2022-09-26 41 瀏覽
最近因為朋友的影響一直很想吃泰式料理,上網爬文找到一家幾乎每個美食推薦都會出現的🤣昨天大約18:30到店,候位時間10-20分鐘,但點餐的時候已經沒有牛和雞了🥲整體吃下來完全無雷,雖然口味上有改良過,不是完全的道地,但是會讓人回味無窮的!▪️打拋豬飯(小辣)份量算多,還有一顆半熟蛋。但小辣完全不會辣,本身是不吃辣的都覺得不辣了,如果想要有一點辣的感覺建議從中辣往上加▫️泰式炒媽媽麵(豬)好吃死▪️涼拌海鮮比較不建議點,內有三隻剝好殼的蝦子、三個魷魚圈圈、兩塊番茄和一堆洋蔥。吃到最後像點了一份涼拌洋蔥🤣這個品項的辣比打拋豬辣太多了,反而對我來說有點太辣▫️泰式奶茶有一個說不出是什麼的味道,沒有很喜歡

▪️打拋豬飯(小辣)

▫️泰式炒媽媽麵(豬)
好吃死

▪️涼拌海鮮
▫️泰式奶茶
有一個說不出是什麼的味道,沒有很喜歡
2022-09-23 410 瀏覽
#chuchu食在大角咀📍 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室係大角咀最多野食嗰條街,好方便!裝修六、七十年代嘅懷舊設計,乾淨企理,好光猛都好舒服!—————————————————————❣️ 一字骨肉骨茶 $62 連火爐一起上,幫助保溫,好細心!一字骨有幾件,好抵食,店員提醒要點啲豉油食,店員話可以添,不過🐷已經好飽了!.❣️怡保芽菜雞黄薑飯 $68黃薑飯辣辣地好啱夏天食,雞肉係冇骨雞,大大件,底下好多芽菜,雞都幾嫩!.❣️娘惹叻沙 $68湯底好濃厚,帶啲香濃咖哩同椰子香,同時帶有淡淡的甜味,包括蝦、蜆、扎肉、雞蛋、豆卜、芽菜,全油麵彈牙,配搭豐富,好足料!.❣️馬拉沙爹串燒(3串)$45牛肉串,豬肉串,雞肉串各一串,淋埋沙嗲醬上串燒上面,沙嗲醬有花生味,食落甜甜地!唔錯!唔會燒到好乾,食落仲有肉汁,唔會好嚡!.❣️椰汁斑蘭冰(凍)$28綠色好似好伏咁,但係好好飲!椰汁味較重,加入斑蘭汁,唔太甜,唔會有膩嘅感覺!.❣️美祿恐龍(凍)$28食星馬野必嗌🤤面頭超級多美祿粉,飲落超濃嘅美祿!好味!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7/10💰性價比: 8/10👍🏻推薦:
#chuchu食在大角咀
📍 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室

❣️ 一字骨肉骨茶 $62

❣️怡保芽菜雞黄薑飯 $68

❣️娘惹叻沙 $68

❣️馬拉沙爹串燒(3串)$45

❣️椰汁斑蘭冰(凍)$28

❣️美祿恐龍(凍)$28
食星馬野必嗌🤤面頭超級多美祿粉,飲落超濃嘅美祿!好味!
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 7/10
—————————————————————
🏡地址: 麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
🕑營業時間:11:00-22:00
#chuchu食星馬野
#chuchu飲品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-09-21
  • 美祿恐龍
2022-09-21 42 瀏覽
原本諗住食厚豬扒,點知已經執左😢附近日嚐同小島料理又落場😫😫近近地記得之前食過麥金麥金個芽菜雞都幾滑可以encore,但黃薑飯就無乜味同唔夠乾身爭🤏🤏
間唔中就會口痕想食肉骨茶🤤,今次黎到大角咀主打食馬拉菜既小店,餐廳播住舊歌,加上復古既裝飾,似係去左舊時既茶室咁。*一字骨 $62*幾推介呢度既肉骨茶,煲底下有蠟燭加熱,一直keep到飲落肚既肉骨茶係暖暖地既😚。而味道方面,肉骨茶較重藥材味,唔會好咸好苦,可以不斷飲都冇問題😝,店員都會隨時幫你refill*波士頓龍蝦叻沙(半隻) $108*上菜時會俾埋工具你開龍蝦殼,不過我地都冇用到,因為龍蝦鉗🦞都已經開左少少,唔洗自己再開都食到,叻沙湯底幾濃味,麵既份量都好多*椰香咖央多士 $28*多士冇烤到好燶,椰香味一流,用黎做甜品岩曬*泰式炸蝦餅 $48*蝦餅🦐較硬身,略嫌唔夠爽口同脆身*美祿恐龍🦖 $28*冇叫少冰都唔會好多冰,上面美祿粉都頗多,飲到最後都咁濃郁😆*馬來西亞拉茶 $18*唔會好甜,幾重奶味👍🏻

