落雨天最適合就係室內活動😆,近排經過中環蘭桂坊先發現原來嗰邊開咗唱K新熱點,裝修好時尚,充滿迷幻的燈光效果,一出電梯已經感覺截然不同!房間入面有兩個大電視,中間仲有個小舞台,可以調節舞台背景,用手機Scan QR Code點歌,另外,仲可以自行調節不同款式的燈光及冷氣~👍🎤唱K體驗音響音質不錯🔊,音質清晰,麥克風不會有爆音情況出現,最重要有AI打分系統,幾特別!👍🏻😎 分別會在音準、節奏及感情三方面評分,最高級別是SSS級,我都攞過一次~🤣🐟經典炸魚薯條配塔塔醬🍟 ($158)炸魚和薯條即叫即炸,炸得香脆,炸魚有兩大塊,魚肉肉質濕潤,再配上沙律醬,更加滋味!🐣美式爆谷雞粒 ($88)即叫即炸,上枱時熱辣辣,口感外脆內嫩,微辣又香口,份量也很多,好適合一大班人開心share!😎👍🏻🐥香烤蜜糖雞翼 🍖 ($88)雞翼烤得外皮微脆,肉質嫩滑,塗上蜜糖令雞翼甜中帶點焦香!😋🍗泰式辛辣雞鎚 ($88)炸得很香脆,肉質依然嫩滑,再加上泰式酸辣醬,酸酸辣辣,好惹味!😋🍻Ginger Beer ($38)🥃柚子蜜 ($38)

🎤唱K體驗

🐟經典炸魚薯條配塔塔醬🍟 ($158)

🐣美式爆谷雞粒 ($88)

🐥香烤蜜糖雞翼 🍖 ($88)

泰式辛辣雞鎚 ($88)

🍻Ginger Beer ($38)
🥃柚子蜜 ($38)

2025-07-21
5 分鐘 (堂食)
2025-06-10 3267 瀏覽
有多久沒跟朋友一齊去唱K?會否也是跟我們一樣很熱愛唱K呢?位於中環蘭桂坊的「魅KTV」,是內地連鎖品牌,最近來了香港開設旗艦店。踏出電梯,已被店內帶點迷幻的燈光效果吸引。房間內設有高品質音響設備、AI評分、超大的電視屏幕,而且前後左右都設有電視,不用擔心被阻檔視線。這裡的房間,全使用智能點歌系統,只要手機在手,就可輕輕鬆鬆,選擇喜愛的歌曲。此外,還可使用手機調節室內燈光、空調、點選食物及飲品,簡單又方便。假若使用手機時,遇到困難或出現問題,店員也很樂意解答。唱歌期間,口痕痕,也不用擔心。這裡提供不同款式的食物選擇,例如:串燒、燒烤類、小食…等等。店員告知這裡的VIP房間設有小型舞台,如想相約一大班朋友唱K,狂歡盡興,這裡也是不錯的選擇! 😋是日選擇:🎙️拉絲水牛芝士棒🎙️蜜汁燒黑豚肉🎙️烤魷魚🎙️香烤蜜糖雞翼🎙️玉子燒🎙️燒羊架🎙️炭燒豬頸肉🎙️荔枝豚肉卷🎙️燒蜜糖叉燒🎙️燒明太子多士🎙️香蒜燒鮮鮑魚🎙️燒魚肉燒賣🎙️牛油黑豚肉燒🎙️炸鏝頭🎙️招牌燒澳洲龍蝦🎙️鹽燒雞皮🎙️芝士焗雜菌🎙️燒紫菜年糕串🎙️日本一口蕃薯仔燒
有多久沒跟朋友一齊去唱K?會否也是跟我們一樣很熱愛唱K呢?

