干鍋自選 $68起有得自己揀口味同辣度 重蒜 葱蒜 香辣 麻辣之中揀咗香辣小辣🔥味道無得彈夠晒辣椒香同有味覺嘅衝擊 食材亦都俾得好慷慨同新鮮🤓毛血旺自選 $68起有湯嘅自選代表係毛血旺 口味固定但都可以自選辣度🌶🌶🌶 食材上同干鍋大致相同 建議揀一啲會吸湯汁嘅食材 例如豆卜 枝竹🤩🤩一咬落去勁正!最後都叫咗兩個小食 一個涼浸浸嘅涼伴雞絲粉皮($68)降下溫同埋手撕包菜($98)補充一下蔬菜量🥬味道都正正常常~
干鍋自選 $68起

毛血旺自選 $68起

2022-07-19 28 瀏覽
買即食包返屋企煮都唔夠去舖頭食咁過癮🤓🤓前排屋企網購儲糧買咗一堆川菜Meal Kits 諗住自己係屋企都可以過下辣嘢嘅口癮 不過煮到出嚟都係差少少咁🫢🫢 所以一於疫情放鬆返少少搵間餐廳即食!屋企一pack過嘅好多時好難控制酸度同辣度 多數都係固定咗 所以有時會唔夠味 有時會過酸過辣😢好欣賞麻辣風雲佢有得自己揀返酸度辣度 可以確保啱口味🤩🤩上到枱嘅香氣已經好唔同 賣相勁度吸晴加上又好大碗 魚片嘅數量都有唔少 原本以為食唔晒 點知食食下唔覺意都清晒🤫🤫🤫🤤難得出街食飯就叫多咗兩個小食分別係雞絲粉皮同辣子豆腐🌶雞絲粉皮配麻醬係經典組合 平衡返油膩感最佳食品🤞🏻豆腐粒粒亦係新鮮熱辣炸起💓💓

2022-07-18 31 瀏覽
同個無辣不歡嘅朋友食飯 揀麻辣風雲實唔會出錯🤓🤓可以確保到朋友一定啱食!今次菜單🌶🌶🌶薑煸牛肉 $178🌶水煮牛肩肉 $268🌶手撕包菜 $98🌶辣子豆腐 $108牛魔王嘅朋友點咗牛肉兩食🐮分別係薑煸同水煮 建議先食咗前者熱個身會好啲😹😹嗰辣度係比水煮低少少 但因為牛肉有事前用油炸過再炒 所以係會好香口的🔥水煮牛肩肉就係比較軟身嘅牛肉 賣相勁霸氣好打卡🤞🏻🤓 但其實辣度無賣相咁誇張嘅 大概係譚仔3小辣左右~小食叫咗包菜同辣子豆腐🤩包菜好入味🔥所以淨食菜都唔會好單調🤓豆腐感覺上就似多少少辣味嘅椒鹽豆腐 所以更加易入口 食食下覺得重口味可以平衡下
今次菜單🌶🌶
🌶薑煸牛肉 $178
🌶水煮牛肩肉 $268
🌶手撕包菜 $98
🌶辣子豆腐 $108

2022-07-18 26 瀏覽
朋友話:食唔到好辣都食到麻辣風雲嘅😹其實Menu都有啲平易近人啲選擇嘅🤓適合想無咁重口味但又想有少少惹味嘅時候四川嘢又望落無咁大負擔嘅代表💁🏻‍♀️酸菜魚,魚片份量多又抵食,肉質又滑,最重要嘅係每嚿都有齊酸味同辣味🐟同埋唔會好油膩!底下加咗啲薯粉作為今餐嘅澱粉質,小酸小辣嘅湯底夾埋薯粉 絕對可以highlight到呢一餐花雕醉雞同泡椒鳳爪又係細細碟又好味嘅小食🤤泡椒鳳爪又係輕輕嘅酸辣味🤞🏻食鳳爪最緊要係乾淨有咬口,送酒一流😌花雕醉雞嘅酒味香~凍凍地嘅醉雞可以舒緩返食完辣嘢有輕微熱熱地嘅口腔🔥🤤

