2022-01-02 13 瀏覽
波士頓龍蝦龍蝦叻沙$98 (半隻)賣相已經好吸引😆好大隻 開左邊 好容易就可以起到出嚟 仲有扎肉添😛 叻沙個湯底都好濃 好香 個麵掛哂汁😋有唔同配料係入面 洋蔥 芽菜等等 香味更加豐富椰香咖央多麵包烘得好脆 咖央有椰香味 甜甜地 正😆招牌老鼠粉 本來想試砂煲老鼠粉 點知叫錯左🥺不過呢個都唔錯 食之前要撈一撈 好多醬汁係底 腩肉都正 厚切🤪串燒 (雞牛豬各一)個沙嗲汁好味😋勁香! 個人好中意 😆推介一試檸檬薏米水飲落好舒服😌薏米都好多😝馬來拉茶有別於港式奶茶 拉茶既茶味特別啲 都唔錯幾好飲😝
波士頓龍蝦龍蝦叻沙$98 (半隻)

椰香咖央多
麵包烘得好脆 咖央有椰香味 甜甜地 正😆

招牌老鼠粉

串燒 (雞牛豬各一)
個沙嗲汁好味😋勁香! 個人好中意 😆推介一試

檸檬薏米水
飲落好舒服😌薏米都好多😝

馬來拉茶
有別於港式奶茶 拉茶既茶味特別啲 都唔錯幾好飲😝
2021-12-23
  • 咖央多士
位於大角咀大全街< 𝓚𝓸𝓹𝓲𝓽𝓲𝓪𝓶 𝓜𝓪𝓴𝓪𝓷 >, 一間馬來西亞特式啡茶室, 裝潢充滿懷舊馬拉風味, 環境舒適, 性價比亦很高。娘惹喇沙 $⁶⁸材料非常豐富, 配有鮮蝦、蜆隻、扎肉、雞蛋、豆卜、紅洋蔥及芽菜。而且湯底濃郁, 帶有海鮮及椰香味道。仁噹牛肉配參巴椰漿飯 $⁵⁸ 牛肉肥瘦適中, 而椰漿飯配上辣醬、魚乾及花生, 相當惹味。泰式生蝦 $⁸⁸八大隻生蝦十分新鮮, 質感爽口彈牙。南洋鮮油燒麵包 $³⁴麥香麵包外脆內軟, 內層放有鮮牛油及咖央醬, 甜度剛好。美祿恐龍 $²⁸面層放滿大量美祿可可粉, 味道濃厚, 非常邪惡。馬來西亞拉茶 $¹⁸味道香滑, 沖調帶有濃郁泡沫質地。麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

