✅鮨亭屯門係我地頭😎 而置樂更加係以前讀書成日去既地方今次同屋企人去左係置樂既日式居酒屋食晚餐呢間餐廳已經係到好多年了 以前讀書都有去食lunch過左幾年依然保持到水準👍🏻🔆刺身盛合 (6點) $388呢個刺身set 有6款唔同既刺身有赤身呑拿魚 金目鯛 三文魚 油甘魚 海膽同帶子一上枱啲刺身就已經排得好靚😍呑拿魚用到赤身既部位 所以色澤比起平時食到既更加紅潤但食落完全唔腥!仲好有鮮味添😆三文魚同油甘魚都厚切 啖啖肉👍🏻海膽聽老闆講係用左加拿大海膽連唔太好海膽既我都覺得好食 食到最後有淡淡回甘味😀味道: 4.3/5賣相: 4/5🔆店舖Signature - 本手返12件壽司 $380呢個真係壽司迷必點!!!淨係個九宮格壽司就已經夠哂吸睛了🤩 九個格入面有十二款唔同既壽司有拖羅 有鯛魚 有黑松露帶子 仲要勁滿既三文魚子同海膽😍 真係大滿足每款刺身都好新鮮 壽司飯調味剛剛好 唔會太過酸🥳最特別都係鯛魚壽司 有輕微既火炙 帶出魚油同魚香😍拖羅更加係入口即融😍😍😍味道: 4.3/5賣相: 4.3/5🔆三色腐皮船 $68除左壽司盤之外 仲叫左壽司腐皮船佢呢到既腐皮比較軟身同較多甜味三色
✅鮨亭

連唔太好海膽既我都覺得好食 食到最後有淡淡回甘味😀

味道: 4.3/5
賣相: 4/5

🔆店舖Signature - 本手返12件壽司 $380
呢個真係壽司迷必點!!!
淨係個九宮格壽司就已經夠哂吸睛了🤩

連埋腐皮一齊食就多重口感!👍🏻

味道: 3.6/5
賣相: 3.7/5

🔆鹽燒油甘魚鮫 $98
鐘意食魚既朋友都要叫埋呢個啦!
燒完之後個魚皮又脆又香🤩

兩杯飲品揀左唔同既梳打
柚子檸檬甜中帶酸味 好開胃
巨峰提子比較酸啲 仲有淡淡既乳酸味 可以去除油膩感啊😆

地址: 屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖

很多人覺得要吃好的日本菜,要出去市區才可以有好的選擇。但其實可能在我們身邊就已經有高質的小店,就像這間一樣,位置看起來不顯眼,但意想不到的是質素非常高,而且食物種類非常豐富,材料新鮮!和風九格(118元)一個價錢能吃到九款不同的前菜,比單點來算,性價比是真的高!今天的有芝麻八爪魚,辣味螺肉,柚子大根漬,醬油淮山漬,味噌蒜頭,吞拿魚昆布漬,酸汁豬耳,明太子和醬油螢光魷魚。除了常見的,都有一些比較特別,如明太子和醬油螢光魷魚。明太子是跟沙律醬混合在一起,吃起來味道酸甜,又能吃到明太子爽脆的口感和味道!醬油螢光魷魚是刺身的,入口爆汁,濃濃的魷魚鮮味和醬油香!刺身盛合(388元)這個盛合由刺身淡味到濃味的都有,而且都是香港人愛吃的那幾款,分別有真鯛,油甘魚,三文魚,吞拿魚赤身,海膽和帆立貝,每一款都是厚切的,而且吃起來非常新鮮!真鯛嫩滑有魚香。油甘魚油脂豐富。三文魚嫩滑。吞拿魚赤身濃濃的吞拿魚香和他獨有的酸味。海膽是用上北海道海膽吃起來入口即化,味道鮮甜有餘香。帆立貝的質素非常高,入口嫩滑鮮甜,甜味非常突出!日本特盛岩蠔(138元)愛蠔人士一定要試這個,這個的性價比真的無敵!手掌大小的岩蠔,上
和風九格(118元)
和風九格

醬油螢光魷魚是刺身的,入口爆汁,濃濃的魷魚鮮味和醬油香!