2022-07-15 32 瀏覽
底下有個小爐一直加熱著干鍋,不怕食到最後全涼掉。自選配料有多款選擇,我一見到肥腸選項馬上打勾,處理乾淨又保留適量肥膏在裏面,咬落去爆油美滋滋,很合格的肥腸。干鍋調味麻香十足,越食越過癮,完全不覺得辣而是爽!另外的吸味配料 必點枝竹、鴨血、萵荀,將鍋底的調味料吸光吸滿,絕對是精粹所在!滿滿當當的牛肉加入薑味調料,一齊爆炒 很有鑊氣。薑嘅辛辣味都炒沒了,反而是偏甜口的,在猛食麻辣食品的時候,轉換一下口味是必須的。這個價位來說份量適中,醬汁比外面吃得到的更濃味一些,類似於口水汁的感覺,皮蛋做到有一點點溏心的效果,立馬高了一個檔次。好開胃的涼拌菜,酸味和辣度都不會太過,份量前菜來説挺多的。更值得給讚的是,它每一根的粗幼度都十分合適 爽口有口感,這些細節位上可見餐廳的一絲不苟。

2022-07-15 22 瀏覽
{椒鹽魷魚鬚$148}拍得住出面知名大排檔嘅水準,啲椒鹽多到好似唔駛錢咁,而且粉漿好薄 魷魚肉飽滿,食落去超級鬆脆,惹味非常 令人好想即刻配返支啤酒。{酸菜魚 $268}不論辣度、酸度同麻嘅level都有得揀!係我見過最客製化嘅酸菜魚。穩陣派嘅我揀咗正常辣正常麻正常酸,感覺上係酸>麻>辣,唔食得辣嘅都容易接受到。魚肉好夠多又冇細骨,大大啖肉食都唔怕 超爽!魚肉鬆軟肉質絲滑。湯底仲有唔少配料,例如萵荀、豆芽、粗薯粉,薯粉唔洗問一定係絕配!{手撕包菜$98}食咁多熱氣同重口味嘅食物,本身純粹諗住叫啲菜嚟清吓腸胃,點知又幾好味。啲菜夠新鮮 食落好清甜,加埋啲辣椒嚟調味 完全唔會覺得寡悶。
{椒鹽魷魚鬚$148}

{酸菜魚 $268}

{手撕包菜$98}
2022-07-14 35 瀏覽
干鍋自選: 咩都有得揀‼️😚 辣度有走辣、小辣、中辣、大辣可以選擇;,而口味就有重蒜、蔥爆、香辣、麻辣可以選擇。自選配料嘅部份一定要講講佢嘅鮑魚,好多粒 起碼車咗8,9粒落去!完全唔會韌 仲keep到軟熟富有彈性嘅口感!而且極之入味,香料味同辣味都充分滲透入鮑魚,所以啖啖都幾辣下😂 嗜辣嘅朋友都定好high!水煮牛肩肉: 成碗鮮艷嘅辣油 威力真係不容忽視⚠️ 又係同干鍋一樣 辣勁十足!牛肉軟腍滑溜,碗底仲會有大量配料 例如紅薯粉同芽菜,撈極都仲有 包你夠飽🤰🏻 湯底唔係得個辣字,集麻、香、辣於一身 非常之惹味有層次👍🏻涼拌燒椒皮蛋、涼拌雞絲粉皮: 食咗咁重辣嘅野 痺到個口都冇晒知覺,即刻叫返啲涼拌菜緩和一下🥵 點知有驚喜,特別係個皮蛋,好惹味好香口,醬汁調配得同皮蛋夾得天衣無縫💫
2022-07-14 23 瀏覽
適逢我家女皇大壽🎂👩🏻 身為乖女兒嘅我,帶咗佢去食近期大熱嘅川菜餐廳食生日飯。媽媽呢個四川人食完之後讚口不絕,下次自己同同鄉再嚟食咁話喎!涼拌雞絲粉皮 $68呢個價錢嚟講 份量好足夠,啖啖都食到雞絲肉,青瓜亦爽脆。最開心係多、麻、醬❗️麻醬先係粉皮嘅精粹🤤花雕醉雞 $98酒味好香濃,雞皮爽滑 肉質滑嫩 啖啖肉,冰冰涼涼用嚟解辣一流🧊🥵酸菜魚 $268我本人就覺得已經好夠酸好濃郁,老媽子平時酸梅當零食食嘅 就話可以再酸啲。辣度嚟講 因為我哋嗌咗中辣,食到都有少少出汗😂 值得一讚嘅係 材料超級豐富💥 魚片大大片 嫩滑又唔腥,啲骨去得好乾淨 一條都食唔到🙌🏻 薯粉煙韌入面,仲有底下大量配菜 豆卜香菇芽菜等等… 成碗酸菜魚大滿足🥰
涼拌雞絲粉皮 $68

