食完呢個「包」,真係激死我首先收銀妹全程發夢我行埋去,佢完全無反應無出聲我講完食咩,佢都無反應無出聲到嘟完我個wechat,佢拎起機示意要嘟多次之後嘟左總共三次我點知你會唔會收左我三次錢?到第三次,我問佢:「仲未得?」佢終於出聲話「未得」,原來佢唔係啞架!我懷著點解遊客區請呢d人既問號,踏出m記開呢個包,我叫多醬,佢同我走醬!個包無左醬,即係無左靈魂無左美味!塊薄cheap cheap既雞仲要炸得又乾又硬!原來唔止收銀發夢,連廚房都一齊發夢終於明點解呢間響遊客區既m記拍烏蠅因為食物及服務質素奇低!$12我當跌左啦落坑渠啦!

食完呢個「包」,真係激死我

首先收銀妹全程發夢
我行埋去,佢完全無反應無出聲
我講完食咩,佢都無反應無出聲
到嘟完我個wechat,佢拎起機示意要嘟多次
之後嘟左總共三次
我點知你會唔會收左我三次錢?
到第三次,我問佢:「仲未得?」
佢終於出聲話「未得」,原來佢唔係啞架!
我懷著點解遊客區請呢d人既問號,踏出m記
開呢個包,我叫多醬,佢同我走醬!
個包無左醬,即係無左靈魂無左美味!
塊薄cheap cheap既雞仲要炸得又乾又硬!
原來唔止收銀發夢,連廚房都一齊發夢

終於明點解呢間響遊客區既m記拍烏蠅
因為食物及服務質素奇低!
$12我當跌左啦落坑渠啦!
外賣自取
2019-09-24 152 瀏覽
要踢走blue Monday, 就梗係買杯嘢飲飲下醒下神啦依家只需要逢星期一三點後用麥當勞 app裡面張優惠券,就可以用到McCafé買一送一優惠啦!而且仲可以試到最新口味嘅芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶, 芝士奶蓋葡萄 🍇同 芝士奶蓋菠蘿🍍添呢三款奶蓋既芝士都係用歐洲及紐西蘭濃厚芝士架而兩款水果奶蓋既底部都有新鮮果肉新鮮香甜 飲落更有口感👍 #麥當勞 #McDonaldsHK #McCafe #芝士奶蓋系列 #芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶 #芝士奶蓋葡萄 #芝士奶蓋菠蘿 #GreatCoffeeEverydayEverywhere
要踢走blue Monday, 就梗係買杯嘢飲飲下醒下神啦

呢三款奶蓋既芝士都係用歐洲及紐西蘭濃厚芝士架
而兩款水果奶蓋既底部都有新鮮果肉
新鮮香甜 飲落更有口感👍

2019-08-02 113 瀏覽
有點口喝,有點累,剛好看到有麥當勞,所以就進去了。第一次在mcCafe點飲料,想了一下,決定了點大杯的Flat White,很快就弄好了,就坐在最近的座位上。喝起來很滑很順,好喝,不過沒有拉花,有一點失望。
有點口喝,有點累,剛好看到有麥當勞,所以就進去了。

喝起來很滑很順,好喝,不過沒有拉花,有一點失望。

Flat  White
2019-07-06 88 瀏覽
18件麥樂雞又反嚟喇!!今次仲有四款唔同嘅滋味醬 - 蜜糖芥末醬、鹹蛋黃醬、南乳燒雞味醬同埋香草檸檬醬 四款醬各有各滋味蜜糖芥末醬:好食 依隻冇記錯嘅話之前都出過 不過今次味道比以往淡咗啲啲鹹蛋黃醬:原先覺得會好奇怪咁 但係食落又唔錯喎 幾有驚喜南乳燒雞味醬:依個個人就覺得麻麻 奇奇怪怪唔太夾咁 香草檸檬醬:食落似沙律醬 唔睇以為依個係沙律醬 不過夾警麥樂雞到又幾好食依四款滋味醬 除咗南乳燒雞味醬之外 個人都覺得幾滋味 另外係南乳燒雞味醬同鹹蛋黃醬比較濃味啲 所以建議先食蜜糖芥末醬同香草檸檬醬先~
鹹蛋黃醬:原先覺得會好奇怪咁 但係食落又唔錯喎 幾有驚喜
南乳燒雞味醬:依個個人就覺得麻麻 奇奇怪怪唔太夾咁
2019-06-27 66 瀏覽
這麼早起床,當然要持個美食安慰一下自助訂餐,等候,攞餐,找位置熱騰騰送上,煎得夠香的餅,又便宜,配上奶和花生醬,好吃😋,以前只有糖槳選擇(太甜)配上熱奶茶,又滑又順,享受每一個早上
這麼早起床,當然要持個美食安慰一下
熱香餅套餐
配奶醬
自助訂餐,等候,攞餐,找位置