😋是日選擇:
🎙️芝士焗雜菌
🎙️燒紫菜年糕串
🎙️日本一口蕃薯仔燒
2025-06-03
5 分鐘 (堂食)
🎤魅KTV (中環)📍中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓 「實測魅ktv既香港分店😝真系無得同大陸比🥺」 生日慶生,朋友提議唱k,我地ban左neway(太少歌,雖然宜家有好多優惠🥺)、redmr(D舊太歌,污糟🥺),之前系深圳去過幾次魅ktv,見到中環開左分店,就提議去🙈 大家都睇漏眼,以為Prime time 18:00-02:00系任唱🙈原來系呢段時間內唱3小時+一個$48或以下無酒精飲品🥺我地6人,真系吾夠唱😩夠鐘就cut歌,9點滾蛋,勁早。。😩😩 房勁細,去洗手間有望下其他房,都系咁細🥲仲要得2支mic,大陸仲有mic stand🥺omg..$268/人,得小食無餐無主食,openrice menu見到有中菜、泰菜等主食(寫住供應到01:30am),但系落單無,得小食,可能星期日無??🥺 ?可以帶外來食物(其實吾知系咪得🙈)開頭有staff話order 4-5款小食,就可以帶外來食物,之後又有staff入黎見到我地既外賣,就叫我地快D食完收埋佢🥺不過見openrice有人話+30%服務費可以叫外賣🫣 食物系幾好食既🙈👍🏻🍽️香烤蜜糖雞翼 $88爆多蜜糖,外皮煙韌,肉嫩,
🎤魅KTV (中環)
📍中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓

「實測魅ktv既香港分店😝真系無得同大陸比🥺」

生日慶生,
朋友提議唱k,
之前系深圳去過幾次魅ktv,
見到中環開左分店,就提議去🙈

原來系呢段時間內唱3小時+一個$48或以下無酒精飲品🥺
我地6人,真系吾夠唱😩
夠鐘就cut歌,9點滾蛋,勁早。。😩😩

房勁細,去洗手間有望下其他房,
都系咁細🥲
仲要得2支mic,大陸仲有mic stand🥺
omg..
$268/人,得小食無餐無主食,
但系落單無,得小食,可能星期日無??🥺

?可以帶外來食物(其實吾知系咪得🙈)
開頭有staff話order 4-5款小食,
就可以帶外來食物,
之後又有staff入黎見到我地既外賣,
就叫我地快D食完收埋佢🥺
不過見openrice有人話+30%服務費可以叫外賣🫣
香烤蜜糖雞翼

食物系幾好食既🙈
👍🏻🍽️香烤蜜糖雞翼 $88
爆多蜜糖,外皮煙韌,肉嫩,仲熱辣辣🤤
👍🏻🍽️黑松露粗薯條 $88
粗薯好脆,黑松露醬好惹味👍🏻

同埋魅ktv既mic同音樂調得好好,
唱起上黎好有feel😆
加埋AI評分功能,都幾好玩😆

但系開始明點解越黎越多人北上消費🥺
凈系香港分店同大陸分店,
都好大對比🥺
大陸:¥1xx-¥2xx包廂(不同套餐選擇),
香港:人均$2xx-$3xx唱3小時;
大陸分店服務好,開房又送水、爆谷,房間大,mic多,仲可以外帶🥺
2個人唱,都比大房🥺
香港6個人堆細房,得2支mic🥲🥲
記得以前neway都會睇人頭視乎唱幾耐,
如果十幾人唱,都系3個鐘都真系幾吾抵🥺
而且加鐘都系3小時起跳,都系同樣價錢。。
即系再bk過間房🤣
香港太多限制了🥺

#魅KTV #魅KTV #香港ktv #唱k #香港唱k
香烤蜜糖雞翼
黑松露粗薯條
港漂必去!中環新開網紅KTV打卡實錄🎤✨作為一個港漂,終於等到中環開了一家超有feel的KTV啦!這家魅KTV簡直是聚會首選,我已經忍不住要跟大家分享這份快樂了💖一走進大堂就被驚艷到了🤩 滿滿的科技感設計,霓虹燈光閃爍得像在夜店開派對一樣!最棒的是每個包廂都有不同主題,粉嫩少女心、奢華貴族風任你挑,拍照打卡絕對能稱霸朋友圈📸音響設備簡直是KTV界的頂配🎧 JBL專業音響配上兩面LED大屏幕,唱歌時就像在開個人演唱會!歌單超級齊全,連最新粵語歌都有,呼叫服務也超快,完全不用等⌛最驚喜的是這裡的小食🍢 炸雞翅香脆多汁,薯條熱辣辣,配上一杯冰涼飲品,簡直是完美組合!環境乾淨衛生,吃得超放心~人均200+就能享受這麼高質的體驗,性價比高到哭😭 港漂姐妹們,週末約起來!這絕對是中環最值得打卡的KTV沒有之一💯📍魅KTV中環新晉網紅打卡聖地快約上朋友來嗨歌吧~🎶
港漂必去!中環新開網紅KTV打卡實錄🎤✨

