2025-05-21 50 瀏覽
一向廣受內地好評嘅魅KTV開到嚟香港啦!取止損喺中環蘭桂坊,全港其中一個最旺嘅地區,非常方便!作為中環上班族嘅我,放工約埋同事朋友去唱K就啱晒啦!呢度嘅裝修豪華,有Cyber feel,週末的年輕路線,而且非常乾淨,冇煙味,環境非常之好👏🏻 重點係房間非常闊落, 10幾個人嚟都唔成問題。唱K最重要梗係音響啦!呢度嘅音響同咪嘅質素,好過香港唔少連鎖嘅KTV,掂!一班人嚟,就當然要食吓佢嘅嘢啦!呢度嘅嘢食質素都非常之唔錯,除咗一般嘅煎炸小食,仲有唔少中式食品提供,尤其係川菜!啱晒鍾意辣嘅朋友😛口水雞,四季豆,雞翼,全部都好好食,拍得住餐廳質素,價錢又唔貴,性價比好高!作為中環嘅KTV,酒女飲品當然唔少得,豐儉由人,選擇好多,一定有一款啱你👍🏻👍🏻

2025-05-21 60 瀏覽
今日去呢間全港最新嘅KTV玩,踏進場內被夢幻燈光吸引到喇!呢度最特別之處就係由AI即場評分,唱完一首歌就會顯示分數,好刺激呀!房間好寬敞乾淨,設備齊全,幾面牆都設有屏幕,坐係咩角度都可以盡情唱,全手機📲掃碼服務超方便,點歌、點餐,用自己手機就可以一手包辦,歌單、餐單一目了然,唔洗周圍搵搖控!餐點都有好多選擇,港式、泰式、中式、西式都有,我地就點咗香烤蜜糖雞翼、香酥辣炸雞翼、炒米粉、川香回鍋肉、幺末兒冰粉,個人最中意蜜糖雞翼,香香甜甜,係唱K必食😋。整體感覺係乾淨好玩、設備齊全、音響燈光都正嘅新K場!

整體感覺係乾淨好玩、設備齊全、音響燈光都正嘅新K場!
2025-05-14
2025-05-21 57 瀏覽
魅Ktv 全新開業黎到中環蘭桂芳喇!要去魅Ktv 終於唔洗等到周末~~魅ktv 店內裝潢具科技感,房間闊落新淨~ 音質亦都非常好,設有多個不同燈光模式可調較,空調/點歌等全部用手機QR code 就可掌控!唱K 亦配合科技化,設有最新AI 唱歌打分數係音準、節奏、感情 三方面評分!食物方面有小食、串燒、川菜等~ 收費都算合理! 點左橙汁 1 tower $120一杯杯點大概$38/杯,叫tower抵好多!同埋可以成班share! 黑松露薯條 $88 配左黑松露醬同茄汁,份量都夠多香辣炸雞翼 $88 蔥油撈麵 $38呢個好抵食,味道唔太咸份量多!回鍋肉 $98口水雞 $78消費左$510
魅Ktv 全新開業黎到中環蘭桂芳喇!
要去魅Ktv 終於唔洗等到周末~~

魅ktv 店內裝潢具科技感,房間闊落新淨~

唱K 亦配合科技化,設有最新AI 唱歌打分數
係音準、節奏、感情 三方面評分!

食物方面有小食、串燒、川菜等~ 收費都算合理!

點左

橙汁 1 tower $120

黑松露薯條 $88
配左黑松露醬同茄汁,份量都夠多

香辣炸雞翼 $88

蔥油撈麵 $38
呢個好抵食,味道唔太咸份量多!