娘惹喇沙 $⁶⁸

仁噹牛肉配參巴椰漿飯 $⁵⁸
牛肉肥瘦適中, 而椰漿飯配上辣醬、魚乾及花生, 相當惹味。

泰式生蝦 $⁸⁸
八大隻生蝦十分新鮮, 質感爽口彈牙。

南洋鮮油燒麵包 $³⁴
麥香麵包外脆內軟, 內層放有鮮牛油及咖央醬, 甜度剛好。

美祿恐龍 $²⁸
面層放滿大量美祿可可粉, 味道濃厚, 非常邪惡。

馬來西亞拉茶 $¹⁸
味道香滑, 沖調帶有濃郁泡沫質地。

麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
2021-12-27
嗌咗下午茶蛋黃奶油雞扒跟拉茶,雞扒係炸到偏乾身嗰種,蛋黃奶油醬係靈魂,微辣又惹味,送飯食一流。但唔知係我唔好彩定點,我嗌兩次外賣唔係漏嘢就出錯嘢,一次係漏咗靈魂嘅蛋黃奶油醬,今次就叫拉茶但出咗杯咖啡俾我,對於唔飲咖啡嘅我真係企咗喺度。但我張單又俾返佢哋,所以都無得換。所以叫外賣嘅朋友真係要check吓單先拎,都希望老闆可以留意下呢個問題,連續兩次都出錯單呢個頻率真係高咗啲,我都唔希望一間餐廳因為呢個問題而影響客人嘅整體感覺。
外賣自取
2022-01-01 17 瀏覽
🍽 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 🍽-· 娘惹咖喱雞配參巴椰漿飯 - - - $58馬拉菜必叫娘惹咖喱!綠色嘅椰漿飯睇落夠晒特別😂個汁幾好食 唔錯🥰啲雞都滑🥳重有好多薯仔😋· 娘惹叻沙 - - - $68宜個價錢好抵食,有蜆肉、大蝦,雞蛋等等!叻沙味濃所以配料都食到叻沙味🥳•麥金小食拼盤 - - - $128叫宜個一齊share食好正😋又有雞翼又有蝦餅春卷都炸得好脆又唔油👏🏻重有2串串燒幫你另上埋💕抵食!· 美祿恐龍 - - - $28杯野飲好震撼🤣美祿飲品上面鋪滿左美祿粉💕大大杯😋 而且佢夠晒濃味🤣—推介指數:8/10💰Total : $300 (2 ppl)———————————————🔺 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)🔺 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖-----------------------
🍽 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 🍽

· 娘惹咖喱雞配參巴椰漿飯 - - - $58

· 娘惹叻沙 - - - $68

•麥金小食拼盤 - - - $128

· 美祿恐龍 - - - $28

推介指數:8/10
💰Total : $300 (2 ppl)
———————————————
🔺 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
🔺 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
-----------------------
2022-01-01 34 瀏覽
喺香港想食馬來西亞特色菜今日來講都唔算一件好難嘅事嚟到大角咀呢啲食肆林立嘅地區就當然唔難會搵到呢種特色茶啡室啦~裝修別具特色牆上有好多掛畫增添風情~餐廳採用自助落單想食乜咁幾個掣就有!朋友嗌咗佢最愛嘅美祿恐龍大大杯好抵飲 天氣稍涼梗係要食肉骨茶大滲細滲 唔同種類嘅配搭都有咖咉當然唔少得!!充滿椰香 麵包烤得香脆無論加唔加牛油都一樣咁好味~仲食咗佢哋嘅特色招牌菜蛋黃奶油勁量雞扒珍珠飯~雞扒皮好脆!蛋黃奶油醬 正!

喺香港想食馬來西亞特色菜
今日來講都唔算一件好難嘅事
嚟到大角咀呢啲食肆林立嘅地區
就當然唔難會搵到呢種特色茶啡室啦~

裝修別具特色
牆上有好多掛畫
增添風情~

餐廳採用自助落單
想食乜咁幾個掣就有!

朋友嗌咗佢最愛嘅美祿恐龍
大大杯好抵飲

天氣稍涼梗係要食肉骨茶
大滲細滲 唔同種類嘅配搭都有

咖咉當然唔少得!!
充滿椰香 麵包烤得香脆
無論加唔加牛油都一樣咁好味~

仲食咗佢哋嘅特色招牌菜
蛋黃奶油勁量雞扒珍珠飯~
雞扒皮好脆!蛋黃奶油醬 正!
2021-12-31 49 瀏覽
幾間差唔多名、價錢相若嘅馬拉菜成日都被擺埋一齊比較,坦白說味道、菜式都係差不多地好食呢~😂但呢一間優勝在於座位闊落坐得好舒服💺店員親切,絕對係加分位呢~南洋鮮油燒麵包🍞 $34👍烘到酥脆微暖嘅內軟麵包夾著厚厚一片冰涼欲溶嘅鮮牛油🧈和甜甜嘅咖央醬,一啖嚐到冰🧊火🔥嘅滋味~好味😋👍最欣賞店家有比心機搽好搽滿咖央醬~連最容易忽略嘅麵包邊都不放過,要!試!👤個人覺得厚身嘅麵包比起簿脆嘅咖央多士多左啲鬆軟嘅質感食落更開心~怡保芽菜雞飯🐓 $68👍雞!肉!無!骨!食落嫩滑又不油膩,配上質地較軟糯嘅黃薑飯和底下爽脆嘅芽菜一齊食剛好~大份足料!單嗌作為正餐都幾好選擇~肉骨茶細滲🍲 $78👍天氣咁凍當然要飲肉骨茶暖一下!⛄️原盅上再有慢火加熱飲到最尾都不會凍冰冰好開心~唔洗出聲店員都會行過黎主動添湯🥣,細滲材料:一字骨、三層肉、豬手仔、豬肚、雞腳同豆卜,樣樣都有兩三件又煮到軟腍入味,我最鍾意點埋一旁嘅黑豉油再加啲辣椒食落就更惹味~🌶️👌娘惹喇沙 🍜$68👌凍美祿恐龍$28👌熱拉茶 $18📝經過可一試!人均一百💰已經可以食到好多野之餘又坐得好舒服放鬆~抵食!(5.9/10)📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 -

