2024-05-02 23 瀏覽
夜晚跳舞前同朋友黎個快食, 之前買左麥記4張20蚊coupons, 係手機點餐, 點完之後scan枱上的 QR code, 員工就會送餐, 真係十分方便~我叫左熱檸水, 多檸檬粟米正常發揮雙層芝士孖堡加左$6蚊, 唔知點解張包住個包既紙有啲濕, 打開左之後發現啲汁都好多, 食到隻手有啲dirty, 不過個包都係熱既, 好食過石門個間, 唔知點解石門個間啲包都唔太熱~20幾蚊一個餐算抵食, 味道ok~
我叫左熱檸水, 多檸檬
粟米正常發揮
20幾蚊一個餐算抵食, 味道ok~
2024-05-01
2023-05-01 391 瀏覽
話說因今日比較忙碌,就去了就近麥買個外賣午餐食,至好食既豬柳蛋包,仲要特價,正都一段時間無食麥麥啦!買外賣一打開個紙袋,有點失望,份量有點少既薯條,又忘記問拎茄汁,少了點綴,另外個豬柳蛋漢堡塊豬柳真係薄過舊時的,還好有優惠是特價餐,始終比較鐘意食豬柳蛋漢堡。買左柸加大港式熱奶茶,通常都比較偏向茶味,所以都會喜歡加多一個奶仔再飲。質素較舊有的有點偏差,物價高漲吧!不過今次覺得有點失望。或許太忘,不愉快體驗,個counter取餐員工態度有點…
都一段時間無食麥麥啦!

,另外個豬柳蛋漢堡塊豬柳真係薄過舊時的
,還好有優惠是特價餐

質素較舊有的有點偏差,物價高漲吧!不過今次覺得有點失望。

或許太忘,不愉快體驗,個counter取餐員工態度有點…

2023-04-27
5 分鐘 (外賣自取)
$29.5 (午餐)
2022-10-26 251 瀏覽
麥當勞推出全新脆雞巨無霸,$33起就可以歎到,更會免費送姜濤、Ian等MIRROR成員的全新閃卡,各位粉絲不要錯過!全新脆雞巨無霸使用全新配方麵包,更配上脆雞及生菜、巨無霸醬、車打芝士及開胃酸瓜等配料,滋味提升幾倍。

2022-04-23 244 瀏覽
(´・Д・)」麥當勞又有翻玉子將軍漢堡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈一直都覺得麥當勞最好食嘅就係呢個包,可惜佢係期間限定,所以我次次都會幫襯‎^•ﻌ•^┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜抹茶豆乳批 作為抹茶控表示呢個批合格♡ᵎᵎᵎ豆乳味同抹茶味都互相平衡到,食晒都唔會太甜!而且抹茶味都算濃郁,係真係有抹茶味👍🏻今次嘅新產品都幾唔錯,有驚喜呀🤩┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
(´・Д・)」
麥當勞又有翻玉子將軍漢堡
𐂐 ⠜抹茶豆乳批
作為抹茶控表示呢個批合格♡ᵎᵎᵎ
豆乳味同抹茶味都互相平衡到,食晒都唔會太甜!
而且抹茶味都算濃郁,係真係有抹茶味👍🏻
今次嘅新產品都幾唔錯,有驚喜呀🤩

2022-04-23
外賣送餐
2022-04-20 115 瀏覽
又到M記推出玉子將軍漢堡嘅時候,每年都係同桵花期差唔多時間。唔記得幾時開始每年都要食一次,今年仲出咗個抹茶豆乳批!樣子幾吸引似的!今日就趁Lunch試試佢!玉子將軍漢堡$40一打開個包係有些少反眼🙄咁樣衰嘅?!好彩就只係樣衰姐,味道冇問題😂薯條都係一貫老麥薯條的樣子~食咗幾條就交比同事😛抹茶豆乳批+$9驚喜地好好食喎!本身我極少食老麥啲批,咁大個人仔,十隻手指數得晒😂但呢個無論味道、口感都令我眼前一亮!應該會再食多次!即磨咖啡+$2唔知點解係咪呢間老麥冇檸檬🍋,關於檸檬嘅嘢飲都冇🙄咁試下咖啡啦!一試又唔錯喎!間中飲一次都可以~想睇我最新最快食評請Follow IG: f.nbreak

今日就趁Lunch試試佢!