刺身盛合(388元)
刺身盛合
真鯛
油甘魚
三文魚
吞拿魚赤身
海膽
帆立貝

日本特盛岩蠔(138元)
日本特盛岩蠔
愛蠔人士一定要試這個,這個的性價比真的無敵!手掌大小的岩蠔,上面還加上了北海道海膽,三文魚子和魚子醬,然後配上日式酸汁,整個根本就超豐富!難怪叫特盛了!
日本特盛岩蠔
岩蠔吃起來非常新鮮,入口滑嫩,味道鮮甜,而且還會爆汁,更重要的是非常大的一隻,一口完全吃不下!然後中間配上北海道海膽,三文魚子和魚子醬各種的鮮味在口中大爆發,醬汁的微酸更能突出整個的鮮甜味!吃一個就非常滿足了!
日本特盛岩蠔
清酒煮蜆(88元)
清酒煮蜆
吃完一堆生冷的食物後,終於來到熱辣辣的鍋物了!整個聞到淡淡的酒香,蜆吃起來鮮甜爆汁,吃起來有陣陣的暖意!
清酒煮蜆
日式鰻魚炒飯(108元)
日式鰻魚炒飯
這個挺特別的,雖然炒飯跟鰻魚分開的,但這個證明他是真的真材寶料!鰻魚給了整整的一條,不是鰻魚碎,所以整個吃起來非常滿足,鰻魚雖小,但吃起來味道很香,而且肉挺厚的!炒飯加了粟米和雞蛋去炒,吃起來帶點甜甜,應該是加了蒲燒汁去炒的!

巨峰乳酸(48元)
巨峰乳酸
喝起來滿滿巨峰提子的香甜和乳酸的酸甜!

柚子檸檬梳打(48元)
柚子檸檬梳打
這個喝起來會清爽解膩,陣陣柚子的清香,檸檬的酸!
2022-05-03
帆立貝
巨峰乳酸
柚子檸檬梳打
2022-05-03 149 瀏覽
鮨亭 (屯門)屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖慶祝第一日實體復課,準備聽日典禮,忙得快活,有咩開心得過你份工係你終身樂此不疲嘅事?辛苦得來自在食,食餐好嘅,迎接聽日嘅典禮。屯門必食日本菜就一定係鮨亭😍😍😍環境企理乾淨,坐吧枱都好好feel。巨峰生啤 $60適合女性飲嘅啤酒,偏果甜,入口有種呀~爽感覺,果香濃郁,有別於一般嘅生啤,冇苦澀感。柚子檸檬梳打$48炎炎夏日即將嚟到,柚子甜,梳打清涼,空氣感一流,送日本菜啱啱好。角切刺身和風沙律 $90油甘魚、帶子、三文魚、八爪魚、甜蝦、魚子小蕃茄、日本龍珠果、沙律菜。刺身款式夠多,可以一次過試晒唔同嘅刺身,魚子超多大粒又夠甜,一啲都唔腥,沙律菜食到索索聲非常新鮮。日本特盛岩蠔$138必食推介‼️‼️黑魚子、魚子、鮮海膽、日本特盛岩蠔。黑魚子充滿海水味,魚子鮮甜爆開有魚油香、海膽味濃,鮮甜充滿整個口腔,最緊要蠔好大隻😆😆😆一啖食落口充滿晒整個口腔,香噴噴,冰涼透心,肉質厚大,夾埋一齊食有不同層次嘅滋味,齒頰留香,真係要食過先知天上人間嘅味道。豐州直送刺身魚(梳子) $328必食推介‼️‼️炙燒非常香口,將魚油香提升至極致,色香味俱全,擺盤靚,感覺新

鮨亭 (屯門)
屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖

巨峰生啤 $60

柚子檸檬梳打$48

角切刺身和風沙律 $90

日本特盛岩蠔$138

豐州直送刺身魚(梳子) $328
必食推介‼️‼️炙燒非常香口,將魚油香提升至極致,色香味俱全,擺盤靚,感覺新鮮震撼,聞到濃魚油香,食到外脆內軟嘅滋味,肉質絲滑。可以點檸檬汁,提升鮮味到另一個格調。

海鮮爆丼$198
熟螢光魷魚、深海池魚、劍魚腩、甜蝦、蟹柳、油甘魚、三文魚、拖羅蓉、辣味螺肉、蟹子。
可以食到一絲絲嘅蟹柳,口感分明😆
池魚高度推介,魚類鮮甜度最高😄
熟螢光魷魚爽口,調味好食😋
拖羅蓉嫌佢唔夠喉好快食晒
甜蝦鮮甜係一絕🥰
厚切劍魚腩有趙口🤩
飯都係超好食,香甜鬆軟👍🏻👍🏻👍🏻

