2022-11-04 580 瀏覽
天氣凍凍地, 突然之間想飲暖湯, 不過附近又沒得打邊爐, 見到附近有間馬來西亞餐廳有肉骨茶, 就不如試下佢喇!.細滲$78呢到既肉骨茶係超級足料, 入邊有當歸, 玉竹,黨参, 杞子等藥材, 補得黎又養生, 好岩呢個天氣飲呀,而且佢地就係無限refill, 而且入邊都有好多肉同配料. 店員都會主動問下你洗唔洗加湯, 相當體貼, 我都忍唔住加左一round湯黎飲! 青辣椒沙白蜆$118蜆肉非常飽滿鮮甜, 味道唔似港式既豉椒炒蜆, 味道偏辣同小小甜, 有d 好似泰式個種, 惹味得黎又辣得好過癮, 而且沒一粒有沙同死蜆, 呢個好值得加分! 秘醬玻璃魷魚通菜$77魷魚爽口彈牙, 而且份量都唔小, 秘醬汁非常特別, 香濃得黎帶點微辣, 有少少似飛天通菜既味道! 值得推薦!怡保芽菜雞 $68海南雞無骨嫰滑, 而且油香十足,, 而且底部配上芽菜, 好清甜同埋有啖啖既油香, 而佢地並唔係用油飯,而係配上黃薑飯.唔會太油而黃薑飯更係我既最愛., 配菜有青瓜班蘭冰$40 (巨大化)美祿恐龍$40 (巨大化)呢杯簡直係今日係重心, 點解呢? 因為佢既加大版係非常極巨化, 大約係3個人既份量黎, 如果有飲開啤酒
細滲$78
青辣椒沙白蜆$118
秘醬玻璃魷魚通菜$77
怡保芽菜雞 $68
班蘭冰$40 (巨大化)
美祿恐龍$40 (巨大化)
呢杯簡直係今日係重心, 點解呢? 因為佢既加大版係非常極巨化, 大約係3個人既份量黎, 如果有飲開啤酒就睇得出佢係用大啤酒杯去裝. 美祿恐龍面頭有大量美祿粉, 非常滿足. 而班蘭冰既香味都好特別, 如果6個人飲就岩岩好! haha

提外話, 呢到既員工都好好服務同態度. 值得一讚!
2022-10-29
10 分鐘 (堂食)
2022-10-29 63 瀏覽
大角咀有很多食肆都非常高質素,但要搵一間坐得舒服,又長期keep住高質素,也不太容易。呢一間就係其中一間,印象中已經開咗好多年,內部好似裝修咗,坐低感覺好舒服好寬敞。叫咗個一字骨肉骨茶,同埋喇沙湯麵。肉骨茶可以任添,加咗兩次已經非常之飽。肉骨茶亦非常高質素唔似係溝好多水,藥材味幾重。食完之後個身好溫暖。喇沙湯麵亦非常之正,海鮮非常新鮮,湯底非常濃郁,比馬來西亞可能仲好食好多餐廳就係贏在細節位,佢俾個吉鐵碗你裝起蝦殼同埋骨,呢個好多餐廳都會忽略。但我就係欣賞呢啲細心細節加分位!

2022-10-27 67 瀏覽
今次我同囡囡去咗大角咀嘅麥金麥金馬來西亞特色。完全冇諗過原來咁好食呀🥳🥳🥳佢價錢合理,食材豐富,真係大件夾抵食。以呢個價錢性價比真係好高👍🏻今次我嗌咗嘅小菜包括有三層肉肉骨茶,怡保芽菜雞。另外我仲叫咗佢哋嘅特色飲品,包括有椰汁斑蘭冰同埋恐龍美祿。講一講個三層肉肉骨茶先,豬腩肉肥瘦分明,裏邊又有豆卜,又有藥材,個肉完全吸收晒湯嘅精華,每一啖都食到肉骨茶嘅藥材味,配埋個飯,真係一絕。怡保芽菜雞,雞肉都算係鮮嫩嘅,雖然佢嘅雞肉都係多汁,但係我都係鍾意有汁點下。椰汁斑蘭冰,好重椰汁味,但亦都唔會蓋過班蘭嘅香味,值得推薦。恐龍美綠就比較上普通咗啲,但係小朋友就食得好開心。
佢價錢合理,食材豐富,真係大件夾抵食。
以呢個價錢性價比真係好高👍🏻