回鍋肉 $98

口水雞 $78

消費左$510
2025-05-14
內地非常有名既連鎖KTV品牌「魅KTV」開左黎香港啦🇨🇳🎤 開設系中環既蘭桂枋 非常熱鬧😆Prime Time 黃金時段 $288 / PPL呢個價錢系三小時K歌的🎤 蓋括左廣東話 普通話 英文日韓 等熱門既歌曲 仼君選擇😌 用上高科技既影音設備 只需要用手機掃code話點到歌 非常方便😌 而房間方面以時尚既裝修風格 也非常闊落 坐得好舒服😆食物方面都算多 除左提供小食 仲有一啲中式同泰式食物🥢 我地就當晚揀咗泰國菜🇹🇭 嗌左個「泰式青咖哩牛腩飯」同幾款泰式串燒🍢 味道有似曾相識既感覺😂另外飲品我地嗌左「Virgin Mojito」🌿 同Tower份量既「Orange Juice」🍊

Prime Time 黃金時段 $288 / PPL

2025-05-05
試食活動
  • OrangeJuice(Tower)
  • VirginMojito
  • 泰式青咖哩牛腩飯
  • 有機粟米(串燒)
  • 有機蘆筍(串燒)
  • 魷魚鬚(串燒)
  • 泰國魚餅(串燒)
  • 牛肉(串燒)
  • 白豬肉腸(串燒)
2025-05-19 45 瀏覽
話說我都好耐冇唱過K了!屋企另一半熱愛唱歌,已經說過很多次要去唱K了,到了老公的生日月份,就成全他的其中一個願望XD去唱K!知道蘭桂芳開了一家KTV,即刻book定,等老公唱到夠!魅Ktv位於鬧市,收工就可以去唱K!魅ktv 裝修時尚,有別於香港傳統k房,房間好闊落!只要掃手機QR code,就可以進行點餐、點歌、調節燈光、不同音效模式和冷氣等等!非常方便!不同燈光模式有不同feel!還有不同音效模式都很好,可以配合演唱者喜好選擇!最吸引K迷的部分一定是AI 打分吧!就音準、節奏、感情三方面評分!香港應該冇乜地方有得玩!很有趣的體驗!音響器材都好好,好靚聲!食物方嘅選擇都不少,中、西、泰、川菜都有!飲品都係,酒類選擇很多!蒜泥黃瓜、蔥油撈麵、口水雞、炸雞軟骨、小籠包食物比一般連鎖k房特別!味道也不錯,撈麵38元這麼大碟!今晚整體感覺很不錯!玩得盡興!
知道蘭桂芳開了一家KTV,即刻book定,等老公唱到夠!

魅Ktv位於鬧市,收工就可以去唱K!

魅ktv 裝修時尚,有別於香港傳統k房,房間好闊落!

音響器材都好好,好靚聲!

