2022-07-28 27 瀏覽
今日到旺角搵食,遇到呢一間食川菜餐廳,餐廳裝修整潔,地方都幾大,坐落好舒服,而且餐牌有勁多款式,搞到我心大心細唔知食邊款好🤤最終睇咗Menu成15分鐘,終於揀到我哋想食咩啦🤭🤭❤️辣子雞,泡椒勁多,雞肉又滑又好入味🥰❤️秘製拍青瓜,配有自家制醬汁,同出面餐廳食嘅有啲唔同,別有一番風味!❤️小龍蝦,配左蒜香 🧄味,極度重口味,而且有好多隻小龍蝦,肉質緊實,越食越想食😋❤️自選香鍋,呢個就要五餸起,但勁好,可以自己鍾意食咩就揀咩,我哋揀咗肥牛,豬頸肉,五花腩片,豬粉腸同蓮藕😆啲配料索晒啲麻香汁,又辣又慢,真係好鬼滋味

最終睇咗Menu成15分鐘,終於揀到我哋想食咩啦🤭🤭

❤️辣子雞,泡椒勁多,雞肉又滑又好入味🥰

2022-07-28 19 瀏覽
鍾意食辣嘅朋友心目中一定有幾間川菜餐廳嘅名單,我都唔例外!今日呢一間川菜餐廳我食過幾次㗎啦,每次都有驚喜,每次都好好味😋而且餐廳菜式有好多,唔知食多10次8次可唔可以食得晒餐廳嘅菜單呢?哈哈🤣🤣餐廳嘅侍應好熱情,落完單上菜速度又快,食得好滿意!見到有小龍蝦,已經忍唔住要叫,因為我真係好鍾意選有殼有骨嘅人🤤今次揀咗蒜香味,小龍蝦啲肉又彈牙又紮實,同埋啲蒜粒一齊食,好好味😋京蔥牛肉配麼麼皮,嬤嬤皮其實有啲似包住北京填鴨嗰層餅皮,京蔥牛肉鹹香味好勁,夠晒重口味,所以用麼麻皮包住黎食,味道就剛剛好啦👅

餐廳嘅侍應好熱情,落完單上菜速度又快,食得好滿意!

2022-07-28 25 瀏覽
媽咪未試過食烤魚🐟所以帶佢去試吓,今次就去左旺角既麻辣香鍋,餐廳除左烤魚外,仲有麻辣香鍋同酸菜魚等川味菜餚可供選擇🤩而且辣度由唔辣到大辣都有得揀🌶所以怕辣既朋友仔都食到架😙😙原條鯛魚超大條🤩會預先煎香魚身再放湯,滾約三分鐘就食得,鯛魚肉質嫩滑肥美,魚肉鮮美且冇腥味😍細心將魚開邊,容易挑出魚肉🥰湯底由豆鼓醬同雜菌湯,所以醬香味非常突出,配菜仲有寬粉、青瓜、芽菜、雲耳同蓮藕,全部都掛哂魚汁,由於湯底越煮越濃,所以魚肉同配菜都越煮越入味🤤見到有小龍蝦可加配,忍唔住加左黎試下,小龍蝦唔會細到冇肉食😙龍蝦仲好入味添,D蝦肉好紮實,值得一試👍🏻

2022-07-12
2022-07-28 13 瀏覽
同男朋友一早都想食川菜😍因為真係好香好辣❤️‍🔥我哋都好鍾意!見到呢間睇都唔睇就即刻衝左入嚟啦🤭蕃茄炒蛋🍅睇似普通!但其實好多細節位🤭蕃茄汁佢係用一個蕃茄真係煮出嚟👍🏻完全唔係用茄醬!個蛋炒得好滑完全唔會老😚加埋啲蔥就更加香👍🏻第一個餸酸酸甜甜更開胃!藤香雞❤️‍🔥我同男朋友都好驚訝冷盤都可以咁大碟😛一大隻雞髀🍗唔係好辣!但會麻😆越食越過癮!個汁都煮得鹹味剛剛好!唔會過鹹👍🏻香辣海鮮鍋🌶特別想講吓鮑魚同埋蟹🥹鮑魚真係清理得好乾淨!一夾舊肉就出🫡唔會好難食到舊肉🤭鮑魚質地煙韌彈牙😍呢個係啲肉真係好清甜!一咬落去啲肉一梳梳!蟹蓋有多膏😍值得一試!京蔥牛肉配麼麼皮🐮呢個雖然唔辣!但係夠晒香🥹麼麼都煙韌!唔會好薄一掂就穿😆皮上面放上洋蔥同埋牛肉!🥹一啖放入口所有味爆曬出嚟😍呢間餐廳一定唔會令你失望!🌶👍🏻🥹

