2021-05-05 159 瀏覽
今日下午茶,想試下個麥記個新餐肉pizza套餐。個新豬肉pizza加杯拿鐵咖啡。共$38。下午茶好抵食。個新豬肉食落好似食緊個豬肉。豬肉好美味,但個pizza唔算厚底。份量只適合一個人食。杯拿鐵咖啡温度適中,好飲。原價$58.5,推廣價$38。個人推介最好現在馬上買嚟食。
題外話/補充資料: 原價$58.5,推廣價$38。個人推介最好現在馬上買嚟食。
2021-05-05
3 分鐘 (堂食)
新餐肉pizza套餐
拿鐵咖啡
拿鐵咖啡
2020-05-15 261 瀏覽
【 超豐富家庭套餐 】 早一晚係麥當勞 麥麥送個外賣APP 預先落單,揀選好送貨時間,第二朝早9點半準時送到,真係好方便!我地仲發現左有一個開心家庭早餐套餐,可以揀選好多食物,啱晒我地一家4口的食量。開心家庭早餐有:豬骨湯豬柳蛋扭扭粉 + 薯餅 + 優質即磨咖啡(但今次的扭扭粉有D硬,小朋友唔太肯食)加$3可以從精選早晨全餐轉珍寶早晨全餐 + 熱新鮮檸檬水開心樂園餐,可以揀魚柳飽,熱朱古力,粟米,仲有玩具送(但無得揀款式)套餐仲有送一杯藍莓高鈣低脂乳酪和Now E 免費一個月睇好戲新劇。成個套餐咁多野食都只係$98,都幾抵食呀!套餐的內容有些可以免費轉款,有些就需要加小小錢。
【 超豐富家庭套餐 】

真係好方便!

開心家庭早餐有:

豬骨湯豬柳蛋扭扭粉 + 薯餅 + 優質即磨咖啡
(但今次的扭扭粉有D硬,小朋友唔太肯食)

加$3可以從精選早晨全餐轉珍寶早晨全餐 + 熱新鮮檸檬水

成個套餐咁多野食都只係$98,都幾抵食呀!

套餐的內容有些可以免費轉款,有些就需要加小小錢。

2020-04-22
外賣送餐
$40 (早餐)
2019-11-16 228 瀏覽
之前麥當勞推出優惠,可特格享用安格斯套餐,但因反應太好,未過推廣期套餐已售罄。我買不到特價套餐,收銀員給我優惠咭,在指定日期可憑咭再以優惠價購買。這晚就憑咭享優惠,除了漢堡,還有薯條,另選了橙汁汽水。漢堡的牛肉比較乾,沒什麼肉汁,蘑菇好香,不過不太多,蘑菇醬有滿滿的蘑菇味,可惜太少,下次再食會要求多醬。薯條不太脆,不過不是主角,就算了。
這晚就憑咭享優惠,除了漢堡,還有薯條,另選了橙汁汽水。
薯條不太脆,不過不是主角,就算了。
剛剛得知麥當勞推出西尾抹茶新地系列, 當然有興趣, 那就拉了文迪在空檔中前來一試.西尾抹茶脆皮新地 Nishio Matcha Sundae with Matcha Shell $10: 8.5分, 這次用上的是愛知縣西尾市的抹茶粉, 新地可以選擇西尾抹茶軟雪糕, 或者西尾抹茶紐紋軟雪糕, 脆皮就分別有抹茶脆皮, 或者朱古力脆皮. 第一次吃, 就選來西尾抹茶軟雪糕, 配抹茶脆皮.外層是抹茶脆皮, 有點硬身, 但抹茶香算不俗. 內裡的是西尾抹茶軟雪糕, 質感是挺香滑的, 沒有冰感, 似乎, 是比本茶的質感更好. 軟雪糕的抹茶香就未算太濃郁, 沒有那份回甘味道, 但跟抹茶脆皮同吃, 還是做到不同的層次. 再加上花生及朱古力醬, 整體感覺更甜美.麥當勞的西尾抹茶脆皮新地, 抹茶脆皮, 西尾抹茶軟雪糕, 朱古力醬, 加上花生的組合, 層次豐富, 是$10買得到的甜美.
麥當勞竟然出番香蕉味脆皮,童年回憶番曬嚟。😭⁣⁣脆皮呂宋芒果新地筒(香蕉脆皮) ($6.5) [好味度:8/10]⁣個香蕉脆皮同以前個味冇乜大分別,都有啲似鳳仙雪條個最皮。😂 但係今次入面配芒果雪糕,好特別。😋 芒果新地加多層香蕉味,味道都好襯。😚⁣⁣呂宋芒果新地大窩夫筒($14) [好味度:7/10]⁣呢個窩夫筒係黃色㗎,又有少少香蕉味。😂 而且插住枝kitkat做裝飾。😍 入面就係裝住好多芒果雪糕,好甜。🤤⁣⁣記得僅限麥當勞甜品站有售。💁🏻‍♂⁣⁣⁣⁣
麥當勞竟然出番香蕉味脆皮,童年回憶番曬嚟。😭⁣