恐龍美綠就比較上普通咗啲,但係小朋友就食得好開心。
2022-10-22 70 瀏覽
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒❝人氣麥金·麥金‼️抵食星馬菜lunch set🥥🌿推介👍🏻咖央牛油多士🍞咖沙摻摻🍜❞其實我都幾中意食深水埗/旺角區個間都係疊字名既星馬菜🤣呢間都係疊字名 門面甚至內在裝修都好相似 但應該係冇關係 相信只係星馬菜既特色😎呢間都唔錯! Lunch set抵食🥳✌🏻🦐🍜娘惹咖沙摻摻 $68 (4/5)有好多海鮮配料😍都新鮮 湯底惹味! 係米粉撈油麵😜覺得配料既芽菜/青瓜絲多得濟 多d粉麵比例就更好😙🍗🍚峇拉煎炸雞椰漿飯 $58 (3/5)青bb既飯係椰漿飯 食落帶點椰香但唔重😜炸雞肉質一般 而且炸皮偏厚唔夠脆🤔但咁大碟都抵食既!😎下次會揀其他飯款😌🌿🍞咖央鮮牛油多士(半份) +$16 (4/5)Lunch set可以追加咖央多士🥳有咖央醬同牛油 😙偏甜 醬較流質 整體都好食🤤但都係灣仔區個間世一✌🏻🤪꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_大角咀🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_新加坡菜
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝人氣麥金·麥金‼️抵食星馬菜lunch set🥥🌿
推介👍🏻咖央牛油多士🍞咖沙摻摻🍜❞

娘惹咖沙摻摻

🦐🍜娘惹咖沙摻摻 $68 (4/5)

🍗🍚峇拉煎炸雞椰漿飯 $58 (3/5)

咖央鮮牛油多士
🌿🍞咖央鮮牛油多士(半份) +$16 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_大角咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_新加坡菜
娘惹咖沙摻摻
咖央鮮牛油多士
  • 娘惹叻沙
  • 椰香鮮油咖央多士
  • 娘惹喇沙
  • 椰香咖央多士
2022-10-20 596 瀏覽
【大角咀•麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室】🐝————————————————————————地道馬拉菜❤️價錢親民店舖復古風裝修 70年代風格 掛上不同畫作 🍯|風味娘惹二人餐|HKD228套餐抵食 原價$304 選擇又多 絕對夠食 三個女仔都得|古來咖哩魚🐟|咖哩炸魚 粉漿唔會太厚 微微咖哩味 底層放滿薯仔粒🥔吸汁 餐廳好好 鍋加了火keep warm|娘惹叻沙🍜|湯底濃厚一流🤤😍 麥金娘惹叻沙湯配上獨家配方大部份採用馬來西亞空運的香料醬料今次only揀油麵都做到掛汁效果😳配料都豐富😝|馬來沙嗲串燒(3串)🍢|🐖豬🐂牛🐓雞各一串 個醬汁係精粹濃濃花生香仲有花生碎粒🥜好有口感|椰香南洋燒面包🥯|香脆帶點焦香味 咖央醬配半溶牛油 必叫‼️|秘醬油麥菜🥬|醬汁少少辣🌶惹味🍯|泰式炸蝦餅|HKD48大食胃之二人餐再加個小食🤣🤣4大件炸得金黃 食落啖啖肉。‼️再嚟食過😁價錢抵👍🏻好食又份量足夠 下次要試埋肉骨茶 都相當出名🥺🥺
【大角咀•麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室】🐝

