2018-12-18 36 瀏覽
這晚在亞士厘道搵食, 發現又轉了一批新餐廳。街頭傳來陣陣的燒肉香, 令我們的口水快要流下來, 同時引領我們找到這間韓式燒烤。想起來, 我們好像真的有一段時間沒有吃過韓燒呢。 這兒也是韓國人主理, 接待我們的正是一位OPPA。雖然他不太懂廣東話, 但仍很努力富有笑容的向我們介紹, 十分專業。而且這兒的油風系統相當不錯, 不會吃完一身油煙味。加上餐廳空間感十足, 枱與枱之間又有一定的距離,  吃起來頗舒服。除了有放題外, 還有套餐點選。這晚我們決定吃好一點, 點了一個二人份的牛肉併盤。其實坐下來未點餐店員已經為我們送上前菜, 除了一定會看到的泡菜外, 還有較少見的黑豆。黑豆不但富有營養, 甜甜地有點咬口又幾好吃。醬汁調味也有三款配搭, 配合不同的肉質, 交織不同的味道。沿烤煱一邊放了蛋漿加泡菜,另一邊是芝士加粟米,顏色不但漂亮, 烤起來的香味也很吸引。我們都覺得這個調味護心牛肉真是十分好吃, 不但肥瘦適中, 充滿牛肉味, 肉質和口感都是令人流口水的。雪花牛肉配上特調的醬汁, 又是另一番滋味。身邊那位很喜愛吃牛舌, 這兒的也十分爽脆不帶筋, 配合韓式大醬吃惹味得很。等了半餐, 我期待的芝士粟

醬汁調味也有三款配搭, 配合不同的肉質, 交織不同的味道。

雪花牛肉配上特調的醬汁, 又是另一番滋味。

等了半餐, 我期待的芝士粟米終於烤好。雖然材料簡單, 但味道又香又甜, 邪惡的芝士拉絲在秋冬特別令人愛上。

套餐還附有生菜, 可以包着烤肉一起吃。不但減去肉的油腻感, 而且口感更豐富, 吃起來好像更甜更香。

我們還多點多了一份雞肉, 肉質嫩滑而且調味得很好, 燒完後肉汁及味道仍能鎖住, 小驚喜呢~

套餐中還附上豆腐海鮮湯, 送來時真的滾着熱騰騰的。這個海鮮湯多帶點辣, 海鮮不算很多, 但豆腐十分幼滑, 配白飯真是一流。

很久沒有吃過一頓這麽飽的韓燒了, 整個人都暖了, 亦很滿足, 是可以ENCORE 的一間。
2018-12-15 890 瀏覽
自從去完韓國之後好耐都冇食正宗韓燒喇!!朋友推介呢間係尖咀既韓燒好正好抵食, 咁就正黎試下咯~餐廳地方闊落, 坐位寬敞, 私人空間足夠!燒肉放題分時間收費, 45mins只係$98, 堅平, 可以試下~除左放題, 仲有燒烤套餐選擇..另外都有散叫...店員話散叫多款揀d, 咁今次就散叫啦`' 下次先再食放題前菜有2碟, 共6款小食~ 有我好鍾意食既爐邊泡菜蒸蛋~烤完既蛋巧滑喔仲有栗米芝士, YUMMY!!!特級王牛肋骨(自家醬汁) $168黎既話一定要食呢塊牛肋骨呀!!自家醬汁醃得好入味!!肉質非常軟腍! 有入口即溶既感覺! 肉眼排 $170薄薄的肉眼排份量都幾多下...肉質甘香幼嫩!護心肉 $150食左2碟牛食返碟豬先~烤到脆身, 好有口感!!芝士拉絲, 正丫!!!可樂$20葡萄汁$25韓國果肉提子汁
自從去完韓國之後好耐都冇食正宗韓燒喇!!
朋友推介呢間係尖咀既韓燒好正好抵食, 咁就正黎試下咯~

餐廳地方闊落, 坐位寬敞, 私人空間足夠!
燒肉放題
分時間收費, 45mins只係$98, 堅平, 可以試下~
除左放題, 仲有燒烤套餐選擇..
另外都有散叫...
店員話散叫多款揀d, 咁今次就散叫啦`' 下次先再食放題

前菜有2碟, 共6款小食~

有我好鍾意食既爐邊泡菜蒸蛋~
烤完既蛋巧滑喔

仲有栗米芝士, YUMMY!!!
特級王牛肋骨(自家醬汁) $168
黎既話一定要食呢塊牛肋骨呀!!
自家醬汁醃得好入味!!
肉質非常軟腍! 有入口即溶既感覺!

