2021-05-27
銅鑼灣登龍街都幾多野食,有幾間出名嘅黃店💛,今次就食咗麵尊嘅車仔麵~每樣餸/麵都$10,即係$40就一碗3餸車仔麵!排隊排到差唔多到嘅時候就可以填紙落order,有位就收紙,所以上菜都好快!我哋去嗰日係平日夜晚,8點已經無晒魷魚😢•🥢 大尊 (麻辣) $42見到poster話佢有兩種秘製醬料:麻辣醬同咖喱醬,所以呢碗都叫咗麻辣,麻辣醬係分開用匙羹裝起,自己再加撈落碗麵到,朋友話個麻辣幾惹味,不過可以再辣啲,鍾意食辣一定要叫啦!呢碗大尊都幾抵,有豬紅、豬皮、紅腸、咖哩魚蛋、生菜同蘿蔔!魚蛋幾彈牙;豬皮入味,但可以淋啲;蘿蔔清甜無渣;其他就正正常常啦😛•🥢 麵尊車仔麵 (3餸) $40呢碗無加辣,所以可以試真啲個湯底啦,湯底顏色幾深,但唔會太鹹~ 蘿蔔清甜無渣;豬頸肉肥瘦均勻,好淋,幾好食😋 因為無晒想食嘅咖喱魷魚,所以叫咗咖喱牛柏葉,牛柏葉太淋,咖喱味都唔太入味,有啲失望😢
我哋去嗰日係平日夜晚,8點已經無晒魷魚😢
🥢 大尊 (麻辣) $42