下次要試埋肉骨茶 都相當出名🥺🥺
  • 娘惹叻沙
  • 椰香南洋燒麵包
2022-10-19 46 瀏覽
🏠~麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~隔左幾日先出既post同朋友去左試食呢間 位於大角咀馬來西亞菜因為大家都肚餓 所以叫左個<風味娘惹2人餐>抵食之餘仲非常飽肚 非常值得推介比各位😋😋😋🐟~古來咖哩魚~份量十足 而且用火慶住碟身 我同朋友係咁影影影都仲係好暖味道方面 咬落魚肉幾鮮 而且有小小咖哩味 好特別既感覺🍜~娘惹唎沙~個人認為係全個2人餐入面最出色最好味 唎沙辣適中 非常適合想食小小辣既朋友配料方面亦好豐富:豆卜、山菜、扎肉、蝦、蛋、蜆肉麵底選用油面 好爽之餘亦無吸走d湯 朋友同我都激讚呢個唎沙面🍞~椰香南洋燒麵包~果然作為招牌菜 無令我地失望麵包烘得又香又脆 中間夾住咖央醬亦好香好甜如果唔驚肥既即管食多d啦🥬~秘醬炒油麥菜~小小辣加上秘制醬令本身已經好有味既油麥菜再更加入味🥩~馬拉沙嗲串燒~豬雞牛各一串 黎到其實個香味已經好出好濃烈配埋餐廳獨有既秘制花生醬 勁香勁甜勁入味而且燒得剛剛好 唔會有種肉燒到好老既感覺🍤~泰式炸蝦餅~炸得好脆 唔會好粉 咬落亦好有口感🥤~美祿特飲~🥤~馬來西亞拉茶~朋友叫左熱飲 雖然我無
🏠~麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

隔左幾日先出既post
同朋友去左試食呢間 位於大角咀馬來西亞菜
因為大家都肚餓 所以叫左個<風味娘惹2人餐>

抵食之餘仲非常飽肚 非常值得推介比各位😋😋😋

🐟~古來咖哩魚~
份量十足 而且用火慶住碟身 我同朋友係咁影影影都仲係好暖

味道方面 咬落魚肉幾鮮 而且有小小咖哩味 好特別既感覺

🍜~娘惹唎沙~
配料方面亦好豐富:豆卜、山菜、扎肉、蝦、蛋、蜆肉

🍞~椰香南洋燒麵包~
果然作為招牌菜 無令我地失望
麵包烘得又香又脆 中間夾住咖央醬亦好香好甜
如果唔驚肥既即管食多d啦

🥬~秘醬炒油麥菜~
小小辣加上秘制醬令本身已經好有味既油麥菜再更加入味

🥩~馬拉沙嗲串燒~
豬雞牛各一串 黎到其實個香味已經好出好濃烈
配埋餐廳獨有既秘制花生醬 勁香勁甜勁入味

而且燒得剛剛好 唔會有種肉燒到好老既感覺

🍤~泰式炸蝦餅~
炸得好脆 唔會好粉 咬落亦好有口感

🥤~美祿特飲~
🥤~馬來西亞拉茶~
朋友叫左熱飲 雖然我無試到 但係都聞到一絲絲既美祿味

而我自己就叫左凍既馬來西亞拉茶 同港式奶茶相比 呢杯會比較滑

港式既則比較注意茶味 喜歡試唔同奶茶既朋友都可以試下

📮~ 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
2022-10-17
  • 古來咖哩魚,
  • 娘惹唎沙,
  • 椰香南洋燒麵包,
  • 美祿特飲,
  • 馬來西亞拉茶,
  • 泰式炸蝦餅,
  • 馬拉沙嗲串燒
2022-10-19 36 瀏覽
去年就吃過他們家的外帶便當,今年終於有機會到訪餐廳!!店裡還是有提供外帶服務喔~泰國媽媽正是與主廚關係緊密的奶媽,開幕以來受到不少人喜愛,除了原汁原味呈現泰國道地的料理以外,也將泰國家庭日常風景搬進菜色裡,更添樸實好滋味--好一陣子沒上泰國餐廳了!想念泰式料理酸酸辣辣的滋味,還有那撲鼻的美味香辛料,大概是因為這樣順手就滑到了這一家(也是很巧)這天訂了泰式炭烤松板豬及綠咖哩牛、泰式奶茶、炸春捲。在家還能享受美味的泰式料理實在心情大好呢~-松板豬烤香嫩!豬肉要先經過舒肥,再放到爐上直火炭烤,慢慢烤出豬肉的香氣,一口咬下帶有豪邁的Q勁與脆彈,火烤特有的香氣
去年就吃過他們家的外帶便當,
今年終於有機會到訪餐廳!!