蕃茄炒蛋🍅

藤香雞❤️‍🔥

香辣海鮮鍋🌶

京蔥牛肉配麼麼皮🐮

呢間餐廳一定唔會令你失望!🌶👍🏻🥹
2022-07-28 14 瀏覽
行經旺角有新發現,睇到口水流昨天和朋友行經砵蘭街發現了 麻辣香鍋 在門口看到餐廳內客人的食得津津有味!急不可待,馬上走進去,餐廳座位寬闊坐得舒服😄烤鉗魚(小辣)$298原條烤鉗薯粉/木耳/腐竹/蓮藕大豆芽/青瓜條一共有2款魚和多款湯底任揀,魚款(鉗魚、鱸魚) 我們揀了酸菜湯底@小辣配原條鉗,酸菜湯底好夠辣開胃。而鉗魚係好大條夠新鮮,肉質柔嫩,唔會多骨,加埋幾款小菜,口感更豐富,不過我的口味當然係想盡善盡美啦!🤣🤣決定再後加肥牛 $46 給我的朋友(牛魔王)由於湯底不算濃、辣,可真正食到肥牛的牛味👍🏻午餐肉 $36 由細到大都咁喜愛的午餐肉,大口大口吃下去,過癮😋😋涼拌晶金皮蛋 $48金黃色嘅透明皮蛋,散發出光澤,外表吸引之餘,皮蛋口感嘅香滑、獨有皮蛋腥味真正一試難忘☺️☺️今日非常滿足,下次再要挑戰大辣😅😅
行經旺角有新發現,睇到口水流

昨天和朋友行經砵蘭街發現了 麻辣香鍋
在門口看到餐廳內客人的食得津津有味!
急不可待,馬上走進去,餐廳座位寬闊坐得舒服😄

烤鉗魚(小辣)$298
原條烤鉗
薯粉/木耳/腐竹/蓮藕大豆芽/青瓜條

一共有2款魚和多款湯底任揀,魚款(鉗魚、鱸魚)
我們揀了酸菜湯底@小辣配原條鉗,酸菜湯底好夠辣開胃。

決定再後加
肥牛 $46
給我的朋友(牛魔王)
由於湯底不算濃、辣,可真正食到肥牛的牛味👍🏻

午餐肉 $36
由細到大都咁喜愛的午餐肉,大口大口吃下去,過癮😋😋

涼拌晶金皮蛋 $48

今日非常滿足,下次再要挑戰大辣😅😅
2022-07-20
2022-07-27 13 瀏覽
今晚去旺角食川菜,門口個招牌勁吸引,大大隻字好搶眼🫡其實間餐廳係朋友之前食過介紹,佢話好食,所以我信佢🤭餐廳有好多嘢食,例如有麻辣鍋、香鍋、經典川菜等,而且可以自己選擇唔同嘅辣度,如果唔食得辣嘅朋友,仲可以揀唔辣添,總之一定啱口味🥰餐廳上菜速度仲好快添!藤香雞,佢有啲似平時食開燒味飯嘅白切雞,但味道係大有麻油香味,而且辣辣地,好食!😊小龍蝦,我哋揀咗十三香味,香料好足!隻隻小龍蝦都好鮮味,冇一隻係梅👍🏻麻婆豆腐,豆腐同肉碎真係絕配,辣得來有少少甜,其實麻婆豆腐真係好送飯😳

2022-07-27 17 瀏覽
 唔知點解落雨就好想食川菜,所以呢排落雨俾我喺旺角搵到呢一間有質素嘅川菜餐廳,食物水準好之餘,餐廳新淨,座位闊落,服務態度又好,整體嚟講,的確好值得推介💕辣子雞整得好香口好香脆,就咁睇以為好多辣椒粒,其實入邊滿佈雞丁,非常抵食😊泡椒田雞非常鮮甜,田雞嘅肉質結實但又好滑溜,而且唔會油膩,值得推介😎再黎小龍蝦,雖然食小龍蝦有啲麻煩,但辛苦剝完殼之後可以一啖食蝦肉,真係好爽!而且小龍蝦味道夠辣夠香,好惹味!