*一字骨 $62*

*波士頓龍蝦叻沙(半隻) $108*

*椰香咖央多士 $28*
多士冇烤到好燶,椰香味一流,用黎做甜品岩曬

*泰式炸蝦餅 $48*
蝦餅🦐較硬身,略嫌唔夠爽口同脆身

*美祿恐龍🦖 $28*
冇叫少冰都唔會好多冰,上面美祿粉都頗多,飲到最後都咁濃郁😆

*馬來西亞拉茶 $18*
唔會好甜,幾重奶味👍🏻

麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)馬拉沙嗲串燒牛/豬/雞$80(6串)🍢🍡串燒再配埋沙嗲醬食絕配,串燒燒到啱啱好,保持肉質鮮嫩🥰🥰砂煲老鼠粉$88🍲銀針粉、肉碎、香蔥、洋蔥、炸蒜、蝦米、豬油渣、半熟蛋好惹味😋😋有好料❤️❤️味道一啲都唔辣,推介👍👍蛋黃奶油勁量雞扒飯$68🥘🍗馬來西亞空運奶油,味道好香,雞扒大大塊🤩🤩煎到好香脆,配埋蛋黃奶油一齊食好滋味😍椰香南洋燒麵包$34🍞🧈麵包入面有咖央醬同牛油,好好味,麵包都好香脆,必食推介😙😙美祿恐龍$28🍹最愛飲美祿,恐龍美祿上面仲有好多美祿粉,飲完好滿足😚😚馬來西亞奶茶$22☕️奶茶茶底都幾香濃,解渴美味☺️☺️地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:4/5
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)