店裡還是有提供外帶服務喔~

2022-10-18 56 瀏覽
系大角咀發現一間特色復古既南洋茶室,以馬拉娘惹菜式為主,味道幾正宗,款式多,價錢親民。娘惹叻沙$68叻沙湯好香濃,椰汁同咖哩味同樣濃郁,一d都吾辣。油麵好吸汁,配料有蝦、蜆、扎肉、半隻雞蛋、洋蔥、青瓜絲、泰式芽菜等等,幾豐富。馬拉沙嗲串燒 3串 $45沙嗲醬汁幾香椰香味,加上一粒粒花生碎,味道吾錯,串燒可以自選豬、牛同雞肉。檳城香炸滷肉卷 5條 $40以腐皮包住滷肉,熱辣辣,炸得外脆內軟,再配特色辣醬,吾錯既小食。肉骨茶 細滲 $88肉骨茶用熱爐保持熱度,可以一直飲住熱湯幾好。配料方面有一字骨、三層肉、豬手仔、雞腳、豬肚各一件,另外亦有豆卜、金菇、油炸鬼。肉骨茶用左多款中藥材熬製,有d藥材味道但吾會苦,一開始味道偏咸,之後會帶少少甜味。另外肉骨茶可以無限添加,想飲幾多都得。椰汁班蘭冰 $28椰汁味好濃郁,吾會太甜,相反斑蘭味吾太重,鐘意椰汁既朋友值得試試。芒果香蕉鮮牛奶 $38香蕉味好香濃,芒果味就吾太突出,以明治4.3特濃牛奶製成,牛奶味同樣濃郁。餐牌:

娘惹叻沙$68

馬拉沙嗲串燒 3串 $45

檳城香炸滷肉卷 5條 $40

肉骨茶 細滲 $88

椰汁班蘭冰 $28

芒果香蕉鮮牛奶 $38

餐牌:

2022-10-16 42 瀏覽
好少入去大角嘴,雖然知個頭好多野食🤤今次又係跟家姐周圍食,食馬拉野!✨南洋鮮油燒麵包烘到脆脆嘅麵包再加大大片嘅牛油夾埋一齊,雖然係好肥😎但就係咁先好食🤤仲要係微熱,牛油有少少溶溶地!一個字,正!✨細滲肉骨茶好濃嘅肉骨茶,飲完仲可以加湯,送埋個飯一齊食就係滿足嘅一餐🤣仲要佢雖然細,但有好多配料㗎~✨泰式生蝦生蝦好爽口!一定要加埋個汁一齊食,如果唔係就差咁啲,個酸辣汁係個重點🤤✨美祿恐龍係馬來西亞嘅美祿🤣肥米細個好鍾意食未溶晒嘅美祿粉,但以家就覺得有啲甜✨椰汁斑蘭冰好香嘅椰奶香味,但都係有些少甜左啲#麥金麥金特式馬拉茶啡室 📍 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖

✨南洋鮮油燒麵包

✨細滲肉骨茶

✨泰式生蝦

✨美祿恐龍

✨椰汁斑蘭冰
好香嘅椰奶香味,但都係有些少甜左啲

#麥金麥金特式馬拉茶啡室
📍 大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖
2022-10-15 48 瀏覽
今日下午3時左右行經大角咀,行下行下就見一間食馬拉菜既食店,係門口見到有下午茶餐牌,又見冇咩人唔洗等就入去試一試先。由於冇咩人,我就選左邊邊既四人位坐,坐位都尚算幾好,而且都好整潔。我點左個娘惹咖喱雞飯加一杯凍既檳城白咖啡,大約五分鐘就送到面前,見到碟飯既賣相做得很好,加上綠悠悠既椰汁味飯很香,入面有少許炸魚仔同花生點綴,咖喱亦都好惹味,薯仔入味雞件加上咖喱相得益彰,呢個飯真係很好必定會再安歌啦!檳城白咖啡味道偏重奶味,所以飲落都比較順滑,咖啡味都不錯。
娘惹咖喱雞
檳城白咖啡
娘惹咖喱雞
檳城白咖啡
幾年前去馬來西亞後,一直對當地茶啡室念念不忘,估唔到喺大角咀可以搵返呢種味道😍「麥金·麥金」主打地道馬拉娘惹菜,味道正宗之餘價錢亦非常親民,重拾馬拉風情💕.餐廳門面至內部,裝修就如同南洋茶啡室般❣️傳統茶啡室階磚地板、黑底金字招牌、東南亞風景掛畫,充滿懷舊特色✨.🍴娘惹叻沙💰$68麥金嘅叻沙採用馬來西亞空運香料配以獨門秘方製成🇲🇾入口先充滿椰漿香氣,然後再慢慢散發出蝦嘅鮮甜🤤可能為咗遷就香港人口味,辛辣味偏淡,食唔到辣都唔怕😌配料亦相當豐富,有豆卜、扎肉、鮮蝦、雞蛋、蜆肉等等😝濃郁湯底配以油麵及豐富配料,定人一啖有一啖食到停唔到口😆.🍴蛋黃奶油勁量雞扒💰$68雞扒外皮煎得金黃香脆,肉質依然保持嫩滑多汁💦蘸上秘製蛋黃奶油,有奶油甜香之餘帶少少辣勁,味道層次更豐富😋.🍴馬拉沙嗲串燒💰$45(三串)叫咗豬牛雞各一串🍢沙嗲醬帶濃郁花生香🥜配埋串燒食非常惹味😝有少少後悔冇叫到六串,三串唔夠喉🤣.🍴椰香南洋燒麵包💰$34招牌菜式🌟基本上見到每檯都有叫😆麵包烘得超香脆,夾住嘅咖央醬充滿椰香及斑蘭香🤤而且落得非常慷慨🤪想食得更邪惡嘅可以加牛油🧈不過同行嘅怕肥就冇叫😅.🥤美祿恐龍💰$28超多美祿粉鋪滿整杯