肉眼排 $170
薄薄的肉眼排份量都幾多下...
肉質甘香幼嫩!
護心肉 $150
食左2碟牛食返碟豬先~
烤到脆身, 好有口感!!

芝士拉絲, 正丫!!!

可樂$20
葡萄汁$25
韓國果肉提子汁

• 特級王牛肋骨
2018-12-14 50 瀏覽
終於考完試啦,太開心了,緊係即刻約fd食個完sem飯,考食果幾日餐餐都求其食,依加好想大吃一餐!呢日就黎左間任食韓燒,呢間韓燒同其他韓燒唔同既係,佢係完全由韓國人主理,店主韓國大叔仲好nice,英文都好好,溝通係完全冇問題的,就連員工都係韓國人同埋其他外國人,佢地個個都好nice!勁好笑容,仲會定時自動過黎幫你換個爐!第二點唔同既係,佢呢到可以揀食幾耐,再跟個用餐時間去比錢,好貼心既諗法!其實好多人都食唔到兩個鐘咁耐,食飽就走人,又可以比少d錢幾好一坐低員工就比左幾張點餐紙我,任食既範圍係紙入面咁多樣,竟然連煎餅都有但我地得兩個人,驚食唔哂就冇叫到呢到同你去到韓國一般既餐廳一樣,都係比勁多配菜,竟然連黑豆都有好掛住佢當然唔少得生菜籃d肉都上得好快,呢到係我地既第一round,其實我都唔係好分到邊碟係d咩,但個色好靚黎張全台既相,好豐富!個蔬菜盤係一黎就比,之後想食可以繼續點,因為平時我唔點食瓜,所以我剩係食左菇,個菇燒完勁好食!燒到咁上下,d芝士都開始溶,可以拉絲架!仲拉到勁高!之後叫左第二round 好想推介個豬頸肉,勁好食!燒熟左外脆之餘個肉質好爽好彈牙!麻浦特上豬排豬味都好足!鐘
但我地得兩個人,驚食唔哂就冇叫到

好掛住佢
當然唔少得生菜籃

黎張全台既相,好豐富!

燒到咁上下,d芝士都開始溶,可以拉絲架!仲拉到勁高!

之後叫左第二round 好想推介個豬頸肉,勁好食!燒熟左外脆之餘個肉質好爽好彈牙!麻浦特上豬排豬味都好足!鐘意食豬既一定要叫!

當然牛都好好食,後尾叫左個牛仔骨,肉夠厚身又唔難咬,唔錯

後尾七點幾開始滿座啦,唔想等位就早d黎啦!
好耐冇食過韓式燒肉啦成日聽呢間野個名,今晚得閒就試吓!任食時段分為45分鐘、一個鐘、同一個半鐘。我相信食燒肉係冇可能一個鐘內食得完😂😂一個半鐘可以話係啱啱好!有人都可能覺得短,但你睇吓個價錢就唔會挑剔。係$178 only!!!我唔係好食豬肉 所以今餐主攻牛太令人驚喜‼️‼️試咗三至四款牛全部都好好味,呢個價錢來講可以話係一百分👍🏻但平時最鍾意食嘅牛舌就麻麻地喇另外都試吓去啲熟食泡菜煎餅同炒年糕呢度嘅泡菜好辣,年糕都好辣😂但個煎餅就幾好食!平時做開飯桶,淨係食肉唔夠飽,嗌多兩碟煎餅就飽晒啦!
好耐冇食過韓式燒肉啦
成日聽呢間野個名,今晚得閒就試吓!

我唔係好食豬肉 所以今餐主攻牛
太令人驚喜‼️‼️試咗三至四款牛
全部都好好味,呢個價錢來講可以話係一百分👍🏻

但平時最鍾意食嘅牛舌就麻麻地喇

另外都試吓去啲熟食泡菜煎餅同炒年糕
呢度嘅泡菜好辣,年糕都好辣😂
但個煎餅就幾好食!