蒜泥黃瓜、蔥油撈麵、口水雞、炸雞軟骨、小籠包

食物比一般連鎖k房特別!味道也不錯,撈麵38元這麼大碟!
今晚整體感覺很不錯!玩得盡興!
2025-05-12
2025-05-15 130 瀏覽
新開嘅K場音響超正,要醫肚呢度仲有川菜食,超多歌,想唱嘅黑玻璃、無人之境、周殷廷、Eden d歌都有。杯Cappuccino 同熱檸茶樣靚味道不錯,Cappuccino 奶泡打得幾好,檸茶茶底都夠香濃,檸檬有幾片。口水雞、乾煸四季豆、大盆花菜都係少少麻辣,幾大碟。諗住叫個小籠包試下,估唔到原來個小籠包都係辣嘅😂,似生煎包同蒸包之間,好香麵粉味,裡面肉餡少辣有肉汁,唔錯。至於蔥油拌麵,爽身上色靚,有蔥油香味。全部即叫即整,上檯熱辣辣。
大盆花菜
蔥油拌麵
5 分鐘 (堂食)
大盆花菜
2025-05-12 35 瀏覽
之前同班friend喺深圳皇庭廣場魅KTV唱k,體驗非常好,估唔到而家香港都有分店,新店梗係即刻去體驗下啦。一唱就知呢度嘅音響質素好好,喇叭係JBL,咪係專業用嘅,所以出嚟效果非常好聽。佢哋歌曲嘅數量非常多,迎合晒所有年齡層嘅人,不能咩年紀都有啱你嘅歌唱。用手機掃碼點歌,點食物,叫職員都好方便。而且仲有AI為你嘅唱功評分,好好玩。硬件質素非常好,但估唔到佢嘅軟件(食物)水準都好高!點咗一份炸雞軟骨,熱辣辣,非常酥脆。一份口水雞,辣子夠香口,肉質緊緻。一份大盤花菜,熗炒火喉非常夠,煸得好吃。一份涼拌木耳,微酸,脆口,都幾好食。呢度啱晒收工後嚟輕鬆一下,有得食又有得玩。 #魅KTV #放工前K一唱 #AI打分K歌 #蘭桂坊好去處 #KTV #karaoke #唱K #魅KTVGOLD #MEIKTV #HongKongParty #LanKwaiFong #中環唯一KTV #hongkonglife #蘭桂坊 #卡拉ok #唱k #central #meiktvgold #魅ktv香港首店 #MEIKTVGOLD #魅KTV #HongKong #MEIKTV #LanKwaiFongVi
硬件質素非常好,但估唔到佢嘅軟件(食物)水準都好高!
點咗一份炸雞軟骨,熱辣辣,非常酥脆。
一份口水雞,辣子夠香口,肉質緊緻。
呢度啱晒收工後嚟輕鬆一下,有得食又有得玩。

#魅KTV #放工前K一唱 #AI打分K歌 #蘭桂坊好去處 #KTV #karaoke #唱K #魅KTVGOLD #MEIKTV #HongKongParty #LanKwaiFong #中環唯一KTV #hongkonglife #蘭桂坊 #卡拉ok #唱k #central #meiktvgold #魅ktv香港首店 #MEIKTVGOLD #魅KTV #HongKong #MEIKTV #LanKwaiFongVibes #SingWithStyle #HongKongNights #KaraokeVibes #MEIKTVGold #CentralHK
2025-05-10 34 瀏覽
原來魅KTV已經驚喜黎到香港啦‼️呢間KTV係內地超有名,估唔到登陸係蘭桂坊,記得要提早Book位店內環境好時尚,無論係音響設備,定係操作輕鬆嘅點歌系統,只需掃描二維碼,餐飲同燈光音響全都一手掌控,真係好方便🎶仲可以根據歌曲或者心情去調整房間嘅氛圍,變身成舞台上嘅歌神添🌟挑戰感十足嘅排名系統,幾乎每首歌都有得分,令你越唱越有動力,成為KTV之王!而且食物選擇都唔少,特別係泰式串燒等,仲有套餐可以選擇,適合一大班朋友歡聚暢聊,係一個不容錯過嘅聚會地點❤️
原來魅KTV已經驚喜黎到香港啦‼️

2025-05-05
午餐
2025-05-09 28 瀏覽
魅KTV位於中環蘭桂坊核心地帶,包廂設計與音響設備極為專業,更能滿足「邊唱邊吃」的需求。智能點歌系統支援手機APP遙控,並擁有龐大曲庫(包含最新流行曲與經典粵語歌)。燈光音效系統有專業級LED情境燈光可隨音樂節奏變換,搭配環繞音響與無線麥克風,而且包廂隔音效果極佳。我們當天還叫了食物,沒想到在KTV也有川菜、泰菜、串燒和炸物,選擇非常多。我們當天就選擇了川菜Menu。尖椒雞入口先麻後辣,椒香衝鼻卻不嗆喉,雞肉嫩滑,非常惹味黑豆花水煮魚魚片嫩滑,豆花豆味超重,又麻又香嵊州老面小籠包小籠包肉汁豐富,搭配醋碟,簡直絕配酸辣土豆絲土豆絲非常惹味,火候掌控得當,鑊氣十足卻無油膩感乾煸四季豆以少油慢煸逼出四季豆甜味,加入豬絞肉末提鮮,鹹香微辣,佐酒或搭配主食皆宜。魅KTV融合娛樂與美食的綜合性場域。無論是派對、商務聚餐,或單純想高歌一曲,這裡都是不錯的選擇。