馬拉沙嗲串燒牛/豬/雞$80(6串)🍢🍡
串燒再配埋沙嗲醬食絕配,串燒燒到啱啱好,保持肉質鮮嫩🥰🥰

砂煲老鼠粉$88🍲
銀針粉、肉碎、香蔥、洋蔥、炸蒜、蝦米、豬油渣、半熟蛋
好惹味😋😋有好料❤️❤️味道一啲都唔辣,推介👍👍

蛋黃奶油勁量雞扒飯$68🥘🍗

椰香南洋燒麵包$34🍞🧈
麵包入面有咖央醬同牛油,好好味,麵包都好香脆,必食推介😙😙

美祿恐龍$28🍹
最愛飲美祿,恐龍美祿上面仲有好多美祿粉,飲完好滿足😚😚

馬來西亞奶茶$22☕️
奶茶茶底都幾香濃,解渴美味☺️☺️

地址:大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:4/5
2022-09-18 30 瀏覽
📍麥金.麥金馬來西亞特色茶啡室📍💡大角咀今日行過大角咀見到呢間木製招牌,就俾佢吸引咗,原來係食馬拉菜🤤入面都充滿馬來西亞特色,又掛滿唔同既畫🐥娘嘢叻沙($68)叻沙充滿椰香同埋咖哩香味,食落又甜甜地🤤幾惹味。表面配料有好多,有洋蔥、青瓜絲、牙菜等等。麵係粗麵,食落彈牙有口感。仲有蜆肉、幾隻蝦、雞蛋、扎肉,真係好豐富😋🐥一字骨($62)肉骨茶充滿藥材香味,用左甘草、當歸、杞子等等既藥材熬製而成,係非常之香濃甘香但又唔會有苦澀味,仲用個爐仔keep住茶熱,好正既係呢到既肉骨茶係可以無限添飲,飲完又飲。一字骨大舊份量都幾多,又方便食🐥椰香南洋燒麵包($34)燒麵包好好食,表面燒得酥脆,甜甜地充滿椰子香,中間夾住厚牛油同咖央醬,好味,食完唔會覺得好邪惡😋🐥泰式炸蝦餅($48)蝦餅炸得好香脆,入面彈牙,香口🐥檳城白魚蛋($38)白魚蛋係炸過,細細粒又爽口彈牙,外皮食落煙韌😋🐟🐠醬汁似沙嗲汁沙茶味🐥美祿恐龍($31)超級邪惡,表面有超級多美綠粉🥰🐥木瓜香蕉鮮奶($38)鮮奶用咗4.3特濃牛奶,再加上木瓜同香蕉,飲落鮮甜同滑口#大角咀 #大角咀美食 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #
📍麥金.麥金馬來西亞特色茶啡室📍
💡大角咀

🐥娘嘢叻沙($68)

🐥一字骨($62)

🐥椰香南洋燒麵包($34)

🐥泰式炸蝦餅($48)
蝦餅炸得好香脆,入面彈牙,香口

🐥檳城白魚蛋($38)

🐥美祿恐龍($31)
超級邪惡,表面有超級多美綠粉🥰

🐥木瓜香蕉鮮奶($38)
鮮奶用咗4.3特濃牛奶,再加上木瓜同香蕉,飲落鮮甜同滑口

#大角咀 #大角咀美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港
#hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread
2022-09-18 36 瀏覽
知道大角咀都有好多好嘢食,就睇吓有啲咩特別餐廳,今次嚟到呢一間馬來西亞餐廳,平時都好少會去馬來西亞餐廳,今次咁方便即刻入去,好彩仲有一台位就到我哋。餐廳裝修都好有特色,有懷舊馬來餐廳嘅感覺,我哋睇吓Menu我發現呢間餐廳性價比好高,一啲都唔貴,就即刻揀咗馬來西亞最出名嘅肉骨茶,肉骨茶湯底濃郁,仲有可以去濕抗氧化功效,正呀🥰🥰另外點左個泰式生蝦,生蝦都好爽口,佢哋個泰式辣醬又唔算太辣,仲有塊青瓜俾你中和返口裏便嘅辣味😋主菜就點咗蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁,蛋黃奶油汁一流,唔算太濃味,撈埋啲出前一丁好好味,雞扒都炸得好脆口同埋點左一個怡保芽菜雞加黃薑飯,啲雞好滑,啲黃薑飯有啲油香唔錯。最後三個人買單都係三百幾蚊🥳🥳下次一定再嚟過#hkfoodie #foodie #食好細 #大角咀 #搵好嘢食