📍魅KTV
中環新晉網紅打卡聖地
快約上朋友來嗨歌吧~🎶
2025-08-12 0 瀏覽
「魅KTV」係內地連鎖唱K品牌,喺國內有多間分店,唔講唔知原來喺蘭桂坊都開咗香港首間分店,地理位置好方便,飲完嘢過嚟唱K啱晒~裝修新淨cyber feel,間房乾淨,細房都有兩個螢幕,仲有個小舞台~間房冇任何控制器或者平板電腦,全部都係智能化,scan螢幕上個QR code,調教音響、燈光、冷氣同點餐等等都可以用個app處理~ 新舊歌手嘅歌都有,仲有啲內地音樂比賽翻唱嘅歌都有得唱,但呢晚係懷舊之夜,唱咗超多容祖兒嘅舊歌,有啲舊歌嘅MV係韓劇片段,有啲搞笑,音響同支mic都幾好,仲有得玩AI評分,即刻唱得認真啲先😅價錢喺呢區算合理,$268/位唱三個鐘包一杯飲品,因為口痕,另外再叫咗少少串燒嚟食~

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗中環調查呢間KTV,店舖係內地連鎖KTV品牌,分店遍佈全國,早前進駐香港,落戶中環蘭桂坊開設香港首店,店內裝修走cyber風,充滿未來感,全塌配置JBL音響,設備專業,更有AI唱功評分,為K迷帶來全新嘅唱K體驗🎤黃金時段 $268/位 (18:00-02:00)🙋🏻‍♂️表示價錢包咗3小時唱k同一杯無酒精飲品,另有多款小食可加配,掃描屏幕上嘅QR code就可以點歌/點餐/調較音效燈光等,非常方便,多首本地同內地熱播K歌都有得唱,每首歌都有AI從音準,節奏同感情3方面評分,綜合數據得出唱功評級,帶來全新嘅唱K體驗🍟黑松露粗薯條 $88🙋🏻‍♂️表示粗薯條炸到香脆,配上濃郁黑松露增添惹味🍗椒鹽炸雞軟骨 $88🙋🏻‍♂️表示雞軟骨炸到金黃色,口感爽脆🍗香辣酥炸雞翼 $88🙋🏻‍♂️表示雞翼外酥內嫩,味道辛香,食落香口惹味🐟吉列手指魚 $108🙋🏻‍♂️表示手指魚外脆內軟,口感嫩滑,配上他他醬更加突出鮮味😋好味度 9/10🔙返啅度 9/10
🎤黃金時段 $268/位 (18:00-02:00)

🍟黑松露粗薯條 $88
🙋🏻‍♂️表示粗薯條炸到香脆,配上濃郁黑松露增添惹味
香辣酥炸雞翼|吉列手指魚

🍗椒鹽炸雞軟骨 $88
🙋🏻‍♂️表示雞軟骨炸到金黃色,口感爽脆
🍗香辣酥炸雞翼 $88
🙋🏻‍♂️表示雞翼外酥內嫩,味道辛香,食落香口惹味

🐟吉列手指魚 $108

😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
椒鹽炸雞軟骨
香辣酥炸雞翼|吉列手指魚
椒鹽炸雞軟骨
2025-08-08 359 瀏覽
同同事一放工就即刻去紓發下壓力🏋️‍♂️🏋️‍♂️一嚟到見到個場好新 好大 2個人間房都唔會好細😙4面都係mon 點唱都有歌詞睇 咪🎙️燈光🪩同畫面📺都可以揀唔同模式 而且重有AI評分🤖正嘢食方面 no offence但好食過N記😝我哋嗌咗香烤蜜糖雞翼🐥好嫩滑😍入口有驚喜 幾juicy泰式辛辣雞鎚🍗拍得住M記 又熱辣辣噉 如果有埋醬就perfect😋巴馬臣芝士薯條🍟芝士份量好多🧀啲薯條都好食🤤吉列魚手指🐠炸到香脆 配埋沙律醬幾好😌