尖椒雞
入口先麻後辣,椒香衝鼻卻不嗆喉,雞肉嫩滑,非常惹味

黑豆花水煮魚
魚片嫩滑,豆花豆味超重,又麻又香

嵊州老面小籠包
小籠包肉汁豐富,搭配醋碟,簡直絕配

酸辣土豆絲
土豆絲非常惹味,火候掌控得當,鑊氣十足卻無油膩感

乾煸四季豆

2025-05-07 107 瀏覽
長假期完結前最後一個晚上前往蘭桂芳來一場卡拉OK店內環境極具現代感,霓虹燈光招牌吸引視線房間內舒適的座椅與高科技音響設備營造出充滿活力的夜生活氛圍露台區域為顧客在K歌間隙享受清新空氣及欣賞都市夜景川式口水雞色澤鮮艷,雞肉嫩滑,口感豐富,味道微辣中帶香氣蔥油拌麵麵條彈牙,葱香濃郁,油潤順滑,清新可口嵊州老面小籠包皮質厚實且有嚼勁,卻不失柔軟飲品Gunner冰涼微甜,氣泡細膩,與熱鬧氣氛相襯洋甘菊茶色澤淡黃,清香怡人,溫和的花香令人放鬆
長假期完結前最後一個晚上前往蘭桂芳來一場卡拉OK
店內環境極具現代感,霓虹燈光招牌吸引視線
房間內舒適的座椅與高科技音響設備營造出充滿活力的夜生活氛圍
露台區域為顧客在K歌間隙享受清新空氣及欣賞都市夜景
川式口水雞色澤鮮艷,雞肉嫩滑,口感豐富,味道微辣中帶香氣
川式口水雞
蔥油拌麵麵條彈牙,葱香濃郁,油潤順滑,清新可口
蔥油拌麵
嵊州老面小籠包皮質厚實且有嚼勁,卻不失柔軟
嵊州老面小籠包
飲品Gunner冰涼微甜,氣泡細膩,與熱鬧氣氛相襯
Gunner
洋甘菊茶色澤淡黃,清香怡人,溫和的花香令人放鬆
洋甘菊茶
2025-05-06
Gunner
洋甘菊茶
2025-05-06 65 瀏覽
今日約左三五知己去中環魅KTV玩🎤呢間KTV起內地好有知名度,竟然開到黎香港,梗係要去留低下腳毛先得😆店址位於蘭桂坊,人流不絕,大家記得提早預約呀!佢地營業時間係下午15:30至第朝08:30,記得留意返時間呀🫡店內環境好時尚,房內音響設備完善,可以電話掃code點歌、食物、控制房內燈光音響空調,實在太方便了😍最中意佢地可以因應歌曲或個人喜好挑選自己喜愛的氛圍,將自己打造成歌神般的存在🤣而且基乎每首歌都幫你打埋分有排名,充滿挑戰感😍食物種類選擇都算多,主要以泰菜串燒款式為主,亦有套餐選擇,好適合大伙人盡情暢玩🥰