海鮮盛合串燒$258

燒鮑魚
刀功了得,切得好靚,鮮嫩細滑,完全唔Un又夠入味。

烤帶子串
淨食少少感香,唔會遮蓋帶子本身嘅鮮味,點左醬汁之後就會提鮮。

燒鯖魚
皮超脆,咬落去魚油爆出黎,極濃烈嘅炭烤味,咸到剛剛好,又食到魚質嘅鮮甜又食到調味嘅鹽香,最正嘅係佢冇骨啖啖肉,一口接一口,好快就食晒。

海鹽燒大蝦🍤
大過我隻手掌✋勁大隻蝦,真係😮😮😮聲
海鹽味好好食,大蝦🍤厚肉又爽口,色水勁靚,只有新鮮先有到呢種色。食海鮮串燒一定要嗌呢個拼盤先會滿足。

大快朵頤,賞心悅目,活好當下🫰🏻🫰🏻🫰🏻
2022-05-03
10 分鐘 (堂食)
2022-05-03 45 瀏覽
晚市終於開番堂食,今日駕車係屯門公路附近見到呢間日本居酒屋格調唔錯🏮🥑牛油果三文魚沙律 💰9️⃣0️⃣三文魚夠肥美,鮮味嘅三文魚子配上牛油果粒、蕃茄同新鮮沙律菜,好開胃🍣本手返•手握壽司12件 💰3️⃣8️⃣0️⃣擺盤好吸引😍,用九宮格盤上,12件由廚師發辦,有鮮甜海膽、拖羅、三文魚、鮮帶子、赤貝同牡丹蝦等,食材都好新鮮👅陶板燒牛舌 💰1️⃣5️⃣8️⃣厚切牛舌係熱陶板烤過,咬落幾彈牙,配埋芥辣一齊食更惹味🍤雜錦天婦羅 💰7️⃣8️⃣有2件蝦、鮮帶子、冬菇、南瓜、番薯、粟米仔,即叫即炸,炸粉岩岩好唔會過厚另加配蕎麥麵,配有鵪鶉蛋同wasabi🍇巨峰乳酸 💰4️⃣8️⃣🥃自家制梅酒 💰5️⃣8️⃣自家制酸甜度岩岩好,容易入口🎈鮨亭🎈屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖

🥑牛油果三文魚沙律 💰9️⃣0️⃣

🍣本手返•手握壽司12件 💰3️⃣8️⃣0️⃣

👅陶板燒牛舌 💰1️⃣5️⃣8️⃣
厚切牛舌係熱陶板烤過,咬落幾彈牙,配埋芥辣一齊食更惹味

🍤雜錦天婦羅 💰7️⃣8️⃣
另加配蕎麥麵,配有鵪鶉蛋同wasabi

🍇巨峰乳酸 💰4️⃣8️⃣
🥃自家制梅酒 💰5️⃣8️⃣
自家制酸甜度岩岩好,容易入口

🎈鮨亭🎈
屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖

2022-04-26
2022-05-01 55 瀏覽
放工夜晚時間同朋友meeting去左一間裝修優雅環境舒適既餐廳食日本菜最喜歡九宮格既壽司盤啊,食物高質之餘,職員服務仲好細心,依間一定會encore再黎😘精選火炙壽司拼盤9件 $268有一盤9件既壽司盒,件件都好精緻,有帶子、蝦、魚刺身,件件都咁鮮甜,而且成盤九宮格壽司好精美呢燒鳥盛合(10串) $198有豬肉、雞軟骨、雞翼、菇、荀各兩串,樣樣都燒得好入味,豬肉同大蔥卡住咁串埋一齊食,肉汁好夠,mix埋蔥清甜,兩隻互夾very good👍雞軟骨香脆惹味,食完肉再食下蔬菜,荀好爽甜啊松葉蟹肉炒飯 $108炒飯上面有滿滿蟹肉同蟹籽,蟹肉好足料,啖啖蟹肉好滿足,炒飯之間仲有夾住好多蟹肉添沖繩海葡萄蕃茄沙律 $98海葡萄好爽,沾上附上既醬油,fresh又開胃拖羅蓉脆脆餅 $68拖羅蓉好soft入口滿滿魚油味,夠曬新鮮,用脆脆餅裝住,最頂部仲有拖羅粒呢,好鮮甜柚子檸檬梳打 $48酸酸甜甜既柚子加梳打,解渴又fresh巨峰乳酸 $48香甜既巨峰加微酸甜既乳酸,味道好夾又好飲