花雕醉雞 $98

酸菜魚 $268

網上評價高企 啲相又勁吸引,今日咁啱經過,就一於試吓係打手推佢上神枱,定堅係有料到!薑煸牛肉$178炒得頗有鑊氣同水準下,牛肉份量亦夠哂多 無渣,估唔到薑嘅微甜同氣味 又夾到牛肉㗎喎🙊水煮牛肩肉$268辣度同麻度都有得揀 好flexible😙👌🏻 我地就保守啲 揀咗小辣姐,具體化嘅話 已經有譚仔嘅三小咁辣🌶 嗜辣人士嚟到一定好歡喜。牛肉肉質有彈性 夠嫩滑。其他食材亦入晒味,尤其係寬粉同豆卜,一路食一路麻痹我嘅嘴辱 咪話唔爽🤟🏻🤟🏻辣子豆腐$108豆腐經油炸 做到外脆肉軟,香口野加惹味辣椒,好上火但當送酒小食一流😜泡椒鳳爪 $58雞皮爽彈 亦很好脫骨,連我呢啲懶人都願意食多幾隻。
薑煸牛肉$178

水煮牛肩肉$268

辣子豆腐$108

泡椒鳳爪 $58
雞皮爽彈 亦很好脫骨,連我呢啲懶人都願意食多幾隻。
2022-07-14 19 瀏覽
- 酸菜魚齋睇外表已經流晒口水🤤 個湯底黃金色 仲有啲菊花碎喺上邊,成件事勁高級👠✨ 我嘅口味係多麻小辣,一碗野有齊晒麻酸辣,重口味人士最愛嘅三個元素,本身已經好難唔好食。佢個魚勁滑,可以直接sir入喉嚨嗰種🫶🏻 最抵嘅配料吸晒湯汁嘅精華,無論係食魚肉定係配菜 都係一種享受~- 酸菜炒肥腸因為我哋成枱人實在係太鍾意食酸,所以揀咗個酸菜口味嘅肥腸。肥腸油脂脂的,洗得好乾淨 零異味,好邪惡 但大家係爭住食,全盤清晒一件不留😈- 辣子豆腐豆腐每一粒都炸到完美嘅金黃色💛 雖然成盤滿滿的辣椒,但出奇地唔算好辣,一粒接一粒 傾傾吓計就食晒,如果有嗌酒嘅話就好。- 酸辣土豆絲三個字可以完美形容呢碟涼菜,就係酸、爽、辣。酸度以前菜嚟講,達致到令客人胃口大開嘅目的。
- 酸菜魚
- 酸菜炒肥腸