平時做開飯桶,淨係食肉唔夠飽,嗌多兩碟煎餅就飽晒啦!
2018-12-10
2018-12-13 31 瀏覽
尋日食完牛扒意猶未盡,今日一於叫男朋友同我食韓燒!男朋友話之前喺尖沙咀食過呢間麻浦元祖唔錯,所以我地就去左食呢間喇。一黎到男朋友話呢度同以前唔同哂,重新裝修過,而且仲可以食放題。有得任食當然正啦,而且價錢都唔貴,仲可以揀食幾耐,好有彈性開頭都有少少擔心放題既食物質素會無以前咁好,點知又唔係喎!呢度放題既食物種類好多,而且質素都唔錯!而且仲有爐邊蛋同芝士食,真係超正!我地叫左特上王牛排肉,牛肉味濃,啖啖肉又夠淋!肉眼排,係薄切既肉片,但雪花超靚!燒一燒就食得!必食!韓燒必食既五花腩!牛脷都有得任食!比較特別既係護心肉(左),真係好少地方可以任食!想食套餐都可以
尋日食完牛扒意猶未盡,今日一於叫男朋友同我食韓燒!

有得任食當然正啦,而且價錢都唔貴,仲可以揀食幾耐,好有彈性

我地叫左特上王牛排肉,牛肉味濃,啖啖肉又夠淋!

肉眼排,係薄切既肉片,但雪花超靚!燒一燒就食得!必食!

韓燒必食既五花腩!

牛脷都有得任食!

比較特別既係護心肉(左),真係好少地方可以任食!

想食套餐都可以

• 肉眼扒
2018-12-11 35 瀏覽
韓燒係久唔久就想食一次嘅嘢!今晚去尖沙咀買聖誕禮物,行到攰攰地即興想食韓燒,就搵吓附近有無!點知撞撞吓竟然見到咁平嘅任食韓燒!$98 45分鐘!佢仲可以好彈性咁先揀選食45分鐘,唔夠再加時都得!正!入到去,見到地方都好乾淨,唔會油冧冧,而且裝修都好簡約!靚!侍應係講英文的,似乎都係韓國人,佢一set好枱就係咁嘅樣,有點小意外係佢有蛋邊同芝士邊。而前菜有6款,每款都好大碟,非常慷慨!呢張order紙就係可以任食嘅item, 選擇都好多呀!剔完就可以比佢,方便快捷!我地2個女仔,叫咗4款肉類同一份雜菜加多2個湯!無論係特上王牛排骨肉,特上豬扒同雞肉都好入味,牛舌口感亦很好!蔬菜、菇類很新鮮!菜包住牛肉同洋蔥嚟食都好夾呀!大醬湯~味道香濃!十分惹味!泡菜湯~越飲越想飲,唔算太辣,亦很足料!飲完湯個人暖笠笠!爐邊嘅蛋雖然放咗好耐,但一啲都唔老,而且微微嘅泡菜味好易入口!芝士加粟米,拉絲少不了!好味!呢度仲要有酒飲,可以gur返韓燒嘅火辣感!

我地2個女仔,叫咗4款肉類同一份雜菜加多2個湯!

菜包住牛肉同洋蔥嚟食都好夾呀!

大醬湯~味道香濃!十分惹味!

泡菜湯~越飲越想飲,唔算太辣,亦很足料!

飲完湯個人暖笠笠!

芝士加粟米,拉絲少不了!好味!

呢度仲要有酒飲,可以gur返韓燒嘅火辣感!

2018-12-10 51 瀏覽
聽到麻浦元祖新出放題,仲要性價比勁高!45分鐘淨係要$98($138 60分鐘、$178 90分鐘)~本來以為45分鐘會好趕,點知佢係落完order先開始計時,而且上菜速度都算快,放題選擇又多👍🏻既然係限時放題,當然係趕燒😏其實食韓燒,最鐘意就係邊爐蛋、芝士同前菜,掛住食野,都無咩都朋友傾計😂😂放題仲有得叫湯同泡菜煎餅勁豐富~我地仲叫左桃酒,但係飲料係散叫,要另外加錢架~環境都唔錯,坐得舒服