是日經過入內食下午茶,約17:10到店,無為意下午茶周六日至17:30,因餐牌同之前食開唔同左,所以要花少少時間細閱,然後有位男員工就上前,好不耐煩催我地要盡快落單,唔係就變晚餐,我望一望錶,其實只17:18,就講左句:「而家都係17:18啫」為免被再催,我都盡快求其㨂兩個算,但自助落單時由於電話訊號接收不良,就要求該男員工協助人手下單,該員工又是極不耐煩,話:「你自己擰張紙寫,你就咁講我驚聽錯!」唔緊要,你咁講咪照做,擰左張落單紙寫左餐號、份量、飲品,交俾佢,佢接左就話:「咁你唔飲野?」我:「咪寫左要熱拉茶」可能呢句又再觸動到佢個神經啦~我心諗:寫埋俾你睇你咪又係唔睇😑呢一刻已經覺得:係咪輸左馬?黎食野好似要食埋你d情緒咁,貼錢買難受。下次唔會再黎!然後,見有人到櫃枱埋單,應該用緊電子支付(因聽到使用緊終端機既聲)到我埋單時,我擰個手機出黎話用支付寶,該男員工就話:冇!部機壞左!我都廢事再深究,佢要玩野既話,話部機啱啱壞左都得,佢主場佢話事,我地做客既邊度有say。選擇以後唔會再幫襯就是。
我:「咪寫左要熱拉茶」
可能呢句又再觸動到佢個神經啦~
我心諗:寫埋俾你睇你咪又係唔睇😑
選擇以後唔會再幫襯就是。
2022-09-17 37 瀏覽
外賣分湯硬收2蚊外賣盒,星期六日生意唔見得特別好,無啦啦加收$4, 湯底味道非常淡,面底同埋餸嘅份量 夾埋都唔超過半個外賣盒,完全不能夠接受, 絕對深信細食嘅人都唔會有飽肚感。如果唔係因為附近冇正版蘇媽,口痕冇得食,都唔會去幫襯。只此一次以後唔會再幫襯。杯奶茶勁難飲

2022-09-17
15 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
慶祝紀念
紀念日
我好鍾意食嘢,但香港真係好難搵一間食馬來西亞嘢好食嘅。今次我要介紹呢一間係位於大角咀嘅餐廳。🍽麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖三層肉肉骨茶($52)食馬來西亞嘢梗係要嗌佢哋嘅肉骨茶啦!估唔到咁多材料,真係超級豐富。佢嘅豬腩肉好出色,每一啖都係肉,咬落去一啲都唔柴,最重要係佢啲豆卜,吸收晒肉骨茶嘅精華。完全食得出佢哋用好多材料去煲,仲要係任飲添。佢哋真係好窩心,以熱爐座熱,保持肉骨茶嘅溫熱度👍🏻怡保芽菜雞(+黄薑飯)($68)芽菜雞都極具馬來西亞特色! 雞肉大大件,肉質鮮嫩,咬落去仲有少少雞油濺出黎,真係極為吸引。佢嘅薑黃飯真係又香又惹味,食落去仲有少少薑絲,完全食得出佢哋係用心製造💗泰式生蝦 ($88)生蝦好新鮮,而且超級厚肉,下面仲有一舊青瓜,食得多都唔會覺得膩,加埋佢哋特製嘅泰式醬汁,更加突出生蝦嘅鮮味🫶🏻椰香南洋燒麵包 ($34)呢個燒麵包簡直係佢哋嘅名物!麵包做得十分香脆,裏面夾住佢哋嘅鮮牛油,同埋咖央,味道甜而不膩,當甜品或者小食都好唔錯🤘🏻美祿恐龍(凍)($28)係人見人愛嘅美祿恐龍呀!充滿着童年回憶嘅飲品!係飲品上面嘅美祿份量好多

🍽麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
📍大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

三層肉肉骨茶($52)
三層肉肉骨茶

怡保芽菜雞(+黄薑飯)($68)
怡保芽菜雞(+黄薑飯)

泰式生蝦 ($88)
泰式生蝦

椰香南洋燒麵包 ($34)

美祿恐龍(凍)($28)
係人見人愛嘅美祿恐龍呀!充滿着童年回憶嘅飲品!係飲品上面嘅美祿份量好多,一見到忍唔住就食幾啖先🦖

椰汁斑蘭冰(凍)($28)
無法抗拒嘅椰汁斑蘭冰,我叫咗少甜少冰。第一啖飲到好香嘅椰汁味,後勁有淡淡的斑蘭味道,椰汁既味道清新配搭埋馬拉風味既斑蘭汁,呢個配搭真係絕配。🍃

環境:💛💛💛💛🤍4/5
衛生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛💛5/5
價錢:💛💛💛💛💛5/5 ($298/2=149)