南洋鮮油燒麵包🍞 $34

怡保芽菜雞飯🐓 $68

👍雞!肉!無!骨!食落嫩滑又不油膩,

肉骨茶細滲🍲 $78

👌娘惹喇沙 🍜$68

👌凍美祿恐龍$28

👌熱拉茶 $18

📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 - 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
2021-12-29
  • 招牌芽菜雞飯
  • 招牌芽菜雞配黃薑飯
2021-12-31 15 瀏覽
行經大角咀見到間門面裝修幾特別,原來係一間馬拉餐廳望一望個menu好多款式簡,又有lunch set,就決定同朋友仔食呢間入到去個格局就好似舊式茶餐廳咁,位置唔多但闊落本身叫一個午餐都可以以優惠價加配一杯飲品同一款小食最後我order左波士頓龍蝦叻沙(半隻)+生蝦+小食拼盤+美祿恐龍麵底麵有幾款選擇,我最後揀左河粉,另外店員話油麵叻沙都好好味架😋下次會試下波士頓龍蝦叻沙(半隻):椰香味重👍🏻正,好足料,不過龍蝦略有少少乾,不過浸返落湯一陣都ok生蝦:好爽口☺️如果再凍d會再更加好味小食拼盤:春卷、蝦餅、炸雞都好好味美祿恐龍:勁多美祿粉好正🤣好重味如果本身都鍾意食馬來西亞既你,不妨都可以去試下☺️
行經大角咀見到間門面裝修幾特別,原來係一間馬拉餐廳
入到去個格局就好似舊式茶餐廳咁,位置唔多但闊落
本身叫一個午餐都可以以優惠價加配一杯飲品同一款小食

生蝦:好爽口☺️如果再凍d會再更加好味

小食拼盤:春卷、蝦餅、炸雞都好好味

美祿恐龍:勁多美祿粉好正🤣好重味

如果本身都鍾意食馬來西亞既你,不妨都可以去試下☺️

2021-12-29 43 瀏覽
行過見到呢間麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室,見到裝修幾特別,就決定入黎食午餐。綠色嘅椰醬飯雖然賣相唔太討好,但飯粒都充滿淡淡嘅椰香味,配埋微辣嘅仁噹牛肉一齊食係一個唔錯嘅配搭,仁噹牛肉咬落質感係出奇咁爽口,幾特別,而伴碟小菜仲有脆脆魚仔同花生。蛋黃奶油雞扒配上邪惡既公仔麵,估唔到呢度都食到咁港式既口味凍椰汁班蘭冰椰汁味好濃,鐘意椰汁嘅朋友一定唔可以錯過馬來西亞拉茶比起港式奶茶口感更滑,而且茶味更濃。椰香咖央多士好香脆,咖央份量多而且甜度岩岩好,記住一定要味道balance得好好,而個咖央多士都整得好脆好夠醬 只係比較快就凍左爭 少少我哋仲加左兩款小食,檳城白魚蛋同埋泰式炸蝦餅