嘢食方面 no offence但好食過N記😝我哋嗌咗
香烤蜜糖雞翼🐥好嫩滑😍入口有驚喜 幾juicy

巴馬臣芝士薯條🍟芝士份量好多🧀啲薯條都好食🤤

吉列魚手指🐠炸到香脆 配埋沙律醬幾好😌
2025-08-07 334 瀏覽
多年無唱K,魅KTV係內地唱K連鎖品牌,標明擁有最高級設施同環境,平日夜晚人頭收費$268可以唱3小時入到去就見到酒吧位,個氛圍比起香港唱K店更高級,燈光裝潢好迷幻入到房首先品會一大陣臭味,冷氣夠,2人房都有三面電視,點歌,點食物飲品,掃QR CODE,同一時間操控都可以好欣賞控制台,音效,燈光,連冷氣大小都可以調教歌曲有新有舊,國語歌會比較多,不得不讚,無論播放歌曲,咪收音,音響真係好出色至於食物方面,當日小食為主,但係每一樣都出乎預期中好食經典炸魚薯條配塔塔醬,炸魚同薯條都係即點即炸,好脆口,炸魚有厚度雞翼點了2份,每份有8隻,份量比想像中多,同樣2款都好好食香烤蜜糖雞翼,醬料夠平均夠多香辣酥炸雞翼,味道同快餐店炸雞一樣出色

好欣賞控制台,音效,燈光,連冷氣大小都可以調教

至於食物方面,當日小食為主,但係每一樣都出乎預期中好食

雞翼點了2份,每份有8隻,份量比想像中多,同樣2款都好好食
香烤蜜糖雞翼,醬料夠平均夠多
香辣酥炸雞翼,味道同快餐店炸雞一樣出色

最近同班Friend發現咗間新開嘅KTV —— 魅KTV,一入到去已經比佢嘅型格裝修吸引住,好有feel!🤩 最驚喜嘅係,以為新場會少廣東歌,點知佢哋嘅廣東歌庫都有一定數量,新舊歌都有,真係可以唱到聲沙!🥳💰 人頭費都好抵玩,每位$268就可以唱到夠本小食方面都唔係Hea你㗎: 🍟 經典炸魚薯條配他他醬:炸魚外脆內軟,魚肉好滑,配埋個他他醬真係冇得輸,邪惡得嚟又好食!薯條炸到金黃香脆,一條接一條停唔到口!🤤 🍗 香烤蜜糖雞翼:雞翼燒到甜甜哋,皮脆肉嫩,充滿蜜糖嘅香氣,好juicy!忍唔住 Encore 多幾碟! 🌶️ 泰式辛辣雞鎚:呢個好啱鍾意食辣嘅朋友,雞鎚啖啖肉,辣得過癮又惹味,食到流晒汗都要繼續食!🌶️飲品我哋就揀咗清爽嘅 Green Tea 綠茶 同埋潤喉嘅 Citron Honey Tea 柚子蜜,唱到聲沙都可以潤一潤。

💰 人頭費都好抵玩,每位$268就可以唱到夠本

小食方面都唔係Hea你㗎:
2025-08-05 230 瀏覽
中環返工嘅一定會發現蘭桂坊開咗魅KTV🎤都新新地 等我哋幫大家去一探究竟🫡呢度定價就唔係計房錢係跟人頭👯‍♀️ 夜晚佢就二百幾蚊包一杯嘢飲唱三個鐘🍻印象中係大陸都去過音響係next Level🔥🔊香港依間裝修好新淨 音響設備靚用JBL 喇叭我哋間房四個人就兩支咪🎤 呢度係你諗到咩歌都有🙂‍↔️ 連啲比賽歌翻唱歌Remix歌都有‼️🤟🏻仲有AI唱歌評分功能一路唱一路幫你計分✨ 呢度麻雀雖小但勁多嘢食選擇 懷疑可能同其他餐廳聯乘😜 咩國家菜式都有 但食咗咁多樣覺得串燒最正🥳🌟雞皮餃子 $26🌟招牌雞皮墨魚滑 $33🌟玉子燒$38❣️土匪雞翼$25❣️雞肉軟骨棒 $25❣️招牌茄子燒$42🌟椒鹽薄燒白鱔 $28❣️豚肉荔枝卷$25呢度嘢食嘅定價仲平過出面餐廳‼️ 鍾情有雞皮包住嘅串燒 口感會好多層次💥 雞皮餃子比想像中大粒 內餡脹卜卜😋雞皮墨魚滑喺燒烤堂成日食 呢度都好正 墨魚滑彈牙鮮甜🦑 令我懷疑係唔係燒烤堂攞過嚟🤣玉子燒又嫩又甜 最普通仲好食過加明太子🍳白鱔就有三四款 揀咗最平呢款都好食 其他一定仲正🤤❣️黑豆花水煮魚 $138又懷疑係十二味出品🌶️🌶️ 食辣嘢一定要配碗白飯嚟食超級送飯🍚 魚肉份量都幾多🐠
中環返工嘅一定會發現蘭桂坊開咗魅KTV🎤