🍴娘惹叻沙
💰$68
娘惹叻沙

🍴蛋黃奶油勁量雞扒
💰$68
蛋黃奶油勁量雞扒

🍴馬拉沙嗲串燒
💰$45(三串)
馬拉沙嗲串燒

🍴椰香南洋燒麵包
💰$34

🥤美祿恐龍
💰$28
超多美祿粉鋪滿整杯飲品😍味道當然勁濃郁😆
🧋馬來西亞拉茶
💰$22
甜度可以自由選擇,揀咗無糖版😌拉茶香滑淳厚,茶味香濃😚

親民貼地價錢下可以食到如此正宗馬來西亞菜,怪唔之得去到都爆曬場,仲有好多人排隊😂必定會再回頭,實在有太多其他菜式冇食到好想試🤓
娘惹叻沙
蛋黃奶油勁量雞扒
馬拉沙嗲串燒
  • 南洋鮮油燒麵包
2022-10-07 66 瀏覽
傳統懷舊裝潢,加上地道特色馬來西亞菜🤩 被呢間餐廳吸引住🤭 店員友善殷勤,帶位介紹菜式,夠哂親切💞呢度嘅菜式好多選擇,如肉骨茶、怡保芽菜雞、古來咖哩魚、蛋黃奶油勁量雞扒等,全部都好想試😍😍 古仔路肉骨茶細滲 配黃薑飯以藥材為湯底嘅馬來西亞肉骨茶,味道濃郁又唔太重,有大細滲揀,就算係細滲,都同樣份量十足,材料滿滿,一字骨、豬手仔、三層肉、雞腳、豆卜、油炸鬼等等🤩🤩 全部都煮好入味😋 湯底仲係無限添加另外香噴噴嘅黃薑飯,米飯金黃色,帶有淡淡嘅薑味。馬拉沙嗲串燒 豬/牛/雞 (6串)串燒熱騰騰,香氣撲鼻,肉質嫩滑又多汁飽滿,沙嗲醬多花生夠惹味🤤南洋鮮油燒麵包🍞麵包烤得好脆帶點焦香,裡面塗滿半溶嘅牛油、香濃嘅咖央醬,入口好有層次美祿恐龍🦖冰凍嘅美祿,上面佈滿美祿粉,相當美味

傳統懷舊裝潢,加上地道特色馬來西亞菜🤩
被呢間餐廳吸引住🤭 店員友善殷勤,帶位介紹菜式,夠哂親切💞

古仔路肉骨茶細滲 配黃薑飯

另外香噴噴嘅黃薑飯,米飯金黃色,帶有淡淡嘅薑味。

馬拉沙嗲串燒 豬/牛/雞 (6串)