既然係限時放題,當然係趕燒😏

放題仲有得叫湯同泡菜煎餅

勁豐富~

我地仲叫左桃酒,但係飲料係散叫,要另外加錢架~

環境都唔錯,坐得舒服

2018-12-10 428 瀏覽
今次黎到呢間餐廳係行過嗰時聞到有好香既韓燒味而被吸引左去💕💕💕雖然大厦裝修緊,但都無礙我地食既威力😌😌鋪頭入面既裝修好新淨,好似啱啱裝修過咁!位置好闊落,好舒服❤️一入門口就有好熱烈既歡迎~坐低左之後就有位店員過黎介紹佢地有放題或單點...由於我地唔想食得咁急,所以我地揀左單點!Order左一個 《四人份既牛肉拼盤》配左一個《純豆腐海鮮湯》同埋一個《廚師特選米飯》我覺得呢個特選米飯同石鍋拌飯冇咩分別,都係一個石鍋,入面有牛肉、生菜、冬菇、芽菜、菠菜、羅白、雞蛋...除左有唔同既營養成分外,仲可以增加口感👍🏻👍🏻而且佢地既辣醬好香,我覺得唔係一般普通韓式辣醬。而係有小小豆醬既香!好正、好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好食到令我掛住食鍋飯而唔記得d肉😂😂😂講番肉先~特地既拼盤有1.特上牛排骨肉 用梨汁醃過既,好大既一塊~ 肉味香,好好味💕2.牛仔骨 呢款肉比較腍身,佢地同樣用梨汁醃過所以好香好好味❤️❤️❤️3.牛五花 牛肉味好重,肉質比較有咬口 唔錯!4.雪花牛肉 用黑椒同鹽醃過,食落口咸咸地~夾泡菜好match❤️❤️❤️5.牛脷 比較韌 但牛味都重架~👍🏻👍🏻👍🏻另外想講呢度既放題好抵!$98/45mi
雖然大厦裝修緊,但都無礙我地食既威力😌😌

由於我地唔想食得咁急,所以我地揀左單點!
Order左一個 《四人份既牛肉拼盤》

配左一個《純豆腐海鮮湯》同埋一個《廚師特選米飯》

我覺得呢個特選米飯同石鍋拌飯冇咩分別,
除左有唔同既營養成分外,仲可以增加口感👍🏻👍🏻
好食到令我掛住食鍋飯而唔記得d肉😂😂😂

講番肉先~特地既拼盤有

3.牛五花 牛肉味好重,肉質比較有咬口 唔錯!

5.牛脷 比較韌 但牛味都重架~👍🏻👍🏻👍🏻

另外想講呢度既放題好抵!
$98/45mins
$138/60mins
$178/90mins

佢唔會因為你食放題而比d質素唔好既食物你!
放題既食品都可以係單點menu上搵到👍🏻👍🏻👍🏻
下次會再黎食放題架❤️❤️

• 牛五花
  • 特級王牛肋骨
2018-12-10 21 瀏覽
意想不到,原來是由韓國oppa開的餐廳!餐廳環境舒適,睇落好新淨,見到好多韓國人係度食野有套餐可選,但店員推介食任食bbq,於是揀左燒90分鐘!同其他韓燒一樣,有泡菜爐邊蛋同芝士粟米。前菜,甜薯好好味!有好多肉的選擇,我選了護心肉,牛舌,五花腩,特上至牛排中骨肉,梅花肉。從圖中可見,每種肉都色澤好鮮豔,當中五花腩,牛排骨肉好好味!牛排過骨肉牛味十分濃郁,肉質軟腍,必吃之選!泡菜湯十分足料,不過有點辣。

有套餐可選,但店員推介食任食bbq,於是揀左燒90分鐘!

同其他韓燒一樣,有泡菜爐邊蛋同芝士粟米。

前菜,甜薯好好味!

泡菜湯十分足料,不過有點辣。

2018-12-09 44 瀏覽
天氣終於變冷了!聖誕終於近了!朋友終於約我去食韓燒了😍!一進門,店長就以韓文跟我們打招呼,店長是一名親切的韓國大叔,連店員都是韓國人,我心中立刻響起‘正宗’兩個字!店員為我們送上餐牌本子與上述餐牌。90分鐘也只是$178/人,也太超值了吧!毫不猶豫的選了90分鐘放題!放題點餐紙有各種肉類、韓式料理和湯品。加$50便可食餐牌上任何食物。看看餐牌有這裡沒有的,大概就是海鮮類跟超高級肉類吧!我們今天的主題是肉,所以不加也沒所謂!在烤肉之前,店員為我們上好小菜、醬料,生菜與爐邊蛋。爐邊除了有泡菜蛋和芝士粟米。可拉絲的芝士粟米超對我胃口。飲品方面(並不包在放題項目裡),我點了我最愛的韓國飲品忌廉溝鮮奶。如果加$50,可以開放飲品放題就好了😍(超貪心XD)韓式炒年糕滿滿的魚糕比年糕還多!辣度跟在韓國吃的差不多,夠辣! 我們點的第一輪的肉,看肉的顏色就知道其新鮮,肉質看起來也不錯👍。當中出了一個空盤子🍽,是因為朋友等不及我拍照已經開始烤肉了XD。麻浦特上豬扒 因為我們都太久沒有吃過烤肉了(其實是因爲平時我們都是等別人烤好的類型XD), 烤燶了好幾塊烤板,然後肉還剩一堆🤦‍♀️,幸好每次店員看見都迅速換
天氣終於變冷了!聖誕終於近了!朋友終於約我去食韓燒了😍!