呢度嘢食嘅定價仲平過出面餐廳‼️
玉子燒又嫩又甜 最普通仲好食過加明太子🍳
白鱔就有三四款 揀咗最平呢款都好食 其他一定仲正🤤

❣️黑豆花水煮魚 $138
又懷疑係十二味出品🌶️🌶️ 食辣嘢一定要配碗白飯嚟食超級送飯🍚 魚肉份量都幾多🐠 仲有芽菜同油麥菜 黑豆花食落有豆味都幾飽肚🤰🏻

❣️招牌澳洲龍蝦 $68
唱K見到龍蝦實在太驚喜 都有半邊唔貴過到口癮👄 有好多蒜頭喺面龍蝦肉都係新鮮彈牙🦞

❣️炭燒牛板踺(一塊) $49
❣️流心芝士牛肉漢堡 $48
呢兩款牛肉又係有驚喜🐄 牛板踺燒得啱啱好 牛味濃 好抵食‼️ 至於牛肉漢堡就厚肉juicy💦

最後掛住食都冇點唱歌 笑死🤣
2025-08-05 263 瀏覽
最近愛上左唱K,成日都周圍去唔同地方搵歌唱🎤前排意外發現到中環新開咗一間魅KTV 😍之前喺深圳都有去過,覺得設備同環境都好好,性價比好高,一直都想再去,不過未就岩時間😓估唔到而家香港都有,超方便🤩香港分店環境地方都唔錯,好有摩登時尚感,最正係每間房仲有個迷你小舞台,比表演慾強嘅朋友可以盡展舞台魅力🤩🤩價錢方面,我哋當日happy hour時間去,唱足三個鐘頭,人均$168收費,幾吸引🤩如果唱到餓餓地,仲可以點野食😋📍魅KTV 香港中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓
最近愛上左唱K,成日都周圍去唔同地方搵歌唱🎤

📍魅KTV
香港中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓
2025-07-23
2025-08-03 209 瀏覽
之後喺大陸都去開呢間唱K,而家進駐中環蘭桂坊,都要嚟唱下先!兩個人book咗細房,空間ok, JLB音嚮設備加上幻彩LED燈,透過掃描房內qr code就可以選歌、餐飲落單、控制音響、冷氣、燈光一系列的操作,而且每唱完一首歌,都有AI評分,幾過癮😂歌曲都幾齊全,集齊港中台韓日等歌曲,想唱嘅歌都有!半打Sapporo啤酒,兩個人夠飲美式爆谷雞粒,好大份,新鮮即炸,唔使點醬都好食香烤蜜糖雞翼,味道ok, 入面啲肉夠滑整體ok, 下次可以再嚟

歌曲都幾齊全,集齊港中台韓日等歌曲,想唱嘅歌都有!

