2017-05-13 678 瀏覽
話說第一次經過見到呢個麵包成30幾蚊,一走而過,覺得很誇張。之後係上海看到一家店都是吃這種的,就去買個彩。之後就愛上了。以味道來說,香港的這個原味包不好吃,味道酸,儘管有芝士味都不能蓋掉酸味。喜歡酸的可能喜歡。其他味我試過朱古力,好像是新出的味道。朱古力味夠濃,濃得如吃朱古力一樣,喜歡朱古力嘅我吃了三分一都不敵了。但味道確實不錯。至於麵包的口感略覺得不夠鬆軟,咬落不軟熟,我喜歡軟熟得來又有口感的包包。

2017-05-13 339 瀏覽
網上看到許多好評嗜甜,且偏愛芝士的我決心一定要吃到“全港最邪惡芝士包”看看它究竟能有多“邪惡”!以為只有尖沙咀有门店。昨夜旺角無意撞見!肚子已吃飽,好友提議外卖第二天早餐店員說帶回家需放冰櫃保存食用說明軟包全部是當天製作,當天室溫下品嚐最好早上從冰櫃取出時,冰涼涼 軟滑細棉如雪糕後悔沒有趁涼的時候多吃幾口!微波爐加熱10s,麪包微熱,cheese cream軟化流出一個人吃完一整個會膩。最好吃一半留著第二天繼續吃这么大一個軟包,chese味好量多,25一個還是值得啦
網上看到許多好評
嗜甜,且偏愛芝士的我決心一定要吃到“全港最邪惡芝士包”
看看它究竟能有多“邪惡”!
店員說帶回家需放冰櫃保存
食用說明軟包全部是當天製作,當天室溫下品嚐最好

早上從冰櫃取出時,冰涼涼 軟滑細棉如雪糕
後悔沒有趁涼的時候多吃幾口!

一個人吃完一整個會膩。
最好吃一半留著第二天繼續吃

这么大一個軟包,chese味好量多,25一個還是值得啦

2017-05-12
外賣自取
$25 (早餐)
  • 原味五層流心芝士軟包
2017-04-17 380 瀏覽
是日下午黎到旺角閒逛 未到晚餐時間 已經好肚餓友人話呢間芝士包好好食決以一試 醫下五臟門口沒人排隊買選了幾許 選左熱情果味既流心芝士包好大一個味道唔錯 面包好鬆軟超厚既芝士夾層 有二層厚厚既流心芝士香濃芝士味 又有d熱情果酸酸甜既味道好味不過太大個啦 一個人實在食唔曬仲配張卡 教你點食法
是日下午黎到旺角閒逛

好味

不過太大個啦 一個人實在食唔曬
仲配張卡 教你點食法
2017-04-13 242 瀏覽
邪惡的朱古力芝士包 傳說旺角有非常邪惡的芝士包。芝士忌廉可以比麵包多出一倍。於是,部長決定親身出巡,看看芝士包是否真的那麼邪惡。 店面其實沒有想像中多人。部長不用排隊就可以買芝士包。復活節假期內所有芝士包都有八折,很想要吧~ 芝士包的包裝非常漂亮,好像西餅一樣。 試食時間到。芝士包比想像中分量大。一人未必能吃完。 朱古力芝士忌廉非常多。不過部長覺得忌廉太甜,吃幾口就會膩。不過包非常鬆軟,配得上32元的價格。 麥上日光 旺角豉油街36-42號榮高大廈地下3號舖星期一至日: 12:00-22:00

芝士包的包裝非常漂亮,好像西餅一樣。

試食時間到。芝士包比想像中分量大。一人未必能吃完。

麥上日光

旺角豉油街36-42號榮高大廈地下3號舖

星期一至日: 12:00-22:00
2017-04-13
2017-03-30 435 瀏覽
終於試到呢個五層芝士包雖然食到好飽,但搭完車返去都好想即刻試下不負所望,個包係由三層面包夾住兩層厚厚cream cheese, 好滿足因為都搭左半個鐘車,返到去啲芝士溶溶地,就比較creamy,食落有啲論盡因為真係太飽,所以只係食左半個就放左入雪櫃第二日食埋另一半,因為雪左所以啲cream cheese就實啲,食落去更實在一個芝士包$25 好似有啲貴,不過甘多cream cheese,我就覺得都食得過! 但好肥間唔中食下好了
終於試到呢個五層芝士包
雖然食到好飽,但搭完車返去都好想即刻試下

因為真係太飽,所以只係食左半個就放左入雪櫃
間唔中食下好了
2017-03-28
2017-03-16 387 瀏覽
麥上日光連旺角都有分店,雖然只係一個小舖位,但人流一樣係咁多。佢最出名既五層流心芝士包,已經encore過幾次,有新口味出既時候,亦都會特登去嘗試。前排行行下街,諗起旺角都開左分店,即使食左飯,都忍唔住專誠過左黎買個芝士包食。今次食既係佢好早之前已經推出既朱古力味,食開都係原味或者最新口味,朱古力味都係第一次試。食落去芝士當然仍舊滑溜,真係好creamy好好味。朱古力味主要係上面撒滿朱古力粉,入面既芝士餡都有朱古力味,但唔算濃郁,有少少似飲阿華田果種感覺。不過不失,但都係原本既更勝一籌。下次再選擇既話,我諗我都係會選返原味。

