2022-05-09
岩岩開尖沙咀舖無耐嘅時候食過一次,覺得幾好,同埋佢主打日式麻辣拉麵路線,巿面上都無乜其他選擇。岩岩開返晚巿堂食,一個人9點15分鐘係尖沙咀唔知食乜好,唔駛諗就嘆返碗拉麵啦~2位侍應姐姐都可能比較攰啦,做左成日,語氣同態度都唔太好,可能因為我9點3先入去,太夜佢地諗住唔會有人再入?由於頗夜(?)所以被安排左坐雪櫃對面,但唔知點解有陣怪味傳出黎,有啲似渠味,同埋枱面都仲有層油膩感,唔理啦快啲食完快啲走啦,落單係用QR Code嘅,叫左個芫荽小麻小辣味噌拉麵,加粒蛋,盛惠12521分落完單,28分就有野食啦上枱見到好多芫荽飲啖湯先,小麻小辣其實對我黎講一啲都唔辣,不過真係有小小麻嘅感覺,幾好我幾鍾意,個麵呢到無得揀粗幼度,得一種,係粗身拉麵,韌度幾好,幾夾個湯底。再食啖肉,好厚身,但佔左40%係肥膏位,有啲over左,愈食愈膩,唔太鍾意,但最唔鍾意係隻蛋,我係食左半碗麵先食隻蛋嘅,都仲係好涼,而且完全唔流心,碗麵無包蛋,蛋係需要加錢先有,但質素係咁,我有少少訝異相比之前食鬼金棒嘅經驗,服務環境味道都退步唒,但價錢就無變短期內唔會再食~
21分落完單,28分就有野食啦