2022-01-17 49 瀏覽
娘惹叻沙 湯頭用上馬來西亞空運香料及醬料,結合本地新鮮食材,令湯底充滿馬拉風味之餘又貼合港人口味。彈牙油麵煮得恰到好處,配有大蝦、蜆、紮肉、豆卜、雞蛋、怡保芽菜,非常豐富香濃湯底乃精華所在😋集合了新鮮香葉和蜆肉鮮甜,啖啖馬拉風味🇲🇾峇拉煎炸雞+珍珠飯 炸雞外皮非常薄脆,內裏雞肉也很嫩滑,配的辣醬愈吃愈辣,非常惹味😋😋再來一杯熱騰騰的 馬來西亞拉茶 ,新鮮沖泡的味道很好,口感香醇幼滑朋友點的青檸梳打挺大杯的

馬來西亞拉茶

朋友點的青檸梳打挺大杯的
青檸梳打
2022-01-09
馬來西亞拉茶
青檸梳打
2022-01-12 26 瀏覽
🍴麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖本身幾鍾意食東南亞菜,今次就試咗呢間馬來西亞餐廳ᕕ(ᐛ)ᕗ.🍞 南洋鮮油燒麵包 $32多士上枱時微暖,烘得十分香脆,咖央醬有椰香味又唔會過甜,加上半溶厚切牛油,美味滿足!.🦐 泰式生蝦 $88蝦肉新鮮爽口,配上泰式酸辣汁,輕盈開胃。.🦞 波士頓龍蝦叻沙(半隻) $98叻沙湯底濃稠帶鮮甜蝦油香,加上淡淡椰奶味,入口順滑不會過膩,搭配粗身嘅油麵。配料豐富,除龍蝦外仲有蜆、扎肉、豆卜、雞蛋及芽菜等。龍蝦肉質結實彈牙,配料及油麵吸滿湯汁,香濃惹味。.🐥 怡保芽菜雞配黃薑飯 $68黃薑飯油亮而不膩,帶淡淡黃薑和香茅香味。雞肉肉質嫩滑帶少少油脂,蘸埋黑醬油更滋味,配上芽菜添一份清爽口感。.🍖 古仔路肉骨茶(豬肚) $38肉骨茶可以選配唔同嘅肉類或配料,本來想試一字骨但驚食唔晒,所以揀咗細煲嘅豬肚肉骨茶。肉骨茶藥材味溫潤易入口,味甘帶肉鮮,豬肚軟腍入味,唔會有內臟異味。最正係肉骨茶可以無限添飲,而且用爐heat住唔驚凍咗藥材味會變苦!.☕️ 馬來西亞拉茶(熱) $18泡沫質地濃厚,入口滑順,奶香茶味兼備。.☕️ 怡保白咖啡(凍)
🍴麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

