我覺得麥當勞嘅水準真正超乎我想像好似坐過山車咁💁🏻‍♂️😂上次飲同今次飲完全唔同味嘅😅第一芝士奶蓋無味又吾滑跟住冰多到啲咖啡冇晒味搞到我最後完全無心情繼續飲💩————————————————至於大家決定去唔去碰吓運氣就自己考慮le😅🙈 #summer#foodiehk#hkfood#hkfoodlover#hkig#hungry#yummy#food#hongkong#hkigdaily#foodie#hongkongfoodie#foodtruck#2019
我覺得麥當勞嘅水準真正超乎我想像
搞到我最後完全無心情繼續飲💩
————————————————
2019-07-20
2019-03-14 118 瀏覽
好耐有食邪惡野,黎到佐敦呢間老麥,快快翠食個餐之後做野。平時呢個鐘數好多人等拎野食,今日居然冇乜人喎,排隊比錢,等拎野食都有快。點左一個餐,飲杯熱朱古力。廿幾蚊。呢個價錢K.O.到一個午餐算係佐敦區黎講比較平價既選擇,中著條份量唔係太少,食埋個包,都幾飽下架。今次杯野飲唔係好夠熱,熱啲更好囉~環境方面,感覺間餐廳都幾暗下,光啲會好啲。但都算係乾淨,企理嘅。點餐既E E,都好快手落到單,出餐嘅經理都係好快手,幾分鐘就有得食啦~不過就唔係好夠茄汁,下次比兩包就會好啲。
好耐有食邪惡野,黎到佐敦呢間老麥,快快翠食個餐之後做野。

點左一個餐,飲杯熱朱古力。廿幾蚊。
今次杯野飲唔係好夠熱,熱啲更好囉~
環境方面,感覺間餐廳都幾暗下,光啲會好啲。
但都算係乾淨,企理嘅。
不過就唔係好夠茄汁,下次比兩包就會好啲。
2018-09-30 275 瀏覽
趁住有朋友生日,大家就借機會攪個生日會一齊玩下,今次去佐敦麥當勞舉行呢個生日會,貪佢吾係太貴。呢間麥當勞有幾層,我地喺最上層,吾會噪到人又幾好,不過環境就吾算好大。生日會正式開始之前,大家就要先order食物,薯條、沙律、包、咖啡汽水、雪糕全部都可以叫。大家玩左一陣傾下計,食物就到,跟住麥當勞姐姐就開始同大家玩遊戲啦!雖然係成人生日會,但D遊戲都令到大家玩得好開心,好興奮🤣仲有不少驚喜,壽星仔仲有麥當勞生日禮物添😆
2018-09-22 105 瀏覽
今晚加班好夜先放工,就去咗麥當勞買外賣,順便用下個優惠,凡於指定商戶消費滿HK$10並用WeChat Pay完成,即可獲得HK$2電子現金券1張,每日最多可獲取1張。之前食咗一次,今日就可以用番嗰張現金券!今次叫左個開心樂園餐,因為貪佢有個小玩具,薯條比較熱氣,就轉左個粟米,今次個玩具好靚呀,係Melody👍送俾姪女啱晒😊

2018-09-20
2018-09-01 110 瀏覽
好耐都冇食過麥當勞了,我印象中是11點前先有早餐,我趕到麥當勞已經是11點3 了,好好彩職員話可以比我買早餐🤣可以食到我最愛嘅薯餅落咗樓梯之後右邊就是ma cafe ,冇人排隊呢邊就人流滿滿的麥當勞原來已經有自助機服務,我太耐冇來,脫節了😂見到座位都是坐滿人的,所以我只好外賣好開心,又好好彩,十一點三也可以買到11點前的早餐😬職員對我太好了買完早餐後,明明係外賣,離開時見到有位坐,我就坐下來食了🤣加左$1.5 轉大鮮榨橙汁,原本的太細杯了,不夠我飲,酸酸甜甜冰冰涼涼😬終於食到我最愛的麥當勞薯餅,卜卜脆,好多油,我知一定好肥,但是都忍不住要食晒芝士火腿包,入面有一片芝士,一片火腿,由於麵包同火腿都熱辣辣,所以芝士已經融入麵包之中😋正老公食煙肉蛋火腿包,他話蛋黃全熟,如果半熟,有留心蛋黃汁更好,煙肉爽口,不太鹹😋入面有一片芝士,更加增添香味👍🏻非常厚身的火腿
落咗樓梯之後右邊就是ma cafe ,冇人排隊
呢邊就人流滿滿的
麥當勞原來已經有自助機服務,我太耐冇來,脫節了😂
見到座位都是坐滿人的,所以我只好外賣
非常厚身的火腿
2018-08-16 64 瀏覽
上星期試過榴連雪糕 不值一提 今日見呂宋芒雪糕🍦 平平地 $5有交易🤑🤑就一於再試試啦味道又出奇地好味喔🤤🤤 唔會太甜得黎 又真係有芒果味 而且新地筒從來都是我心頭好😌 覺得總是有筒食的雪糕最開心💞💞
2018-06-03 90 瀏覽
麥當勞又出新包,而且佢有我最喜歡的酸椰菜,跟餐仲有薯角,真係好想去食下。但究竟呢個包做唔做到德國嘅口味呢?同埋啲酸椰菜嘅水準去到邊?老實說,今次食到呢一個德國辣雞堡個人認為質素麻麻。首先講下塊芝士,就咁睇幅相都見到,佢融左,仲要溜咗落去下邊塊雞肉腸漢堡同炸雞扒上面,感觀上已經扣了一些分數. 包係正常的,沒有什麼特別. 而整個得個辣雞堡比我嘅感覺用一個字可以形容,鹹!那塊炸辣雞腿, 厚度不及脆辣雞包的那塊。反而我覺得脆辣雞腿包嘅雞腿更為香脆。而雞肉腸漢堡也沒有什麼特別,就是鹹鹹的. 那一個芥茉醬是特別條配過的,但搭配了同樣是很重味的雞腿和漢堡之下,就使到整個味覺有點混亂.酸椰菜還可以,但加上去包裡一起食,真係覺得麻麻.