2022-07-27 16 瀏覽
今日同朋友挑戰食辣嘢,非常之期待!因為我哋兩個都算食得辣嘅,咁樣就梗係約食川菜啦🤭今日可能個時間早左,所以唔使排隊,好快就入座啦😳餐廳都幾大坐得好舒服!成間餐廳都充滿麻辣味,好有氣氛😋小龍蝦個蒜香好濃郁😋啲蝦肉結實彈牙,仲有成盤咁多隻,真係食得好爽🍻自選香鍋好正,完全係樣靚涵料正🤣我哋自己揀左魷魚酥、雞肉、牛柏葉、肥牛同蓮藕片🥰夠辣又夠麻,有水準👏🏻水煮牛呢啲牛肉有好多塊,塊塊都滑滑嘟嘟👅聽店員講係落咗青花椒調味,熱辣辣出晒煙,好好味😋

2022-07-27 15 瀏覽
其實同朋友唔係話好食得辣,不過真係好鍾意食麻辣嘢呀🥹👍🏻所以平時都一定會入川菜餐廳食嘢😆🌶蒜蓉小龍蝦🦞佢仲有兩款咪係麻辣同埋十三香😛🌶蒜蓉味都超級香呀!蝦肉一啲都唔會晦!夠晒彈牙同埋大隻😋蝦頭仲會有啲膏𠻹啊!😍蕃茄炒蛋🍅可能有人會覺得好奇怪!但係真係好好食🥹👍🏻真係拍得住同媽媽煮嘅一樣🤣個蕃茄味道唔會係用假嘅蕃茄醬煮出嚟!所以好清新😍蕃茄同蛋都好多好大份😋👍🏻麻婆豆腐💗超級好送飯!唔係超級食得辣嘅我哋都食得津津有味😋好香!豆腐煮得好入味唔會淡🌶豆腐明顯見到一磚唔會散晒!蒜蓉拍青瓜🥒望落去好似好普通!但其實每一舊都吸收晒蒜蓉味👍🏻🫡一啲都唔會淡😍食到個口好辣嘅話!食一舊青瓜好清新😍雖然係麻辣餐廳!🌶但其他唔係麻辣嘅嘢都做得好出色,都有佢哋本身嘅特色😍唔會話一樣餸搶晒其他餸嘅味道🥰

蒜蓉小龍蝦🦞

蕃茄炒蛋🍅

麻婆豆腐💗

蒜蓉拍青瓜🥒

2022-07-26 16 瀏覽
估唔到咁出色😍分量大碟又夠香❤️‍🔥滿足到對辣嘅慾望啊!藤香雞🌶🐔好夠味同埋好夠麻😋🌶真係見到有一條藤椒喺入面閹😛啲雞味道嫩滑多汁!唔會柴口👍🏻❤️‍🔥啲雞皮都掛晒汁好入味😋自選香鍋🌶👍🏻我哋叫咗牛柏葉肥牛同埋菜😛超級惹味🌶牛柏葉唔會好韌!好爽口👍🏻肥牛都好有油香味,啲菜吸收左辣汁都好香好夠麻辣❤️‍🔥👍🏻泡椒田雞🌶口感其實好似雞肉!未食過田雞其實唔使怕🥹🌶好滑好嫩🫡啖啖肉,用泡椒嚟炒有一啲都唔會油膩👍🏻水煮牛肉🌶🐮呢個偏辣少少🤏🏻🌶但好惹味,牛肉好嫩好多,但唔係肉質鬆散🫡熟到剛剛好😍青瓜吸收晒辣汁好好食!開咗少少青瓜嘅青草味,真係好夾😍🌶鍾意重口味嘅朋友可以選擇呢一間餐廳🌶😆一定滿足到你對辣椒嘅慾望🫡
估唔到咁出色😍分量大碟又夠香❤️‍🔥滿足到對辣嘅慾望啊!
藤香雞🌶🐔
自選香鍋🌶👍🏻
泡椒田雞🌶
水煮牛肉🌶🐮