半打Sapporo啤酒,兩個人夠飲
美式爆谷雞粒,好大份,新鮮即炸,唔使點醬都好食

香烤蜜糖雞翼,味道ok, 入面啲肉夠滑

整體ok, 下次可以再嚟
2025-08-02 220 瀏覽
位於蘭桂坊心臟地帶的魅KTV,是最近新開的卡拉OK熱點,主打時尚裝潢與舒適包廂,非常適合朋友聚會或慶祝活動。一踏進大堂,便見到整幅LED幕牆,像被藍色海水包圍,派對心情開始了!人頭費每位$268(另加一服務費),可盡情唱足三小時。這裡音響設備一流,房裡還有小舞台,有背幕變幻情景,滿足歌者的表演慾,非常過癮!一首歌唱罷,原來還有AI唱功評分,見到自己唱功這麼厲害,有AI讚賞,心情更是興奮!我們點了幾款小食邊唱邊吃,感覺非常享受。首先是吉列魚手指($108),外皮香脆,魚肉嫩滑,炸的不會太乾,配上沙律醬非常開胃,沒想到在卡拉ok的食物也有水準!經典炸魚薯條($158)更是驚喜,塔塔醬味道濃郁,配搭魚柳一大塊的,外脆內軟,嫩滑的魚柳口感極好。薯條炸得金黃酥脆,配茄汁令人一口接一口。香烤蜜糖雞翼($88)甜中帶鹹,雞翼肉質多汁不乾,唱歌時吃這個也不覺口乾。而泰式辛辣雞槌($88)則帶微辣,配的香料味香濃,微微鹹香吃得不能停口。飲品方面,我們選了蔓越莓汁和Latte,前者酸甜清爽,後者香濃順口,完美搭配各款小食。整體而言,魅KTV不僅是唱K好地方,更是美食與娛樂兼備的理想選擇。下次一定會再來!

2025-07-31
2025-07-30 291 瀏覽
終於等到魅KTV由大陸開到嚟香港!一入到去就被個環境震撼到,裝修奢華闊落,每間房都有3個大Mon環繞式設計,配合可以自由調節嘅燈光效果,真係好似置身演唱會咁🎬最勁係佢地嘅AI智能評分系統!每次唱完會自動分析你嘅音準、節拍同表現力俾分數你,同朋友一齊比賽超好玩,完全提升咗唱K體驗🎯 音響質素都好高級,坐邊個位都聽得好清楚!歌庫選擇好齊全,由經典粵語歌到最新流行曲都有,想點嘅歌多數都搵到🎵食物都有驚喜!蜜糖雞翼微焦焗得啱啱好,泰式辛辣雞鎚炸得香脆配埋辣醬好惹味,炸魚薯條都做得唔錯🍗整個環境真係將K房體驗提升到另一個層次,高科技配奢華裝修,絕對係中環夜蒲新熱點!約朋友嚟體驗AI評分系統一流💯

2025-07-30 284 瀏覽
魅KTV (中環)中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓@meiktv_hongkong 最近我到香港中環的魅KTV,這裡的環境、器材以及食物都讓人印象深刻,特別適合朋友聚會或慶祝活動。環境魅KTV的環境非常舒適,裝潢時尚且充滿活力,燈光柔和,讓人感到放鬆。包廂的隔音效果極佳,無論唱歌還是聊天都不會受到干擾,非常適合享受私密的聚會時光。器材KTV的設備也相當先進,音響效果清晰,麥克風靈敏,讓每位唱歌的朋友都能展現最佳狀態。選歌系統操作簡單,曲庫豐富,無論是經典老歌還是最新熱門曲目都能輕鬆找到。食物我們點了幾款小食來搭配唱歌,首先是黑松露粗薯條,口感酥脆,黑松露的香氣非常迷人,讓人一試成主顧。美式爆谷雞粒則是另一道亮點,雞肉鮮嫩多汁,外皮酥脆,非常適合搭配飲品。香烤蜜糖雞翼則是必點的美味,蜜糖的甜味搭配雞翼的鮮香,讓人一口接一口。最後,我們選擇了Chamomile Tea和Citron Honey Tea作為飲品,前者清香怡人,後者則是酸甜可口,兩者都很適合在唱歌時享用。總結整體而言,香港中環魅KTV是一個絕佳的娛樂場所,不僅環境舒適,器材先進,還有美味的小食讓人享受。成人人頭費$1
魅KTV (中環)
中環蘭桂芳德己立街30-32號加州大廈4樓

@meiktv_hongkong

器材

食物

總結
整體而言,香港中環魅KTV是一個絕佳的娛樂場所,不僅環境舒適,器材先進,還有美味的小食讓人享受。成人人頭費$198絕對物超所值,無論是唱歌還是聚會,都是一個不錯的選擇!