本身幾鍾意食東南亞菜,今次就試咗呢間馬來西亞餐廳ᕕ(ᐛ)ᕗ

🍞 南洋鮮油燒麵包 $32

🦐 泰式生蝦 $88
蝦肉新鮮爽口,配上泰式酸辣汁,輕盈開胃。

🦞 波士頓龍蝦叻沙(半隻) $98

🐥 怡保芽菜雞配黃薑飯 $68

🍖 古仔路肉骨茶(豬肚) $38

☕️ 馬來西亞拉茶(熱) $18
泡沫質地濃厚,入口滑順,奶香茶味兼備。
☕️ 怡保白咖啡(凍) $22
白咖啡味甘溫醇無酸澀味。

總括而言:餐廳環境乾淨企埋,主打傳統及特式馬拉菜,亦有幾款泰式小食,食物選擇多,味道不錯而且價錢親民,鍾意馬拉菜嘅朋友可以試試!
2022-01-11 28 瀏覽
近年香港愈黎愈多馬來西亞菜就算去唔到旅行都食到地道東南西亞美食💜見大角咀呢間麥金麥金評價唔錯 呢日lunch就去左食😍細滲🍲 豐富大雜燴肉骨茶肉骨茶係🐻嘅至愛!藥材味做到唔苦又易入口真係唔容易一黎到嘩左一聲 因為即使係細滲都幾大兜 仲好多料!豆卜 豬耳 豬腳 一字骨 雞腳 三層肉全部有哂入口唔苦澀 藥材味唔算好重 但香濃一讚嘅係可以無限加湯🙈仲有小蠟燭一路熱住架娘惹喇沙🥘配料顏色非常鮮艷嘅滲滲☺️餸都算多元化 蝦 扎肉 蜆 豆卜都打孖上湯底椰香味突出~不過湯索得好快 要盡快食!油麵加米粉索哂d湯嘅精華 好惹味💕沙嗲串燒🍢3串串燒幾驚喜~燒得好好 👍🏼肉質好 仲keep到juicy口感 唔會燒到乾爭爭!沙嗲醬好正 入面仲食到花生粒 好香😌個人認為雞肉較豬肉出色 因為豬有少少肥膏🤏🏻美祿恐龍🦖馬來西亞特飲點少得佢☺️小朋友大人至愛飲返杯解一解膩~又再食過!

近年香港愈黎愈多馬來西亞菜
就算去唔到旅行都食到地道東南西亞美食💜
見大角咀呢間麥金麥金評價唔錯 呢日lunch就去左食😍

細滲🍲 豐富大雜燴肉骨茶
肉骨茶係🐻嘅至愛!
藥材味做到唔苦又易入口真係唔容易
一黎到嘩左一聲 因為即使係細滲都幾大兜 仲好多料!
豆卜 豬耳 豬腳 一字骨 雞腳 三層肉全部有哂
入口唔苦澀 藥材味唔算好重 但香濃
一讚嘅係可以無限加湯🙈仲有小蠟燭一路熱住架

娘惹喇沙🥘
配料顏色非常鮮艷嘅滲滲☺️
餸都算多元化 蝦 扎肉 蜆 豆卜都打孖上
湯底椰香味突出~不過湯索得好快 要盡快食!
油麵加米粉索哂d湯嘅精華 好惹味💕

沙嗲串燒🍢3串
串燒幾驚喜~燒得好好 👍🏼
肉質好 仲keep到juicy口感 唔會燒到乾爭爭!
沙嗲醬好正 入面仲食到花生粒 好香😌
個人認為雞肉較豬肉出色 因為豬有少少肥膏🤏🏻

美祿恐龍🦖
馬來西亞特飲點少得佢☺️小朋友大人至愛
飲返杯解一解膩~又再食過!
2022-01-11 28 瀏覽
約左朋友係大角咀附近錄野,不過我早到咗,既然都嚟到,6點後又無堂食,咪搵吓大角咀有咩正野食咗先!行行下嚟到呢間餐廳門口,見到餐牌幾吸引,價錢又幾抵咁,就去試試呢間 - 麥金.麥金馬來西亞特色茶啡室餐廳裝修都係以舊式茶室風格為主,簡簡單單,空間都幾大,唔會好逼,環境都舒服娘惹喇沙:呢碗喇沙真係有驚喜,湯底相當濃郁,就咁飲都已經好好飲,札肉,豆卜,蝦,蜆,雞蛋,相當足料,個麵底又整得彈牙,連埋湯底一齊*雪雪*聲咁食,誠意推介🌟南洋鮮油燒麵包:塊包烘得好脆,咬落超鬆脆,中間嘅牛油+咖央份量啱啱好,食完唔會覺得好濟,好溜,超推薦呢道燒麵包⭐️熱拉茶:比一般港式奶茶只係甜少少,都唔會有茶澀味,相反入口真心好滑,馬拉拉茶就係咁香咁滑

娘惹喇沙:

南洋鮮油燒麵包:

熱拉茶:
2022-01-09
下午茶
  • 娘惹喇沙
2022-01-10 22 瀏覽
今日去咗呢度食肉骨茶,自己本身都好少食馬來西亞嘢,但係呢度嘅肉骨茶,朋友介紹幾正宗,所以就黎試吓。這篇食評所用的每一張圖片都是自己拍攝的。佢呢度亦都有好多唔同嘅套餐,午餐、下午茶、晚餐,價錢相當廉宜。餐廳內嘅裝修,非常有馬來西亞的風味,唯一不同的是,佢裏面是有冷氣的,還記得在馬來西亞的大排檔食肉骨茶,天氣非常熱,但呢度嘅裝修保留左馬來西亞吊風扇嘅特色,可見當中的心思。餐枱上面亦都有各款調味料,食肉骨茶,最鍾意就係點頭抽加辣椒,呢度都一應俱全。食得馬來西亞菜,一定會叫馬來西亞拉茶,呢度嘅拉茶甜度適中,而且有茶香味。佢呢度嘅肉骨茶有好多款唔同嘅菜式,我自己就鍾意有大食大,所以叫咗個大滲。大滲裡面有豬手、雞腳、各款骨、油炸鬼、豆粕、金菇等等。佢個肉骨茶嘅湯係任加嘅,我自己飲落嘅時候就同自己嘅期望有啲出入,我期望佢會有好重嘅中藥味,但發現其實比較淡,可能為咗符合大眾口味?我亦都叫咗個薑黃飯,非常慳,而且只係$10 ,非常抵食。

大滲裡面有豬手、雞腳、各款骨、油炸鬼、豆粕、金菇等等。

我亦都叫咗個薑黃飯,非常慳,而且只係$10 ,非常抵食。

2022-01-05
2022-01-09 25 瀏覽
🔆下午茶餐可以優惠價加配飲品一杯及小食一份🐥怡保芽菜雞飯 $52賣相好吸睛😆有個心形裝飾😆飯底可以揀珍珠飯/黃薑飯,我揀左黃薑飯,黃薑飯經過調味,就甘食都有味😋醬油係特製,少量黑醬油+醬油再配搭個人口味分量既蒜蓉同辣椒🌶️,雞既份量好多😍重點係無骨!!啖啖肉!!唔鞋唔錯,雞件下仲有怡保芽菜,好爽脆,大份到實真係幾飽🤰🍜娘惹叻沙 $45勁大碗勁多料🤩包括大蝦、扎肉、豆卜、恰蛋、蜆肉,好多餸一啲都唔怕會好dry😆湯底勁濃,好掛汁!!湯底陣陣椰汁🥥味勁香🤩啲蝦彈牙!識食一定係食豆卜,吸晒啲湯,正👅不過佢實在太大份,我地都食唔晒😂🧈🔥南洋鮮油燒麵包(半份)+$16麵包經過烘烤,再配上厚厚既鮮油同咖央,係完美既口感😍味道唔會好甜😍真係好好食!但食完真係有啲罪惡感,真係要做返啲運動先得🤣🤣🫓我知您拉薄餅(半份)+$18印度薄餅配上黃咖哩同紅咖哩,黃咖哩比較微辣溫和,紅咖哩會偏辣啲啲同惹味,有啲刺激感,2者都都好夾薄餅!味道唔錯,不過我就覺得傑身啲會更加好🤔🥤凍美祿特飲 +$14濃到癲😳好正!!好飲又大杯!☕️熱馬來西亞拉茶 🆓賣相好正😍一層泡沫,都幾打卡able!!!拉茶比例岩岩好,唔會澀,甜度唔算好
🔆下午茶餐可以優惠價加配飲品一杯及小食一份
🐥怡保芽菜雞飯 $52

🍜娘惹叻沙 $45

🧈🔥南洋鮮油燒麵包(半份)+$16

🫓我知您拉薄餅(半份)+$18

🥤凍美祿特飲 +$14
濃到癲😳好正!!好飲又大杯!