仁噹牛肉配參巴椰漿飯

蛋黃奶油雞扒配上邪惡既公仔麵,估唔到呢度都食到咁港式既口味
蛋黃奶油雞扒公仔麵

凍椰汁班蘭冰椰汁味好濃,鐘意椰汁嘅朋友一定唔可以錯過
椰汁班蘭冰

馬來西亞拉茶比起港式奶茶口感更滑,而且茶味更濃。
馬來西亞奶茶

而個咖央多士都整得好脆好夠醬 只係比較快就凍左爭 少少
咖央多士

我哋仲加左兩款小食,檳城白魚蛋同埋泰式炸蝦餅
2021-12-21
午餐
仁噹牛肉配參巴椰漿飯
蛋黃奶油雞扒公仔麵
椰汁班蘭冰
馬來西亞奶茶
咖央多士
2021-12-29 13 瀏覽
-麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室🍽- 🥢岩拉煎炸雞配預參巴椰漿飯 $58個炸雞🍗係脆既唔係翻炸而個炸粉又唔會太厚都唔錯👍椰漿飯就幾出色佢係比較濃所以係食得出有椰漿味😉呢個飯又可以配埋個辣醬食勁惹味😋-🥢檳城福建蝦麵 $60蝦麵可以要求轉滲滲即係米粉加油麵兩溝個口感正好多嫁😋蝦麵個湯底可以再重口味d🤣但呢個蝦麵好足料有蝦/扎肉/蛋/豆卜😍-🥢秘醬玻璃魷魚通菜 $68小編係魷魚控🦑所以決定要叫呢個炒通菜但係略貴因為仲貴過d飯麵🤣魷魚真係好似玻璃咁通透又爽口加埋個秘醬辣辣地勁惹味😋雖然貴但推介😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室🍽
🥢岩拉煎炸雞配預參巴椰漿飯 $58

🥢檳城福建蝦麵 $60

🥢秘醬玻璃魷魚通菜 $68

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
📍地址: 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
  • 峇拉煎炸雞配椰漿飯
  • 玻璃魷魚蕹菜
小編發現大角咀有好多隱世美食🤣🤣行左幾條街都有野想食😆今次首先去試左馬拉菜先🇲🇾因為個門口已經好吸引小編入去設計、裝修都好有馬來西亞feel❤️‍🔥📍蛋黃奶油勁量雞扒配黃薑飯 ($73)Menu見到呢一個已經好想叫!小編對於奶油嘅嘢真係抗拒唔到😍而且仲加咗$3要咗黃薑飯🤩雞扒係超級大塊 個皮好脆但係雞肉唔算好Juicy不過唔緊要 點埋奶油啱啱好可以Cover咗佢乾身缺點🤗黃薑飯都有陣陣薑味~唔錯唔錯😎📍娘惹叻沙 ($68)嚟到重頭戲喇沙❤️材料已經好豐富 有蝦、蜆、扎肉、豆卜、蛋、青瓜同洋蔥🧅2隻大蝦都好彈牙🦐豆卜吸哂湯底精華 無得頂‼️麵底就揀左油麵 同湯底都夾既✨湯底係重椰奶 唔算好辣 🙏🏻整體幾好 CP值高📍南洋鮮油燒麵包 ($34)呢個麵包係啡色嘅😆 因為用左麥包焗到好脆口👍🏻 而且中間夾住一大塊牛油係真係有厚度 絕對唔孤寒😈食落去嘅時候好重咖央+牛油味🧈真心好邪惡 但又好好食😋間唔中食一次冇問題嘅👉🏻👈🏻📍秘醫通菜 ($58)一餐入面食咗咁多油膩野點都要食返碟菜黎到食馬拉嘢一定要食通菜餐廳係用自己嘅秘製醬汁嚟炒但識落有啲似馬拉盞🤣都係香辣嘅味道 好正❤️———————————————
小編發現大角咀有好多隱世美食🤣🤣
行左幾條街都有野想食😆
今次首先去試左馬拉菜先🇲🇾
因為個門口已經好吸引小編入去
設計、裝修都好有馬來西亞feel❤️‍🔥

📍蛋黃奶油勁量雞扒配黃薑飯 ($73)
Menu見到呢一個已經好想叫!
小編對於奶油嘅嘢真係抗拒唔到😍
而且仲加咗$3要咗黃薑飯🤩
雞扒係超級大塊 個皮好脆
但係雞肉唔算好Juicy
不過唔緊要 點埋奶油啱啱好
可以Cover咗佢乾身缺點🤗
黃薑飯都有陣陣薑味~
唔錯唔錯😎

