2025-03-01 4 瀏覽
又同同事食個愉快既lunch,今次食m記新飽,玉子將軍漢堡🍔,仲試下新岀既shake shake粉,我地揀左粟米湯味同燒雞。玉子將軍漢堡我第一次食,有驚喜,佢個醬酸酸甜甜幾夾。而兩款shake shake粉就無乜特別,都係覺得紫菜味好食啲呢!而依間m記依然好多人,但員工人手好似有啲不足,我地用手機點餐,等左一大輪都未有得拎,岀去櫃枱睇下,原來已一早整好放枱上,但冇打號碼岀來叫攞,shake shake粉又執漏,要叫佢先知!
在繁忙的工作中尋找一點樂趣。就係同朋友午飯時間來促成一個歡樂的午餐,加上見佢嘅開心樂園餐有喜歡的Mario車換,就嚟幫襯一下。仲有脆香雞翼歡樂桶。好耐冇食過開心樂園餐,同埋好耐都冇吸引大人換嘅玩具,哈哈!所以今日午餐大滿足,滿足完畢後又要返番現實,繼續面對繁忙嘅工作了不過依家麥當勞分店人流都幾多,所以點餐後都要等待一段時間先有得攞,建議趕時間嘅人用app pre-order定會比較好!

午餐
2024-04-03 131 瀏覽
喺麥當勞最鍾意食嘅甜品之一,就係麥旋風。今日新年優惠,麥旋風$10一杯。我即刻買咗四杯返屋企,同屋企人一齊分享。去到McDonald 都多人買麥旋風,不過好彩出餐出得快,唔洗等好耐。

2024-01-07
2023-11-26 152 瀏覽
周日不用上班又懶得去弄,最方便的就是直接到住所樓下的街舖外賣回家,吃完又可再補眠。在麥當勞選了個珍寶早餐單點,內有兩件熱香餅、一塊豬柳、一份炒滑蛋、一塊香脆薯餅,份量十足,配料有黑椒、糖醬及果醬,味道隨自己喜好而調校,好窩心啊!
珍寶早晨套餐單點
2023-11-20 64 瀏覽
麥當勞聯乘KitKat 嘅限時新朱古力pie梗係要去試試!結果,喜出望外,pie個外層係層層酥皮黎,內餡係濃郁嘅朱古力!朱古力餡完全唔會怕太甜,仲有d dark chocolate 嘅味道,同個pie好夾!
朱古力批
2023-08-31
外賣自取
朱古力批
2023-11-14 49 瀏覽
今天午飯時間,家中大小孩子也不想吃米飯,想轉轉口味改吃麥當勞。由於家人戒飯汽水,所以全以單點食物下單,要了一個巨無月霸、二個麥香雞及一個魚柳包、三包大薯條及兩個蘋果批。美孚的麥當勞出單快,不論用點餐機或排隊下單也很順利、不費時。食麥當勞就因快捷方便,回家吃包包,可攤在Sofa睇著電視,無拘無束.....
2023-11-14
8 分鐘 (堂食)
2023-11-10 14 瀏覽
下午出差,完成任務,趁有空檔就走入去老麥,嘆下冷氣,很久無食過麥樂雞了,一於在自助點餐機叫個套餐,慢慢搣。28元一個套餐, 有雞有薯條,仲有杯橙汁,消磨了半粒鐘有多,人也义足電,又繼續工作。
麥樂雞套餐
麥樂雞套餐
2023-11-05 155 瀏覽
周日早上不想弄早餐,就去樓下麥當勞嚟個早餐外賣,最愛是"單點珍寶套餐"什麼是"單點" 即不要飲品, 麥當勞的飲品不合我心意, 我最愛是中西合壁的, 飲品是自家備的中國綠茶。中國茶搭配麥當勞早餐是我的favour.
中國茶搭配麥當勞早餐是我的favour.
珍寶早餐單點
2023-11-05
8 分鐘 (外賣自取)
珍寶早餐單點
2023-08-07 58 瀏覽
間唔中都會想食下junk咁啱醒起美孚地鐵站一出就有一間麥當勞/咁就梗係當然行過路過就唔好錯過啦/喺度食嘢真係開心又方便✨甜粟米批最新推出嘅甜粟米批!呢款新嘢真係好正好好味!批底夠香脆,裏面夾埋金黃嘅粟米粒。每一啖咬落去都可以食到粟米嘅甜味同批皮嘅鬆脆感,真係一款好滿足嘅小食忍唔住叫咗兩個粟米批嚟跟餐食記住用麥當勞app落單平啲呀/麥當勞個app平時仲有好多優惠/最緊要可以喺app落咗單畀咗錢先/5-10分鐘之後先行去攞都得/慳番啲時間Ⓜ️麥當勞🇭🇰美孚美孚新邨第七期萬事達廣場地下N60A號舖
間唔中都會想食下junk