脆皮呂宋芒果新地筒(香蕉脆皮)

呂宋芒果新地大窩夫筒($14) [好味度:7/10]⁣
呂宋芒果新地大窩夫筒

記得僅限麥當勞甜品站有售。💁🏻‍♂⁣
⁣⁣⁣
脆皮呂宋芒果新地筒(香蕉脆皮)
呂宋芒果新地大窩夫筒
2019-08-30 92 瀏覽
美孚m記一直我覺得都唔錯 有埋mc cafe地方又夠大今次食25 蚊餐 麥樂雞餐要左南乳醬 ,同蛋黃醬其實蛋黃醬我覺得都幾ok,而南乳醬真係似似地😄另外,讚一讚佢既薯條真係夠脆我好怕唔脆既薯條,呢間算係炸得幾好😄
美孚m記一直我覺得都唔錯
有埋mc cafe地方又夠大
今次食25 蚊餐 麥樂雞餐
要左南乳醬 ,同蛋黃醬
其實蛋黃醬我覺得都幾ok,
而南乳醬真係似似地😄
另外,讚一讚佢既薯條
真係夠脆
我好怕唔脆既薯條,呢間算係炸得幾好😄
麥當勞甜品站相隔一段時間又快閃推出咗榴槤嘅甜品啦。⁣⁣⁣🥳⁣⁣⁣⁣⁣芒果 X D24榴槤麥旋風($25) 【好味度: 7.5/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個麥旋風用作馬來西亞D24榴槤同埋呂宋芒果新地。😬 開頭估芒果同榴槤未必好夾,但係試咗之後估唔到原來芒果同埋榴槤係好夾嘅。😆 本身榴槤同芒果都係好甜嘅水果,但係兩種嘅甜味好唔,一齊食特別有層次,幾好味。⁣⁣⁣😋⁣⁣⁣⁣⁣D24榴槤麥旋風($25) 【好味度: 7/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個就伴雲呢拿味嘅新地。🤔 榴槤同雲呢拿感覺就好似唔夠同芒果夾,但係榴槤味就會明顯少少。⁣⁣⁣😇⁣⁣⁣⁣⁣今次仲可以加$15追加榴槤蓉。🤓 不如大家喺下面留言share吓你鍾意邊隻味多啲。⁣⁣⁣🗣⁣

2019-03-04 142 瀏覽
下午茶想試新出出前一丁薯條仔想食佢近來大愛芝蛋脆雞飽仔買得多麥記果然識得諗計買單點個芝蛋脆鷄飽$12自己食幫我叫個細薯條另加錢shakeshake粉咁我就有得試下個粉啦包出前一丁黑蒜油豬骨湯粉都好咸下明知自己是叫細薯條已落少咗好多粉除左包裝多咗個M字logo我估根本就係出前一丁包粉!要預一下分量才shake呢仔話芝蛋脆雞飽好好食咼~啱口味好過麥香雞的生菜和沙律醬不過外賣完個飽就打完風咁唔靚仔食嘢味道最緊要啦~
下午茶想試新出出前一丁薯條
咁我就有得試下個粉啦
包出前一丁黑蒜油豬骨湯粉都好咸下
明知自己是叫細薯條已落少咗好多粉
除左包裝多咗個M字logo
我估根本就係出前一丁包粉!
要預一下分量才shake呢

仔話芝蛋脆雞飽好好食咼~
啱口味好過麥香雞的生菜和沙律醬
不過外賣完個飽就打完風咁唔靚仔
食嘢味道最緊要啦~

芝蛋脆雞包
出前一丁黑蒜油豬骨湯味粉  shakeshake薯條

芝蛋脆雞包
2019-01-15 101 瀏覽
出完舊同學聚會仲肚餓,但又已經11點幾於是就睇下有咩鋪頭係未閂嘅食完先至返屋企去到見門口大大個招牌寫住4重芝士孖堡配汽水$16, 作為芝士愛好者嘅我即刻狗衝咗入去雖然應夜晚十一點幾但係呢間麥當勞嘅 人流依然好多, 應該可以咁多人本身諗住用自助機落單嘅,但因為本人食漢堡包就唔鍾意加酸瓜同茄汁嘅,而自助機冇走茄汁同酸瓜呢兩個選項,所以走返去櫃檯買。 四重芝士孖堡嘅主角當然係嗰四塊芝士啦,佢係兩塊平時食開個隻芝士同埋兩塊白芝士,再加2塊牛肉,佢嘅芝士味重到差唔多蓋過咗牛肉本身嘅味道,我每食一啖都有好濃厚嘅芝士味,好正 可惜佢只係一日嘅期間限定,下次再食可能要等下年先有喇