P.S. 今次我同媽媽去食,服務員見到我媽媽拎住咁多嘢,特登俾咗張四人座位我哋,方便佢擺嘢。佢哋真係超級好人 。同埋十分細心,推薦每一樣佢哋餐廳特色嘅菜式俾我地聽,親和力好強🤍其實餐廳嘅環境好有特色,打卡其實都好唔錯。我一定會再過嚟光顧👍🏻
三層肉肉骨茶
怡保芽菜雞(+黄薑飯)
泰式生蝦
經濟實惠又好食的馬拉菜! 足料肉骨茶無限添飲! 去大角嘴洗車,順便搵間好野食,見openrice有呢間,平平地又幾特別,好開心無揀錯細滲 肉骨茶 (無限添飲)  $88 用當歸、黨參、川芎、紅棗等多種藥材熬煮,配料十足,加埋餐廳的獨門配方,細滲裡面仲有油炸鬼、粉腸同腩肉等材料,真材實料!我係好怕食中藥的人,但肉骨茶的藥材味完全無苦澀味,甘甜得黎好易入口!砂煲老鼠粉 $88炒得好香口,有肉碎、炸蔥、蝦米、豬油榨同半熟蛋,如果銀針粉炒得再乾身少少會更好食。份量大,好抵食!怡保芽菜雞+黃薑飯 $68 (必食推介)黃薑飯真係見到黃薑絲包住米飯,好香又惹味的黃薑味,雞肉嫩滑新鮮,唔駛點任何醬汁都已經好有鮮味,芽菜粗條爽口,香港少數咁高質素的雞飯!椰香南洋燒麵包 $34 (必食推介)好好食的燒麵包!!!椰香的甜味加上鹹牛油, 仲有比咖央多了一層的麥香味, 麵包皮的部分脆得跟薯片一樣!  凍美祿恐龍 $28凍怡保白咖啡 $22餐廳採用手機APP落單, 店員會主動問駛唔駛添加肉骨茶👍但已經食得太飽,所以無加到😅下午3:00開始有tea set, $55食到怡保芽菜雞+黃薑飯!
經濟實惠又好食的馬拉菜! 足料肉骨茶無限添飲!

細滲 肉骨茶 (無限添飲)  $88

砂煲老鼠粉 $88

怡保芽菜雞+黃薑飯 $68 (必食推介)

椰香南洋燒麵包 $34 (必食推介)

凍美祿恐龍 $28

凍怡保白咖啡 $22

• 肉骨茶
  • 怡保芽菜雞配黃薑飯
2022-08-30 38 瀏覽
麥金麥金馬來西亞特色茶啡室 之前咪食過一次,覺得幾鍾意,所以短期內就同朋友再嚟食一次。今次食嘅嘢同上次完全唔同,又可以試吓佢其他款,原來都一樣咁正。呢間嘢都真係可以算係價廉物美。我叫咗個蛋黃奶油勁量雞扒飯,見餐牌寫住係熱賣招牌,果然係好有驚喜,尤其是雞扒真係好正。雞皮炸到脆卜卜,夠晒香口。而入面嘅肉都唔會好乾, keep到有啲肉汁。蛋黃奶油汁出邊比較少油,都幾好味,質感係比較creamy嘅,有少少椰汁香味。仲叫咗一個怡保雞絲河粉,除咗有雞絲之外,另外仲有蝦同埋扎肉,都幾豐富,呢個湯底就比較清香,啱我口味。而小食泰式炸蝦餅,呢個就基本質素,勝在唔會好油膩,口感都算係幾大牙。都唔錯嘅。
2022-08-27 72 瀏覽
今日黎大角咀既#KopitiamMakan 食野🥘雞+牛+豬串燒 $34食馬拉菜又點可以冇沙嗲串燒🍢入面有雞🐣、牛🐂、豬🐖各一全部肉質都好正但就唔夠熱 我就最中意豬🐷朋友就中意雞加埋沙嗲醬好惹味😋泰式酸辣無骨鳳爪 $68我本身都好中意食鳳爪所以見到都會叫 我同班姊妹食左幾舊都有碎骨🥲佢隻辣醬得個甜甜 搞唔掂怡保芽菜雞配黃薑飯 $68上菜見到佢啲雞皮都好肥美🤤加上佢個黃薑飯顏色都好靚即刻放咗舊雞入口……都幾鞋口下😖娘惹喇沙河粉 $68最愛椰香喇沙 上碟賣相都幾好 搭埋兩隻蝦🦐🦐蝦肉食落去幾爽口😍
今日黎大角咀既#KopitiamMakan 食野🥘