☕️熱馬來西亞拉茶 🆓
賣相好正😍一層泡沫,都幾打卡able!!!拉茶比例岩岩好,唔會澀,甜度唔算好甜。

✅openrice 訂座
📍 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號
  • 招牌芽菜雞配黃薑飯
  • 南洋鮮油燒麵包
  • 美祿恐龍
2022-01-09 23 瀏覽
這晚跟朋友來大角咀吃飯,這店早已久仰大名,主打馬來西亞菜,跟另一間名氣不相伯仲。餐牌供應的款式也挺多樣化的,除了大眾認識的肉骨茶、喇沙、蝦麵、椰漿飯(辣死你媽)、串燒外,還多了一些蝦蜆菜式,亦有怡保雞。點了馬拉沙嗲串燒(6串)、玻璃魷魚通菜、招牌老鼠粉及椰香鮮油咖央多士。上菜速度快。玻璃魷魚爽口,配上辣醬,挺惹味的一碟炒菜;馬拉沙嗲串燒(6串),沙嗲醬滿滿的塗上串燒上,當中的豬肉串有驚喜,用上豬腩肉,口感豐富,很邪惡但很美味。招牌老鼠粉配料跟砂煲老鼠粉大同小異,銀針粉配上醬油、肉碎、豬油渣、香蔥、炸蒜,撈勻後每條銀針粉都沾上醬汁,咸香味道再帶點甜甜的醬油味挺不錯的。椰香鮮油咖央多士上碟時店員提醒要趁熱食,麵包烘得夠脆,咖央醬加上一片厚厚的鮮牛油,很邪惡,是簡單的美味。

餐牌供應的款式也挺多樣化的,

上菜速度快。

玻璃魷魚爽口,配上辣醬,挺惹味的一碟炒菜;

2022-01-03
  • 椰香鮮油咖央多士
  • 馬拉沙嗲串燒
2022-01-09 18 瀏覽
📍 餐廳:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖1️⃣蛋黃奶油勁量雞扒 (+珍珠飯) $68雞扒一整塊,相當厚身,外層香脆,肉質鮮嫩多汁,配上馬來西亞空運嘅蛋黃奶油,味道獨特,撈埋飯一齊食,特別開胃。2️⃣仁噹牛肉 (+參巴椰漿飯) $58牛肉份量都幾多,肉嫩軟腍,食落有少少辣,夠晒惹味,加上我最鍾意參巴椰漿飯一齊食,口感豐富,味道有層次。3️⃣椰香鮮油咖央多士 $28見到塊厚厚嘅鮮牛油,就知道有幾吸引。咖央多士配上溶化中嘅鮮牛油,真係非常之夾。4️⃣冬瓜龍眼茶(凍) $25龍眼味道重,清甜解渴,飲落唔會好甜。
📍
餐廳:麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

1️⃣蛋黃奶油勁量雞扒 (+珍珠飯) $68

2️⃣仁噹牛肉 (+參巴椰漿飯) $58

3️⃣椰香鮮油咖央多士 $28

4️⃣冬瓜龍眼茶(凍) $25
龍眼味道重,清甜解渴,飲落唔會好甜。

2022-01-09 12 瀏覽
因為本身好鍾意食椰漿飯…同埋食沙嗲串燒…所以隔唔屎都會食下馬拉野…今次就試下位于大角咀既麥金麥金…呢度既裝修同其他馬拉餐廳差唔多…深色木傢俬…吊扇…紙皮石磚…感覺都好似去左馬拉感覺。望下餐牌呢度除左有馬拉野都有d泰式野食。不過食得馬拉野當然點番d馬拉食品。肉骨茶 - 其實我怕好重藥材味既肉骨茶…呢度既藥材味又唔太重加上任飲…我點左五花腩…份量都好慷慨。娘惹喇沙 - 朋友點左呢個…望落餸都幾豐富有蝦…蜆…扎肉…豆卜配摻摻(油麵拼米粉)。我就偷左d湯飲…因為喇沙個湯係個靈魂黎。湯都幾濃同椰汁多…唔太辣啱哂唔太好辣既人參巴魷魚椰漿飯 - 我就點左魷魚…間間馬拉野都有水魷。我又好鍾意食水魷。水魷好爽…本身水魷就無乜味要靠個汁。呢個參巴汁都辣辣地幾惹味。椰醬飯都幾乾身…又油香同椰香唔錯。其實有好多傳統既配菜…不過我就走哂花生同魚仔😂😂串燒(雞牛) - 呢個唔錯…夠熱辣辣…唔會好乾。個沙嗲汁甜甜辣辣加好香花生醬味…唔錯。凍奶茶 - 呢個就無港式奶茶咁濃凍吉仔水 - 呢個幾好飲…酸酸甜甜幾消滯整體食物同服務都唔錯…同幾喜歡呢度既裝修…幾有風味