📍娘惹叻沙 ($68)
嚟到重頭戲喇沙❤️
材料已經好豐富
有蝦、蜆、扎肉、豆卜、蛋、青瓜同洋蔥🧅
2隻大蝦都好彈牙🦐
豆卜吸哂湯底精華 無得頂‼️
麵底就揀左油麵 同湯底都夾既✨
湯底係重椰奶 唔算好辣 🙏🏻
整體幾好 CP值高

📍南洋鮮油燒麵包 ($34)
呢個麵包係啡色嘅😆 因為用左麥包
焗到好脆口👍🏻 而且中間夾住一大塊牛油
係真係有厚度 絕對唔孤寒😈
食落去嘅時候好重咖央+牛油味🧈
真心好邪惡 但又好好食😋
間唔中食一次冇問題嘅👉🏻👈🏻

📍秘醫通菜 ($58)
一餐入面食咗咁多油膩野點都要食返碟菜

環境🥂:8/10
  • 娘惹喇沙
  • 娘惹叻沙
2021-12-29 9 瀏覽
在大角嘴做完野,肚子好餓,相約同朋友食午餐,見到開左一間食馬拉西亞餐廳,朋友想食又想食咖央多士、當然入去食嘢☺️入到好有懷舊感覺,點餐都係掃code 自行落單,我叫我最想食招牌老鼠粉,追加椰香奶油咖央多士,泰式酸辣無骨鳳爪,再配椰汁斑蘭冰。~招牌老鼠粉老鼠粉係銀針粉我最愛,佢有啲肉碎,有兩正塊腩肉,再配醬汁好好味😋~椰香奶油咖央多士 椰香再夾中間厚厚奶油味道好配搭到,多士焗到好脆口、~泰式酸辣無骨鳳爪個醬汁我自己個人覺得有啲少辣,邊食酸辣酸辣覺得好開胃,~椰汁斑蘭冰椰汁好濃濃再配斑蘭,飲落唔會好甜、味道原來咁夾。~整體來講食物,飲品質素唔錯,下次可以試下其他野。
在大角嘴做完野,肚子好餓,

招牌老鼠粉

椰香奶油咖央多士
椰香再夾中間厚厚奶油味道好配搭到,
多士焗到好脆口、

泰式酸辣無骨鳳爪
個醬汁我自己個人覺得有啲少辣,邊食酸辣酸辣覺得好開胃,

椰汁斑蘭冰
椰汁好濃濃再配斑蘭,飲落唔會好甜、味道原來咁夾。

整體來講食物,飲品質素唔錯,
下次可以試下其他野。
2021-12-28 4 瀏覽
又多一間好味馬來西亞菜,唔使食來食去都係嗰一兩間!! 🔘南洋鮮油燒麵包鮮牛油非常厚切,麵包裏面除咗牛油仲有斑斕醬,燒麵包脆脆地熱熱地,等到牛油半溶嘅時候食係最正!! 🔘泰式生蝦呢度除咗馬拉菜,都有一啲泰國菜可以order,選擇都幾多,生蝦新鮮一啲都唔腥,厚身大隻,自己鍾意同蒜片一齊食辣辣地!! 🔘怡保芽菜雞芽菜雞係怡保嘅代表美食,雞肉嫩滑有嚼勁,雞下面有大量芽菜,黃姜飯好夠味,青瓜都好有誠意睇真啲原來係砌咗個心形💚!! 😅🔘招牌老鼠粉狗仔粉/老鼠粉/銀針粉其實係唔係同一樣嘅嘢?! 配料有肉碎、香蔥、洋蔥、炸蒜、蝦米等等,食落好香口,最重要係有豬油渣,有一種好特別嘅油香味,老鼠粉好滑身!! 🔘馬來西亞拉茶🔘桔仔話梅水馬拉茶有個感覺係會好甜,但呢度還好唔算太甜,茶味濃郁好飲!!
又多一間好味馬來西亞菜,唔使食來食去都係嗰一兩間!!