配上熱奶茶,又滑又順,享受每一個早上
2019-06-27
$16 (早餐)
熱香餅套餐
配奶醬
2019-06-19 32 瀏覽
麥當勞的芝士奶蓋系列都推出了好一陣子,今天終於有機會試一試,由於準備要吃晚飯,就點了比較輕盈的四季春,芝士奶蓋的味道比一般的較為淡,也略嫌不夠香滑,反而四季春有驚喜,微微的茶香帶少許回甘,十分清新,順帶一提店員的服務有點厭世,或許太忙了吧。
四季春芝士奶蓋
2019-06-19
2019-06-08 51 瀏覽
唔知大家夜晚肚餓會食啲乜?平凡既我地梗係去又方便又易搵既McDonald 啦!最like 佢係有啲仲開24小時,幾點肚餓都有野食今次深夜肚餓之選係蝦堡系列既double 蝦堡🍔,配埋脆薯格🍟同熱帶菠蘿特飲🥤Double 蝦堡🦐🦐,有兩塊蝦餅,新鮮炸起熱辣辣脆卜卜🍤仲好juicy,入邊有為數不少既蝦仁,一啲都唔求其,醬汁份量又唔會過量,因為平凡既我地好怕太多醬汁既burger,仲有沙律菜唔係放到黃晒🥗,賣相不錯啊平凡既我地好喜歡食KFC既格格脆薯塊,見到麥當勞有,又點會唔叫黎試試啊😏不過麥當勞就比較硬身同脆,無乜薯仔茸係入面,但真係好香口🤤熱帶菠蘿特飲對我地黎講就比較甜,菠蘿味糖漿落得多左少少,不過平凡既我地平日係茶餐廳叫野飲都係叫少甜或走甜😅,如果你地平時無特別咁叫,相信你地一定會喜歡😌平凡既我地偏好深夜食麥當勞,因為感覺上啲食物係即叫即製,會新鮮啲好味啲😋😋

2019-06-06 24 瀏覽
終於有機會飲呢個新出既芝士奶蓋啦,奶蓋都hit到開始唔hit,不過mcdonalds都好有誠意架啦,遲到好過冇到啊嘛。其實唔洗排隊架,download個apps,係手機點單就ok。
2019-06-05
宵夜
2019-02-23 137 瀏覽
麥當勞 Mccafe 出了一系列玫瑰花咖啡和蛋糕, 顏色粉粉紫紫的, 眼睛觀賞已經很想吃它了, 這款玫瑰芝士蛋糕 , 上面幾片玫瑰花 , 入口濃濃的玫瑰花味, 不太甜, 期間限定, 值得一試 !
玫瑰芝士蛋糕
玫瑰芝士蛋糕
一知道霆峰幫麥當勞諗左個新包,係港人最愛之一既煎蛋肉醬味,今晚就去試下😋😋poster 都係chok 住煮野食😂😂塊安格斯牛都好厚實下,上面既芝士溶哂,配埋隻煎到個邊少少焦既蛋,同肉醬😋😋好夾好juicy , 如果個包面再烤脆少少就更好而shake shake 粉係港式燒味風味,感覺有d 似熱浪個粉,甜甜辣辣😍😍👍🏻好味唔知係咪麥當勞想推霆峰個包,所以係甘播霆峰既歌😂😂食住佢個包又聽住佢既歌,好似去左"峰味"餐廳甘😝😝包同shake shake 粉都好夾,成個餐配搭得幾好😋👍🏻我怕食唔哂所以無加大,就加$2.5 轉shake shake 薯條,total $49, 不過麥當勞餐來講都幾貴😅😅😅