- 辣子豆腐
- 酸辣土豆絲

2022-07-13 29 瀏覽
兩樣一定要大大力推薦比名大川菜愛好者嘅菜式🔅干鍋自選基本資料:辣度同口味各有四款選擇(🌶走辣、小辣、中辣、大辣; 👅重蒜、蔥爆、香辣、麻辣),本身已經包咗蓮藕片、椰菜花、萵荀同京蔥,最低消費要額外加多五野餸。我地就揀咗👉🏻 鮑魚, 肥腸, 肥牛, 土豆片, 豆卜值得一提嘅係個鮑魚🌟煮得軟熟帶少少𡁻頭,估唔到惹味嘅做法同鮑魚係咁夾。蔬菜類嘅代表椰菜花 都非常爽脆,窿窿罅罅都攝滿咗香料 倍添美味😋🔅水煮牛肩肉$268我哋叫咗中辣大麻 一上枱已經俾陣辣味辣哭,而且好夠麻 越食越上癮🤟🏻 牛肉入晒味,非常之軟腍有彈性 不愧係用上牛肩肉🤟🏻 配料有我最愛嘅薯粉,厚度啱晒鐘意嗦粉嘅煙韌控😍 整體成煲野 麻香十足,越食越起勁!
兩樣一定要大大力推薦比名大川菜愛好者嘅菜式
🔅干鍋自選
🔅水煮牛肩肉$268
聽聞呢度嘅酸菜魚好出色,今晚我就揾埋我個酸菜魚同好friend嚟回一回佢👯‍♀️麻辣雞翼尖$48涼拌雞絲粉皮 $68欣賞呢兩款涼菜好夠冰凍 調味開胃,份量亦不只小菜一碟,食完個胃口即刻準備好迎接一陣嘅重口味食物😈 特別要點評嘅係粉皮好滑 ,麻醬濃稠 比得相當闊綽,大我愛麻醬嘅我表示無得輸🤟🏻酸菜魚 $268 期待咗成日嘅菜式🤤 花椒八角嘅味道離遠已經聞到 流晒口水。一上到枱 比佢個size嚇一嚇,也太大盤了吧!唔係靠芽菜嚟墊底,而係魚肉嘅份量確實好多🫶🏻 酸菜湯底好濃郁夠晒重口,辣嘅程度亦容易入口,整體屬於酸多於辣嘅口味。豆卜薯粉呢類嗦汁神器,吸收晒湯底嘅精華 一個字 爽‼️
麻辣雞翼尖$48
涼拌雞絲粉皮 $68

酸菜魚 $268

2022-07-12 13 瀏覽
今次同屋企人去左荃灣行街,順便係荃灣食埋晚飯先番屋企。上網見到呢間個炸饅頭有架船出曬煙咁裝住好似幾得意咁🤣,所以就揀左呢間黎試下😋😋,鍾意食酸菜魚🐟同辣野🌶既你一定唔可以錯過,一打開 menu,款式多到唔知揀咩好🤩,樣樣都好吸引。前菜小食(中華沙律,菜圃)一坐低未叫野食staff就上左兩個小食先,比我地開開胃👅,係中華沙律同菜圃。菜圃係辣就意料之中,但係估唔到連中華沙律都係辣🤨。微微既辣食完仲令我更加開胃😋。藥膳雞腳🐔 雞腳一上到枱,已經聞到濃濃既藥膳味,已經急不及待試下味先!食落口,淋得黎又唔會一夾就爛🙈,藥膳味又好入味,但又唔會食到苦既藥材味👍🏻。泡椒鳳爪🐔 鳳爪就係冷盤,質地有少少似白雲鳳爪,泡椒鳳爪食落口好爽口彈牙。雖然係泡椒鳳爪,但對於唔食得辣既我黎講,佢既辣仲微過微辣。炸饅頭🍞 炸饅頭係個個黎到都必叫既一個,夠曬浮誇打卡必叫🤣!饅頭炸得好脆口,食得出係新鮮炸而唔係炸定曬放係到👍🏻,配埋煉奶食真係一流😋。椒鹽雞軟骨🦴 上到枱見到真係好大碟🤩,份量十足。話就話椒鹽,但又唔會過份地咸,食一舊就停唔到口不斷食,咁香口既雞軟骨真係好岩用黎送酒😋。酸菜魚🐟 呢到既酸菜魚做得好貼心🥰,可

前菜小食(中華沙律,菜圃)

藥膳雞腳🐔

泡椒鳳爪🐔

炸饅頭🍞

椒鹽雞軟骨🦴

酸菜魚🐟
呢到既酸菜魚做得好貼心🥰,可以自由揀酸、辣、麻既程度,岩曬有要求 / 唔食得太辣既人👍🏻,想要幾辣幾酸都可以自己揀。每一舊魚都好滑,而且仲冇乜骨🐟,岩曬好怕食魚有骨既人。另外仲有唔可以少得既寬粉墊底,每食一啖酸菜魚既汁都掛曬係寬粉上面,非常惹味🔥。