凍奶茶 - 呢個就無港式奶茶咁濃
凍吉仔水 - 呢個幾好飲…酸酸甜甜幾消滯

整體食物同服務都唔錯…同幾喜歡呢度既裝修…幾有風味

🔺麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)自從搬阻黎九龍區之後多阻係呢頭捐窿捐罅周圍搵野食,今次都係第一次黎大角咀食野,因為成日覺得黎到個地方好似好近,但又好隔涉咁,我由太子行去呢到就大概10-15分中左右,同出旺角差唔多,所以都可以接受~🦠多撚謝777,令我得返lunch 食🤗🔻娘惹喇沙($66)入面有蝦,蜆,豆卜,札肉,蛋,都好多餸,食喇沙湯底一定最緊要‼️呢間既喇沙湯底最濃,飲到有蝦味,會想飲晒碗湯,而麵條夠爽口彈牙,唔係偏淋一pat 野~🔻蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁($62)雖然係lunch 但都超大碟!雞扒勁大塊,煎到皮脆肉嫩好驚喜,出前一丁上面灑阻芝士粉,味道更濃厚,撈埋個醬汁一齊食多重滋味,不過真係好大碟,我諗女仔未必食得晒😂🔻椰香鮮油咖央多士(跟餐+$12)咖央查滿晒成塊多士,唔會一忽有味一忽冇味咁,咖央醬椰香味濃,本身咖央係略甜既,話唔甜都厄你,就係中意食甜先會食咖央多😛仲有罪惡感極重既牛油片,咸咸甜甜咁好正~🔻南洋鮮油燒麵包(跟餐+$16)原本就咁睇名係唔知乜黎,純粹覺得燒麵包好似幾得意咁,黎到就知啦,因為之前旅行都有食過~同咖啡鮮油多一樣,純粹係個包唔同,呢個包更加
🔺麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)

🦠多撚謝777,令我得返lunch 食🤗

🔻娘惹喇沙($66)

🔻蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁($62)

🔻椰香鮮油咖央多士(跟餐+$12)

🔻南洋鮮油燒麵包(跟餐+$16)
原本就咁睇名係唔知乜黎,純粹覺得燒麵包好似幾得意咁,黎到就知啦,因為之前旅行都有食過~同咖啡鮮油多一樣,純粹係個包唔同,呢個包更加脆口,我自己就中意食呢個多d🥰

🔻凍馬來西亞拉茶(跟餐+$3)
呢到望到茶水姐姐堅拉茶,唔係得個名,所以飲落都係真心滑既~

🔻凍美祿恐龍(跟餐+$14)
呢到係我第二間覺得叫得上美祿恐龍既地方,好多間都係收你幾十蚊,但d 美祿粉就住就住咁,有d 就直頭同朱古力奶冇分別,呢間就水準真係唔錯,值得比呢個價既~