2017-02-26 599 瀏覽
之前要係尖沙咀買,排隊買要成半粒鐘!依家開左唔同分店,SK好早去到,1點幾左右,完全冇人,加上價錢都唔平,或者風氣減退左?五層流心紫薯芝士竹炭包 $35/個______________________________點評✏️分數:7/10______________________________味道🍴之前試過超級邪惡既原味,今次試下紫薯🍠,顏色整得好靚!唔係靜紫薯咁簡單,仲配埋竹炭麵包,一咬開,芝士滿瀉,入口滑溜,不過紫薯味其實被芝士蓋過哂,而竹炭包就較為乾身,食落係冇原味咁膩,但亦突顯唔到紫薯味
五層流心紫薯芝士竹炭包 $35/個
點評✏️
分數:7/10
味道🍴
2017-02-23 381 瀏覽
好耐之前... 網上瘋傳呢個五層芝士包...但O個陣時都未去試...係前1-2個星期... 睇電視又再見到介紹...鈎返起我對呢個芝士包既興趣... 周圍叫朋友同我去試...咁岩今日係旺角做野時見到....二話不說...即買左1個同同事分享呢個五層芝士包話就話五層 但係其實係3層芝士 2層包咁估佢唔到又真係幾好食除芝士味芝好似仲有yogurt味而包既口感亦非常鬆軟好正!但建議最少都要2個人食 因為一個人食哂實在太'漏'$28/1個$100/4個其他味道賣相都好吸引..下次如經過一定要買黎試下...但耐唔耐食下就好喇...太肥喇呢個包..HAHAHAA
好耐之前... 網上瘋傳呢個五層芝士包...

但O個陣時都未去試...

係前1-2個星期... 睇電視又再見到介紹...

鈎返起我對呢個芝士包既興趣...

周圍叫朋友同我去試...

咁岩今日係旺角做野時見到....

二話不說...

但建議最少都要2個人食

因為一個人食哂實在太'漏'
$28/1個

$100/4個
其他味道賣相都好吸引..

下次如經過一定要買黎試下...

但耐唔耐食下就好喇...

太肥喇呢個包..HAHAHAA
2017-02-19
2017-02-05 524 瀏覽
見旺角開新店,無人排隊,一於試下有好多唔同口味,不過我決定試原味拎番屋企同家人分享3個人share都食唔哂,好漏,類似免焗芝士多糕咁既味,好creamy,偏甜,但食兩啖已經好漏,試一次ok,但唔會再買
見旺角開新店,無人排隊,一於試下
有好多唔同口味,不過我決定試原味
拎番屋企同家人分享
2017-02-05
2017-01-31 372 瀏覽
身為麵包控既我,之前試過麥上日光既原味五層芝士包之後一直都念念不忘😋直情係我最愛既芝士包!而家麥上日光分店愈開愈多,仲出左好多新口味~選擇困難症既我辛苦諗完一輪之後😂,終於決定試紫薯🍠🙈五層流心紫薯芝士竹炭包🍠包既外層一貫搽左好多紫薯味cream cheese,好澎拜😍 入面都有d紫薯粒。樣就靚喇,至於味道....其實無乜紫薯味.....😥如果我係合埋眼食呢個包,我一定唔知係食緊紫薯包,竹炭味亦唔濃..... 而且我覺得面包既質地亦無之前尖沙咀店既原味咁軟熟☹️ 另外我試左叮熱黎食,紫薯味會強返少少,芝士亦會有流出黎既效果,會好食d,呢個係叮熱後效果:總結:唔係話難食,但失望無乜紫薯味,包既質地亦乾左無尖沙咀店原味咁軟熟....仲要貴原味$7...強烈建議大家買返原味🤔
選擇困難症既我辛苦諗完一輪之後😂,終於決定試紫薯🍠🙈
五層流心紫薯芝士竹炭包🍠

樣就靚喇,至於味道....

其實無乜紫薯味.....😥

總結:
強烈建議大家買返原味🤔
今日下午我們行過旺角豉油街見到有間新開專賣芝士包嘅「麥上日光」專賣店!我們買咗個五層流心紫薯芝士竹炭包!五層流心紫薯芝士竹炭包係每日用新鮮紫薯即做,配上相當軟熟嘅健康竹炭包,入面夾著軟滑嘅芝士同粒粒紫薯肉,令到口感同層次感更加豐富,雖然每一啖咬落去都有非常濃郁嘅芝士香味,但絕對唔會令你有好膩同好滯嘅感覺!
我們買咗個五層流心紫薯芝士竹炭包!
五層流心紫薯芝士竹炭包係每日用新鮮紫薯即做,
配上相當軟熟嘅健康竹炭包,
入面夾著軟滑嘅芝士同粒粒紫薯肉,
但絕對唔會令你有好膩同好滯嘅感覺!
2017-01-15
2017-01-12 254 瀏覽
之前都聽過朋友介紹呢間,經過旺角見新開 唔駛等就試下,$28 一個芒果流心芝士包個包超重身,一打開見芝士爆開,麵包好鬆軟,淡淡芒果味,唔會太漏,好足料好飽,如果想試下,建議都係同人share因爲真係食唔哂,值得一試

因爲真係食唔哂,值得一試
  • 5層流心芒果芝士包