精選火炙壽司拼盤9件 $268

燒鳥盛合(10串) $198

松葉蟹肉炒飯 $108

沖繩海葡萄蕃茄沙律 $98

海葡萄好爽,沾上附上既醬油,fresh又開胃

拖羅蓉脆脆餅 $68

柚子檸檬梳打 $48

酸酸甜甜既柚子加梳打,解渴又fresh

巨峰乳酸 $48

香甜既巨峰加微酸甜既乳酸,味道好夾又好飲
2022-04-28
  • 松葉蟹肉炒飯
  • 燒鳥盛合(10串)
  • 精選火炙壽司拼盤9件
2022-04-29 117 瀏覽
置樂附近一向都多特色餐廳,今次呢間日本餐廳更係有驚喜。食物好高質,而且價錢仲好親民,可能主要做街坊生意。先叫左個牛油果三文魚沙律,份量足夠3-4人食。三文魚好厚好肥美,蟹籽又多又有咬口。牛油果同沙律菜都新鮮。精選壽司拼盤12件之後就開始重頭戲,12件由廚師發辦既壽司,用左九宮格裝住,貌相超吸引,全檯人見到都哇一聲!有海膽、拖羅、三文魚、帶子、八爪魚等等既壽司。d刺身夠新鮮同肥美厚身,而且夠新鮮。陶板燒牛舌燒牛舌好厚身,大約半cm厚,咬落幾爽口彈牙。 海膽甲羅燒海膽好鮮甜,甲羅燒好香濃蟹膏味,2樣加埋好夾!雜錦天婦羅 配蕎麥麵雜錦天婦羅有 2件大蝦、帶子、南瓜、番薯、冬菇同粟米仔。天婦羅做得幾出色,炸粉好輕簿,而且一d都唔油膩,仲香脆。帶子天婦羅比較少見,帶子炸完仲好有鮮味,好想食多粒!日式鰻魚炒飯見到隔離檯食緊好吸引,所以我地都叫左黎試下。果然無失望,鰻魚肉質好彈牙,應該係品種唔同,炒飯用左醬油去炸,所以好香醬油味。炒飯都有3-4碗份量。餐廳環境雖然唔大,但座位間都夠闊。門口仲掛住多個燈籠,好有日本feel!呢間絕對可以再encore既餐廳!
置樂附近一向都多特色餐廳,今次呢間日本餐廳更係有驚喜。
食物好高質,而且價錢仲好親民,可能主要做街坊生意。

先叫左個牛油果三文魚沙律,份量足夠3-4人食。
三文魚好厚好肥美,蟹籽又多又有咬口。
牛油果同沙律菜都新鮮。

精選壽司拼盤12件

有海膽、拖羅、三文魚、帶子、八爪魚等等既壽司
d刺身夠新鮮同肥美厚身,而且夠新鮮。

陶板燒牛舌
燒牛舌好厚身,大約半cm厚,咬落幾爽口彈牙。

海膽甲羅燒
海膽好鮮甜,甲羅燒好香濃蟹膏味,2樣加埋好夾!

雜錦天婦羅 配蕎麥麵
雜錦天婦羅有 2件大蝦、帶子、南瓜、番薯、冬菇同粟米仔。
天婦羅做得幾出色,炸粉好輕簿,而且一d都唔油膩,仲香脆。
帶子天婦羅比較少見,帶子炸完仲好有鮮味,好想食多粒!