2022-07-26 19 瀏覽
星期五放工同朋友喺旺角搵好嘢食,我哋冇特定嘅目標,所以經過呢間餐廳嘅時候聞到好香嘅麻辣味,就決定食呢間啦🤤餐牌真係有勁多嘢食,啲相勁吸引,真係想每款都叫黎食呀🙈我哋最後揀咗三樣菜式🥰自選香鍋,佢叫五餸起,我哋揀咗午餐肉、肥牛、蝦球、小蘇肉同牛肚😋估唔到咁多款最好味就係午餐肉,勁入味❤️泡椒田雞,田雞真係俾雞更加鮮嫩滑身,係有種鮮甜嘅感覺😳水煮牛肉,麻辣香口,牛肉更加係滑嫩到痺呀👍🏻下次真係要約多啲朋友再試埋其他菜式!

餐牌真係有勁多嘢食,啲相勁吸引,真係想每款都叫黎食呀🙈

我哋最後揀咗三樣菜式🥰

泡椒田雞,田雞真係俾雞更加鮮嫩滑身,係有種鮮甜嘅感覺😳

水煮牛肉,麻辣香口,牛肉更加係滑嫩到痺呀👍🏻

下次真係要約多啲朋友再試埋其他菜式!
2022-07-26 12 瀏覽
前幾日母親大人突然間話唔想煮 跟住就叫我搵下附近有咩好食🙂搵搵下又見到呢間麻辣香鍋好似都多人讚 於是我哋一家人就去食返餐「勁」嘅🔥🔥🔥晚市其實都多人 不過唔使等好耐✌🏻我哋都係叫啲招牌菜同家常小菜👇🏻👇🏻👉🏻香辣海鮮鍋 $298👉🏻辣度🔥🔥🔥🔥店員推介我哋食呢個海鮮鍋🥘我又見到真係差唔多檯檯都叫佢 而屋企人又有興趣 咁就叫左一鍋 好香🙈好足料🙈每樣海鮮都有啲 最好食係鮑魚🤣最後係好食到大家要搶食😂不過都真係辣 我母親又唔食得好辣 但係又要食又要係咁飲水😂😂笑死🤭🤭👉🏻麻婆豆腐 $72👉🏻辣度🔥🔥🔥送飯一流啦唔使講✌🏻豆腐唔會好易散 仲係夾得起 夠滑身🤭醬汁肉碎比例係50:50 所以好Balanced👌🏻呢碟夠哂惹味 我哋一人食啲用來送飯 好快就清哂 辣得來唔會好過份👌🏻👌🏻👉🏻泡椒田雞 $128👉🏻辣度🔥🔥🔥麻辣嘅香味好吸引 田雞唔會炒到好乾身 岩岩好👌🏻呢碟係父親話想食 本身我自己就麻麻哋食田雞😂😂😂點知都有驚喜 特別係啲配料都好出色 蔥頭呀洋蔥個啲咁🫣👉🏻番茄炒蛋 $68👉🏻辣度👉🏻沒有😂我哋諗住叫咗咁多辣嘢 就應該叫返啲甜嘅去平衡返個口味😂雖然蕃茄炒蛋屋企成日都食到 不過出街食好