總結:呢到坐位距離都叫闊落~唔會好迫,坐落舒服。服務方面都屬卡街坊feel,唔會冇禮貌,d 姐姐仲好親切tim~
大角咀真係好多野食一條大全街同埃華街已經夠食幾日今次去大角咀除左想食芋圓仲想去試下呢間麥金麥金 · 馬來西亞特式茶啡室裝修簡約但坐位闊落用QR code落單 · 簡單方便午餐選擇由粉麵飯類到波士頓龍蝦喇沙價錢由$48-$158♡ 椰香鮮油咖央多士/半份($12)多士烘到脆身咖央醬塗滿滿的 · 超級大方🤭加埋中間既牛油🧈成件事好邪惡♡ 肉骨茶|小骨($76)肉骨茶用小白鍋上枱下面仲有小火保持溫度一黎先飲啖湯好濃既藥材味 · 當歸味好突出而小骨炆煮到入哂味 · 肉質扎實邊食小骨邊飲湯飲完肉骨茶真係成身暖哂岩哂而家凍凍地既天氣♡ 安格斯肥牛冬陰公湯米線($76)冬陰公湯味濃郁 · 唔重椰子味反而帶陣陣青檸既酸味成個感覺好清新除左主角安格斯肥牛外 仲有札肉/鮮蝦 · 材料超多而米線屬於幼米線 · 咬落煙韌♡ 美祿恐龍($14)每次食馬拉菜必飲上面仲舖滿美祿粉 · 可可味濃郁成杯夠哂邪惡

大角咀真係好多野食
一條大全街同埃華街已經夠食幾日
今次去大角咀除左想食芋圓
仲想去試下呢間麥金麥金 · 馬來西亞特式茶啡室

裝修簡約但坐位闊落
用QR code落單 · 簡單方便
午餐選擇由粉麵飯類到波士頓龍蝦喇沙
價錢由$48-$158

♡ 椰香鮮油咖央多士/半份($12)
多士烘到脆身
咖央醬塗滿滿的 · 超級大方🤭
加埋中間既牛油🧈
成件事好邪惡
椰香鮮油咖央多士

♡ 肉骨茶|小骨($76)
肉骨茶用小白鍋上枱
邊食小骨邊飲湯
飲完肉骨茶真係成身暖哂
岩哂而家凍凍地既天氣
肉骨茶  ·  小骨

♡ 安格斯肥牛冬陰公湯米線($76)
冬陰公湯味濃郁 · 唔重椰子味
反而帶陣陣青檸既酸味
成個感覺好清新
除左主角安格斯肥牛外
仲有札肉/鮮蝦 · 材料超多
而米線屬於幼米線 · 咬落煙韌
安格斯肥牛冬陰公湯米線

♡ 美祿恐龍($14)
每次食馬拉菜必飲
上面仲舖滿美祿粉 · 可可味濃郁
成杯夠哂邪惡
美祿恐龍

肉骨茶  ·  小骨
安格斯肥牛冬陰公湯米線
美祿恐龍
2022-01-04 18 瀏覽
去附近探朋友,朋友推薦佢樓下馬來西亞小店, 貪方便好味,價錢又親民。睇下餐牌有咩食先都多選擇一字骨肉骨茶淡淡藥材味, 味道偏甜。一字骨多肉軟淋。肉骨茶還可以添飲。而二人份量來說,每人可以飲兩碗左右。娘惹咖哩雞+ 參巴椰漿飯椰漿飯好香,濃郁,淨食飯都覺好味。配上風味十足的咖哩, 由參巴的辣味及不同香料味混合而成。雞件嫩滑, 夾落去都感覺到軟淋淋。我知你啦薄餅薄餅牛油味濃,沾上微辣咖哩汁,別有風味。桔仔話梅水酸酸甜甜好醒胃馬拉奶茶

睇下餐牌有咩食先

都多選擇

一字骨肉骨茶

娘惹咖哩雞+ 參巴椰漿飯

我知你啦薄餅
薄餅牛油味濃,沾上微辣咖哩汁,別有風味。

桔仔話梅水

• 馬來亞拉茶
  • 我知你啦薄餅
  • 桔仔話梅水
2022-01-03 22 瀏覽
於大角咀既馬拉菜,係奧運站行去好近大約五分鐘左右,旺角去就要十分鐘。椰香鮮油咖央多士,勁邪惡大大片牛油夾係中間細滲💰78,值得一提的是佢下面一直有小蠟燭熱住,同埋湯係可以任加!🤩佢哋個湯有淡淡嘅藥材味但係唔會苦澀,越飲越好味。另加仲叫左美祿恐龍同老鼠粉同芽菜雞,芽菜雞好嫩。老鼠粉又幾特別!

