2018-09-16
早兩日肥妹仔同朋友去尖沙咀行街 ,行行下見到一間韓式燒烤,見到好多人,決定排隊試下。調味烤牛肉雪花牛肉牛脷純豆腐海鮮湯燒烤拼盤 $398首先嗌咗個燒烤拼盤二人份量, 有牛肉或者豬肉揀,而我同朋友都好鍾意食牛肉,所以就揀咗個牛肉拼盤。牛肉拼盤入面包括雪花牛肉,調味烤牛肉,牛脷,牛五花。雪花牛肉啲油脂同埋肉分配得好平均,食落口入口即溶,肉質一流!調味烤牛肉係塗上了燒烤醬,燒完可以唔使點任何調味料就直接放入口 ,每一口牛肉都充滿咗燒烤嘅醬汁 ,非常之惹味。至於牛脷係屬於薄切嗰種,燒完夾小小蔥花,食落去個口腔好清新,啲肉質亦都好彈牙。最尾嗰款肉類係牛五花,佢嘅肉畀雪花牛肉稍為韌少少,但不過都好有咬口。呢個餐除咗肉類之外仲可以配一個湯類,而我地就嗌咗個純豆腐海鮮湯。呢個海鮮湯入面好足料,有蝦,有魷魚,微辣,每一口都充滿咗海鮮同埋豆腐嘅香氣。海鮮煎餅 $85肥妹仔我同朋友發現唔夠飽,再嗌多個海鮮煎餅!個海鮮煎餅又係有好多料,有蔥,有魷魚,有蜆。呢個海鮮煎餅唔似出面咁樣好薄,有返一定嘅厚度,每一口亦都充滿咗唔同嘅海鮮料,食得好滿足。
調味烤牛肉
雪花牛肉