干鍋套餐🌶
干鍋有好多材料可以揀,唔同材料就唔同價錢💵,最少要揀5️⃣種材料。唔計自己揀既配料,干鍋原本已經包蓮藕片、椰菜花、萵苣、京蔥。今次我就揀左牛肉餅🐂 +$28、雞軟骨🐓 +$28、白豬午餐肉🐖 +$38、鴨血🦆 +$38同土豆片🥔 +$28。口味都有四款唔同選擇,有蔥爆、香辣、麻辣、重蒜,有辣有惹味又有重口味揀,而且仲可以揀埋辣度,有小🌶、中🌶🌶、大🌶🌶🌶、勁辣🌶🌶🌶🌶🌶。三心兩意既你一定會好難揀🤣。
2022-07-11 20 瀏覽
川菜大大盤 想試多啲種類嘅,叫埋豬朋好友一齊麻一齊爽 就最好不過👭👫[毛血旺自選]血旺血旺一般都以豬紅鴨血做鐵膽🩸但萬一碰到好似小編friend仔咁麻煩嘅人類,鐘意重口重麻嘅烹調方法,只係接受唔到食內臟 可以點算?呢度就可以解決到你哋嘅煩惱😇 肉類、丸類、蔬菜類、海鮮類…總共超過50樣嘅配料仼揀‼️小編當日揀咗肥牛、特色牛肉餅、豆卜、土豆片同凍豆腐。豆卜豆腐必點✅索晒啲湯汁,湯底麻辣鮮香 味道夠晒濃厚🤟🏻🤟🏻[水煮牛肩肉]$268牛肩肉厚薄適中 爽口無筯,同以前食過嘅水煮肥牛 享受差好遠🥰 配菜有我最愛,同時同水煮湯底超夾嘅寬粉。湯汁同毛旺一樣多香夠麻,嗦粉嗦不停🤟🏻🤟🏻[手撕包菜]$98唔好睇少佢一碟菜仔,超有鑊氣的説!本身諗住叫碟清淡啲嘅蔬菜平衡下,點知佢嘅香辣都震驚了味蕾🫢[涼拌燒椒皮蛋]$68晶瑩剔透 無怪味。終於有啲涼浸浸嘅野緩和下個口腔😂 呢度嘅麻辣體驗,真係令我哋一眾重口味人士甘拜下風。
[毛血旺自選]

[水煮牛肩肉]$268

[手撕包菜]$98

[涼拌燒椒皮蛋]$68

2022-07-11 14 瀏覽
酸菜魚自問食過好多,呢度真係我食過數一數二豐盛嘅一間店舖 超霸氣涼拌燒椒皮蛋$68 先從前菜開始介紹,踏入夏天消暑之選🧊 皮蛋仲呈少少溏心狀態,有意外驚喜😋酸辣土豆絲$108 叫多個開胃前菜,酸酸辣辣真係忍唔住一堆接一堆咁放入口,土豆絲好夠爽脆。酸菜魚 $268 主角嚟啦❗️就係為咗佢而入呢間餐廳‼️ 因為睇相好似好大盤好開心咁。而實物真係圖文相乎,配料仲要勁豐富,有薯粉、萵荀、芽菜、酸菜、菇類等等。酸度恰到好處 好易入口,魚肉嫩滑,完全食唔到細骨 好抵讚🙌🏻 最體貼嘅係有得揀辣度,啱晒我呢啲鐘意食酸多過辣嘅客人😽干鍋自選 呢個我無多吃 因為對我嚟講太辣🥵 但家人們食得相當滋味。其實有重蒜、蔥爆、麻辣同香辣四個口味仼君選擇,怕辣嘅可以試下蔥爆。老爸話眾多配料入面肥腸最夾最好食,油脂滿滿的,我食一舊就辣到不要不要 真可惜…😢