日式鰻魚炒飯
見到隔離檯食緊好吸引,所以我地都叫左黎試下。
炒飯都有3-4碗份量。

餐廳環境雖然唔大,但座位間都夠闊。

門口仲掛住多個燈籠,好有日本feel!
呢間絕對可以再encore既餐廳!
2022-04-29 89 瀏覽
終於等到有晚市堂食一直以黎都好鐘意呢間小店🥰每次黎都要訂bar枱既位置坐餐廳入面播住日文歌真係返左鄉下咁haha本手返12件手握壽司係我每次必點因為真係好靚 打卡必叫同埋次次黎都有不同既combination既壽司真係百叫不厭🤣🤣每次黎店員都會推介不同既刺身我地今日揀左北海道海膽、銀鱈魚刺身…講真 我真係第一次食銀鱈魚既刺身 有意外驚喜 幾滑幾香仲有叫左日本岩蠔呀😭超肥美 上面仲鋪左海膽同三文魚子不過隔離條友要求全走 唔識食~串燒牛舌同雞軟骨都係每次必食😋今次叫左杯梅酒黎送下d串燒 正!其實仲有食左個牛油果軟殼蟹卷不過太餓唔記得左影相最後埋單一千蚊倒屯門黎講呢到性價比真係好高雖然好有私心咁唔想下次黎要排隊但小店竟然咁高質素真係要有得大家既支持同鼓勵💪🏻
終於等到有晚市堂食

本手返  手握壽司

同埋次次黎都有不同既combination既壽司
真係百叫不厭🤣🤣

每次黎店員都會推介不同既刺身
我地今日揀左北海道海膽、銀鱈魚刺身
刺身

講真 我真係第一次食銀鱈魚既刺身
有意外驚喜 幾滑幾香

仲有叫左日本岩蠔呀😭
超肥美 上面仲鋪左海膽同三文魚子
不過隔離條友要求全走 唔識食~

串燒牛舌同雞軟骨都係每次必食😋
燒雞軟骨

燒牛舌
今次叫左杯梅酒黎送下d串燒 正!

其實仲有食左個牛油果軟殼蟹卷
燒雞軟骨
燒牛舌
牡丹蝦壽司
2022-04-26 69 瀏覽
今日嚟到屯門區,終於開返夜晚堂食,可友約朋友去食好嘢喇😆✨心郁郁想食日刺身✨咁就揀咗呢間係屯門人氣居酒屋🏮《鮨亭》門口仲設有室外添👍🏻仲見人帶同寵物嚟😆餐廳環境舒服,佢仲有好多款酒選擇,最適合一大班朋友一齊飲酒聚一聚🍻坐低睇吓有咩好食啦😊太多選擇,好多都想食!今次揀咗幾款試吓先😊《刺身6點》三文魚,油金魚,帶子,海膽,赤身,真鯛刺身都非常肥美,好新鮮,海膽非常鮮甜而且每件刺身都切得好厚身!真係每一口都油脂滿寫😍而且赤身都非常濃郁!魚味突出!魚油超班👍🏻《三色腐皮船》龍蝦🦞爽口彈牙嘅龍蝦肉,三文魚子碎蛋,餡料豐富蔥吞拿魚,軟綿綿口感!三件腐皮船。餡料爆滿!《雜錦天婦羅》好豐富,五種料👍🏻2隻蝦,冬菇,南瓜,番薯,粟米仔外脆內軟,仲熱辣辣添。配埋蘿蔔蓉加天婦羅汁,《鹽燒油金魚鮫》又係熱辣辣,香口,非常厚肉。鮮,滑,脆!配新鮮檸檬汁🍋,非常醒胃吖!《鍋燒烏冬》大大鍋,有嫩滑雞肉,三文魚,天婦羅炸蝦🍤等等烏冬十分之滑😆👍🏻👍🏻好飽但係成碗食晒,因為真係非常之好食吖‼️最後叫咗兩杯飲品,巨峰提子梳打,柚子梳打😍估唔到兩杯嘢飲都咁濃郁!全部都真材實料!每樣食材都絕對唔馬虎。滿分,好滿足😆
今日嚟到屯門區,終於開返夜晚堂食,可友約朋友去食好嘢喇😆✨
心郁郁想食日刺身✨咁就揀咗呢間係屯門人氣居酒屋🏮
《鮨亭》
門口仲設有室外添👍🏻仲見人帶同寵物嚟😆

坐低睇吓有咩好食啦😊
太多選擇,好多都想食!今次揀咗幾款試吓先😊

刺身6點》
三文魚,油金魚,帶子,海膽,赤身,真鯛
刺身都非常肥美,好新鮮,海膽非常鮮甜
而且每件刺身都切得好厚身!真係每一口都油脂滿寫😍
而且赤身都非常濃郁!魚味突出!
魚油超班👍🏻

《三色腐皮船》
龍蝦🦞爽口彈牙嘅龍蝦肉,
三文魚子碎蛋,餡料豐富
蔥吞拿魚,軟綿綿口感!
三件腐皮船。餡料爆滿!