南洋鮮油燒麵包🍞

美祿恐龍🦖
冰凍嘅美祿,上面佈滿美祿粉,相當美味

• 南洋鮮油燒麵包
  • 細滲肉骨茶
  • 馬拉沙嗲串燒
2022-10-04 45 瀏覽
店舖裝潢和佈置有特色、懷舊,很吸引!不過,食物質素和味道欠佳,不會再去了!❇️怡保芽菜雞配黃薑飯🌀賣相不錯,可惜雞肉沒有雞味且不嫩滑,只有飯和芽菜正常,好失色!❇️大骨肉骨茶🌀份量的確多,有排骨、豆腐卜,但沒有藥材味藥材味,只有鹹味,很難吃!❇️秘醬玻璃生菜🌀正常味道的生菜
❇️怡保芽菜雞配黃薑飯

❇️大骨肉骨茶

❇️秘醬玻璃生菜
🌀正常味道的生菜
2022-10-04 466 瀏覽
今日與朋友到復古茶室裝修的麥金。麥金馬來西亞特色茶啡室食晚餐。餐廳的進食人數都多,我地等左15MIN 左右。店員服務友善和主動。餐廳具有特色,四周都擺滿當地特色的相片。餐牌的選擇都非常多,每一款都想食。仲有不同的套餐但兩個胃,只能下次再試。今晚叫左以下晚餐。細滲肉骨茶 ($88)肉骨茶以熱爐座熱,保持溫度,肉骨茶的配料非常豐富,有豬手、雞腳、豬肚、五花腩、冬菇、一字骨及油炸鬼等。非常香濃的藥材味,最重要是肉骨茶可無限添加,我似左3ROUND。店員細心提示有需要可豉油食。椰香南洋燒麵包($34)麵包燒得非常酥脆,內有甜甜的咖央醬和牛油,好味!秘醬炸椰菜苗($78)新鮮的椰菜苗,配上秘製的惹味帶點點辣的醬汁,非常惹味!怡保芽菜雞黄薑飯 $68嫩滑的雞肉,特別有雞味,果然是麥金的招牌菜,配上辣辣地的黃薑飯,正。美祿恐龍(凍)($28)勁多美祿粉,飲落超濃郁的美祿味,非常邪惡。桔仔話梅水($25)原粒開胃話梅及新鮮桔仔,開胃清甜

餐廳的進食人數都多,我地等左15MIN 左右。

店員服務友善和主動。

餐廳具有特色,四周都擺滿當地特色的相片。

餐牌的選擇都非常多,每一款都想食。
仲有不同的套餐

但兩個胃,只能下次再試。

今晚叫左以下晚餐。

細滲肉骨茶 ($88)

店員細心提示有需要可豉油食。

椰香南洋燒麵包($34)

麵包燒得非常酥脆,內有甜甜的咖央醬和牛油,好味!

椰香南洋燒麵包

秘醬炸椰菜苗($78)
新鮮的椰菜苗,配上秘製的惹味帶點點辣的醬汁,非常惹味!

秘醬炸椰菜苗

怡保芽菜雞黄薑飯 $68
怡保芽菜雞黄薑飯
怡保芽菜雞黄薑飯

美祿恐龍(凍)($28)
勁多美祿粉,飲落超濃郁的美祿味,非常邪惡。

桔仔話梅水($25)

原粒開胃話梅及新鮮桔仔,開胃清甜

2022-10-03
15 分鐘 (堂食)
2022-09-27 44 瀏覽
黎到之前見到有人話隻芽菜雞鞋,所以加咗10蚊轉咗髀位,上到枱冇失望!好滑身好有雞味,如果覺得唔夠咸仲可以點佢地嘅生抽,仲可以加新鮮辣椒粒同埋生蒜,啱曬重口味嘅男朋友(´・ω・`)食落其實唔覺得個身會差得有幾遠,下次可以唔轉髀位再戰!勁量雞扒撈麵!個撈麵有佢地特製嘅醬汁,就咁食已經覺得好香口!但男朋友覺得可以再重口啲( ・᷄ὢ・᷅ )雞扒煎得好脆口好香!夾埋一齊食一流仲叫咗個泰式生蝦過下口癮,幾爽口幾好食,個sauce同啲生蝦幾夾,仲有啲辣辣地去提味!重點真係係個野飲到,唔夠戰鬥力千祈唔好叫增量,一開始諗住食飽啲啲,點知老闆冇同我地講笑,個增量真係直接將原本增大3倍!上枱個下我地都o曬嘴,唔信嘅你地去叫下,唔好話我冇提你(´Д` )