2018-10-28
2018-05-18 197 瀏覽
我很喜歡麥當勞這些天送出的奶茶這杯免費熱奶錫蘭紅茶有灣仔金奶茶王水準飲用一半仍舊好好吃😋清滑濃淡得宜,真的沒想到好野麥記送野從未欺場很開心一早-10:30am爬到尖沙咀金馬倫道得嘗一個新口味錫蘭紅奶茶又不要錢我還有5 張票今天已經最後一日記得就送給人或好運🍀👍下午去多喝一杯飲勝!雖是cheap 卻也沒有理由不用-是嗎?
我很喜歡麥當勞

$1 (早餐)
用餐優惠
現金券
2018-03-26 110 瀏覽
由於星期六都要番工,所以諗住嘆番個good morning 早餐先做野啦。。。見佢出左個炒蛋包早餐一段時間,今次決定試下佢。開到諗住個包夾住個炒蛋會食到唔方便,點知又唔會wow, 不過如果個包多d沙律醬就仲好味

見佢出左個炒蛋包早餐一段時間,今次決定試下佢。

2018-03-24
早餐
2017-11-27 202 瀏覽
之前麥當勞出既宇治抹茶千層蛋糕真係好好食!所以今次行開見到有朱古力就忍唔住了!但係今次呢個蛋糕同上次比就頗為遜色了麥當勞既千層蛋糕都係比較乾身既,cream個方面唔夠其他brand 既千層蛋糕多但係兩睇啦,即係可以食到crepe既香味,而我個人而言我就鐘意麥當勞呢款多d 既,因為自己食一件cake 都唔會滯不過同宇治抹茶比呢,呢件蛋糕又唔算好值得食啦,試又得唔試又得呢件蛋糕既層數當然唔算千層啦,好似有d 少⋯⋯朱古力味係好濃好夠,但係我覺得面頭既朱古力碎其實都係一個敗筆黎,因為d 朱古力味有d 甜得滯,係甜,而唔係朱古力既味黎然後個千層又唔算做得好好,食落個口感一定唔會係海綿蛋糕,但係成舊啪入口既時候又唔覺得同其他朱古力蛋糕有乜分別我覺得只係一塊好普通既朱古力蛋糕囉⋯⋯如果我再去mccafe我都會重投宇治抹茶千層蛋糕既懷抱

但係今次呢個蛋糕同上次比就頗為遜色了

朱古力千層蛋糕

朱古力千層蛋糕
呢件蛋糕既層數當然唔算千層啦,好似有d 少⋯⋯

我覺得只係一塊好普通既朱古力蛋糕囉⋯⋯

如果我再去mccafe我都會重投宇治抹茶千層蛋糕既懷抱
2017-11-25
$27.5 (下午茶)
2017-10-30 119 瀏覽
早餐一於試下個新野- 金寶湯扭扭粉扭扭粉配漢堡扒同蛋,個人覺得呢2樣係最好食既個金寶湯好濃味,唔會得水但個味就配左d,喜歡食酸野會幾鍾意但我都係鍾意豬骨湯多d而家食扭扭粉仲有洗手液送啊
早餐一於試下個新野- 金寶湯扭扭粉

扭扭粉配漢堡扒同蛋,個人覺得呢2樣係最好食既

而家食扭扭粉仲有洗手液送啊

2017-04-19 303 瀏覽
麥當勞期間限定嘅18件麥樂雞餐返黎啦﹗同朋友share一個餐,加多杯新地樂,啱啱好,唔怕太熱氣,又可以一次過試曬4款醬。包裝係Line Friends 公仔,非常得意。食油炸食物至怕炸好放得太耐,變到軟淋淋,但今次冇呢個情況出現,麥樂雞同薯條都係新鮮炸好,食落好脆。今次4款醬都好好味,同麥樂雞好夾。檸檬香草醬味道比較淡,帶點清新,韓式辛辣醬較濃味,但不太辣,韓式烤肉醬有點像鋸排時食到嘅蒜蓉汁,蜜糖芥末醬之前出過,經典口味,食極都唔膩。
2017-04-14