《雜錦天婦羅》
好豐富,五種料👍🏻
2隻蝦,冬菇,南瓜,番薯,粟米仔
外脆內軟,仲熱辣辣添。
配埋蘿蔔蓉加天婦羅汁,

《鹽燒油金魚鮫》
又係熱辣辣,香口,非常厚肉。鮮,滑,脆!
配新鮮檸檬汁🍋,非常醒胃吖!

《鍋燒烏冬》
大大鍋,有嫩滑雞肉,三文魚,天婦羅炸蝦🍤等等
烏冬十分之滑😆👍🏻👍🏻
好飽但係成碗食晒,因為真係非常之好食吖‼️

最後叫咗兩杯飲品,巨峰提子梳打,柚子梳打😍
2022-04-25 58 瀏覽
期待已久終於開返晚市拉😍當然要一家人出黎食餐勁.報復式點餐.好掛著我最愛的刺身. 🥰托羅👍🏻😛😛岩壕好肥美.入口即溶.令人好滿足.so yummy.係屯門黎講尼間野的刺身都算好有水準..所以成日都黎幫趁.d野都算抵食.食材又新鮮.好鐘意佢地每日都有唔同的🇯🇵日本築地直送刺身.感覺成日都可以試不同的款式.需然我唔係住屯門.但揸車黎都好方便.門口又有車位泊車.隔離又有兩個停車場🅿.所以都幾正🤭
刺身.
🥰托羅👍🏻😛😛岩壕
  • 岩壕
  • 築地刺身
2021-11-15 357 瀏覽
以為賣到咁貴啲海鮮及刺身會好味,諗住生日食好啲,點知刺身未溶雪,燒海鮮都係食雪藏野,海膽丼賣成三舊水但勁細碗,細碗都算啦,海胆仲要苦到🤢,味道差,吾怪之得無人幫襯啦,好彩叫得少打算試下味,如果好味再加單
2021-11-15
慶祝紀念
生日
2021-10-05 387 瀏覽
年幾前黎完 今日再去 因為阿姨生日指明要食日本野 食刺身😂😂😂 二話不說帶佢黎 職員知佢生日仲準備埋精美甜點 好窩心! 佢地大讚刺身好新鮮 好肥美 另外牛舌真心正 好多汁 完全唔Un !! 以後唔洗諗去邊食日本野 仲有得泊車 爽
2021-09-21 358 瀏覽
.🔺鮨亭 早排同友人慶祝生日 黎到呢間小店食晚飯😆估唔到係屯門都食到高質日本菜☺️☺️每款食物都精緻好味!.必點推介👍🏻👍🏻三色吞拿魚卷🐟卷物包住三個唔同部位嘅吞拿魚剌身 大大塊剌身好肥美!而且油脂感都好重😍呢款卷物好抵食😆牛油果炸蝦卷🍤呢個配搭根本係無得輸的~多重口感多重滋味享受😎玉子燒🍳每款都舖上唔同配料再以火槍燒過!咸咸甜甜好好味😋.其他推介👍🏻吉列併盤🐷一盤有晒吉列豬扒、忌廉蟹餅、紫薯餅、炸蝦🍤同朋友share就岩晒!各式串燒🍢即叫即燒熱辣辣 不過不失😗胡麻豆腐沙律🥗沙律菜好新鮮!豆腐滑嘟嘟 $58大大份好抵食😀
🔺鮨亭
早排同友人慶祝生日 黎到呢間小店食晚飯😆
估唔到係屯門都食到高質日本菜☺️☺️
每款食物都精緻好味!
必點推介👍🏻👍🏻
玉子燒🍳每款都舖上唔同配料再以火槍燒過!咸咸甜甜好好味😋
其他推介👍🏻
各式串燒🍢即叫即燒熱辣辣 不過不失😗
2021-09-18 727 瀏覽
14.09.2021鮨亭這一晚跟家人來鮨亭食日本美食。已經不是第一次,上次大抵都好滿意,今次再在Open Rice訂枱再來。和風九格:上次試過,賣相很吸晴,用九個格盛;前菜來說十分野味,每款都好特別,少少地,值得推介。無花果大蝦沙律(汁另上):最好味是無花果,碎上,不會太甜,加上大蝦和沙律菜,健康美味之選。胡麻豆腐蕃茄沙律(汁另上):這個沙律也很美味。本手返:多款壽司,抵食醬油螢光魷魚:家人超喜歡,似足家鄉生醃製蝦蟹味道。雞泡魚干:好香,食完可以再食鹽燒三文魚扒:比想像中細,但煎得幾香陶板燒A4和牛:A4和牛上次食過很美味,所以今次再叫,仍然十分美味,入口即溶,生熟適中。惟一三款剌身,牡丹蝦、劍魚腩、帆立貝刺身叫人失望,不夠新鮮;尤其牡丹蝦,同店員反映,(相信是)老闆娘馬上說取消蝦的帳單,不停跟我們道歉,如此有誠意,也算是可以。雖然三款刺身叫人失望,但我相信只是個別件事;其他美食同服務都很滿意呀。