🔘南洋鮮油燒麵包

🔘泰式生蝦

🔘怡保芽菜雞

🔘招牌老鼠粉

🔘馬來西亞拉茶
🔘桔仔話梅水
2021-12-28 5 瀏覽
今日放假去完鰂魚涌拎 @wingel.bagel既聖誕bagel set之後就去左大角咀覓食大角咀多左好多好正既餐廳今次我就去到位於大全街既麥金•麥金食個lunch娘惹叻沙 ($68)麥金既招牌菜之一就係喇沙幾乎每枱都有叫呢個好足料,有齊蝦、蜆、豆卜、扎肉同蛋湯底唔會太辣係我鐘意既口味😍粗麵煮得剛剛好夠哂彈牙性價比超高👍🏻👍🏻南洋鮮油燒麵包 (半份) $16呢個又係強烈推介比大家平時食喇沙多數叫咖央多今次試下呢個南洋鮮油燒麵包烘到香脆既麵包夾住一片厚厚既鮮牛油🧈但係食落一啲都唔覺得漏下次再食一定要encore呢個馬來西亞拉茶 (熱) $18呢排天氣涼涼地飲返杯熱拉茶就perfect啦拉茶茶味香濃又唔會死甜甜度適中啱哂我配埋多士一齊食好滿足😋
大角咀多左好多好正既餐廳
今次我就去到位於大全街既麥金•麥金食個lunch

娘惹叻沙 ($68)
麥金既招牌菜之一就係喇沙
幾乎每枱都有叫呢個
好足料,有齊蝦、蜆、豆卜、扎肉同蛋
湯底唔會太辣

拉茶茶味香濃又唔會死甜
甜度適中啱哂我
配埋多士一齊食好滿足😋

2021-12-28 7 瀏覽
我哋嗌咗燒芝士蛋黃奶油原隻波士頓龍蝦($198)、蛋黃奶油勁量雞扒珍珠飯($68)同埋南洋鮮油燒麵包($34)咁首先講咗我最期待嘅燒芝士蛋黃奶油原隻波士頓龍蝦先啦第一個值得讚嘅係佢嘅龍蝦肉真係算比較易拎出嚟😅😅(因為我係一個唔太識剝殼嘅人,所以食前面嗰個鉗食得好辛苦)龍蝦肉食落去都好鮮甜、新鮮🤩🤩再加埋嗰個蛋黃奶油醬簡直係Perfect Match之後嗰個蛋黃奶油勁量雞扒珍珠飯都勁出色嘅☺️☺️當然嗰個醬亦都係重點因為佢係由馬來西亞直送既醬汁而且真係超級惹味😝😝食落去嗰個口感好豐富有少少辣之餘亦都會甜甜哋😜😜(重點係真係好少見香港其他地方有呢個一個醬🤔🤔)雞扒食落去都好嫩滑👍👍完全唔會令你覺得好乾咁樣食完主食之後就食嗰個類似甜品嘅嘢食南洋鮮油燒麵包嘅餡料入面就係有牛油同埋咖央醬雖然咁大塊牛油食落去真係有啲罪惡感😂😂但係食落去其實一啲都唔Heavy口感仲幾特別🔥🔥而且嗰個麵包食落去都好脆口最後就係嘢飲方面啦我就揀咗要凍美祿恐龍($28)呢杯嘢飲味道真係好濃郁🥰🥰而且仲有勁多美祿粉(真心覺得好滿足‼️‼️)而我朋友就嗌咗凍馬來西亞拉茶($22)呢杯拉茶味道都好出色飲落去唔會太甜,啱啱好

咁首先講咗我最期待嘅燒芝士蛋黃奶油原隻波士頓龍蝦先啦
第一個值得讚嘅係佢嘅龍蝦肉真係算比較易拎出嚟😅😅
(因為我係一個唔太識剝殼嘅人,所以食前面嗰個鉗食得好辛苦)
龍蝦肉食落去都好鮮甜、新鮮🤩🤩
再加埋嗰個蛋黃奶油醬簡直係Perfect Match

之後嗰個蛋黃奶油勁量雞扒珍珠飯都勁出色嘅☺️☺️
當然嗰個醬亦都係重點
因為佢係由馬來西亞直送既醬汁
而且真係超級惹味😝😝
食落去嗰個口感好豐富
有少少辣之餘亦都會甜甜哋😜😜
(重點係真係好少見香港其他地方有呢個一個醬🤔🤔)
雞扒食落去都好嫩滑👍👍