雞+牛+豬串燒 $34
食馬拉菜又點可以冇沙嗲串燒🍢
入面有雞🐣、牛🐂、豬🐖各一
全部肉質都好正

最愛椰香喇沙
上碟賣相都幾好 搭埋兩隻蝦🦐🦐
蝦肉食落去幾爽口😍
2022-08-23 39 瀏覽
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室📍大角咀大全街6-20號大富樓地下 A2B號舖南洋鮮油燒麵包$34 ✨📣麵包外皮烤得酥脆~內裏🥯夾住牛油 🧈+咖吔醬🫶🏻作為餐前小食好正~會encore細滲肉骨茶 $88 配珍珠米飲落湯底~好濃郁~重藥材味配料~十分足料😋👏🏻2個人食都夠有豆卜、油炸鬼、雞腳、排骨、豬手、薄切五花肉湯底仲可以無限任添加飲落唔咸~飲左成碗😗原條蒲燒鰻魚$98 配珍珠米🙌估唔到馬拉菜都有日式野食🤪鰻魚厚實~又大條😁配埋燒汁撈飯一流泰式生蝦$88 / 8隻覺得抵食又有心思生蝦底墊有青瓜配上辣椒🌶️同蒜頭🧄再沾上自家泰式酸辣汁⚡️👍🏻班蘭椰汁冰$28喜歡這款飲品🙌好重椰香🥥甜度啱啱好美祿恐龍$28 爆多美祿粉🤣打卡一流價錢相宜~CP值高經過可以一試🫶🏻
麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
📍大角咀大全街6-20號大富樓地下 A2B號舖

南洋鮮油燒麵包$34 ✨📣
麵包外皮烤得酥脆~
內裏🥯夾住牛油 🧈+咖吔醬
🫶🏻作為餐前小食好正~會encore

細滲肉骨茶 $88 配珍珠米
飲落湯底~好濃郁~重藥材味
配料~十分足料😋👏🏻2個人食都夠
有豆卜、油炸鬼、雞腳、
排骨、豬手、薄切五花肉
湯底仲可以無限任添加

打卡一流

價錢相宜~CP值高
經過可以一試🫶🏻
2022-08-23 42 瀏覽
大角咀呢間馬拉菜餐廳 麥金.麥金都開咗都一段時間 原來有好多菜式選擇 而且大分夾抵食🫧青辣椒花甲唔會太辣,不過好惹味,花甲都算大隻,而且幾新鮮🫧峇拉煎炸雞略嫌有少少油膩,不過入面雞肉嘅肉質都keep得幾嫩滑🫧玻璃魷魚蕹菜魷魚好爽口,感覺都算幾新鮮,而且份量都好大,最後食唔晒🫧砂煲老鼠粉用一個紗布去裝住,感覺好得意,老鼠粉有啲似銀針粉,主要都係用醬油去煮,價錢勁平但大大份,呢個性價比係高嘅🫧怡保白咖啡🫧馬來亞拉茶叫咗兩杯都係馬來西亞嘅特色飲品,都算幾唔錯整體來講都覺得幾滿意,而且真心平,推介大家嚟試吓

🫧青辣椒花甲
唔會太辣,不過好惹味,花甲都算大隻,而且幾新鮮
🫧峇拉煎炸雞
略嫌有少少油膩,不過入面雞肉嘅肉質都keep得幾嫩滑
🫧玻璃魷魚蕹菜
魷魚好爽口,感覺都算幾新鮮,而且份量都好大,最後食唔晒
🫧砂煲老鼠粉
🫧怡保白咖啡
🫧馬來亞拉茶
叫咗兩杯都係馬來西亞嘅特色飲品,都算幾唔錯

整體來講都覺得幾滿意,而且真心平,推介大家嚟試吓