14.09.2021
鮨亭

胡麻豆腐蕃茄沙律(汁另上):這個沙律也很美味。

本手返:多款壽司,抵食

醬油螢光魷魚:家人超喜歡,似足家鄉生醃製蝦蟹味道。

雞泡魚干:好香,食完可以再食

鹽燒三文魚扒:比想像中細,但煎得幾香

陶板燒A4和牛:

和風九格
胡麻豆腐蕃茄沙律(汁另上)
無花果大蝦沙律(汁另上)
醬油螢光魷魚
牡丹蝦、劍魚腩、帆立貝刺身
鹽燒三文魚扒
陶板燒A4和牛
雞泡魚干
本手返
2021-09-14
和風九格
胡麻豆腐蕃茄沙律(汁另上)
無花果大蝦沙律(汁另上)
醬油螢光魷魚
鹽燒三文魚扒
陶板燒A4和牛
雞泡魚干
本手返
  • 雞泡魚乾
  • 無花果大蝦沙律
2021-08-31 286 瀏覽
上星期山長水遠同大爺大少黎到屯門就搵下有冇D咩好野食試下😌係OPENRICE見到呢個餐廳好似不錯就BOOK枱試下先😎✨吉列炸蝦拉麵🍜呢個係為大少而叫嘅不過我都偷食左佢1條炸蝦🦐一咬落去非常脆口 有驚喜喎碗拉麵就俾大少成碗食晒 大少淨係答到 好食 哈哈😆✨雞泡魚乾呢個見OPENRICE大家都推介梗係試下脆卜卜又有雞泡魚味🥰每條都煙煙韌韌 幾好喎❤️✨鹽燒油甘魚鮫呢個係大爺叫的我對呢D好多骨嘅食物冇乜好感不過我食左2啖 肉質好嫩😊個味又唔會好腥 大爺表示滿意~😎✨燒牛舌呢個燒牛舌好OK😍個牛肉燒到好淋 牛味好夠✌🏻✨三文魚子甲羅燒佢有得揀三文魚子同海膽我本身麻麻地海膽所以就揀左三文魚子個蟹膏真係不得了 正😌😌✨清酒煮蜆湯好鮮甜 夾起已經聞到好香嘅酒香🍶蜆肉好大隻 亦都好鮮甜😉今餐有驚喜 價錢亦都唔太貴大家路過開屯門可以試下佢👍🏻✨鮨亭 (屯門)📍屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖#heacookmama
上星期山長水遠同大爺大少黎到屯門

湯好鮮甜 夾起已經聞到好香嘅酒香🍶
蜆肉好大隻 亦都好鮮甜😉

今餐有驚喜 價錢亦都唔太貴
大家路過開屯門可以試下佢👍🏻

✨鮨亭 (屯門)
📍屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖

#heacookmama
2021-08-06 426 瀏覽
鮨亭門前有紅燈籠,不禁令人想去昔日既日本🇯🇵美食未有得飛都可以黎打個卡,回味下。廳內坐位唔算多, 要黎真係book定位穩陣呀。 一路食都會一路見到2位師傅認真地製作食物。今餐最有驚喜係個岩首縣特盛岩蠔,超鮮超好味。 原先話可以2人一隻,其實1人1隻都唔夠啦。仲有, 我地試左佢個串串燒雞翼,都可以呀。但個串燒雞皮就一般般喇。最後,都要讚一讚d staff , 都幾nice . 小朋友跌左筷子🥢都好快拎過對比我哋。
鮨亭門前有紅燈籠,不禁令人想去昔日既日本🇯🇵美食
未有得飛都可以黎打個卡,回味下。