👉🏻香辣海鮮鍋 $298
👉🏻辣度🔥🔥🔥🔥

👉🏻麻婆豆腐 $72
👉🏻辣度🔥🔥🔥

👉🏻泡椒田雞 $128
👉🏻辣度🔥🔥🔥

👉🏻番茄炒蛋 $68
👉🏻辣度👉🏻沒有😂

我哋諗住叫咗咁多辣嘢 就應該叫返啲甜嘅去平衡返個口味😂雖然蕃茄炒蛋屋企成日都食到 不過出街食好似好食啲🤣啲蛋好多好大 番茄夠甜 食完仲可以解辣🔥🔥

食完呢餐我哋一家人都好滿足 仲食到好飽 跟住母親已經講埋下次幾時再來食 因為仲有好多嘢食🫣睇嚟佢有排都唔會煮飯😂
2022-07-26 9 瀏覽
前日我朋友話 太耐冇食辣 想挑戰下自己有冇退步喎 所以我就約佢食麻辣香鍋 因為我自己食過一次 覺得唔錯先拉埋佢去食😌挑戰佢味蕾😊😊點知佢簡食咩都簡左好耐…最後都係等店員推介唔好煩😂😂🦞小龍蝦 Hkd188👍🏻評分(4/5)好耐冇食過小龍蝦🦞呢碟小龍蝦估唔到都幾豐富 有好多隻 啲殼都好容易剝 全部都好重口味好惹味 好香又夠麻辣🥹🥹我哋係食到吮手指😂😂如果唔食得辣仲可以揀蒜香同埋十三香🙂但係因為我哋就係要食辣 所以梗係揀麻辣 呢個辣度對我哋來講簡直係Easy😂😂🥘香辣海鮮鍋 Hkd298👍🏻評分(4.5/5)呢個鍋就好似有料到啦…睇吓啲辣椒😂我朋友仲癡線到要食埋啲辣椒😂😂😂有冇咁鍾意食辣呀!佢話啲海鮮好夠味喎 每咬一啖都會咇左啲辣汁出嚟 最緊要係海鮮夠哂香又夠麻🤣有時得個辣冇用架 色香味各方面平衡先得 我自己就幾鍾意啲蜆 一口一粒又夠味 唔使點咬又食到佢嘅鮮甜加爽辣🥳朋友就話鮑魚好食 因為夠大 又夠麻香 總之呢個鍋抵食又好食啦👍🏻🐔辣子雞 Hkd108👍🏻評分(4/5)比想像中冇咁辣 佢加左啲花椒 係好香口好惹味 不過就唔係超級辣個隻 雞肉唔係得肉 仲有啲軟骨🤭🤭不過整體來講都係啖啖肉 所

🦞小龍蝦 Hkd188

🥘香辣海鮮鍋 Hkd298
👍🏻評分(4.5/5)

🐔辣子雞 Hkd108
👍🏻評分(4/5)

比想像中冇咁辣 佢加左啲花椒 係好香口好惹味 不過就唔係超級辣個隻 雞肉唔係得肉 仲有啲軟骨🤭🤭不過整體來講都係啖啖肉 所以好食架😌😌呢碟野勁快比我哋清哂😂😂😂😂正

🐣泡椒田雞 Hkd128
👍🏻評分(4/5)

見到泡椒好似好勁咁 所以就叫左 我都係第一次食田雞🥳🥳都唔錯呀 田雞肉係爽彈好咬 應該佢生前做左好多運動 有返啲彈性😂😂😂😂同埋食呢個田雞一定要夾埋啲泡椒 佢仲有泡椒籽 呢啲先係精華 辣度upupup🤭🤭呢個辣度對我哋嚟講係好滿足 所以都推薦比啲辣友👍🏻👍🏻

總結係…佢咁耐冇食辣 都依然冇退步 都係咁食得辣😂😂果然食辣就要搵佢😌😌佢係真心鍾意食辣嘅人😂😂我哋都幾推薦呢間麻辣香鍋🤪
2022-07-26 12 瀏覽
上個禮拜同朋友睇完戲 跟住就要搵吓邊度附近有咩好食 然後無意中發現到呢間新開嘅食辣嘅川菜餐廳😳😳跟住我哋見佢餐牌食物嘅選擇都幾豐富!所以就膽粗粗入咗去試吓😂然後又唔小心叫咗好多嘢食😇不過好彩都冇中伏 而且都幾滿意。首先//我哋叫咗個辣子雞 $108🔥冇諗過啲辣椒同啲雞嘅份量係差唔多😂😂廚師真係俾得好慷慨😂雞肉嘅口感好好 呢個大細都啱啱好 可以一口食幾粒 雞肉嘅表面係酥脆 內裏細嫩又滑 最緊要係佢冇乜骨 好容易食🤭不過我都係鍾意食佢啲辣椒同埋配菜😂😂識食一定係食埋呢啲 夠晒惹味🤭呢碟餸嘅辣度 我會比70/100 辣得來又夠香 仲有少少麻tim 搞到我好想飲番杯啤酒😂😂然後//我哋仲叫咗小龍蝦🦞 $188 店員話係每日新鮮限量供應👅所以我哋都好放心可以食到高質素嘅小龍蝦 同埋香港可以食到小龍蝦嘅地方好似唔係好多😆😆雖然佢叫小龍蝦但係實質上都幾大隻🧐同埋肉都好多!好快就剝晒啲殼 同埋啲辣汁都比龍蝦肉吸收晒🙈🙈所以每隻龍蝦都好夠味 好麻香 雖然佢唔算超級辣 如果你唔食得辣就叫返蒜香好啦😂😂跟住//我哋仲叫咗個麻辣海鮮鍋 $298🥹 原來都幾大兜同埋有好多海鮮…但係呢個質素呢個份量係絕對對得住個

