2023-07-06
#搞串個pantry我哋去到一間喺#旺角 、#上水 都有分店嘅餐廳。餐廳裝修光猛💡,木枱木凳🪵,望落都舒服💕。我哋就嗌咗兩個自選清雞湯麵,🔴 清雞湯公仔麵(牛腩、手撕雞)($45)、🔵清雞湯米線(雞翼尖、肥牛、小雲呑)($51)、🟤醉雞腎($26)、🟠細三兄弟($34)。清雞湯公仔麵(牛腩、手撕雞)🌟🌟湯底味道偏淡,唔太夾公仔麵。牛腩🐮只有兩嚿,不過就好大嚿😖,如果可以再切細嚿啲就更好。牛腩咬落口感偏柴,牛味一般。而手撕雞份量都幾多😋,但係口感都係一般。清雞湯米線(雞翼尖、肥牛、小雲呑)🌟🌟依然湯底味道清淡,不過米線會比公仔麵夾啲。雞翼尖普通😕,不過不失。肥牛就食落老咗少少,不過都接受到嘅😙。小雲呑食落感覺似水餃多啲,皮比較厚。建議大家可以叫其他湯底,相對會比較惹味🤩。醉雞腎🌟🌟🌟一個小碟入面裝住四嚿雞腎🐔。呢碟雞腎調味同醉雞一樣,鐘意醉雞嘅應該都會鐘意呢個雞腎💕。食落口感脆口,都唔錯。細三兄弟🌟🌟🌟其實即係三種唔同嘅炸丸⭕️,包括爆丸、魚丸、魚片,每樣有兩嚿。食落口無乜特別,唔算特別彈牙😃,配埋附送嘅雞醬,都ok嘅🥳。
清雞湯公仔麵(牛腩、手撕雞)🌟🌟
清雞湯米線(雞翼尖、肥牛、小雲呑)🌟🌟
醉雞腎🌟🌟🌟
細三兄弟🌟🌟🌟