放題點餐紙

我們今天的主題是肉,所以不加也沒所謂!

韓式炒年糕

滿滿的魚糕比年糕還多!辣度跟在韓國吃的差不多,夠辣!

麻浦特上豬扒

因為我們都太久沒有吃過烤肉了(其實是因爲平時我們都是等別人烤好的類型XD), 烤燶了好幾塊烤板,然後肉還剩一堆🤦‍♀️,幸好每次店員看見都迅速換掉!

後來看見對面一桌啊芝媽烤肉的方法(可一次把多種肉滿滿的鋪上烤板,省氣省力省時間省烤板XD) ,才慢慢找回烤肉的平穩!

在說說肉方面,肉質都不錯,個人推薦牛五花和五花肉,充滿油脂,包生菜吃一流。除了普通的包飯醬外,這家店還提供韓式烤肉調味鹽,用來配沒有醃製過的肉,超美味的,個人推薦配牛舌!

服務勤快有禮、肉質不錯、價錢又合理,性價比超高的,回頭率100%!

週末天,氣溫驟降,梗係要圍住個爐食熱野先有feel . 亞士厘道有間韓國🇰🇷燒烤,由韓國人主理,服務員亦係韓籍靚仔靚女,夠曬正宗中英夾雜柯打左牛肉燒烤拼盤,前菜擺牒,韓式醬油陸續送上,感覺簡單而隆重😘二人BBQ 牛肉餐可自選一款餐湯,我們點了豆腐海鮮湯,吃著傳統前菜小吃,唊一口熱湯,正好為我們的牛牛燒烤熱下身,暖下胃😋😋😋雪花牛肉油脂分布均勻、牛舌鮮嫩粉紅,輕輕烤熟兩邊,已經非常滋味,選點海鹽、韓式辣醬又或韓式醬油, 三種味風,各有特色調味烤牛肉,巧手薄切,韓式醬油風味,烤好牛肉配合生菜同吃,一啖吃盡肉汁醬料精華,超級好食喔😘😘😘全程我哋慢慢烤,食住傾下計,間中一匙爐邊泡菜蛋,玩下拉絲芝士,食韓燒真係好悠游,店員仲自動給我換烤板,企企理理又可以燒出金黃烤肉,招呼非常周到,一餐有質素嘅飯理應如此。熱辣辣嘅燒烤,梗係要配上冰涼嘅飲品先過癮,Apple cider 酒精含量4.5%,酒、肉、朋友 跟麻浦元祖,絕對係完美組合💯,好一個快樂的週末。經常去尖沙咀,從來不知海防道這個位置有條short cut , 穿過這通道,麻浦元袓就在右手邊,超方便呢😘

中英夾雜柯打左牛肉燒烤拼盤,前菜擺牒
,韓式醬油陸續送上,感覺簡單而隆重😘

就在右手邊,超方便呢😘
2018-12-07 18 瀏覽
吃完之后说信用卡结算出问题了让我们等等,刚开始就问过能不能用微信支付,我还有事情要赶着回去,问了一个又一个服务生只说一句sorry又不能解决问题,从7:10分整整等到7:54🤬🤬🤬🤬服务生g deathrow态度极差,微信支付还跟我要人民币的后四位数 0.000几,连一分都不足,痴线!!!能不能训练一下服务生的素质啊?等那么久还没有赔偿,谁愿意去你家吃饭啊?
2018-12-06 22 瀏覽
好鍾意食韓燒,今次特登夜晚嚟咗尖沙咀搵咗一間望落都幾傳統嘅韓燒舖頭開餐。一坐低就已經上咗前菜同埋醬汁,落完單之後仲黎埋生菜。 鐵板兩側分別有芝士粟米同埋泡菜蛋。我地嗌咗一客二人份量嘅牛肉拼盤,份餐 仲有湯跟埋,而我哋就揀咗純豆腐海鮮湯。份餐過到黎先知原來有埋白飯跟。雖然碗湯望落好紅,但其實並唔辣,亦都非常足料,有好多海鮮。未食完碗湯,牛肉已經來到。分別有雪花牛肉、調味烤牛肉、牛脷同埋牛五花。 雪花牛肉係薄切嘅,略略一燒就熟,入口即溶口感一流。 調味烤牛肉醃得好入味,食落亦都好甜,而牛脷嘅質素亦都好好,食落好有口感。
一坐低就已經上咗前菜同埋醬汁,落完單之後仲黎埋生菜。