椰香鮮油咖央多士,勁邪惡大大片牛油夾係中間

2022-01-03 23 瀏覽
🇭🇰大角咀-麥金馬來西亞特式茶啡室今次小編受貴店邀請試食 走入咗大角咀尋找隱世馬拉菜🤤去到鋪面見到個光亮有特色既招牌 係成條街入面都頗為突出 所以都幾容易搵到~~舖頭入面環境好有懷舊風味 小編仲留意到佢播既歌都係比較懷舊嘅歌☺️所以好有一種唔識形容嘅風味~~👅 娘惹喇沙(⭐8/10) $68呢個喇沙一嚟到就令我驚訝~~佢好多材料,仲要擺盤擺得好靚🤫有扎肉,蜆肉,蝦,蛋,豆卜….配搭幼油麵🍜食材新鮮,豆卜仲好入味添呀🤪個人感覺椰味唔算重 所以幾啱我~~建樓麵條方面可以比多幾款唔同選擇顧客咁就仲正☺️👅南洋鮮油燒麵包 (⭐9/10) $34呢個包好出色!!嚟嘅時候熱辣辣,咬落去係脆卜卜,入面仲有咖央,食落少少甜甜地嘅味道,中間再夾住一舊凍牛油~~食落去就好有層次感 外脆內軟嘅感覺😍雖然好似好邪惡~但真係好正 食到停唔到口,推介推介!👅怡保芽菜雞配黃薑飯(⭐8.5/10) $68雞肉滑溜~~唔會有過多肥膏☺️配埋佢個特製醬汁 甜甜地好開胃,雞肉下面放咗堆芽菜簡直係驚喜之作,但我最愛係個黃薑飯~~因為個飯真係好好食 勁夠味💛一啖雞一啖飯簡直係絕配~~🚩地址: 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 大角咀大全
🇭🇰大角咀-麥金馬來西亞特式茶啡室

👅 娘惹喇沙(⭐8/10) $68

👅南洋鮮油燒麵包 (⭐9/10) $34

👅怡保芽菜雞配黃薑飯(⭐8.5/10) $68

🚩地址: 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #食 #likeforlikes #blogger #hkfollows #大角咀 #大角咀美食 #馬來西亞菜 #新加玻菜 #麥金

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
2021-12-23
  • 南洋鮮油燒麵包
呢間鋪頭細細,不過菜單款色都幾多,無論係萬惡的鮮油烤包,叻沙,馬來拉茶,還有肉骨茶~▫️南洋鮮油燒麵包$34厚厚的鮮牛油🧈令人無法抗拒,烤麵包脆脆,食落有朱古力香~伽央份量均勻,唔會甜過龍~▫️娘惹叻沙$68Woo, 平時唔鐘太喜歡叻沙,估唔到呢間既出品,賣相已經吸引到我😍 材料很豐富!特別個麵底,有口感之餘,仲好彈牙~推薦!!▫️怡保芽菜雞黃薑飯$68見到寫住係招牌,就order 左一份~ 雞肉好滑,唔夠味既,可自行添加醬汁😋😋▫️桔仔話梅水$25解渴一流~ 大大杯幾抵飲。▫️熱拉茶$18拉茶夠香夠滑:) 無需額外加糖~▫️肉骨茶 (細骨)$78好細心,會用蠟燭在底部熱住,肉骨茶一定要熱辣辣飲先唔會膩,咁就可以飲多幾碗~(唔夠飲可以叫店員再加呢~不用加錢的~)

▫️南洋鮮油燒麵包$34

▫️娘惹叻沙$68

▫️怡保芽菜雞黃薑飯$68

▫️桔仔話梅水$25
解渴一流~ 大大杯幾抵飲。

▫️熱拉茶$18
拉茶夠香夠滑:) 無需額外加糖~

▫️肉骨茶 (細骨)$78