跟住//我哋仲叫咗個麻辣海鮮鍋 $298🥹 原來都幾大兜同埋有好多海鮮…但係呢個質素呢個份量係絕對對得住個價錢👅有蝦有蜆有蟹🌶️🌶️仲有好多鮑魚…我自己就覺得呢個鍋係比較辣嘅一款 所以都係呢間舖頭嘅招牌菜 冇令人失望因為真係好惹味🫣🫣真心推薦!

最後//最後仲叫咗個蕃茄炒蛋 $68🥳 雖然已經叫咗好多嘢 唔知點解好想食雞蛋😂所以就叫左 欣賞佢啲蕃茄大大件又夠甜 雞蛋都幾滑 家常小菜來講呢個都值得一試👅

我哋真係叫咗好多碟菜 所以最後都食到好飽 不過絕對會再幫襯呀👍🏻👍🏻
2022-07-26 8 瀏覽
原來旺角有間咁出色嘅食辣嘅餐廳…我都係而家先知😅前幾日 夜晚放工就同啲同事一齊去食飯 跟住佢哋帶咗我去食呢間麻辣香鍋 本身我都好驚因為我唔係食得好辣嘅人 不過我都食得好滿足!我哋就食咗以下呢啲嘢食🌶️🥒 蒜香拍青瓜 $38佢哋話要食少少前菜開胃喎🙈雖然係前菜但係份量都唔少 青瓜比較爽脆 夠Juicy 好夠蒜香味 所以食完個口都幾臭 不過好正 我自己就幾鍾意👍🏻👍🏻🔥 藤香雞 $68第一次見同埋第一次食呢個菜式🥳雖然唔係好知道佢係什麼 我淨係知道佢好好食 本身諗住唔食塊雞皮因為怕肥😂最後比同事阻止 佢話要連埋塊雞皮食先可以食到佢嘅原汁原味😂😂果然啲雞肉係充滿着香辣嘅汁 不過佢唔算好辣 就算係我唔食得辣嘅人都覺得可以接受!🌶️ 水煮牛 $168🌶️ 香辣海鮮鍋 hkd298呢兩碟就辣啦!同埋份量都係比較大份 所以好啱一大班人分享🙈🙈佢辣嘅程度係我要一路食一路飲水😂但係你又會好想繼續食喎😂😂因為真係好香口好惹味 好難停落嚟…食辣嘢就係 你一停 跟住佢就會越嚟越辣🫣🫣 牛肉每塊都好大塊 切得好平均 鍾意佢肥瘦均勻…海鮮鍋都出色!佢每一件海鮮都係紅色㗎😂😂因為真係每一件海鮮嘅味道都好平均 都係咁辣😂證

我哋就食咗以下呢啲嘢食🌶️

🥒 蒜香拍青瓜 $38

🔥 藤香雞 $68

🌶️ 水煮牛 $168

🌶️ 香辣海鮮鍋 hkd298
呢兩碟就辣啦!同埋份量都係比較大份 所以好啱一大班人分享🙈🙈佢辣嘅程度係我要一路食一路飲水😂但係你又會好想繼續食喎😂😂因為真係好香口好惹味 好難停落嚟…食辣嘢就係 你一停 跟住佢就會越嚟越辣🫣🫣 牛肉每塊都好大塊 切得好平均 鍾意佢肥瘦均勻…海鮮鍋都出色!佢每一件海鮮都係紅色㗎😂😂因為真係每一件海鮮嘅味道都好平均 都係咁辣😂證明咗佢係炒得幾咁均勻 又夠鑊氣喎 所以我同同事都好鍾意呢兩碟小菜🤭🤭

睇嚟之後同事都會成日嚟呢度食飯㗎喇😂😂我都要訓練下自己先得😂😂