而且基乎每首歌都幫你打埋分有排名,充滿挑戰感😍

2025-05-05 55 瀏覽
🌟🍴 【中環 • 魅KTV】 🍴🌟 📍 蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 魅KTV 介紹魅KTV(MEI KTV Hong Kong)是一家新開業位於香港中環蘭桂芳的多國菜卡拉OK餐廳,位於加州大廈4樓(地址:中環蘭桂芳德己立街30-32號)。餐廳結合餐飲與娛樂,提供多元化菜式,包括泰式、日式及其他國際美食,適合朋友聚會、派對或輕鬆消遣。餐廳環境時尚,設有卡拉OK設施,氛圍熱鬧,深受年輕人和夜生活愛好者歡迎。泰式串燒配菠蘿炒飯及雜菜串燒香料濃郁,烤得外焦內嫩,配上菠蘿炒飯的酸甜清新,雜菜增添爽脆口感,整體均衡美味。牛仔骨(串燒)牛仔骨肉質厚實,烤製入味,帶微辣泰式醬汁,口感juicy但略油膩,適合愛肉人士。有機蘆筍(串燒)蘆筍新鮮脆嫩,串燒簡單調味保留原味,健康清爽,但味道較淡,適合配搭其他濃味菜。泰式酸辣鳳爪沙律鳳爪軟糯Q彈,酸辣醬汁開胃,帶檸檬草與辣椒的清香,沙律蔬菜平衡油膩,極具泰式風味。泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜雞肉串燒嫩滑,泰式香料突出,炒飯粒粒分明,雜菜鮮甜,份量十足,性價比高。菠蘿(串燒)菠蘿串燒酸甜多汁,烤後帶焦糖香,創意十足
🌟🍴 【中環 • 魅KTV】 🍴🌟
📍 蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓
🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹

魅KTV 介紹

泰式串燒配菠蘿炒飯及雜菜

牛仔骨(串燒)

有機蘆筍(串燒)

泰式酸辣鳳爪沙律

泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜

菠蘿(串燒)
菠蘿串燒酸甜多汁,烤後帶焦糖香,創意十足,作為小食或甜點清新可口。

柚子海鮮沙律
海鮮新鮮(蝦、魷魚等),柚子醬酸甜醒胃,配香草和辣椒,層次豐富,夏日必試。

魷魚鬚(串燒)
魷魚鬚烤得香脆,略帶嚼勁,泰式辣醬提味,適合下酒,但份量稍少。

白鱔(串燒)
白鱔外脆內軟,調味濃烈,帶海鮮鮮味,烤功到位,但油分較重,建議配清淡飲品。

大花蝦(串燒)
花蝦肉質彈牙,烤後保留鮮甜,泰式香料不過分搶味,視覺與味覺皆佳,略貴但值得。

泰式去骨海南雞飯
雞肉去骨軟嫩,搭配香茅與薑黃飯,油香撲鼻,配辣醬與青瓜,清爽不膩,經典泰式風味。

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
💰 消費:HKD 1500

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#中環美食 #魅ktv #web3中環
2025-05-01 58 瀏覽
☺️☺️☺️☺️好寬敞又乾淨嘅地方、一啲煙味都無兩個人唱都比好大嘅房間我哋歌曲選擇又多係一次好美好嘅體驗同朋友度過咗一個悠閒嘅下午🩵🩵🩵如果有時間都會想再嚟唱K
☺️☺️☺️☺️
好寬敞又乾淨嘅地方、一啲煙味都無
兩個人唱都比好大嘅房間我哋
歌曲選擇又多
係一次好美好嘅體驗
同朋友度過咗一個悠閒嘅下午🩵🩵🩵
如果有時間都會想再嚟唱K

2025-05-01 84 瀏覽
見到咁多劣評,第一次嚟又冇覺得冇咁差,同原店一樣起碼冇煙味乾淨企理,當然房冇咁大啦,服務員都好Nice。3:30準時開始入房,手機點歌app都smooth。$168唱三個鐘仲有嘢飲,大致上都好滿意。

2025-04-30 64 瀏覽
設備優異,音響效果飽滿清晰,高低音層次分明,輕鬆駕馭各類曲風。歌單更新迅速,中外新舊曲目齊全,滿足多元年齡層需求。包廂設計兼具隱私與舒適,燈光氣氛可調性高,增添歡唱趣味。服務人員態度親切,餐飲選項豐富,整體CP值出色,適合好友聚會或紓壓首選,值得再次回訪!