✨甜粟米批
最新推出嘅甜粟米批!呢款新嘢真係好正好好味!
忍唔住叫咗兩個粟米批嚟跟餐食

Ⓜ️麥當勞
🇭🇰美孚美孚新邨第七期萬事達廣場地下N60A號舖
2023-08-06
10 分鐘 (堂食)
2023-07-07 65 瀏覽
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼我叫外賣D仔送 前提包裝痴哂膠紙執漏左個包 我打電話同佢講佢將個責任推晒落D仔到 都唔緊要可能運行既程序係要去D仔追究但帶口音既職員聽電話對答 毫無悔意我唔洗你講對唔住或唔好意思但個態度非常差 好似講到唔關佢哋事同我錯咁🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
我唔洗你講對唔住或唔好意思
但個態度非常差 好似講到唔關佢哋事同我錯咁
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
1K
Recently, there is a discount for their Bubble Latte so I decided to give it a try.The latte itself this time tasted much better. I was worried it would be too sweet like their last promotion coffee drink but this was not the case. You can still enjoy the coffee despite the bubbles/pearls. The amount of ice added was also suitable without diluting the drink.However, as you can see, there weren't quite many bubbles/pearls in this drink so if you enjoy these drinks due to the bubble/pearls, this m
Bubble Latte

However, as you can see, there weren't quite many bubbles/pearls in this drink so if you enjoy these drinks due to the bubble/pearls, this may not be the best drink for you.
2023-03-28
Bubble Latte
2023-03-16 46 瀏覽
好耐無食老麥,口痕想食雞翼就走去食個雞翼餐做下午茶。見到佢出咗個鹽酥雞翼就試下新嘢然後餐加$3.5轉咗士多啤梨奶昔依家呢家分店愈來愈差,見到佢個取餐牌顯示咗我個取餐號,好自然就係走去拎,點知原來係未有我問個職員,職員答我,”未有,你等等啦”原以為可能職員唔小心㩒錯取餐啦。點知我後面有幾個客走過嚟,顯示牌寫請取餐,又係未有嘅咁個顯示牌有咩用?寫請取出又無得取最後我企喺取餐位等多咗8分鐘先拎到我份餐講下份餐,望落去已經唔想食雞翼同薯條望落去已淋哂鹽酥雞翼淋哂又好咸啲薯條淋哂外加微涼杯奶昔好似搞唔抣咁,超甜仲有啲怪味,好似變咗咁好耐無唻呢間食,以前都唔係咁差,依家。。。唔再去囉
然後餐加$3.5轉咗士多啤梨奶昔

我問個職員,職員答我,”未有,你等等啦”
咁個顯示牌有咩用?寫請取出又無得取
最後我企喺取餐位等多咗8分鐘先拎到我份餐

講下份餐,望落去已經唔想食
雞翼同薯條望落去已淋哂
鹽酥雞翼淋哂又好咸
啲薯條淋哂外加微涼
杯奶昔好似搞唔抣咁,超甜仲有啲怪味,好似變咗咁
好耐無唻呢間食,以前都唔係咁差,依家。。。唔再去囉

2023-03-15
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-11-16 91 瀏覽
話說系甘,大夜晚上我見胃口吾大又想食下野囗痕痕吾知食好,我諗左一陣都系諗吾到,甘我想想下一邊行一邊諗,突然見到地鐵站附近有一間麥當勞~~~甘我一於决定去呢度。我向呢間美孚分店用機點左個麥樂雞餐連芥末酱~但餐到時發現無就同餐職員問番話冇俾到芥末酱,點知佢直接當面俾我番茄酱!而吾系雞芥末酱!我再話吾系wo大哥我叫既系芥末酱!佢再俾時又俾甜酸而吾系芥末酱!分明玩野!我之後就再無過問了...火都黎..!!!
2022-11-16
15 分鐘 (堂食)
2021-10-09 210 瀏覽
已經唔係第一次,所以忍唔住要寫低記錄。呢間麥當勞相當混亂,每每週末你會見到幾十人圍住個取餐點等取餐,之後你會聽到職員同廚房叫罵混亂不堪,只係order一個包都等接近二十分鐘!執外賣又成日漏野,客人再三查問,浪費時間,拖慢效率,人手分工亂,但佢地又可以有講有笑,無奈幾十個客人在呆等。大家真係想食“快”餐請三思。希望佢地可以優化改善,如此低的效率在今時今日的香港實非妥切。
已經唔係第一次,所以忍唔住要寫低記錄。
2021-10-09
20 分鐘 (堂食)
2021-08-26 118 瀏覽
外賣叫咗個麥炸雞桶(原味加蜜糖炸雞),真心難食,炸雞層皮好硬,好似食更樹皮咁;本來對蜜糖炸雞有一絲期望(畢竟有食過幾好食),點知食落d肉又乾,應該形容佢澀定有陣鹼味,唔知擺咗幾耐,好失望,絕無下次。
2021-08-24
外賣自取