所以走返去櫃檯買。

可惜佢只係一日嘅期間限定,下次再食可能要等下年先有喇
四重芝士孖堡
2019-01-08
$16 (宵夜)
2019-01-01 96 瀏覽
用app叫左2個珍寶餐+開心樂園餐+雞翼6塊薯餅無來!芝士漢堡包又無!花生醬又俾漏!熱香餅點茄汁咩!離哂大譜!等左2個鐘都算,人多!但漏咁多野真不可以原諒!!補野又再等多兩個鐘!!!!!太過份!點做野架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
用app叫左2個珍寶餐+開心樂園餐+雞翼
外賣送餐
2018-12-06 105 瀏覽
去得m記食都真係無咩要求,但真係忍唔住俾個劣評佢!點了火腿扒漢堡包加一杯汽水,依家已經加價到$15杯汽水係完全無氣!d冰融左一大半,連在杯邊既小氣泡都沒有,味道梗係難飲,係淡左既糖漿味火腿扒漢堡正常,麵包保持到鬆軟度,火腿扒稍稍咸,但可接受。其實價就加左唔少,但食物質素更差了,依家加大餐都要$4.5。平日早上都唔算多客人,但好多吉位都無人執野,張枱亦有倒瀉野既痕跡,一坐低就有小蚊芝埋黎........感覺好差。
去得m記食都真係無咩要求,但真係忍唔住俾個劣評佢!

點了火腿扒漢堡包加一杯汽水,依家已經加價到$15

火腿扒漢堡正常,麵包保持到鬆軟度,火腿扒稍稍咸,但可接受。

2018-12-06
早餐
未曾去過一間麥當勞會有職員將自己不愉快的情緒發泄在顧客身上,特別是那位灰衫經理,沒有掛名牌,五知姓乜!!太過份!好聲好氣問多句都鬧食品冇問題,環境都冇問題,但白白比錢要受氣就好大問題,經理連做人基本禮貌都冇,乜麥當勞經理五係要培訓先做到?服務態度係非常非常差,不斷對顧客呼呼喝喝,發泄佢不滿的情緒在顧客身上,好似當顧客係乞丐咁黎乞食,d 顧客就係排住隊比錢比佢發泄,以後寧願去附近食店都不會再貼錢買難受!
2018-04-04 206 瀏覽
萬事達廣場的麥當如幾時都gam 人山人海,想搵個位一家大細食野都難, 人多預左要等一陣, 好彩唔算等好耐,用自助電腦買野食又可以快少少, 想點拼點買又唔洗驚阻住後面果個,最正係連醬汁都可以揀多/普通/減少/刪除,所以今次就揀左個走汁的板燒雞腿包,剩係得24蚊食麥記就預左個雞扒係梅梅地ga la, 所以我無咩要求,將個中薯條換左做粟米, 罪惡感無gam 大, 然後攞coupon 換番個細薯條又有得食,gam 樣又一餐, Good!
萬事達廣場的麥當如幾時都gam 人山人海,
想搵個位一家大細食野都難,
人多預左要等一陣, 好彩唔算等好耐,
最正係連醬汁都可以揀多/普通/減少/刪除,
板燒雞腿包

所以今次就揀左個走汁的板燒雞腿包,
板燒雞腿包

將個中薯條換左做粟米, 罪惡感無gam 大,
粟米

然後攞coupon 換番個細薯條又有得食,
細薯條

gam 樣又一餐, Good!
細薯條
2018-03-27 142 瀏覽
美孚新邨有兩間麥記, 一間係美孚廣場, 一間係萬事達廣場。萬事達果間麥當奴好多人, 不過正因為佢大, 所以單丁一條友既話都算易搵位既~今日買左最平既24蚊板燒燒雞腿包餐, 走醬, 轉粟米我用電腦買, 都算快同方便。講番個包, 唔知點解我覺得都幾求其 (可能係無醬既關係), 乾柴柴, 好似無咩誠意gam。餐飲轉左Latte, 可能人實在太多, 沖咖啡果個無咩心機, 連朱古力粉都無落, 又泡多水少, 騙錢。希望下次遇到個無gam 心情差既咖啡師。
美孚新邨有兩間麥記, 一間係美孚廣場, 一間係萬事達廣場。
萬事達果間麥當奴好多人,
不過正因為佢大, 所以單丁一條友既話都算易搵位既~

今日買左最平既24蚊板燒燒雞腿包餐, 走醬, 轉粟米
板燒燒雞腿包餐

我用電腦買, 都算快同方便。
板燒燒雞腿包

好似無咩誠意gam。
連朱古力粉都無落, 又泡多水少, 騙錢。
希望下次遇到個無gam 心情差既咖啡師。
板燒燒雞腿包餐
2018-02-15 109 瀏覽
近排見到好多ig介紹m記出左新雪糕!所以突登去買黎試下。佢一個系列出左幾款雪糕,有新地筒、窩夫筒、新地杯同麥旋風。因為俾個窩夫筒吸引左,所以最後揀左窩夫筒。個店員吱得好大杯,味道唔錯,幾creamy唔太甜,加上有一塊士多啤梨味既夾心餅做襯托,個筒仲要粉紅色,增加左好多美感。

5 分鐘 (堂食)