玉子將軍漢堡$40
一打開個包係有些少反眼🙄咁樣衰嘅?!
好彩就只係樣衰姐,味道冇問題😂

薯條
都係一貫老麥薯條的樣子~
食咗幾條就交比同事😛

抹茶豆乳批+$9
但呢個無論味道、口感都令我眼前一亮!
應該會再食多次!

即磨咖啡+$2
一試又唔錯喎!間中飲一次都可以~

想睇我最新最快食評請Follow IG: f.nbreak
2022-04-13
5 分鐘 (外賣自取)
  • 抹茶豆乳批
2022-04-18 55 瀏覽
趁住政府派消費券,麥當勞都推出咗消費券特別優惠係100蚊4個餐呀😈係100蚊4個餐呀😈係100蚊4個餐呀😈即刻上網俾錢跟住買返屋企自製疫情下嘅高級餐廳菜式Double巨無霸餐🍔🍔算係咁啦啲薯條🍟🍟買到返嚟都脆脆地個巨無霸個漢堡扒🥩就咸咗少少嘅整體都ok啦不過講開麥當勞啲汽水🥤🥤好似啲味道怪咗淡咗好多汽水味又少咗代糖味又好重唔知係我味覺呀定係真係佢個配方有啲唔同咗張相後面個蛋撻喺隔離嘅麵包舖㗎傳統得嚟又好食
趁住政府派消費券,麥當勞都推出咗消費券特別優惠
即刻上網俾錢
唔知係我味覺呀定係真係佢個配方有啲唔同咗
張相後面個蛋撻喺隔離嘅麵包舖㗎
傳統得嚟又好食
2021-09-03 88 瀏覽
老實說,都沒有什麼期望的,但未試過就總要試下,這款期間限定的煎蛋安格斯漢堡,沒想過塊漢堡扒會這麼薄片,而且乾身到不能接受,少許甚至一點肉汁都沒有😌 如果唔係有張籃神卡送,都真係要退錢啊!還是豬柳漢堡飽最似樣。
外賣自取
在这里和同学一起解决了早饭,店在地下,去的时候人不算多也不算少,不少桌都坐满了,以至于我和我同学要一个人点餐一个人占座,然后再另一个人点餐取餐轮流着来,这家麦当劳可以微信支付,餐品非常新鲜,猪扒堡很好吃,我同学的猪柳蛋堡也不错,总体来说很满意。
2021-08-21
呢個系列之前已經有出過 諗住難得再出返再試吓先今次主題係比卡超盒 都幾可愛嘅 我就揀咗燒汁牛肉飯Tastic 一啲都唔香脆 超硬 難食 好似擺咗好耐咁。。。超失望入面牛肉好鹹 擺得好差 一打開啲汁的晒出嚟 啲飯超級硬 蕃茄味薯條 (惹味蕃茄 )粉好淡 好普通 都係BBQ味最正之後蘋果吉士批  伏 吉士味好淡又少寧願就咁蘋果批仲好味 唔知係咁啱呢間做得比較求其 定係本身就冇咁好味 T.T  我哋兩個人買一個餐食到一半已經唔想再食落去 好少會食M記食到咁頹 完全係唔想食 如果啲牛肉冇咁鹹 個飯冇咁好似石頭咁硬  咁應該會正常好多 加上嗰陣時啲薯條已經係凍冰冰以後都唔會再食呢個餐真係難食到有啲過分
呢個系列之前已經有出過 諗住難得再出返再試吓先

真係難食到有啲過分
2021-05-13
外賣自取
2021-05-18 47 瀏覽
今天想吃麦当劳,这家分店距离地铁站很近,走路两分站左右就到了.非常方便,走到地库后,见到海报介绍他们新出的饭 Tastic ,也决定了试试新口味。由于时间较早,店内客人不多,自助点餐机也没有人在使用,两分钟就完成了下单。米饭夹牛肉,类似 MOS Burger 的珍珠堡,但味优胜很多。牛肉配上丰富的酱汁,汁液渗入饭内,令白饭更惹味。但稍嫌牛肉的份量不多,整个包的牛肉味不够。另外炸薯条已变硬,可能是翻炸过。芝士苹果批只是在原来的苹果批加了芝士,但芝士味不浓,味道比较普通。