但係食落去其實一啲都唔Heavy
口感仲幾特別🔥🔥
而且嗰個麵包食落去都好脆口

最後就係嘢飲方面啦
我就揀咗要凍美祿恐龍($28)
呢杯嘢飲味道真係好濃郁🥰🥰
而且仲有勁多美祿粉
(真心覺得好滿足‼️‼️)
而我朋友就嗌咗凍馬來西亞拉茶($22)
呢杯拉茶味道都好出色
飲落去唔會太甜,啱啱好
2021-12-28 19 瀏覽
來到聖誕假期的最後一天🎄今日去左大角咀探朋友👯‍♀️一向都知大角咀好多臥虎藏龍門的餐廳👩‍🍳朋友話今日難得咁凍🥶又知我中意飲肉骨茶,這間店絕不能錯過😙我哋兩個人點左四款菜式🤤肉骨茶(細滲)🍲 $78見到餐牌寫住無限添飲,所以我哋兩個人都係叫個細的好了😂肉骨茶是原盅上的,盅底有火一直保持溫度🌡未入口已經聞到濃濃的藥材味,(湯底用左甘草,當歸,桂皮,玉竹,黨參,川芎,杞子,紅棗等藥材熬煮而成)雖然有咁多種藥材,但湯煲出嚟一啲都唔會苦。材料亦十分豐富,除左有豬骨外,仲有雞腳,豬手,豬肚,五花肉,豆卜,油炸鬼等!所有材料都煲得十分入味😋肉亦都唔會煲到過哂火太韌,職員見我地一飲左少少就即刻幫我哋再加湯😂淨係飲呢個肉骨茶都飽左一半😙娘惹叻沙🍜 $68除咗肉骨茶外,叻沙亦都係我食馬拉菜必點菜式之一😁叻沙配料非常豐富有蝦,蜆,扎肉,蛋,豆卜,紅洋蔥同埋我最喜歡的肥芽菜😋湯底吃到很鮮的蝦味,椰奶味亦十分濃郁🤤食油麵最怕食到鹼水味,但這個完全沒有,麵質爽口👍🏻怡保芽菜雞飯🐓 $68雞肉皮薄肉嫩🤤沒有多餘的肥膏雞肉下的肥芽菜吸滿左雞汁,芽菜彷彿變咗主角一樣🤤爽口多汁!讚👍🏻配合埋黃薑飯,真係一口一口吃過不停🤪
朋友話今日難得咁凍🥶又知我中意飲肉骨茶,這間店絕不能錯過😙

我哋兩個人點左四款菜式🤤

肉骨茶(細滲)🍲 $78

見到餐牌寫住無限添飲,所以我哋兩個人都係叫個細的好了😂

娘惹叻沙🍜 $68

除咗肉骨茶外,叻沙亦都係我食馬拉菜必點菜式之一😁
湯底吃到很鮮的蝦味,椰奶味亦十分濃郁🤤
食油麵最怕食到鹼水味,但這個完全沒有,麵質爽口👍🏻

怡保芽菜雞飯🐓 $68

雞肉皮薄肉嫩🤤沒有多餘的肥膏
配合埋黃薑飯,真係一口一口吃過不停🤪

南洋鮮油燒麵包🍞 $34

極整邪惡之選😈之前去沙巴旅行每日都會食!今日當然唔可以錯過🤪
麵包烤到熱辣辣,卜卜脆咁
中間夾住厚厚凍冰冰的牛油🧈同埋咖央醬🤤🤤真係超級好食
減肥真係要擺埋一邊先😜

美祿恐龍🦖 $28

又係邪惡之作,就係一杯美祿上面再加左大量的美祿粉🤣絕對係勁好飲的

馬來西亞拉茶☕️ $18

茶味香濃,口感非常順滑,都是必飲之選喔😁

連續幾日聖誕假期放縱地食😵‍💫
嚟緊幾日真係要做多啲運動還債先得啦🏋️‍♀️🏋️