2020-10-11 11 瀏覽
去觀塘嗰頭買嘢, 買完就係食晏時間, 今次想搵啲唔係大商場或連鎖嘅餐廳, 就畀我search到呢間鴨仔冰室,覺得間餐廳幾得意咁。 入到去,餐廳設計都幾特別,餐枱用嘅係紅白枱布,牆上貼有懷舊嘅海報,同埋周圍都係有鴨仔 裝飾品,懷舊得嚟又幾可愛。 午餐嘅 set lunch 價錢親民, 50蚊到89蚊, 我叫咗個西冷牛扒配炸蝦同薯條,餐湯或沙律我揀咗羅宋湯。等咗陣嘢食就嚟到,每次廚房一整完嘢食,就會撳一撳個鴨仔發出 bu-bi 聲音提醒侍應送餐,非常可愛!嘩, 好彩我早餐食得唔飽,個牛扒勁大塊又厚切,呢個價錢真係好抵,食到咁大塊牛扒。個炸蝦唔會炸過火, 香脆可口,但如果有多隻就更加好啦 。薯條好好食,係我鍾意嘅粗身薯條,就算放涼咗一樣都咁好食,個牛扒啖啖肉唔會韌,煎得唔錯, 不過真係太大塊啦 ,食完之後個肚完全係十成飽! 個羅宋湯味道ok,唔會太酸亦都唔會太辣,啱啱好。 餐飲要咗凍檸茶,味道正常。總括嚟講呢間餐廳cp值好高,價錢唔貴,大件夾抵食。

個羅宋湯味道ok,唔會太酸亦都唔會太辣,啱啱好。

餐飲要咗凍檸茶,味道正常。

總括嚟講呢間餐廳cp值好高,價錢唔貴,大件夾抵食。
2020-10-06