牛肉饭 Tastic  套餐

芝士苹果批

2021-05-18
牛肉饭 Tastic  套餐
芝士苹果批
早幾日買m記早餐見到有新出早餐諗住試下(≧▽≦) M記嘅早餐通常我都係食熱香餅🥞不過今次就揀咗其他 早餐梗係喺屋企嘆最好啦~~原來由4月8號起,New luncheon meat新餐肉系列全新產品-生餐肉蛋漢堡強勢加盟麥當勞早晨套餐我買左一個新餐肉系列嘅新餐肉蛋漢堡配返一杯熱朱古力(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今日起身凍凍地飲熱朱古力啱啱好🤤估唔到塊午餐肉都好厚 唔會好薄 一啖咬落去外面脆卜卜 入面仲係熱辣辣㗎同平時食開嘅午餐肉有少少唔同唔會淡淡都係油(≧ω≦)估唔到麥當勞越黎越多green choice❇️呢款新餐肉蛋漢堡入面有厚切新餐肉再配埋滑蛋再加上溶溶地嘅芝士熱辣辣嘅鬆餅 當然唔少得脆卜卜嘅薯餅 滿足滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢個系列仲有其他款㗎 遲啲都試吓先◉‿◉如果用McDonald’s個App仲有優惠架!!!記得download個 app用QRCODE拎早餐優惠啊

2021-04-16
10 分鐘 (外賣自取)
2020-09-10 173 瀏覽
限聚令之後,麥當勞的位置根本不夠坐還有人霸著位一直不走今期有優惠,$10 九位麥樂雞,又有$1奶茶,$10雞髀味道正正常常無因為優惠而差左,不過等的時間就耐了很多特別是用機落order,很多人排隊要等10幾
限聚令之後,麥當勞的位置根本不夠坐
還有人霸著位一直不走
今期有優惠,$10 九位麥樂雞,又有$1奶茶,$10雞髀
味道正正常常無因為優惠而差左,不過等的時間就耐了很多
特別是用機落order,很多人排隊要等10幾
2020-03-02 172 瀏覽
基本上一星期總有一兩晚會食麥當勞今日見最愛的漢堡玉子將軍有得賣所以來捧場,但疫情影響還是外帶回家吃好了麥當勞的飽有兩款我最鐘意食一款係菠蘿蝦堡,另一款就是玉子將軍漢堡不否認它的豬柳比一般的更嫩滑多汁可能是配汁影響的關係不會覺得像其他豬柳飽般乾身醬汁甜甜的像日式照燒汁那個味道我喜歡
基本上一星期總有一兩晚會食麥當勞
今日見最愛的漢堡玉子將軍有得賣
所以來捧場,但疫情影響還是外帶回家吃好了
麥當勞的飽有兩款我最鐘意食
一款係菠蘿蝦堡,另一款就是玉子將軍漢堡
不否認它的豬柳比一般的更嫩滑多汁
可能是配汁影響的關係
不會覺得像其他豬柳飽般乾身
醬汁甜甜的像日式照燒汁
那個味道我喜歡
2019-09-01 143 瀏覽
麥當勞最近新推出三款芝士奶蓋系列飲品,分別係「芝士奶蓋葡萄」、「芝士奶蓋菠蘿」,及「芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶」飲落味道唔錯,濃濃菠蘿味,仲有菠蘿粒食只不過朋友要左杯芝士奶蓋沖繩黑糖珍珠茶,佢話已經叫左少甜但都係偏甜,所以唔太岩唔鐘意飲太甜飲品既人

芝士奶蓋菠蘿

飲落味道唔錯,濃濃菠蘿味,仲有菠蘿粒食

芝士奶蓋菠蘿
2019-08-15 65 瀏覽
人人都愛吃的食物,對小朋友來說,薯條肯定是其中一樣吧?有時薯條置放時間久了,會影響口感,至於要如何才能食到最新鮮的薯條?根據麥當勞的模式運作,廚房以「即時點,即時製」的模式來運作,到底是否即叫即製?一直吸引好多人質疑。但其實我們只需幾個動作就能保證你所點的食物是熱辣辣又新鮮。就是落單時記得要向店員說明自己要點一份「去鹽薯條」只要向說明了你這需求,通常店員就會現炸一份給你,而不是給你已冷置多時的薯條。