老實說,今次食到呢一個德國辣雞堡個人認為質素麻麻。

酸椰菜還可以,但加上去包裡一起食,真係覺得麻麻.
2018-01-16 151 瀏覽
草莓🍓草莓🍓限定。要試試😆本來想買berry 雪糕,麥旋風,但原來好似未出。所以就買左草莓千層蛋糕及凍草莓白朱古力。兩樣都唔錯,因為係草莓🍓控,所以好期待佢地既草莓🍓雪糕,唔知幾時出呢
草莓🍓草莓🍓
限定。要試試😆
2018-01-15
$26 (其他)
2017-11-30 90 瀏覽
上次試完個柯華田窩夫筒之後,覺得平平地又ok啵,但一直都未有機會食埋個阿華田脆脆新地杯!!!!個日放工經過見到.....仲要唔洗排隊排隊~~~咁好明顯係叫我快啲去食姐要一杯“阿華田脆脆新地杯”HKd$8 呀,要全華田呀唔該:Dwow....個日雪糕姐姐好重手~~~落左超多脆脆俾我雖然我本身係好中意佢地既柯華田脆脆既,但因為柯華田雪糕本身已經有一定既甜度,所以加埋咁華田多脆脆一齊食就真係有少少過甜啦>_<“”

個日放工經過見到.....
仲要唔洗排隊排隊~~~
咁好明顯係叫我快啲去食姐

wow....個日雪糕姐姐好重手~~~
落左超多脆脆俾我

下午茶
2017-10-03 163 瀏覽
麥當勞就是有一種魔力,明明啲野食唔特別好食,但一段時間冇食你又會掛住佢。不過自從薯條越來越少,而且好多黎食都係腍嘅之後,我都好少黎食我嘅常餐-六件麥樂雞餐+豬柳蛋漢堡+朱古力新地。前排見麥當勞又出返柯華田系列,之前冇食過,就搵日食得冇咁飽過黎食個飯後甜品。柯華田系列例牌要有甜品站的分店先有,喺甜品站買完當然亦可以坐返入鋪內食。柯華田脆脆新地($9)作為朱古力迷,食新地我例牌叫朱古力新地多朱古力醬,柯華田新地係少有我覺得好食過朱古力新地,因為本身成個新地都係柯華田味,而且上面有啲脆脆,其實都唔係啲,以麥當勞標準黎計係大量,啲脆脆應該係柯華田粉,食落有少少痴牙,但口感反而更豐富。柯華田脆脆麥旋風($16)麥旋風食落其實同新地差唔多,只係多左幾粒柯華田糖,雖然都好食,但如果多左幾粒柯華田糖就要貴$5,我覺得食新地食抵啲。

柯華田脆脆新地($9)

柯華田脆脆新地

柯華田脆脆麥旋風($16)

柯華田脆脆麥旋風
柯華田脆脆新地
柯華田脆脆麥旋風
2016-11-26 242 瀏覽
所謂吃得多鮑參翅肚,都會想吃咸魚白菜,所以即使對丹樓的食物沒有多少期望,久不久都會想幫趁,更何況最近還新出了朱古力批。趁送星仔搭巴士去機場,巴士未到的空檔,就在附近的牡丹樓快試這個朱古力批。朱古力批($7)朱古力批包裝以黃色和啡色作主調,加上雪花裝飾甚有冬日氣氛。朱古力醬不算太甜,不過如果整個吃調還是比較膩滯,個人還是偏好蘋果批多一點。

朱古力批($7)

