試下黑布小巷,我地兩點左右黎到,前面都有十幾個人排隊,等左大約15分鐘就有得入座,都唔算好耐。我地兩個人叫左四樣野,蛋餅、魯肉飯、芋圓、吐司,全部都好好味,好飽
今日全港睇戲$30,朋友搶到飛係荔枝角睇戲。
2023-04-24 38 瀏覽
🤗 小編幫襯過黑布小巷好幾次,水準唔錯!依日正值復活節假前後,香港少咗好多人 😂 諗住應該唔會太多食客,於是中午去堂食。 🥪 麻辣鬼椒雞腿蛋芝士吐司 😋😋😋😋為女生嚟講,吐司相當有份量,調味十足,微辣帶鹹,口感豐富。 😲 雞腿肉質滑溜,蛋汁同芝士令吐司好juicy!整體好惹味,不過食到最尾係會覺得有啲鹹…… 😅 🥤 古早味冬瓜茶 😋😋😋😋😋冬瓜茶本身已係少甜,微凍,配重味吐司就啱啱好!👏🏻午餐 💵💵 約港幣$70/人💁🏻‍♀️ 依間堂食小店已經開咗一年,佢哋仲有其他台灣主食!喺荔枝角返工嘅朋友,如果唔想排隊堂食,可以選擇外賣自取㗎!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🥪 麻辣鬼椒雞腿蛋芝士吐司 😋😋😋😋

🥤 古早味冬瓜茶 😋😋😋😋😋
冬瓜茶本身已係少甜,微凍,配重味吐司就啱啱好!👏🏻

午餐 💵💵 約港幣$70/人

2023-04-05
10 分鐘 (堂食)
2023-04-22 113 瀏覽
<#🐳肥肥食記🐳>👧🏻 爆漿芝士足料嘅吐司|📍地址:黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室🍚食物⭐️ 台式肉蛋芝士吐司 $53對於一個咁足料嘅吐司 兩個女仔分嚟食剛剛好 又不會太利 爆漿芝士黏住包同餐肉 入口似放緊煙花咁 ⭐糖水 $38即補血 有少少薑味係入邊 但希望下次芋圓可以俾多d⭐烏龍茶 (跟餐)食完咁包 飲一口 感覺成個人變得清新 同舒服好多🌟總結推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
<#🐳肥肥食記🐳>
👧🏻 爆漿芝士足料嘅吐司|

📍地址:黑布小巷 (億利工業中心) (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室

🍚食物

⭐️ 台式肉蛋芝士吐司 $53

糖水 $38
即補血 有少少薑味係入邊 但希望下次芋圓可以俾多d

⭐烏龍茶 (跟餐)
食完咁包 飲一口 感覺成個人變得清新 同舒服好多

🌟總結
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-04-22 61 瀏覽
🇹🇼平民台灣菜X流心吐司系列—▫️餐廳:黑布小巷 @hakpo_alley ▫️地點:全港有2️⃣間分店📍此為:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓405室(港鐵荔枝角站 D1 出口, 步行約1分鐘)▫️營業時間:星期一至日 11:30 - 21:30▫️價錢:~$50+—美味:🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼環境:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.85🇹🇼價錢:💰💰💰+0.65💰—📍慢烤雞腿芝士蛋吐司價錢:$53分數:🥪🥪🥪🥪係必食❤️好大份,食完飽咗8-9成😁😁雞腿好滑,加埋芝士同蛋🥚juicy—📍麻辣鬼椒肉芝士蛋吐司價錢:$55分數:🥪🥪🥪+0.9🥪係幾🌶🌶🌶🌶🌶唔食得辣就唔好叫🌚都幾辣豬肉比雞腿「鞋」,但有埋芝士同蛋都唔錯—小食方面📍台灣腸價錢:$28~2條分數:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.9🇹🇼燒得幾脆幾好食,仲幾厚肉—📍夜市蝦捲價錢:$38~3條分數:🦐🦐🦐🦐比想像中好食❤️蝦味幾香,外層有啲啲脆—📍 手工滷肉蝦捲便當價錢:$77分數:🍱🍱🍱+0.9🍱好大份🍱🍱仲有好多料🥰—📍 桂圓杞子玫瑰三色圓價錢:$38分數:🍡🍡🍡+0.85🍡都幾多芋圓🍡🍡幾大粒同煙韌—#好西 #黑布小巷 #芋圓 #鹽酥雞 #牛筋 #牛肉麵 #荔枝角 #夏
🇹🇼平民台灣菜X流心吐司系列

小食方面
📍台灣腸
價錢:$28~2條
分數:🇹🇼🇹🇼🇹🇼+0.9🇹🇼
燒得幾脆幾好食,仲幾厚肉

📍夜市蝦捲
價錢:$38~3條
分數:🦐🦐🦐🦐
比想像中好食❤️蝦味幾香,外層有啲啲脆

📍 手工滷肉蝦捲便當
價錢:$77
分數:🍱🍱🍱+0.9🍱
好大份🍱🍱仲有好多料🥰

📍 桂圓杞子玫瑰三色圓
價錢:$38
分數:🍡🍡🍡+0.85🍡
都幾多芋圓🍡🍡幾大粒同煙韌

#好西 #黑布小巷 #芋圓 #鹽酥雞 #牛筋 #牛肉麵 #荔枝角 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #japan #Eeeeeats #foodphotography #foodporn #foodie #forkyeah #toast #egg #taiwanfood #instadaily#instafollowtrick #amy_in_lck #荔枝角美食 #taiwan🇹🇼