2017-10-03 208 瀏覽
麥當勞就是有一種魔力,明明啲野食唔特別好食,但一段時間冇食你又會掛住佢。不過自從薯條越來越少,而且好多黎食都係腍嘅之後,我都好少黎食我嘅常餐-六件麥樂雞餐+豬柳蛋漢堡+朱古力新地。前排見麥當勞又出返柯華田系列,之前冇食過,就搵日食得冇咁飽過黎食個飯後甜品。柯華田系列例牌要有甜品站的分店先有,喺甜品站買完當然亦可以坐返入鋪內食。柯華田脆脆新地($9)作為朱古力迷,食新地我例牌叫朱古力新地多朱古力醬,柯華田新地係少有我覺得好食過朱古力新地,因為本身成個新地都係柯華田味,而且上面有啲脆脆,其實都唔係啲,以麥當勞標準黎計係大量,啲脆脆應該係柯華田粉,食落有少少痴牙,但口感反而更豐富。柯華田脆脆麥旋風($16)麥旋風食落其實同新地差唔多,只係多左幾粒柯華田糖,雖然都好食,但如果多左幾粒柯華田糖就要貴$5,我覺得食新地食抵啲。

柯華田脆脆新地($9)

柯華田脆脆新地

柯華田脆脆麥旋風($16)

柯華田脆脆麥旋風
柯華田脆脆新地