朱古力批包裝以黃色和啡色作主調,加上雪花裝飾甚有冬日氣氛。
朱古力批
朱古力批
2016-11-20
2016-06-01 344 瀏覽
食完飯最好食番杯麥記雪糕,就當然要食士多啤梨味啦。麥記既雪糕勝在夠香滑,軟雪糕濃度適中,略嫌帶多左少少牛奶味,但有士多啤梨味配合,能夠中和左奶味,加入少少酸甜既味道,I like it.
2016-05-29 180 瀏覽
早到行街行到腳仔軟,見到Mcafe做緊優惠價,只在乎揾個位坐吓,幫襯買杯嘢飲。McCafe咖啡師好快已送上一杯熱榛子鮮奶咖啡,拉花圖案已令我回心微笑,唔想咁快飲走太陽,不斷圍杯嗦飲鮮奶泡泡,到最後忍心地迫它落山,溶於咖啡裡,飲了一啖香滑咖啡,味道適中,咖啡和鮮奶各取平衡,接着再想飲第二啖,第三啖…直至喝光後很滿足離去,回想一番,點解飲唔到榛子味??
2016-05-27
$16 (其他)
2016-02-27 214 瀏覽
過時過節去邊度食都好貴喔一條友已經食過晚飯附近有開的店舖好少,雲吞粉麵今日每碗又話加五元仲有通常舖頭仔食完就走,吾可以坐耐啲深宵肚子餓又要襟坐最好選擇去老麥過年日子街好多人想不到這裡不用點排隊叫咗個份双層芝士漢堡包餐買完見到大把位任揀,先食薯條,轉扭扭果鍾薯條新鮮,好有薯味,扭條粗身炸得十分香口,吾會太濃,配茄汁味道唔錯,可惜茄汁少的幫襯得咁少吾好意思叫人比咁多包茄汁食完薯條再食包,包仲係暖暖的有兩塊芝士同兩塊牛肉芝士已經大半塊熔化,聞到濃濃香味軟嫩漢堡肉加上微量沙拉汁配合暖暖軟綿綿的包吃下去口感層次十分好味雖然未至於超級好味的地步但是價錢$26坐咗個多小時在過年日子的確是超值
過時過節去邊度食都好貴喔
一條友已經食過晚飯
附近有開的店舖好少,雲吞粉麵今日每碗又話加五元
仲有通常舖頭仔食完就走,吾可以坐耐啲
深宵肚子餓又要襟坐最好選擇去老麥
過年日子街好多人想不到這裡不用點排隊
叫咗個份双層芝士漢堡包餐
買完見到大把位任揀,先食薯條,轉扭扭果鍾
薯條新鮮,好有薯味,扭條粗身
炸得十分香口,吾會太濃,配茄汁
味道唔錯,可惜茄汁少的
幫襯得咁少吾好意思叫人比咁多包茄汁
食完薯條再食包,包仲係暖暖的
有兩塊芝士同兩塊牛肉
芝士已經大半塊熔化,聞到濃濃香味
軟嫩漢堡肉加上微量沙拉汁
配合暖暖軟綿綿的包
吃下去口感層次十分好味
雖然未至於超級好味的地步
但是價錢$26坐咗個多小時
在過年日子的確是超值
2016-02-09
2016-01-28 265 瀏覽
紫薯風自年多前開始從日本直捲香港後,有增無減,從窩夫、雪糕、月餅、蛋糕......都能見到它的身影,完全沒有因為芝士撻的殺入而稍減。而每逢任何食物,只要加上紫薯,賣價都必定貴上十元八塊。前幾天從網路上知道牡丹樓新推出一系列紫薯雪糕,正思忖終可以用親民一點的價錢食紫薯雪糕了,但有朋友卻說不要寄予厚望,適逢星仔又來香港,就買一杯來試試。由於有事要辦,不能外出,所以星仔就外賣了紫薯新地($8.5)回來,雖然距離最近有甜品站的牡丹樓要步行約十分鐘,但在這只有個位數溫度的街道上行走,回來後新地也沒有融掉多少。整杯新地都呈芋頭紫色,上面再澆上紫紅色的糖漿,朋友看到我的照片還以為是士多啤梨醬,其實都是紫薯醬來的。口感不用多說,都是平常新地質感,就是當然不能跟貴價的雪糕相比,但也是可接受的程度,而味道呢?卻出奇地重紫薯香味,甜度也剛剛好,不會過於甜膩,絕對跟出面二三元一球的紫薯雪糕差不到那裡去,值得一試。

由於有事要辦,不能外出,所以星仔就外賣了
紫薯新地($8.5)回來,雖然距離最近甜品的牡丹樓要步行約十分鐘,但在這只有個位數溫度的街道上行走,回來後新地也沒有融掉多少。
紫薯新地
$8.5
2016-01-23
外賣自取
$8.5 (下午茶)
紫薯新地
$ 8.5