鐵板兩側分別有芝士粟米同埋泡菜蛋。

• 純豆腐海鮮湯
  • 牛五花
  • 調味烤牛肉
2018-12-05 31 瀏覽
以前係韓國讀過書經常食韓燒,今日行開尖沙咀突然間好想吃就上OpenRice 搵到呢間麻浦元祖 有驚喜一入去環境乾淨利落 幾寬敞 晚上8點幾去到人唔係太多 好快可以入去食 一上座先食6款小吃,味道不錯而且比以前係韓國餐廳食仲多款式👍🏻之後同行朋友又想食豬又想吃牛肉所以大家就叫左個烤肉全部拼盤A,有牛有豬仲有兩隻大蝦,仲連埋個什錦鍋送上牛仔骨好同牛肋骨特別入味又嫩口~大蝦都好好味而邊爐一邊係芝士栗米,一邊係泡菜蛋,非常好味令人胃口大開,兩個人食到好飽,而且店員服務好好,燒到咁上下又會主動幫你換個新盤繼續燒👍🏻👍🏻

牛仔骨好同牛肋骨特別入味又嫩口~大蝦都好好味
2018-12-04 18 瀏覽
尖沙咀韓國餐廳林立, 甚至有一條"韓國街", 而今次找到位於亞士厘道的這間韓燒餐廳, 離地鐵站更近更方便。而這家裡的店員大部份都是韓國人, 感覺份外親切。點餐前都會送上小菜拼盤這裡晚餐有很多Dinner set 選擇, 也可以單點, 我選了一個烤肉全部拼盤A, 非常豐富, 可以選一款湯, 最後選了豆腐海鮮湯-來了之後發現好像是辣的, 一問之下原來3種湯都是辣的哈哈但是好飲的, 豆腐很滑, 海鮮的料也多, 湯是挺辣的, 能吃辣的朋友最喜歡。這個餐還有 特級王牛肋骨, 特上王牛排骨肉, 頂級雪花牛肉, 五花肉, 豬排骨, 雞肉, 大蝦頂級雪花牛肉-當然第一樣吃的就是這最好的肉, 接近入口即溶, 油脂豐富, 建議不要包菜食, 直接享受最好的肉質五花肉-肉跟脂肪分佈平均, 燒後非常鬆軟, 而且店員會主動幫忙處理, 服務周到大蝦-鮮味彈牙, 可惜每人只有一隻牛肋骨-這個部份是位於胸腔左右位置附近, 通常脂肪會像大理石, 而肉質鮮美, 油花多, 燒過後油花與肉溶為一體, 汁多味美, 因先有醃過, 所以建議包菜一起吃比較平衡牛排骨肉- 這部位的肉香滑彈牙而且細嫩, 烤過後骨頭都帶有香味雞肉-是肉質細
而這家裡的店員大部份都是韓國人, 感覺份外親切。

點餐前都會送上小菜拼盤

豆腐海鮮湯-
來了之後發現好像是辣的, 一問之下原來3種湯都是辣的哈哈

頂級雪花牛肉-

五花肉-

大蝦-
鮮味彈牙, 可惜每人只有一隻

牛肋骨-

牛排骨肉-
這部位的肉香滑彈牙而且細嫩, 烤過後骨頭都帶有香味

雞肉-
是肉質細嫩的, 菜是可以一直添加, 這肉也是包菜吃的好選擇
烤肉的好伴侶, 但Dinner set 是沒有包含飲品的, 所有飲品都要另外收費。

豬排骨-
一條長長的排骨, 可以剪開十件八件, 肉質一樣鬆軟, 而且醃得也剛剛好不會太咸的味道。

這家韓燒是總體是中上的評分, 絕對值得再來一次!
2018-11-28